facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Δραματική έκκληση του δημάρχου της Αγκυρας: Βγείτε στους δρόμους

Κάλεσμα στους πολίτες να βγουν στους δρόμους της Αγκυρας έκανε ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας.

Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο δήμαρχος Ιμπραχίμ Μελίχ Γκογκτσέκ μέσω Twitter ζήτησε από τους κατοίκους να διαμαρτυρηθούν για το πραξικόπημα.

«Ολοι στους δρόμους», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γκογκτσέκ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική έκκληση του δημάρχου της Αγκυρας: Βγείτε στους δρόμους "

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους

Πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. O Τούρκος Πρωθυπουργός το επιβεβαίωσε κάνοντας λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά διαμήνυσε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει. Το Γενικό Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε ότι έχει πλέον την εξουσία.
Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού
Με ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός δήλωσε πως κατέχει πλέον την εξουσία της χώρας. Ο στρατός αναφέρει πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις θα συνεχιστούν.
«Το κράτος δικαίου πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα», τονίζει η ανακοίνωση. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu στο πραξικόπημα δεν συμμετέχει ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος μάλιστα φέρεται να κρατείται όμηρος μαζί με άλλους ανώτατους αξιωματούχους.
Πρωθυπουργός Τουρκίας: Αν υπάρξει θάνατος θα πολεμήσουμε μερι τέλους
«Αν υπάρξει θάνατος, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Προσέθεσε δε: «Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία» ενώ επιβεβαίωσε πως «στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού». Συνέστησε ηρεμία πάντως στους πολίτες. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είναι «άφαντος» μέχρι στιγμής με πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διακοπές.
Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οπως μεταδίδει πρακτορείο Ντογάν μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Αγκυρα.
Συναγερμός στην Αθήνα
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για τα όσα συμβαίνουν σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία» δηλώνει το Μαξίμου.




 iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους"

Μοσκοβισί: Έρχονται δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναμένει το φθινόπωρο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη του που έδωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσκεψη του στην Ελλάδα στις 18 Ιουλίου. Δηλώνει πάντως αισιόδοξος για την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Ταμείο να σέβεται την απόφαση του Eurοgroup της 25ης Μαΐου.

Παράλληλα, ζητεί εκ νέου την έγκαιρη ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης «για το καλό όλων και ειδικά της Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, ο Πιερ Μοσκοβισί δηλώνει ότι έχει ήδη γίνει εκτεταμέ-νη συζήτηση το προηγούμενο καλοκαίρι. «Η απόφαση ήταν για 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, μέχρι να φθάσουμε στο 2018. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup της 25ης Μαΐου... Ας μην ξανανοίξουμε τη συζήτηση τώρα» διαμηνύει..

Ο γάλλος επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα της Αθήνας για την χαλάρωση των κριτηρίων για τον διορισμό μελών των ΔΣ των τραπεζών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό βάσει των συμφωνηθέντων. «Η Επιτροπή μεταβίβασε τη θέση της στην ελληνική πλευρά για αυτό το θέμα. Θα αναφέρω ότι οι προσθήκες στον νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υιοθετήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ως μέρος των σημαντικών ορόσημων... Αποφασίστηκαν βάσει μιας σκληρής αξιολόγησης και έπειτα από εκτενείς συνομιλίες στις οποίες λάβαμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν ότι τα κριτήρια υποψηφιότητας θα περιορίσουν τη δεξαμενή ταλέντων για τα ΔΣ των τραπεζών» επισημαίνει.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Έρχονται δύσκολες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος"

ΤΑΙΠΕΔ: Αυτοί είναι οι 14 νέοι διαγωνισμοί ακινήτων

Συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 νέα ακίνητα, σε Καβάλα, Αττική, Λασίθι, Χαλκιδική, Δωδεκάνησα, Αργολίδα και Μεσσηνία.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού ορίζεται στις 26 Οκτωβρίου 2016.

Αναλυτικά, τα ακίνητα είναι τα εξής:

1. Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Αλάνες» εντός του οικισμού (50ετής μίσθωση).

2. ΧΕΥ 8: Οικόπεδο στο Δήμο Χαλανδρίου με πρόσωπο στη Λεωφόρο Πεντέλης (30ετής μίσθωση).

3. ΧΕΥ 9: Οικόπεδο στο Δήμο Χαλανδρίου απέναντι από το parking του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας (πώληση).

4. Κουτσουνάρι ΤΜΗΜΑ Α: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», σε απόσταση περίπου 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου (πώληση).

5. Κουτσουνάρι ΤΜΗΜΑ Α: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», σε απόσταση περίπου 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου (πώληση).

6. Κουτσουνάρι: Παραθαλάσσιο οικόπεδο στη θέση «Λίμνη Λουρίδη», σε απόσταση περίπου 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου (πώληση).

7. Συγγρού & Σκρα: Ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο στην Καλλιθέα Αττικής (πώληση).

8. Παράδεισος Νέου Μαρμαρά: Τέσσερα (4) διακριτά οικόπεδα πλησίον της ακτής του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής (πώληση).

9. Κοσκινού, Ρόδος: Έκταση που χωροθετείται σε απόσταση 12 χλμ από την πόλη της Ρόδου και 200μ από τη θάλασσα (πώληση).

10. Κτενά & Περικλέους: Τετραώροφο διατηρητέο κτίριο στην περιοχή του Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας (πώληση).

11. Ξενοδοχείο ΗΝΙΟΧΟΣ, Βερανζέρου 26: Ξενοδοχείο 3 αστέρων επί της οδού Βερανζέρου αρ. 26, στο κέντρο της Αθήνας (πώληση).

12. Παλιά πόλη Ναυπλίου: Ακίνητο επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου αρ. 6 εντός του παραδοσιακού ιστού της πόλης του Ναυπλίου (πώληση).

13. Αριστομένους 11-13, Καλαμάτα: Κτιριακό συγκρότημα που αποτελείται από τρία (3) λιθόκτιστα κτίρια, δύο (2) εκ των οποίων είναι διατηρητέα.

14. Αγ. Ελεούσα, Ρόδος: Πρώην «Σανατόριο Φρειδερίκης» στην Δ.Ε. Καμείρου σε απόσταση 37χλμ περίπου από την πόλη της Ρόδου (50ετής μίσθωση).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΑΙΠΕΔ: Αυτοί είναι οι 14 νέοι διαγωνισμοί ακινήτων"

Διπλασιάζονται τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!

