facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Βουλή: Κυρώθηκε, μετά τις παλινωδίες Δρίτσα, η πώληση του ΟΛΠ στην Cosco

Με 223 ψήφους υπέρ -των βουλευτών των έξι εκ των οκτώ κομμάτων- που σηματοδοτούν μια ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, κυρώθηκε η συμφωνία για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.
Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων και καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (25 ψήφοι).
Το ΚΚΕ υπερψήφισε, ωστόσο, την τροπολογία για το Κερατσίνι και τα άρθρα για το Λιμενικό Σώμα, πλην αυτού για την συμμετοχή του Λιμενικού στην FRONTEX.
Η ΧΑ έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία την αρχή του και άρθρα του νομοσχεδίου και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το άρθρο 10α, για τις εργασιακές σχέσεις
Νωρίτερα, πυρά ομαδόν κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές παλινωδίες στην υπόθεση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco.
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, τάχθηκαν  πάντως υπέρ του κυρωτικού νομοσχεδίου της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.
Η Νέα Δημοκρατία
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ
«Θα θέλαμε σήμερα να χαιρόμαστε αλλά μας τη στερήσατε αυτή τη χαρά με τη δική σας ενοχική εισήγηση», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό ναυτιλίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.
Ο Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρθηκε ενοχικά απέναντι στη σύμβαση με την Cosco, επειδή είναι από την αρχή εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και ότι υποχρέωσε το κοινοβούλιο να περιμένει την διαπραγμάτευση των νομοτεχνικών αλλαγών συναλλασσόμενο με μια εταιρεία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας επί της αρχής, σημειώνοντας ότι απετέλεσε στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ από το 2008 και τόνισε ότι, «η στρατηγική σχέση με την Κίνα είναι κάτι που συμμεριζόμαστε σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τους Yes Man των αποικιοκρατικών συμβάσεων και τους αρχιερείς των απολύσεων» ανέφερε στην τοποθέτησή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «ταυτίζεται με τους δικηγόρους της COSCO».
Η Φωτεινή Βάκη είπε επίσης ότι η διαδικασία της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης έχει ξεκινήσει από το 2008, και η κυβέρνηση προσπάθησε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις να αυξήσει την παραγωγικότητα της επένδυσης και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και μέσω των μετατάξεων.
«Η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας προσπάθειας για την οικονομίας την τοπική και εθνική ανάπτυξη», κατέληξε η Φωτ. Βάκη.
Η Χρυσή Αυγή
Για «ξεπούλημα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να προστατεύσει τους εργαζόμενους.
Ο Ιωάννης Λαγός έθεσε επίσης το θέμα της Κυνόσουρας της Σαλαμίνας, όπου βρίσκονται τα οστά των Σαλαμινομάχων και επικαλέστηκε έγγραφο της δημοτικής αρχής της Σαλαμίνας, σύμφωνα με τα οποία τα εδάφη αυτά δεν ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη
«Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μη μας λέτε άλλα αντί άλλων» ζήτησε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και εκτίμησε ότι, οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν λάβει ένα αρνητικό μήνυμα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κατοχυρώσει τους εργαζόμενους δεν μπόρεσε, και προσπαθεί να κάνει προσλήψεις με μετατάξεις.
«Είστε ξένοι με αυτά. Αντιλαμβάνεστε την ανάπτυξη με τρόπο μεταφυσικό και νομίζετε ότι θα έρθει από μόνη της», κατέληξε.
Η Ένωση Κεντρώων
«Εάν υπήρχε σοβαρή διαπραγμάτευση να είχατε μεριμνήσει για τη σύνδεση της σύμβασης με ανταποδοτικά οφέλη ανάλογα με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων. 
Δεν μπορεί να παραβλέψει ότι τέτοιας μορφής σύμβασης θα συμβάλλουν στην επάνοδο της οικονομίας. Καλύτερες συμβάσεις και καλύτερες αποδώσεις. Θα την ψηφίσουμε κατ’ αρχήν τη σύμβαση.
Οι ΑΝΕΛ
«Δεν ήταν μείζον το θέμα που ανέκυψε χθες και εκδηλώθηκε με τρόπο που δεν έπρεπε», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπερασπίστηκε τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα τονίζοντας ότι «έκανε ότι μπορούσε να βελτιώσει έως την τελευταία στιγμή για τους εργαζόμενους, ανθρώπους που τους ξέρει και έχει μεγαλώσει με αυτούς».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την αναπλήρωση των απωλειών των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, έως ότου γίνει η αναπλήρωση.
«Απαιτούνται 120 εκατ. ευρώ για το πεντάμηνο έως ότου γίνει αναπροσαρμογή και πιστεύω ότι θα γίνει», κατέληξε ο Θαν. Παπαχριστόπουλος.
Το ΚΚΕ
«Εύκολη κριτική» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η κυβέρνηση από κόμματα της αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και εκτίμησε ότι έγινε για να «συγκαλυφθεί, ότι συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής».
Ανέφερε, ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση τόσο για το τίμημα της ιδιωτικοποίησης, όσο και για το ποιοι είναι οι αγοραστές. «Ούτε μας ενδιαφέρει, είπε, να παραμείνει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά ως έχει τώρα. Δηλαδή στο δημόσιο έλεγχο και να το λυμαίνονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα» τόνισε.
Εκτίμησε, επίσης, ότι με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά η κυβέρνηση ικανοποιεί στρατηγικό στόχο της εγχώριας αστικής τάξης και ότι θα έχει επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ΟΛΠ.
Δρίτσας: «Η αξιοπιστία της χώρας υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από την κυβέρνηση»
«Το περιεχόμενο, η ατζέντα, οι προοπτικές, οι δυνατότητες, το επίπεδο στρατηγικής κατεύθυνσης, θα αποτυπωθεί από το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.
Ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογράμμισε επίσης πως «η αξιοπιστία της χώρας υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από την κυβέρνηση» καθώς -όπως είπε- έχει σχεδιασμούς προοπτικής και όχι σχεδιασμούς κατανάλωσης». 
Επανερχόμενος δε στο ζήτημα της επιστολής της COSCO, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή».
Τέλος, άσκησε κριτική στη Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις, που, όπως ανέφερε ο υπουργός, αποτυπώνει πολύμηνη προσπάθεια των εργαζομένων και της κυβέρνησης να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα. «Καταψηφίστε, αντί να βάλετε πλάτη, ώστε οι εργασιακές σχέσεις να είναι ασφαλείς και σταθερές», είπε.
Αυτή την ώρα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν του αιτήματος της ΧΑ επί της αρχής και άρθρων του νομοσχέδιου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο άρθρο για τα εργασιακά.
Φωτογραφίες: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Κυρώθηκε, μετά τις παλινωδίες Δρίτσα, η πώληση του ΟΛΠ στην Cosco "

