facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Bουλή: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην κλείσει ο Μαρινόπουλος

«Η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά το ζήτημα της αλυσίδας καταστημάτων "Carrefour Μαρινόπουλος", το οποίο είναι σύνθετο, απαιτεί ειδική ρύθμιση και όταν υπάρξει απόφαση θα ανακοινωθεί», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Βλάχου για τη ζημιά που υφίστανται οι αγρότες παραγωγοί που προμήθευαν την εταιρεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, οι αγρότες αυτοί βρίσκονται σε ιδιότυπη ομηρία καθώς καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, να δηλώσουν έσοδα και να φορολογηθούν για τιμολόγια που εξέδωσαν αλλά ουδέποτε εισέπραξαν. Υπογράμμισε δε, ότι υπάρχουν πολλοί αγρότες που το συνολικό τους εισόδημα προερχόταν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο 4172/13 ο χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που εκδόθηκε το παραστατικό, ανεξάρτητα από το αν πληρώθηκε ή όχι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τις διατάξεις αυτές και προτίθεται να τις αλλάξει, ώστε να καταβάλλονται φορολογικές υποχρεώσεις για χρήματα που έχουν εισπραχθεί.

«Θέλουμε να κάνουμε το φορολογικό σύστημα περισσότερο αναλογικό και περισσότερο δίκαιο, όμως λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων δεν είναι δυνατό να γίνει τώρα. Θα φέρουμε διάταξη και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Στα προβλήματα των εργαζομένων στην "Carrefur Μαρινόπουλος", αναφέρθηκε εν συνεχεία ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μην κλείσει η επιχείρηση και να κατοχυρωθούν τα επιμέρους δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Κατσώτης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας σε περίπτωση συγχώνευσης και σε περίπτωση πτώχευσης, οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν προτεραιότητα έναντι των άλλων πιστωτών της εταιρείας.

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι συμφωνεί με τον κ. Κατσώτη, ότι η νομοθεσία που προβλέπει ότι, σε περίπτωση πτώχευσης, αποζημιώνονται πρώτα οι τράπεζες και μετά οι εργαζόμενοι, «είναι ένα βαθύτατα ταξικό προβάδισμα».

«Είναι ένα από τα κακά που αναγκαστήκαμε να δεχθούμε κατά την διαπραγμάτευση για να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία αλλά στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη θέση των εργαζομένων», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε επίσης το θέμα της εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο χώρο του τουρισμού και ανέφερε ότι στη Μύκονο, εργαζόμενοι στο πλαίσιο της μαθητείας κοιμούνται σε κοντέινερ, ενώ 390 ξενοδοχεία στην Αττική δεν εφαρμόζουν τη συλλογική κλαδική σύμβαση.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας είπε, ότι θα διερευνήσει το θέμα των κοντέινερ, ενώ για τις κλαδικές συμβάσεις θα επιδιώξει, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα εργασιακά, να επαναφέρει την επεκτασιμότητα των συμβάσεων εργασίας, ώστε να είναι δεσμευτικές για όλους, καθώς και την αρχή της εύνοιας υπέρ των εργαζομένων, σε περίπτωση σύγκρουσης διατάξεων.

Σήμερα οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υπογράψει την κλαδική σύμβαση δεν δεσμεύονται από αυτήν.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και άλλοι κοινωνικοί εταίροι είναι υπέρ της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, γιατί υπάρχει θέμα παραβίασης των αρχών του ανταγωνισμού και αυτό ενισχύει τις θέσεις τις ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Bουλή: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην κλείσει ο Μαρινόπουλος"

Οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται: Διάσωση 60 ατόμων στην Κω

Σε καθημερινή βάση διεξάγεται πλέον, η μάχη των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της διεθνούς δύναμης της Frontex με τις βάρκες των προσφύγων που επιχειρούν να διασχίσουν τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και να μεταβούν στην Ευρώπη, μέσω των ελληνικών νησιών.

Την Παρασκευή το πρωί, σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Κω βάρκα με 60 πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους διέσωσε, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα μέλος του κυκλώματος διακινητών, ο οποίος οδηγούσε το φουσκωτό σκάφος.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, καθώς και ο διακινητής, οδηγήθηκαν στο λιμάνι του νησιού, ενώ το Λιμεναρχείο ανέλαβε τη διενέργεια προανάκρισης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται: Διάσωση 60 ατόμων στην Κω"

Ενστάσεις κατέθεσαν και οι 10 υποψήφιοι για τις τηλε-άδειες

Με υποβολή προσφυγών και από τους 10 αρχικούς υποψηφίους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών έληξε η δεκαήμερη προθεσμία που είχε δώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την κατάθεση ενστάσεων.

Οπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία «κατατέθηκαν εντός της 1Οήμερης προθεσμίας, από τους εκπρόσωπους και των 10 εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις 4 άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης 178/19-7-2016 με την οποία εγκρίθηκε το υπ’ αρ. 9/18.7.2016 Πρακτικό προεπιλογής της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού».

Οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία θα εξετάσει τη βασιμότητά τους.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επιθυμεί να τονίσει ότι η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενστάσεις κατέθεσαν και οι 10 υποψήφιοι για τις τηλε-άδειες"

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια

Το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός.

