facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Bild:Οι ευρωπαίοι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις προς την Ελλάδα

Τι απέγινε με τους ειδικούς, νομικούς και μεταφραστές που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας βοήθειας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής Bild, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν την Ελλάδα στη μάχη κατά της προσφυγικής κρίσης σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό,τι είχαν υποσχεθεί. Επικαλούμενη στοιχεία της Κομισιόν, η εφημερίδα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής εστάλησαν στην Ελλάδα μόλις 66 από τους συνολικά 1.580 υπαλλήλους της Frontex που είχαν προβλεφθεί.

Επίσης, στην Ελλάδα βρίσκονται μόλις 2 από τους 60 ειδικούς σε θέματα επαναπροωθήσεων, 92 από τους 475 ειδικούς σε θέματα ασύλου καθώς και μόλις 61 από τους συνολικά 400 μεταφραστές που είχαν συμφωνηθεί. Από τους δε 30 νομικούς που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς, αναφέρει η Bild.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, όλη αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι στιγμής ελάχιστοι πρόσφυγες. Από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στις 18 Μαρτίου, έγινε μετεγκατάσταση μόλις 849 προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ 468 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία.

Το δυσοίωνο σενάριο

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να παγώσει την συμφωνία με την ΕΕ, όπως έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι;

Όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο ηTageszeitung, σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί την επανεισδοχή προσφύγων από την Ελλάδα, δεν πρόκειται να υπάρξουν δραματικές συνέπειες, διότι ο αριθμός των επαναπροωθήσεων είναι ούτως ή άλλως μικρός και έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ακόμη κι αν ο Ερντογάν διέτασσε στρατό και αστυνομία να μην παρεμποδίζουν τη διέλευση προσφύγων προς την Ελλάδα, το ότι ο δρόμος προς την κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Βαλκανίων είναι πλέον αρκετά ανασφαλής, μάλλον δεν θα οδηγούσε σε νέα προσφυγικά κύματα όπως εκείνα της περασμένης χρονιάς. Εντούτοις ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων από χώρες όπως το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν εξακολουθούν να κατευθύνονται προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Και σε περίπτωση που αποφάσιζε να κινηθεί προς δυσμάς ένας μικρός μόνον αριθμός των 2,7 εκατομμυρίων Σύρων της Τουρκίας, η εικόνα θα άλλαζε άρδην, αναφέρει η TAZ: «Τα hot spot στα νησιά του Αιγαίου θα γέμιζαν άμεσα και η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτρέψει στους πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι δυνατότητες υποδοχής όμως είναι περιορισμένες και έτσι θα σημειώνονται και πάλι συνωστισμός στα συνοριακά περάσματα. Κυρίως Σερβία, Ουγγαρία και ΠΓΔΜ θα έθεταν και πάλι σε κατάσταση ετοιμότητας στρατό και αστυνομία. Οι περσινές εικόνες (…) θα επαναλαμβάνονταν».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Bild:Οι ευρωπαίοι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις προς την Ελλάδα"

Ερώτηση για τα αποθεματικά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Για μεταφορά αποθεματικών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ύψους 400 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού κάνει λόγο ο κ. Γιάννης Κουτσούκος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα ερώτηση που υπογράφουν οι Γ. Κουτσούκος, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Τζελεπής και Γ. Μανιάτης αναφέρει ότι «Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της Α.Τ.Ε. Ασφαλιστικής, περίπου 400 εκατομμύρια αποθεματικά της εταιρείας σε μερίσματα και τίτλους μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, καθώς και με απόφαση της Διοίκησης και έγκριση της Επιτροπής Τραπεζικών Συναλλαγών υπήρξε αλλαγή του θεματοφύλακα και ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στη Γερμανική Τράπεζα HSBC» και προσθέτει ότι «Παράλληλα με την ίδια καταγγελία οι εργαζόμενοι θέτουν μια σειρά ερωτήματα που αφορούν την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης της Α.Τ.Ε. Ασφαλιστικής με τροποποιήσεις και μεταβολές της αρχικής συμφωνίας και παράκαμψη αρμοδίων οργάνων και συγκεκριμένα του Τ.Χ.Σ.».

Ρωτούν τέλος τον υπουργό « Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε η μεταφορά των αποθεματικών της Α.Τ.Ε. Ασφαλιστικής στο εξωτερικό και γιατί σε περίοδο περιορισμού στη κίνηση κεφαλαίων δόθηκε η σχετική άδεια; Ποιες είναι οι αλλαγές με βάση τις οποίες προχώρησε η διαδικασία πώλησης της Α.Τ.Ε. Ασφαλιστικής και ποια όργανα πήραν τις σχετικές αποφάσεις;»

Για το ίδιο ζήτημα, ερώτηση κατέθεσαν και οι βουλευτές του Ποταμιού Σ. Δανέλλης, Γ. Αμυράς, Ι. Φωτήλας και Γ. Μαυρωτάς.

«Γιατί δόθηκε άδεια εν μέσω capital controls να μεταφερθούν αποθεματικά ύψους 430 εκ. ευρώ της Αγροτικής Ασφαλιστικής στη Γερμανία; Γιατί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απείχε από τον ρόλο που του επιφύλασσε ο νόμος, να τεθούν, δηλαδή, υπό την έγκρισή του οι αλλαγές που έγιναν στην νέα σύμβαση μεταξύ της Αγροτικής Ασφαλιστικής και της MUNICH RE;» ρωτούν οι βουλευτές υποστηρίζοντας ότι «η αρχική συμφωνία πώλησης των μετοχών της Αγροτικής Ασφαλιστικής (Αύγουστος 2014) αναθεωρήθηκε λόγω μεταβολής των οικονομικών μεγεθών τον Ιανουάριο 2016. Το Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα ενέκρινε εκ νέου τους όρους της επικαιροποιημένης σύμβασης προτού αυτή γίνει αποδεκτή από την τράπεζα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, και εν τω μεταξύ γίνονται ενέργειες όπως η έγκριση από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την προσθήκη της HSBC ως θεματοφύλακα της Εταιρείας για τη μεταφορά τίτλων και μετοχών (των οποίων μεγάλο μέρος τους ήταν επενδεδυμένο στην ελληνική χρηματαγορά)».

Αναλυτικά η ερώτηση του Ποταμιού έχει ως εξής:

Θέμα: Αδιαφάνεια στη μεταφορά των κεφαλαίων/αποθεματικών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην HSBC Γερμανίας

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το από 14/08/2014 Δελτίο Τύπου της Τράπεζας Πειραιώς, η Τράπεζα ανακοίνωσε τη συμφωνία για την πώληση του 100% των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στη θυγατρική της MUNICH RE την Ασφαλιστική ERGO Insurance Group. Το ύψος του τιμήματος ορίζεται στα 90,1 εκ. ευρώ και προβλέπεται η αναπροσαρμογή του με τη βελτίωση της καθαρής θέσης του.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 08/01/2016, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ότι λόγω του χρόνου που μεσολάβησε και της μεταβολής των οικονομικών μεγεθών και των προοπτικών της πωλούμενης εταιρίας, οι συμβαλλόμενοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν ορισμένα συμβατικά σημεία πριν γίνει η οριστική μεταβίβαση. Ειδικότερα αναφέρει ότι «εάν οι αλλαγές που απαιτούνται αποκλίνουν σημαντικά από τα προβλεπόμενα στην υπογραφείσα σύμβαση, τότε οι τροποποιήσεις θα τεθούν εκ νέου προς έγκριση στο ΤΧΣ πριν την αποδοχή τους από την Τράπεζα».

