facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ενστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα «πόθεν έσχες»

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην υπ' αριθμ. 6/2016 γνωμοδότησή της, υπογραμμίζει ότι τα πρόσθετα οικονομικά στοιχεία που ζητούνται στις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» (υποχρέωση καταγραφής του συνόλου των μετρητών που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες, καταγραφή του συνόλου των μετρητών που φυλάσσονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων) είναι συνταγματικά ανεκτή και είναι μέσα στα όρια του δημοσίου συμφέροντος καθώς «εξυπηρετεί τη διαφάνεια του πολιτικού και δημόσιου βίου».

Ωστόσο, η Αρχή αναφέρει ότι η καταγραφή στις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των κινητών μεγάλης αξίας, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, και των κινητών που φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες «συνιστά περιορισμό του ατομικού δικαιώματος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο, όταν για τις δύο αυτές κατηγορίες κινητών υπάρχει ζήτημα αδυναμίας πρόβλεψης και εκτίμησης της πραγματικής τους αξίας».

Προσθέτει, μάλιστα, ως προς το θέμα αυτό ότι η υποχρέωση καταγραφής των κινητών που βρίσκονται σε θυρίδες κ.λ.π., είναι εφικτή μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει αποδεικτικό της αξίας τους (παραστατικό αγοράς, κ.λπ.) και εφόσον δεν πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο.

Τέλος, σύμφωνα με την Αρχή, η ανάρτηση (όπως προβλέπει ο νόμος 4389/2016) στο Διαδίκτυο των αντικειμένων μεγάλης αξίας (άνω των 30.000 ευρώ) και των μετρητών που βρίσκονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων, εφόσον είναι πάνω από το ποσό των 15.000 ευρώ, των υπόχρεων υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ περιορίζει τα ατομικά δικαιώματα και θέτει σε κίνδυνο την περιουσία και τη ζωή όσων υποβάλλουν δηλώσεις.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τα «πόθεν έσχες»"

«Ελευθέρας» για σκύλους σε ακτές κοντά στη Θεσσαλονίκη

Ανενόχλητοι θα μπορούν να κολυμπούν οι σκύλοι στα νερά του Θερμαϊκού, καθώς σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη ορίστηκαν οι πρώτες pet friendly ακτές.

Μέχρι τώρα ιδιοκτήτες σκύλων αναζητούσαν ερημικές παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους, προκειμένου να αφήνουν ελεύθερα τα συμπαθή τετράποδα.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε να καθορίσει θαλάσσιες περιοχές, όπου οι σκύλοι θα μπορούν ελεύθερα να απολαμβάνουν το νερό και να συγκαταλέγονται νόμιμα μεταξύ των λουόμενων.

«Έχουμε άριστη συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους και βρήκαμε παραλίες στην Αγία Τριάδα, στο Αγγελοχώρι και τη Μηχανιώνα ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει το μπάνιο του μαζί με τον αγαπημένο του φίλο, που είναι ο σκύλος», είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ακόμη ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, στις επιλεγμένες παραλίες θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση, που θα ενημερώνει ότι επιτρέπεται το μπάνιο των σκύλων.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ελευθέρας» για σκύλους σε ακτές κοντά στη Θεσσαλονίκη"

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλάει στο iefimerida: «Δεν τα καταφέραμε, μνημόνιο υπογράψαμε και εμείς»