Αναλυτικά, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε και τις έξι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εταιρείες Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (απόφαση 129/2016), Νέα Τηλεόραση Α.Ε.- Star (απόφαση 130/2016), Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.- Epsilon (απόφαση 131/2016), Antenna TV A.E. (απόφαση 146/2016), Ειδήσεις Ντοτ Κομ- ΣΚΑΪ Α.Ε. (απόφαση 147/2016) και Τηλέτυπος Α.Ε.- Μega (απόφαση 148/2016). Όπως εξηγεί το Δικαστήριο στο σκεπτικό με το οποίο απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα, αφενός τα έξι κανάλια δεν υφίστανται βλάβη από το διαγωνισμό. Αφετέρου -το σημαντικότερο- «συντρέχουν εν προκειμένω -κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση- επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει το ΣτΕ.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε -κάνοντας δεκτούς τους σχετικούς ισχυρισμούς του Δημοσίου- ότι:

1. «είναι επιβεβλημένη η χορήγηση αδειών με απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης»,

2. η «ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης» έχει καταστεί «επιτακτική», καθώς από 31 Δεκεμβρίου 2015 έχει λήξει η «πολλάκις παραταθείσα» σχετική προθεσμία (και, άρα, καλώς ανατέθηκε η σχετική αρμοδιότητα στον Υπουργό Επικρατείας) και

3. η διενέργεια του διαγωνισμού αποτελεί δέσμευση της χώρας μας στο πλαίσιο της Συμφωνίας με τους εταίρους της. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι, με τη Σύμβαση Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η Ελλάδα «ανέλαβε δέσμευση θεσπίσεως διαρθρωτικών δημοσιονομικών μέτρων που θα συμπεριλαμβάνουν, εκτός άλλων, και την «αναγγελία προκήρυξης δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού υποβολής προσφορών για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και την καταβολή τελών που αφορούν τη χρήση των αντίστοιχων συχνοτήτων».

Στο σκεπτικό του σχετικά με τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, το ΣτΕ τονίζει, επίσης, την αυθαίρετη και χωρίς άδεια λειτουργία πολλών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα από το 1989 και προσθέτει ότι, ακόμη και ορισμένες άδειες καναλιών που εκδόθηκαν το 1993, ανακλήθηκαν αυτοδικαίως μετά εννέα μήνες. «Έκτοτε, δε, ως προς τους τελευταίους ως άνω τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε δεν υπήρχε, για μακρά χρονικά διαστήματα, καμία νομική κάλυψη για τη λειτουργία τους, είτε επιχειρείτο (?) η "νομιμοποίηση" της λειτουργίας τους με αλλεπάλληλες νομοθετικές διατάξεις (...) επ' αόριστον, σε αντίθεση με τη νομολογία του ΣτΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια"

Δήμος Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε το «εν κρυπτώ» ξεπούλημα του ΟΑΚΑ

Επίθεση στον Σταύρο Κοντονή για το ξεπούλημα του συγκροτήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, έκανε με ανακοίνωση του ο Δήμος Αμαρουσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων που είναι ξένα με το δημόσιο συμφέρον.

Το συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ταυτότητας της πόλης μας.

Η θέση μας είναι ότι αυτό το πολύτιμο περιουσιασκό στοιχείο πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των πολιτών του Αμαρουσίου, στα όρια του οποίου φιλοξενείται. Και στην αξιοποίηση αυτή, ο ρόλος του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι κομβικός. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία εκχώρηση έστω κι ενός τετραγωνικού μέτρου από το ΟΑΚΑ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και χωρίς να έχει προηγηθεί η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του ολυμπιακού συγκροτήματος, που θα το αναδεικνύει και θα το προβάλει ως πόλο αθλητισμού , πολιτισμού , ποιοτικής αναψυχής και ψυχαγωγίας, όπως συμβάινει σε όλες τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό είμαστε ως Δήμος κατηγορηματικά αντίθετοι στην προσπάθεια της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, που υπό την κάλυψη του υφυπουργού αθλητισμού και πολιτισμού Σ. Κοντονή , επιχειρεί μέσα στον Αύγουστο με επείγουσες και εξαιρετικά αδιαφανείς διαδικασίες, να «οικοπεδοποιήσει» και να κατατμήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, παραχωρώντας ένα τμήμα από αυτές, σε άγνωστους δήθεν επενδυτές.

Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή Δημάρχου Σ. Σταθούλη, ήρθε ως θέμα εισήγηση επιτροπής, αποτελούμενη από τους .Η. Αρκούδη Αντιπρόεδρο Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α., Σ. Δημοπούλου Μέλος Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α. και . Σ. Μηναϊδη Υπεύθυνο Τμήματος Μελετών , για σύνταξη των βασικών όρων διακήρυξης , με σκοπό την παραχώρηση για αξιοποίηση 35.000 τετραγωνικών μέτρων εντός των εγκαταστάσεων .

Η παραχώρηση αυτή προβλέπεται ότι θα είναι για 20 χρόνια και οι χρήσεις που θα αναπτυχθούν σύμφωνα με την εισήγηση θα είναι αθλητικές και εμπορικές. Στο χώρο αυτό θα μπορούν να κατασκευαστούν λυόμενες μεταλλικές κατασκευές . Ουσιαστικά προετοιμάζουν κάποιοι τη δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου εκθεσιακού κέντρου μέσα στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που το αντίστοιχο της HELEXPO βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.




Σκοπός μάλιστα των εισηγητών είναι ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσα στον Αύγουστο , ενώ καθορίζεται και το τίμημα που θα αποτελέσει τη βάση εκκίνησης.