Στις 25/05/2016 τροποποιείται ουσιώδης όρος του συμφωνητικού του 2014 χωρίς την έγκριση του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), όπου και προστέθηκε ο όρος μεταφοράς του συνόλου των αποθεματικών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ύψους 430 εκ. ευρώ περίπου στην ΗSBC Γερμανίας. Δυο μήνες αργότερα, στις 22/07/2016 ρευστοποιήθηκαν όλοι οι τίτλοι και εστάλησαν στην HSBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 05/07/2016 δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την προσθήκη της HSBC ως θεματοφύλακα της Εταιρείας για τη μεταφορά τίτλων και μετοχών (των οποίων μεγάλο μέρος τους ήταν επενδεδυμένο στην ελληνική χρηματαγορά), γεγονός που σηματοδοτεί την αποεπένδυση της Εταιρείας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Τράπεζας Πειραιώς στη σύμβαση προβλέπεται η αναπροσαρμογή του τιμήματος αναλόγως της βελτίωσης της καθαρής της θέσης, η οποία ενδεικτικά τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν 112,7 εκ. ευρώ.

Κύριε Υπουργέ, βάσει των προεκτεθέντων, προκύπτει ότι οι διαδικασίες πώλησης δεν έχουν τηρηθεί στο σύνολό τους, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δική σας συγκατάθεση στη συνέχιση μιας αδιαφανούς κατάστασης, που εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Έχει ελεγχθεί η αρχική σύμβαση και η τροποποίησή της και οι διαφορές που προκύπτουν ανάμεσα στις δυο συμβάσεις; Ζητούμε να κατατεθούν και οι δυο συμβάσεις.

2. Γιατί δεν υποβλήθηκε εκ νέου προς έγκριση η τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία ορίζεται θεματοφύλακας η HSBC Γερμανίας για τη μεταφορά όλων των αποθεματικών της Εταιρείας, στο ΤΧΣ όπως ρητώς προβλεπόταν και είχε η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώσει ότι θα πράξει;

3. Γιατί δόθηκε άδεια εν μέσω capital controls να μεταφερθούν τελικά τα αποθεματικά ύψους 430 εκ. ευρώ στη Γερμανία;

4. Γιατί στην ίδια τροποποίηση της 25/05/2016 προστέθηκε ο εκβιαστικός όρος ότι εάν δεν υλοποιηθεί η μεταφορά των αποθεματικών/κεφαλαίων της Εταιρείας στο εξωτερικό, τότε η Εταιρεία στις 31/12/2016 θα τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιώργος Αμυράς
Β΄ Αθηνών

Σπύρος Δανέλλης
Ηρακλείου

Γιώργος Μαυρωτάς
Αττικής

Ιάσονας Φωτήλας
Αχαΐας

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση για τα αποθεματικά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι"

Κλείνει η μονάδα παραγωγής της Λεβεντέρης στον Βόλο

Mια ιστορική εταιρεία του Χρηματιστηρίου, η Λεβεντέρης, που ιδρύθηκε το 1932 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 1972 ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο που διαθέτει στην Α. ΒΙΠΕ Βόλου και θα περιοριστεί στο εμπόριο των προϊόντων.

Ειδικότερα, παύει το τμήμα παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων με τα οποία προμήθευε την ακτοπλοϊα, το πολεμικό ναυτικό, τα ναυπηγεία κ.α που ήταν και η βασική δραστηριότητά της.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αφού εκτίμησε την διαρκώς φθίνουσα παραγωγή του εργοστασίου, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, τις συσσωρευμένες ζημίες επί μία συνεχή δεκαετία και τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση παρά τη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης με την λήψη ηπιότερων μέτρων, προέβη στην παραπάνω πρωτοβουλία.

Η εταιρεία συνεχίζει την δραστηριότητα της στον τομέα της εμπορίας και θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πελάτες της, με την προμήθεια προϊόντων από συνεργάτες προμηθευτές και με τα υπάρχοντα αποθέματα παραγωγής της, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπορικής θέσης της καθώς και στην ανάσχεση της ζημιογόνου πορείας της.

Τα τελευταία χρόνια λόγω των περιορισμένων παραγγελιών η διοίκηση είχε εφαρμόσει πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας και πρόσφατα έγινα και οι πρώτες απολύσεις. Στο τέλος του 2015 η εταιρεία απασχολούσε 42 εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό της φιθίνουσας πορείας των εργασιών είναι ότι το 2015 ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε κάτω από 2 εκατ. ευρώ και οι σωρρευμένες ζημίες από το 2007 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2016 έφτασαν τα 7 εκατ. ευρώ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει η μονάδα παραγωγής της Λεβεντέρης στον Βόλο"

Ένα εκατ. ευρώ για τζαμί στον Ελαιώνα

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης κ.α.».

Με τις προωθούμενες διατάξεις ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και πλήθος άλλων ζητημάτων μεταξύ των οποίων και της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους στον Ελαιώνα που σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία 964.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει πιθανότατα την κατεπείγουσα διαδικασία ώστε να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα εκατ. ευρώ για τζαμί στον Ελαιώνα"

Επτά τόνους λιγότερη μαστίχα θα βγάλει φέτος η Χίος

Το πολύτιμο «δάκρυ» της Χίου για ακόμα μία φορά «στέγνωσε» σε χιλιάδες στρέμματα γης, με τις πληγές που άφησε πίσω της μία ακόμα καταστροφική φωτιά να θέλουν χρόνια για να επουλωθούν.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν οικονομική ζημιά που ξεπερνά τις 520.000 ευρώ το χρόνο και περίπου 800 κάτοικοι ασχολούνται αποκλειστικά από το καλλιέργεια και την επεξεργασία της μαστίχας να μένουν χωρίς απασχόληση για περισσότερο από επτά χρόνια.

Περίπου επτά τόνοι λιγότεροι εξαιτίας της φωτιάς θα παραχθούν φέτος, με 44.500 στρέμματα γης να έχουν μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Με τις καθημερινές απογραφές να ανεβάζουν, το νούμερο των καμένων δέντρων ως τώρα 35.000 μαστιχόδεντρα ή αλλιώς σχίνοι έχουν χαθεί. Σε αυτό το νούμερο αν προσθέσει κανείς και τις ζημιές της φωτιάς του 2012, περίπου 210.000 δέντρα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, με το συνολικό αριθμό των εναπομεινάντων σχίνων να είναι κάτω από το ένα εκατομμύριο, κοντά στις 890.000.

Και μπορεί οι Χιώτες στους όμορφους σχινιάτικους σκοπούς τους να τραγουδούν για το μαστιχόδεντρο «είμαι δεντρίν ακούραστον και πάντα δακρυσμένον», για να συμβεί αυτό όμως χρειάζονται τουλάχιστον 7 χρόνια για να ξεκινήσει να είναι παραγωγικό, με τη παραγωγική πληρότητα να ξεκινά μετά τα 10 με 20 χρόνια. Έτσι ακόμα και οι προσπάθειες που έγιναν για δεντροφυτεύσεις από τις φωτιές του 2012, από τις τσέπες των παραγωγών, «στέγνωσαν» για δεύτερη φορά, ξεκινώντας και πάλι από το μηδέν.

politischios

Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά τόνους λιγότερη μαστίχα θα βγάλει φέτος η Χίος"

Η Αναγνωστοπούλου έδωσε έμπνευση στο Twitter -Με την ατάκα «Προτιμώ τις καταλήψεις» [εικόνες]

