facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τι διεκδικούν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την κυβέρνηση

Την αγωνιστική διεκδίκηση και οργανωμένη παρέμβαση της μικρομεσαίας αγροτιάς το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων που διαμορφώθηκε κατά τους αγώνες στα μπλόκα, εξαγγέλλει με ανακοίνωση της η πανελλαδική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «με την ψήφιση των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος αγροτικών - λαϊκών αντιδράσεων. Ήταν μια περίοδος με εμπειρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας».

Στην ανακοίνωση, αφήνονται αιχμές και για «κάποιους αγροτοσυνεταιριστές που έπιασαν τώρα «αγωνιστικό» μετερίζι σε μια «νέα ΠΑΣΕΓΕΣ», γιατί μυρίστηκαν παραδάκι.»

Όπως αναφέρεται, η ΠΑΣΥ επιδιώκει:
- Την συγκρότηση νέων αγροτικών συλλόγων «σε επίπεδο χωριού ή ομάδας γειτονικών χωριών που θα λειτουργούν, θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν και θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών.

- Το δυνάμωμα και η ουσιαστική λειτουργία των ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων που υπάρχουν.

- Η δημιουργία νέων ομοσπονδιών στο επίπεδο νομού ή περιοχής που θα συντονίζουν την πάλη.

- Η συμμετοχή ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που συγκροτήθηκε στην φωτιά του αγώνα και μπορεί να συντονίσει τους αγώνες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Καλεί δεν τους αγροτικούς συλλόγους να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες μαζί με άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, ενώ προχωρά και σε οργάνωση συνεδριάσεων των ΔΣ των ομοσπονδιών των αγροτικών συλλόγων που θα επεξεργαστούν σχέδιο παρέμβασης με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά για την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Δε νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας τη ληστεία στο εισόδημά μας. Διεκδικούμε ότι μας έχουν κλέψει» υπογραμμίζεται με έμφαση.
 
Διεκδικητικό πλαίσιο
Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται και το πλαίσιο των αιτημάτων που διαμορφώθηκαν, προβλήθηκαν και διεκδικήθηκαν και κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015 - 2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

- Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

 Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.

- Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

- Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

- Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

- Να μείνει στα χαρτιά ο νέος ασφαλιστικός νόμος -.έκτρωμα. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.

- Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, κατάργηση ασφαλιστικής εισφοράς 6.95% για την υγεία. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ: κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

- Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

- Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

- Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

- Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι. Καμία επιστροφή αποζημιώσεων ενισχύσεων που δόθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στους αγρότες. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

- Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

- Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση φορολογίας στο τσίπουρο.

- Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι διεκδικούν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την κυβέρνηση"

Παράνομο κόλπο με την εισφορά αλληλεγγύης

Με απίστευτο «κόλπο» το υπουργείο Οικονομικών στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους το δικαίωμα να πάρουν πίσω ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με τα οποία χρεώθηκαν άδικα το 2011 μέχρι και φέτος, εξαιτίας του παράνομου αντισυνταγματικού τρόπου με τον οποίο υπολογίστηκε κατά το διάστημα αυτό η εισφορά επί των τεκμαρτών εισοδημάτων τους.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΓΓΔΕ αποκαλύπτεται ότι με τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 112 του νόμου 4387/2016 το ΥΠΟΙΚ άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης επί των τεκμαρτών εισοδημάτων ώστε από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2017 ο τρόπος αυτός να είναι σύμφωνος με τα όσα προβλέπουν δύο αποφάσεις που εξέδωσε το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας (τις υπ' αριθμόν 2563/2015 και 2564/2015).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από την παράγραφο 3 της υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1087/2016 εγκυκλίου προκύπτει ότι από το 2017 σε όσες περιπτώσεις κάποιος φορολογούμενος εμφανίζει στη δήλωσή του μεγαλύτερο τεκμαρτό εισόδημα από το πραγματικό αλλά καλύπτει την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων η εισφορά αλληλεγγύης όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 112 του νόμου 4387/2016 δεν θα υπολογίζεται πλέον βάσει του μεγαλύτερου τεκμαρτού εισοδήματος, αλλά βάσει του μικρότερου ποσού εισοδήματος με το οποίο πράγματι αυτός φορολογήθηκε, δηλαδή με βάση το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων του.

Την 6ετία 2011-2016 κατά την οποία η εισφορά αλληλεγγύης εφαρμόστηκε επί των εισοδημάτων των ετών 2010-2015 ίσχυσαν οι διατάξεις του άρθρου 29 του νόμου 3986/2011, της υπουργικής απόφασης υπ' αριθμόν ΠΟΛ. 1099/9-4-2014, οι οποίες προέβλεπαν ότι σε περίπτωση που το τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν, τότε, ακόμη και αν αυτός καλύψει τη διαφορά η εισφορά εξακολουθεί να υπολογίζεται όχι επί του χαμηλού πραγματικού δηλωθέντος εισοδήματος αλλά επί του υψηλότερου τεκμαρτού!

Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες φορολογούμενοι υπερφορολογήθηκαν με εισφορά αλληλεγγύης για ανύπαρκτα τεκμαρτά

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομο κόλπο με την εισφορά αλληλεγγύης"

Handelsblatt: Αυτά κέρδισε ο Σόιμπλε από την Ελλάδα

«Τριψήφιος αριθμός εκατομμυρίων στο ταμείο του Σόιμπλε», είναι ο τίτλος άρθρου στην Handelsblatt, που αναφέρεται στα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία μεταβιβάζει η ευρωτράπεζα στις χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έπειτα από σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Πρασίνων της χώρας, Κίντλερ, τα κέρδη για το Βερολίνο ανήλθαν πέρσι στα 412 εκατομμύρια, ενώ φέτος στα 310 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χώρες - μέλη της ευρωζώνης είχαν δεσμευτεί να εμβάζουν τα κέρδη αυτά στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ωστόσο, όταν το 2015 ο Αλ. Τσίπρας άφησε να εκπνεύσει το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, τα εμβάσματα αυτά σταμάτησαν και ο Σόιμπλε δεν σκοπεύει να τα ξεκινήσει και πάλι άμεσα.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τέτοια εμβάσματα κατά το οικονομικό έτος 2016», αναφέρεται στην επιστολή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Τον Μάιο οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να μεταβιβάσουν αυτά τα κέρδη όταν θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το τρέχον τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2017 και εφόσον κριθεί αναγκαίο για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Αυτά κέρδισε ο Σόιμπλε από την Ελλάδα"

Μείωση αποδοχών σε μισθωτούς, συνταξιούχους

Από αυτό τον μήνα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι άρχισαν ήδη να νοιώθουν ή θα δουν μειωμένες τις καθαρές αποδοχές τους, λόγω της έναρξης του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες που νομοθετήθηκαν πρόσφατα (νόμος 4387/2016).