Στη μεθόδευση αυτή ο Δήμος Αμαρουσίου δια του εκπροσώπου του διαφώνησε κατηγορηματικά.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, να γίνεται ουσιαστικά «εν κρυπτώ», με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημόσιο διάλογο και με τρόπο που έχει τεράστια νομικά κενά όπως δήλωσαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ οι παριστάμενοι νομικοί.

Παρά τις διαφωνίες του Δήμου Αμαρουσίου, τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία για την παραχώρηση και μίσθωση της έκτασης .

Ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Καλούμε τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημόσιου διαλόγου για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ.

Τον καλούμε επίσης να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση ενός έργου που οφείλει η Πολιτεία στο Δήμο Αμαρουσίου, αυτό της κατασκευής ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για τις ανάγκες των αθλητικών μας σωματείων. Ένα γήπεδο στη θέση αυτού που προυπήρχε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και η Πολιτεία το μετέτρεψε σε parking vip για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η Αξιοποίηση του ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο σχέδιο και με διαφάνεια , με τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.

Μόνον έτσι θα εξυπηρετηθεί το συμφέρον των ελλήνων φορολογουμένων που χρηματοδότησαν με το υστέρημά τους τα προηγούμενα χρόνια τη δημιουργία αλλά και τη συντήρηση των σημαντικών αυτών αθλητικών υποδομών.

Το ξεπούλημα κομμάτι- κομμάτι του ΟΑΚΑ, δεν είναι επένδυση και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε το «εν κρυπτώ» ξεπούλημα του ΟΑΚΑ"

Στη φυλακή τρεις Ιρλανδοί τραπεζίτες για την κρίση τραπεζών το 2008

Τρεις υψηλόβαθμοι Ιρλανδοί τραπεζίτες καταδικάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, σε κάθειρξη μεταξύ δύο και τρεισήμισι ετών για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών, στην πλέον προβεβλημένη δίωξη που σχετίζεται με την τραπεζική κρίση του 2008.

Τα τρία στελέχη θα είναι από τους πρώτους υψηλόβαθμους τραπεζίτες παγκοσμίως που θα φυλακιστούν για τον ρόλο τους στην κατάρρευση μιας τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις έχει εξοργίσει τους Ιρλανδούς φορολογουμένους, που αναγκάστηκαν να πληρώσουν 64 δισεκ. ευρώ –σχεδόν το 40% του ετήσιου ΑΕΠ– μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων που οδήγησε στη μεγαλύτερη διάσωση κρατικής τράπεζας στην ευρωζώνη.

Η κατάρρευση αυτή οδήγησε την Ιρλανδία σε τριετές πρόγραμμα διάσωσης το 2010 και το υπουργείο Οικονομικών είπε τον περασμένο μήνα ότι θα χρειαστούν άλλα 15 χρόνια για να ανακτηθούν τα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν στις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Irish Life and Permanent Ντένις Κέισι καταδικάστηκε σε κάθειρξη δύο ετών και εννέα μηνών. Ο Γουίλι Μακάτιρ, πρώην οικονομικός διευθυντής στην Anglo Irish Bank που κατέρρευσε, και ο Τζον Μπόουι, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας για τις κεφαλαιαγορές, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 42 μηνών και 24 μηνών αντίστοιχα.

Και οι τρεις καταδικάστηκαν ότι συνωμότησαν μεταξύ τους και με άλλους για να παραπλανήσουν τους επενδυτές, τους καταθέτες και τους πιστωτές, δημιουργώντας ένα κυκλικό σύστημα συναλλαγών ύψους 7,2 δισεκ. ευρώ μεταξύ του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου του 2008 προκειμένου να ενισχύσουν τον ισολογισμό της Anglo.

Η Irish Life τοποθετούσε τις καταθέσεις μέσω μιας μη τραπεζικής θυγατρικής πριν κλείσει η ετήσια οικονομική χρήση της Anglo, προκειμένου να επιτρέψει στην ανταγωνίστριά της να τις κατηγοριοποιήσει ως καταθέσεις πελατών, που θεωρούνται περισσότερο ασφαλείς, παρά ως κατάθεση από μια άλλη τράπεζα.

«Με μέσα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανέντιμα, δόλια και διεφθαρμένα, κατασκεύασαν καταθέσεις 7,2 δισεκ. ευρώ μέσω προφανώς ψευδών συναλλαγών», δήλωσε ο δικαστής Μάρτιν Νόλαν στο δικαστήριο, περιγράφοντας τη συνωμοσία ως «πολύ σοβαρό έγκλημα».

Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν αντέδρασε εμφανώς στις ποινές που ανακοινώθηκαν πριν οδηγηθούν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή τρεις Ιρλανδοί τραπεζίτες για την κρίση τραπεζών το 2008"

Για κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα προειδοποιεί η ΠΝΟ

Να βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα, ούτως ώστε συγκροτημένοι, οργανωμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων που συνεχώς διογκώνεται και διαρκώς απειλεί την ίδια την επαγγελματική μας υπόσταση» καλεί τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, η διοίκηση της ΠΝΟ, που προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά «να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους έλληνες ναυτεργάτες». Σε διαφορετική περίπτωση, «οι απαντήσεις θα είναι πλέον δυναμικές και σκληρές, αρχής γενομένης με μεμονωμένες και στοχευμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η δε δρομολόγηση των διαδικασιών για απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη έχει αρχίσει».