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου για τις καταλήψεις δεν προκάλεσε μόνο αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό, αλλά έδωσε και ανεξάντλητη έμπνευση στους χρήστες του Twitter.
«Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη», είπε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας. Και από εκείνη την ώρα, το Twitter «ανέλαβε» το θέμα.
Κάποιοι έκαναν κριτική στη δήλωση της κ. Αναγνωστοπούλου, άλλοι συνέκριναν τις καταλήψεις με ό,τι πιο άσχετο μπορούν να σκεφτούν, θέλοντας να δείξουν ότι τα δύο ζητήματα που έβαλε στην ίδια πρόταση η υπουργός- οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι καταλήψεις- δεν μπορούν να συγκριθούν.
Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:
#Protimw_tis_katalipseis γιατί ψάχνω τον πρωθυπουργό του μέλλοντος, μπας και προλάβω δεύτερο κακό.
Κι εγώ #Protimw_tis_katalipseis αλλά στα σπίτια των Συριζαίων. Δε σας φταίνε ούτε τα κτίρια, ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες. Βολεψάκηδες.
-Μάνα που πας; -Θα πάμε με το ΚΑΠΗ να κάνουμε κατάληψη στην εκκλησία του Αγ. Ραφαήλ -Στωραίοι. Καλά να περάσετε
#Protimw_tis_katalipseis παρά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, να τα λέμε και αυτά.
Δεν #Protimw_tis_katalipseis. Προτιμώ τα γεμιστά της Θεανώς.
Ευκαιρία να αναπτυχθεί και ο καταληψιακός τουρισμός. #Protimw_tis_katalipseis
Αφού έχουμε την στήριξη της κυβέρνησης από αύριο να αρχίσουμε τις καταλήψεις σε εφορία και ΙΚΑ για να μη δουλεύουν!#Protimw_tis_katalipseis
#Protimw_tis_katalipseis γιατί δε βγαίνουμε με τίποτα για δωματιάκι Σαντορίνη σύντροφοι
Η κυβέρνηση που"πολέμησε"τα εκβιαστικά διλήμματα,μας ζητάει να διαλέξουμε μεταξύ τζιχαντιστών και "αντιεξουσιαστών" #Protimw_tis_katalipseis
#Protimw_tis_katalipseis από το να μη μου στέλνει μήνυμα...Τι εννοείς, αυτό είναι άσχετο; Αυτά που συνέκρινε αυτή ήταν σχετικά;
Σία Αναγνωστοπούλου: #Protimw_tis_katalipseis από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία" σαν να λέμε, προτιμώ τα θρίλερ από τις μπάμιες.
#Protimw_tis_katalipseis από την εισβολή εξωγήινων!
#Protimw_tis_katalipseis από τα μαθήματα. Φτάνεις ψηλά έτσι!
#Protimw_tis_katalipseis απ´το να κάθομαι στη μεσαία θέση στο αεροπλάνο.
#Protimw_tis_katalipseis απο το πλαν Β!
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αναγνωστοπούλου έδωσε έμπνευση στο Twitter -Με την ατάκα «Προτιμώ τις καταλήψεις» [εικόνες] "

Τσουχτερά πρόστιμα, ποινές φυλάκισης και «λουκέτα» για τα πρατήρια βενζίνης με «πειραγμένες» αντλίες

Αυστηροποίηση των ποινών για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων προβλέπει τροπολογία των υπ.Οικονομικών και Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή. 
Σε αυτή περιλαμβάνεται η αύξηση των προστίμων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης και των συγγενών του μέχρι δεύτερου βαθμού επί μία δεκαετία.
«Βασικός στόχος της προτεινόμενης τροπολογίας είναι να αρθούν τα κενά και να τιμωρηθεί ο πραγματικός υπαίτιος των αδικημάτων καταδολίευσης και αλλοίωσης των αντλιών, ώστε να μην μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί στην αγορά εμπορίας και λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων. Αυτό θα αφορά πλέον τόσο τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο όσο και τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ η απαγόρευση αυτή επεκτείνεται πλέον και στους συγγενείς του. Παράλληλα, προβλέπεται και η επιβολή μεγαλύτερων διοικητικών προστίμων για τις παραβάσεις αυτές», σημειώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομίας. Επίσης, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που προκαλούν παραπλάνηση και επιβάρυνση των καταναλωτών, αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα.
Αναλυτικά, με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για τους ελέγχους στη συγκεκριμένη αγορά, Θεοδώρα Τζάκρη, προβλέπονται τα εξής:
  •  Όποιος αλλοιώνει τα όργανα μέτρησης, το λογισμικό τους ή τις ενδείξεις των οργάνων μέτρησης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών. Η ίδια ποινή προβλέπεται αν εντοπισθούν ίχνη αλλοίωσης στα συστήματα μέτρησης, το λογισμικό κ.λπ.
  •  Αν εντοπιστούν «πειραγμένες» αντλίες, τα μέσα καταδολίευσης ή αλλοίωσης κατάσχονται και επιβάλλεται στον λειτουργούντα την εγκατάσταση πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε επηρεαζόμενο μετρητή. Παράλληλα, αφαιρείται υποχρεωτικά και οριστικά η άδεια λειτουργίας. Δεν επιτρέπεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον παραβάτη φυσικό πρόσωπο ή σε όποιον σχετίζεται με την επιχειρησιακή εκμετάλλευση της επιχείρησης, στην οποία εντοπίζεται η παραβατική συμπεριφορά σε θέση ευθύνης, ή σε σύζυγο ή σε συγγενείς αυτού μέχρι δευτέρου βαθμού ή σε νομικό πρόσωπο, στο οποίο ο παραβάτης ή ο σύζυγός ή συγγενείς αυτού μέχρι δευτέρου βαθμού συμμετέχουν στη διοίκησή του με οποιοδήποτε τρόπο ή στο εταιρικό του κεφάλαιο κατά ποσοστό τουλάχιστον 50%, για χρονικό διάστημα δέκα ετών από την αφαίρεση της άδειας.
Επιπλέον, αν εντοπισθούν ύστερα από έλεγχο ελλιπείς παραδόσεις επιβάλλονται πρόστιμα που κλιμακώνονται ανάλογα με το βαθμό απόκλισης. Συγκεκριμένα:
1. Για σφάλμα 0,5% έως 1% σε βενζίνες και πετρέλαια και 1-2% στα υγραέρια το πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ για κάθε μετρητή.
2. Για σφάλμα 1% έως 1,5% σε βενζίνες και πετρέλαια και 2-3% στα υγραέρια, πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε μετρητή.
3. Για σφάλμα πάνω από 1,5% σε βενζίνες και πετρέλαια και πάνω από 3% στα υγραέρια, πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε μετρητή.
  • Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, αφαιρείται επιπλέον η άδεια λειτουργίας και ισχύουν οι περιορισμοί για την έκδοση νέας σε συγγενείς κ.λπ.
  • Όποιος κατασκευάζει, εμπορεύεται κ.λπ. τα μέσα καταδολίευσης τιμωρείται με κάθειρξη και διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.
  • Η παρεμπόδιση του ελέγχου τιμωρείται με φυλάκιση.
  • Παραβάσεις κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουχτερά πρόστιμα, ποινές φυλάκισης και «λουκέτα» για τα πρατήρια βενζίνης με «πειραγμένες» αντλίες "

Έκρηξη οργής από τον Ντίνο Καρύδη: Μου μείωσαν τη σύνταξη 50% !

Ειπώθηκε από το πρωί, πως σήμερα είναι η μέρα, που οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, των δήμων, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των τραπεζών, παθαίνουν σοκ, ο ένας μετά τον άλλο, καθώς βλέπουν τις συντάξεις τους μειωμένες κατά 10% μέσο όρο.

Αν και το «ψαλίδι» ή μάλλον το... τσεκούρι αναμένεται να πέσει βαρύτερο το Σεπτέμβρη, όταν και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μείωση της τάξης του 40%, ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που αναθεμάτισαν την ώρα και τη στιγμή που πήγαν στο ATM.

Όπως κοινοποίησε σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο ηθοποιός, είδε τη σύνταξή του, όχι απλά μειωμένη, αλλά πετσοκομμένη, κατά 50% και όπως σχολίασε, η σύνταξη που πήρε τον Αύγουστο, είναι «χαμηλότερη κι από το ενοίκιο» που πληρώνει!




Αντιδράσεις των «Τουιτεράδων»

Μπορεί όμως ο Ντίνος Καρύδης να υπέστη ένα μεγαλοπρεπέστατο σοκ, οι χρήστες του Twitter δεν στάθηκαν τόσο μεγαλόψυχοι και θυμήθηκαν την περίοδο που ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ:



Στάθηκαν λοιπόν σε αυτό το τουιτ, και τα καυστικά σχόλια... έδωσαν και πήραν:




protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη οργής από τον Ντίνο Καρύδη: Μου μείωσαν τη σύνταξη 50% !"