Ριζικά αναμένεται να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από το 2017 καθώς το υπουργείο Οικονομικών σε σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή κάνει ειδική μνεία για αυτά.

Ειδικότερα στο άρθρο αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι: «Από το 2017, θα υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης ταξινόμησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Με αυτόν τον τρόπο αυτοκίνητα που πριν την πρώτη ταξινόμησή τους (πήραν πινακίδες) στην Ελλάδα είχαν ταξινομηθεί σε χώρα της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ θα αποτελούν πλέον παλαιότερα αυτοκίνητα για την επιβολή των Τελών Κυκλοφορίας».

Σήμερα όσα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχουν εισέλθει στην Ελλάδα τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση την 1η Άδεια Κυκλοφορίας τους στην χώρα μας και όχι την 1η Άδεια Κυκλοφορίας τους στο άλλο κράτος-μέλος.

Δηλαδή τα Τέλη Κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 1/11/2010 υπολογίζονται με τους ρύπους και όχι με τον κυβισμό.

Με το άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τα Τέλη Κυκλοφορίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί από την 1/11/2010 και μετά θα υπολογίζονται με βάση την 1η Άδεια Κυκλοφορίας τους στο άλλο κράτος-μέλος.

Ειδικότερα αν κάποιος είχε εισάγει ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το Νοέμβριο του 2011 και είχε πρωτοκυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος το 2006 τα Τέλη Κυκλοφορίας που κατέβαλε ο ιδιοκτήτης του ήταν ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων του οχήματος.

Από το 2017 τα Τέλη Κυκλοφορίας που θα καταβάλει ο ιδιοκτήτης του θα είναι ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα και όχι με τους ρύπους!


Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα δρουν δραματικές αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι «ασύμφορη» η κυκλοφορία τους ενώ σε κάποιες άλλες οι μειώσεις θα είναι πολύ υψηλές.

Ωστόσο στα παρακάτω παραδείγματα έχουμε συμπεριλάβει μοντέλα του 2006 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr τα Τέλη Κυκλοφορίας που υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2 θα επεκταθούν σε όλα τα μοντέλα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1/1/2017.

Για παράδειγμα αν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα όχημα 1.300 κ.εκ. diesel και έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2006 στη Γερμανία αλλά η πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας στην Ελλάδα έχει εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2011 τα Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονταν σε 148,8 ευρώ.

Με το νέο καθεστώς τα Τέλη Κυκλοφορίας τους συγκεκριμένου εισαγόμενου οχήματος θα ανέρχονται σε 135 ευρώ. Δηλαδή τα Τέλη Κυκλοφορίας θα μειωθούν σε ποσοστό 9,2%.

Αντίθετα σε ένα δίλιτρο αυτοκίνητο μοντέλο του 2006 το οποίο όμως έχει εισαχθεί στην Ελλάδα το 2011 τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανέρχονταν σε 421,5 ευρώ.

Με το νέο καθεστώς τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 θα ανέρχονται σε 690 ευρώ. Δηλαδή τα Τέλη Κυκλοφορίας θα σημειώσουν αύξηση κατά 63,7%.

Αντίστοιχα σε ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με κινητήρα 1,9 λίτρου που έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2006 σε κάποιο άλλο κράτος μέλος αλλά έχει εισαχθεί στην Ελλάδα το 2011 ο ιδιοκτήτης του πλήρωσε 149 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016.

Με το νέο καθεστώς θα καταβάλει 300 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017. Δηλαδή το ποσοστό αύξησης ανέρχεται σε 101,3%.

Να υπενθυμίσουμε πως από το Νοέμβριο του 2010 και μετά έχουν εισαχθεί πάνω από 150.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκ των οποίων ποσοστό άνω του 50% αφορά σε μοντέλα πριν το 2007 για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλαν Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων και όχι με τον κυβισμό όπως ισχύει στα εγχώρια αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν ως καινούρια για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2007.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλασιάζονται τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!"

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται και από γυναίκα σε άνδρα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Υόρκη

Για πρώτη φορά στα ιατρικά δεδομένα καταγράφηκε η μετάδοση του ιού Ζίκα από γυναίκα σε άνδρα μέσω σεξουαλικής επαφής. Το κρούσμα σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη και εγείρει ανησυχίες καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιός να διαδοθεί και σε άλλες χώρες εκτός από αυτές της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ο ίος Ζίκα μεταδίδεται συνήθως από τσιμπήματα κουνουπιών και για μήνες υπήρχε σοβαρός προβληματισμός για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού μέσω της σεξουαλικής επαφής. Οι υγειονομικές αρχές γνώριζαν ότι οι άνδρες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής

«Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό μετάδοσης του ιού από γυναίκα σε άνδρα μέσω της σεξουαλικής επαφής» επιβεβαιώνει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η συγκεκριμένη γυναίκα, φορέας του ιού είχε επιστρέψει στη Νέα Υόρκη από χώρα όπου μαίνεται η επιδημία. Την επόμενη ημέρα εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, εξάνθημα και πόνο στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα η γυναίκα να επισκεφθεί το γιατρό της ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι έχει μολυνθεί από τον ιό. Μια εβδομάδα αργότερα και ο σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος όμως δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα και οι εξετάσεις του βγήκαν θετικές στον ιό Ζίκα.

Σημειώνεται ότι τα συμπτώματα του ιού Ζίκα μπορεί να μην γίνουν αντιληπτά ή να είναι ήπια και να μοιάζουν με αυτά ενός ελαφρού κρυολογήματος. Ωστόσο η μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συνδεθεί με μικροκεφαλία και άλλα νευρολογικά προβλήματα σε μωρά που είχαν προσβληθεί κατά την εμβρυακή ανάπτυξη.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται και από γυναίκα σε άνδρα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Υόρκη"

Απερρίφθησαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Antenna, Mega και Σκάι

Απερρίφθησαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antena, Mega Channel και Σκάι.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, με τις υπ΄ αριθμ. 146 έως 148/2016 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών Antena, Mega Channel και Σκάι.

Οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί στρεφόντουσαν κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Η τιμή της κάθε άδειας έχει καθοριστεί στα 3 εκ. Ευρώ.