H νέα παρακράτηση φόρου προκύπτει από τη μείωση της έκπτωσης φόρους για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τις 2.100 ευρώ που ήταν για τα εισοδήματα του 2015 σε 1.900 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά, 1.950 για όσους έχουν ένα παιδί και 2.000 για όσους έχουν δυο παιδιά.

Παραμένει στις 2.100 ευρώ για όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά ενώ η έκπτωση φόρου δίνεται και στους δυο συζύγους στις περιπτώσεις έγγαμων ζευγαριών ή μερών συμφώνου συμβίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, o ελάχιστος συντελεστής φόρου διαμορφώθηκε πλέον στο 22%, ενώ το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ από 25.000 ευρώ που προέβλεπε η προηγούμενη κλίμακα.

Στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 20.001 έως τα 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου αυξήθηκε από το 22% στο 29%, ενώ στο 29% (από 32%) διαμορφώθηκε ο συντελεστής και για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 25.001 έως τα 30.000 ευρώ.

Από τα 30.001 και μέχρι τα 40.000 ευρώ ισχύει συντελεστής φόρου 37% αντί 25%-32%. Στο υπερβάλλον των 40.000 ευρώ τμήμα του ετησίου εισοδήματος επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου 45%, αντί 32%-42%.

Η έκπτωση φόρου των 1.900 - 2.100 ευρώ μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα πάνω από τα 20.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης υπάρχουν επιβαρύνσεις.

Σε ό,τι αφορά στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που αποκτώνται εντός του 2016, με τη νέα κλίμακα οι συντελεστές διαμορφώνεται ως εξής:

- 2,2% για ετήσιο εισόδημα από 12.001 ως 20.000 ευρώ,
- 5% από 20.001 ως 30.000 ευρώ, 6,5% από 30.001 ως 40.000 ευρώ,
- 7,5% από 40.001 ως και 65.000 ευρώ,
- 9% από 65.001 ως και 220.000 ευρώ και 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.

Με βάση τις νέες κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις επιβάλλονται πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, ενώ μέχρι τώρα επιβάλλονταν από τα 682 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από τα 795 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις αυξάνονται για τους περισσότερους ιδιωτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ το μήνα καθώς επίσης και για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από 720 ευρώ το μήνα.

Ο υπολογισμός των φορολογικών κρατήσεων με τις νέες επαχθέστερες φορολογικές κλίμακες ξεκίνησε ήδη (από τις αποδοχές Ιουνίου) για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ για τους συνταξιούχους ξεκινάει σταδιακά από αύριο, 29 Ιουνίου, ημέρα καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ καταβάλλονται την Πέμπτη 30 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, ενώ την Παρασκευή 1η Ιουλίου δίνονται οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Ο Κατρούγκαλος παραδέχεται μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.380 ευρώ



Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση αποδοχών σε μισθωτούς, συνταξιούχους"

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 6,5%

Προβάδισμα της ΝΔ με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse,  που διενεργήθηκε για την εκπομπή Evening Report για το Action 24. Στην ίδια δημοσκόπηση αξιολογείται αρνητικά από τους πολίτες η συμφωνία με τους δανειστές. 

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων. 
Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής: 
ΝΔ: 30%, 
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, 
Χρυσή Αυγή 6,5%, 
ΚΚΕ 5,5%, 
Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%,
 Ένωση Κεντρώων 3%, 
Ποτάμι 2,5%, 
ΑΝΕΛ 2,5%, 
ΛΑΕ 2,5%, 
Πλεύση Ελευθερίας 2,5%,
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, 
Άλλο Κόμμα 3,5%, 
Αναποφάσιστοι 8,5%, 
Δεν Απαντούν 3%.

Η ΝΔ καταγράφει παράσταση νίκης 52% έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με29% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών σε ποσοστό 78%  (έναντι 17% θετικά), ενώ στο ερώτημα αν η σημερινή οικονομική πολιτική οδηγεί στην ανάπτυξη το 79%απαντούν «όχι» (έναντι 16% που απαντούν «ναι»).

Θετική είναι η αξιολόγηση από τους ερωτηθέντες της επένδυσης στο Ελληνικό σε ποσοστό 64%, έναντι 30% που την κρίνουν αρνητικά.

Σε ερώτημα για τις συνέπειες του Brexit για την Ευρώπη και τους λαούς της το45% των ερωτηθέντων την κρίνουν ως αρνητική εξέλιξη, έναντι 27% που τη θεωρούν θετική και 16% που την αξιολογούν ως ουδέτερη. Σε ανάλογο ερώτημα για τις συνέπειες του Brexit στην Ελλάδα το 41% τη χαρακτηρίζουν αρνητική εξέλιξη, το 25% ουδέτερη και το 20% θετική.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 6,5%"

Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια: Στα 430 εκατ. ευρώ τα δάνεια σε ΜΜΕ από την Εθνική Τράπεζα

Με πρώτο μάρτυρα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ξεκίνησε επί της ουσίας το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Φραγκιαδάκης, το σύνολο του δανεισμού των επιχειρήσεων ΜΜΕ από την Εθνική Τράπεζα είναι στα 430 εκατ. ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει νέες δανειοδοτήσεις.

Σε ερώτηση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτη Φάμελου σχετικά με τη χορήγηση τραπεζικής ενημερότητας ενόψει των αδειοδοτήσεων των καναλιών, ο κ. Φραγκιαδάκης απάντησε ότι οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι.

«Αν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις θα δοθεί τραπεζική ενημερότητα, αν όχι δεν θα δοθούν. Το θέμα είναι νομικό ως επί το πλείστον. Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θίξει τα συμφέροντα της τράπεζας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος μίλησε για σαφή διάκριση των τραπεζών υπέρ των ΜΜΕ σε σχέση με τα δάνεια που δίνουν σε ιδιώτες και επιχειρηματίες παρότι, όπως είπε, μόνο το 35% από τα «μίντια» έχουν εξασφαλίσεις.

«Η δική μας τραπεζική τακτική, ειδικά σε ό,τι αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν να μην λαμβάνονται προσωπικές εγγυήσεις και δεν είναι διαφορετική σε σχέση με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους», τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης σημειώνοντας ότι για τα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια εφαρμόζεται διαφορετικό μοντέλο. Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ακόμα ότι σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ οι προβλέψεις για την εξυπηρέτηση των δανείων τους, που είναι ύψους 12 εκατ. ευρώ, «επί του παρόντος, οι τράπεζες είναι επαρκώς καλυμμένες».

«Η Εθνική Τράπεζα έχει 400 εκατ. ευρώ δάνεια σε ό,τι αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης, σε ένα χαρτοφυλάκιο 19 δισ. Δεν εξαρτά την επιβίωση της από τα "μίντια". Οι τράπεζες είναι τράπεζες. Δεν είναι επιχειρηματίες. Όταν μιλάμε περί βιωσιμότητας μιας επιχειρήσεις, είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε, να πάμε μπροστά», σημείωσε.

