facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ανατροπές σε φόρους ακινήτων-φοροαπαλλαγές

Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων προωθεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τον στρατηγικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει στα χέρια του τις προτάσεις της επιτροπής που έχει επιφορτισθεί με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, στην κατεύθυνση ανακατανομής των βαρών που σηκώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες, χωρίς όμως να θίγονται οι φιλόδοξοι εισπρακτικοί στόχοι, και κυρίως τα έσοδα που φέρνει στα ταμεία του κράτους ο ΕΝΦΙΑ, ακόμα και αν ο συγκεκριμένος φόρος αλλάξει όνομα.
Από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, αναπόφευκτα θα θιγούν: αφορολόγητα ποσά, κλίμακες, συντελεστές φόρων ακόμη και φοροαπαλλαγές προκειμένου να υπάρχει αντίκρισμα στα φορολογικά έσοδα.
Όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, με τις νέες διατάξεις, οι γονικές παροχές να καταστούν ακριβότερες, ενώ ανοδικά να κινηθούν ενδεχομένως και οι φόροι στις μεταβιβάσεις δεδομένου των εισηγήσεων που κατατίθενται για προσαρμογές στην κλίμακα υπολογισμού των φόρων.
Οι συντελεστές στους φόρους μεταβίβασης μειώθηκαν για πρώτη φορά το 2010, με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Στο 8% από 9% για την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου έως 20.000 ευρώ και στο 10% από 11% για το υπερβάλλον ποσόν. Το 2015 που η κτηματαγορά έπνεε τα λοίσθια ο φόρος μεταβίβασης έπεσε στο 3% για να μπορέσει να σωθεί η οικοδομή.
Από τις αλλαγές αναμένεται να θιγεί και η πρώτη κατοικία, τα αφορολόγητα όρια της οποίας σήμερα διαμορφώνονται σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο.
Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο, και καθένα από τα επόμενα.
Τα πάνω- κάτω θα έρθουν από το 2017 και στους φόρους για γονικές παροχές και δωρεές. Το σημερινό αφορολόγητο όριο στις δύο αυτές κατηγορίες είναι 150.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για κληρονομιά ή δωρεά προς τέκνο ή εγγονό. Με την ισχύουσα κλίμακα, για αξία μεταβίβασης έως 300.000 ευρώ ο φόρος γονικής παροχής ή κληρονομιάς ανέρχεται έως 1.500 ευρώ, καθώς ο φορολογικός συντελεστής για την αξία από τα 150.000 ευρώ έως τα 300.000 είναι 1% (τα πρώτα 150.000 είναι αφορολόγητα).
Στην ίδια φορολογική κλίμακα ο ανώτατος συντελεστής είναι 10%, ο οποίος σύμφωνα με τα νέα σενάριαπρόκειται να αυξηθεί προκειμένου να πληρώνουν περισσότερα όσοι κληρονομούν μεγάλης αξίας ακίνητα.
Ειδικά για τις δωρεές το αφορολόγητο όριο των 150.000 ευρώ δεν ισχύει μόνο για τις δωρεές ακινήτων από τους γονείς προς τα ενήλικα τέκνα αλλά και από τους παππούδες ή τις γιαγιάδες προς τα εγγόνια. Επίσης, αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ ισχύει και σε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας από άγαμο φορολογούμενο με δωρεά.
Σε κάθε περίπτωση, στην απόκτηση πρώτης κατοικίας με γονική παροχή ή δωρεά από έγγαμο φορολογούμενο ισχύει αφορολόγητο όριο 250.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται περαιτέρω αν υπάρχουν και προστατευόμενα τέκνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 και μετά εφαρμόζονται τρεις φόροι στις μεταβιβάσεις ακινήτων,ανάλογα με τον αν η κατοικία που αγοράζεται είναι νεόδμητη ή μεταχειρισμένη, πρώτη ή δευτερεύουσα, ενώ με φόρο επιβαρύνονται και όσοι πουλούν ακίνητα (φόρος υπεραξίας). Από τον τελευταίο εξαιρούνται οι φορολογούμενοι που πουλούν ακίνητα τα οποία απέκτησαν πριν από το 1995.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η κατεύθυνση είναι για ακόμη μεγαλύτερα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο, όπως έγινε ήδη με τις αλλαγές που προηγήθηκαν.
Από φέτος εντάχθηκαν για πρώτη φορά στον συμπληρωματικό φόρο και τα αγροτεμάχια ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

