facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Νέο πόθεν έσχες: Θα δηλώνονται τα πάντα

Το σύστημα Πόθεν έσχες μπαίνει σε εφαρμογή από 1η Οκτωβρίου και θα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες (βουλευτές, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι κ.α).

Η υποβολή, που θα γίνεται πλήρως ηλεκτρονικά, με στόχο «λιγότερη γραφειοκρατία- αποτελεσματικότερος έλεγχος» στην ιστοσελίδα www.pothen.gr, και η μεγαλύτερη έκπληξη που περιμένει τους εν λόγο φορολογούμενους είναι η υποχρεωτική δήλωση των χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος, εντός θυρίδων, χρημάτων στο στρώμα ή θαμμένα στον κήπο, εφόσον αυτά υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπως περιγράφονται σε προγενέστερη απόφαση των συναρμοδίων υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών δεν χωρούν παρερμηνείες: «με τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης δηλώνονται τα φυλασσόμενα εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων και ιδίως μετρητά, τιμαλφή, πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι, όταν το μεν συνολικό ποσό των μετρητών υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ, η δε συνολική αξία των λοιπών υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Τα προαναφερόμενα ποσά αφορούν αθροιστικά υπόχρεο, σύζυγο και ανήλικα τέκνα».

Αν και το σύστημα είναι έτοιμο η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Το σύστημα θα μείνει ανοιχτό έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς του φορολογούμενου στο Taxisnet. Κατά την πρώτη υποβολή της δήλωσης, θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία ενώ τα επόμενα έτη, θα δηλώνονται μόνο οι μεταβολές.

Κατά την υποβολή, τα βασικά στοιχεία του υπόχρεου, δηλαδή ο ΑΦΜ, το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο εμφανίζονται όπως τηρούνται στο φορολογικό μητρώο. Σε περίπτωση ανακρίβειας αυτών, απαιτείται πριν από την υποβολή της δήλωσης, η διόρθωση των ανακριβών στοιχείων στο φορολογικό μητρώο.

Τα δεδομένα τα οποία αφορούν στα δηλωθέντα εισοδήματα και αυτά που αφορούν στα ακίνητα του φορολογούμενου, μπορούν να αντληθούν από τον ίδιο τον φορολογούμενο από τις φορολογικές του δηλώσεις και το Ε9, ή εναλλακτικά ο υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες μπορεί να αποδεχθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την απευθείας άντληση των δηλώσεων αυτών από το taxis.

Οι υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες θα κληθούν να συμπληρώσουν 14 διαφορετικούς πίνακες καταγράφοντας κάθε είδους εισόδημα του προηγουμένου έτους, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια , παράγωγα χρηματοοικονομικών προϊόντων, καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, θυρίδες, μετρητά εκτός τραπεζών και τιμαλφή, ακίνητα, οχήματα, πλωτά και εναέρια μέσα, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση και βέβαια όλα τα προσωπικά τους δεδομένα. Πίνακες «φωτιά» μπορούν να θεωρηθούν οι πίνακες 7 ,8 και 9 στους οποίους θα πρέπει να συμπληρωθούν, μετρητά στο στρώμα αλλά και καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, τιμαλφή και περιεχόμενα θυρίδων.

Ο πίνακας 7, αφορά τις θυρίδες σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά ιδρύματα. Δηλώνονται δικαιούχος και συνδικαιούχοι, το περιεχόμενο ή η μεταβολή, το ίδρυμα που φιλοξενεί τη θυρίδα, η χώρα και το έτος μίσθωσης της θυρίδας.

Στον πίνακα 8 ακολουθεί η αποτύπωση των μετρητών τα οποία φυλάσσονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων καθώς και τα τιμαλφή, πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμοι λίθοι. Το σκανάρισμα περιλαμβάνει το όνομα του ιδιοκτήτη ( ο υπόχρεος, σύζυγος ή τέκνα), κατάσταση ή μεταβολή ( την πρώτη φορά τι είναι και στη συνέχεια τι άλλαξε), το είδος, η ποσότητα, η μονάδα μέτρησης, η αξία κτήσης και η αξία πώλησης, το νόμισμα , ο τρόπος κτήσης, οι πηγές προέλευσης των χρημάτων και το ποσό για κάθε πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Από κόσκινο, περνούν στον πίνακα 9 και οι καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια του εσωτερικού και του εξωτερικού με δεκατρείς διαφορετικές στήλες στις οποίες ο υπόχρεος καλείται να συμπληρώσει τον δικαιούχο, το είδος του λογαριασμού, τους δικαιούχους, σε άλλη στήλη αριθμητικά το πλήθος των δικαιούχων, το IBAN και τα τέσσερα τελευταία ψηφία της προθεσμιακής κατάθεσης, τη χώρα, το υπόλοιπο του λογαριασμού, την ημερομηνία του υπολοίπου (31 Δεκεμβρίου ή «αρχική δήλωση), το νόμισμα, τις πηγές προέλευσης των χρημάτων , το ποσό για κάθε πηγή προέλευσης