«Από τα 430 εκατ. ευρώ των δανείων, το 50% είναι μη εξυπηρετούμενα. Δώσαμε 47 δισ. ευρώ με 50 δισ. ευρώ στις τράπεζες για να κρατηθούν όρθιες. Παραβιάστηκε ο κανονισμός, δεν τέθηκαν όρια. Τι έκαναν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του; Τι θα κάνετε τώρα εσείς σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη και για όλα όσα παραβιάστηκαν;» επέμεινε ο κ. Φάμελος.

«Η τράπεζα έχει μια πιστωτική πολιτική την οποία τηρεί. Έχει κανόνες που τηρεί. Δεν θεωρώ ότι η τράπεζα έχει παραβεί τον τρόπο λειτουργίας της στις περιπτώσεις των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης», απάντησε ο κ. Φραγκιαδάκης και συμπλήρωσε:

«Τα πράγματα στην οικονομία πήγαν άσχημα, διαφαίνεται αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών, όμως η τράπεζα έχει τα μέσα να το διαχειριστεί. Οι τράπεζες σήμερα είναι ιδιαίτερα φειδωλές σε νέες χρηματοδοτήσεις. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους θεσμούς μας και να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και στο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.

Οφείλει μια τράπεζα να εξαντλήσει όλες τις ενέργειες για να γίνει ένα δάνειο βιώσιμο. Είμαστε σε συζητήσεις με κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης για να δούμε πώς και με ποιο τρόπο θα αποπληρωθεί η τράπεζα. Λαμβάνονται πρόσθετες εξασφαλίσεις. Στο πλαίσιο του εφικτού, προσπαθεί μια τράπεζα να ικανοποιηθεί, και πρέπει να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, και να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της και να μην κλείσει η εταιρεία. Αυτό είναι το τελευταίο μέτρο που πρέπει να ισχύσει και αυτό επιβάλλεται από τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στη χώρα. Πολιτική της τράπεζας είναι να μην πνίξουμε τις εταιρείες. Το θέμα είναι αν μια τράπεζα μπορεί να τραβήξει το σωληνάκι σε έναν κλάδο. Οι τράπεζες σε καμία περίπτωση δεν θα θέλανε να βρεθούν σε αυτή την ακροβασία και να τραβήξουν το σωληνάκι».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η Εθνική Τράπεζα σε ό,τι αφορά τα δάνεια που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν είναι εξυπηρετούμενα, ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι η τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με τα δύο κόμματα προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος αποπληρωμής τους.

Οι επισημάνσεις του κ. Φάμελου προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, που τον κατηγόρησε για προσπάθεια να εμφανίσει ως συμπεράσματα της Επιτροπής τις προσωπικές του απόψεις.

«Δικαιούται ο κάθε Έλληνας να βγάλει συμπεράσματα και να εκφράσει την άποψη του. Οι συνάδελφοι εδώ του ΣΥΡΙΖΑ διαβάσαμε άπειρο υλικό που ήρθε στην Επιτροπή, κάτι που δεν κάνανε όλοι. Δεν θα κρύψουμε τίποτα από τον ελληνικό λαό», αντέτεινε ο κ. Φάμελος.

Από την πλευρά τους, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εστίασαν την κριτική τους στο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν κατάφερε να έχει καλύτερες εξασφαλίσεις με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε δάνεια που έδωσε σε ΜΜΕ, αλλά και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι αντιδράσεις για τα περί off shore στην «Αυγή»

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί των βουλευτών της ΝΔ Νότη Μηταράκη και Κώστα Τζαβάρα, ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «Αυγή» υπάρχει off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο η οποία κατέχει το 2,93% των μετοχών και ζήτησαν να μάθουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν και σε σειρά επιστολών, όπως είπαν, του σημερινού πρωθυπουργού προς την ΕΤΕ, στις οποίες δεσμευόταν ότι σύντομα θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ ακίνητο που δεν θα πουληθεί ή υποθηκευθεί σε άλλον, πλην της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ακίνητο μέχρι και σήμερα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, τονίζοντας ότι «το 2014 η Αυγή προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή».

Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκιαδάκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα παρέσχε διαβεβαιώσεις για την εμπράγματη ασφάλεια, ότι έκανε αναδιάρθρωση του δανείου του και ότι έχει στην ιδιοκτησία του το κτίριο στην Κουμουνδούρου. Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης, ο τρόπος που ανέλυε τις δανειοδοτήσεις η Εθνική Τράπεζα είχε στόχο να υπάρχει επαρκής κάλυψη από τις επιχορηγήσεις για να καλυφθεί η εξυπηρέτηση του δανείου και τόνισε ότι το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενήμερο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια: Στα 430 εκατ. ευρώ τα δάνεια σε ΜΜΕ από την Εθνική Τράπεζα"

Να διατηρήσουν τις δουλειές τους ζητούν οι 12.500 εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος»

Αίτηση για το Αρθρο 106Β -πτώχευση εν λειτουργία- υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ, της οποίας η συζήτηση, που αναμένετο να γίνει σήμερα (Τρίτη) στο Πρωτοδικείο, αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου, μετά από παρέμβαση πιστωτών της εταιρείας. Με εντολή του Δικαστηρίου έως τότε δεν θα μπορούν να γίνουν αναγκαστικές εκτελέσεις στην Μαρινόπουλος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Πρωτοδικείο εκπρόσωποι πιστωτών που πληροφορήθηκαν ότι συζητείτο η υπόθεση παρενέβησαν την τελευταία στιγμή με επιχείρημα την θέλησή τους να ασκήσουν κύριες παρεμβάσεις με αίτημα την απόρριψη της αιτήσεως.

Να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να μην γίνει κούρεμα στον μισθό τους ζητούν οι 12.500 περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας «Μαρινόπουλος» έπειτα από την κατάθεση της τελευταίας της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

«Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν κάνουν βήμα πίσω, πάνω στα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μια σειρά από άλλες εταιρείες και τα κέρδη τους είναι τεράστια. Άρα σε καμιά των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας στην Β. Ελλάδα, Ηλίας Τζίνας για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε μισθούς προηγούμενων χρόνων, καθώς είμαστε πληρωμένοι και για τον Μάιο. Η μόνη μας εκκρεμότητα είναι ο μήνας Ιούνιος που τελειώνει σε λίγες ημέρες και το επίδομα αδείας. Όμως η εταιρεία μπορεί να απαντήσει σε αυτά με κούρεμα. Πράγμα που ούτε θέλουμε να το σκεφτούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μπροστά και μας περιμένουν δύσκολες ημέρες».

