facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Αποστόλου: «Οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις»

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν 12.000 αγρότες που εισέπραξαν αποζημιώσεις το 2008 και το 2009 («πακέτο Χατζηγάκη») άνω των 5.000 ευρώ να επιστρέψουν πόσο 40 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Εξετάζεται τα ποσά αυτά να καταβληθούν τμηματικά, ενδεχομένως και σε δόσεις κατανεμημένες σε δύο ή τρία χρόνια, και μέσω των βασικών ενισχύσεων που δίνονται στους αγρότες κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το θέμα των καταλογισμών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευ. Αποστόλου, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διότι υπήρξε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας και σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε με πρόστιμα και καταλογισμούς ανάλογα με αυτά που πληρώσαμε για την χωματερή του Κουρουπητού, δηλαδή, κάθε μέρα και νέο πρόστιμο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ανακτήσουμε τα συγκεκριμένα χρήματα γιατί αν δεν ανακτηθούν, η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κινήσει διαδικασίες που δεν θα δίνουν τη δυνατότητα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να συνεχιστούν οι νέες ενισχύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα καθώς -όπως επισήμανε- τα πρόστιμα αυτά καταλογίστηκαν σε προηγούμενες χρονικές περιόδους και έρχονται να επιβαρύνουν τους αγρότες αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο. Εξήγησε όμως, ότι μετά την απόδοση των 40 εκ. ευρώ θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση του ποσού που θα πληρώσουν οι αγρότες.

«Πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε πάλι σε μια θέση επαναδιαπραγμάτευσης του υπόλοιπου ποσού, στοχεύοντας ουσιαστικά σε αυτό που έχω δεσμευτεί: Όσο το δυνατόν να μην πληρώσουν οι έλληνες αγρότες, διότι όντως εκείνες οι χρονιές ήταν δύσκολες και υπήρχαν προβλήματα και αποζημιώσεων και απώλειας εισοδήματος που καλύφθηκαν» τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι τα ποσά με τα οποία επιβαρύνονται οι αγρότες είναι μικρά και αφορούν μόνον 1,5% περίπου αγροτών που πήραν ενισχύσεις.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστόλου: «Οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις»"

Λιμενεργάτες: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ηδη εξήγγειλαν απεργία για αύριο Παρασκευή 17 και την Τρίτη 21 Ιουνίου, ενώ για το Σάββατο 18, Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Ιουνίου θα απέχουν από τις εργασίες τους.

Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών «η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις για «νομική θωράκιση» των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον, δεν καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Μετά από 20 μέρες απεργίας, πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, ότι διέξοδος δεν υπάρχει παρά μόνο η θεσμική θωράκιση – κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων. Το κλειδί της λύσης είναι αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι χρήστες των λιμανιών και η ελληνική κοινωνία. Η πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.ΛΘ. με την οποία διαφωνήσαμε και συνεχίζουμε να διαφωνούμε δεν μπορεί να οδηγήσει στην απειλή της ανεργίας τους εργαζόμενους.»

Οι λιμενεργάτες τονίζουν ακόμη ότι «όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 3 μηνών, έχουμε καταθέσει σε αυτό το διάλογο υπευθυνότητα, τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ η κυβέρνηση αρκείται σε λόγια και καθόλου έργα. Τα ψέματα τελείωσαν, η μη ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αυτονόητο μας οδηγεί στο να συνεχίσουμε με νέο γύρο κινητοποιήσεων, πιο δυναμικών και πιο κινηματικών. Η συσπείρωση και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων, μας δείχνει τον δρόμο. Όσοι επενδύουν στην κόπωση των εργαζομένων θα διαψευστούν.»

Εν τω μεταξύ η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) συνεδρίασε την Δευτέρα και την Τρίτη στον Πειραιά μαζί με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και την Ένωση Λιμενεργατών ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια.

Την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τρία κρουαζιερόπλοια με 7.000 επιβάτες αλλά δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα καθώς οι περισσότεροι από τους επισκέπτες είχαν προορισμό την Ακρόπολη και επιστροφή στο πλοίο. Το προηγούμενο Σάββατο οι εργαζόμενοι του λιμανιού σε ένδειξη καλής θέλησης άφησαν τη τελευταία στιγμή να εισέλθουν φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν οι αποσκευές 3.000 επιβατών αλλά και απαραίτητες προμήθειες για το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» ωστόσο άγνωστο παραμένει αν αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και κυρίως τη Δευτέρα 20 Ιουνίου όπου στο λιμάνι θα προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο της «Carnival Vista». Ηδη πάντως η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης.

Τα περισσότερα προβλήματα πάντως αυτή τη στιγμή εστιάζονται στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ όπου παραμένουν εγκλωβισμένα κοντέινερ, ενώ στο car terminal του ΟΛΠ αυτή τη στιγμή είναι «παγιδευμένα» 2.500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2.000 έχουν προορισμό χώρες της Μέσης Ανατολής και τα 500 την Ελλάδα.