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στη συνέντευξη που έδωσε στο iefimerida και στον Ιάσονα Πιπίνη, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στο 2016 ο «κόφτης» για μισθούς και συντάξεις, προανήγγειλε περιορισμούς στα προνόμια των συνδικαλιστών, ενώ κάνοντας αυτοκριτική είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέραμε. Μνημόνιο υπογράψαμε και εμείς». 
Συνοψίζοντας, στην συνέντευξη του ο κ. Κατρούγκαλος:
•    Προανήγγειλε μειώσεις των επικουρικών συντάξεων για συνταξιούχους του ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο.
•    Παραδέχθηκε ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων τον Ιούλιο, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.
•    Διαβεβαίωσε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς όμως να αποκλείσει ότι αυτό μπορεί να συμβεί την άνοιξη του 2017.
•    Προανήγγειλε περιορισμούς στα προνόμια των συνδικαλιστών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στην κήρυξη μιας απεργίας.
•    Επανέλαβε ότι δεν θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
•    Απέφυγε να ζητήσει συγνώμη από εκείνους που πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, αλλά έκανε αυτοκριτική λέγοντας: «Δεν τα καταφέραμε. Μνημόνιο υπογράψαμε και εμείς».
•    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος μέσα στο 2016. 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Κύριε υπουργέ θέλω να σας ρωτήσω για αυτό που πάρα πολλοί άνθρωποι συζητούν τις τελευταίες 3 μέρες. Χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν την επικουρική τους «ψαλιδισμένη». Έπεται και συνέχεια;
Όπως έχουμε πει καμία κύρια σύνταξη δεν μειώνεται. Είχαμε όμως προαναγγείλει ότι θα υπολογιστούν ξανά οι επικουρικές συντάξεις, οι δικαιούχοι των οποίων είχαν άθροισμα επικουρικής και κύριας πάνω από 1.300 ευρώ μικτά. Έγινε ο πρώτος επανυπολογισμός κυρίως για το Δημόσιο και για ορισμένα άλλα Ταμεία τον Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Τα στοιχεία δείχνουν αυτό που είχαμε πει από την αρχή, δηλαδή λιγότερο από το 20% των δικαιούχων των επικουρικών έχουν αναπροσαρμογή, υπάρχει μια μεσοσταθμική μείωση σε αυτό το 20%, της τάξης του 10% και υπάρχουν και λίγοι άνθρωποι –γιατί δεν πρόκειται για οριζόντια μείωση- που θα δουν αυξήσεις μερικών ευρώ. 
Γράφτηκε στον Τύπο ότι καταγράφεται βουτιά στα έσοδα τον Ιούλιο, μια υστέρηση εσόδων περίπου μισό δις ευρώ, κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κόφτη» σε μισθούς και συντάξεις. Πληροφορίες όμως που δημοσίευσε το ΑΠΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει υστέρηση. Τι συμβαίνει πραγματικά;
Φαίνεται να υπάρχει μια σχετική υστέρηση τον τελευταίο μήνα, η οποία όμως εξουδετερώνεται από τα σχετικά υπέρτερα, από τα υπολογισμένα, έσοδα του πρώτου επταμήνου. Γενικά δηλαδή η κατάσταση για το πρώτο επτάμηνο είναι πάνω από τις προβλέψεις. 
Τι μεγέθους είναι αυτή η υστέρηση;
Νομίζω η διαπίστωση είναι ότι έχουμε υπέρβαση κατά 200 εκατομμύρια του προϋπολογισμένου στόχου των εσόδων.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί κόφτης για φέτος, διότι η υποχρέωση μας είναι εξαιρετικά χαμηλή, 0,5% του ΑΕΠ. Θυμίζω πέρυσι με πολύ δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες και capital control είχαμε πλεόνασμα 0,7%. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται ποτέ να μειωθούν μισθοί και συντάξεις. 
Θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» από τον επόμενο χρόνο; Και σε τι έκταση θα μπορούσε να γίνει αυτό;
Η μορφή ενεργοποίησης αυτού του διορθωτή είναι όταν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Αυτό γίνεται την άνοιξη. Δηλαδή του χρόνου τον Απρίλιο θα ξέρουμε την κατάσταση. Όπως είπα δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το πλεόνασμα φέτος και ξαναλέω, πανηγυρικά, όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να γίνουν και όσες αναπροσαρμογές στις συντάξεις έχουν γίνει. Από εδώ και πέρα αυξήσεις να περιμένουν και όχι μειώσεις στις συντάξεις. 
Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση. Θα καταφέρετε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις;
Για πρώτη φορά στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά δεν αμυνόμαστε απλώς σε αυτά που ζητούν οι δανειστές, γιατί κακά τα ψέματα, το ΔΝΤ ζητά συνεχώς την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Για πρώτη φορά εμείς θετικά και επιθετικά ζητούμε να γυρίσουμε πίσω στην κοινωνική Ευρώπη. Επομένως, ναι, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ότι θα πετύχουμε τον βασικό μας στόχο, που είναι η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γιατί και το κοινωνικό μέτωπο στην Ελλάδα είναι ενωμένο και οι εργοδότες ζητούν την επιστροφή της συζήτησης για τον ελάχιστο μισθό στο πλαίσιο της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι θετικά. Βεβαίως υπάρχει ένας ακραίος παίκτης σε αυτή την διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ, νομίζω όμως ότι στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο έχουμε μια συγκεκριμένη θέση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
Στον συνδικαλιστικό νόμο αναμένονται αλλαγές; Θα υπάρξουν περιορισμοί στους συνδικαλιστές για την κήρυξη μιας απεργίας;
Και οι εργοδοτικές οργανώσεις και από ό,τι πληροφορούμαι και η Επιτροπή Ειδικών, θεωρούν ότι ο συνδικαλιστικός νόμος στο επίπεδο της απεργίας είναι στο επίπεδο του μέσου ευρωπαϊκού όρου και δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή. Υπάρχουν ζητήματα εκδημοκρατισμού, του τρόπου με τον οποίο οργανώνεται το συνδικαλιστικό κίνημα, αυτό όμως αφορά το ίδιο. Μπορούμε να επέμβουμε διορθωτικά στο συνδικαλιστικό νόμο για ορισμένες κακές πρακτικές, θεωρώ όμως ότι εκείνο το οποίο δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να θιγεί είναι το δικαίωμα στην απεργία γιατί είναι το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων και το τελευταίο μέσο που έχουν για να αμυνθούν σε μια εξαιρετικά κακή κατάσταση στον κόσμο της εργασίας. Εργασιακή ζούγκλα έχουμε στην αγορά. 
Μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στη λήψη κήρυξης μιας απεργίας;
Δεν έχει τεθεί από τους εργοδότες, δεν έχει τεθεί από την Επιτροπή Ανεξάρτητων Ειδικών, δεν βλέπω για ποιο λόγο να έχουμε κάποια αλλαγή. 
Ενδεχομένως να υπάρξουν άλλες αλλαγές; Για παράδειγμα μείωση της συνδικαλιστικής άδειας; Ή επίσης η δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σοβαρούς λόγους;
Εξορθολογισμός στον τομέα των συνδικαλιστικών αδειών πρέπει να γίνει νομίζω. Ακόμη και η θέση των συνδικάτων είναι φιλική προς αυτό.
Οι συνδικαλιστές πρέπει να προστατεύονται. Από την άλλη πλευρά, ένας συνδικαλιστής που διαπράττει ένα αξιόποινο αδίκημα, ούτε σήμερα προστατεύεται. Εφ’ όσον παραμένει η προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών, ξαναλέω δεν είναι θέμα μόνο του ελληνικού νόμου, έχουμε διεθνείς συμβάσεις εργασίας, έχουμε την διαδεδομένη ευρωπαϊκή πρακτική, απλώς αν υπάρχουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αυτές είναι στην κατεύθυνση εξορθολογισμού και κυρίως διόρθωσης κακών πρακτικών. 
Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις σας, στις οποίες λέγατε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, κάτι που τελικά έγινε.
Ποτέ. Πάντοτε έλεγα ότι δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη, πάντοτε έλεγα ότι δεν θα γίνει καμία οριζόντια μείωση και καμία οριζόντια μείωση δεν έγινε.
Δεν είχατε πει για τις επικουρικές ότι δεν θα μειωθούν;
Για τις επικουρικές συντάξεις έλεγα πάντα αυτό που λέω τώρα. Ότι θα μειωθεί το 20% των επικουρικών συντάξεων που αντιστοιχεί στο 10% των συνταξιούχων. Για να καταλάβετε για τι μεγέθη μιλάμε, έχουμε περίπου 2.660.000 συνταξιούχους και θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις σε περίπου 200 χιλιάδες από αυτούς. Στην πραγματικότητα είναι μικρότερο από το 10%. 
Έχετε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν τίθεται θέμα να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Επιμένετε σε αυτό;
Όχι απλώς δεν τίθεται θέμα 13ου και 14ου μισθού, αλλά είναι και από τα λίγα θέματα που δεν έχει θέσει το ΔΝΤ. Θεώρησα και επαναλαμβάνω την άποψη μου, ότι το θέμα έχει δημιουργηθεί από αυτούς που θέλουν μέσω μιας συστηματικής παραπληροφόρησης να διαιωνίσουν αυτό το κλίμα αβεβαιότητας στο οποίο έθεσε τέρμα η πρώτη αξιολόγηση. Δεν θεωρώ καλόπιστη αυτή την πηγή παραπληροφόρησης, την θεωρώ κομμάτι ενός επικοινωνιακού πολέμου που γίνεται εναντίον μας από συστημικά μέσα. 
Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων θα υπάρξει κάποια αλλαγή; Να αυξηθεί δηλαδή το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων;
Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων περιμένουμε απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εννοείται ότι σε κάθε απόφαση δικαστηρίου θα συμμορφωθούμε. Από εκεί και πέρα δεν θεωρούμε ότι ο υφιστάμενος νόμος υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 
Κύριε υπουργέ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με βάση τις υποσχέσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επαναφορά του 13 και 14ου μισθού στο δημόσιο. Αυτές οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν. Νιώθετε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη από τους ανθρώπους που σας ψήφισαν επειδή πίστευαν ότι αυτές οι υποσχέσεις θα υλοποιούνταν;
Να σας θυμίσω ότι μιλάτε για τις προεκλογικές εξαγγελίες του Ιανουαρίου του 2015. Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε ξανά εκλογές. Αυτές οι εξαγγελίες ήταν σωστές. Ακριβώς γιατί ήθελαν να αναστρέψουν την πολιτική λιτότητας και εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού των προηγούμενων μνημονίων.
Προσπαθήσαμε στη διαπραγμάτευση μέχρι τον Ιούλιο να πετύχουμε αυτή την αλλαγή πλεύσης. Είναι αλήθεια ότι δεν τα καταφέραμε. Μνημόνιο υπογράψαμε και εμείς στο πλαίσιο του αναγκαστικού συμβιβασμού του Ιουλίου. Αν και πρόκειται για μνημόνιο πολύ ηπιότερο από τα προηγούμενα. Ακριβώς επειδή αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτόν τον συμβιβασμό, για αυτό απευθυνθήκαμε στο εκλογικό σώμα. Για να μας κρίνει σε όλη μας την πορεία, στην διαπραγμάτευση και ανάλογα με αυτά που υπογράψαμε. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ξανά την εμπιστοσύνη του.
Αυτό που κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα είναι: Τις νεοφιλελεύθερες αιχμές που περιέχει το μνημόνιο να τις εξουδετερώνουμε με αντίθετες πολιτικές δικής μας στόχευσης. Παράδειγμα είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που ναι μεν δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε δυο πολύ κακά πράγματα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ (ψηφισμένη και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΠΟΤΑΜΙ τον Ιούλιο) και την περικοπή των δαπανών κατά 1%. Αλλά αυτά τα κακά νεοφιλελεύθερα μέτρα τα ενσωματώσαμε και τα εξουδετερώσαμε σε μια σφαιρικότερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με τις αξίες της Αριστεράς, κοινωνική αλληλεγγύη και ισότητα. 
Και τον Σεπτέμβριο όμως, υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν ότι θα υλοποιήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Για εκείνους τους ανθρώπους δεν νιώθετε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη;
Οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Αυτό λέει η Αριστερά. Η Αριστερά δεν λέει να αναθέτουν σε εργολάβους και σε μεσάζοντες. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ό,τι θα έκανε μια κυβέρνηση της Αριστεράς σε πολύ δύσκολες συνθήκες και νομίζω υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο. Δεν έχουμε δει να ευοδώνονται οι προσπάθειες της Ν.Δ. να καλλιεργήσει κλίμα «κατσαρόλας», σαν εκείνο που είδαμε εναντίον της κυβέρνησης του Αλιέντε στη Χιλή. Έχουμε δείξει στον ελληνικό λαό ότι προσπαθούμε να μοιράσουμε πιο δίκαια τα βάρη από ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Από εδώ και πέρα όμως, με την ανάπτυξη, θα αρχίσουμε να μοιράζουμε και τα οφέλη, και έτσι νομίζω θα κριθούμε στο τέλος της 4ετίας. 
Βλέπετε την πιθανότητα να στηθούν κάλπες μέχρι το τέλος του χρόνου, είτε για εκλογές είτε για δημοψήφισμα; 
Εκλογές ζητάει μόνο ο κ. Μητσοτάκης γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνουν. Αυτό που καταφέραμε ήταν να κλείσουμε μια αξιολόγηση που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορούσε να κλείσει για έναν χρόνο. Είναι σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Όσοι μιλούν για εκλογές ουσιαστικά απευθύνονται στο εσωτερικό τους ακροατήριο. 
Κάλπες για δημοψήφισμα;
Να ρωτάμε το λαό για σοβαρά πολιτικά θέματα είναι κάτι συνδεδεμένο με την κουλτούρα της Αριστεράς και όσοι φοβούνται τα δημοψηφίσματα, ουσιαστικά φοβούνται την κρίση του λαού.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλάει στο iefimerida: «Δεν τα καταφέραμε, μνημόνιο υπογράψαμε και εμείς» "