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ-Μαρινόπουλος, DIA» καταγγέλλοντας την εργοδοσία της εταιρείας Μαρινόπουλος για μισθολογικά θέματα:

«Συναδέλφισες-Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία Μαρινόπουλου για την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία της να μην καταβάλει κανονικά όπως οφείλει την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά καθυστερημένα και με δόσεις.

Και ενώ μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Σωματείου στην εργοδοσία, μας γνωστοποιήθηκε, ότι η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνει την Πέμπτη 9.6.2016, φάνηκε όπως αποδείχτηκε πως κάποια «ταξικά» φερέφωνα ήδη γνώριζαν για την καταβολή του 60% της μισθοδοσίας και το διοχέτευαν εντέχνως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπονομεύοντας και απαξιώνοντας τον αγώνα του Σωματείου μας. Θεωρούμε απαράδεκτη και ύποπτη την συμπεριφορά της εργοδοσίας και εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.

Την καταγγέλλουμε επίσης, για την πλήρη ταύτιση της με το συνδικαλιστικό «μόρφωμα» που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη, με έναν και μοναδικό σκοπό να διαλύσουν τοΣωματείο, να διασπάσουν και να διχάσουν τους εργαζομένους, να σπείρουν την αμφισβήτηση και να υπονομεύσουν τον αγώνα που δίνουν με το ταξικό τους Σωματείο.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους συσπειρωμένους, να στηρίξουν αγωνιζόμενοι τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου που θα συγκλιθεί μέσα στον Ιούνιο, να συνεχίσουν να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και για κλιμάκωση του αγώνα.

Υ.Γ. Προφανώς το «Μαρινόπουλος ξανά» δεν ισχύει για τις πληρωμές…»

Με χρέη, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, πολλών εκ. ευρώ η γνωστή αλυσίδα μπορεί να τινάξει την αγορά στον αέρα. Δεκάδες προμηθευτές αποσύρουν τα προϊόντα τους από τα ράφια και σταματούν την τροφοδοσία και την συνεργασία τους με τα carrefοur. Ακάλυπτες ήδη επιταγές, εάν δεν εξυπηρετηθούν τελικά, απειλούν να κλείσουν δεκάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την μεγάλη αλυσίδα του λιανικού εμπόριου. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για μεγάλες οφειλές στο κράτος / Φόροι /ΦΠΑ /Ασφαλιστικά ταμεία.

Η μη δημοσίευση ισολογισμών για τα έτη 2012-2013-2014 δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις και βεβαίως δεν είναι τυχαία. Ούτε για το μέλλον της εταιρίας, ούτε για την πραγματική περιουσιακή της κατάσταση σήμερα που βασίζεται σε φήμες και διαρροές. Έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευσθεί ότι το σύνολο των παγίων στοιχείων (ακίνητα) έχουν εξαγοραστεί από κροίσο Σαουδάραβα έναντι 100 εκ.ευρώ και στη συνέχεια η εταιρία τα μίσθωσε με την διαδικασία του sale & lease back. Τελευταίος Ισολογισμός δημοσιεύτηκε για το έτος 2011. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και η αλυσίδα Starbucks και για την οποία είχαν διατυπωθεί παλαιότερα καταγγελίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο όμιλος εταιριών του Μαρινόπουλου έχει αναθέσει στην Jefferies Group την εύρεση αγοραστή για την μοναδική κερδοφόρα εταιρία του, τη φαρμακευτική FAMAR, έναντι τιμήματος 400 εκ.€. Φήμες βεβαίως, εικασίες ή πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως είναι φυσικό. H εταιρία μέσω εκπροσώπων της δηλώνει ότι κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που θεωρεί ότι θα) εξασφαλίσουν την λειτουργία της.

Ο όμιλος διαθέτει 1000 περίπου καταστήματα σε όλη τη χώρα και απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Μερικές εκατοντάδες έχουν ήδη απολυθεί από καταστήματα της εταιρίας που έχουν βάλει ήδη λουκέτο από το περασμένο καλοκαίρι. Σε αυτούς προστίθενται και εκατοντάδες εργαζόμενοι συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί, αιτία των συσσωρευμένων χρεών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR σε αυτές και αρκετές από αυτές ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. Η κατάρρευση της αλυσίδας, όπως περιγράφουν αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά στοιχεία και την πραγματικότητα θα προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου ντόμινο καταρρεύσεων που είναι αδύνατον να απορροφήσει η χειμαζόμενη ελληνική αγορά.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις αλλά φαίνεται ανίκανη να επέμβει ή να έχει οποιοδήποτε σχέδιο για τις χιλιάδες των εργαζόμενων που κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στην ανεργία.

Τo Σωματείo εργαζομένων πέραν της καταγγελίας για τiς απολύσεις, που έχουν ήδη γίνει, μετά από κλεισίματα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει για απαράδεκτες μεθοδεύσεις τη διοίκηση της Μαρινόπουλος-carrefour, για μειώσεις έως και 8% στους χαμηλόμισθους αλλά και χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας.

Τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ενδιαφέρον από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβαν Σαββίδη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Μαρινόπουλος -Carrefour και αρχική επένδυση τουλάχιστον 200εκ. ευρώ. Αναφέρεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΒΟΛ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ CARREFOUR

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θέλει να κάνει γνωστό στο καταναλωτικό κοινό ότι διακόπτει την συνεργασία και την διανομή προϊόντων ΕΒΟΛ στα καταστήματα των S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR τόσο στον Βόλο και στον Νομό Μαγνησίας όσο και στο Λεκανοπέδιο Αττικής και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου οδηγήθηκε στην αναγκαστική αυτή απόφαση μετά από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τα συσσωρευμένα προβλήματα αδυναμίας της ως άνω αλυσίδας να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό .

Η συνέχιση αυτής της προβληματικής συνεργασίας μας θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου ΕΒΟΛ

Ζητούμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και το ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για την στήριξη των προϊόντων ΕΒΟΛ

Απολύσεις και έλεγχος προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων από τον όμιλο «Μαρινόπουλος»

Εν κατακλείδι: Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα οφείλει να διερευνήσει άμεσα όλες τις καταγγελίες του Σωματείου για τις εργασιακές συνθήκες, τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τα χρέη στους εργαζόμενους. Δεν ευελπιστούμε ότι θα το πράξει. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με το βλέμμα στα προαπαιτούμενα και το μνημόνια που βυθίζουν στην κρίση και την απελπισία τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία επιτρέποντας παράλληλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να συμπεριφέρονται ως φεουδάρχες του Μεσαίωνα στους εργαζόμενους και να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο και τις διευκολύνσεις από την πολιτεία για να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια και τη συνέχιση της κερδοφορίας τους.»

Τι λέει το υπουργείο Εργασίας

«Το υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και, ιδιαίτερα, στην εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της» διευκρινίζει το υπουργείο, μετά την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, την οποία κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία και, παράλληλα, η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν».