Φοροαπαλλαγές 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΓΓΔΕ, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών και οι προτάσεις για την κατάργηση των εναπομεινασών φοροαπαλλαγών, προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπουν στο στόχαστρο της ΓΓΔΕ όσες εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές έχουν απομείνει στην φορολογία εισοδήματος, όπως:
- η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους,
- η έκπτωση του 10% των εξόδων για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη από το φόρο εισοδήματος,
- η έκπτωση του 10% των δωρεών από το φόρο εισοδήματος,
- οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τους ανάπηρους,
- οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους,
Επίσης θα επανεξεταστούν και θα καταργηθούν ή θα περικοπούν οι μειώσεις των τεκμηρίων για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, οι απαλλαγές συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων κ.λπ.
 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπές σε φόρους ακινήτων-φοροαπαλλαγές"

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την Cosco λογω απεργίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρακάμπτει την Ελλάδα

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης που παρακάμπτει την Ελλάδα και τον σιδηροδρομικό της άξονα, ενεργοποίησε η θυγατρικής της Cosco στην Ελλάδα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Η εξέλιξη έρχεται πριν περάσουν δυο εικοσιτετράωρα από την επισήμανση του επικεφαλής της Cosco, Xu Lirong στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «καλό θα ήταν να μην γίνονται τόσες απεργίες». Λαμβάνει δε χώρα καθώς αναμένεται να αποσφραγιστεί η δεσμευτική προσφορά των ιταλικών σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , η μόνη που υπεβλήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ την Τετάρτη.

Το σχέδιο της θυγατρικής της Cosco («business continuity planning»), που ήδη υλοποιείται, προβλέπει την δια θαλάσσης μεταφοράς του 50% των εμπορευματοκιβωτίων που προέρχονται από την Ασία και έχουν ξεφορτωθεί στον ΟΛΠ με προορισμό την κεντρική Ευρώπη, στο λιμάνι της Σλοβενίας, Κόπερ και την από εκεί προώθηση τους στους τελικούς αποδέκτες.

Το άλλο 50% των φορτίων αυτών μεταφέρεται με φορτηγά στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης από όπου και παραλαμβάνεται από τους σιδηροδρόμους των Σκοπίων για να προωθηθεί επίσης προς την Κεντρική Ευρώπη.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου εκτός από τα έσοδα που στερεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταδεικνύει τις συνθήκες απαξίωσης στις οποίες εχει περιέλθει η σιδηροδρομική εταιρεία. Απαξίωση στην οποία συνέβαλλε τόσο η πολύμηνη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρώπη λογω των μεταναστών και προσφυγών που είχαν αποκλείσει την διέλευση στην Ειδομένη όσο και των όσων συμβαίνουν με του εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” υπεγράφησαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τον ΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, χωρίς αυξήσεις, ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η διαδικασία πάγωσε κατόπιν παρέμβασης του ΤΑΙΠΕΔ, όχι όμως πριν υπογραφούν συμβάσεις για τους μηχανοδηγούς που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πήραν και αυξήσεις της τάξης των 200 ευρώ μηνιαίως.

Τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ), αντιδρώντας στην καθυστέρηση υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και, βέβαια, στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας πραγματοποιούν απεργίες που ξεκίνησαν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου, οπότε και θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εξετάσει την οικονομική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έτσι δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την Cosco λογω απεργίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρακάμπτει την Ελλάδα"

Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας 700.000 άτομα στην Ελλάδα

Το προνοιακό πρόγραμμα για τα άτομα και τα νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας παρουσίασε στο Βόλο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το πρόγραμμα "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά τον τρέχοντα μήνα σε 30 δήμους και θα εφαρμοσθεί πλήρως από τις αρχές του 2017 σε όλους τους Δήμους της χώρας, είναι ένα πολύπλευρο σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα. Όπως είπε η κ.Φωτίου, στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη και μονοπρόσωπα νοικοκυριά, που το μηνιαίο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 200 ευρω. Στη χώρα μας σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ζουν 700.000 άτομα. Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης, παροχή επιδότησης ενοικίου από 70-220 ευρώ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, κοινωνικό τιμολόγιο για ηλεκτρικό ρεύμα και δωρεάν ύδρευση από τους δήμους, σχολικά γεύματα, κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη.

