facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ομόνοια από 6 έως 12 Αυγούστου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ομόνοια από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Οι διακοπές κυκλοφορίας που θα γίνουν λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδικής υποδομής, θα πραγματοποιηθούν στην οδό Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, περιοχής Δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
  • Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σταδίου.
  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη δεξιά λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πανεπιστημίου.
Κατά τη διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται από τις οδούς Πατησίων και Πανεπιστημίου προς την οδό Σταδίου, θα πραγματοποιείται ως εξής: Δεξιά Πανεπιστημίου - Πλατεία Ομονοίας -Αγ.Κωνσταντίνου - Σωκράτους - Πειραιώς - Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ομόνοια από 6 έως 12 Αυγούστου "

Ανάφη: Κανένα φαρμακείο και ένας μόνο γιατρός

«Είμαστε μόνοι μας», είναι το μήνυμα ανησυχίας που εκπέμπει ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, υπογραμμίζοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί στον τομέα της Υγείας. Φαρμακείο δεν υπάρχει στην Ανάφη, τη στιγμή που μόνο ένας αγροτικός γιατρός προσφέρει τον χειμώνα τις υπηρεσίες του και ένας, μονάχα, υπάλληλος εργάζεται στον Δήμο.

«Πέρσι προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα. Στο νησί δεν υπάρχει φαρμακείο. Η νοσοκόμα που έχουμε μεταβαίνει σε ένα φαρμακείο στην Ίο και από εκεί προμηθευόμαστε φάρμακα», αναφέρει στο in.gr o κ. Ρούσσος τονίζοντας ότι ο δήμος έχει αναλάβει τα θέματα Υγείας, ενώ εκφράζονται φόβοι για την παντελή απουσία γιατρού, στο μέλλον, από το νησί.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του νοσοκομείου στη Σαντορίνη, επισημαίνει: «Τα αναλώσιμα και οι προμήθειες γίνονταν από το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης, τώρα με το άνοιγμα νοσοκομείου η κατάσταση έχει δυσκολέψει. Η προμήθεια θα πρέπει να διεξάγεται μέσω ΔΥΠΕ Πειραιώς και να υποβάλλονται αιτήματα. Αυτά όλα πρέπει να τα εξετάσει το υπουργείο Υγείας».

Σε ένα νησί, όπως η Ανάφη, που τον χειμώνα δεν αριθμεί ούτε 300 κατοίκους, τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που συγκεντρώνονται εκεί να υπερβαίνουν τους χίλιους. Το γεγονός αυτό, παρόλο που μοιάζει ενθαρρυντικό όσον αφορά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, γεννά σημαντικές δυσκολίες.

Η στελέχωση προσωπικού στον δήμο Ανάφης παρουσιάζει ελλείψεις, καθώς εκτός από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, ένας μόνο υπάλληλος προσφέρει τη στήριξή του.

«Με το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας είχαμε και κάποιους πενταμηνίτες , φέτος όμως δεν προκηρύχθηκαν θέσεις. Είμαστε μόνοι μας. Έχουμε έναν υπάλληλο στον δήμο. Την αποχέτευση, ύδρευση, συντήρηση δρόμων και πολλά άλλα, τα αναλαμβάνουμε εμείς. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Χρειάζονται αντοχές. Δόθηκε προτεραιότητα στους δήμους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσφύγων», δηλώνει ο κ. Ρούσσος σκιαγραφώντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ανάσα αναθάρρησης φέρνουν, ωστόσο, τα ικανοποιητικά επίπεδα στα οποία κινείται ο τουρισμός, με πολλούς επισκέπτες να επιλέγουν να ανέβουν στον Κάλαμο Ανάφης. Αρκετοί είναι, δε, εκείνοι που προτιμούν το νησί για τις αποδράσεις του Σεπτεμβρίου, όπως έδειξαν και τα στοιχεία της περασμένης σεζόν.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, κατά την περσινή χρονιά δεν παρουσιάστηκαν ελλείψεις, ενώ ο αριθμός των μαθητών ανήλθε στους 24. Σημαντικές, όμως, ελλείψεις καθηγητών είχαν γίνει ορατές τα προηγούμενα χρόνια, οπότε και δεν μπορούσε να διεξαχθεί η παράδοση ορισμένων μαθημάτων.