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Να διατηρήσουν τις δουλειές τους ζητούν οι 12.500 εργαζόμενοι της «Μαρινόπουλος»"

Επίδομα 400 ευρώ σε 311 γιατρούς «άγονων» περιοχών

Οικονομικά κίνητρα δίνει το υπουργείο Υγείας σε 311 αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες (παραμεθόριες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές) περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη, προβλέπεται η χορήγηση στους γιατρούς μηνιαίου επιδόματος 400 ευρώ.

Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα). Η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ αφορά όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών, κατά την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και η αναγνώριση της συμβολής των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα 400 ευρώ σε 311 γιατρούς «άγονων» περιοχών"

ΙΝΚΑ: Οκτώ στους δέκα Ελληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές

Oκτώ στους δέκα Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ, ενώ ακόμη και για όσους τα καταφέρουν, μειώνεται περαιτέρω ο χρόνος των διακοπών στις 4 ημέρες για τους περισσότερους. Οι κυριότεροι λόγοι που στερούν τα μπάνια από το λαό είναι οικονομικοί, αλλά και η επαγγελματική αβεβαιότητα και η εισοδηματική αστάθεια. 

Πάντως και οι τιμές στο τουριστικό προϊόν δεν είναι φιλικές προς την τσέπη του Έλληνα, με το ΙΝΚΑ να υπολογίζει το κόστος διαμονής-διατροφής 15 ημερών 4μελούς οικογένειας στα 2.550 ευρώ.

Η πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 3 Ιουνίου - 27 Ιουνίου 2016, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 869 άτομα. Από τα 869 άτομα μόνο οι 174 θα κάνουν διακοπές φέτος.

Ειδικότερα:

-Πάνω από 80% δήλωσε ότι δεν προγραμματίζει, ούτε πιστεύει ότι τελικά θα πραγματοποιήσει διακοπές το καλοκαίρι.

-Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι 77%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 13%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.

Μόνη λύση το χωριό ή το σπίτι φίλων

Ο τόπος καταγωγής και τα σπίτια φίλων κερδίζουν έδαφος, αφού εκεί στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.

Οι Έλληνες διαμένουν:

- σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι 42%,

- σε συγγενικό-φιλικό σπίτι 36%,

- σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια 22%.

Μέχρι να ανοιξεις βαλίτσες...μαζεύεις

Η εποχή που οι διακοπές εβδομάδων ή και μηνών -για τα τυχερά παιδιά που ένας από τους δύο γονείς δεν δούλευε- δείχνει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον η διάρκεια των διακοπών της οικογένειας φαίνεται ότι περιορίζεται ολοένα και περισσότερο, με το 42% να μπορεί να φύγει μόνο για 4 ημέρες. 

Ειδικότερα, κατά το 2016 θα πραγματοποιήσει:

-4 ήμερες διακοπές το 42%,

- 7 ημέρες το 26%,

-10 ήμερες το 20%,

-15 ήμερες το 11% και

-20 ήμερες μόλις το 1%.

Η μείωση της διάρκειας των διακοπών οφείλεται κυρίως σε παράγοντες αποσυντονισμού του σύγχρονου Έλληνα, έντασης και οικονομικής δυσπραγίας -δυσανάλογες με τον πραγματικό πληθωρισμό μειώσεις αμοιβών της μισθωτής εργασίας, συντάξεων, δώρων, επιδομάτων αδείας, σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία, στην εκρηκτική ανεργία, αλλά και στη χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών.

Απλησιάστες οι τιμές...
Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ, το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας 4μελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τις 2.550 ευρώ.

Βέβαια, την ίδια ώρα η έρευνα καταδεικνύει μεγάλες διαφορές τιμών για το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία, στις τουριστικές περιοχές σε σχέση με τον μέσο όρο, της υπόλοιπης χώρας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το φαινόμενο αυτό, πρέπει να αντιμετωπισθεί, με συντονισμένες ενέργειες της Πολιτείας και με αλλαγή της νοοτροπίας των τοπικών εποπτικών αρχών.

Εκτός των τιμών όμως, σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζεται στα ζητήματα της ποιότητας, της εξυπηρέτησης και της δημόσιας υγείας, όπου οι εξαφανίσεις των ήδη ανεπαρκών μηχανισμών ελέγχου, έχουν δημιουργήσει δυνατότητες περαιτέρω ασυδοσίας και κινδύνων, ιδιαίτερα για τους ευκαιριακούς επιχειρηματίες και τα all inclusive.

Η θάλασσα πρώτη στις προτιμήσεις

Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει την προτίμηση του 80% των Ελλήνων, ενώ το βουνό κερδίζει κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες, συγκεντρώνοντας το 20%.

Τέλος, υπάρχει μείωση περίπου 80% για τις κρατήσεις στους τουριστικούς προορισμούς εκτός Ελλάδας.


tovima


Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΝΚΑ: Οκτώ στους δέκα Ελληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές"

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει η Β.Θάνου την Γ.Τσατάνη

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελική λειτουργός είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου και την είχε αρχειοθετήσει, ενώ παράλληλα είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.
Υπόθεση για την οποία μάλιστα έχει κληθεί να καταθέσει αύριο το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου. Η παραγγελία δόθηκε από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά και από ενστάσεις που προέβαλλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς Tσατάνη στην εν λόγω υπόθεση.
Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου , προκαλώντας αντιδράσεις από την ελεγχόμενη εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε - και ολοκληρώθηκε -από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου η οποία και συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό, πόρισμα που επικυρώθηκε και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Θάνου μετά ταύτα, άσκησε χθες πειθαρχική αγωγή, όπως λέγεται,σε βάρος της κ.Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το υλικό της πειθαρχικής έρευνας η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξαν στην άποψη ότι :

Η κ.Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.Η κ.Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από
οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα κρίνει τώρα εάν τελέστηκαν τα 2 παραπτώματα που αποδίδονται στην εισαγγελέα Εφετών. Σε θετική περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι από απλή επίπληξη έως 3μηνη παύση από τα καθήκοντά της.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει η Β.Θάνου την Γ.Τσατάνη"

Να φύγουν από τη Χίο οι μετανάστες ζητούν κάτοικοι του νησιού

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες εκτός νησιού, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που η κυβέρνηση έχει αναλάβει, ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα οι κάτοικοι της Σούδας Χίου.

Την έγγραφη διαμαρτυρία τους σχετικά με την «ανεξέλεγκτη κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Σούδα στην πόλη της Χίου, «λόγω της εγκατάστασης μεγάλου αριθμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών», απέστειλε στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον κ. Μουζάλα και κοινοποιώντας την επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Υγείας Ανδρέα Ξανθό, επισημαίνει ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της πόλεως, λίγα μέτρα από το λιμάνι, σε αρχαιολογικό χώρο-στα όρια του παλαιού φρουρίου, ουσιαστικά μέσα σε κατοικημένη περιοχή με σημαντική τουριστική κίνηση.