Οι αιτήσεις των επίμαχων τηλεοπτικών σταθμών είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απερρίφθησαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Antenna, Mega και Σκάι"

«Θα νικήσουμε την τρομοκρατία» δήλωσε ο Τζιάννι Πιτέλα - Τριήμερο πένθος στην Ελλάδα

«Θα νικήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, στη συνάντηση που είχε, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Πιτέλα εξέφρασε την θλίψη και τον πόνο του «για την τρομερή, απαράδεκτη, εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια», αλλά και την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές αρχές, ενώ γνωστοποίησε ότι έγραψε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες».

«Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια μαζί με τον αγαπητό φίλο, σύντροφο και φίλο της Ελλάδας, τον Γιάννη Πιτέλα, στο γαλλικό λαό, τη γαλλική κυβέρνηση, γι’ αυτό το δραματικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στη χώρα αυτή και που πληγώνει τη δημοκρατία, την ελευθερία, τις αξίες με τις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό όραμα», δήλωσε.

Για το θέμα της ασφάλειας είπε ότι είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την Ευρώπη και πρόσθεσε: «Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και πρέπει να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία δεν φοβάται, ότι με περισσότερη δημοκρατία θα αντιμετωπίσουμε το φόβο που επιχειρεί να επιβάλλει η τρομοκρατία».

Εξάλλου, ο κ. Πιτέλα σημείωσε: «Εκτιμώ τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τις αρχές, τα ιδρύματα και τον λαό στην Ελλάδα για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Εμείς υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, άσχετα από πολιτικά χρώματα, γιατί είμαστε πιο κοντά στον ελληνικό λαό.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και τον θαυμασμό μου για όσα κάνουν ο λαός και οι αρχές απέναντι στο προσφυγικό, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την πόλη και θα μεταβώ για μερικές μέρες στο νησί της Θάσου, που είναι ένας από τους πιο όμορφους τόπους στην Ελλάδα».

Ο κ. Κουρουμπλής καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη τον επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον χαρακτήρισε «καλό φίλο της Ελλάδας» και «άνθρωπο που έμπρακτα δείχνει ότι στηρίζει το ευρωπαϊκό όραμα».

Τον κ. Πιτέλα συνάντησε λίγο αργότερα στο αεροδρόμιο και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα νικήσουμε την τρομοκρατία» δήλωσε ο Τζιάννι Πιτέλα - Τριήμερο πένθος στην Ελλάδα"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης βρίζει τα ΜΜΕ, τον Μπουτάρη και τις αρχές για το κάμπινγνκ στο ΑΠΘ!

H ANTAΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για εκστρατεία παραπληροφόρησης, σχετικά με το «No Border Camp» που γίνεται στο ΑΠΘ, ενώ μιλάει και για καθαρή υποκρισία από δημόσια πρόσωπα, που ήθελαν να αποτρέψουν το γεγονός.

Η ανακοίνωση:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εκστρατεία παραπληροφόρησης, τρομοκρατίας και ρατσισμού που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες απέναντι στο «NoBorderCamp». Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε ότι «θα ήθελε πολύ να αποτραπεί η διοργάνωση από την αστυνομία» και έκλεισε προληπτικά τις βιβλιοθήκες του, ενώ ο Μπουτάρης ζήτησε την επέμβαση του κράτους, από την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών ως το Υπουργείο Παιδείας.

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια! Το Πανεπιστήμιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια διεθνή διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μάλιστα από ανθρώπους που απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, όπως η NoBorder κουζίνα η οποία μοίραζε καθημερινά επί μήνες χιλιάδες μερίδες φαγητό στους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις και οι συναυλίες αποτελούν πάντα μέρος της ζωντάνιας του Πανεπιστημίου και της σύνδεσής του με την κοινωνία. Ο Δήμαρχος θα έπρεπε πρώτα να απολογηθεί για το ότι έχει κρατήσει την Κεντρική Βιβλιοθήκη κλειστή επί μήνες και ο Πρύτανης για το ότι τα Πανεπιστήμια ρημάζουν από την υποχρηματοδότηση.

Είναι πρόκληση να χάνονται ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο, όπως συνέβη την Τετάρτη στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, και ο Πρύτανης, ο Δήμαρχος, οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, η Αστυνομία και η κυβέρνηση να κινητοποιούνται για να καταστείλουν κάποιους που αντιδρούν σ’ αυτό το έγκλημα. Αυτή η πολιτική είναι στοχευμένη: όλοι αυτοί θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση που προκάλεσε το σύστημα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Στο πλευρό τους βρίσκονται και όλοι οι ρατσιστές, από τον Άνθιμο μέχρι τους νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αλληλεγγύη της στην κατασκήνωση NoBorder και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε επαγρύπνηση απέναντι στο ενδεχόμενο καταστολής και σε αγώνα για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης βρίζει τα ΜΜΕ, τον Μπουτάρη και τις αρχές για το κάμπινγνκ στο ΑΠΘ! "

Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE), με απόφαση της διοίκησής της.

«Καλούμε τα σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, να συμμετάσχουν στην απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ούτε αναγκαία είναι, ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα"

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη

Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μείνουν ακινητοποιημένες έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει την δεσμευτική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα 45 εκατ. ευρώ.

Τα σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη"

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για το «No Border Camp» στο ΑΠΘ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε σήμερα για την κατασκήνωση «No Border Camp-Thessaloniki 2016» στην Πανεπιστημιούπολη στο ΑΠΘ.

Ένα 24ωρο μετά την πρώτη της παραγγελία προς την Αστυνομία, όπου ζητά την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, επανέρχεται με νέα παραγγελία προς τις Αστυνομικές Αρχές.

Ζητεί εκ νέου να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που τελούνται οι εξής αξιόποινες πράξεις: "διατάραξη οικιακής ειρήνης", "παράνομη βία", "διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας" και "υποβάθμιση περιβάλλοντος". Η νέα πρωτοβουλία έρχεται, καθώς, μεσολάβησαν, στο μεταξύ, οι καταλήψεις δύο Σχολών του ΑΠΘ, της Νομικής και της Νέας Φιλοσοφικής.
Καλεί δε τους αστυνομικούς να την ενημερώνουν για κάθε ενέργεια που πραγματοποιούν, εφιστώντας τους την προσοχή για εφαρμογή της παραγγελίας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για το «No Border Camp» στο ΑΠΘ "

Σκληρή κριτική Μπαργιώτα για το νοσ. Σαντορίνης: Εγκαινιάστηκε ένα πολυτελές κέλυφος

Σκληρή κριτική για το νοσοκομείο Σαντορίνης το οποίο εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ασκεί ο Κώστας Μπαργιώτας

Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι Υπεύθυνος του τομέα υγείας, σημειώνοντας ότι αυτό που εγκαινιάζεται σήμερα είναι «ένα πολυτελές κέλυφος με τρομακτικές ελλείψεις» και πως η Σαντορίνη θα αργήσει να αποκτήσει νοσοκομείο.