Εως 600 εκατ. ευρώ τα χαμένα έσοδα ετησίως από λαθρεμπόριο καυσίμων

Από 200 έως 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο χάνει από ανείσπρακτους φόρους το ελληνικό Δημόσιο λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που μας ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ., επισήμανε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και των ελλιπών παραδόσεων μέσω παρεμβάσεων στη λειτουργία των αντλιών.

Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι η τροπολογία είναι αποτέλεσμα μιας μακράς προσπάθειας της κυβέρνησης, που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, καθώς και ότι το σύστημα της λαθρεμπορίας είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της χώρας, ενώ οι μηχανισμοί αντιμετώπισής του πολύ αναποτελεσματικοί.

Έθεσε δε το ερώτημα «τι είναι αυτό που εμπόδιζε τόσα χρόνια όλες τις κυβερνήσεις να δώσουν μια συνολική λύση στο πρόβλημα και να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο το παρασύστημα του λαθρεμπορίου που βάζει βαθιά κάθε μέρα το χέρι του στην τσέπη της φτωχής ελληνικής οικογένεια και της αποσπά ένα κομμάτι από τα πενιχρά της εισοδήματα». Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που συμβαίνει στην πράξη όταν κάποιος πληρώνει καθημερινά 20 ευρώ βενζίνη και παίρνει τελικά προϊόν που αντιστοιχεί στα 16 ή 17 ευρώ ή νοθευμένο προϊόν, είναι ότι βλάπτεται η δημόσια υγεία και τα εισοδήματά του, ενώ υπογράμμισε και τις επιπτώσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι έντιμοι επαγγελματίες, όπως και την ενίσχυση της μαύρης και παρασιτικής οικονομίας.

Η υφυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την τροπολογία, καθώς όπως είπε αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που έχει απέναντί του μια μικρή ομάδα αθλίων λαθρεμπόρων, και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων «έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ριζικά, και όχι με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, που θα έδινε δυνατότητα παλινδρόμησης του φαινομένου».

Οι βασικές ρυθμίσεις της τροπολογίας για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες για καταδολίευση των αντλιών καυσίμων (βενζίνη-υγραέριο) στα πρατήρια είναι:

- Απαγόρευση έκδοσης νέας άδειας πρατηρίου για την επόμενη δεκαετία, όχι μόνο στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο,

- Επέκταση απαγόρευσης σε σύζυγο και συγγενείς μέχρι β' βαθμού,

- Πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε επηρεαζόμενο μετρητή,

- Φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών στις περιπτώσεις κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια τέλεσης του αδικήματος της καταδολίευσης των αντλιών,

- Πρόστιμα 10.000-30.000 ευρλω για διαπιστώσεις σφαλμάτων στις μετρήσεις και αφαίρεση άδειας πρατηρίου για δέκα χρόνια,

- Πρόστιμο 100.000 ευρώ για όποιον εγκαθιστά ή σφραγίζει τα μέσα για την καταδολίευση, αλλά και για όποιον κατασκευάζει εξαρχής προβληματικές αντλίες,

- Οριστική αφαίρεση άδειας για τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία εγκατάστασης και ρύθμισης των αντλιών σε περίπτωση υποτροπής.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Εως 600 εκατ. ευρώ τα χαμένα έσοδα ετησίως από λαθρεμπόριο καυσίμων"

Η Σουηδία αρνείται την έκδοση τούρκων πραξικοπηματιών

Η Σουηδία αποφάσισε να μην εκδώσει στην Τουρκία άτομα που θεωρείται ότι συνδέονται με το πραξικόπημα, δημιουργώντας διεθνές προηγούμενο και για την περίπτωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία Μετανάστευσης της Σουηδίας ανέφερε ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκύρηκα, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, 11 άτομα τουρκικής καταγωγής έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Σουηδία από τις 18 Ιουλίου. Πέρυσι η Σουηδία είχε δεχθεί 253 αιτήσεις ασύλου από την Τουρκία.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι αιτούντες άσυλο με «αξιόπιστες αντιπολιτευτικές δραστηριότητες» περιλαμβάνονται στις λεγόμενες «ομάδες κινδύνου».

Σύμφωνα με την υπηρεσία, «χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την παρούσα κατάσταση στη χώρα».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σουηδία αρνείται την έκδοση τούρκων πραξικοπηματιών"

Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό - Το άρθρο εγκρίθηκε

Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το άρθρο για την δημιουργία του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, ωστόσο το ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και το άρθρο εγκρίθηκε.

Συγκεκριμένα κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τάχθηκαν υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ το καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η Χρυσή Αυγή η οποία διαφωνεί με την κατασκευή τζαμιού και η Ένωση Κεντρώων.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό - Το άρθρο εγκρίθηκε "

Νέα τροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο φέρεται να έπεσε ο Άκης Τσιοχατζόπουλος στη ΣΤ' πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε άγρια μέσα στο κελί του. O ίδιος ωστόσο το διέψευσε και κατέθεσε μήνυση κατά της εφημερίδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός που έχει καταδικαστεί για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα όλα έγιναν για ασήμαντη αφορμή: Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και τότε ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του και άρχισε να τον χτυπάει άγρια.

«Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» άκουσαν αυτόπτες μάρτυρες τον Στεφανάκο να λέει στον 70χρονο Άκη Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που λέγεται επίσης ότι δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό.

Οι άλλες εκδοχές για το περιστατικό

Σύμφωνα με μαρτυρία κρατουμένου που ήταν παρών στο περιστατικό, ο πρώην υπουργός ξυλοκοπήθηκε όχι από τον Βασίλη Στεφανάκο, αλλά από τον αλβανικής καταγωγής και συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Χάρι Κόκα.

Παράλληλα, μέσω του συνηγόρου του, ο Βασίλης Στεφανάκος διαψεύδει ότι χτύπησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα, η πλευρά του Στεφανάκου διά του συνηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα, η εφημερίδα "Έθνος" δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: "Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή". Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28),είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου .

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος».

«Λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει:

«Τη Δευτέρα στις 09΄.30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζητήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κα. Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.
«Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού», καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

Πειθαρχικές έρευνες

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες για το περιστατικό. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Άκη Τσοχατζοπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ η ενημέρωση που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου"

Διαψεύδει το περιεχόμενο συνέντευξης του στην Bild ο Μουζάλας και τα περί ανάγκης plan B στο προσφυγικό

Διαψεύδει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας πως σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild έκανε οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης ενός εναλλακτικού σχεδίου – plan B όπως αναφέρει το δημοσίευμα- για το προσφυγικό, τώρα που φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στη συνέχιση εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας διαψεύδει την απόδοση των λεγομένων του όπως αυτή έγινε από την εφημερίδα BILD» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου ενώ δίνει στη δημοσιότητα και το κείμενο με τις ερωτήσεις που έλαβε το γραφείο του υπουργού από την εφημερίδα και τις απαντήσεις που έστειλε.
Όπως φαίνεται στο κείμενο που δημοσιοποίησε το υπουργείο ο κ.Μουζάλας απαντώντας στην επίμαχη ερώτηση δηλώνει πως γη χώρα μας τηρεί τη συμφωνία, δεσμεύεται από αυτή και τονίζει πως η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός έως μηδενικός τονίζοντας μάλιστα πως «...δεν μπορεί να αποτελέσει ένδειξη μη τήρησης της συμφωνίας». Τονίζει ωστόσο πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους κοινοτικούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία ενώ αναφέρεται και σε επιπλέον- αλλά όχι εναλλακτικές- πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν με βασικό ζητούμενο τον τερματισμό του πολέμου και τη στήριξη των γειτονικών στη Συρία χωρών που φιλοξενούν στα εδάφη τους μεγάλο αριθμό προσφύγων. 