Κοτζιάς: Προϋπόθεση για το Κυπριακό η απομάκρυνση των κατοχικών δυνάμεων

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων είναι βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για εμπλοκή της ηγεσίας και αξιωματικών των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επιβεβαιώνουν και ενισχύουν, έτι περαιτέρω, την πάγια θέση μας ότι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις της λύσης του Κυπριακού ζητήματος» ανέφερε ο υπουργός.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: Προϋπόθεση για το Κυπριακό η απομάκρυνση των κατοχικών δυνάμεων"

Αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης του 24% του ΑΔΜΗΕ κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως είχε προαναγγείλει.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποστείλει στους συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία επιστολές, σχετικά με την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στην περιουσία της ΔΕΗ, η οποία έχει αναγνωριστεί και επαναβεβαιωθεί με σωρεία νομοθετημάτων από τη Βουλή. Πρόκειται για την περιουσία που σχηματίστηκε από την επένδυση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων, οι οποίοι, με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, ήταν ασφαλισμένοι στην Επιχείρηση.

«Αυτή την περιουσία, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, αλλά και οι συνταξιούχοι, δεν μπορούν και δεν γίνεται να απεμπολήσουν», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και καλεί την κυβέρνηση «να ακούσει τις φωνές των χιλιάδων εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και των εκατομμυρίων Ελλήνων καταναλωτών».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης του 24% του ΑΔΜΗΕ κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ"

Την ίδρυση νέων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ανακοίνωσε το Παιδείας

Στην ίδρυση εκατοντάδων νέων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με βασική προτεραιότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον».

Ειδικότερα, αναμένεται να ιδρυθούν 538 νέα τμήματα ένταξης (ΤΕ) στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 23 νέες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από το σχολικό έτος 2016-17, πέραν των υπαρχόντων, θα λειτουργήσουν επιπλέον 61 ΤΕ σε νηπιαγωγεία, 351 ΤΕ σε δημοτικά σχολεία, 126 ΤΕ σε γυμνάσια, 3 ειδικά νηπιαγωγεία, 9 ειδικά δημοτικά σχολεία, 5 εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και 9 ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια.

Επίσης, θα ιδρυθούν 12 λυκειακές τάξεις στα υπάρχοντα ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια, ούτως ώστε, να ενισχυθεί το υπάρχον δίκτυο των δομών ειδικής εκπαίδευσης και να παρασχεθεί η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο κατάλληλο γι' αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το υπουργείο σχεδιάζει να προωθήσει άμεσα νομοθετικές αλλαγές, για την ειδική εκπαίδευση και ειδικότερα την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Την ίδρυση νέων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ανακοίνωσε το Παιδείας"

Ήπειρος: Παρέλαβαν τα ασθενοφόρα χωρίς ασυρμάτους!

Έντεκα νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στον στόλο του ΕΚΑΒ Ηπείρου, αριθμός που θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Μόνο που πάνω στη βιασύνη και τις ετοιμασίες για τη φιέστα, τους διέφυγε μία λεπτομέρεια...

Τα καινούρια ασθενοφόρα ήρθαν χωρίς ασυρμάτους !

Έτσι δεν χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα παρά μόνο για μεγάλες αποστάσεις, όπου δεν χρειάζεται συνεχής επαφή του πληρώματος με το κέντρο και η όποια επικοινωνία μπορεί να γίνει από το... κινητό τηλέφωνο!!

Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχο πρόβλημα προέκυψε και σε άλλες περιφέρειες αφού κι εκεί τα νέα ασθενοφόρα έφτασαν χωρίς ασυρμάτους !

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήπειρος: Παρέλαβαν τα ασθενοφόρα χωρίς ασυρμάτους!"

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - Τι άφησε πίσω της

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, τέσσερις ημέρες μετά το ξέσπασμα της.
Συνολικά η φωτιά κατέστρεψε περίπου 30.000 στρέμματα πευκοδάσους με το μέτωπο να έχει μήκος 22 χλμ, σε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή για την περιοχή της Εύβοιας. Για τέσσερις ημέρες δεκάδες πυροσβέστες, δυνάμεις και εθελοντές έδιναν μάχη με τις φλόγες σε μια καταπράσινη περιοχή που τώρα θυμίζει κρανίου τόπο...
Στην περιοχή πάντως παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντών ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση αναζοπύρωσης.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Λίμνης-Αγίας Άννας, του Περιφερειάρχη Στερεάς, Κώστα Μπακογιάννη και άλλων φορέων. Επίσης την περιοχή επισκέφθηκε στο πλαίσιο της εθελοντικής του προσπάθειας και ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.
Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των σχετικών ζημιών.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τόσκα, ο δήμαρχος Λίμνης, Χρήστος Καλυβιώτης, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Τι σημαίνει η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;
Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, την επιστράτευση όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το δυναμικό και τις υπηρεσίες και τους φορείς που αναλαμβάνουν δράση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ γίνεται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.
Στο δυναμικό και στα μέσα πολιτικής προστασίας περιλαμβάνονται:
  • Ειδικευμένα στελέχη πολιτικής προστασίας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στα οποία ανατίθεται η επίβλεψη εκπόνησης και εφαρμογής των σχεδίων, προγραμμάτων και μέτρων πολιτικής προστασίας, καθώς και ο συντονισμός των αναγκαίων ενεργειών.
  • Το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, οι υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινής ωφέλειας, που είναι υπεύθυνες σε επιχειρησιακό επίπεδο για τις επί μέρους δράσεις πολιτικής προστασίας και κυρίως για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των καταστροφών (όπως Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό, Ελληνική Αστυνομία, Ε.Κ.Α.Β., Ένοπλες Δυνάμεις, Ο.Α.Σ.Π, υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α., Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.ΥΔ.Α.Π., Δ.ΕΠ.Α., Ε.Μ.Υ.).
  • Οι εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και οι ειδικευμένοι εθελοντές πολιτικής προστασίας, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αναλαμβάνουν την υποστήριξη σχεδίων και δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης, καθώς και δράσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης καταστροφών.-
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - Τι άφησε πίσω της"

Οικολόγοι Πράσινοι: Προαιρετικά τα θρησκευτικά, κατάργηση παρελάσεων

Την υποστήριξή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών και των θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο πλαίσιο μίας πολυπολιτισμικής δημοκρατικής κοινωνίας με κοσμικό προσανατολισμό που θεωρεί την θρησκευτική πίστη ιδιωτική υπόθεση, τόσο το μάθημα το Θρησκευτικών, όσο και η πρωινή προσευχή δεν συνάδουν με τις αρχές της. Το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να έχει προαιρετικό χαρακτήρα και να αποτελεί πεδίο μελέτης του θρησκευτικού φαινομένου μέσα από μία φιλοσοφική, ιστορική και κοινωνιολογική και όχι «ομολογιακή» προσέγγιση».

Αναφορικά με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν πως «έμφαση θα πρέπει να δίνεται στην κατανόηση των αρχαίων κειμένων των Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων στη Νέα Ελληνική γλώσσα σε ό,τι αφορά τις γυμνασιακές τάξεις, ενώ η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής (Γραμματική, Συντακτικό) θα πρέπει να γίνεται μέσα από περισσότερες επιλογές συγγραφέων στις λυκειακές τάξεις κυρίως της κλασικής κατεύθυνσης».

Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων που τον χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό «εφόσον δεν συνάδει με τις αρχές μιας ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας, αν θυμηθούμε παλαιότερα διχαστικά γεγονότα με αλλοεθνείς σημαιοφόρους μαθητές σε ελληνικά σχολεία». Ο εορτασμός των εθνικών επετείων, καταλήγει η ανακοίνωση, «αποκτά νόημα όταν πραγματοποιείται μέσα από ουσιαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν δημιουργικά οι μαθητές με απεύθυνση σε όλη την σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, περνώντας το μήνυμα της ανεκτικότητας και της ειρηνικής συμβίωσης».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικολόγοι Πράσινοι: Προαιρετικά τα θρησκευτικά, κατάργηση παρελάσεων"

Φώτης Μπόμπολας στην Εξεταστική της Βουλής - Άλλαξε γνώμη ο Ψυχάρης

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ καταθέτει σήμερα ο Φώτης Μπόμπολας. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της Επιτροπής ο κ. Μπόμπολας επέλεξε πολιτικό όρκο για την κατάθεσή του. Από την πρώτη στιγμή ο επικεφαλής της Πήγασος επανέλαβε ότι σήμερα όλα τα δάνεια του Ομίλου είναι εξυπηρετούμενα και ενήμερα. Ο κ. Μπόμπολας απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πήγασος στην κατακόρυφη πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση. Όσον αφορά στην Τηλέτυπος επιβεβαίωσε ότι τα δάνεια της εταιρείας δεν εξυπηρετούνται. Εν μέσω της κρίσης, η εταιρεία, εξήγησε, ζητήθηκε waiver από τις τράπεζες, το waiver δεν δόθηκε και ακολούθησε τη καταγγελία των δανείων.

Άλλαξε γνώμη ο Ψυχάρης - θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Άλλαξε γνώμη ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης και ζήτησε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων. Δεκτό έγινε το αίτημα από την Εξεταστική.


Διαβάστε Περισσότερα » "Φώτης Μπόμπολας στην Εξεταστική της Βουλής - Άλλαξε γνώμη ο Ψυχάρης"

Ισόβια σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση του Noor 1

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το δικαστήριο στους Μπουρδούβαλη, Γιαννουσάκη και τους τρεις Τούρκους (Αγκάμπε, Σελιμπλί, Αχμεντάντ), για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, ενώ ο Αιμίλιος Κοτσώνης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουρηγμάτων Πειραιά αποφάσισε να επιβάλλει ποινή ισόβιας κάθειρξης
 (+ 9 χρόνια) και 600.000 ευρώ πρόστιμο στον Γιώργο Μπουρδούβαλη, ισόβια (+ 8 χρόνια) και 300.000 ευρώ πρόστιμο στον Ευθύμη Γιαννουσάκη και για τους τρεις Τούρκους (Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ,) ισόβια (+ 8 χρόνια) και 200.000 ευρώ πρόστιμο έκαστος.

Όσον αφορά στον Αιμίλιο Κοτσώνη, τιμωρήθηκε με 10 χρόνια φυλάκιση, όπως και ο Σταύρος Λάγιος, ενώ ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης και 80.000 ευρώ πρόστιμο.
Ο Ιρανός, Μπονιάντ, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και 60.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ οι Βασίλειος Κουρούβανης, Παναγιώτης Φάρος και οι άλλοι δύο Τούρκοι (Αξακάλ και Κοτσάογλου) καταδικάστηκαν σε 8 χρόνια φυλάκισης.

Η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, πρότεινε να μην δοθεί αναστολή σε κανέναν κατηγορούμενο και να οδηγηθούν όλοι στη φυλακή, καθότι «τα εγκλήματα που διέπραξαν αφορούν ποσότητα ηρωίνης τόσο πρωτοφανή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, πρόκειται για 2,1 τόνους ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, που μαζί με τις προσμίξεις υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε τους 8 τόνους ηρωίνης, οδηγώντας σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους».


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισόβια σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση του Noor 1"

Αναγνωστοπούλου και Κυρίτσης υπέρ των καταλήψεων

Θέση υπέρ των καταλήψεων παίρνουν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου. «Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε η υπουργός στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε».

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε.

«Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης», επισήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του με τις πρόσφατες εκκενώσεις στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, πρόσθεσε ότι σε αυτό το θέμα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που είναι αρκετά πλούσια. «Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά», είπε προσθέτοντας «δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναγνωστοπούλου και Κυρίτσης υπέρ των καταλήψεων"

Πάνω από 60 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στη Μυτιλήνη

Πάνω από 60 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σήμερα σε διάφορες ακτές της Λέσβου.

Στις 5 τα χαράματα, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμιάς, στο βόρειο τμήμα του νησιού, περισυνελέγησαν 15 άτομα. Μια ώρα μετά, στις 6 το πρωί, ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν 16 άτομα ενώ συνελήφθη και ο Τούρκος μεταφορέας τους. Τέλος στις 9 το πρωί, ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας, στη βορειοανατολική Λέσβο, περισυνελέγησαν άλλοι 32.

Εκτός από τους παραπάνω, το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου διασώθηκαν, σε δυο επιχειρήσεις, 90 άτομα (34 στη Λέσβο και 56 στη Χίο). Οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο παραμένουν μηδενικές. Συγκεκριμένα, από 1ης Ιουλίου έως και σήμερα, στη Σάμο έφτασαν συνολικά 56 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα Τρίτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένα 3583 άτομα, στη Χίο 2654 και στη Σάμο 1035. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7272 πρόσφυγες ή μετανάστες. Στο σύνολο τους διαμένουν στα χοτ σποτς όπου ας σημειωθεί ότι ο αριθμός των όσων διαμένουν εκεί έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τη δυναμικότητα τους, στους δημοτικούς καταυλισμούς του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη και στη Σούδα της Χίου, σε δομές μη Κυβερνητικών οργανώσεων, στον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου της Χίου αλλά και σε εγκαταλειμμένα σπίτια και αγροικίες. Επίσης κάποιοι διαμένουν σε δημόσιους χώρους όπου και διανυκτερεύουν. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν ασυνόδευτοι ανήλικοι και ενήλικες μετανάστες κυρίως από την Αφρική ή το Πακιστάν που ταξιδεύουν μόνοι τους και οι οποίοι, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, «μετά από εγκλωβισμό μηνών στα νησιά χωρίς στην πραγματικότητα προοπτική αναχώρησης τους έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη παραβατικότητα. Είτε εμπλεκόμενοι σε κυκλώματα διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων είτε επιδιδόμενοι σε κλοπές, διαρρήξεις ακόμα και σε ληστείες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 60 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στη Μυτιλήνη "

Επιστολή αντιεξουσιαστών στον Τσίπρα για τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Με μία πρωτοφανή κίνηση, 13 αντιεξουσιαστές –οι οποίοι συμμετείχαν στη κατάληψη του κτιρίου του ΑΠΘ στη λεωφόρο Νίκης– απευθύνονται με ανοικτή επιστολή στον… πρωθυπουργό της χώρας!

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να μη χαλάσει τις χρόνιες προνομιακές του σχέσεις με τον συγκεκριμένο χώρο, οι αντιεξουσιαστές φέρονται να επιθυμούν το «διαζύγιο» και μάλιστα όχι… βελούδινο! Οι τελευταίοι νιώθουν προδομένοι καθώς η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εκκένωση τριών ακινήτων που είχαν καταλάβει και τη σύλληψη συνολικά 100 «συντρόφων» τους μέσα σε μία εβδομάδα.

«Δεν είστε μόνο κάθε λέξη του συντάγματος αλλά με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεστε σε κάθε λέξη του νόμου και της τάξης», αναφέρουν αντιεξουσιαστές που υπογράφουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα, σχολιάζοντας την εκκένωση την αστυνομική επιχείρηση κατά καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη εβδομάδα.

Το κείμενο των αντεξουσιαστών, που αναρτήθηκε στο indymedia, έχει ως εξής:

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου εσύ και η κυβέρνηση σου εισβάλατε σε τρεις καταλήψεις που φιλοξενούσαν πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα συλλάβατε 75 αλληλέγγυους από Ελλάδα και Ευρώπη ενώ τους πρόσφυγες τους στείλατε άρον-άρον σε hot-spot, κάποια από τα οποία αρνήθηκαν να τους παραλάβουν λόγω πληρότητας.