Προς το παρόν, το Κέντρο Υγείας του νησιού μετακομίζει σε καινούριο κτήριο, τονίζει ο κ. Μπαργιώτας, προσθέτοντας τα εξής:

«Νοσοκομείο Σαντορίνης: Εγκαίνια με θέα (μόνο).

Το νοσοκομείο Σαντορίνης εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός. Όταν το νοσοκομείο κτιζόταν, το κόμμα του κατήγγελλε σκάνδαλα. Όταν επιχειρήθηκε να ανοίξει ενταγμένο στην ΑΕΜΥ ως ΝΠΙΔ, διερρήγνυε τα ιμάτια του για την παράδοση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το ότι η ΑΕΜΥ ανήκει 100% στο Δημόσιο το ανακάλυψε προσφάτως, αφού δηλαδή έγινε κυβέρνηση. Σήμερα, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα νοσοκομείο-σκάνδαλο με το ίδιο σκανδαλώδες καθεστώς που κατήγγελλε ως εκχώρηση σε συμφέροντα μόλις πριν λίγους μήνες. Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή.

Όμως, τα νοσοκομεία εξακολουθούν να χρειάζονται προσωπικό και προμήθειες, για να λειτουργήσουν. Εδώ φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει παρασυρθεί από την κατάσταση των νοσοκομείων του ΕΣΥ που λειτουργούν με τα ψέματα εδώ και πολύ καιρό.

Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα πολυτελές κέλυφος με τρομακτικές ελλείψεις. Ακόμα ένα προβληματικό νοσοκομείο από μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αξιοποιήσει καν το καθεστώς των ΝΠΙΔ, για να προχωρήσει τουλάχιστον εκεί στις προσλήψεις που δεν μπορεί να κάνει στο ΕΣΥ. Δυστυχώς, θα περάσει καιρός μέχρι να αποκτήσει η Σαντορίνη νοσοκομείο. Προς το παρόν, το Κέντρο Υγείας του νησιού μετακομίζει σε καινούριο κτήριο».

onmed

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή κριτική Μπαργιώτα για το νοσ. Σαντορίνης: Εγκαινιάστηκε ένα πολυτελές κέλυφος "

Με πολλές ελλείψεις και... υποσχέσεις εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο Σαντορίνης

Γκρίζα και θολή παραμένει η λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, παρά τα δυνατά φώτα που έριξαν επάνω του η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τα σημερινά λαμπερά εγκαίνια παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Με σημαντικό έλλειμμα προσωπικού, αφού στις προκηρύξεις θέσεων δεν υπήρξε ούτε και κίνητρο, συνεπώς ούτε ενδιαφέρον, και με ασαφές καθεστώς λειτουργίας καθώς υπάγεται στην ΑΕΜΥ ΑΕ, την ανώνυμη εταιρία του υπουργείου Υγείας και όχι στο ΕΣΥ, το νοσοκομείο Σαντορίνης καλείται να καλύψει μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού, μόνιμου και μη, στο νησί.

«Υλοποιείται μια υπόσχεση χρόνων και μια ανάγκη για την τοπική κοινωνία που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια», είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο ανοίγει με 120 άτομα προσωπικό (έναντι των 185 ατόμων που προβλέπονται από την Προγραμματική Σύμβαση) και υποσχόμενος πως «σε λίγο διάστημα, θα είναι πλήρες το οργανόγραμμα και από γιατρούς και από νοσηλευτές και από τον αξονικό τομογράφο και θα λειτουργήσει και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως «δεν είχαν την πολιτική βούληση να προχωρήσουν αυτό το έργο» και πως «επί πέντε χρόνια παρέμεινε κλειδωμένο, αραχνιασμένο, με τον μηχανολογικό εξοπλισμό να σκουριάζει. Εδώ και πέντε χρόνια λουκέτο. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε χρόνια… κοσκινίζει εδώ στη Σαντορίνη, προκειμένου αυτό εδώ το νοσοκομείο να αποτελεί μήλον της έριδος και αντικείμενο διεκδίκησης από ιδιωτικά συμφέροντα. Ναι, αλλά εμείς βαρεθήκαμε πια να κοσκινίζουμε και θέλουμε να ζυμώσουμε και να φάμε ψωμί» είπε ο Πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας τη γενικότερη κατάσταση στο ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζεται ανασυγκρότηση και κυρίως ο τομέας της ΠΦΥ, σημειώνοντας ότι το ταλαιπωρημένο σύστημα στέκεται όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. «Δεν είναι μόνο η οικονομική δυσπραγία που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Είναι και οι πολιτικές επιλογές. Κάποιοι ήθελαν να είναι η υγεία ένας χώρος από τον οποίο ημέτεροι θα κερδίσουν και λογής συμφέροντα θα ανθίσουν» σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψή του ως Πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, αξιοποιώντας την αποστροφή του Δημάρχου ότι «έχει να έρθει στο νησί Πρωθυπουργός 60 χρόνια, από το 1956 που ήρθε στο νησί λόγω του σεισμού ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Αυτή τη φορά όμως δεν έρχεται Πρωθυπουργός εξαιτίας ενός φυσικού φαινομένου, διότι έγινε σεισμός, αλλά διότι υλοποιείται μία ανάγκη για την τοπική κοινωνία και για αυτό το νησί, που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια» είπε ο κ. Τσίπρας.

Υποστελεχωμένο το νοσοκομείο

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η στελέχωση του νοσοκομείου -που έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα ως προσωπικό στοίχημα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη- κάθε άλλο παρά επαρκής είναι. Στις θέσεις τους βρίσκονται 22 γιατροί, 41 νοσηλευτές, 9 τεχνικοί και 54 διοικητικοί υπάλληλοι (συνολικά 126 άτομα). Ωστόσο, για τις ανάγκες του νοσοκομείου, δυναμικότητας 50 κλινών, είχαν προκηρυχθεί από την ΑΕΜΥ ΑΕ 185 θέσεις προσωπικού. Πέραν του γεγονότος της ελλιπούς στελέχωσης μείζον θέμα για την ουσιαστική λειτουργία του νοσοκομείου αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 12 μήνες.