Μετά και τη συνεδρίαση της διοίκησής της, με αντικείμενο τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησαν κλιμάκια αντιπροσώπων της στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία με ξένη σημαία στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Ιταλία, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μιλά για «ζοφερή κι ακόμα πιο δυσμενή» κατάσταση που επικρατεί στις πορθμειακές γραμμές της χώρας (Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Καβάλα, Σαλαμίνα κλπ.), υποστηρίζοντας ότι οι ναυτεργάτες απασχολούνται καθημερινά με εξαντλητικά ωράρια κατά παράβαση των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων για τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσης και πως αντιμετωπίζουν «συνθήκες τριτοκοσμικών χωρών, κάτω από την πίεση των πλοιοκτητών και του κινδύνου της απόλυσής τους».

Η ΠΝΟ μιλά για «ολομέτωπη και ενορχηστρωμένη επίθεση», κατάσταση που «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί», καθώς «η υπομονή έχει πλέον εξαντληθεί».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Για κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα προειδοποιεί η ΠΝΟ"

Το Σάββατο η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

Το Σάββατο θα γίνει η 12η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 2.656.262,82 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 21.296 ιδιοκτητών ακινήτων. Σε όλους τους δικαιούχους θα καταβληθεί μία δόση του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση - με ευθύνη των δικαιούχων - των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Σάββατο η καταβολή του επιδόματος ενοικίου"

Επ´ αόριστον αναβολή της δίκης του Ψυχάρη

Επ´ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη με το οποίο παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος στο εδώλιο.

Οι πρωτοδίκες ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα δεχόμενοι πως σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται απο αμέλεια ή από δόλο.

Πλέον η υπόθεση επιστρέφει πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει τον φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος, αλλά μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Επ´ αόριστον αναβολή της δίκης του Ψυχάρη"

«Ξύπνησε» ο 7χρονος που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος στη Ζάκυνθο!

Χαμόγελα αισιοδοξίας σκόρπισε το απόγευμα της Παρασκευής η είδηση ότι ξύπνησε ο 7χρονος ο οποίος πριν από μια περίπου εβδομάδα είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από ακυβέρνητη λέμβο στην παραλία του Τσιλιβί, στην Ζάκυνθο.

Σε δήλωσή του στην τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, ο Διευθυντής Εντατικολόγος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, αποκάλυψε ότι ο μικρός Θοδωρής είναι από το βράδυ της Πέμπτης αποσωληνωμένος, ενώ όπως διαπίστωσαν οι θεράποντες ιατροί συνεκτιμώντας την μετεγχειρητική και κλινική εικόνα του τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ηλιάδης, ο 7χρονος «πάλεψε γενναία και κέρδισε ο ίδιος τη ζωή του».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατρό μόλις τον «ξύπνησαν» και είχε άμεση επαφή με το περιβάλλον το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «Μαμά...».

Το παιδί θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 15 Αυγούστου οπότε και θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να μπει σε Κέντρο Αποκατάστασης

Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Το τραγικό περιστατικό έγινε όταν το σκάφος που οδηγούσαν τρεις Έλληνες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να παίρνει τροχιά προς τη στεριά, όταν αυτό έφθασε κοντά σε βραχώδη περιοχή της παραλίας.

Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία.

Οι δύο άντρες κατάφεραν να του αλλάξουν τροχιά αλλά αυτό κατευθύνθηκε προς την αμμουδιά, χωρίς ο τρίτος επιβάτης να μπορεί να το ελέγξει. Τότε έπεσε και αυτός στο νερό και το σκάφος εντελώς ακυβέρνητο κατέληξε στην αμμουδιά όπου χτύπησε πολύ σοβαρά το άτυχο 7χρονο αγόρι μπροστά στα μάτια της οικογένειας του και εκατοντάδων λουομένων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξύπνησε» ο 7χρονος που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος στη Ζάκυνθο!"

Ασπίς Πρόνοια: Προκλητικές μεθοδεύσεις καταγγέλλουν οι ζημιωθέντες

Σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατέφυγε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοιας, καθώς βλέπει πως επτά χρόνια μετά το «λουκέτο» του γνωστού ασφαλιστικού Ομίλου, τα πράγματα βρίσκονται ακόμη σε σχεδόν μηδενικό σημείο.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος μίλησε για «προκλητική κρατική ολιγωρία, που βοήθησε να αναπτυχθούν περιθωριακές επιχειρηματικές συμπεριφορές με ακραίες αντικοινωνικές συνέπειες» και για «διαχρονική ανεπάρκεια των οργάνων της εκκαθάρισης, νομοθετικές αγκυλώσεις που κατατείνουν σε ουσιαστική ακύρωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, για πρόδηλη έλλειψη πολιτικής βούλησης» και για πολλές άλλες σχετικές κατηγορίες.

Ειδικότερα, οι αιτιάσεις του Συλλόγου μπορούν να εστιαστούν

• Στην απίστευτη καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο της εκκαθάρισης των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value εδώ και επτά χρόνια.

• Σε μεθοδεύσεις που γίνονται προκειμένου οι περισσότεροι ασφαλισμένοι να μην αποζημιωθούν, έτσι ώστε να μειωθεί το ύψος του «λογαριασμού».

• Στην ερμηνεία του Εγγυητικού Ταμείου να περιμένει πρώτα την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δύο εταιρειών, προκειμένου να αναλάβει τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Χαρακτηριστική ήταν και η θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πως:

• Το θέμα της εκκαθάρισης είναι πολιτικό. Οι κυβερνήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν το πόσο καιρό μπορεί να διαρκεί μια διαδικασία εκκαθάρισης.

• Στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια, επτά χρόνια μετά, ούτε το 5% των οφειλών δεν έχει εισπραχθεί και τα ακίνητα απαξιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

• Ενώ στην περίπτωση της Ασπίς οι προσδοκίες της εκκαθάρισης είναι πολύ χαμηλές, στην Commercial Value -αν προχωρήσει η διαδικασία- θα μπορέσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων να αποζημιωθεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου των ζημιωθέντων κ. Νίκος Κεχαγιάογλου υποστήριξε πως:

• Η άμεση εμπλοκή του Εγγυητικού Κεφαλαίου, με την αξιοποίηση των νομοθετικά προβλεπόμενων τρόπων δανειοδότησής του, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επίλυση του προβλήματος και θα θέσει στέρεες βάσεις για τον ορισμό σαφούς, εμπροσθοβαρούς και σύντομου χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των απαιτήσεων των ασφαλισμένων.

• Τα όργανα της εκκαθάρισης θα πρέπει να εγκαταλείψουν την εμμονή τους στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των ασφαλισμένων, να άρουν τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών και να συνεργαστούν άρρηκτα με το Εγγυητικό Κεφάλαιο, για την εκκίνηση διαδικασίας αποπληρωμής των ασφαλισμένων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπίς Πρόνοια: Προκλητικές μεθοδεύσεις καταγγέλλουν οι ζημιωθέντες"

Έμμεσες αιχμές Σκουρλέτη κατά των Θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις

Άστραψε και βρόντηξε ο Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, βάλλοντας εμμέσως εναντίον των δανειστών και ευθέως κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει.

«Ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται σε μία χώρα με το πιστόλι στον κρόταφο και γίνονται κάτω από συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης και κρέμεται η χώρα από μια κλωστή δεν αποδίδουν. Γιατί ο αγοραστής ξέρει ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για να το πουλήσεις άρα δεν γίνονται όλα με κανόνες αγοράς για ένα μεγαλύτερο τίμημα. Αυτή την πολιτική προσπάθησαν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι εμείς την σταματήσαμε», σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατηγορώντας τον προκάτοχό του και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη ότι είναι φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κος Σκουρλέτης άφησε για άλλη μία φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί η συμφωνία για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις από τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί γι’ αυτό στο τεχνικό Μνημόνιο και μάλιστα για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου πώλησης έως το Σεπτέμβριο, ο υπουργός ανέφερε: «εμείς στην πολιτική βίαιης και εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίησης λέμε όχι. Γι’ αυτό καταργήσαμε τη μικρή ΔΕΗ και εναλλακτικά προωθούμε ένα άλλο σχέδιο που η πρώτη του φάση προχωράει με επιτυχία».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη στόχος για τη ΔΕΗ είναι η διείσδυσή της στις βαλκανικές χώρες, η επέκτασή της στο φυσικό αέριο και η αύξηση του μεριδίου της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. «Εμείς θέλουμε το δημόσιο να είναι ο ισχυρός παίχτης στην αγορά ενέργειας και να καθορίζει το παιχνίδι», σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

Αν και ο Γιάννης Μανιάτης επέμεινε να ζητά εξηγήσεις για το τεχνικό Μνημόνιο, που όπως είπε προβλέπει τη μεταφορά της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ στο νέο Υπερταμείο το Σεπτέμβριο, ο κος Σκουρλέτης απέφυγε να το σχολιάσει. Αναφορικά, δε, με τη «μικρή ΔΕΗ» ο βουλευτής της Δημοκρατικής υποστήριξε ότι με την κατάργηση του διαγωνισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάθηκαν συνολικά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα και επένδυση.

Επιπλέον, ο κος Μανιάτης έβαλε εναντίον του υπουργού, καταλογίζοντάς του ότι έχει υπογράψει για τη μείωση του πελατολογίου της ΔΕΗ από το 90% στο 50% έως το τέλος του 2019 και για τον περιορισμό της σημερινής παραγωγής της επιχείρησης από το 70% στο 50% με μηδενικό αντίτιμο.

Κόντρα είχαν οι δύο άνδρες και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, με τον κο Μανιάτη να υποστηρίζει πως αγγίζουν πλέον τα 3,1 δις ευρώ από 1,7 δις το 2015 και τον Πάνο Σκουρλέτη να διαψεύσει τον αριθμό, υποστηρίζοντας ότι μέσω της νέας ρύθμισης οφειλών μπήκαν τα ταμεία της ΔΕΗ 500.000 ευρώ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Έμμεσες αιχμές Σκουρλέτη κατά των Θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις "

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε Μουζάλα: Κραυγή αγωνίας για αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

Ανησυχητική είναι και πάλι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε σχέση με το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως κάνει πράξη την απειλή του και στέλνει ξανά πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επισημαίνοντας την ανάγκη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, απέστειλε χθες στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης κ. Δημήτρη Βίτσα σχετική επιστολή.

Η Περιφερειάρχης υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιληφθούν όλοι -και να δράσουν αντίστοιχα- ότι τα νησιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες πέρα από τη χωρητικότητα των ήδη θεσμοθετημένων και οργανωμένων hotspots.