Αναλυτικά στους 14 πίνακες οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν:

1. Στοιχεία υπόχρεου ( ΑΦΜ , Δ.Ο.Υ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ, επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός, μητρός, ημερομηνία γέννησης, επάγγελμα , φορέας, ιδιότητες με τις οποίες υποβάλλεται η δήλωση, κλάδος, βαθμός , καθήκοντα υπόχρεου, ημερομηνία διορισμού, ημερομηνία απόκτησης ιδιότητας, ημερομηνία απώλειας ιδιότητας, διευθύνσεις, τηλέφωνα, κατοχή περιουσίας στο εξωτερικό).

2. Οικογενειακή κατάσταση ( σύζυγος , ΑΦΜ , ΑΜΚΑ, ΑΔΤ συζύγου, ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση συζύγου)

3. Στοιχεία ανήλικων τέκνων ( ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, επώνυμο, όνομα, ημερομηνία γέννησης)

4. Στοιχεία οικείων ( παππούδες, γιαγιάδες, ενήλικα τέκνα, θετά τέκνα, γονέας, θετός γονέας, αδέλφια)

5. Έσοδα από κάθε πηγή που αποκτήθηκαν κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος ( ποιος τα εισέπραξε, το είδος του εσόδου, το νόμισμα, το συνολικό ποσό)

6. Μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, ομόλογα και κάθε είδους ομολογίες, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα καθώς και οποιοδήποτε χρηματοοικονομικό προϊόν τράπεζας, ασφαλιστικής εταρείας ή οποιουδήποτε άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος .

7. Θυρίδες σε τράπεζες , ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά ιδρύματα

8. Φυλασσόμενα εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων μετρητά, τιμαλφή, πολύτιμα είδη , πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι

9. Καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα

10. Ακίνητα- περιουσιακά στοιχεία και εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά

11. Κάθε χρήσης οχήματα

12. Πλωτά μέσα

13. Εναέρια μέσα

14. Συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση/ νομική οντότητα

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πόθεν έσχες: Θα δηλώνονται τα πάντα"

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Aυξανόμενη η ροή μεταναστών και προσφύγων

Με αφορμή την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε σχέση με το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επισημαίνοντας την ανάγκη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, απέστειλε την Κυριακή στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης κ. Δημήτρη Βίτσα σχετική επιστολή.

Η Περιφερειάρχης υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιληφθούν όλοι -και να δράσουν αντίστοιχα- ότι τα νησιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες πέρα από τη χωρητικότητα των ήδη θεσμοθετημένων και οργανωμένων hotspots.

Το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των 3 Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί, παρακαλούμε όπως ληφθεί εγκαίρως πρόνοια αποσυμφόρησης των νησιών .

Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα , σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο».

lesvosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Aυξανόμενη η ροή μεταναστών και προσφύγων"

Χίος: Άλλοι 54 πρόσφυγες διασώθηκαν από το Λιμενικό

Στη διάσωση άλλων 54 προσφύγων ανοιχτά της Χίου, προχώρησαν οι άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι εντόπισαν το σκάφος που τους μετέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το σκάφος του Λιμενικού διέκρινε ένα φουσκωτό με μηχανή, στο οποίο επέβαιναν υπεράριθμοι άνθρωποι. Ακολουθήθηκε η κλασική διαδικασία διάσωσης και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού, όπου κατασχέθηκε το φουσκωτό. Δεν εντοπίστηκε ανάμεσά τους ο διακινητής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Άλλοι 54 πρόσφυγες διασώθηκαν από το Λιμενικό"

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκκλησία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Εγραψαν σύνθημα στο ναό «Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις» [εικόνες]

Tα ξημερώματα του Σαββάτου «άγνωστοι» βεβήλωσαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, γράφοντας συνθήματα στην εξωτερική πρόσοψη του.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, έγραψαν συνθήματα σατανικού περιεχομένου «I love you satan», καθώς και σχετικά με τις καταλήψεις «κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις».

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα από τον υπεύθυνο του Ναού, Πάτερ Χρήστο Δημητρόπουλο και τους ανθρώπους της εκκλησίας, οι οποίοι και σοκαρίστηκαν βλέποντας την βεβήλωση του Ναού τους!
fxnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκκλησία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Εγραψαν σύνθημα στο ναό «Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις» [εικόνες] "

Αδυναμία να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή, δήλωσε ο Ψυχάρης

Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, με έγγραφό του προς την Εξεταστική Επιτροπή, δήλωσε δήλωσε αδυναμία προφορικής επικοινωνίας, που καθιστά αδύνατη την παροχή απαντήσεων στα ερωτήματα.