Ο θολός δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου απορρέει από την ΑΕΜΥ ΑΕ η οποία δεσμεύεται να το χρηματοδοτήσει εφέτος με 5 εκατ. ευρώ, και να το στελεχώσει είτε με εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου είτε με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, χωρίς να έχει ολοκληρωμένη πρόγραμμα για τη λειτουργία του σε σχέση με τη νοσηλεία και την περίθαλψη των πολιτών. Προφορικά βεβαίως δίδονται αφειδώς διαβεβαιώσεις από τους επικεφαλής της Αριστοτέλους ότι το νοσοκομείο θα είναι όπως τα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρά τον ιδιωτικό χαρακτήρα που του προσδίδει η λειτουργία του υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΑΕΜΥ ΑΕ.

Σκληρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι εγκαινιάζει ένα νοσοκομείο, όπου δεν έχει προσληφθεί κανένας διευθυντής γιατρός, καμιάς ειδικότητας, ούτε καν για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νοσοκομείου ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο;» διερωτάται ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας. «Μπορεί να λειτουργήσει δευτεροβάθμιο νοσοκομείο χωρίς σχεδόν καμία από τις βασικές ειδικότητες και χωρίς αναισθησιολόγο, δηλαδή με παντελή αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης;» προσθέτει, διαπιστώνοντας πως στην πραγματικότητα μεταφέρεται το Κέντρο Υγείας σε νέες εγκαταστάσεις.

«Ψεύδεται και τάζει ο πρωθυπουργός στο χώρο της Υγείας, εγκαινιάζοντας με φιέστες το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας με γιατρούς του Κέντρου Υγείας. Ενώ γύρω μας το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε κατάρρευση και ενώ οι πολίτες βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία, ο κ. Τσίπρας γεμίζει τον ελληνικό λαό με «ΘΑ». Το ψέμα, όμως, «έχει κοντά ποδάρια» και οι πολίτες όποτε και αν στηθούν κάλπες θα του ανταποδώσουν αυτά τα «ΘΑ» δήλωσε η υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Όταν το νοσοκομείο κτιζόταν, το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα κατήγγελλε σκάνδαλα. Όταν επιχειρήθηκε να ανοίξει ενταγμένο στην ΑΕΜΥ ως ΝΠΙΔ, διερρήγνυε τα ιμάτια του για την παράδοση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το ότι η ΑΕΜΥ ανήκει 100% στο Δημόσιο το ανακάλυψε προσφάτως, αφού δηλαδή έγινε κυβέρνηση. Σήμερα, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός εγαινίασε ένα νοσοκομείο-σκάνδαλο με το ίδιο σκανδαλώδες καθεστώς που κατήγγελλε ως εκχώρηση σε συμφέροντα μόλις πριν λίγους μήνες. Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή» αναφέρει στην καυστική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λάρισας, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο ΠΟΤΑΜΙ, Κώστας Μπαργιώτας. «Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα πολυτελές κέλυφος με τρομακτικές ελλείψεις. Ακόμα ένα προβληματικό νοσοκομείο από μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αξιοποιήσει καν το καθεστώς των ΝΠΙΔ, για να προχωρήσει τουλάχιστον εκεί στις προσλήψεις που δεν μπορεί να κάνει στο ΕΣΥ. Δυστυχώς, θα περάσει καιρός μέχρι να αποκτήσει η Σαντορίνη νοσοκομείο. Προς το παρόν, το Κέντρο Υγείας του νησιού μετακομίζει σε καινούριο κτήριο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ασκεί και η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ. «Οι ασάφειες σε ζωτικά ζητήματα λειτουργίας, η δήθεν άγνοια και αποστασιοποίηση των κατ’ εξοχήν υπευθύνων παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, η ελλειμματική στελέχωση εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ, με χρονιάτικες ατομικές συμβάσεις και χαμηλούς μισθούς, η αμφίβολη έως αδύνατη λειτουργία πολλών και βασικών ιατρικών τομέων, μας κάνουν πολύ ανήσυχους για τη φροντίδα της υγείας του Σαντορινιού λαού» αναφέρει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Με πολλές ελλείψεις και... υποσχέσεις εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο Σαντορίνης"

Επτά νέα κέντρα φιλοξενίας για τη μεταφορά προσφύγων από Ελληνικό, Πειραιά

Επτά νέα κέντρα φιλοξενίας κατασκευάζονται σε Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Τρίκαλα, Στυλίδα, Τρίπολη και Μεσσήνη.

Σύμφωνα με πηγές του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, τα νέα κέντρα «προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Σε αυτά θα μεταφερθούν κατά προτεραιότητα οι πρόσφυγες από τις άτυπες δομές του Ελληνικού και του Πειραιά. Την κατασκευή των κέντρων έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Σε δηλώσεις του έξω από το Ελληνικό ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη δημιουργία των χώρων φιλοξενίας και στην εκκένωση του Ελληνικού και εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαήμερο οι χώροι θα είναι έτοιμοι.

«Τα στρατόπεδα ετοιμάζονται, έχουμε καθυστέρηση, θα πρέπει να βιαστούμε περισσότερο. Διαβεβαιώνω ότι θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να επισπευσθεί η αλλαγή αυτής της κατάστασης».

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στο γήπεδο Μπέιζμπολ του Ελληνικού διαμένουν 919 άτομα, στο γήπεδο Χόκεϊ 1.126 και στο χώρο αφίξεων 1.337. Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 1.273 πρόσφυγες.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στη χώρα εκτιμάται σε 57.098. Από αυτούς οι 8.504 διαμένουν στα νησιά, οι 23.163 στη βόρεια Ελλάδα, οι 1.806 στην κεντρική Ελλάδα, οι 10.288 στις οργανωμένες δομές της Αττικής οι 251 στη νότια Ελλάδα και οι 6.731 σε χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 67.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά νέα κέντρα φιλοξενίας για τη μεταφορά προσφύγων από Ελληνικό, Πειραιά"

Απίστευτη πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κηδεία στρατιώτη στην Ξάνθη

Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ ο οποίος την Πέμπτη με φανατικούς τουρκόφρονες της μειονότητας, εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή του άτυχου μουσουλμάνου στρατιώτη, που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ της Κεραμωτής.

Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ και τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «μπούκαραν»  στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του άτυχου νέου και εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, που εκείνη την ώρα «διάβαζε» την καθιερωμένη προσευχή.