Η κ.Φωτίου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά, λέγοντας ότι με το νέο σύστημα που θα εφαρμοσθεί για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, θα πριμοδοτούνται όσα προέρχονται από οικογένειες με ακραία φτώχεια. Από τα 81.000 παιδιά, τα 18.000 ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν, θα προέλθουν κατά 75 εκατ. από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 95 εκατ. από τα Δημόσια Ταμεία. Παράλληλα, η κ.Φωτίου έκανε αναφορά και στο νέο Νόμο Πλαίσιο για την Προστασία προς άτομα ΑμΕΑ,άστεγους,Ρομά,ηλικιωμένους κλπ. Στόχος των προγραμμάτων αυτών δεν είναι η παγίωση της κατάστασης με παροχές, αλλά η επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνική παραγωγική διαδικασία, γι' αυτό και όσοι θα ενταχθούν στα Κεντρα Κοινότητας, θα καταβληθεί προσπάθεια να βρουν εργασία. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ, ό,τι θεωρείται υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, η κ.Φωτίου απάντησε ότι "το ΔΝΤ αποτελεί την ακραία έκφραση νεοφιλελευθερισμού και κάνουν λάθος αν νομίζουν ό,τι όσο συμπιέζονται οι μισθοί,θα αυξάνεται και η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Με αυτές τις πολιτικές χάσαμε τα τελευταία χρόνια το 1/4 του ΑΕΠ". Η κ.Φωτίου, η οποία συνοδευόταν και από τον Γ.Γ. του υπουργείου Δημήτρη Καρέλλα, αύριο θα επισκεφθεί την Καρδίτσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας 700.000 άτομα στην Ελλάδα "

Γυναίκα εφοριακός βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει φοροφυγά

Την εφοριακό με τα μάτια της, είδε την περασμένη Παρασκευή μια Κινέζα, η οποία βρίσκονταν στην παραλία της Τσαμπίκας, στην ανατολική πλευρά της Ρόδου και ασκούσε καθήκοντα... μασέρ, με το αζημίωτο σε δεκάδες λουόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή» στην περιοχή έφθασε, μικτό κλιμάκιο αστυνομικών και εφοριακών προκειμένου να πραγματοποιήσουν συντονισμένους ελέγχους.

Αμέσως μόλις η Κινέζα είδε τους εφοριακούς με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους, άρχισε να τρέχει μέσα στους λουόμενους για να μην την σταματήσουν.

Αστυνομικοί και εφοριακοί άρχισαν να την καταδιώκουν και τότε, προτίμησε να πέσει στη θάλασσα με τα ρούχα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή της.

Η Κινέζα έμεινε σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τη στεριά και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνούνταν να βγει από τη θάλασσα.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αρμοδιότητα να την συλλάβουν εντός των υδάτων (έπρεπε να κληθεί το λιμενικό) και τότε η εφοριακός που φορούσε το μαγιό της, (καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί παριστάνουν και τους τουρίστες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένους ελέγχους) έβγαλε
γρήγορα τα ρούχα της, βούτηξε στη θάλασσα και κολύμπησε μέχρι το σημείο που βρίσκονταν η Κινέζα, υποχρεώνοντάς την έτσι να βγει στη στεριά.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το όλο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, η Κινέζα μασέρ δεν αντιστάθηκε.

Με αργό ρυθμό η εφοριακός έβγαλε στη στεριά την Κινέζα και αμέσως οι αστυνομικοί την συνέλαβαν, ενώ οι εφοριακοί επέβαλαν σε βάρος της, το πρόστιμο που προβλέπεται.

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκα εφοριακός βούτηξε στη θάλασσα για να πιάσει φοροφυγά"

Επανέρχονται Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ για το «Σχέδιο Χ»

Με άρθρο τους, οι Γ. Βαρουφάκης και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ δίνουν απαντήσεις στους επικριτές τους.

«Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και του Grexit, δεν είχαν σχέδιο αντίδρασης. Ο μόνος που έδωσε τη σχετική εντολή ήταν ο Τσίπρας, το 2015, ως εναλλακτική πρόταση στο «Δόγμα της Υποταγής» γράφουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Το 2012 η ΕΚΤ εκπόνησε σχέδιο για αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το ονόμασε Plan Z.

» Παράλληλα, οι Κεντρικές Τράπεζες της Γαλλίας και της Αγγλίας, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες εκπονούσαν δικά τους σχέδια αντίδρασης σ’ ένα Grexit.

» Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στην πτώχευση και προ του Grexit, δεν εκπόνησαν αντίστοιχα σχέδια.

» Το κενό αυτό, για το οποίο έπρεπε να είναι υπόλογες όλες οι κυβερνήσεις της περιόδου 2000-14, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάψει να υφίσταται».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Επανέρχονται Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ για το «Σχέδιο Χ»"

Απέλυσαν παντοδύναμο πράκτορα της ΕΥΠ - Ποιους εμπλέκει

Πρώην παντοδύναμος υποδιευθυντής και κορυφαίος συνδικαλιστής της ΕΥΠ απολύθηκε οριστικά από την υπηρεσία του με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 3.719 απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα από εμπιστευτικά έως άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού, αναφορές υπηρεσιακών επιχειρήσεων και γενικά κάθε είδους πληροφορίες.

Υποστηρίζει ότι η απόλυσή του έγινε για καθαρά πολιτικούς λόγους, εμπλέκοντας ηχηρά ονόματα της Ελληνικής πολιτικής ζωή της χώρας, όπως των Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κλπ, αλλά και γεγονότα που στιγμάτισαν τα πολιτικά γεγονότα της χώρας κατά την τελευταία 20ετία. Ακόμη, υποστηρίζει έχει ξεκινήσει σε βάρος του ένας ανελέητος ψυχολογικός πόλεμος.

Η διαδρομή του μέσα στην ΕΥΠ ήταν αξιοζήλευτη, όπως ο ίδιος την περιγράφει, ενώ η κατοχή επιστημονικών τίτλων (εξωτερικού και ελλαδικού χώρου) ξεπερνά τα κοινά όρια.

Την πόρτα της ΕΥΠ πέρασε τον Μάρτιο του 1989. Κατέχει διάφορες θέσεις και το 2009 αναρριχήθηκε στη θέση του διευθυντή, ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΕΥΠ (1997 - 2010).

Συμμετείχε σε πολλές αποστολές κατασκοπείας τόσο του εξωτερικού όσο και εντός Ελλάδος, ακόμη και σε αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές, ενώ ήταν εκπαιδευτής τόσο την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε και μέλος της επιτροπής προσλήψεων πρακτόρων στην ΕΥΠ.

Μετά από έρευνα στο γραφείο του στην ΕΥΠ και στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων της ΕΥΠ, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.719 απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα από εμπιστευτικά έως άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού, τα οποία είχε παράνομα στην κατοχή του.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 τέθηκε σε προσωρινή αργία, ενώ ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, κατέθεσε σχετικές αναφορές στην Εισαγγελία Αθηνών, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του «πλήθος εγγράφων εθνικής ασφαλείας, που τα συμφέροντα της πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι στις ξένες κυβερνήσεις».

Σε βάρος του ασκήθηκαν διάφορες ποινικές διώξεις για διάφορα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος (κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, υπεξαγωγή εγγράφων κλπ) από τα οποία για ορισμένα απηλλάγη μεν αλλά και άλλα εκκρεμούν, όπως είναι αυτό ενώπιον του Αρείου Πάγου που αφορά τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής απορρήτων εγγράφων. Παράλληλα, του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Μία από τις διώξεις σε βάρος του είναι για κατασκοπεία, καθώς «από τον Νοέμβριο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 πέτυχε να περιέλθουν παράνομα στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει και να τα διαβιβάσει σε άλλους», όπως και για άλλα αδικήματα.

Κατόπιν όλων αυτών κινήθηκε σε βάρος του μεθοδευμένη παράνομη πειθαρχική διαδικασία, όπως υποστηρίζει, που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική απόλυσή του.