Την Τρίτη η Εξεταστική θα αποφασίσει επί του αιτήματος.

Στο έγγραφο του εκδότη συμπεριλαμβάνεται και σχετική βεβαίωση ιδιώτη γιατρού καθηγητή νευρολογίας.


Διαβάστε Περισσότερα » "Αδυναμία να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή, δήλωσε ο Ψυχάρης"

Διεθνής Αμνηστία: Στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται παγιδευμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες

Σε επείγουσα δράση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της, καθώς και τους πολίτες, ώστε οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει κάλεσμα στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να παράσχουν κατάλληλο και ασφαλές καταφύγιο, επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, καλεί τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι όλες οι ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και φροντίδα.

Η οργάνωση αναφέρει πως «καθώς η Ευρώπη κωλυσιεργεί στην παροχή λύσεων για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά παραμένουν σε βρώμικες και μη ασφαλείς αποθήκες ή σκηνές. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ευημερίας τους».

Περιγράφει πως ηλικιωμένοι, γυναίκες σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και νεογέννητα κοιμούνται καταγής μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού. Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις και σωματικές αναπηρίες, βρίσκονται σε ακατάλληλες τοποθεσίες, μακριά από νοσοκομεία.

Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει, πως χιλιάδες παιδιά για μία ακόμη χρονιά είναι εκτός σχολείου.

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκεται σε αυτές τις απαράδεκτες και επιδεινούμενες συνθήκες εδώ και μήνες, βασιζόμενη κυρίως στην υποστήριξη εθελοντών, ακτιβιστών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν, σε άθλιες συνθήκες, με ελάχιστη πληροφόρηση και αβεβαιότητα σε σχέση με το μέλλον τους.

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει θέσεις επανεγκατάστασης και άλλες διόδους εισδοχής, και να μοιραστεί την ευθύνη για την παροχή προστασίας των προσφύγων. Όμως, τώρα, η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των ανθρώπων που φιλοξενεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής Αμνηστία: Στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται παγιδευμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες "

Ιερά Σύνοδος κατά κυβέρνησης για την μη καταδίκη της εισβολής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ιερή οργή έχει προκαλέσει η απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης από την πλευρά της κυβέρνησης και των καθ' ύλην αρμόδιων υπουργών της εισβολής αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Με μια προσεκτική στις διατυπώσεις, αλλά γεμάτη αιχμές ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, επισημαινει ότι «έως τώρα» δεν υπάρχει οποιαδήποτε δήλωση καταδίκης της επίθεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργούς.

Η Ιερά Σύνοδος, αφού ευχαριστεί όσα κοινοβουλευτικά κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν την εισβολή στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, επισημαίνει επιπλέον ότι υπάρχει «εύγλωττη σιωπή» από τις επιστημονικές και ακτιβιστικές ενώσεις και συμβούλια, «που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας». Οπως τονίζεται, αυτή η εύγλωττη σιωπή, «δείχνει ότι μάλλον δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της ορθόδοξης χριστιανικής πλειοψηφίας. Οφείλουμε, τουλάχιστον, να τους αναγνωρίσουμε το προσόν της ειλικρίνειας».

Ομως, η Ιερά Σύνοδος αναφέρεται και στους αντιεξουσιαστές χαρακτηρίζοντάς τους ως την «αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας». Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Στους "αντιεξουσιαστές" που νόμισαν ότι βεβηλώνοντας την κυριακάτικη προσευχή έδωσαν χτύπημα στην εξουσία, δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο τη λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερά Σύνοδος κατά κυβέρνησης για την μη καταδίκη της εισβολής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης"

Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη

Στην αντεπίθεση πέρασε το Βερολίνο μετά τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες, εάν δεν συμφωνηθεί η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Γερμανία και η Ευρώπη να επιτρέψουν να εκβιαστούν» δήλωσε τη Δευτέρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας είναι σε άμεση συνάρτηση με τα κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Άγκυρα.

«Από την Τουρκία εξαρτάται το αν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας» είπε ο γερμανός αντικαγκελάριος, στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης στο Ροστόκ.