Επανεκτυπώνουν τα απολυτήρια λυκείου!

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον εκπαιδευτικό χώρο, ύστερα από τη διαπίστωση ότι τα απολυτήρια που εκδόθηκαν για τους αποφοίτους των λυκείων σε πολλές σχολικές μονάδες της Αρκαδίας, αλλά και στον Πειραιά και όχι μόνο, δεν είναι τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με την νέα «φόρμα» απολυτηρίου τίτλου.

Ειδικότερα, σε πολλές σχολικές μονάδες, διαπιστώθηκε ότι τα απολυτήρια που είχαν εκδώσει από το πρόγραμμα «my school» την περασμένη εβδομάδα ήταν με την παλιά φόρμα και έτσι είναι πλέον αναγκασμένοι να εκδώσουν νέους απολυτήριους τίτλους για όλους τους αποφοίτους της Γ΄ λυκείου, με τη νέα φόρμα που «φόρτωσε» στο πρόγραμμα «my schoo»l το υπουργείο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για να γίνει απολύτως κατανοητό, έχει συμβεί το εξής: μετά την λήξη των γραπτών ενδοσχολικών απολυτηρίων εξετάσεων, στις 17 Ιουνίου 2016, καταχωρήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών ηλεκτρονικά, στο πρόγραμμα my school και στη συνέχεια οι σχολικές μονάδες, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προέβησαν στην εκτύπωση των απολυτηρίων και αποδεικτικών τίτλων, ως είθισται, γιατί αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα των σχολείων.