Έτσι τους παρατήσατε στη μέση του πουθενά. Επειδή το «Ορφανοτροφείο» και η «Hurriya» έχουν τον δικό τους πολιτικό λόγο και δε θέλουμε να τον υποκαταστήσουμε, σας υπενθυμίζουμε ως «Λεωφόρος Νίκης 39» αυτά για τα οποία είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι γνωρίζετε. Η κατάληψη της Λ. Νίκης ήταν γέννημα της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και ήταν η πρώτη κατάληψη αμιγούς στέγασης για ανθρώπους αυτού του κινήματος, που το είχαν πραγματική ανάγκη.

Ενταγμένη μέσα σε αυτά τα πλαίσια διεκδικούσε, μέσα από ένα παρατημένο κτίριο, την αξιοπρεπή διαβίωση για τους “ενοίκους” του, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του δημόσιου χώρου. Για τον λόγο αυτό φιλοξένησε, όλα αυτά τα χρόνια, εκατοντάδες αγωνιστές και διαδηλωτές όχι μόνο από την Έλλαδα αλλά κι από όλο τον κόσμο.

Όταν προέκυψε η προσφυγική κρίση, άνοιξε την πόρτα της για να υποδεχθεί και να συμβιώσει ισότιμα και αλληλέγγυα με τους πιο ευπαθείς απ’ αυτούς, οικογένειες με μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα εντάχθηκε σε ένα δίκτυο ιατρικής και διατροφικής φροντίδας, που είχε δημιουργηθεί απ’ τις απαρχές της Ειδομένης. Σ’ αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τα ξημερώματα της Τετάρτης επιφυλάξατε να ξαναζήσουν για άλλη μια φορά τον εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπάθησαν να ξεφύγουν, διασχίζοντας όπως χιλιάδες άλλοι την εκατόμβη του Αιγαίου.

Πριν πάρετε την εξουσία σάς καλωσορίζαμε στην κόλασή της, απ΄ την οποία αδύναμοι να δραπετεύσετε αναλάβατε να την διαχειριστείτε. Διαποτισμένοι απ’ τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, αφού δεν μπορέσατε να παράξετε τίποτα καινούργιο, αναπαράγετε τα συντρίμμια της καθεστωτικής πολιτικής. Επειδή το κράτος δεν επανιδρύεται (το’χε διαπιστώσει ήδη ο Καραμανλής), όχι μόνο δεν το καταλάβατε αλλά σας κατέλαβε.

Αυτό το κράτος της έκτακτης ανάγκης σε καθεστώς εξαίρεσης. Το “για πρώτη φορά αριστερά” είναι πράγματι αλήθεια, όχι όμως όπως την πουλούσατε με λεονταρισμούς μέσα κι έξω αλλά όπως τη βιώνουμε. Ό,τι δεν τολμούσε η δεξιά αναλάβατε να το φέρετε σε πέρας διαγκωνιζόμενοι στις συγγνώμες. Δεν είστε μόνο κάθε λέξη του συντάγματος αλλά με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεστε σε κάθε λέξη του νόμου και της τάξης.

Γι’ αυτές τις επιλογές έχετε έτοιμους συμμάχους και πληθώρα κολαούζων για να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Με τη θέση σας για τον φράχτη του Έβρου, με την αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας μέσω της συμφωνίας που υπογράψατε, με την κρατική διαχείριση του προσφυγικού στη λογική του στρατοπέδου όπου κλείσατε την Ειδομένη για να την πολλαπλασιάσετε, απελευθερώσατε όχι την αριστερά αλλά τον αντιδραστικό και ακροδεξιό λόγο.

Ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, η πρυτανεία του ΑΠΘ, η εκκλησία βγήκαν σε συγχορδία με την πλειοψηφία των ΜΜΕ να σας σιγοντάρουν. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου, σας είχαμε ξαναδεί όταν άρχισε πόλεμος κατά των αλληλέγγυων στη μέση της προσφυγικής κρίσης. Τότε αντιληφθήκατε οτι η αλληλεγγύη παίρνει δομικά χαρακτηριστικά πέρα από σας, από το κράτος και τις ΜΚΟ, κι από την ανοχή περάσατε στην επίθεση. Αλέξη οι θάνατοι και οι λοιμώξεις γίνονται στις κρατικές δομές. Τι δεν καταλαβαίνεις από τον θάνατο της 27χρονης κοπέλας στο hot-spot της Softex;

Γνωρίζουμε ότι η εισβολή στις καταλήψεις ήταν η απάντηση του κράτους στο No Border. Γνωρίζουμε πως θέλετε να κρατικοποιήσετε την αλληλεγγύη σύμφωνα με τους κανόνες της στρατοπέδευσης, γι’ αυτό βάλατε έναν απίθανο καραβανά (Τόσκας) να μας κάνει υποδείξεις. Αλλά μάλλον αγνοείτε οτι δεν είμαστε ούτε ρομαντικοί ούτε life style αγωνιστές.

Η αυτοργάνωση και οι δομές της, η συμμετοχική και ισότιμη αλληλεγγύη για έναν κόσμο που δε μπορεί να υπάρξει παρά μαζί με τους “άλλους”, η άμεση δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας για την κοινωνική αντιεξουσία είναι βίωμα και είναι εδώ και απέναντι σας.

Καλή αντάμωση στους δρόμους και πάρτε το όπως θέλετε. ΥΓ. Τι να πούμε για όλους αυτούς που από πολιτικά πρόσωπα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε παρατρεχάμενους του πραγματισμού της εξουσίας.

Από την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης 39 Μιχάλης Χαριτέλης Οδυσσέας Δερματάς Σάντρα Χουκ Διονύσης Κουτλόγλου Γρηγόρης Τσιλιμαντός Νίκος Χατζής Νίκη Δημητριάδη Άννα Καραγεωργίου Ξανθή Παρασχίδου Όλγα Παπαδημητρίου Μιχάλης Βλάχος Μάρκος Προβελέγγιος Βασίλης Παπαδόπουλος


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή αντιεξουσιαστών στον Τσίπρα για τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη"

Ανάληψη ευθύνης για… το γκαζάκι στον Άγιο Δημήτριο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου


Την ευθύνη για το γκαζάκι, που τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου ανέλαβε ομάδα ατόμων, αναρτώντας σχετική ανακοίνωση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρουν, η επίθεση έγινε με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τις μετέπειτα ενέργειες της εκκλησίας με τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Τα ξημερώματα της 1ης αυγούστου τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Προχωρήσαμε σ’αυτή την ενέργεια ως ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων.

Αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί συνεισφορά στο κάλεσμα για τον Μαυρο Ιούλη από τους συντρόφους της Rigaer 94 στη Γερμανία.”Στις 22/5/2009 σκοτώνεται ο Mauricio Morales στη Χιλή κατά τη μεταφορά βόμβας που προοριζόταν για τη σχολή δεσμοφυλάκων.

Ο Μαουρίσιο συμμετείχε στην κατάληψη βιβλιοθήκη Σάκκο και Βαντσέττι κάνοντας πράξη τη συνάντηση της δημόσιας και της παράνομης δράσης.Καταληψίας και βομβιστής, δεν διαχώρισε τα μέσα δράσης και δεν εγκλωβίστηκε σε νησίδες ψευτοελευθερίας”(Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς / FAI-IRF, Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης )ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙΥ.Γ. : Την Πέμπτη 4 αυγούστου η κατάληψη “Biblioteca Kaos” στο Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία απειλείται με εκκένωση. Οι σύντροφοι δεν θα την εγκαταλείψουν και θα την υπερασπιστούνε. Τους ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και τους στέλνουμε μια συντροφική αγκαλιά συνενοχής”.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για… το γκαζάκι στον Άγιο Δημήτριο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου "

Τεράστια απάτη με υγραέριο στα αυτοκίνητα. «Θύματα» 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ

Oργιο... λαθρεμπορίας και νοθείας, καθώς και κλοπών στις αντλίες και στην αγορά του υγραερίου κίνησης καταγγέλλουν παράγοντες του κλάδου.