Οι εποχές του χρόνου αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη ζωή της Ανάφης. Τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι αναγκάζονται να ασχοληθούν με ποικίλες ασχολίες του πρωτογενούς τομέα παραγωγής ώστε να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας και να δώσουν τον δικό τους αγώνα.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάφη: Κανένα φαρμακείο και ένας μόνο γιατρός"

Μειωμένες κατά 70% οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν την καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου ως αποτέλεσμα της περσινής προσφυγικής κρίσης, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία, τα σχετικά με τη Χίο. Στοιχεία που στο σύνολό τους μιλούν για μείωση αφίξεων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που φτάνει το 70%.

Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η διεύθυνση του αεροδρομίου της Μυτιλήνης έδειχναν μείωση αφίξεων στη Λέσβο επιβατών εξωτερικού τον μήνα Ιούλιο, κατά 62,8%. Συγκεκριμένα στη Λέσβο τον Ιούλιο ήρθαν 6.841 Ευρωπαίοι τουρίστες με 47 πτήσεις εξωτερικού όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2015, είχαν έλθει 18.373 άτομα με 130 πτήσεις!

Σήμερα Πέμπτη, η διεύθυνση του αεροδρομίου της Χίου έδωσε με τη σειρά της στοιχεία σχετικά με την κίνηση επιβατών εξωτερικού.

Αυτά δείχνουν ότι στη Χίο τον Ιούλιο ήρθαν 535 επισκέπτες με 18 πτήσεις αντί των 1887 με 50 πτήσεις τον περσινό Ιούλιο (μείωση 71,65%). Στον αντίποδα της Λέσβου και της Χίου η Σάμος, η οποία τον Ιούλιο παρουσίασε μειωμένη μεν, αλλά σε ποσοστό 16%, επιβατική κίνηση επισκεπτών από Ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost
div align="center">

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένες κατά 70% οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου"

Ενταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν εξέδωσε τουρκικό δικαστήριο

Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν με την κατηγορία ότι διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πρόκειται για το πρώτο ένταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν που εκδίδεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και εκδίδεται μετά από αίτημα εισαγγελέα.

Η Άγκυρα έχει ζητήσει την έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται ο αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται την εμπλοκή του στο πραξικόπημα.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν εξέδωσε τουρκικό δικαστήριο"

Υπερψηφίστηκε από 206 βουλευτές η ανέγερση του τζαμιού

Με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ εγκρίθηκε η διάταξη για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στον Ελαιώνα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συνολικά, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξης, ΚΚΕ, Ποταμιού και Ενωση Κεντρώων ενώ καταψήφισαν οι ΚΟ των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής


Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε από 206 βουλευτές η ανέγερση του τζαμιού"

Στη Singular Logic ανατίθεται η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Η Singular Logic θα αναλάβει τελικά την δημιουργία και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική δημοπρασία των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνιών το έργο ανατίθεται στη Singular μετά από νέο διαγωνισμό και η συνολική δαπάνη – σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια – θα φθάσει στα 39.900 ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Στην ανακοινωση της Γενικής Γραμματείας αναφέρεται:

«Αναρτήθηκε σήμερα στην «Διαύγεια» η ανάθεση, μετά από νέο διαγωνισμό, στην εταιρεία Singular Logic, του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της εγκατάστασης στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του πληροφοριακού συστήματος, που απαιτείται για την διεξαγωγή της δημοπρασίας, βάσει της Προκήρυξης 1/2016 του Υπουργού Επικρατείας για την δημοπρασία χορήγησης (4) τηλεοπτικών αδειών».

Η ανακοίνωση της ανάθεσης του έργου στη Sigular έρχεται μία ημέρα μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για τις τεχνικές δυνατότητες διεξαγωγής της δημοπρασίας, για αδυναμία πραγματοποίησής της από την Εθνική Επιροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εξεταζόταν το ενδεχόμενο να γίνει χειρόγραφα η δημοπρασία. Για το θέμα είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και 13 βουλευτές της ΝΔ.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Singular Logic ανατίθεται η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου για το ζήτημα των διοδίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή στις 11.00 το πρωί οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη, όπως υποστηρίζουν, τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση, οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζονται τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της οποίας η κύρωση θα οδηγήσει στην εγκατάσταση των πλευρικών σταθμών διοδίων.