Όσον αφορά στην απαγόρευση της προβολής βίντεο του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διαδήλωση υποστηρικτών του στην Κολωνία, έκανε λόγο για «νόμιμη απόφαση» από την πλευρά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία λειτούργησε υπέρ της αποκλιμάκωσης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη"

Δωρεάν φάρμακα για τους αδύναμους ανασφάλιστους

Τίθεται σε εφαρμογή η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που προβλέπει μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, για τους οικονομικά αδύναμους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) έχει αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους.

Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, δημιούργησε στην ιστοσελίδα www.idika.gr, ειδική εφαρμογή, στην οποία κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα με απλό και εύκολο τρόπο, να επιβεβαιώσει το δικαίωμά του στην μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, μέσα από την υποενότητα «Φαρμακευτική Κάλυψη Ανασφάλιστων» και χρήση των κωδικών εισόδου taxisnet και του AMKA.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στα γραφεία Πρόνοιας του οικείου δήμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν φάρμακα για τους αδύναμους ανασφάλιστους"

Αρχιφύλακας κατηγορείται για ξυλοδαρμό δύο ανήλικων Ρουμάνων σε αστυνομικό τμήμα

Δικογραφία σε βάρος 27χρονου αρχιφύλακα για τον ξυλοδαρμό δύο ανήλικων αγοριών από τη Ρουμανία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Προηγήθηκε η καταγγελία των δύο παιδιών και των γονέων τους ότι ο αρχιφύλακας τους χτύπησε όταν τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Ο 27χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιφύλακας κατηγορείται για ξυλοδαρμό δύο ανήλικων Ρουμάνων σε αστυνομικό τμήμα"

Προσφυγή ΠΙΣ στο ΣτΕ για τη σύνταξη και το εφάπαξ

Την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των εφαρμοστικών αποφάσεων του νόμου για το ασφαλιστικό, που αφορούν τη σύνταξη και το εφάπαξ, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Κατά τη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. έδωσε εντολή στον νομικό σύμβουλο του Π.Ι.Σ. κ. Χάρη Πολίτη να καταθέσει άμεσα προσφυγή στο ΣτΕ, όπως είχε αποφασισθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Παράλληλα, όρισε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Βαρνάβα ως εκπροσώπους του στην Επιτροπή που σύστησε ο Υπουργός Εργασίας, προκειμένου να μελετήσει τη δυνατότητα σύστασης Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. μετέφερε στα μέλη του Δ.Σ. την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη για τις αποπληρωμές των παρόχων υγείας. Συγκεκριμένα, οι αποπληρωμές (επισκέψεις, διαγνωστικές κλπ) έχουν ολοκληρωθεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που αφορούν ενστάσεις ή κάποιες παραλείψεις. Η αποπληρωμή του Μαρτίου θα γίνει μέχρι τα μέσα του Αυγούστου.

Σχετικά με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όσον αφορά το ΝΑΤ και το Ταμείο των Μ.Μ.Ε., εκταμιεύθηκε σχετικό κονδύλι από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την καταβολή των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων έχει προσδιοριστεί για τις 3 Νοεμβρίου 2016 (μετά από αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων).

Καθυστερήσεις στην έκδοση ΚΥΑ για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και τίτλου ειδικότητας

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για την κωλυσιεργία από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών στην υπογραφή για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και τίτλου ειδικότητας από τον ΠΙΣ.

«Παρά τις προσλήψεις προσωπικού, τη δημιουργία ηλεκτρονικής και λοιπής υποδομής από πλευράς του ΠΙΣ, και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Υγείας, το θέμα δεν έχει προχωρήσει λόγω καθυστερήσεων στην υπογραφή της ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται: «Οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν ερωτηματικά και προβλήματα ανεπίτρεπτα για μία Πολιτεία που πρέπει να εφαρμόζει τους Νόμους. Η κυβέρνηση αδυνατεί να ολοκληρώσει μία διαδικασία, η οποία θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται. Οι παρεμβάσεις του ΠΙΣ είναι και θα είναι συνεχείς έως ότου υλοποιηθεί η διάταξη του Νόμου».

Ιατρικό Μισθολόγιο και στελέχωση των Μονάδων Υγείας

Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ συζήτησαν τα θέματα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου και των προβλημάτων που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες υγείας λόγω της ελλιπούς στελέχωσής τους.
Σε ότι αφορά το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο, ο Π.Ι.Σ. - σημειώνεται στην ανακοίνωση - παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειάζεται, ώστε να διασφαλιστούν οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών, δεδομένης μάλιστα της πρόσθετης παρέμβασης του Π.Ι.Σ. υπέρ της προσφυγής που άσκησε προ έτους  η ΟΕΝΓΕ για την αποκατάσταση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου.