Μάλιστα, η έκδοση των απολυτηρίων που έγινε 23 και 24 Ιουνίου, μέχρι εκείνη τη στιγμή, στο σύστημα του my school εμφανίζονταν στον απολυτήριο τίτλο τα μαθήματα των «ομάδων προσανατολισμού», ως μαθήματα κατεύθυνσης, κάτι που ίσχυε με το παλαιό σύστημα, με αποτέλεσμα τα απολυτήρια που εκτυπώθηκαν να μην είναι πλέον έγκυρα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ως φαίνεται, «φορτώθηκε» στο πρόγραμμα my school η νέα φόρμα απολυτηρίου. Έτσι, την Δευτέρα 27 Ιουνίου, όσα λύκεια εκτύπωσαν απολυτήριους τίτλους, έχουν το σωστό, ενώ οι σχολικές μονάδες που εκτύπωσαν την περασμένη εβδομάδα, είναι αναγκασμένες να εκτυπώσουν νέα απολυτήρια και να μαζέψουν όσα είχαν εκτυπωθεί με την παλιά φόρμα.

Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε τυχαία σε σχολική μονάδα του Πειραιά και εν συνεχεία, από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των εκπαιδευτικών, διαπιστώθηκε η έκταση του λάθους. Και τούτο, διότι καθυστερημένα το υπουργείο ενημέρωσε το πρόγραμμα, καθώς θα μπορούσε να έχει «φορτώσει» έως τις 17 Ιουνίου που έληγαν οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις και στην περίπτωση που δεν προλάβαιναν, όφειλαν να ενημερώσουν τα σχολεία ότι θα υπάρξει καθυστέρηση μιας εβδομάδας, προκειμένου να μην προβούν σε άσκοπη εκτύπωση τίτλων και σε ταλαιπωρία των ίδιων των εκπαιδευτικών, αλλά και των αποφοίτων, αφού όσοι από αυτούς πήραν το απολυτήριο πρέπει να το επιστρέψουν, για να πάρουν το νέο.

Ενδεικτικά, σε ρεπορτάζ που έκανε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαπίστωσε ότι χρειάζεται νέα εκτύπωση των απολυτηρίων τίτλων στην Αρκαδία, στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο γενικά λύκεια Τρίπολης, στο λύκειο Λεβιδίου, αλλά και στον Πειραιά, σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων και κανείς δεν μπορεί την έκταση του λάθους στο σύνολο της χώρας.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Επανεκτυπώνουν τα απολυτήρια λυκείου! "

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ικανοποίηση στην Cosco από τις διορθώσεις Δρίτσα στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ

Την ικανοποίησή τους για τις σημαντικές διορθωτικές παρεμβάσεις στη σύμβαση παραχώρησης, στις οποίες προχώρησε το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στελέχη της κινεζικής Cosco.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, αλλά ούτε αλλαγής αναφορικά με την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, που θα μπορεί να αλλάζει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έπειτα από διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Η κινεζική πλευρά αυτό που φέρεται να επιθυμούσε να έχει προστεθεί στο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης είναι η εξάλειψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με τις εκτελέσεις έργων, αλλά και στον τρόπο επίλυσης των διαφορών που μπορεί να προκύψουν από τη σύμβαση παραχώρησης.

Σύμφωνα πάντως με τις βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, στο άρθρο 9 στην παράγραφο 1 όπου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς δύναται να προκηρύσσει διαγωνισμούς και να αναθέτει συμβάσεις έργων ως ιδιωτικές, προστίθεται η φράση «χωρίς να υποχρεούται προς τούτο να ακολουθήσει τυπικές διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων».

Επίσης, στο ίδιο άρθρο στην παράγραφο 3 σχετικά με τις οριστικές μελέτες και τα έργα που αναλαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και απαιτείται σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής «η εν λόγω έγκριση θα πρέπει να χορηγείται 90 ημέρες από την υποβολή της οριστικής μελέτης συνοδευόμενης από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών τεκμηρίωσης».