Ερασιτεχνικό βίντεο, δείχνει τους τραμπουκισμούς των εγκάθετων της Άγκυρας, με πρωταγωνιστή τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος εκδιώχνει το νόμιμο θρησκευτικό λειτουργό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του υποδεικνύει «ευγενικά» να αποχωρήσει από το χώρο. Οι ίδιοι μάλιστα επιχείρησαν να πάρουν στη συνέχεια από τα χέρια των στρατιωτών-συναδέλφων του νεκρού, το φέρετρο κάτι που απετράπη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η κηδεία του 19χρονου, πραγματοποιήθηκε με βάση όσα ορίζουν οι κανονισμοί του Γ.Ε.Σ. για την απόδοση τιμών σε ένστολους που χάνουν τη ζωή τους, αλλά και με το μουσουλμανικό τυπικό. Η Ελληνική Σημαία, την οποία κρατούσαν συνάδελφοι του νεκρού, προπορευόταν της τελετής, ενώ στο τέλος άγημα απέδωσε τις προβλεπόμενες  τιμές, παρουσία του διοικητή του Δ’Σ.Σ, Ιωσήφ Μαυράκης, ο οποίος δεν επέτρεψε τη συνέχιση των προκλήσεων και κυρίως προστάτευσε τη Σημαία που στο τέλος ο ίδιος παρέδωσε στα χέρια των γονέων του άτυχου νέου. 

Η προβοκατόρικη ενέργεια των τουρκοφρόνων της μειονότητας, αποσκοπούσε στο να αποδείξει «ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο» στα Πομοακοχώρια, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι Πομάκοι γυρίζουν την πλάτη τους στην τουρκική προπαγάνδα, που επιδιώκει μεθοδικά την τουρκοποίησή τους. Ήταν όμως και μία απάντηση στην πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στα Πομακοχώρια και στην Γλαύκη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ήταν πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή, μιλώντας ευθέως για «Πομάκους» και «Πομακοχώρια» προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα.

 

Στήνουν «θερμό» επεισόδιο στη Θράκη

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή τουρκόφρονες  στις 24 Ιουλίου -ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ- με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων». Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του DEB  ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που επιχειρεί ουσιαστικά να δημιουργήσει και πάλι ένταση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της. Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών. Είχε δηλώσει προκλητικά ο Τσαβούς: «Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες.  Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».

Η πορεία αυτή αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των ενεργειών της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τις εντάσεις με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στη Θράκη.


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κηδεία στρατιώτη στην Ξάνθη"

ΔΕΔΔΗΕ: Νέες υπηρεσίες από το τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών

Νέες υπηρεσίες θα παρέχει από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών του ΔΕΔΔΗΕ (11500), καθώς οι καταναλωτές όλης της χώρας, θα μπορούν να υποβάλουν τηλεφωνικά τα αιτήματά τους για τα εξής:

• Έλεγχο μετρητή
• Μετατόπιση παροχής – παροχών

• Μεταβολή συμφωνημένης ισχύος (επαύξηση ή μείωση) υφιστάμενης παροχής.

Υπενθυμίζεται ότι το τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500 ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από ένα χρόνο και παρέχει πληροφόρηση για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΔΕΔΔΗΕ, ως Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (συνδέσεις στο Δίκτυο, μεταβολές σε υφιστάμενες παροχές, καταμέτρηση, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κλπ).

Παράλληλα, μέσω του 11500, οι καταναλωτές μπορούν να αναγγέλουν τηλεφωνικά τις ενδείξεις της τακτικής καταμέτρησης του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας του ακινήτου τους καθώς και να υποβάλουν αίτηση για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους. 

Το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου είναι από τις 07.00 έως τις 19.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες.


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Νέες υπηρεσίες από το τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών"

Για «γρατζουνιά» έκανε λόγο ο Ρουπακιάς το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Για ... γρατζουνιά έκανε λόγο ο Γιώργος Ρουπακιάς στην αδελφή του, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα. Αυτό κατέθεσε η αδελφή του κατηγορουμένου Χρυσούλα Ρουπακιά ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Εκείνος τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων» είπε η αδελφή του και αφηγήθηκε στο δικαστήριο ποια ήταν η περιγραφή που έκανε ο Ρουπακιάς στον δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία.


«Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι, 4 με 5 άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο» είπε η Χρυσούλα Ρουπακιά και συνέχισε «από τον φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της) και του έκανε (σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο αδελφός της ειδοποιήθηκε, όπως έμαθε αργότερα, για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας και ακολούθησε συγκεκριμένα άτομα χωρίς ωστόσο, όπως ο ίδιος της έχει εξομολογηθεί, να γνωρίζει τον προορισμό τους.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά περιέγραψε τον αδελφό της ως ήρεμο άνθρωπο. «Δεν ήταν των εντάσεων, ήταν συζητήσιμος... Δεν είχε διάφορες με κανέναν. Δεν ήταν επιθετικός» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν «ήταν εξοικειωμένος με τα μαχαίρια» εκείνη απάντησε αρνητικά. «Ακόμη και το ψωμί και το κρέας, το έκοβε το χέρι. Δεν ξέρω πως έγινε».

Αμέσως μετά την διακοπή της δίκης η πολιτική αγωγή ζήτησε ενημέρωση από το δικαστήριο καθώς όπως είπε έγινε γνωστό συνελήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών. 

«Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληροφορίες σε ποιο μπλοκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. «Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν, αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληροφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου» απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη προσθέτοντας πως «τα μηχανήματα που υπάρχουν στις εισόδους εξυπηρετούν θέματα ασφαλείας. Όλα σταμάτησαν εκεί...».










zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Για «γρατζουνιά» έκανε λόγο ο Ρουπακιάς το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα"

Απόρριψη της έφεσης του Μ.Χατζηγιάννη εισηγήθηκε η Εισαγγελέας

Την απόρριψη της έφεσης του Μιχάλη Χατζηγιάννη επί του βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατηγορία που αφορά την αποστολή εμβασμάτων ύψους 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, προτείνει η εισαγγελέας Εφετών, Ευσεβία Κουρμπηκιάρη.

Με την υπ' αριθμ. 1199/16 εισαγγελική πρόταση , εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η έφεση του γνωστού τραγουδιστή να κριθεί απαράδεκτη και να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το τελευταίο λόγο για την ποινική μεταχείρισή του έχει τώρα το Συμβούλιο Εφετών το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα του Μιχ. Χατζηγιάννη.