«Η δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση των κατοίκων έρχεται ως συνέπεια της αδυναμίας της πολιτείας να δώσει άμεσες και λειτουργικές λύσεις σε ένα πρόβλημα που μέρα με τη μέρα διογκώνεται και απειλεί πλέον σοβαρά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία» υποστηρίζει ο Κάρμαντζης, θεωρώντας ότι «οι τοπικές αρχές έχουν υπερβεί εδώ και πολύ καιρό τις όποιες δυνατότητές τους και, παρά την υπερπροσπάθεια όλων, δεν είναι πλέον δυνατό να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φρουρίου Χίου «Ο Άγιος Γεώργιος», καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ζητούν με σχετικά υπομνήματά τους την άμεση απομάκρυνση του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας.

Ο σύλλογος, αφού «ξορκίζει» κάθε τυχόν προσπάθεια να του προσάψουν ρατσιστική ταμπέλα, αναφέρεται σε προβλήματα που δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες της Σούδας, όπως «κλοπή υλικών, κινήσεις κατά πολιτών με απειλητικές διαθέσεις, απρεπή κι επίμονη αναζήτηση χρημάτων, τροφής, ρουχισμού κ.ά».

Προτείνει δε, έστω «τον άμεσο αποκλεισμό των διόδων (οπών) που υπάρχουν χαμηλά στην βόρεια και δυτική πλευρά των τειχών», ώστε να σταματήσουν οι διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό προς το λιμάνι και αντίστροφα. Καλεί, τέλος, την Αστυνομία να εντείνει την αστυνόμευση του οικισμού.

Ανάλογα ζητήματα τίθενται και σε πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έχει κατατεθεί σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του νησιού και στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά τόσο στο ιστορικό της εγκατάστασης, όσο και στη λειτουργία και τα προβλήματα του καταυλισμού.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Να φύγουν από τη Χίο οι μετανάστες ζητούν κάτοικοι του νησιού"

Ξεσπάθωσε ο Φάρατζ: Είστε σε άρνηση - Η Βρετανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα που φεύγει

Αφού αρχικά είπε ότι η Βρετανία θα γίνει ο καλύτερος φίλος της Ένωσης με τη νέα συμφωνία που θα υπογράψει, στη συνέχεια κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι ζουν σε άρνηση.

«Κανένας σας δεν έχει κάνει μια αληθινή δουλειά στη ζωή του» είπε χαρακτηριστικά.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο οποίος κάλεσε τον Φάρατζ να ζητήσει συγγνώμη από τον βρετανικό λαό. «Ντροπή σας. Σταματήστε αυτό τον λαϊκισμό», του είπε.

«Είστε σε άρνηση. Τώρα προσφέρουμε έναν φάρο ελπίδας στους δημοκράτες όλης της Ευρώπης. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η τελευταία χώρα που φεύγει από την ΕΕ» απάντησε ο Φάρατζ.

«Πλάκα έχει, δεν έχει πλάκα όλο αυτό;», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ, αντιδρώντας στις ομιλίες των ευρωβουλευτών, που προηγήθηκαν της δικής του στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Ένα χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι, ότι ακούει κανείς κι εκείνους, με τους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα, ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε», είπε.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπάθωσε ο Φάρατζ: Είστε σε άρνηση - Η Βρετανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα που φεύγει"

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Μαρινόπουλος

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος (άρθρο 106Β), μετά και το ναυάγιο της συμφωνίας με το Σκλαβενίτη.

Η αίτηση στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα προβλέπει εξυγίανση εν λειτουργία με προστασία από τους πιστωτές.

Η αίτηση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο, ενώ η είδηση έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Tις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία ενδεχόμενη πτώχευση της αλυσίδα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος επιβεβαιώνουν οι οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου, που δημοσιεύτηκαν προ ημερών και επιβεβαιώνουν πλήρως τα εφιαλτικά σενάρια που έχουν ακουστεί.

Η Μαρινόπουλος με βάσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2014, εκτός από σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει και το οποίο επισημαίνει ξεκάθαρα ο ορκωτός ελεγκτής στην έκθεση του, απειλεί να τινάξει στον «αέρα» δεκάδες συνεργαζόμενες εταιρείες – προμηθευτές, εταιρείες ακινήτων και logistic, προκαλώντας «τρύπα» στην ελληνική οικονομία 1,2 δισ. ευρώ με πολλαπλάσιες όμως – στην πραγματικότητα – επιπτώσεις.

Με βάση τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, το ύψος των τραπεζικών της δανείων στα 446 εκατ. ευρώ ανέρχεται ενώ οι υποχρεώσεις της σε προμηθευτές φτάνουν στα 750,6 εκατ. ευρώ.

Για το 2014 η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές της από τα 61,1 εκατ. ευρώ το 2013 στα 5 εκατ. ευρώ ζημιές, το 2014 (εμφανίζοντας όμως μη επαναλαμβανόμενα έξοδα 33,9 εκατ. ευρώ).

Και μπορεί ο Όμιλος να παρουσιάζει εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις ύψους 469 εκατ. ευρώ, όμως αυτές προέρχονται από συνδεδεμένες με τον Όμιλο, επιχειρήσεις.

Η οικονομική κατάσταση της Μαρινόπουλος, είναι τέτοια, που όπως αναφέρεται στην έκθεση, αν η εταιρεία και η μητρική της δεν αναχρηματοδοτήσουν τα υφιστάμενα δάνεια του Ομίλου αλλά παράλληλα δεν εξασφαλίσουν και επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις τρέχουσες και μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες του Ομίλου, τότε μπορεί να μην έχει την ικανότητα να συνεχίσει την δραστηριότητα της.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι παρά το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του Ομίλου, οι μέτοχοι της Μαρινόπουλος έβαλαν μία και μόνο φορά το χέρι στην τσέπη όταν προχώρησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ.

Επίσης την ίδια χρονιά ο Όμιλος συνέχιζε να λαμβάνει βραχυχρόνια αλλά και ομολογιακά δάνεια, ενώ προχώρησε και στην σύναψη συμβάσεων sale and lease back με την Εθνική Πανγαία για 7 ακίνητα της Μαρινόπουλος έναντι 96 εκατ. ευρώ αλλά και την Πειραιώς Best Lease δύο συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης για αντίστοιχα ακίνητα συνολικού ποσού 4 ερκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2014 ο βραχυχρόνιος δανεισμός της Μαρινόπουλος ανέρχόταν σε 37,2 εκατ. ευρώ (30,3 εκατ. ευρώ στην Εθνική και 6,1 εκατ. ευρώ σατην Alpha Bank).

Nα σημειωθεί ότι το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου είναι υποθηκευμένα.