Στην ανακοίνωση δίδεται ιδιαίτερο βάρος στη στελέχωση των Νοσοκομείων, των ΠΕΔΥ, των Κέντρων Υγείας κ.λπ.. Ο ΠΙΣ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού με γρήγορες διαδικασίες, προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών. «Τα όρια αντοχής του συστήματος έχουν εξαντληθεί», τονίζεται. «Οι παρεμβάσεις του ΠΙΣ προς τους αρμοδίους φορείς θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα προβλήματα των πολιτών - ασφαλισμένων και μη - συνεχώς οξύνονται, ενώ οι γιατροί και οι λοιποί υγειονομικοί βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, σωματικής, ψυχικής και οικονομικής».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή ΠΙΣ στο ΣτΕ για τη σύνταξη και το εφάπαξ"

Άρειος Πάγος: Να δικαστεί και για κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου όταν είχε το βαθμό της αντεισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων των υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. Έτσι, η υπόθεση θα κριθεί και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών.

Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011, με μηνυτήρια αναφορά η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά αναζωπυρώθηκε το 2013 με επιστολή του ΔΣΑ προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Να δικαστεί και για κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ"

Πολάκης κατά Δικαιοσύνης μετά τις συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Για «υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας» αλλά και «δικαστές που ακυρώνουν κεντρικες πολιτικες επιλογες της κυβερνησης» κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τη σύλληψη του διευθυντή του Νοσοκομείου Τρικάλων για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με καθαρίστριες.

Όπως αναφέρει το TrikalaNews.gr, η ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού που είχε αναλάβει το νοσοκομείο βάσει σύμβασης αντέδρασε με μηνύσεις στην πρόσληψη καθαριστριών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του ιδρύματος, κατηγορούμενοι ότι αγνόησαν δικαστική απόφαση.

Οι ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καλαμάτας έχουν καταθέσει προσφυγές στο ΣτΕ για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων, ωστόσο η τελική απόφαση εκκρεμεί.

Αντιδρώντας στις συλλήψεις, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι η αστυνομία έδειξε «υπερβάλλοντα ζήλο» και «έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας».

Κάνει μάλιστα λόγο για «βαθύ πρόβλημα που υπάρχει σε τμήμα της Δικαιοσύνης και των Σωμάτων Ασφαλείας και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την κυβέρνηση».

«Δεν είναι δυνατόν κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που εξυγιαίνουν το χώρο της υγείας να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση απο κάποιον δικαστή που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές» υποστηρίζει.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Πολάκη στο Facebook:

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ του ποιος κυβερνα αυτον το τοπο..
Η χθεσινοβραδυνη συλληψη του διευθυντη και υποδιευθυντη του νοσοκομειου Τρικαλων απο την αστυνομια που σε επιδειξη υπερβαλλοντος ζηλου εδρασε σαν το μακρυ χερι του εργολαβου καθαριοτητας του τοπικου νοσοκομειου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπαρχει σε τμημα της δικαιοσυνης και των σωματων ασφαλειας και το οποιο πρεπει αμεσα να αντιμετωπιστει απο την κυβερνηση

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ,κεντρικες πολιτικες επιλογες της κυβερνησης που εξυγιαινουν το χωρο της υγειας,να βρισκονται υπο την αιρεση η την ακυρωση απο καποιον δικαστη που μπορει να εκδιδει προσωρινες διαταγες ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ εως τη συζητηση των κυριων προσφυγων στο συμβουλιο της επικρατειας που πρακτικα σημαινει στη συγκεκριμενη περιπτωση (λογω της καθυστερησης εκδοσης αποφασης για καποιους μηνες η και χρονο) οτι το υπουργειο Υγειας και οι νεες διοικησεις των νοσοκομειων δεν μπορουν να προχωρησουν στη συναψη ατομικων συμβασεων με εργαζομενους στην καθαριοτητα ,φυλαξη,σιτιση κλπ αλλα πρεπει να παραμεινουν οι εργολαβοι που υπηρχαν πριν ,οι οποιοι αμοιβονταν με εξωφρενικα ποσα απο τα νοσοκομεια εχοντας τους εργαζομενους απληρωτους με πολυ χαμηλους μισθους και με εργασιακες συνθηκες γαλερας .

Ξερουμε οτι, αυτη η αποφαση της κυβερνησης η οποια ενω αυξανει εως διπλασιασμου τους μισθους των εργαζομενων σε σχεση με αυτα που τους εδιναν οι εργολαβοι απο τη μια ,κανει μια συνολικη οικονομια πανω απο 80.000.000 ευρω στους προυπολογισμους των νοσοκομειων απο την αλλη,ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ.

-Θα περιμενε λοιπον κανεις απο την ανεξαρτητη Δικαιοσυνη ,κατανοωντας την ουσια και το δικαιο του ζητηματος απο τη σκοπια του εργασιακου και του δημοσιου δικαιου να σταθει συμπαραστατης σε αυτην την προσπαθεια και οχι υπονομευτης.