Η επιστολή
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των 3 Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί, παρακαλούμε όπως ληφθεί εγκαίρως πρόνοια αποσυμφόρησης των νησιών .
Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα , σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο.


iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε Μουζάλα: Κραυγή αγωνίας για αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών "

Χειρουργήθηκε το 20 μηνών κοριτσάκι που είχε δεχθεί επίθεση από ροτβάιλερ -Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το μόλις 20 μηνών κοριτσάκι, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση από ροτβάιλερ, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι για το τι μέλει γενέσθαι με την όραση του παιδιού από το ένα του μάτι, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της οφθαλμικής βλάβης που έχει υποστεί.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (28/7), το νεαρό κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με τη γενική κλινική κατάσταση του να είναι καλή.

Η μικρή είχε υποβληθεί σε απεικονιστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στο αριστερό της μάτι. Η αξονική τομογραφία έδειξε πως η οφθαλμική βλάβη είναι βαριά, ίσως και μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι εξειδικευμένοι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων έκριναν πως πρέπει να προχωρήσουν στη χειρουργική πράξη, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που τους δίνει η επιστήμη.

Την ίδια ώρα, είχαν να αντιμετωπίσουν και το κάταγμα ινιακού οστού στο κεφάλι του παιδιού, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη αντιμετωπιστεί και ξεπεραστεί.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειρουργήθηκε το 20 μηνών κοριτσάκι που είχε δεχθεί επίθεση από ροτβάιλερ -Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα"

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Ψυχάρης

Σε δίκη με απευθείας κλήση έχει παραπεμφθεί σήμερα ο επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των ετών 2011 - 2015 (οικονομικά έτη 2010 - 2014). Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κάτ' εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και παραλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 - 2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011 - 2015).

Η εισαγγελέας, που ανέλαβε να μελετήσει τον φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Ψυχάρης"

ΕΛ.ΑΣ.: Κίνηση επανεμφάνισης «Σέχτας» πίσω από τα δέματα-βόμβες

Προσπάθεια ενόπλων για την επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι υποκρύπτεται πίσω από τη νέα αποστολή δέματος-βόμβα, η οποία δεν εξερράγη, σε δικαστικό λειτουργό. Και αυτό προκειμένου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όχι μόνο να διαμορφωθεί εικόνα «αναγέννησης» του εγχώριου αντάρτικου πόλης με χτύπημα μιας οργάνωσης-«φόβητρο» αλλά και για να προσφερθεί ίσως άλλοθι σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Παράλληλα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει νέο χτύπημα των ενόπλων, ίσως με διαφορετικό τρόπο, αφού φαίνεται να έχουν έναν-δύο συνεργούς εκτός φυλακών οι οποίοι προς το παρόν περιορίζονται σε «αμπαλάζ βομβών». Σημειώνεται ότι περίπου προ διετίας ύστερα από αποστολή δέματος-βόμβα, που επίσης δεν είχε εκραγεί, εναντίον δικαστικού λειτουργού αντιεξουσιαστές ανέφεραν ότι «θα αλλάξουμε τακτική».

Στόχος της επίθεσης ήταν αυτή τη φορά δικαστής του Πειραιά. Δέχθηκε δέμα-βόμβα στο σπίτι του στον Υμηττό, το οποίο φέρεται να είχε σταλεί από «πανεπιστημιακό» . Με βάση την ενημέρωση, την εκπαίδευση αλλά και την επιφυλακή στην οποία βρίσκονται οι δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να μη γίνουν στόχος βομβιστών με παγιδευμένα δέματα, ο δικαστής δεν άνοιξε το δέμα, αναζήτησε στο διαδίκτυο στοιχεία για τον «ανύπαρκτο» αποστολέα, κράτησε το δέμα σε απομονωμένο μέρος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε μασούρια δυναμίτιδας, ξυραφάκια, βίδες κ.λπ., σε έναν μηχανισμό πανομοιότυπο με εκείνον που είχε σταλεί στις 2 Ιουνίου 2016 εντός βιβλίου στη δικαστική λειτουργό κυρία Ισιδώρα Πόγκα. Και εκείνος ο μηχανισμός δεν είχε εκραγεί, ενώ οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει πάνω του μη εκμεταλλεύσιμο, αλλοιωμένο, δείγμα DNA.

Αλλαγές στην τακτική

Οι αστυνομικοί πάντως έχουν διαπιστώσει ορισμένες αλλαγές στην τακτική των αποστολέων της βόμβας ως προς τον τρόπο παράδοσής του (στην κυρία Πόγκα ήταν συστημένο), τον φερόμενο αποστολέα, το περιεχόμενό του και άλλα στοιχεία. Για την αποστολή βόμβας στην κυρία Πόγκα δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης, όμως εκτιμάται ότι σχετίζεται με έρευνες από την ενασχόλησή της με τμήμα της δράσης της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και με αρνητική «εισήγησή» της για ορισμένους κατηγρουμένους.

Ο δικαστικός από τον Πειραιά που παρέλαβε το δεύτερο δέμα-βόμβα είχε ακυρώσει προ τετραμήνου δικαστική απόφαση υπέρ της νυν ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα σχετικά με την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι πριν από εννέα χρόνια στα Πετράλωνα, που είχε αποδοθεί στον αγώνα της κατά της εργοδοσίας σε εταιρείες καθαρισμού κτιρίων.

Επιπλέον ο δικαστικός ήταν μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το 2014.