Η μεταφορά των πολιτών από την Κηφισιά και τον Διόνυσο θα γίνει με λεωφορεία που θα διαθέσουν οι δήμοι.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου για το ζήτημα των διοδίων"

Κοντομηνάς: Τα περισσότερα δάνεια του Alpha είναι εξυπηρετούμενα, δεν υπάρχει φοροδιαφυγή

Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα, είπε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνας.
Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που στον διαγωνισμό για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.
Ερωτώμενος για το θέμα της φοροδιαφυγής, απάντησε, «κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει- στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια», ενώ σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του σταθμού είπε ότι οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης του και ο ίδιος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA.
Διάλογοι από την Επιτροπή 
Ερώτηση: Γιατί ένας επιχειρηματίας να έχει κανάλι στην Ελλάδα, αφού αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες;
Απάντηση: Είμαι πατριώτης έχω βάλει από προσωπική μου περιουσία χρήματα που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Ο Alpha αυτή τη στιγμή είναι κερδοφόρος. Όλοι οι 546 εργαζόμενοι του Alpha πληρώνονται κανονικά.
Εγώ δεν είμαι διαπλεκόμενος γιατί δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο. Η μόνη σχέση που έχω με το Δημόσιο είναι ότι αγοράζω γραμματόσημα για τις επιστολές μου.
Ερώτηση: Έχει πολιτική γραμμή το κανάλι;
Απάντηση: Δεν υπάρχει καμία πολιτική γραμμή. Τηρούμε απαρεγκλίτως την πολυφωνία στο κανάλι. Εχουμε δημοσιογράφους όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Δεν παρεμβαίνω ποτέ στις ειδήσεις, δεν υποστηρίζω κανέναν. Οι δημοσιογράφοι είναι ουδέτεςροι και δεν είναι υπάλληλοι του Δημοσίου ή των Τραπεζών.
 Ερώτηση: έχετε offshore; Απάντηση: Υπάρχουν και δηλώνονται κανονικά στο ποθεν έσχες μου. Σχετικά με την HSBC, έχουν αλλάξει ή προσθέσει το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ. Σχετικά με την κατηγορία της φοροδιαφυγής για την οποία έχουν δεσμευτεί προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί μου από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου δεν μας άφησαν ορισμένοι κύριοι να δώσουμε τα στοιχεία που θέλαμε. Η αλήθεια θα πρυτανεύσει. Εγώ είμαι διεθνής παίκτη.  
Απάντηση: Όταν μεταβιβάστηκαν μετοχές του Alpha στο RTL εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια με το τίμημα. Εκτοτε ο Alpha δεν έχει δάνεια, μόνο αλληλόχρεους λογαριασμούς με επιταγές πελατείας που εξυπηρετούνται. Ο Alpha μεταβιβάστηκε στην κόρη μου, Μαρία Κοντομηνά, φέτος.Ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με όλα τα άλλα κανάλια. Δεν έπαιρνα ποτέ δάνεια για να εξοφλήσω άλλα δάνεια. Έκανα συνεχώς αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.
Eρώτηση: Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα δηλώσατε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό από 500 στα 751€. Απάντηση: Το κάναμε εκείνον το μήνα. Αυξήσαμε το μισθό στα 780€. Κάθε 30 του μήνα χτυπάει το τηλέφωνο των υπαλλήλων ότι κατατέθηκε ο μισθός. Δεν χρωστάμε κανέναν μισθό σε κανέναν. Στη διάρκεια της καριέρας μου έχω μοιράσει από δύο φορές από 30 εκατομμύρια.
Απάντηση: Όταν έχεις σχέσεις με το κράτος, εργασίες κάθε είδους με το κράτος δεν πρέπει να έχεις κανάλι. Ο διαγωνισμός αδειοδότησης Τ/Σ δεν είναι δίκαιος. Δεν παίρνουμε καθόλου βαθμολογία για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Με ενδιαφέρει τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι αν, λέω αν, δεν πάρουμε άδεια, αφού τα κριτήρια είναι μόνο πλειοδοτικά. Θα πρέπει να δώσουμε πάνω από 100 εκατ. σε αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους αν συμβεί αυτό. Αν δεν γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός, για μένα είναι διαβλητός.  Eρώτηση: Εκκρεμούν εις βάρος σας κατηγορίες για ΤΤ, Bestlink, DEMCO; Απάντηση: Κέρδισα τη διαιτησία στο εφετείο προτωδίκως. Πήγε στον Άρειο Πάγο και επεστράφει στο εφετείο. Η κα. Δημητρίου μπερδεύτηκε. Τα λεφτά είναι στο ΤΤ. Δεν έχω πάρει τίποτα. Τα 25 εκατ. μπήκαν στην εταιρεία. Το πρόστιμο έχει εισπραχθεί από το Δημόσιο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, βουλ. Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Οι μιντιακές επιχειρήσεις του κ. Κοντομηνά έχουν μηδενική οφειλή. Είναι εντυπωσιακό αυτό.
Απάντηση: Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ανήκει στην Alpha Media Group. Έχω δώσει εξασφαλίσεις περισσότερες από τα δάνεια. Έχει γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές. Δεν είχα ανάγκη ποτέ από πολιτική παρέμβαση για δανεισμό.
  Eρώτηση: Υπάρχει πρόστιμο του ΕΣΡ για παράτυπο δανεισμό; Απάντηση: Το Επικρατείας το επικύρωσε και είναι ύψους 1.500.000 λόγω δανεισμού της DEMCO. To πρόστιμο έχει εισπραχθεί εδώ και χρόνια. Άλλαξε ο νόμος: τα δάνεια που δεν επιτρέποντας, τώρα επιτρέπονται. Ο νόμος άλλαξε το 2007.
 Δημήτρης Κοντομηνάς προς Νίκο Νικολόπουλο, ανεξάρτητο βουλευτή : Πριν 6 μήνες με παρακαλούσατε να σας πάρω στο κανάλι. Σας είπα ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια εκπομπή, γιατί θέλω μόνο δημοσιογράφους και όχι πολιτικά πρόσωπα ως παρουσιαστές.  
Δεν περιλαμβανόταν το όνομά μου στη Λίστα Λαγκάρντ. Ουδέποτε ήμουν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού και λοιπών προϊόντων στην HSBC, είτε εγώ είτε η Interamerican. Έχει επιβεβαιωθεί με επίσημα έγγραφα της τράπεζας προς τον οικονομικό εισαγγελέα.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοντομηνάς: Τα περισσότερα δάνεια του Alpha είναι εξυπηρετούμενα, δεν υπάρχει φοροδιαφυγή "

Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο...

Τραγωδία σημειώθηκε στην Βιάννο, μ’ έναν 83χρονο να ξεψυχά αβοήθητος, αφού το ασθενοφόρο που κλήθηκε ήρθε για να παραλάβει τον ασθενή τέσσερις ώρες μετά, μόνο που ο ασθενής είχε… δυστυχώς αποδημήσει!

Οι συγγενείς του 83χρονου Θ. Ζ. από τον Χόνδρο Βιάννου, κάλεσαν το ασθενοφόρο, αφού ο άνθρωπός τους αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το Κέντρο Υγείας Βιάννου, απάντησε ότι πρακτικά είναι αδύνατον να κινηθεί το ασθενοφόρο, αφού δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες!

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να έρθει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου. Δυστυχώς όμως, σε μια ακόμη περίπτωση, τέταρτη κατά σειρά, το ασθενοφόρο ήρθε με πολύωρη καθυστέρηση κι αφού, εν τω μεταξύ, είχε πεθάνει ο άνθρωπος.

Όπως είναι λογικό το νέο αυτό θλιβερό περιστατικό έχει εξοργίσει περαιτέρω την τοπική κοινωνία, αφού οι εξαγγελίες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, αργούν χαρακτηριστικά να υλοποιηθούν.

Ηχώ της Βιάννου / flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο..."

Χωρίς χειρουργό η Κάρπαθος

Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι το νησί της Καρπάθου έχει μείνει χωρίς χειρουργό από τον περασμένο Μάιο, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση του θέματος, επισημαίνοντας, ότι ειδικά το καλοκαίρι, «υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά».

Από τα τέλη Μαΐου, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό της Καρπάθου σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, για να γίνει ο τέταρτος χειρουργός κατά σειρά που υπηρετεί στο νοσοκομείο - κέντρο υγείας της Κω.

Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου αλλά όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του, παρότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην έδρα του και να βοηθήσει το νησί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, εντούτοις οι υπεύθυνοι κωφεύουν και τον αφήνουν στην Κω, μη δίδοντας εξηγήσεις σε κανέναν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς χειρουργό η Κάρπαθος"

Χειροπέδες σε μέλος κυκλώματος παραχαρακτών -Εντόπισαν 27.577 πλαστά 2ευρα

Μια σημαντική υπόθεση κυκλώματος παραχάραξης νομισμάτων έφερε στο φως το Τελωνείο Κήπων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι ελεγκτές της ομάδας Δίωξης του Τελωνείου, μετά από έλεγχο σε Ι.Χ. με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, που έκανε είσοδο στη χώρα μας με προορισμό την Γερμανία και οδηγό Τούρκο υπήκοο, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, εντόπισαν 27.577 παραχαραγμένα νομίσματα των 2 ευρώ.

Ο δράστης τα είχε κρύψει στο κάτω μέρος δοχείων λαδιού και από πάνω είχε τοποθετήσει ελιές.
Δεν κατάφερε, όμως, να παραπλανήσει τους ελεγκτές, οι οποίοι τα ανακάλυψαν και αφού διαπίστωσαν ότι είναι παραχαραγμένα (πλαστά), τον συνέλαβαν.

Από το Τελωνείο σχηματίσθηκε δικογραφία, ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, η οποία και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλο και διεθνές κύκλωμα παραχάραξης, με την υπόθεση του οποίου ασχολείται και η Interpol.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε μέλος κυκλώματος παραχαρακτών -Εντόπισαν 27.577 πλαστά 2ευρα "

38 μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του Πόρτο Κάγιο -Μεταφέρθηκαν στο Γύθειο

Επιχείρηση για τη διάσωση 38 μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, ανάμεσα στη Λακωνία και τα Κύθηρα, στήθηκε από το Λιμενικό, με τη βοήθεια ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Γυθείου, πως ιστιοφόρο με σημαία Σιέρα Λεόνε βρισκόταν σε δυσχερή θέση, έσπευσαν στην θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα αλιευτικό. Μόλις εντοπίστηκε το ιστιοφόρο, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Πόρτο Κάγιο.

Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μία πνευστή λέμβο και ένα διασωστικό βαρελάκι. Όταν οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Πόρτο Κάγιο, ενημέρωσαν τους λιμενικούς, πως αγνοείται ένα άτομο, που ήταν μαζί τους στο ιστιοφόρο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες μετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έπειτα από λίγη ώρα ο αλλοδαπός αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι και απεγκλωβίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί το Λιμενικό για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο από τους 38 διασωθέντες, διότι φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών.

Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό στάδιο Γυθείου, προκειμένου να μείνουν εκεί προσωρινά, ενώ υπάρχει μέριμνα για την παροχή βοήθειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "38 μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του Πόρτο Κάγιο -Μεταφέρθηκαν στο Γύθειο"

Σώοι οι δύο αγνοούμενοι πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λέσβου

Σώοι εντοπίστηκαν από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου οι δύο αγνοούμενοι πρόσφυγες, που ήδη περισυλλέχθηκαν από πλωτό του Λιμενικού.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά 71 άτομα επέβαιναν σε λέμβο η οποία, κατευθυνόμενη από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο, βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Οι πρόσφυγες ειδοποίησαν μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 το Λιμενικό, που κινητοποίησε δύο πλωτά περιπολικά, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και το παραπλέον οχηματαγωγό Πελαγίτης. Όπως ανέφεραν, τρία άτομα έπεσαν στη θάλασσα και τα ίχνη τους χάθηκαν.

Το Πελαγίτης εντόπισε στα νερά της περιοχής και διέσωσε έναν από τους αγνοούμενους και πλωτό του Λιμενικού περισυνέλεξε από τη λέμβο άλλα 68 άτομα.

Στην περιοχή έπνεαν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης έξι μποφόρ.

Στο μεταξύ, επιχείρηση για τη διάσωση 38 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, ανάμεσα στη Λακωνία και τα Κύθηρα, στήθηκε την Τετάρτη από το Λιμενικό, με τη βοήθεια ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Γυθείου πως ιστιοφόρο με σημαία Σιέρα Λεόνε βρισκόταν σε δυσχερή θέση, έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κι ένα αλιευτικό. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Πόρτο Κάγιο.

Στη συνέχεια, το περιπολικό του Λιμενικού περισυνέλεξε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μία πνευστή λέμβο και σε διασωστικό βαρελάκι. Όταν οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Πόρτο Κάγιο, ενημέρωσαν τους λιμενικούς ότι αγνοείται ένα άτομο που ήταν μαζί τους στο ιστιοφόρο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες μετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού κι ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έπειτα από λίγη ώρα, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι και απεγκλωβίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Από το Λιμενικό συνελήφθησαν δύο από τους 38 διασωθέντες, καθώς φέρονται ως οι διακινητές των προσφύγων.

Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στο δημοτικό στάδιο Γυθείου, προκειμένου να μείνουν εκεί προσωρινά.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Σώοι οι δύο αγνοούμενοι πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λέσβου"

Απίστευτο: Καταληψίας δάγκωσε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη θεσσαλονίκη, όταν αντιεξουσιαστές είχαν εισβάλει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη θεσσαλονίκη, ως «αντίποινα» για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτιρίων: Την ώρα που ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με συναδέλφους του επιχειρούσαν να εμποδίσουν αντιεξουσιαστές να μπουν στο κτίριο, ένας από αυτούς τον... δάγκωσε στο χέρι, για να τον υποχρεώσει να .. οπισθοχωρήσει. Κατά τη διάρκεια της εισβολής ένας ακόμη αστυνομικός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τραυματίσθηκε ελαφρά.

Και οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επανήλθαν στα καθήκοντά τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Καταληψίας δάγκωσε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη"

Πώς υπολογίζονται οι νέες συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών

Η ημερομηνία διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας είναι το βασικό στοιχείο που διαμορφώνει τις νέες συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: αυτές που είχαν κατατεθεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2016 και αυτές που κατατέθηκαν μετά τις 13 Μαΐου.

Έτσι, ένας ασφαλισμένος που υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 5 Μαΐου και η διακοπή έγινε στις 14 Μαΐου, ο υπολογισμός θα γίνει βάσει του νέου καθεστώτος.

Με τον παλαιό τρόπο θα αντιμετωπίζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης (λόγω γήρατος ή αναπηρίας) που υποβλήθηκαν το αργότερο έως 12 Μαΐου 2016.

Αιτήσεις λόγω θανάτου ασφαλισμένου, του οποίου ο θάνατος έχει επέλθει μέχρι και τις 12 Μαΐου 2016 και εφόσον το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης ανά φορέα ασφάλισης προθεσμίας, κρίνονται βάσει του προγενέστερου πλαισίου.

Για παράδειγμα, αν ο θάνατος επήλθε στις 12 Μαΐου και η αίτηση κατατέθηκε την ίδια μέρα, η συνταξιοδότηση ξεκινά από την 1η Ιουνίου, θα κριθεί όμως ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με το προγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο.

Αν ο θάνατος συνέβη στις 12 Μαΐου και η αίτηση κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου, η έναρξη συνταξιοδότησης ξεκινά την 1η Ιουλίου και κρίνεται με το νέο πλαίσιο.

Ως προγενέστερο καθεστώς θεωρείται αυτό που ίσχυε έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς υπολογίζονται οι νέες συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών"

Ανατροπές στη διαδικασία χορήγησης άδειας οδήγησης - Τι αλλάζει

Ανατροπές στον τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης, φέρνουν δύο τροπολογίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (που εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου με τίτλο Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης (ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις).

Συγκεκριμένα, τροποποιείται η διαδικασία της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (Δ.Ι.Ε).

Επίσης, επανακαθορίζεται συνολικά το ασυμβίβαστο του εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ δημιουργείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ πληροφοριακό σύστημα για τη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών και διαδικασιών των σχολών και κέντρων παροχής εκπαιδευτικού έργου.

Κατά την σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε σχετικά. Διευκρίνισε ότι με την τροποποίηση της διαδικασίας της ιατρικής εξέτασης, με την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών λύνεται το πρόβλημα της αναμονής για εξέταση περίπου 12.000 ενδιαφερομένων υποψηφίων οδηγών. Επιπρόσθετα, απλοποιείται και επισπεύδεται πλέον η διαδικασία, καθώς δίνεται η δυνατότητα ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας ή ιδιωτών ιατρών, επιτυγχάνοντας έτσι και την επέκταση του ωραρίου σε ολοήμερο. Ακόμη, υποστήριξε ότι με τον επανακαθορισμό του ασυμβίβαστου για την άσκηση του επαγγέλματος εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών καθίσταται σαφές το νομικό πλαίσιο του ασυμβιβάστου και επιτυγχάνονται η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα προγράμματα εκπαίδευσης και στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.

Παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες και μειώνεται η γραφειοκρατία.

Τέλος, με το πληροφοριακό σύστημα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων και βελτιστοποιείται το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παρακάτω παρατίθενται οι τοποθετήσεις της Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τις δύο τροπολογίες.

Τοποθετήσεις Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη Τοποθέτηση για την τροπολογία για την τροποποίηση της διαδικασίας της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται η διαδικασία της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη διακοπή της λειτουργίας των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε). Συγκεκριμένα :

• δίδεται η δυνατότητα της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους ή από ιδιώτες ιατρούς.

• Καταργείται επομένως, η συγκρότηση Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (Δ.Ι.Ε) από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας

• αντιμετωπίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο την αναμονή για εξέταση περίπου 12.000 ενδιαφερόμενων υποψηφίων οδηγών και οδηγών. • επιτυγχάνεται ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, λόγω και της ολοήμερης λειτουργίας (απογευματινά ραντεβού) των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας ή των ιδιωτών γιατρών στα ιατρεία τους.

• δίνεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας με Κοινή τους Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της αμοιβής των ιατρών των εμπλεκόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τοποθέτηση για την τροπολογία για την δημιουργία πληροφοριακού συστήματος και επανακαθορισμού ασυμβίβαστου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών. Με την προτεινόμενη ρύθμιση:

• δημιουργείται στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων πληροφοριακό σύστημα για τη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών και διαδικασιών των σχολών και κέντρων παροχής εκπαιδευτικού έργου που αδειοδοτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας. Επιτυγχάνεται, με τον τρόπο αυτό, • εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων,

• η απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας,

• η βελτιστοποίηση του έργου των ελεγκτικών μηχανισμών που έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις λειτουργούσες σχολές για προγραμματισμό ελέγχων,

• η διαφάνεια και αξιοπιστία στα προγράμματα εκπαίδευσης και στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών. • Επιπροσθέτως, προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Με την δεύτερη παράγραφο της προτεινόμενης ρύθμισης επανακαθορίζεται καθολικά το ασυμβίβαστο της άσκησης του επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με την ιδιότητα του υπαλλήλου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς και των συνταξιούχων αυτών. Και τούτο προς άρση χρόνιων αμφισβητήσεων και παρερμηνειών, οι οποίες προκάλεσαν σύγχυση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Διοίκησης και οδήγησαν σταδιακά στην καταστρατήγησή του. Επιπλέον, ρυθμίζονται μεταβατικά οι περιπτώσεις εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν ως προς την εφαρμογή του ασυμβίβαστου άδεια/βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπές στη διαδικασία χορήγησης άδειας οδήγησης - Τι αλλάζει"

ΟΓΑ: «Χαράτσι» 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε ο ΟΓΑ σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Βασιζόμενος σε νομοθετική ρύθμιση, ο οργανισμός επέβαλε «χαράτσι» 3,6% υπό τη μορφή τέλους χαρτοσήμου στα ποσά των ειδικών επιδομάτων που κατέβαλε τον Ιούλιο στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Το τέλος 3,6% παρακρατήθηκε από τις πληρωμές των συγκεκριμένων επιδομάτων με συνέπεια οι χιλιάδες δικαιούχοι τους να τα εισπράξουν μειωμένα από τις τράπεζες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Για το θέμα αυτό τέσσερις βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΓΑ: «Χαράτσι» 3,6% στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων"

Τόσκας: Έχω καλέσει τις συλλογικότητες απο τα Εξάρχεια να συζητήσουμε...

Την άποψη ότι η Αθήνα είναι «πιο ασφαλής από ποτέ» εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ «καρφώνοντας» την αντιπολίτευση που «αναφέρεται στην εγκληματικότητα με υποκρισία», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταληψιών ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «σαρώνουμε τις καταλήψεις» αλλά «ανεχόμαστε και την άλλη άποψη αρκεί να μην ξεπερνιέται η κόκκινη γραμμή, να μην γίνονται αυθαιρεσίες και υπερβολές».

Αναφερόμενος στους καταληψίες ο κ. Τόσκας επεσήμανε πως «πολιτικό μας ζητούμενο είναι τα νέα παιδιά να μην κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού συζητώντας του προβληματισμούς τους αλλά να βγαίνουν έξω. Επιδιώκουμε να υπάρχει ανοιχτό κίνημα διεκδικήσεων», τόνισε.