Επίσης τον Μάρτιο του 2015 η Μαρινόπουλος προχώρησε σε συμφωνία με την Alpha Bank για την αναχρηματοδότηση των δύο ομολογιακών της δανείων ύψους 50 εκατ. ευρώ. Η αναχρηματοδότηση αφορά την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων έως των Οκτώβριο του 2019.

Επίσης τον Μάιο του 2015 ο Όμιλος σύναψε βραχυχρόνιο δανεισμό με την Εurobank 7 εκατ. και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Εντύπωση δε, προκαλεί πώς παρά την κακή χρηματοοικονομική της κατάσταση η Μαρινόπουλος μέσα στο ίδιο διάστημα (Απρίλιος του 2015) προχώρησε στην εξαγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ με την επωνυμία Αριάδνη έναντι 6 εκατ. ευρώ. καθώς και στην εξαγορά της αλυσίδας Κρόνος έναντι τιμήματος 11 εκατ. ευρώ.

Με βάση την παραπάνω εικόνα, στελέχη της αγοράς με τα οποία συνομίλησε το insider.gr εξέφρασαν την πλήρη απογοήτευση τους σχετικά με το μέλλον της αλυσίδας αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει ένα ενδεχόμενο λουκέτο της στην ελληνική οικονομία.

«Αν σκάσει η Μαρινόπουλος, θα είναι σαν να έχει χαθεί η μισή επένδυση του Ελληνικού», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ποιά είναι η λύση που φαντάζει ιδανική στην περίπτωση της, μας τόνισαν χαρακτηριστικά, «κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, κούρεμα των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές και αλλαγή management, προκειμένου να μην θρηνήσουμε την δική μας Lehman Brothers».

insider

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Μαρινόπουλος"

Μοσκοβισί: Εφικτό το 3,5% πρωτογενές – Μη δημιουργούμε προσδοκίες

Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 είναι εφικτός και επιτεύξιμος επισήμανε την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε, κανείς δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε αυτό το θέμα, ούτε να δημιουργήσουμε προσδοκίες ή φόβους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορείς να εμπιστευθείς, γυρίζει σελίδα και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο γάλλος επίτροπος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και επιχειρηματικούς φορείς.

Μιλώντας στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σημείωσε ότι για τους Ευρωπαίους η Ελλάδα δεν είναι το κύριο πρόβλημα και μάλιστα είναι «μικρό πρόβλημα» σε σχέση με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας μάλιστα ότι δεν θέλουν άλλες καθυστερήσεις, τους θυμώνει να ασχολούνται ξανά και ξανά με το ίδιο ζήτημα εδώ και πέντε χρόνια.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Εφικτό το 3,5% πρωτογενές – Μη δημιουργούμε προσδοκίες "

Γιούνκερ σε ευρωβουλευτές του UKIP: Γιατί είστε σήμερα εδώ;

«Γιατί είστε εδώ;» ρώτησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στον Νάιτζελ Φάρατζ και τους ευρωβουλευτές του UKIP κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, που συζητά τις επιπτώσεις του Brexit στην ΕΕ.

«Πρέπει να σεβαστούμε την βρετανική δημοκρατία και τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή της» δήλωσε ο Γιούνκερ και ακολούθησε χειροκρότημα από τα μέλη του UKIP.

Και συνέχισε: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ… και κατά κάποιο τρόπο είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ».

«Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της εξόδου. Γιατί είστε εδώ;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να «διευκρινίσει τη θέση του», στο Brexit το συντομότερο δυνατόν.

Δήλωσε μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως η Βρετανία και το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν φίλοι, αλλά θα πρέπει να γνωστοποιήσει τη θέση της για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα.

«Πρέπει να αποσαφηνιστεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Αλλά είμαι ακόμη λυπημένος, διότι δεν είμαι ρομπότ, ένας γκρίζος γραφειοκράτης ή τεχνοκράτης» πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

«Είμαι Ευρωπαίος και έχω το δικαίωμα να πω ότι λυπάμαι για το αποτέλεσμα της βρετανικής ψηφοφορίας. Δεν είμαι κουρασμένος, δεν είμαι άρρωστος και θα παλέψω μέχρι την τελευταία μου πνοή για μια ενωμένη Ευρώπη».

Γιούνκερ σε ευρωβουλευτές του UKIP: Γιατί είστε σήμερα εδώ;
Ο Γιούνκερ επανέλαβε επίσης τα σχόλια των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ανεπίσημες συνομιλίες μέχρι η Βρετανία να ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Δεν μπορούν να υπάρξουν μυστικές διαπραγματεύσεις».

BBC, Sky News

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ σε ευρωβουλευτές του UKIP: Γιατί είστε σήμερα εδώ;"

Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες

Ο ελληνικός λαός, παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία, ανέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρη Λαλάκου, σε σύντομη τελετή στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα ιδανικά της οποίας ενέπνευσαν τις ιδρυτικές αρχές της Αμερικανικής Δημοκρατίας, καθώς και τη σπουδαία συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας τόσο στην πρόοδο και εξέλιξη της αμερικανικής κοινωνίας, όσο και στη διαμόρφωση των άρρηκτων δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Κατά την προσφώνησή του, ο πρέσβης Χάρης Λαλάκος, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και χαρακτηρίζονται από μακρόχρονη φιλία, στρατηγική συνεργασία, συμμαχία και αλληλεγγύη.

Πρόσθεσε ότι οι δύο λαοί έχουν εμπνευστεί από τα σπουδαία πεπραγμένα του καθενός, στην πορεία τους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Η υπεράσπιση των κοινών αυτών αξιών και ιδανικών, τις έχουν οδηγήσει σε κοινούς αγώνες, προκειμένου να τις υπερασπιστούν. Διαρκή συνδετικό παράγοντα φιλίας μεταξύ των δύο λαών αποτελεί η άκρως επιτυχημένη και διαχρονικά δυναμική παρουσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τα μέλη της οποίας ενσαρκώνουν τα σταθερά θεμέλια των σχέσεών μας.

Αναφερόμενος στις σύγχρονες πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής, ο κ. Λαλάκος εστιάζοντας στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, μετέφερε τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την σταθερή στήριξη που επέδειξαν οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα προσωπικά, κατά την περίοδο των σημαντικών προκλήσεων που η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη. Διαβεβαίωσε επίσης τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι η Ελλάδα σταδιακά ανακάμπτει οικονομικά και οι επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αποδειχθούν μάταιες.

Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει πάντοτε πυλώνας σταθερότητας στη στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Μάλιστα, αντιμετωπίζοντας τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση έθεσε εξ αρχής ως γνώμονα την ανθρωπιστική διάσταση του δραματικού αυτού ζητήματος, εκτιμώντας, εν προκειμένω, την οικονομική και τεχνική συνδρομή των ΗΠΑ.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες"

Τσίπρας - Σουλτς: Μετά το Brexit η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει την κοινωνική ατζέντα

Συναντήσεις με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα εξετάσει την επόμενη ημέρα του Brexit.