Η «ανάσταση» της «Σέχτας»

Σε πρόσφατο κείμενό του κρατούμενος ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» είχε στραφεί κατά των δικαστικών που είχαν χειρισθεί υποθέσεις, όπως του «Noor 1», και προχώρησαν σε «ευνοϊκές» αποφάσεις για τους κατηγορουμένους, σε σύγκριση με τις ποινές που επιβλήθηκαν σε μέλη των «Πυρήνων» για την υπόθεση επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού και του σχεδίου απόδρασης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι την τελευταία διετία υπάρχει προσπάθεια μελών των «Πυρήνων» για την επανεμφάνιση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών (είχε προχωρήσει το 2009-10 στις δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και σε δύο ένοπλες επιθέσεις σε τηλεοπτικό σταθμό και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού) και για την οποία υπήρχε ήδη σε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. η εικόνα –χωρίς αποδεικτικό στοιχείο– ότι είναι «τμήμα» της πολυπληθούς Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Και αυτό διότι σε αλληλογραφία τους μετά την αποστολή παρομοίου φονικού δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας τον Απρίλιο του 2014 που δεν εξερράγη αναφέρονταν σε διακαή επιθυμία ανάληψης ευθύνης από τη «Σέχτα», που την ονόμαζαν κωδικά «Κορόνα». Όπως ανέφεραν σε ένοπλους, «αν την ευθύνη της επίθεσης (στην Ιτέα) την αναλάμβαναν ως

“Σέχτα”, άλλο ύφος θα είχε το κείμενό τους. Απλά, εφόσον δεν πέτυχε, κράτησαν χαμηλό προφίλ αλλά περιεκτικό».

Σε άλλο κείμενό τους μέλη των «Πυρήνων» ανέφεραν σε συνεργάτη τους με το κωδικό όνομα «Ιάσονας» ότι «η Σέχτα συνήθως δεν έστελνε ιντερνετικά κείμενα και πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνει στην ίδια μεθοδολογία», οπότε του λένε να βάλει την προκήρυξη σε ένα «στικάκι» και να το αφήσει σε όποιο σημείο τον βολεύει προσέχοντας για κάμερες. Και μετά του συστήνουν να πάρει τηλέφωνο από κινητό, παρά καρτοτηλέφωνο, για να μην αφήσει γενετικό υλικό, και να ενημερώσει «Τα Νέα», την εφημερίδα. Και αυτό γίνεται «λόγω της “ιστορίας” που έχει η “Σέχτα” μαζί τους».

Ακόμη σε πρόσφατο κείμενό του κρατούμενο μέλος των «Πυρήνων» είχε κάνει εκτεταμένη αναφορά στις επιθέσεις της «Σέχτας». Αναφέρεται, τέλος, ότι την τελευταία πενταετία έχουν σημειωθεί περίπου 15 επιθέσεις, αποστολές δεμάτων-βομβών εναντίον δικαστικών λειτουργών που είναι μόνιμος στόχος των «ανταρτών πόλης». Τους επόμενους μήνες θα διαπιστωθεί αν οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ορθές...

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Κίνηση επανεμφάνισης «Σέχτας» πίσω από τα δέματα-βόμβες"

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις -«Μαλλιά κουβάρια» κυβέρνηση-κόμμα

«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου το τελευταίο 48ωρο, μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το γαϊτανάκι της σκληρής πολιτικής κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμμα ξεκίνησε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεσή του. «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικάξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι « η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί. Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων- και μάλιστα όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- αλλά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης.

Υπουργοί Vs ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο έδωσε την δική του εξήγηση .«Η επέμβαση στις καταλήψεις έγινε επειδή υπήρχαν εισαγγελικές παρεμβάσεις, κάποιες εδώ και μήνες, για τις καταλήψεις, αυτές καθορίζουν το πότε θα παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ.»είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικό η κυβέρνηση.

«Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις. Ωστόσο, δηλώνω ότι δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή στην παραβατικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Λίγο αργότερα, ακολούθησε και η καμπάνα των «53» που μέσα από το editorial της ιστοσελίδας τους έκαναν λόγο για «πολύ αρνητική εξέλιξη».

Στήριξη στο Νίκο Τόσκα, πάντως, έδωσαν οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Μπαλάφας

Ο υπουργός εξωτερικών μέσα από ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω» της οποίας ηγείται, κάλεσε επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με άλλα θέματα, παρά με τον υπουργό που επιτελεί το έργο του στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
Και ο υφυπουργός εσωτερικών όμως, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν είναι «κολαούζος» της κυβέρνησης σημείωσε στα Παραπολιτικά fm ότι «ο κ. Τόσκας και η ηγεσία της αστυνομίας έχουν δώσει σημαντικά δείγματα πολύ προσεκτικών παρεμβάσεων».

Διπλωματική σιγή από Μαξίμου

Από το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε κάποιο σχόλιο, προφανώς για να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά. Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr πάντως, αναφέρουν πως το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν σε «ανοικτή γραμμή» και με τα δύο… στρατόπεδα, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί η ένταση.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις -«Μαλλιά κουβάρια» κυβέρνηση-κόμμα "

Αποψιλώνουν το «Αττικόν» από προσωπικό και το στέλνουν άρον άρον στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» πυροδοτεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αποψιλώσει το ήδη ελλειμματικό νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με αποσπάσεις-εξπρές και να το στείλει για να καλύψει τα κενά στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