Οι κατηγορίες

Το βούλευμα , κατά του οποίου στράφηκε ο κ.Χατζηγιάννης και είχε αποκαλύψει η Realnews, ανέφερε ότι ο τραγουδιστής «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι δικαστές ανέφεραν ακόμη ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σκόπιμα απέκρυψε τα εισοδήματά του από την εφορία για να μην πληρώσει φόρους, αναμειγνύοντας στη συνέχεια τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα.

«Συγκεκριμένα στον άνω τόπο και κατά το ως άνω χρονικό διάστημα υπαγόμενος φορολογικά στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γλυφάδας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος και απέκρυψε καθαρά φορολογητέα εισοδήματα, προερχόμενα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, με σκοπό να αποφύγει την πληρωμή του αναλογούντος φόρου εισοδήματος».

Επιπλέον, όπως επισήμαιναν, «το εγκληματικό προϊόν... το απέκρυψε αναμειγνύοντάς το με άλλα νομίμως κατεχόμενα από αυτόν περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας το για τις εν γένει οικονομικές του δραστηριότητες και κατέχοντάς το επί μακρόν...».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόρριψη της έφεσης του Μ.Χατζηγιάννη εισηγήθηκε η Εισαγγελέας"

«Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί στον ΟΑΣΘ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουνίου και του υπολοίπου για τον μήνα Μάιο.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και την Πέμπτη 21 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι.

seleo

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί στον ΟΑΣΘ"

Πετρόπουλος: Έως τον Οκτώβριο 514 εκατ. ευρώ για συντάξεις

Έως τον Οκτώβριο θα διατεθούν συνολικά 514 εκατ. ευρώ για συντάξεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι περισσότεροι από 90% των συνταξιούχων θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη και με τις νέες διατάξεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθούν 1.500 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, 1.200 από το ΤΑΥΤΕΚΩ και 250 από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι, περίπου 370.000 νέοι συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη, λόγω της μεγάλης καθυστέρηση που υπάρχει, ενώ έκανε λόγο για περικοπή 30% στις νέες συντάξεις, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Πετρόπουλο ότι «αυτό δεν προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου».

Όπως είπε ο υφυπουργός, 7,2% των συνταξιούχων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μικρότερη των 384 ευρώ, ενώ προσωρινή σύνταξη μεταξύ 384 ευρώ κι 768 ευρώ λαμβάνουν 83,6% των συνταξιούχων.

Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η νομοθετική δέσμευση γι απόδοση προσωρινών συντάξεων μέσα σε δύο μήνες είναι συντριπτική, σε σχέση με την παλιότερη κατάσταση, όταν παρουσιαζόταν συνήθως εξάμηνη αναμονή και πρόσθεσε ότι με τις νέες διατάξεις θα υπάρχει και καλύτερη χρηματοδοτική ροή και ταχύτερη έκδοση της οριστικής σύνταξης.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Έως τον Οκτώβριο 514 εκατ. ευρώ για συντάξεις"

Ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων προχώρησε τελικά το Υπουργείο Οικονομικών, εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας.
Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:
  • Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.
  • Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.
Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.
huffingtonpost


Διαβάστε Περισσότερα » "Ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων"

Υπουργείο Εργασίας: Οι ιδιοκτήτες του Μega έχουν την οικονομική επιφάνεια να πληρώσουν τους εργαζομένους

Κατηγορίες σε βάρος της εργοδοσίας του Mega εκτοξεύει το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για μια «απολύτως παρελκυστική τακτική» που «συνεχίζει να κρατά όμηρους τις δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του».

«Η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις Τράπεζες δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.Ήδη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.Το Υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εργασίας: Οι ιδιοκτήτες του Μega έχουν την οικονομική επιφάνεια να πληρώσουν τους εργαζομένους"

Ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για τον γιο του Σκουρλέτη

Στην καταδίκη του γιου του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και ακόμη τριών προσώπων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, προχώρησε με σημερινή απόφασή του το Β´ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο υιοθετώντας ανάλογη πρόταση που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας της έδρας, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και στον καθένα από τα τέσσερις κατηγορούμενους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Αντίθετα, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς.

Στις απολογίες τους, ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον υιό του υπουργού να υποστηρίζει ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφορμή, όπως είπε της κινητοποίησης τους, αποτέλεσε πρόσφατη εξόρμηση μελών της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν υλικό με ρατσιστικά σχόλια. Ακόμη, ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε ότι δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησε κανέναν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για τον γιο του Σκουρλέτη"

Ερευνα-έκπληξη για το ΠΑΣΟΚ: Τι απάντησαν οι ψηφοφόροι του για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις [εικόνες]

Οι Έλληνες ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος προχώρησαν σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα δράση κοινωνικής συμμετοχής στην πολιτική διαδικασία διοργανώνοντας έρευνα πολιτικής παραγωγής μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ  την ημέρα εκλογής των Περιφερειακών οργάνων του κόμματος.
Στην έρευνα που διεξήχθη μέσω ερωτηματολογίου γνώμης σε 16 σημαντικά πολιτικά ζητήματα συμμετείχαν εθελοντικά πάνω από 400 ψηφοφόροι σε Αττική Κρήτη Πελοπόννησο και Θράκη.
Σύμφωνα με τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτει η σαφής αντίθεση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τις ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς 65% είναι αρνητικό στην ιδιωτικοποίηση Ενέργειας και Ύδρευσης και περίπου 55% με την ιδιωτικοποίηση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων βρίσκει σύμφωνη μια πλειοψηφία του 55% των ψηφοφόρων.
Για ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, το 60% των ψηφοφόρων προτιμούν ένα σύστημα απλής αναλογικής ενώ όσοι τάσσονται υπέρ ενός συστήματος πριμοδότησης του πρώτου κόμματος ή συνασπισμού πιστεύουν ότι αυτό θα έπρεπε να γίνεται για ποσοστό περίπου 40% και το μπόνους να είναι μεταξύ 25 και 30 εδρών.
Ως βασικότερα εργαλεία ανάπτυξης (μεταξύ 10 επιλογών που δόθηκαν) οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έδειξαν να ζητούν τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Πάνω από το 80% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας μέσω κατάργησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας κι απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, ενώ το ίδιο υψηλό είναι το ποσοστό όσων επιθυμούν την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Στον τομέα της Παιδείας το 60% των ψηφοφόρων συμφωνούν με την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ενώ αντίστοιχα στην υγεία το 55% συμφωνεί με την απόφαση για κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τη χρήση νοσοκομειακών υπηρεσιών.
Ένα συντριπτικό 80% των ερωτηθέντων είναι υπέρμαχο του πλήρους διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας καθώς επίσης το ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι πρέπει να ιδρυθεί συνταγματικό δικαστήριο αλλά και να απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές σε κόμμα με αποδεδειγμένη αντιδημοκρατική και εγκληματική δράση.
Τέλος σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η μεγάλη πλειοψηφία αποδέχεται το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ενώ ένα ποσοστό περίπου 30% θα έβλεπε θετικά και τον πολιτικό γάμο κι επιπλέον αυτών ένα 19% θα έβλεπε θετικά και την τεκνοθεσία μεταξύ ζευγαριών ίδιου φύλου.
Αντίστοιχα στο προσφυγικό το 70% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της αναλογικής διασποράς των προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.
Ένα μικρό αλλά υπαρκτό ποσοστό της τάξης του 15% παρόλαυτα φαίνεται να είναι αντίθετο προς τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και να επιθυμεί την απέλαση των προσφύγων.