Εξάλλου, νομοτεχνικές βελτιώσεις έγιναν στο άρθρο 6 και στην επίλυση διαφορών, όπου οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης θα επιλύεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις περιλαμβάνονται και στο άρθρο 12, όπου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να υιοθετεί, να τροποποιεί και να εφαρμόζει δεσμευτικούς εταιρικούς κανόνες και κανονισμούς που θα ισχύουν για τον ίδιο στο βαθμό που αυτό είναι ειδικότερα αναγκαίο από τη σύμβαση παραχώρησης ή και να επιτρέπεται από την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εσωτερικές πτυχές της οργάνωσης της δομής των υπηρεσιών και των λειτουργιών της.

Στο άρθρο 19, επίσης, στην παράγραφο 2, αναφορικά με την παραχώρηση της περιοχής των λιπασμάτων της Δραπετσώνας, «η χρήση της έκτασης ασκείται αποκλειστικά και μόνο από τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας χωρίς δικαίωμα παραχώρησης χρήσης σε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ο δήμος δεν οφείλει αντάλλαγμα για την άσκηση της χρήσης».

Επίσης, οι νομοτεχνικές βελτιώσεις για τα άρθρα 14-15-19 δεν αφορούν θέματα της σύμβασης παραχώρησης.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ικανοποίηση στην Cosco από τις διορθώσεις Δρίτσα στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ "

ΟΓΑ: Παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών

Παρατείνεται, μέχρι την Παρασκευή 29-07-2016, η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Β΄ εξαμήνου 2015, των αυτοτελώς απασχολούμενων, καθώς και των εργοδοτών - επιχειρήσεων, που λήγουν στις 30-06-2016, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Έως την ίδια ημερομηνία 29-07-2016, παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τριμηνιαίων - εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων, καθώς και των δόσεων των Ηλεκτρονικών Ρυθμίσεων (100 δόσεων, "Πάγια", "Νέα Αρχή"), που λήγουν στις 30-06-2016.

Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας ή των ΕΛΤΑ, καθώς και μέσω της υπηρεσίας e - banking όλων των τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, «παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, διότι, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 29-07-2016, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΟΓΑ: Παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών "

Δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα δεσμεύτηκαν όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται και αφορά σε πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή.

Η δέσμευση αφορά σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και τυχόν θυρίδες που πιθανόν να κατέχει ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ.

Η δέσμευση λογαριασμών, έρχεται μετά από ενδείξεις απόκλισης δηλωθέντων εισοδημάτων κατά 10 εκατ. ευρώ

τα οποία εικάζεται ότι αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, εκτός αν ο Στ. Ψυχάρης αποδείξει το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ψυχάρης έχει κληθεί από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » " Δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη "

Εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες. Τι αναφέρει η εγκύκλιος Χουλιαράκη

Ξεκινά η εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όπως μεταδίδει το imerisia.gr.

Στην εγκύκλιο ορίζονται οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι φορείς προκειμένου να λάβουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τους ιδιώτες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Η συνολική δαπάνη του προϋπολογισμού που θα διατεθεί για την εξόφληση των χρεών προς τρίτους ορίζεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε 5,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3,5 δισ. ευρώ θα εξοφληθούν εντός του 2016 και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ εντός του 2017.

Σημειώνεται ότι η εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται στη συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών που επήλθε στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Η υλοποίησή της αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα ρευστότητας στην αγορά και στην οικονομία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους ιδιώτες όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά ανώτατο όριο στις 30.4.2016. Διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα στην διαδικασία εξόφλησης θα έχουν οι παλαιότερες οφειλές με εξαίρεση υποχρεώσεις που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις ή όταν αφορούν υποχρεώσεις που η καθυστέρηση τους επιβαρύνει το δημόσιο με πρόστιμα. Το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα υποχρεούνται οι φορείς να ενημερώνουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εξόφλησης των οφειλών τους τον προηγούμενο μήνα.