Έτσι, προσέφυγε το συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, κατόπιν μεθόδευσης και κατά παράβαση των νομοθετικών προβλέψεων.

Εμπλοκή πολιτικών και όχι μόνο προσώπων

Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι η απόλυσή του έγινε, μεταξύ των άλλων, καθώς:

- Σταμάτησε τη διαρροή άκρως απορρήτων εγγράφων (ειδικού χειρισμού) που απευθύνονταν προσωπικά στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προς τον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεώργιο Παπανδρέου,

- Αντιτάχθηκε στις παρανομίες του (τότε) διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, του τότε πολιτικού προϊσταμένου του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αλλά και του κόμματος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (2009-2010),

- Αποκάλυψε πολλά στοιχεία για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας (πυρκαγιές του 2007 και εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008),

- Αντιτάχθηκε στην απόκτηση του συστήματος C4I,

- Συμμετείχε ως υπεύθυνος έργου στην απόκτηση του «γεωγραφικού συστήματος διασυνοριακής ασφάλειας κατά την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών», κάτι που θα απάλλασσε την ΕΥΠ από την καταβολή υπέρογκων ποσών σε ξένες υπηρεσίες για την λήψη δορυφορικών φωτογραφιών, κ.λπ. Το σύστημα αυτό παραλήφθηκε (προσωρινά, γιατί η οριστική παραλαβή έγινε το 2009) επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και όταν διοικητής της ΕΥΠ ήταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,

- Ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΕΥΠ αρνήθηκε να εκδώσει ψευδή ανακοίνωση για την περιβόητη «εξαφάνιση» Πακιστανών το 2005, «παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το περιβάλλον του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Α. Παπανδρέου». Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση των Πακιστανών την είχε χειριστή τότε ως εισαγγελέας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατόπιν εντολής του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού και η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο...

- Προέβη σε πολλές ενέργειες ωφέλιμες μεν για το εθνικό συμφέρον αλλά επιζήμιες για τα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Στο σημείο αυτό κάνει λόγο για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της Vodagone και σημειώνει ότι ήταν παρακολουθούμενος μαζί με τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Ακόμη, αναφέρει ότι η όλη πειθαρχική διαδικασία σε βάρους η οποία τον οδήγησε σε οριστική απόλυση από την ΕΥΠ ήταν κατασκευασμένη και η απόφαση προειλημμένη, ενώ κάνει λόγο για πολιτικές σχέσεις του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου με πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, υποστηρίζει ότι η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία απολύθηκε είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απέλυσαν παντοδύναμο πράκτορα της ΕΥΠ - Ποιους εμπλέκει"

Κατρούγκαλος: Εκτός συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στο κανάλι «Ε».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε «ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές». «Πετύχαμε τόνισε ο Υπουργός να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «καθιερώσαμε την Εθνική Σύνταξη η οποία είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

Ο Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται. Για τις νέες συντάξεις χηρείας όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Εκτός συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός"

Γεωργιάδης: Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε πως ο ΣΚΑΪ θα κλείσει «οπωσδήποτε»

Την αποκάλυψη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε «μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε», έκανε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι, μπορεί ο ΣΚΑΪ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, «αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς».

Επισημαίνοντας αυτά τα ζητήματα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ θα τον κρίνει αντισυνταγματικό.

Παππάς: Οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης δεν θα λειτουργήσουν
Η ΝΔ δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο, που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφέρει στη γραπτή απάντηση του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Παππά:

«Η ΝΔ δια των στελεχών του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο, που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει την ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα.

Αυτό δε θα συμβεί. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση.

Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά. Όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν. Οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη».


ΝΔ: Ο Υπουργός - υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι στήνει σύστημα διαπλοκής.

«Ο Υπουργός - υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης».

Όπως σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, «το Σύνταγμα είναι σαφές» και η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς «απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης».

«Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν πείθει η ΝΔ, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες – μαζί με το ΠΑΣΟΚ – άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη ΝΔ ότι «συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων», αλλά και ότι ήταν εκείνη που «μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση».