Για το ζήτημα της ασφάλειας ο κ. Τόσκας υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας μακριά από τα δακρυγόνα και άγρια καταστολή που δεν απέδωσαν, αλλά επέτειναν καταστάσεις».

Σε ερώτηση για την κατάληψη του ΑΠΘ από τους «No Border Camp» ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το θέμα με σώφρονα τρόπο, τέτοιο που ο κόσμος απαιτεί.

«Ο πολίτης θέλει ασφαλές περιβάλλον χωρίς να κινδυνεύει και να κάνει τη δουλειά του, να διασκεδάζει, χωρίς πρόβλημα... Δεν θέλει σκληρή καταστολή στις διεκδικήσεις και τη διαμαρτυρία του, θέλει να προχωράει με την ησυχία του» δήλωσε ακόμη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η Αστυνομία είχε να κάνει επέμβαση στα Εξάρχεια 30 χρόνια αναφερόμενος στην επιχείρηση για την εξάρθρωση της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών. Η κατάσταση στα Εξάρχεια «κουκουλωνόταν συστηματικά και επιστημονικά» εδώ και χρόνια.

Τόνισε πως πριν λίγες μέρες η Αστυνομία επενέβη και απέδωσε στους ιδιοκτήτες τους στα Εξάρχεια τρία σπίτια, που τελούσαν υπό κατάληψη, επαναλαμβάνοντας ότι η αστυνομία δρα ανά περίπτωση και με μέτρο.

Αναφερόμενος στην κριτική του Παύλου Πολάκη για την άμεση δράση της Αστυνομίας στην εισαγγελική εντολή για το νοσοκομείο είπε πως η αστυνομία δεν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και πως ο ρόλος της δεν είναι να αποδίδει δικαιοσύνη, αλλά εκτελεί τις εντολές της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε, όμως, πως ο κ Πολάκης έχει ζήλο και πολιτική επιδίωξη να μειώσει το κόστος των νοσοκομείων και να ξεκαθαρίσει μια σαθρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Έχω καλέσει τις συλλογικότητες απο τα Εξάρχεια να συζητήσουμε..."

Εμπόδια του Υπ. Πολιτισμού στο σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού

Εμπόδια στο σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού ενδέχεται να προκύψουν σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού φέρεται να προωθούν σχέδια για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων, σειράς κτισμάτων που βρίσκονται εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα προβλήματα δημιούργησαν μονομερείς ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού στην Αφάντου στη Ρόδο που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Πρόβλημα πιθανόν θα υπάρξει και στον διαγωνισμό για το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, καθώς μεγάλο μέρος, της υπό παραχώρησης έκτασης, αξιολογείται ως υποψήφιο για να κηρυχθεί χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Πέμπτης

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπόδια του Υπ. Πολιτισμού στο σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού"

Αστυνομικός κλοιός γύρω από τα σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια

Έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια έλαβε η Αστυνομία ύστερα από μπαράζ ληστειών στην περιοχή. Άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μοτοσικλέτες της ομάδας «Ο» και μία διμοιρία των ΜΑΤ έχουν επιστρατευθεί με βασικό στόχο να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ή να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επίθεσης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η επίθεση ενόπλων σε σούπερ μάρκετ στις 5 Ιουλίου στην οδό Καλλιδρομίου ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δύο άντρες που είχαν φροντίσει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ και απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους του καταστήματος πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία και εξαφανίστηκαν με δύο μοτοσικλέτες. Την ίδια εβδομάδα μάλιστα δύο ακόμη ληστείες έγιναν στην περιοχή με αποτέλεσμα τη λήψη μέτρων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με μαρτυρία, κατά τη διάρκεια της ληστείας στην οδό Καλλιδρομίου σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το στόχο των ληστών βρίσκονταν άτομα τα οποία κρατούσαν μπουκάλια -πιθανότατα βόμβες μολότοφ.

Βασικός στόχος είναι η φύλαξη τριών καταστημάτων στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Καλλιδρομίου. Σε ένα μάλιστα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας έχουν τοποθετηθεί άντρες της Ασφάλειας ενώ την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κινήσεις αντιεξουσιαστών και κατά πόσο αυτοί μπορεί να συνδέονται με τα παραπάνω περιστατικά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός κλοιός γύρω από τα σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news