«Παίρνουν προσωπικό από το "Αττικόν" των 350 κενών οργανικών θέσεων, των ράντζων, της αναβολής χειρουργείων, των κλειστών κλινών ΜΕΘ, των κλειστών πτερύγων, των διασωληνωμένων στους διαδρόμους, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό λόγω έλλειψης προσωπικού και το στέλνουν στη Σαντορίνη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη δρομολογήσει τις αποσπάσεις δύο νοσηλευτών – άγνωστο για πόσο διάστημα – ενώ ασαφής παραμένει ο αριθμός των γιατρών που θα μετακινηθούν στο νοςοκομείο Σαντορίνης. Πηγές του "Αττικόν" αναφέρουν ότι ήδη έχουν ετοιμαςτεί οι αποςπαςεις ενός αναιςθηςιολόγου και ενός γυναικολόγου.
«Ξεκινάνε ένα νοσοκομείο με όρους και νομικό καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας, με πρωθυπουργικά εγκαίνια και όλα τα «ταρατατζούμ», ισχυριζόμενοι ότι έχει την εποπτεία το δημόσιο (όπως και στα λιμάνια, στα τραίνα, στο Ελληνικό και σε τόσα άλλα, που η «εποπτεία» του δημοσίου κάθε άλλο παρά προστάτεψε από το μπιρ παρά ξεπούλημά τους). Για να το λειτουργήσουν και να δείξουν επικοινωνιακό πρόσωπο «ετοιμότητας» δεν προσλαμβάνουν προσωπικό αλλά ξεδοντιάζουν με υπουργικές (εν μια νυκτί) αποφάσεις μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας από γιατρούς και νοσηλευτές», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του «Αττικόν».

Μάλιστα, το Σωματείο καταγγέλλει πώς την ώρα που μόνιμο προσωπικό μετακινείται με συνοπτικές διαδικασίες απο το νοσοκομείο της Αττικής στο νοσοκομείο Σαντορίνης, μπαίνει στον πάγο η πρόσληψη 13 επικουρικών νοσηλευτών και τραυματιοφορέων διότι "το Αττικόν και η Β' ΔΥΠΕ δεν έχουν τα αντίστοιχα κονδύλια για την πληρωμή τους".

Με δανεικό προσωπικό το νοσοκομείο Σαντορίνης
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης είχαν καλυφθεί οι 126 θέσεις από τις 185 που είχαν συνολικά προκηρυχθεί. Από το ιατρικό δυναμικό έλειπαν βασικές ειδικότητες όπως αναισθησιολόγος, νεογνολόγος, προσωπικό αιμοδοσίας κα. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι στο νοσοκομείο δεν μπορούσαν να γίνουν χειρουργικές επεμβάσεις λόγω προβλήματος στο σύστημα κλιματισμού των χειρουργείων. Οι διακομιδές περιστατικών άρχισαν να γίνονται η μία μετά την άλλη, και στην πράξη το νοσοκομείο λειτουργούσε και λειτουργεί ως νοσοκομείο μόνο στα χαρτιά, καθώς όπως κατήγγειλε εξαρχής η ΠΟΕΔΗΝ ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης μεταφέρθηκε σε καλύτερο κτήριο.

Ο ρόλος της διευθύντριας Ιατρικής υπηρεσίας του «Αττικόν»
Οι αποσπάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών γίνονται προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή του νοσοκομείου, του μηχανολόγου κ. Κωνσταντίνου Δραγώνα. Σημαντική όμως αποδεικνύεται πως ήταν και η συμβολή της διευθύντριας Ιατρικής υπηρεσίας, καθηγήτριας Αναισθησιολογίας και διευθύντριας του τμήματος Αναισθησιολογίας κυρίας Γεωργίας Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου, η οποία σημειωτέον είναι και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα, κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Το Σωματείο Εργαζομένων της χρέωνει «ρόλο επιστημονικού συνεργάτη της κυβέρνησης και υπεύθυνου για τις «μεταγγίσεις» προσωπικού από τα νοσοκομεία των Αθηνών στη Σαντορίνη». Όπως αναφέρουν, μάλιστα, "έχει σοβαρή ευθύνη για την ανοχή (να μην πούμε καθοδήγηση) στη συνεχή αποψίλωση του νοσοκομείου στο οποίο μάλιστα εργάζεται. Γι αυτό συμμετείχε σε όλες τις φιέστες των εγκαινίων και των “προετοιμασιών” στη Σαντορίνη μαζί με τους υπουργούς». Σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί στη Διαύγεια η κυρία Κωςτοπαναγιώτου συμπεριλαμβανόταν στην πολυμελή αποστολή που συνόδεψε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια του νοσοκομείου στις 15 Ιουλίου, με την παρουςία της να ξενίζει δεδομένου ότι υπήρχε στην αποστολή τόσο η διοικήτρια της Β´ Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και ο διοικητής του «Αττικόν».

Χρήστος Κέλλας: Απόφαση ανευθυνότητας η απόφαση Πολάκη
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για την απόσπαση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά το φιάσκο του κ. Τσίπρα που σαν ‘’αριστερός Μαυρογυαλούρος’’ εγκαινίασε στη Σαντορίνη νοσοκομείο χωρίς γιατρούς – παρά μόνο εκείνους του Κέντρου Υγείας – ο κ. Πολάκης κατρακυλά σε άλλη μια απόφαση ανευθυνότητας. Μετακινεί από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψει κάποιες από τις κενές θέσεις του νοσοκομείου Σαντορίνης. Τελικά, το μόνο που ξέρει καλά ο κ. Υπουργός είναι να δημιουργεί και όχι να λύνει προβλήματα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποψιλώνουν το «Αττικόν» από προσωπικό και το στέλνουν άρον άρον στο νοσοκομείο Σαντορίνης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news