-Θα περιμενε κανεις απο την αστυνομια να ειχε κινηθει στο παρελθον με ταχυτητα εναντι των μηνυσεων που κατεθεταν εργαζομενοι εναντιον των εργολαβων για απληρωτους μισθους και οχι να συλλαβει χθες τα μεσανυχτα μετα απο μηνυση του εργολαβου (μηνυση που δεν ειχε κοινοποιηθει καν στο νοσοκομειο χθες) το διευθυντη και υποδιευθυντη διοικητικου του νοσοκομειου Τρικαλων επειδη εφαρμοσαν ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ κυβερνητικη πολιτικη.Η αστυνομια ειναι προστατης του δημοσιου συμφεροντος και ΟΧΙ τοποτηρητης των ατομικων και επιχειρηματικων συμφεροντων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ αναπλ υπουργος υγειας

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης κατά Δικαιοσύνης μετά τις συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων"

Αθώοι οι 26 για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απάλλαξε τους 26 συλληφθέντες που κατηγορούνταν για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη θεία λειτουργία, κρίνοντας - όμως - ένοχους όσους αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απείθειας, στους οποίους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου καταδικάστηκαν 19 άτομα, νεαρής ηλικίας, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση στην Αστυνομία. Αντίθετα, απαλλάχθηκαν όλοι για το βασικό αδίκημα που τους αποδόθηκε, αυτό της «υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας». Η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνώντας την απόφαση ως προς την κύρια πράξη, επισήμανε, ότι οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν πρόθεση εξύβρισης του χώρου», προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκόμενων αλληλέγγυων. Όσοι καταδικάστηκαν άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων. Η ίδια πρότεινε να απαλλαγεί μόνο ένας εκ των συλληφθέντων, που, όπως φάνηκε - κατά την ακροαματική διαδικασία - βρέθηκε τελείως συμπτωματικά στο σημείο, καθώς επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του από τη δουλειά. Στην περίπτωσή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση.

Οι υπόλοιποι απολογούμενοι, συντάχθηκαν με κείμενο που διάβασε στο δικαστήριο ο πρώτος των κατηγορουμένων, όπου εξήγησε τους λόγους της ενέργειας, εκφράζοντας - παράλληλα - την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Όπως είπε ο ίδιος, αφορμή για την εισβολή στο Ιερό Ναό του Γρηγορίου του Παλαμά, στάθηκε η κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση της περασμένη εβδομάδας. Ο συγκεκριμένος χώρος τελούσε εδώ και μήνες υπό κατάληψη και φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της απείθειας, επισήμανε την αντίθεσή του στη δημιουργία «τράπεζας δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και DNA» από πρόσωπα που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο εσωτερικό του ναού πετώντας φεϊγ βολάν. Κατά την αποχώρησή τους συνελήφθησαν 26 εξ αυτών, ανάμεσα τους 19 γυναίκες και 7 άνδρες, ενώ διαπιστώθηκε ότι μεταξύ αυτών ήταν εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Αυστρία, Ην. Βασίλειο κ.ά.)

Στο μεταξύ, από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης δεκάδες άτομα προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους. Είχε προηγηθεί σχετικό κάλεσμα και το ραντεβού δόθηκε το πρωί, στο υπό κατάληψη κτίριο της Σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ, απ' όπου οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν με πορεία προς τα δικαστήρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώοι οι 26 για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης"

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το μνημόνιο σε 2 χρόνια

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στην Korea Herald.

«Η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που χρειάστηκε να ασχοληθούμε καθώς οι άλλες χώρες χρειάζονταν μόνο ένα πρόγραμμα. Η εφαρμογή διακόπηκε το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM στην κορεάτικη εφημερίδα.

Όπως είπε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα προέκυψε από ένα συνδυασμό παραγόντων. «Η χώρα είχε τη χειρότερη ευθυγράμμιση από τις πέντε που μπήκαν σε πρόγραμμα, τα μεγαλύτερα ελλείμματα σε δημοσιονομικά και εμπόριο και άλλα δομικά προβλήματα και χρειάστηκε να κάνει τις πλέον δύσκολες προσαρμογές. Η αδύναμη διοίκηση δημιούργησε και πρόβλημα στην δυνατότητα εφαρμογής», συμπλήρωσε.