Οι ερωτήσεις και απαντήσεις όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής:
«Ερ.: Πρέπει η Ευρώπη να καταρτίσει σύντομα ένα Plan B για την περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από τη συμφωνία για το προσφυγικό; (με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου καθώς και το ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό)
Απ.: Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, μια συμφωνία η οποία εξαρτάται από την υποστήριξη της Ευρώπης στο ένα σκέλος και την υποχρέωση της Τουρκίας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο άλλο. 
Μέχρι στιγμής η συμφωνία τηρείται. Έχουμε μια ροή προσφύγων η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει ένδειξη μη τήρησης της συμφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στα νησιά, κάποιες μέρες είναι μηδενικές, κάποιες μέρες είναι κοντά στους 100. Είναι ένας αριθμός ανθρώπων στον οποίον έχουμε έτσι κι αλλιώς στραμμένο το ενδιαφέρον μας. Ενδεικτικά όμως σας λέω ότι το ποσοστό των ανθρώπων σε σχέση με πέρσι τέτοια περίοδο είναι μειωμένος κατά 95-97%. Βεβαίως παρακολουθούμε, βεβαίως ανησυχούμε, όμως μέχρι στιγμής, επαναλαμβάνω, ο αριθμός των ανθρώπων που προσεγγίζουν τα νησιά μας δεν αποτελεί ένδειξη μη τήρησης των συμφωνηθέντων.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. Το προσφυγικό, όπως έχει αποδεχθεί η Ε.Ε. με τον πιο επίσημο τρόπο, καθ’ όλη αυτή την περίοδο, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης.
Μέχρι τώρα έχει υπάρξει οικονομική στήριξη προς την χώρα μας, έχει υπάρξει στήριξη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όμως η καίρια απάντηση είναι η κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατ’ αναλογία. Δεν γίνεται όλο το προσφυγικό βάρος να το επωμίζονται τρεις-τέσσερις χώρες και οι υπόλοιπες να ασκούν κριτική τι κάναμε σωστά και τι όχι, με τα σύνορα τους κλειστά και χωρίς να υποδέχονται κανέναν πρόσφυγα από όσους τους αναλογούν. Πλέον όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει και όλοι ξέρουμε τις προτεινόμενες λύσεις. Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι. Είναι άνθρωποι οι οποίοι φεύγουν από την χώρα τους γιατί βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Να τερματιστεί ο πόλεμος είναι το βασικό ζητούμενο. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξουμε τις χώρες οι οποίες βρίσκονται κοντά σε αυτές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Πρέπει να συμβάλλουμε ώστε χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και άλλες γειτονικές να μπορούν να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα εδάφη τους με βάση την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα στους πρόσφυγες από την Τουρκία να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. βάσει των κριτηρίων, πληθυσμιακών και άλλων. Το ίδιο να συμβεί κι από την Ελλάδα ώστε να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. κατ’ αναλογία.
Ερ.: Πρέπει η ΕΕ να επισπεύσει την υποστήριξη της Ελλάδας με προσωπικό στα νησιά; (με αφορμή το σημερινό μας δημοσίευμα ότι δεν έχει αποσταλεί στη χώρα μας ικανός αριθμός ειδικών)
Απ.:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν δικών μας επίμονων αιτημάτων μας ενίσχυσε με προσωπικό το οποίο σχετίζεται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Ο αριθμός που ζητήσαμε είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που ενέκριναν κι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν έρθει είναι μικρότερος από τον αριθμό που έχουν εγκρίνει για να έρθουν εδώ και να συμβάλλουν στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Συνεχίζουμε να ζητάμε την ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών με υπαλλήλους της Ε.Ε. τονίζοντας πάντοτε την σημαντική βοήθεια που έχουν προσφέρει οι άνθρωποι που έχουν έρθει μέχρι σήμερα».

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το περιεχόμενο συνέντευξης του στην Bild ο Μουζάλας και τα περί ανάγκης plan B στο προσφυγικό"

Κεγκέρογλου: Συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατ. ευρώ έλαβε η κοινοπραξία Καλογρίτσα

Συμπληρωματική εργολαβία ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ δίνει το Υπουργείο Υποδομών σε άλλη εργολαβία οδικού έργου που εκτελεί στη Μυτιλήνη κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει κατά κύριο λόγο η εταιρεία του εργολάβου του δημοσίου Χρήστου Καλογρίτσα.
Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου. 
Το έργο αφορά στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Καλλονή - Σίγρι τον οποίο έχει αναλάβει η συγκεκριμένη κοινοπραξία. 
Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υποδομών συνεδριάζει αύριο για να εγκρίνει και τυπικά την απόφαση με τον Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει άγνοια από το βήμα της βουλής για το περιεχόμενο της συνεδρίασης της επιτροπής - λόγω φόρτου εργασίας όπως ειπε.
Χατζηδάκης και κουμπάροι
Νωρίτερα, ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, όταν κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στο δημόσιο έργο Πάτρας-Πύργου.
Ο πρώην υπουργός καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι, «αποφάσισε να κάνει κατάτμηση σε οκτώ τμήματα, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν υποτίθεται περισσότερες εταιρείες έκτης τάξεως, αλλά μετά το διαγωνισμό και τα τρία τμήματα ανατέθηκαν στην ίδια εταιρεία». 
«Είναι νόμιμο, απλώς τυχαίνει να είναι η ίδια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει δυο κουμπάρους υπουργούς και είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
«Κάνουμε δημοπρατήσεις έργων με πολλαπλούς διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, για να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι διαγωνιζόμενοι και μικρομεσαίες εταιρείες» απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, και κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη, ότι «ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα». 
«Οι σχέσεις μου είναι φιλικές από παλιά και όχι με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που λέτε, αλλά με τον γιο του, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ επαγγελματικές σχέσεις. Δεν ήξερα ότι με το που γίνατε εσείς βουλευτής ή υπουργός, θα έπρεπε να σταματήσει τις δραστηριότητές του όποιος γνωρίζατε εσείς στο παρελθόν» είπε ο υπουργός Μεταφορών.
Και κατέληξε:
«Θα θέλαμε όμως να μου απαντήσετε - και αυτή είναι μια πολύ ωραία ερώτηση – πώς ο συνέταιρος του εν λόγω επιχειρηματία είναι το δεξί χέρι του προέδρου σας Κυριάκου Μητσοτάκη και σας κάνει και σεμινάρια».
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεγκέρογλου: Συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατ. ευρώ έλαβε η κοινοπραξία Καλογρίτσα "

«Βάνδαλοι» επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες

Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες της Αθήνας φοβάται η αστυνομία μετά τους βανδαλισμούς σε δύο ναούς στο κέντρο της πόλης, τα ξημερώματα σήμερα.

Μετά την έφοδο στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, την επίθεση με γκαζάκια σε εκκλησία στην Κρήτη και την αναγραφή συνθημάτων στο εκκλησάκι στο Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, τα ξημερώματα αντιεξουσιαστές εκτοξευσαν μπουκάλια με χρώμα κατά του ιερού ναού του Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από τους υπεύθυνους του ναού, το πρωί.
Λίγη ώρα μετά την πρώτη επίθεση, αντιεξουσιαστές έσπασαν τα τζάμια στην είσοδο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας και πέταξαν μπογιές στους τοίχους. Και σ΄αυτή την περίπτωση τα τζάμια αντικαταστάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και βάφτηκαν άμεσα οι τοίχοι.