Στόχος των παράνομων διακινητών η... τσέπη 200.000 οδηγών ΙΧ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης μετέτρεψαν τους κινητήρες των οχημάτων τους, προκειμένου να γλιτώσουν την ακριβή βενζίνη, αλλά τελικά πέφτουν θύματα οικονομικής απάτης.

Επιτήδειοι κλέβουν με πειραγμένες αντλίες και πωλούν επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο.

Οι τρόποι της παρανομίας είναι δύο, σύμφωνα με το Έθνος: Στην πρώτη περίπτωση οι επιτήδειοι αντί για υγραέριο κίνησης που έχει κανονική τιμή κοντά στο 0,65 βάζουν στα αυτοκίνητα υγραέριο θέρμανσης, δηλαδή ένα υγραέριο με τιμή κοντά στο 0,50 ευρώ και έτσι κερδίζουν τη διαφορά.

Το δεύτερο κόλπο με παρέμβαση στην αντλία βάζουν ποσότητες που είναι μειωμένες κατά μέσο όρο κοντά στο 10%. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούν στο εμπόριο ακόμη και έτοιμες αντλίες με τον μηχανισμό κλοπής.
Σημειώνεται ότι οι πρατηριούχοι δεν υποχρεούνται να έχουν σύστημα εισροών εκροών δεν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποδείξεων και δεν απαγορεύεται η συμφόρτωση υγραερίου κίνησης με βιομηχανικό.

Πως η νοθεία καταστρέφει τους κινητήρες

«Παρενέργειες» στον κινητήρα και στα επιμέρους μέρη τροφοδοσίας μπορεί να επιφέρει η νοθεία του υγραερίου (LPG-Liquid Petroleum Gas), ενώ είναι πολύ πιθανό οι βλάβες που θα προκληθούν να είναι υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εγκατάστασης συστημάτων υγραερίου, οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν από το νοθευμένο LPG έχουν ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις με τη νοθευμένη βενζίνη, δηλαδή:

*Αισθητήρες «λ», (κόστος αντικατάστασης 150 ευρώ έκαστος).
*Καταλύτης (κόστος αντικατάστασης 800 ευρώ).
*Σύστημα τροφοδοσίας (κόστος επισκευής 1.000 ευρώ).
*Λογισμικό «εγκεφάλου» κινητήρα (κόστος επισκευής τουλάχιστον 300 ευρώ).

Αυτές είναι οι συνήθεις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το νοθευμένο υγραέριο και γενικά ένα μείγμα καυσίμου χαμηλής ποιότητας, από την στιγμή που δεν προσφέρει την ενέργεια που απαιτείται ώστε το αυτοκίνητο να λειτουργεί με τις εργοστασιακές προδιαγραφές.

Ο αισθητήρας «λ» (τα αυτοκίνητα με κινητήρες έως 2 λίτρα συνήθως έχουν δύο αισθητήρες) ρυθμίζουν το μείγμα λίγο πριν εισέλθει στον θάλαμο καύσης (τον «λόγο» μεταξύ καυσίμου/ατμοσφαιρικού αέρα). Εάν το καύσιμο είναι «φτωχό», ο αισθητήρας στέλνει εντολή για περισσότερη πλήρωση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου με συνέπεια την καταστροφή αρχικά του ενός αισθητήρα, στη συνέχεια του δεύτερου και εφόσον δεν αντικατασταθούν και του καταλύτη.

Βεβαίως, τα ευγενή μέταλλα του καταλύτη μπορούν να φθαρούν και να καταστραφούν ακόμη και με τους αισθητήρες «λ» σε λειτουργία και αυτό από την παραγωγή περισσότερων καυσαερίων που δίνει ένα κακό καύσιμο…

Όσο για τον κινητήρα, το σύστημα τροφοδοσίας είναι εκείνο που καταπονείται περισσότερο, ενώ οι «αρρυθμίες» μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και στον εγκέφαλο καθώς με φτωχό μείγμα καυσίμου δεν μπορεί να λειτουργήσει και να στείλει τις προβλεπόμενες εντολές.

Η νοθεία στο υγραέριο που είναι προϊόν ενός συγκεκριμένου τύπου χημικής ένωσης μεθανίου και προπανίου, γίνεται με τη μείωση της ποσότητας του πιο ακριβού προπανίου και την αύξηση του μεθανίου. Το προπάνιο ωστόσο, είναι εκείνο το συστατικό που προσφέρει ενέργεια…

Ένα LPG με μεγάλη περιεκτικότητα σε μεθάνιο και περιορισμένη (σε σχέση με τις προδιαγραφές) σε προπάνιο είναι ένα φτωχό καύσιμο, που εκτός όλων των παραπάνω, δίνει σημαντικά μικρότερη αυτονομία (έως 30-40%) σε σχέση με ένα κανονικό μείγμα.

Εδώ θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος και θέματα κόστους στον χρήστη, δεν είναι όμως μόνον αυτό. Λόγω και της μικρότερης ενέργειας που προσφέρει στον κινητήρα, μειώνονται και τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, καθώς π.χ. σε μια προσπέραση ο οδηγός δεν θα έχει την ανάλογη δύναμη για να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς κίνδυνο.

Στην ερώτηση «πώς θα μπορέσει» να προφυλαχθεί κάποιος από ένα νοθευμένο καύσιμο», απάντηση δεν υπάρχει και έγκειται καθαρά στην εμπιστοσύνη που έχει στον πρατηριούχο. Πάντως ένα νοθευμένο LPG θα το διαπιστώσει άμεσα από την μειωμένη δύναμη του κινητήρα, αλλά και από τα λιγότερα χιλιόμετρα που θα διανύσει.

Έθνος

Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστια απάτη με υγραέριο στα αυτοκίνητα. «Θύματα» 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ"

Έκθεση σοκ! Ούτε τρεις στους δέκα δεν παίρνουν το πτυχίο τους

Σοκ προκαλεί η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), σύμφωνα με την οποία... ούτε τρεις στους δέκα φοιτητές δεν καταλήγουν να κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο πτυχίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, ο ρυθμός και το ποσοστό αποφοίτησης μπορούν να θεωρηθούν ένδειξη της αποτελεσματικότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο μέσος όρος των ποσοστών αποφοίτησης των χωρών του δείγματος της UNESCO αυξάνεται διαχρονικά, ξεπερνώντας το 40% το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στην Ελλάδα το ποσοστό αποφοίτησης αυξάνεται - έστω και οριακά - ετησίως τα τελευταία χρόνια ωστόσο παραμένει περισσότερες από δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο - στο 27,8% το 2014.

Με βάση την έκθεση το 2014 υπήρχαν 190.835 φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν είχαν ξεπεράσει τον κανονικό χρόνο σπουδών.

Ακόμα περισσότεροι όμως - 213.098 φοιτητές - βρίσκονταν πέραν των κανονικών εξαμήνων της σχολής τους. Φυσικά, οι λιμνάζοντες φοιτητές αυξάνουν και τον αριθμό των φοιτητών. Από τις 30 χώρες του δείγματος η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο φοιτητών/διδασκόντων για το 2014, υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Δηλαδή, ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 44,5 φοιτητές προς έναν καθηγητή, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 18,6.

Τα ΑΕΙ αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ανεκτικότητα , την ίδια ώρα που ασθμαίνουν υπό το βάρος των προβλημάτων που προκαλεί η υποχρηματοδότηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση σοκ! Ούτε τρεις στους δέκα δεν παίρνουν το πτυχίο τους"

Νέες απειλές από τον ISIS - Στο στόχαστρο χριστιανοί καθολικοί και ορθόδοξοι

Χριστιανούς και Εβραίους βάζει στο στόχαστρο αυτή τη φορά η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και προειδοποιεί για χτυπήματα που θα επιφέρουν ακόμα και το τέλος του χριστιανισμού.