H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Ο Μάρτιν Σουλτς πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανάρτησε τη φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι «πάντα ευπρόσδεκτος»



Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σχολίασε μέσω Twitter πως «η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον».




Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ ενώ αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με την συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.

O Αλ. Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους.

Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας - Σουλτς: Μετά το Brexit η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει την κοινωνική ατζέντα"

Φωτογραφίες: Έπεσε το ταβάνι σε γραφείο του υπουργείου Ανάπτυξης

Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα το πρωί της Τρίτης σε γραφείο υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στο κτήριο της πλατείας Κάνιγγος.

Σε ένα γραφείο έπεσε τμήμα του ταβανιού με μεγάλα κομμάτια ψευδοροφής, μπογιάς και σοβά να πέφτουν πάνω σε ένα γραφείο.

Ευτυχώς την ώρα εκείνη στο συγκεκριμένο γραφείο δεν ήταν κάποιος μέσα και έτσι αποφεύχθηκαν τραυματισμοί.

Οι φωτογραφιες που ανέβασαν χρήστες των social media δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.






protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφίες: Έπεσε το ταβάνι σε γραφείο του υπουργείου Ανάπτυξης"

«Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική», κατέθεσε φίλος του Φύσσα

«Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία» τόνισε ο Μιχάλης Ξυπόλητος, φίλος του Παύλου Φύσσα ο οποίος καταθέτει για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ την Πέμπτη επιστρέφει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Εφετείο της Αθήνας.

Η κατάθεση του μάρτυρα του διεκόπη για λίγα λεπτά, όταν ένας άνδρας από το κοινό την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα φώναξε προς τον Γιώργο Ρουπακιά.

-Ρουπακιά, θα τα πούμε!

Πρόεδρος: Ποιος είναι ο κύριος; Και τι θέλετε, γιατί διακόπτετε, η αστυνομία τι κάνει, κάθεστε; Ποιος είστε εσείς;

-Από το κοινό είμαι, κάτι είπα και έφυγα, πάω σε άλλη δίκη.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο δικηγόρος του Αναστάσου Μιχάλαρου, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει δύο μάρτυρες-φίλοι του Παύλου Φύσσα ότι βρισκόταν έξω από την καφετέρια Κοράλι ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να προσέλθει στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί η υποχρεωτική αυτοπρόσωπη παρουσία όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του μουσικού.

Οπως κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορουμένου, εργάζεται και δεν μπορεί να πάρει άδεια για τρίτη μέρα.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική», κατέθεσε φίλος του Φύσσα"

Ανασυστάθηκε η επιτροπή αντιμετώπισης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Συγκροτήθηκε (ουσιαστικά επανασυστήθηκε) από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η 16μελής επιτροπή επεξεργασίας στρατηγικής και πολιτικών για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (Ν. 3691/2008).

Η επιτροπή αυτή είχε σταματήσει να ασκεί έργο (επί Γκίκα Χαρδούβελη), αλλά οι θεσμοί ζήτησαν να επαναδραστηριοποιηθεί και μάλιστα ενισχυμένη.

Το έργο της Επιτροπής Στρατηγικής είναι η επεξεργασία πολιτικών και η ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν «στη χάραξη στρατηγικής προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του γενικού μηχανισμού της χώρας από τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας όπως εξειδικεύεται στο άρθρο 9 του Ν. 3691/2008».

Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής ορίστηκε η στενή συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου η οποία είναι γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός της προέδρου της Επιτροπής Στρατηγικής κυρίας Παπαδοπούλου τα άλλα 15 τακτικά και 15 αναπληρωματικά μέλη είναι:

- Παρασκευή Θεοδωροπούλου του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με έμμισθη εντολή στη ΓΔΟΠ και εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- contact person- για θέματα που αφορούν στην ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Κυριακή Περδικάκη του Γεωργίου, μόνιμη υπάλληλο του κλάδου ΠΕ-Δ΄/Εφοριακών, που υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (Τμήμα Γ΄) της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής.

- Τατιάνα Λεβάκου του Πέτρου, του κλάδου ΠΕ-Β/ Εφοριακών, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρώτρια τη Μαρία Στάντζου του Παναγιώτη, κλάδου ΠΕ-Β Εφοριακών, Προϊσταμένη Τμήματος,

-Ειρήνη Γιαλούρη του Δημητρίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ., ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Φιολιτάκη του Αριστοτέλη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων,
- Κωνσταντίνος Χρήστου του Δημητρίου, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη του Ανδρέα,

- Γεώργιος Σκανδαλάκης του Εμμανουήλ, Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Πλουμή του Στυλιανού, Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας,

- Δημήτριος Σπάρος του Ελευθερίου, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ στη Δ1 Διεύθυνση ΟΗΕ και Διεθνών Ειδικευμένων Οργανισμών και Διασκέψεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Άρτεμις Παπαθανασίου του Απόστολου, Νομική Σύμβουλο Α΄ στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του ιδίου Υπουργείου,

- Ευστάθιος Τσίρμπας του Βασιλείου, του κλάδου ΠΕΔ΄/ Τελωνειακών με οργανική θέση στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ, που υπηρετεί με απόσπαση στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Μπαλτά του Δημητρίου, Δικηγόρο, Ειδικό Συνεργάτη στην Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς,
- Σωτήριος Μασγανάς του Γεωργίου, Προϊστάμενος της Δ/νσης Εταιρειών και ΓΕΜΗ της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή με αναπληρώτρια την Άννα Βερίου του Μιχαήλ, υπάλληλο του Τμήματος Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της ίδιας Διεύθυνσης,

- Δημοσθένης Μπακόπουλος του Πέτρου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αναπληρώτρια τη Σταυρούλα Μελά του Κωνσταντίνου ομοίως Επιστημονική Συνεργάτης του Υπουργού,

- Γεώργιος Παντελής του Παντελή, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Σαρρή του Αριστείδη , Διευθυντή της Αρχής,
- Θεμιστοκλής Αντωνίου του Νικολάου, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Άγγελο Τζερμιαδιανό του Κωνσταντίνου, Τμηματάρχη της ως άνω Διεύθυνσης,

- Γερασιμίνα Φίλιππα του Γεωργίου, Γενική Διευθύντρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Σπαράκη του Εμμανουήλ, Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσιακής Μονάδας Αντιμετώπισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, - Παναγιώτης Γιαννόπουλος του Αποστόλου, Α΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Τσώκο του Ευαγγέλου, Εντεταλμένο Λογιστή,

- Αντώνιος Στεργιώτης του Ιωάννη, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ευδοξία Καψαλάκη του Γεωργίου, Προϊσταμένη του Γραφείου Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων της ΕΕΕΠ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασυστάθηκε η επιτροπή αντιμετώπισης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news