Για καμία από τις δύο επιθέσεις δεν έγιναν προσαγωγές. Η Αστυνομία φοβάται νέες επιθέσεις σε εκκλησίες, ιδιαίτερα μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είχε γίνει ξανά στόχος αντιεξουσιαστών τον Φεβρουάριο του 2016.

Ανακοίνωση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τις επιθέσεις:

«Τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα τη διαρκή αποθράσυνσή τους.

Μετά την εισβολή τους στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες πολίτες βρισκόμαστε μπροστά σε μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών σε Ιερούς Ναούς στην Κρήτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Και ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες του, πριν έρθουν ακόμη χειρότερα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βάνδαλοι» επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες"

Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του χαμένου ΦΠΑ δεν χρειαζόμαστε ΕΝΦΙΑ

«Αν μπορέσουμε να πιάσουμε το 1/3 του ΦΠΑ που χάνουμε κάθε χρόνο δεν χρειαζόμαστε τον ΕΝΦΙΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τρ.Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του νόμου για τη φοροδιαφυγή «δεν είναι μια προσωπική υπόθεση κάποιων πολιτικών, είναι μια κοινωνική υπόθεση». Χαρακτήρισε «νέο όπλο» το 48ώρο κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις, σημειώνοντας ότι το κύριο βάρος θα πέσει στη μεγάλη φοροδιαφυγή. Καθησυχαστικός για την πορεία των εσόδων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε σχετικά με τη φοροδιαφυγή ότι, «η εφαρμογή του νόμου δεν είναι υπόθεση Τσακαλώτου, Αλεξιάδη, Πιτσιλή, δηλαδή δεν είναι μια προσωπική υπόθεση κάποιων πολιτικών, είναι μια κοινωνική υπόθεση» και είπε χαρακτηριστικά ότι, «το 1/3 του ΦΠΑ, που χάνουμε κάθε χρόνο να μπορέσουμε να πιάσουμε δεν χρειαζόμαστε καν ΕΝΦΙΑ», καταδεικνύοντας τη σχέση των εσόδων με την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική.

Χαρακτήρισε «νέο όπλο» κατά της φοροδιαφυγής το 48ώρο κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν κόβουν «από ένα αριθμό αποδείξεων και πάνω, από ένα συγκεκριμένο τζίρο και πάνω και πάντοτε με λογική φειδούς στο πώς εφαρμόζουμε το μέτρο».

Περιγράφοντας τη διαδικασία, είπε ότι, «η εντολή, που έχουν τα συνεργεία μας είναι να ξεκινάνε από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής κι από τους ακριβούς χώρους διασκέδασης και μετά να πηγαίνουνε στα σουβλατζίδικα, στα περίπτερα, στους φούρνους κλπ. Δεν θα ξεκινάμε από την μικρή και την μεσαία φοροδιαφυγή. Με όλο το εύρος της θα ασχολούμαστε, αλλά θα ξεκινάμε από την μεγάλη».

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν καταφέρουμε να έχουμε εξοικονόμηση των εσόδων από αυτές τις πηγές, θα αναγκαστούμε να έχουμε από άλλες».

Αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων

Αναφορικά με την πορεία των εσόδων για το πρώτο εξάμηνο του 2016, σημείωσε ότι, «έχουμε πιάσει 954 εκατομμύρια έσοδα, όχι βεβαιωμένα, έσοδα που μπήκαν στο ταμείο, παραπάνω από το στόχο… σε μεγάλο βαθμό προκύπτουν από υποθέσεις λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής και είναι η απόδειξη, ότι πιάνουμε τους στόχους περισσότερο κι από αυτό που είχε ορίσει ο προϋπολογισμός».

Για την προαναγγελθείσα χρήση του πλαστικού χρήματος, για την τεκμηρίωση του αφορολόγητου, διευκρίνισε ότι, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο, θα πρέπει να έχουν καλύψει ένα μέρος του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα. Το ποσοστό αυτό, θα εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματος.

Επανέλαβε ότι, από το μέτρο για το πλαστικό χρήμα θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών περιοχών και τα άτομα πάνω από ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο, το οποίο θα οριστικοποιηθεί «αυτές τις μέρες».

«Δεν θα βάλουμε το όριο στα 90 χρόνια και δεν θα το βάλουμε στα 60 χρόνια», είπε σχετικά.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του χαμένου ΦΠΑ δεν χρειαζόμαστε ΕΝΦΙΑ"

Φόβοι για οικονομική κατάρρευση και αδυναμία λειτουργίας του ΟΑΣΘ

Φόβους για οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και παντελή αδυναμία ομαλής λειτουργίας του, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μεγάλης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού (ΟΕΕΘ) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνει, όπως επισημαίνει, στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί "συνεπεία της εκκρεμότητας καταβολής οφειλόμενων από το Δημόσιο στον Οργανισμό" (σ.σ. πρόκειται για οφειλές άνω των 130 εκατ. ευρώ, προερχόμενες από επιδότηση εισιτηρίου, κάλυψη μειωμένων κομίστρων και διαφορά ΦΠΑ).

Με την επιστολή, η οποία εστάλη επίσης στους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίτζη, η διοίκηση της ΟΕΕΘ απευθύνει έκκληση οι προτάσεις του Ο.Α.Σ.Θ. για το θέμα "να ληφθούν σοβαρά υπόψη, με οριστική λύση στο πρόβλημα που παραμένει άλυτο για πολύ καιρό, αφού υπήρχε και στο παρελθόν, και υπάρχει δυστυχώς και σήμερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν σε βάθος το όλο θέμα, ώστε να βρεθεί η συνισταμένη των απόψεων των δυο πλευρών και η Θεσσαλονίκη να βρει και πάλι την συγκοινωνιακή της ομαλότητα".

Στο κείμενο της επιστολής, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ, Ιωάννης Μανδρίνος, η διοίκηση της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει ακόμη ότι "στη δύναμή της ανήκουν η Ένωση Αστικών Λεωφορειούχων Μετόχων Ο.Α.Σ.Θ "Ο Μέγας Αλέξανδρος" καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Αυτοκινητιστών, Φορτηγών, Ταξί, Αστικών, Υπεραστικών και Τουριστικών Λεωφορείων Δημόσιας Χρήσης".

Σημειώνεται ότι συνεπεία των οικονομικών προβλημάτων στον ΟΑΣΘ, η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν καταβάλλεται κανονικά, ενώ υπάρχει αδυναμία πληρωμών προς τους προμηθευτές, αλλά και αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, προκειμένου να τής κοινοποιήσουν τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους,τους οφείλονται από δεδουλευμένα περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ το κράτος οφείλει στον ΟΑΣΘ πάνω από 130 εκατ. ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόβοι για οικονομική κατάρρευση και αδυναμία λειτουργίας του ΟΑΣΘ"

Μπουτάρης: Φρίκαρα με αυτά που έγιναν στην εκκλησία

Με αιχμηρά σχόλια αντέδρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη της πόλης, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι αντίθετος στις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε έναν χώρο και να προκαλεί καταστροφές. Εγώ φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία, φανταστείτε να έμπαιναν σε ένα τζαμί τι θα γινότανε... θα τους είχαν λιντσάρει. Οι Χριστιανοί που ήταν στην εκκλησία έμειναν αποσβολωμένοι. Είναι πρωτοφανή αυτά που συνέβησαν» δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9.

Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις στο περιθώριο της ΔΕΘ,ο Γιάννης Μπουτάρης είπε: «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα εμπορικό, οικονομικό, τουριστικό γεγονός. Αυτό δεν συνάδει με διαδηλώσεις. Δεν πρέπει να γίνονται πολιτικού τύπου εκδηλώσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε επίσης κατά των εκλογών, λέγοντας πως «οι εκλογικές αναμετρήσεις δημιουργούν μια ανασφάλεια σημαντική». «Αυτή η κυβέρνηση βγήκε για μια τετραετία, πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και ο κόσμος μετά θα αποφασίσει» είπε, ενώ χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι «ξεκίνησε τη στροφή που έπρεπε να κάνει και αντιλήφθηκε ότι το σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένη η Ελλάδα είναι δυτικό, δεν αλλάζει εύκολα με επαναστάσεις». «Ο κ. Τσίπρας έκανε τις στροφές που έπρεπε να κάνει και είναι η αρχή μιας σώφρονας διακυβέρνησης» υποστήριξε.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: Φρίκαρα με αυτά που έγιναν στην εκκλησία"

Κίνα: Το λεωφορείο που περνούν από κάτω του αυτοκίνητα και μοιάζει με διαστημόπλοιο

Το πρώτο του test drive έκανε το πρωτότυπο λεωφορείο TEB (Transit Elevated BUS) στην Κίνα το οποίο αναμενόταν από τις αρχές Μαΐου, όταν και πρωτοέκανε την εμφάνισή του στο κοινό. Το λεωφορείο, το οποίο έχει ύψος δύο μέτρα διαθέτει μία μοναδική πρωτοτυπία. Ενώ κινείται από κάτω του μπορούν και περνάν αυτοκίνητα, ενώ μπορεί να μεταφέρει ακόμη και 300 επιβάτες. Έχει μήκος 21 μέτρα, ενώ όπως αναφέρει το bbc, τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια.
elevated bus
Το TEB μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ταχύτητα, ενώ μέχρι και τέσσερα λεωφορεία τέτοιου είδους μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλο διάστημα δρόμου, καθώς δεν επηρεάζει την κίνηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι κατά πόσο αυτό θα χρησιμοποιείται στους δρόμους της Κίνας.
elevated bus
Δείτε το βίντεο:


huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνα: Το λεωφορείο που περνούν από κάτω του αυτοκίνητα και μοιάζει με διαστημόπλοιο"

Καρκατσούλης κατά Σκουρλέτη: Φωτογραφικό ρουσφέτι του υπουργού Ενέργειας στον ΛΑΓΗΕ

Φωτογραφική διάταξη με την οποία μισθωτός του ΑΔΜΗΕ διορίζεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΓΗΕ, εντόπισε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες και ψηφίζεται στην Ολομέλεια αύριο, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Το στέλεχος του Ποταμιού ανάρτησε το συγκεκριμένο σημείο του νομοσχεδίου στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter, υπογραμμίζοντας τα επίμαχα σημεία. 


Ο κ. Καρκατσούλης σχολιάζει στην ανάρτησή του ότι θα ήταν πιο έντιμο ο υπουργός που εισηγείται το νομοσχέδιο να έβαζε και το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου στον οποίο αναφέρεται.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρκατσούλης κατά Σκουρλέτη: Φωτογραφικό ρουσφέτι του υπουργού Ενέργειας στον ΛΑΓΗΕ"

Υποχρεωτική η αναγραφή χώρας προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτοκομικά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισης Εθνικής Νομοθεσίας - Υπουργικής Απόφασης, για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, και διαβιβάστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Aγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χ. Κασίμη, προκειμένου να προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διαβούλευση στα κράτη μέλη.

Στην εν λόγω Απόφαση θεσπίζεται υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης για το γάλα, τόσο στις συσκευασίες γάλακτος, όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα προσυσκευασμένα ή μη των άρθρων 80-84 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών συμπεριλαμβανομένων των ζυμωμένων γαλάτων. Η επισήμανση θα αφορά την αναγραφή της χώρας άλμεξης, της χώρας επεξεργασίας και της χώρας συσκευασίας. Προβλέπεται παροχή χρονικού διαστήματος έξη μηνών μετά την δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στο ΦΕΚ για την προσαρμογή.

Παρόμοια διαδικασία έκδοσης εθνικής νομοθεσίας κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Πορτογαλία. Στην περίπτωση της Γαλλίας, που ήταν και η χώρα που νομοθέτησε σχετικά, το αίτημα έγινε δεκτό από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Αντριουκάιτις.

Με την κατάρτιση Εθνικής Νομοθεσίας, υλοποιείται η πολιτική βούληση και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, αφού το ΥΠΑΑΤ με την νομοθέτηση αυτή:

α) ικανοποιεί το εκπεφρασμένο αίτημα των ελλήνων καταναλωτών για ενημέρωση σχετικά με την προέλευση του γάλακτος ως κύριου συστατικού των μεταποιημένων γαλακτοκομικών τροφίμων και την ανάγκη προστασίας τους μέσω της διαφάνειας και ασφαλέστερης ιχνηλασιμότητας

β) προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών κτηνοτρόφων σε μια περίοδο κρίσιμη για την κτηνοτροφία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,

γ) συμβάλλει στην διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, απέναντι σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

δ) παρέχει τόσο στους καταναλωτές όσο και στους παραγωγούς ασφαλές έδαφος για την ανάπτυξη καταναλωτικών και παραγωγικών πρακτικών οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα διασφαλίσουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα και θα δώσουν ώθηση στην ελληνική παραγωγή και συνολικά στην εθνική οικονομία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική η αναγραφή χώρας προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτοκομικά"

Νέα μέτρα για τουριστική προβολή της Λίμνης εξήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης

Πρόγραμμα άμεσης στήριξης του τουρισμού στην περιοχή της Λίμνης εξήγγειλε ο περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στη σύσκεψη τοπικών παραγόντων, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την τουριστική προβολή της Λίμνης ώστε να μην χαθεί η τουριστική περίοδος.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, ιδιαίτερα των ρυτινοσυλλεκτών. Σημείωσε ακόμη ότι σε συνεργασία με το δασαρχείο πρέπει να γίνει άμεσα μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοικημένων περιοχών πριν το φθινόπωρο.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδόκογλου υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτεί η πόλη της Λίμνης με άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα. «Η Λίμνη παραμένει πανέμορφη και μπορούμε να την βοηθήσουμε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της, αλλά και να αναπτυχθεί», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα για τουριστική προβολή της Λίμνης εξήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης"

Δρίτσας: Το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τα νησιά

Στην πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό δέσμη μέτρων για τη στήριξη των νησιών.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε από κοινού, την προηγούμενη εβδομάδα, με το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής και τη συμμετοχή υπουργών, δόθηκαν οι κατευθύνσεις για σειρά μέτρων οικονομικών, φορολογικών, κοινωνικών, για την ανακούφιση των νησιωτών τόσο από τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, αλλά και από την αύξηση του ΦΠΑ.

Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου, της δυνατότητας δηλαδή, να πληρώνουν οι νησιώτες για τις μετακινήσεις τους ανάλογα με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Όπως είπε ο κ. Δρίτσας «πρέπει να βρεθούν πόροι, και μάλιστα ευρωπαϊκοί αφού δεν υπάρχει δυνατότητα από τον προϋπολογισμό της χώρας και εξετάζουμε και αυτή τη δυνατότητα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ψεύτικες προσδοκίες» κατέληξε ο κ. Δρίτσας «αλλά θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Δρίτσας: Το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τα νησιά"

Παράταση έως 30 Νοεμβρίου για υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016, η προθεσμία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 των ετών από το 2010 και μετά, με τροπολογία που κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στο σχέδιο νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης, που ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε 27/7/2016.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν έως την ημερομηνία αυτή τα πρόστιμα και οι πρόσθετοι φόροι, μειώνονται στο μισό.

Καταθέτοντας την τροπολογία ο κ. Αλεξιάδης, κάλεσε τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις εντός της νέας προθεσμίας, με μειωμένους τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα, προκειμένου να απεικονίσουν σωστά την περιουσιακή τους κατάσταση και πρόσθεσε ότι όπως προκύπτει από τα μηχανογραφικά στοιχεία υπάρχουν σοβαρά λάθη στην περιγραφή ακινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στον ορθό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως 30 Νοεμβρίου για υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9"

Κλοπή bitcoins ύψους 72 εκατ. δολαρίων από ανταλλακτήριο στο Χονγκ Κονγκ

Περίπου στα 72 εκατ. δολάρια υπολογίζεται η αξία 120.000 bitcoins τα οποία εκλάπησαν από την πλατφόρμα ανταλλαγών Bitfinex στο Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας που έχει γίνει ποτέ σε ένα ανταλλακτήριο τέτοιου είδους. Σημειώνεται πως η Bitfinex είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια bitcoins.