Δηλώσεις συμμετεχόντων :
Κατερίνα Βαλαβάνη, Μέλος Κ.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ και Υπ. Βουλευτής Β΄ Αθηνών : Υπήρξε θετική ανταπόκριση στην συμπλήρωση των ερωτηματολογίων παραγωγής πολιτικής. Πραγματικά ήταν μια εξαίρετη πρωτοβουλία συλλογής απόψεων και θέσεων για φλέγοντα θέματα πολιτικής  και  μεταρρυθμίσεων για ένα σύγχρονο κράτος με μια ισχυρή κοινωνία, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας.Συγχαρητήρια!!
Μάρα Λύσσαρη, PES Athens : Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζουμε να βάζουμε ερωτηματολόγια με κρίσιμες πολιτικές ερωτήσεις κάθε φορά που στήνουμε μια κάλπη για όργανα, συνέδρους κ κάθε άλλη διαδικασία επιλογής προσώπων. Κακώς! Η εμπειρία έδειξε ότι ο κόσμος ενθουσιάστηκε. Και αυτό γιατί ίσως έχει έρθει η ώρα που το μόνο που έχει σημασία είναι να ακουστεί και να συζητήσει ανοιχτά και δημόσια. Να πάρει αποφάσεις και θέσεις. Ας γίνουμε το μέσο για να ακουστεί η φωνή του και ας ανοίξουμε το διάλογο για να πάρουμε επί τέλους κάποιες αποφάσεις. Να προχωρήσουμε από τον διάλογο στην πράξη
Κατερίνα Σκούμπα, PES Athens : Ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ενεργή συμμετοχη στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Σημαίνει Δημοκρατία που την πραγματώνει η συμμετοχή των Πολιτών. Σημαίνει εμπιστοσύνη στις πολιτικές αξίες, σημαίνει μεταρρυθμιστική τάση και κριτική στην εκάστοτε εξουσία. Σε αυτή την βάση, η πρωτοβουλία των pes activists, να ζητήσουν την γνώμη πολιτών για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, μόνο αδιάφορη δεν είναι. Η Ελευσίνα είναι μια εργατούπολη. Φιλοξένησε και ενσωμάτωσε τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που έψαχναν για μια καλύτερη Ζωή. Η Ελευσίνα σήμερα υπομενει τις δυσβάσταχτες συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων και παραμένει μια Πολη με βαθιές Δημοκρατικές Αντιλήψεις, παρα την αύξηση εκλογικών ποσοστών του νεοναζίστικου μορφώματος της χα σε γειτονικές Πόλεις. Οι Πολίτες με χαρά ανταποκρίθηκαν στην συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Οι απαντήσεις τους αναμενόμενες, αναλογικός εκλογικός νόμος, αναλογική σύνταξη, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση 5ευρου κτλ. Τι δεν ήταν αναμενόμενο : η άποψη αρκετών για ιδιωτικοποίηση δημόσιων συγκοινωνιών. Νομίζω όμως ότι δικαιολογείται, μιας και την Πόλη διασχίζει ιδιωτικό ΚΤΕΛ, και, η εξυπηρέτηση, η συνέπεια και η καθαριότητα παράλληλα με την μικρή διαφορά εισιτηρίου με τις αστικές συγκοινωνίες ( 1,40 αστική συγκοινωνία Αθήνα-Ελευσίνα, 2,00 ΚΤΕΛ Μεγάρων Αθήνα-Ελευσίνα ), δεν συγκρίνονται. Εύχομαι αυτές οι δράσεις να συνεχιστούν, να βρεθούν «ευήκοα ώτα » ώστε κάποια απο τα συμπεράσματα να συμπεριλαμβάνονται σε μελλοντικές αποφάσεις.
Φραγκίσκος Μπριλάκης, PES Crete : Το ερωτηματολόγιο συμπληρώθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον, και γενικά άφησε πάρα πολύ καλή εντύπωση σαν πρωτοβουλία.
Θοδωρής Δουλουμπέκης, Εθνικός Συντονιστής PES Greece :Τόσο προσωπικά ως συντονιστής της δράσης αυτής όσο και όλοι οι σύντροφοι που συμμετείχαν σε αυτήν στις πόλεις τους είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο, να συζητήσουμε μαζί τους ενόσω συμπλήρωναν τα ερωτηματολόγια για τις σκέψεις τους πάνω στα σημαντικά πολιτικά ζητήματα που θέσαμε, να αναλύσουμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας αλλά και μέσα από τα ευρήματα τις έρευνας να κατανοήσουμε τις σκέψεις των πολιτών. Εξ άλλου πάνω κι από τα ευρήματα το σημαντικό είναι η μόνιμη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της θέσης των κομμάτων. Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε λίγες μέρες μετά Brexit κατέδειξε την απόσταση που χωρίζει τους πολιτικούς αρχηγούς από τους απλούς καθημερινούς πολίτες. Αυτό κάναμε εμείς, Γεφυρώσαμε την απόσταση αυτή, βγάλαμε τη γνώμη του κόσμου από τη σκιά.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα-έκπληξη για το ΠΑΣΟΚ: Τι απάντησαν οι ψηφοφόροι του για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις [εικόνες] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news