Διαβάστε Περισσότερα » " Εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες. Τι αναφέρει η εγκύκλιος Χουλιαράκη "

Συμφωνία των εργαζομένων και της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ

Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Ανακοίνωση της εταιρείας για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της

Στο μεταξύ, η εταιρεία εξέδωσε μία ανακοίνωση, απαντώντας σε «ψευδή δημοσιεύματα» για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της. Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο τα οποία αφορούν στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Μαρινόπουλος, η εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για ψευδείς δηλώσεις που έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές.
Πέρα από τα ιδιόκτητα ακίνητα που διαθέτει η Μαρινόπουλος, το χαρτοφυλάκιο της είναι διανεμημένο σε μια σειρά ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών διαχείρισης ακινήτων.
Επισημαίνεται ότι ο καταγγέλλων καταδικάστηκε πρόσφατα για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της Μαρινόπουλος, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1406 απόφαση που εκδόθηκε στις 27/6/2016»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμφωνία των εργαζομένων και της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ "

Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθ. 7/2016 απόφασή της, έκρινε ότι είναι συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το πρώτο χαράτσι (έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών), το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Από τα 22 μέλη της Ολομέλειας μειοψήφησαν μόνο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η αρεοπαγίτης Μαρία Χυτήρογλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς το Δ΄ Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθ. 7/2016 απόφασή της, έκρινε ότι το χαράτσι είναι φόρος με προσωρινό χαρακτήρα και επιβλήθηκε για σοβαρούς δημοσιονομικούς λόγους (έλλειμμα) και για το λόγο αυτό κρίθηκε ότι είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και ειδικά με τα άρθρα, (4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, 5 που επιβάλλει την οικονομική ελευθερία, 17 που προβλέπει την προστασία της ιδιοκτησίας, 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, 25 περί κράτους δικαίου και 78 που προβλέπει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο, όπως επίσης είναι σύμφωνο την ΕΣΔΑ.

Ακόμα, στο θέμα αν μπορεί να γίνεται η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η πλειοψηφία των αρεοπαγιτών έκρινε ότι είναι δυνατή, ενώ 4 μέλη του δικαστηρίου είπαν «όχι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » " Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ "

Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση και του ΤΧΣ φέρεται να ζητούν οι εταίροι

Ζήτημα αντικατάστασης της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν θέσει οι πιστωτές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Επιτροπή Αξιολόγησης διεμήνυσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στελεχών, προκειμένου το Ταμείο να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στο νέο ρόλο, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, χθες Τετάρτη ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχαλής ο διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κουτσός και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστάσιος Γάγαλης ενημερώθηκανβ για τα βασικά συμπεράσματα της αξιολόγησης, και τους συστάθηκε να αποχωρήσουν προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η κρίση στο ΤΧΣ ξεσπά λίγες ημέρες πριν την παράδοση στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών της αξιολόγησης των διοικήσεων που διενήργησε το ΤΧΣ.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι ευρωπαίοι εταίροι προσανατολίζονται στην αντικατάσταση περίπου του ενός τρίτου των στελεχών που είναι τοποθετημένοι σήμερα στα Διοικητικά Συμβούλια των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε η WSJ, ένας από τους υποψήφιους προς απομάκρυνση είναι η πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη, η οποία νωρίτερα σήμερα εξέφρασε ενστάσεις για το νέο μοντέλο διοίκησης των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζοντάς το μονοδιάστατο και συγκεντρωτικό.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » " Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση και του ΤΧΣ φέρεται να ζητούν οι εταίροι "

Θηλιά το χρέος των 321 δις ευρώ

Σε… γιοφύρι της Άρτας εξελίσσεται η προσπάθεια μείωσης του δημόσιου χρέους. Παρά τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχουν ως αποτέλεσμα το εισόδημα εκατ. πολιτών να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, το μέγεθος των χρημάτων που οφείλει η χώρα στο εξωτερικό παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 321,3 δις ευρώ το 2015, έναντι 324,1 δις ευρώ το 2014. Από τα χρήματα αυτά, το 82% είναι να αποπληρωθεί στον επίσημο τομέα (άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε., ευρωπαϊκοί οργανισμοί) και μόλις το 16% προς τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ποσοστά αυτά γίνεται άμεσα αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θέλουν ούτε να ακούν τη λέξη «κούρεμα», την ώρα που το ΔΝΤ εντείνει τις πιέσεις για άμεση αναδιάρθρωση του χρέους και αλλαγή των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2018.