Ο Ζέιν Τάκετ, διευθυντής Κοινότητας και Ανάπτυξης Προϊόντος για την Bitfinex, δήλωσε στο Reuters ότι κλάπηκαν 119.756 νομίσματα bitcoin από τους λογαριασμούς των χρηστών και ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί τις ζημίες των πελατών του.

Το Bitcoin κατέγραψε την Τρίτη βουτιά άνω του 23% μόλις έγινε γνωστή η κλοπή. Την Τετάρτη σημείωνε άνοδο κατά 1% στα 545,20 δολάρια στην πλατφόρμα BitStamp.

Ο όγκος που εκλάπη αντιστοιχεί στο 0,75% περίπου όλων των bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλοπή bitcoins ύψους 72 εκατ. δολαρίων από ανταλλακτήριο στο Χονγκ Κονγκ"

«Βούλιαξε» ο τουρισμός στη Λέσβο – Κοντά στο 70% η μείωση των αφίξεων

Για καταστροφή του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου ως αποτέλεσμα της περσινής προσφυγικής κρίσης μιλούν πλέον οι φορείς του νησιού.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διεύθυνση του αεροδρομίου της Μυτιλήνης μιλούν επίσημα για μείωση αφίξεων στη Λέσβο επιβατών εξωτερικού το μήνα Ιούλιο, κατά 62,8%.

Συγκεκριμένα στη Λέσβο τον Ιούλιο ήρθαν 6.841 Ευρωπαίοι τουρίστες με 47 πτήσεις του εξωτερικού όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2015 είχαν έλθει 18373 άτομα με 130 πτήσεις! Ανάλογη ήταν η μείωση και τον Ιούνιο που στη Λέσβο έφθασαν 4.825 τουρίστες, όταν τον περσινό Ιούνιο οι αφίξεις ήταν 15.026. Σε ποσοστό, η μείωση των αφίξεων του Ιουνίου ανέρχονταν σε 67,89%.

Συνολικά, το τετράμηνο της φετινής τουριστικής περιόδου, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο ήρθαν στη Λέσβο 16.745 τουρίστες. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο νησί είχαν φθάσει 47.479. Δηλαδή σε επίπεδο τετραμήνου, η μείωση των αφίξεων ανέρχεται σε ποσοστό 64,73%.

Όπως όλα δείχνουν, η δραματική φετινή μείωση της τουριστικής κίνησης Ευρωπαίων τουριστών προς τη Λέσβο θα έχει σαν αποτέλεσμα το νησί φέτος να χάσει περίπου 55.000 τουρίστες, οι οποίοι πραγματοποιούν κατά μέσο όρο εννέα διανυκτερεύσεις ο καθένας. Δηλαδή η τουριστική βιομηχανία της Λέσβου θα χάσει το 2016 περί τις 495.000 διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης που δημοσιοποίησε και σχετική μελέτη, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου υποστηρίζει πως κάθε χαμένη διανυκτέρευση, αντιστοιχεί σε απώλειες από 1,5 έως δυο ημερομισθίων και πέντε έως έξη κιλών, από ιχθυοαλιευτικά και γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα. Δηλαδή το 2016 θα χαθούν, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, 742.500 ημερομίσθια και η κατανάλωση 2.475 τόνων τροφίμων.

Έκτακτα μέτρα στήριξης

Ας σημειωθεί ότι Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, από πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε προβλέψει τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος στην τουριστική εικόνα της Λέσβου. Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, και δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, απέστειλε νέα επιστολή σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης.

Όπως υπογράμμιζε μεταξύ άλλων στην επιστολή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, «κατέρρευσαν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Λέσβου, με τις πληρότητες των Ξενοδοχείων του νησιού να αγγίζουν το 80% - 90%, πλήττοντας απασχόληση, κατανάλωση, τζίρους. Η αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, που απειλεί και τις επόμενες χρονιές, προϋποθέτει κι απαιτεί άμεσα τη λήψη έκτακτων μέτρων ανακούφισης κι όχι επιβολή νέων επαχθών επιβαρύνσεων».

Μεταξύ των προτάσεων-μέτρων που ζητούν οι ξενοδόχοι είναι:

· Μείωση κατά 50% στις πάσης φύσεως επιβαρύνσεις: Τιμολόγια Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, οριζόντιων προστίμων Τραπεζών, Ναύλων, υπέρ τρίτων πλαφοναρισμένων αμοιβών κλπ.

· Εφαρμογή χειμερινών ειδικών τιμολογίων ή άλλων κινήτρων - διευκολύνσεων (π.χ. επιδοτούμενη άδεια εργασίας, με επιπλέον μέρες άδειας), εκτός περιόδου τουριστικής αιχμής κι εορτών, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

· Ο ΦΠΑ διαμονής-εστίασης να επιστρέψει και να παραμείνει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2015.

· Ειδική φορολογική-ασφαλιστική μεταχείριση τουλάχιστον στα πρότυπα άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε., που δεν έχουν ύφεση, προσφυγικό και τις άλλες μειονεξίες μας.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

· Εκλογίκευση των νομοθετικών πλαισίων

· Εξειδίκευση αναπτυξιακών προγραμμάτων, αναπτυξιακών νόμων, ΕΣΠΑ κλπ, αποκλειστικά και μόνο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

· Έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

· Θεσμοθέτηση του ρόλου του Destination Manager - Task Force ανά περιφερειακή ενότητα

· Άμεση στελέχωση των διευθύνσεων Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων της με υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό

· Ουσιαστική στήριξη της αυτοδιοίκησης

· Απαλοιφή του περιοριστικού όρου των 80 χλμ (μεταξύ οικίας δικαιούχου και καταλύματος) στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

· Εξομοίωση της τουριστικής βιομηχανίας με τη βιοτεχνία - βιομηχανία, που απολαμβάνει χρόνια τώρα, ειδικών προνομίων - νομοθετικών πλαισίων - τιμολογίων κ.ά.

· Εφαρμογή ρήτρας ίσης μεταχείρισης αμφίδρομης ισχύος για το δημόσιο, αυτοδιοικητικό, ιδιωτικό τομέα.

Λιγότερο στη Σάμο

Στον αντίποδα της Λέσβου, μειωμένη κατά 16% ήταν η επιβατική κίνηση μέσω πτήσεων τσάρτερ τον μήνα Ιούλιο στη Σάμο.

Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ το ποσοστό της μείωσης έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, γεγονός που ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος το αποδίδει στις προσπάθειες που έκανε από μόνη της η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι φορείς του νησιού.

«Ξεκινήσαμε μια δύσκολη τουριστικά χρονιά, χτυπημένοι άδικα από το μεταναστευτικό πρόβλημα με μείωση της τάξεως του 40,44% το Μάιο. Ουσιαστικά αβοήθητοι από το κράτος, αυτοοργανωθήκαμε και όλοι μαζί, πολίτες, επαγγελματικοί φορείς και Αυτοδιοίκηση παλέψαμε, όπως μπορούσε ο καθένας με κάθε μέσο με κάθε ευκαιρία. Έτσι η ζημιά σήμερα, μειώθηκε σημαντικά οπότε και αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερες αφίξεις στους επόμενους μήνες. Καλώ όλους μαζί, ενωμένοι, ο καθένας από τη θέση του, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, στην κατεύθυνση και τις δράσεις που από κοινού έχουμε επιλέξει, ώστε να κλείσουμε το 2016 με το καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο κ. Κατρακάζος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Βούλιαξε» ο τουρισμός στη Λέσβο – Κοντά στο 70% η μείωση των αφίξεων"

Παραβίαση των συστημάτων της Yahoo από χάκερ. Υποκλοπή στοιχείων 200 εκατ. λογαριασμών

Ισχυρισμούς περί παραβίασης των συστημάτων της και υποκλοπής στοιχείων περίπου 200 εκατομμυρίων λογαριασμών διερευνά η Yahoo.

Xάκερ ο οποίος φέρεται na συνδέεται και με άλλες παραβιάσεις συστημάτων στο MySpace και το LinkedIn, δημοσίευσε στο dark web λεπτομέρειες των στοιχείων 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo. Τα ονόματα χρηστών, οι ημερομηνίες γέννησής τους καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης προσφέρονται στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου προς 3 bitcoins, δηλαδή περίπου 1.600 ευρώ.