Μετά τον Αύγουστο, όμως, είπε ο Κλάους Ρεγκλινγκ είμαστε πάλι σε «καθεστώς συνεργασίας» και «αν η χώρα μείνει δεσμευμένη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δυο χρόνια».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος, το οποίο χρηματοδοτεί ο ESM με πολύ χαμηλό επιτόκιο, μεταξύ 0,5% - 1% και αυτό είναι ένα βάρος που αντέχεται αν συγκριθεί με τα επιτόκια αγοράς που είναι υψηλότερα. «Αυτό θα τους δώσει χρόνο να βγουν από τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το μνημόνιο σε 2 χρόνια"

Λουκέτο 48 ωρών για επιχειρήσεις που θα πιαστούν να μην έχουν κόψει αποδείξεις

Κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες, σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης, προβλέπει η νέα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Το μέτρο εφαρμόζεται εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων:

- Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εξουσιοδοτείται να υπογράφει «Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.

- Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.

- Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη "σφραγίστηκε μέχρι (ημερομηνία - ώρα), βάσει της με αριθ. πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. Ειδικής Εντολής Έλεγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει".

- Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.

- Σε περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας, καθώς και σε περιπτώσεις, που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο 48 ωρών για επιχειρήσεις που θα πιαστούν να μην έχουν κόψει αποδείξεις"

Το ISIS καλεί σε ιερό πόλεμο στη Ρωσία

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τα μέλη του να προβούν σε τζιχάντ στη Ρωσία, σε ένα εννιάλεπτο βίντεο.

«Άκου, Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. (...) Ω, αδελφοί μου, προβείτε σε τζιχάντ και σκοτώστε και πολεμήστε τους», φωνάζει ένας μασκοφόρος ο οποίος οδηγεί ένα αυτοκίνητο στην έρημο και κουνάει το δάκτυλό του για να δώσει έμφαση στα λόγια του.

Το βίντεο με τους υπότιτλους περιλάμβανε τμήματα που έδειχναν οπλισμένους άντρες να επιτίθενται σε τεθωρακισμένα οχήματα και σκηνές και να συλλέγουν όπλα στην έρημο. «Παραβιάζοντας έναν στρατώνα του αντιδραστικού στρατού στον διεθνή δρόμο νότια της Ακασάτ», έγραφε ένας υπότιτλος.

Δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο άμεσα, αλλά ο σύνδεσμος στα τμήματα όπου φαίνονται οι επιθέσεις είχε δημοσιοποιηθεί σε ηλεκτρονικό λογαριασμό που χρησιμοποιεί το ΙΚ στον ιστότοπο Telegram.

Επίσης δεν δηλωνόταν ξεκάθαρα γιατί η Ρωσία αποτελεί στόχο, αλλά η Ρωσία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε στρατό και ανταλλαγή πληροφοριών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Το ΙΚ κάλεσε τους υποστηρικτές του να δράσουν με οποιαδήποτε όπλα μπορούσαν να βρούν και να στοχοποιήσουν χώρες τις οποίες μάχεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ISIS καλεί σε ιερό πόλεμο στη Ρωσία"

Νέο μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -Χτύπημα και στα κεντρικά των ΑΝΕΛ -Εσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές

Μπαράζ επιθέσεων σήμερα (1/8) τα ξημερώματα από αγνώστους, σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι επιτέθηκαν -σπάζοντας τζαμαρίες και πετώντας μπογιές- στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στις 03:25 στην οδό Ιφιγένειας και Αριστείδου στην Καλλιθέα και στις 03:30 στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Καραγιάννη στην Κυψέλη.

Επιπροσθέτως, στις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την Χαροκόπου.

Να σημειωθεί ότι από τις συγκεκριμένες επιθέσεις δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -Χτύπημα και στα κεντρικά των ΑΝΕΛ -Εσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές "

Τι αλλάζει στα δημοτικά και τα γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά

Σημαντικές αλλαγές περιμένουν τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων.

Tο υπουργείο Παιδείας δρομολόγησε ήδη αλλαγές που στοχεύουν στην απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και αύξηση του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και αφορούν στον εξορθολογισμό της ύλης, μειώσεις ωρών διδασκαλίας και εξεταζόμενων μαθημάτων, περιγραφική αξιολόγηση μαθητών (πιλοτική εφαρμογή φέτος), ενιαίο τύπο δημοτικού σχολείου, μελέτη των μικρών μαθητών στο σχολείο και όχι στο σπίτι, σύμφωνα με το Έθνος.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν και τους εκπαιδευτικούς, καθώς φέτος θα κληθούν να διαχειριστούν την ύλη των μαθημάτων με διαφορετικό τρόπο. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζονται σχετικές οδηγίες διαχείρισης της ύλης, διάφορα εναλλακτικά σενάρια διδασκαλίας, προτάσεις για δραστηριότητες μαθητών κ.ά.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στα δημοτικά και τα γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά"

Η Die Welt αναστατώνει την Ευρώπη: Φεύγει ο Σόιμπλε;

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί μια Γερμανία χωρίς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το «γεράκι» του Βερολίνου μάλιστα, λέγεται, ότι εδώ και καιρό ετοιμάζει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2017 στη χώρα.