Ενδεχόμενο «κούρεμα» σε δάνεια που πήρε το ελληνικό Δημόσιο και τα οποία βρίσκονται στα χέρια του επίσημου τομέα, θα είχε πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση του κράτους - μέλους που θα άναβε το «πράσινο» φως για μια τέτοια εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η μικρή μείωση του χρέους την τελευταία διετία είναι δυσανάλογη με το κόστος των μέτρων που περιλαμβάνονται στα μνημόνια και τα οποία συνεχίζουν να πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Θηλιά το χρέος των 321 δις ευρώ "

Αποχώρησε με αιχμές από την Εισαγγελία του ΑΠ η Ευτ.Κουτζαμάνη

Αποχώρησε σήμερα, με αιχμές, μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησής της με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Κουτζαμάνη έκανε λόγο για φαινόμενα που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα και πλήττουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος της.

Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποχωρεί σήμερα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου προβλεπομένου ορίου ηλικίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη ανέφερε πως αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει ότι θλίβεται γιατί «παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα προσπάθειες που πλήττουν τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος αυτής». Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, τόνισε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη να κρατούν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ελεύθερη και να αποκρούουν τις προσπάθειες αυτές και θα τις αποκρούουν ευχερώς εάν έχουν κάνει βίωμά τους την απονομή του δικαίου και εάν έχουν ταυτίσει την ψυχή τους και το είναι τους με την ανεξαρτησία τους ως δικαστικών λειτουργών».

Επίσης, ευχαρίστησε το σύνολο του Τύπου, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, για την αντικειμενική κάλυψη των θεμάτων της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι δυστυχώς υπήρξαν -ευτυχώς λίγα- δημοσιεύματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια και «θίγουν την τιμή και υπόληψη των δικαστικών λειτουργών, στους οποίους αναφέρονται».

«Προτίμησα, καθόσον με αφορούσαν τέτοια δημοσιεύματα, ευτυχώς ελάχιστα, να μη απαντήσω σε αυτά, ούτε να στείλω εξώδικα, ούτε να υποβάλλω μηνύσεις, αλλά να σιωπήσω για να προστατεύσω το κύρος μου ως εισαγγελικού λειτουργού, διότι πιστεύω ότι το κύρος του δικαστικού λειτουργού δεν κατοχυρώνεται με μηνύσεις ή εξώδικα ή διαψεύσεις, αλλά κατακτιέται από την προσωπική στάση και πολιτεία του καθενός και δεν χαρίζεται ως δώρο από την κατοχή μίας δημόσιας θέσης», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποχώρησε με αιχμές από την Εισαγγελία του ΑΠ η Ευτ.Κουτζαμάνη "

Τρικυμία στη Βουλή για την Cosco

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές που έγιναν στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της κινεζικής εταιρείας, ένα θέμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, επιχείρησε να δώσει στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μάλιστα, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε, ουσιαστικά, ότι τις αλλαγές για τις οποίες διαμαρτύρεται η Cosco δεν τις έκανε ο ίδιος, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

«Όχι το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης με κριτήριο όχι συμβατικό αλλά με κριτήριο ορθής νομοθέτησης προέβη σε αλλαγές που δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνημένων όρων και κανόνων» είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος δέχθηκε άγριο σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παραδέχθηκε ότι έγιναν αλλαγές, όχι όμως από το ίδιο το υπουργείο.

«Οι αλλαγές δεν έγιναν ούτε για να ανατρέψουν ούτε για να παραβιάσουν συμφωνίες» πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των θεμάτων που έχουν προκύψει.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρικυμία στη Βουλή για την Cosco "

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΑΧΕΠΑ

Το 40% των καρκινοπαθών αντιμετωπίζει δυσκολία στο πρώτο ραντεβού, λόγω των μεγάλων αναμονών στα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ 577.500 θάνατοι (33,7% του συνόλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση) θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν είχε υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη.