Χρησιμοποιώντας το όνομα Peace, ο χάκερ ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα είναι «πιθανόν» από το 2012.

Η Yahoo σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει πάρει την υπόθεση «πολύ σοβαρά» και έχει κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα».

«Η Yahoo εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια των χρηστών της και πάντα ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς για διαφορετικές πλατφόρμες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραβίαση των συστημάτων της Yahoo από χάκερ. Υποκλοπή στοιχείων 200 εκατ. λογαριασμών"

O Τσακαλώτος λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Στην ανοικτή διαπραγμάτευση για το χρέος απέδωσε την καθυστέρηση κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2017-2020 ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτιμώντας ότι τέλος του έτους θα έχουν οριστικοποιηθεί οι προθέσεις των «θεσμών» για την τύχη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέα συμπληρωματικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι «για το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει συζήτηση τι πρωτογενή πλεονάσματα θα βάλουμε την περίοδο 2019 - 2020. Οι αριθμοί θα βγουν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για το χρέος. Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης πήραμε μια ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος και τώρα συζητάμε τι αριθμούς θα βάλουμε . Το αν θα μπορούν αυτοί οι αριθμοί να αλλάξουν ανάλογα με το χρέος είναι σε διαπραγμάτευση. Έχει και σχέση με αυτό που είπε ο αρχηγός της ΝΔ και ο διοικητής της ΤτΕ με την ανάπτυξη και το 2% πλεονάσματα» για να προσθέσει «Τέλους του χρόνου θα ξέρουμε από το ΔΝΤ αν θα έχει καλυφθεί από τα μέτρα που πήραμε το Μάιο και αν θα πει ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να κάνουν και άλλες ρυθμίσεις για το χρέος. Αυτό είναι το άγχος του ΔΝΤ. Θέλει συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε μετά το 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας».

Επιπροσθέτως, ο ίδιος αναλύοντας την ευρωπαϊκή οδηγία που εισηγείται για ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία και η οποία αφορά ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα είπε ότι «είμαι μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα τραπεζικά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "O Τσακαλώτος λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"

Διακόπηκε η κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή - Διαβάστε την επιστολή του

Διακόπηκε η εξέταση του Σταύρου Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, καθώς τα μέλη της – κατά πλειοψηφία – αποφάσισαν πως ο πρόεδρος του ΔΟΛ δεν μπορεί να απαντήσει, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, στις ερωτήσεις.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, πάντως, ο κ. Ψυχάρης έστειλε επιστολή, την οποία διάβασε η γραμματέας της Επιτροπής, στην οποία έκανε γνωστό πως πάσχει από μία μορφή πάρκινσον, ωστόσο θα ήθελε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, όχι όμως για τα δάνεια του ΔΟΛ και της Πήγασος, για τα οποία ζήτησε να απαντήσει εγγράφως.

Αναλυτικά, η επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη προς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής

«Καλημέρα σας.

Ονομάζομαι Σταύρος Ψυχάρης, δημοσιογράφος για περισσότερο από 50 χρόνια (από το 1963). Διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» και Πρόεδρος του Δ.Σ.του ΔΟΛ τα τελευταία 20 χρόνια. Ανέλαβα τη γενική διεύθυνση του μεγαλυτέρου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας μετά το θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη τον Δεκέμβριο του 2009.

Ευρίσκομαι εδώ ενώπιόν σας με πρόσκληση που μου απηύθυνε η Επιτροπή σας και αφού μεσολάβησαν δυσάρεστα και ευχάριστα γεγονότα. Θα σας τα αφηγηθώ όλα, τόσο τα κακά όσο και τα καλά. Τα κακά νέα είναι ότι όσοι προσκαίρως ήλπιζαν σε αίσιο γι’ αυτούς τερματισμό του βίου μου απατήθηκαν. Τα καλά νέα επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι είμαι τυχερός: όχι μόνον έχω από ετών δαμάσει μια ήπια μορφή πάρκινσον αλλά ενάμιση χρόνο μετά την εγχείρηση καρδιάς (αλλαγή βαλβίδας) η υγεία μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και έμεινε άγνωστη έως τα σήμερα. Τη φέρνω σήμερα στο φως της δημοσιότητας εις πείσμα όσων ήλπιζαν ξαφνικά να απαλλαγούν από εμέ. Την προσμονή αρκετών φανέρωσε η προθυμία ορισμένων μόλις έγινε γνωστή η χρονία νόσος μου. Το έμαθαν προφανώς από διαρροή από τη Βουλή. Μερικοί μάλιστα επεδόθησαν σε δηλητηριώδεις φήμες ότι ο Ψυχάρης απέδρα (και συνεπώς ένας λιγότερο ενοχλητικός στην πολιτική σκηνή).

Είχα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής και της Επιτροπής να αναβληθεί η εμφάνισή μου στην Επιτροπή και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εξετάσεώς μου διότι έχω προφανή δυσχέρεια μακράς συνομιλίας.

Οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο ως μέλλοντα μακαρίτη. Κατόπιν αυτού θεώρησα υποχρέωσή μου να εμφανιστώ προς χάριν των απίστων Θωμάδων. Θα μπορούσα αν ήθελα και μόνο λόγω της κατάστασης της καρδιάς μου να τερματίσω τις προσδοκίες εκείνων που άλλα έχουν στο μυαλό τους.

Είμαι εδώ ενώπιον σας για να απαντήσω σε οποιαδήποτε νόμιμη ερώτηση. Διότι σήμερα μπορώ να απαντήσω μόνο μέσα στα όρια του νόμου. Στον Πρόεδρο της παρούσης Επιτροπής παραδίδω την επιστολή η οποία επισυνάπτεται προς κοινοποίηση όπου δει».

«ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ»

Με επιστολή μου προς τον κ. Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», που κοινοποιήθηκε και στον κ. Πρόεδρο της Βουλής, εξέθεσα τους λόγους – υγείας – για τους οποίους δήλωσα αδυναμία να παραστώ στη συνεδρίαση στην οποία είχα κληθεί να καταθέσω.

Η επιστολή αυτή διέρρευσε. Συνοδεύθηκε από το γνωστό πλέον ορυμαγδό επιθετικών και κακόβουλων σχολίων του διαδικτύου, που πήραν όμως ενοχλητικές διαστάσεις.

Ενόψει τούτων, σε έμπρακτη αντίκρουση του θορύβου που δημιουργήθηκε και των όσων εντέχνως διακινήθηκαν, αλλά και ως αυτονόητο δείγμα σεβασμού προς τη Βουλή των Ελλήνων, παρίσταμαι σήμερα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και επιθυμώ να δηλώσω ότι :

α) Δεν προτίθεμαι, όπως ο νόμος το επιτρέπει, να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ, διότι για την υπόθεση αυτή, αφού είχα λάβει την ιδιότητα του υπόπτου και είχα εξεταστεί ανωμοτί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα, έχω ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία, οπότε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 2 εδ. β΄ ΚΠΔ, διάταξη η οποία έχει θεσπιστεί προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του, ως ειδικότερη έκφραση του δικαιώματός του για «δίκαιη δίκη», που του διασφαλίζει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καθώς και του δικαιώματός του από το άρθρο 223 παρ. 4 ΚΠΔ να αρνηθεί την κατάθεση περιστατικών από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η ενοχή του για αξιόποινη πράξη, δεν τίθεται, εν προκειμένω, ζήτημα «άρνησης μαρτυρίας».

β) Σχετικά με τις δανειοδοτήσεις του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ, δεν μπορώ να εισφέρω στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχω προσωπικά χειριστεί, πλην όμως μπορώ να απαντήσω εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών. Η Επιτροπή μπορεί επίσης να αξιοποιήσει, όπως άλλωστε ήδη έπραξε, την ένορκη κατάθεση άλλων μαρτύρων που έχουν κληθεί, και που είναι σε θέση να διατυπώσουν απόψεις για τον δανεισμό του Τηλέτυπου, ώστε να μη δυσχεραίνεται το έργο της Επιτροπής και η ολοκλήρωση των εργασιών της.

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2016

Σταύρος Π. Ψυχάρης».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπηκε η κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή - Διαβάστε την επιστολή του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news