Τώρα, όμως, μια νέα φήμη κυκλοφορεί στο Βερολίνο: Ο 74χρονος πολιτικός ετοιμάζεται να παραδώσει τη... «σκυτάλη» και να αποσυρθεί, όπως αναφέρει η γερμανική Die Welt, το γρηγορότερο δυνατό.

Αν και δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις, οι ενδείξεις είναι εκεί, σημειώνει η εφημερίδα. Πολλοί στενοί συνεργάτες του, όπως οι Julian Würtenberger, Dominik Grobien αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του, Martin Jäger, όλοι τους σε θέσεις - «κλειδιά» για να εξυπηρετούν τον υπουργό, αλλάζουν πόστα.

Σύμπτωση; αναρωτιέται η Die Welt. «Σίγουρα όχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόσυρση του Σόιμπλε» λένε πηγές από το υπ. Οικονομικών, δικαιολογώντας αυτές τις μετακινήσεις ως επιλογές καριέρας..

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Die Welt αναστατώνει την Ευρώπη: Φεύγει ο Σόιμπλε;"

Επιστολή του δημάρχου της Κω σε Τσίπρα και πολιτικούς αρχηγούς για το μεταναστευτικό

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης για τον κίνδυνο να καταστεί ανενεργός η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για το μεταναστευτικό, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο δήμαρχος Κω επισημαίνει ότι η Κως έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στον τουρισμό της, καταφέρνοντας να μειώσει τις απώλειες.

Όπως αναφέρει «θα ήταν καταστροφικό, σε αυτή τη φάση, που εμείς τουλάχιστον συνεχίζουμε την προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες, να αντιμετωπίσουμε ξανά ένα ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα».

Ο δήμαρχος Κω, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφέρει μεταξύ άλλων: «τα νησιά μας, που είναι ο πλέον ευαίσθητος εθνικός χώρος, δεν μπορούν να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών, όπως θέλουν κάποιοι. Γιατί αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, που τα σύνορα είναι κλειστά και όλες σχεδόν οι χώρες δεν δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και στα νησιά μας».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή του δημάρχου της Κω σε Τσίπρα και πολιτικούς αρχηγούς για το μεταναστευτικό"

Θεσμοί προς Μαξίμου: Βάλτε τέλος στα προνόμια των συνδικαλιστών

Το «τέλος» του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, τον Σεπτέμβριο.
Οι θεσμοί ζητούν άμεσες παρεμβάσεις στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και σε μια σειρά προνομίων που προβλέπονται για τα συνδικαλιστικά στελέχη.
Σύμφωνα με το Βήμα οι προτάσεις τις οποίες έχουν διατυπώσει οι δανειστές γύρω από τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο περιλαμβάνουν:
  • Αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιών.
  • Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβομένων αδειών στις απολύτως απαραίτητες και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες.
  • Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.
  • Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο.
  • Περιορισμό των συνδικαλιστών που απολαμβάνουν προστασία, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μείωση του αριθμού των προστατευόμενων ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποδέχονται μεν ότι ο συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται τροποποιήσεις, ωστόσο δεν υιοθετεί ανοιχτά τις θέσεις των δανειστών και μιλάει για «βελτιώσεις» του νομοθετικού πλαισίου. 
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσμοί προς Μαξίμου: Βάλτε τέλος στα προνόμια των συνδικαλιστών "

Μυτιλήνη: Περισυνελέγησαν 34 πρόσφυγες και μετανάστες από πλαστική βάρκα

Πλαστική βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο, έπειτα από ένα τριήμερο κατά το οποίο οι αφίξεις τη Λέσβο ήταν μηδενικές.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί, περισυνελέγη, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς, μια πλαστική βάρκα με 34 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Στη συνέχεια, θα προωθηθούν για καταγραφή στο χοτ σποτ της Μόριας.

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο όπου, από την 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία σημειώθηκε ροή εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ το τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή έως και το σημερινό συμβάν, δεν σημειώθηκε καμια άφιξη.

Το ίδιο διάστημα στη Χίο έφθασαν 51 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη Σάμο οι ροές παραμένουν εδώ και πολύ καιρό μηδενικές.

Σήμερα Δευτέρα στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3559 άνθρωποι, στη Χίο 2598 και στη Σάμο 1035. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7192 πρόσφυγες ή μετανάστες.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Περισυνελέγησαν 34 πρόσφυγες και μετανάστες από πλαστική βάρκα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news