«Τώρα η Ν.Δ. παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κρέτσος: Κρυστάλλινη η διαδικασία αδειδότησης

Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή σημερινή δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν «σαθρά», οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία», αναφέρει ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Όπως υπογραμμίζει, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, τονίζει ο κ. Κρέτσος και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους». 

Το άνοιγμα των προσφορών, δε, από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό.Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr ), σημειώνει στη δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας.

skai



Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε πως ο ΣΚΑΪ θα κλείσει «οπωσδήποτε» "

Οργισμένη επιστολή συνταξιούχου στον Παυλόπουλο: Πείτε στους κυβερνώντες τουλάχιστον να μην χαμογελούν

Με μία επιστολή γεμάτη οργή, ένας ηλικιωμένος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν διαπίστωσε μείωση συνολικά 410 ευρώ, συνολικά, στη σύνταξη του ιδίου και της συζύγου του.

Ο Νίκος Ρουσινέλος, 83 ετών διαβητικός, εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία και η 82χρονη σύζυγός του, κατάκοιτη με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, δούλευε σε κατάστημα ρούχων. Στις 28 Ιουνίου, όταν ο ηλικιωμένος πήγε να παραλάβει μέρος της σύνταξής του- έπαιρνε 784 ευρώ ο ίδιος μαζί με το ΕΚΑΣ και 684 η σύζυγός του- διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσό- που είναι και το μοναδικό τους εισόδημα- μειώθηκε κατά 410 ευρώ.

Μετά από αυτό, αποφάσισε να απευθυνθεί με επιστολή, μέσω του «Ελεύθερου Τύπου» στον Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας του να συστήσει στους κυβερνώντες «να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο» και να δείξουν «τουλάχιστον λίγο σεβασμό στους Ελληνες για τα δύσκολα που περνούν».

Η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Προκόπη Παυλόπουλε, στα στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς.

Απευθύνομαι σε εσάς για δύο λόγους. Πρώτον, διότι είχα τη χαρά και την ευτυχία να σας γνωρίσω από κοντά και ξέρω πολύ καλά τις ευαισθησίες σας και δεύτερον δεν αναγνωρίζω κανέναν και ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν τους αναγνωρίζω διότι είναι άσχετοι με τη δημοκρατία, δεν γνωρίζουν την έννοιά της, αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους. Τα ισοπέδωσαν όλα! Ντροπή τους!

Είμαι 83 ετών άρρωστος με διαβήτη τύπου ΙΙ. Η σύζυγός μου είναι 82 ετών κατάκοιτη, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Και οι δύο είμαστε συνταξιούχοι, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα τις συντάξεις μας, παίρνουμε κάθε μήνα το ποσό των 1.400 ευρώ και οι δύο μαζί. Σε μία ημέρα, μετά τις πρόσφατες μειώσεις, είδαμε μία μείωση στις συντάξεις μας, με το ποσό των 410 ευρώ! Αρα το μηνιαίο εισόδημα πλέον και των δύο μας διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Εκείνο που ζητώ από εσάς, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό μας, να συστήσετε στους κυβερνώντες να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο, ας δείξουν τουλάχιστον λίγο σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο των Ελλήνων για τα δύσκολα που περνούν, για τα βάρη που τους έχουν φορτωθεί!

Προς τι τα χαμόγελα; Πάνε όλα καλά; Χαίρονται με την ταλαιπωρία του λαού; Με τη φτωχοποίησή του; Με το θάνατό του;

Η αλαζονεία της εξουσίας στο μεγαλείο της! Αισθάνομαι ηλίθιος, βλάκας, έχω μεγάλη οργή!

Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι στη δύση της ζωής μας θα βιώναμε αυτή την εξαθλίωση με Αριστερή Ακυβερνησία!

Αν εγώ και η γυναίκα μου μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας (... και το πιστέψω, ... προφανώς αδύνατο), θα «πάω» τουλάχιστον ευτυχισμένος.

Με σεβασμό στο πρόσωπό σας

Νίκος Ρουσινέλος

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργισμένη επιστολή συνταξιούχου στον Παυλόπουλο: Πείτε στους κυβερνώντες τουλάχιστον να μην χαμογελούν "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news