Τα στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τη μείωση των συντάξεών τους.

«Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία. Τα νοσοκομεία είναι παντελώς άδεια, χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε σοβαρό πρόβλημα υγείας σε αντίθεση με τους νέους, θέλουμε καλύτερη υγεία και κάνουμε συχνότερα εξετάσεις. Όσο για τις επεμβάσεις, για εμάς είναι Γολγοθάς. Τα προβλήματα με τους καρκινοπαθείς είναι γνωστά. Αν υπήρχε καλύτερη υγεία, θα μπορούσαν να σωθούν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Σήμερα, αν δεν έχεις χρήματα, πεθαίνεις στον δρόμο» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Χρήστος Σαλονικιός.
«Σήμερα πολλοί συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακά τους. Μας έκοψαν και τις επικουρικές συντάξεις. Ζούμε ένα δράμα. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το ότι το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που δεν έχουν να στοιχειώδη για να ζήσουν» προσθέτει.

Ο ταμίας της ενότητας συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Πασχάλης Τσαμπάζης, σημειώνει: «Διαπιστώσαμε ότι πρόσφατα μας έγινε νέα μείωση στις συντάξεις. Η μεγαλύτερη από τις προηγούμενες. Δεν μας δόθηκε το επικουρικό. Μας είπαν ότι θα μπει την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν ξέρουμε αν θα μπει ολόκληρο ή κουρεμένο. Το θέμα της υγείας είναι αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο γιατί σήμερα στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά. Αλλά υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με το νοσηλευτικό προσωπικό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΑΧΕΠΑ "

Στο 74% η δημοτικότητα του Πούτιν στην Ελλάδα

Θετικά διάκειται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue, τα οποία αφορούν στις αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών σχετικά με ξένους ηγέτες.

Όπως προκύπτει, τον Ιούνιο του 2016 η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου «σκαρφαλώνει» στο 74%, από 62% τον Οκτώβριο του 2015, καταγράφοντας άνοδο 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, μείωση 10 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει η αρνητική γνώμη για τον Ρώσο πρόεδρο. Συγκεκριμένα, από το 32% τον Οκτώβριο του 2015 μειώθηκε στο 22% τον Ιούνιο του 2016.

Ως προς την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων σε σχέση με τη στάση τους έναντι του κ. Πούτιν, το 75% των πολιτών που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική γνώμη για τον Ρώσο πρόεδρο. Αντίστοιχα, θετική γνώμη για τον κ. Πούτιν έχουν πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 80%, της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 92%, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 76%, του ΚΚΕ 47%, του Ποταμιού 49%, των ΑΝΕΛ 88% και της Ένωσης Κεντρώων 80%.

Όσον αφορά στις απόψεις των Ελλήνων για άλλους ξένους ηγέτες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα «συγκεντρώνει» 35% θετικές απόψεις και 62% αρνητικές, ενώ σε «θετικό έδαφος» βρίσκεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (69% θετικές απόψεις, 27% αρνητικές).

Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.003 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 13-17/6/2016. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και παρουσιάστηκε στην εφημερίδα στις 26 Ιουνίου.

greece-russia2016

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο 74% η δημοτικότητα του Πούτιν στην Ελλάδα "

Τάσεις MRB: Στις 5,9 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τάσεις που παρουσιάζει η MRB, έπειτα από πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες την περίοδο 16-24 Ιουνίου, για την πολιτική κατάσταση της χώρας. 

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με ποσοστό 5,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην έρευνα της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο το ποσοστό της διαφοράς ήταν στο 3,7%.

Ειδικότερα τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: 

ΝΔ: 26,1% 
ΣΥΡΙΖΑ:  20,2% 
Χρυσή Αυγή: στο 6,6% 
Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5,8% 
ΚΚΕ: 6,1%
Ένωση Κεντρώων: 3,6% 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,6% 
Πλεύση Ελευθερίας: στο  2,5% 
«Το Ποτάμι» με 2,2% 
Λαϊκή Ενότητα 1,0%, 
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,1%. 

Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 8,5% Αναποφάσιστοι και 12,6% Αποχή (7%), Άκυρο (3,3%) και Λευκό (2,3%). 


Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 51,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21,8% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 27,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 45,4%. Εκλογές 

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για την πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες το 36,1% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 44,7% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα Βουλή.Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 26,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 19,2% το κυβερνών κόμμα. Το 41,7% απαντά «Κανένα κόμμα».Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με βάση τις τάσεις της MRB διαμορφώνεται ως εξής: 


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » " Τάσεις MRB: Στις 5,9 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ "

Επεισοδιακό μπλόκο της ΓΕΝΟΠ στη Γ.Σ. της ΔΕΗ

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, καθώς οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εισήλθαν στο χώρο, σήκωσαν πανό και επιχείρησαν να διακόψουν τις διαδικασίες ώστε να μην ληφθούν αποφάσεις για τον ΑΔΜΗΕ. 

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος και CEO της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης μετά από διαβούλευση με τις νομικές υπηρεσίες, πρότεινε την αναβολή για την επόμενη Δευτέρα.Σημειώνεται ότι αρχικά δεν επετράπη η είσοδος σε περίπου 50 συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της ΓΣ. Ωστόσο, μετά από συνεννόηση και εκατέρωθεν διαβουλεύσεις, οι συνδικαλιστές εισήλθαν στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης.

euro2dayΔιαβάστε Περισσότερα » " Επεισοδιακό μπλόκο της ΓΕΝΟΠ στη Γ.Σ. της ΔΕΗ "

Μητρόπουλος: «Κλέψανε» και τη 12η σύνταξη

Για νέα περικοπή-σοκ στις επικουρικές συντάξεις κάνει λόγο η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζει πως αντί η κυβέρνηση να χορηγήσει την 13η και την 14η σύνταξη, όπως είχε προαναγγείλει, «έκλεψε» και την 12η.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ-ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Αντί για χορήγηση 13ης και 14ης σύνταξης,

«κλέψανε» και τη 12η σύνταξη!!!


Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς αυτό που αντίκρισαν 1.500.000 συνταξιούχοι όταν προσήλθαν στα ταμεία των τραπεζών για να εκταμιεύσουν για το μήνα Ιούλιο ό,τι απέμεινε από τις πενιχρές επικουρικές συντάξεις τους…;

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης Σαμαρά, μετατόπισε την ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων την δεύτερη εργάσιμη του κάθε μήνα, όπως ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση!

Το ΕΤΕΑ αποφάσισε με το ίδιο «κόλπο» να παρακρατήσει μία μηνιαία επικουρική σύνταξη μεταθέτοντας την ημερομηνία καταβολής της, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στη δεύτερη εργάσιμη κάθε επόμενου μήνα!

Ιδού η απόφαση του Δ.Σ του ΕΤΕΑ κατ’ εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης:

«ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΤΕΑ


Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.

Οι συντάξεις του Ιουλίου 2016, ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7/2016. »

Για να μην υπάρχουν λοιπόν αμφιβολίες, με βάση την πιο πάνω απόφαση, κάθε συνταξιούχος του ΕΤΕΑ θα λάβει για το 2016 τις εξής μηνιαίες επικουρικές συντάξεις:

30/1, 28/2, 30/3, 30/4, 30/5, Ιούνιος -!, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11 και 2/12, ήτοι σύνολο έντεκα (11) επικουρικές συντάξεις για το 2016 αντί για δώδεκα (12)!!!

Η κλοπή είναι ολοφάνερη και «επιστημονική», για να μη φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές από πλευράς της κυβέρνησης και καλεί τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν την αποκατάσταση του κόπου και του ιδρώτα τους, θυμίζοντας ότι η επικουρική σύνταξη αποτελείται από εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών και καμία συμμετοχή δεν έχει το Κράτος!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να βάλει τέλος πια στον εμπαιγμό των συνταξιούχων και να δρομολογήσει ΑΜΕΣΑ την επαναφορά της 12ης επικουρικής σύνταξης!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Μητρόπουλος».

real

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητρόπουλος: «Κλέψανε» και τη 12η σύνταξη "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news