Μέσω του προπαγανδιστικού περιοδικού των τζιχαντιστών Dabiq καλούν τους Χριστιανούς να ασπαστούν το Ισλάμ και να εξασφαλίσουν τον παράδεισο ή να ρισκάρουν να σκοτωθούν στον πόλεμο ενάντια στον ISIS.

Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ενώ στο συγκεκριμένο περιοδικό υπάρχουν πολλές ωμές εικόνες με αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς που όμως οι συντάκτες του περιοδικού χαρακτηρίζουν φυσιολογική εξέλιξη για όσους προσβάλουν τον προφήτη τους και τους πολεμούν.

Στόχος γίνονται και θρησκευτικοί ηγέτες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και πρόσωπα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και των Κοπτών.

Tέλος οι συντάκτες του περιοδικού δίνουν το παράδειγμα της Γαλλίας, της Καλιφόρνιας, του Βελγίου και της Νίκαιας και προτρέπουν τους πιστούς τους να ακολουθήσουν αυτά τα παραδείγματα.


skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές από τον ISIS - Στο στόχαστρο χριστιανοί καθολικοί και ορθόδοξοι "

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο διαδίκτυο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία [εικόνα]

Αγνωστο πώς, ένα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 26/7/2016 έφτασε στα χέρια των μελών της ομάδας του Ρουβίκωνα, τα οποία στη συνέχεια το ανέβασαν στο διαδίκτυο. 
Συγκεκριμένα, μετά την επίθεση με μπογιές κατά της τουρκικής πρεσβείας από αντιεξουσιαστές-μέλη του Ρουβίκωνα, η πρεσβεία ζήτησε «από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα».
Το συγκεκριμένο έγγραφο, με την ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ», κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.
Το έγγραφο
Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο indymedia
Ανακοίνωση για τη σύλληψη συντρόφου του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία
από Ρουβίκωνας  02/08/2016 1:25 πμ.
Την Τρίτη , 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, 15 σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές στο κτήριο της Τουρκικής Πρεσβείας. Την ώρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου. Η ομάδα που πραγματοποίησε τη δράση, διέφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Τουρκική Πρεσβεία βρίσκεται στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των Αθηνών, αφού σε μικρή απόσταση, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Προεδρική κατοικία. Ειδικότερα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα φύλαξης. Μετά την παρέμβαση και από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη (παρά μόνον προσαγωγές ασχέτων περαστικών), η Τουρκική Πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών μας. Συγκεκριμένα, το έγγραφο με ένδειξη ''άκρως επείγον΄΄, αναφέρει:
΄΄ Κάποια μέλη/ συνεργοί της αυτοαποκαλούμενης <<Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας>>, διεξήγαγαν μιαν επίθεση εναντίον της Πρεσβείας σήμερα(26 Ιουλίου). Μια ομάδα αποτελούμενη από 10 με15 ακτιβιστές μοίρασε προπαγανδιστικά φυλλάδια και εκτόξευσε μπουκάλια γεμάτα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στο κτήριο και στα διπλωματικά αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό μας. Αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών {...}.
Η Πρεσβεία επίσης θέλει να μοιραστεί την ανησυχία της όσον αφορά στο γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένες ομάδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους, χρησιμοποιούν βόμβες μολότωφ και ότι ένα τέτοιο περιστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών , ή ακόμα και σε πιο εκτεταμένες φθορές. Συνεπώς, η Πρεσβεία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών{...}.
Η Πρεσβεία λοιπόν ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα΄΄.
Είναι χαρακτηριστικό , ότι λίγο μετά την παρέμβαση, στελέχη της Πρεσβείας, με αφορμή ένα σπασμένο παράθυρο του κτηρίου από μπουκάλι με χρώμα, έλεγαν ότι χρησιμοποιήθηκαν και άλλα μέσα(εννοώντας όπλα), αφού το τζάμι ήταν αλεξίσφαιρο και δεν γινόταν να σπάσει από ένα μπουκάλι!Έχοντας δημιουργηθεί ένα βαρύ κλίμα μεταξύ της Πρεσβείας και του Υπουργείου Προ.Πο,το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά από το δεύτερο,με τη σειρά του,τη λήψη μέτρων φύλαξης και επαγρύπνησης για την ασφάλεια της Πρεσβείας, όπως φαίνεται στο σχετικό σκαναρισμένο αίτημα-μήνυμα που φαίνεται στο πάνω μέρος του παρόντος κειμένου, με τη χαρακτηριστική ένδειξη-διαβάθμιση ΄Απόρρητον, Αμεσης επίδοσης΄΄ 

Κατόπιν τούτων,δρομολογήθηκαν από την ΕΛΑΣ, οι απαιτούμενες κινήσεις για να εμφανίσουν έστω και μια σύλληψη. Από το βίντεο των καμερών της Τουρκικής Πρεσβείας΄΄αναγνωρίσθηκε΄΄άπό δυο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ο σύντροφος Γεώργιος Καλαϊτζίδης, από το σωματότυπο και τις κινήσεις του,επειδή τον είχαν δει παλαιότερα΄΄δια ζώσης΄΄στην Υπηρεσία τους (!).
Η συνέχεια γνωστή...Με μια εκτεταμένη επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η ΕΛΑΣ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν , τρέχοντας να προλάβουν τον χρόνο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν το σύντροφο στο Μαρούσι, το απόγευμα της επόμενης μέρας. Το αστείο της υπόθεσης , είναι ότι από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην παρέμβαση, δεν έγινε καμία αναγνώριση των δραστών για αυτό επιστρατεύτηκαν πάλι άτομα της Κρατικής Ασφάλειας. Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση, το γεγονός αυτό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος σύντροφος, είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε ανακριτή μαζί με άλλα 2 μέλη μας, από ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ που τον κατονόμαζε ως “αρχηγό της ομάδας”, η οποία πραγματοποίησε απαγωγή στα Εξάρχεια!
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αρκεί ένα τηλεφώνημα και η αναγνώριση της κινησιολογίας σε ένα βίντεο, για να βρίσκονται σύντροφοι κατηγορούμενοι και να φορτώνονται με δίκες. Ειδικά βέβαια όταν οι εγκληματίες υπάλληλοι του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, τραβάνε το αυτάκι των εληνικών Αρχών. Στη δίκη που ξεκίνησε την Πέμπτη, έγινε αυτό που γίνεται σε όλες τις δίκες του Ρουβίκωνα. Εμείς να ζητάμε να δικαστούμε και για να υπερασπιστούμε πολιτικά την πράξη αλλά και για να αποδομήσουμε το κατηγορητήριο. Η έδρα από την άλλη να αρνείται κατηγορηματικά και να αναβάλλει την υπόθεση.
Ένα ακόμα ιδιαίτερο σημείο αυτής της ιστορίας ήταν η αντιμετώπιση των ΜΜΕ. Αφού κουβαλήθηκαν με τις κάμερες στην Ευελπίδων, ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους τη σύλληψη του “αρχηγικού μέλους του Ρουβίκωνα”. Ο σκοπός προφανής. Η κατασκευή της εικόνας μίας εγκληματικής οργάνωσης που φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα για τη δομή της “αρχηγικά μέλη”.
Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Αντιμέτωποι με ενα διαχρονικά εγκληματικό και φασιστικό καθεστώς, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές δίνουν τη ζωή τους καθημερινά, παλεύοντας για τις κοινές μας αξίες και ιδανικά. Με τις μικρές μας δυνάμεις θα στεκόμαστε συνεχώς δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα. 
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ DHKP-C
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ YPG
ΥΓ. Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω twitter του Τούρκου Πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας “υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία” είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. Στο αναρτημένο κείμενό μας αναλύονται ακριβώς οι λόγοι της παρέμβασής μας (https://athens.indymedia.org/post/1561581/). Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο διαδίκτυο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία [εικόνα] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news