Ήδη πολλές πλοία μεταφοράς οχημάτων με αρχικό προορισμό το Πειραιά λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων προσεγγίζουν σε ανταγωνιστικά λιμάνια γειτονικών χωρών παρακάμπτοντας την Ελλάδα.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενεργάτες: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις"

Γυναικολόγος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή για «φακελάκι»

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε μαιευτήρας-γυναικολόγος, καθώς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 400 ευρώ από τους συγγενείς εγκύου, η οποία νοσηλευόταν, τον Μάρτιο του 2009, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε καισαρική τομή.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και ακολούθησε η επ' αυτοφώρω σύλληψη του 54χρονου γιατρού. O σύζυγος και ο πατέρας της νοσηλευόμενης κατήγγειλαν ότι ο πρώτος έδωσε 300 ευρώ και αργότερα ο δεύτερος έδωσε άλλα 100 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη του, τονίζοντας ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει πάρει «φακελάκι». «Να μου κοπούν τα χέρια αν πάρω χρήματα», ανέφερε στην απολογία του. Εξάλλου, πρόσθεσε ότι το χρηματικό ποσό που κατηγορείται ότι πήρε δεν βρέθηκε ποτέ πάνω του, ενώ κατήγγειλε ότι οι οικείοι της εγκύου, αναίτια, τον προπηλάκισαν και χειροδίκησαν εναντίον του. Πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναικολόγος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή για «φακελάκι»"

Το ΔΝΤ επιμένει για το χρέος, ζητά νέα μέτρα για τα εργασιακά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά νέα μέτρα στην αγορά εργασίας, όπως και την καταγραφή συγκεκριμένων μέτρων για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε επίσης ότι διεξάγονται συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Σε σχετική ερώτηση, αν το Ταμείο επιθυμεί νέα μέτρα στα εργασιακά, ο κ. Ράις απάντησε θετικά και πρόσθεσε:
Εχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Όμως, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα τα οποία θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Τα μέτρα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική.
Είναι αναγκαίο, τόνισε, όπως τα μέτρα αυτά διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν προκύψει μέχρι της στιγμής στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα, συζητούν με τους Ευρωπαίους ομολόγους για να συγκεκριμενοποιήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφάσισε το Eurogroup, στις 24ης Μαΐου.
Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ελλάδος, αλλά για να συμβεί αυτό υπογράμμισε την προηγούμενη απαραίτητη προϋπόθεση για ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο.
«Ελπίζουμε”, τόνισε, «να μετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα όχι μόνον συμβουλευτικά, αλλά και χρηματοδοτικά αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταδειχτεί πως κάτω υπό διαφορετικά σενάρια, το χρέος είναι βιώσιμο».
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του ζητούν από τους Ευρωπαίους να τους δώσουν «μία σαφή εικόνα» για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα στη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων θα βοηθήσει εξαιρετικά ώστε να είναι θετική η νέα έκθεση βιωσιμότητας (DSA).
Ο κ. Ράις είπε ότι η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Η έκθεση είναι απαραίτητη και θα επιτρέψει στον Πολ Τόμσεν να εμφανιστεί ενώπιον του Δ.Σ. του Ταμείου για να ζητήσει υποστήριξη για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα.
Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους κανόνες χρηματοδότησης που εφαρμόζει. Το ΔΝΤ, είπε, θα ακολουθήσει τους κανόνες  που ισχύουν για όλες τις χώρες και στην περίπτωση της Ελλάδος.
ethnos


Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΔΝΤ επιμένει για το χρέος, ζητά νέα μέτρα για τα εργασιακά"

Συγκλονιστική αποκάλυψη Α. Βέλιου: «Πάσχω από καρκίνο, πάω στην Ελβετία για ευθανασία!» [vds]

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη που άφησε άφωνους τους τηλεθεεατές προχώρησε ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Βέλιος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες».

«Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο - τρεις μήνες» εξομολογήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο, στο οποίο μιλάει την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο.

Ακόμη πιο συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι έχει ήδη αποφασίσει να μεταβή στην Ελβετία για να υποβληθεί σε ευθανασία, καθώς στην Ελλάδα το ζήτημα αυτό παραμένει ταμπού.

«Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

«Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, λέγεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πηγαίνεις με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για τελευταία φορά ότι το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις από το ποτήρι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά φεύγεις», κατέληξε.


tff

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονιστική αποκάλυψη Α. Βέλιου: «Πάσχω από καρκίνο, πάω στην Ελβετία για ευθανασία!» [vds] "

Ηλεία: Εξώδικα σε επιχειρήσεις για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που έλαβαν ως πυρόπληκτες

Εξώδικα σε επιχειρηματίες της Ηλείας που είχαν λάβει κατά το παρελθόν δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, λόγω ζημιών που είχαν υποστεί από φυσικές καταστροφές (σεισμούς ή τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007) έχουν αρχίσει να αποστέλουν οι τράπεζες, ζητώντας την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου, από τις αρχές του Ιουνίου έχουν σταλεί εξώδικες επιστολές σε επιχειρήσεις από τραπεζικά ιδρύματα, με τις οποίες ζητούν την εξόφληση ολόκληρου του ληξιπρόθεσμού ποσού του δανείου έως και τα τέλη του μήνα! Ειδάλλως, όπως τονίζεται στα εξώδικα, «η τράπεζα οφείλει το αργότερο ως τις 30/6/2016 να προχωρήσει σε καταγγελία της ως άνω σύμβασης».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο, που είναι εγγυητής, θα κληθεί να πληρώσει την οφειλή, αφού πρώτα όμως βεβαιώσει το χρέος στον οφειλέτη και το «περάσει» στην Εφορία. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση θα βρεθεί μέσα σε ένα βράδυ να χρωστά ένα μεγάλο ποσό στο ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις εξώδικες προσκλήσεις των τραπεζών, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών πλην της ολοσχερούς εξόφλησης.

«Το πλεονέκτημα της χορήγησης εγγυήσεως του δημοσίου γίνεται ξαφνικά -μετά τα τελευταία δεδομένα- θηλιά στον λαιμό των ηλειακών επιχειρήσεων που έλαβαν τέτοια δάνεια. Είναι πλέον σαφές ότι η Ηλεία μπαίνει σε μια νέα ανείπωτη ταλαιπωρία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Οικονομίας συμφώνησε με τους θεσμούς σχετικά με την πώληση κόκκινων δανείων σε funds, ακόμα και όσων δανείων έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Υπάρχουν όμως σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία αυτή, τα οποία πρέπει να απαντηθούν διότι σε ό,τι αφορά τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις της Ηλείας και σε άλλους τέσσερις πυρόπληκτους νομούς με την εγγύηση του δημοσίου αυτή δόθηκε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών (πυρόπληκτα, σεισμόπληκτα)»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το σύνολο των «κόκκινων» δανείων που χορηγήθηκαν με τις εγγυήσεις του δημοσίου είναι περίπου 3 δις, εκ των οποίων το 1,638 δισ. ευρώ αφορά τα πυρόπληκτα –σεισμόπληκτα σε όλους τους νομούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Εξώδικα σε επιχειρήσεις για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που έλαβαν ως πυρόπληκτες"

Στάση εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ: Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπερνά το ένα έτος

Πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Βασικό της αίτημα, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Στις 11:30 η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει, οι εκδηλώσεις (της συγκέντρωσης) θα ξεκινήσουν στις 08:30, ενώ για την περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα προαύλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Ο θάνατός σου η ζωή μου για τους ασθενείς, είναι ο κανόνας στα νοσοκομεία», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το περιστατικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τις δωρεές χειρουργικών υλικών από τους ίδιους τους ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν εκτός λίστας, ενώ οι υπόλοιποι «περιμένουν έναν χρόνο και βάλε».
Στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «λειτουργούν 5 χειρουργικά τραπέζια, από τα 15 που είναι ανεπτυγμένα, λόγω έλλειψης προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασε το ένα έτος», και, όπως αναφέρει, «το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».
Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι τα νοσοκομεία «αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα». Φέτος, θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δισ. ευρώ, «λιγότερα από αυτά που οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές (2 δισ. ευρώ)», ενώ έως σήμερα «έλαβαν χρηματοδότηση για δύο μήνες- 200 εκατ. ευρώ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ: Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπερνά το ένα έτος "

Με εντολή εισαγγελέα δεσμεύονται οι λογαριασμοί Βγενόπουλου

Τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Ανδρέα Βγενόπουλου για εικαζόμενη φοροδιαφυγή σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Η εντολή του κ. Αθανασίου δόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής εκ μέρους εκατοντάδων μεγαλοκαταθετών, βάσει της λίστας των 65 ηλεκτρονικών αρχείων (CD) που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα χέρια τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη δέσμευση σε βάρος του επιχειρηματία, σχετίζεται με προσωπικούς λογαριασμούς του Ανδρέα Βγενόπουλου στους οποίους εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλείται πλέον να αποδείξει, ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα περί δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και «περί της δήθεν φοροδιαφυγής 200 εκατ. ευρώ», ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι μόλις κληθεί να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία, «η υπόθεση θα περαιωθεί», εκφράζοντας παράλληλα τον «αποτροπιασμό» του για την «αναίτια δυσφήμιση» που υφίσταται πριν να του δοθεί η δυνατότητα να παράσχει εξηγήσεις.

Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του Βγενόπουλου

Ενημερώθηκα από το site της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μου και ελέγχομαι για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατ. ευρώ!

Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι «πιστώσεις» στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου.

Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Άνθρακες ο θησαυρός. Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί.

Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις. Ο νοών νοείτω».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή εισαγγελέα δεσμεύονται οι λογαριασμοί Βγενόπουλου"

Τσιγγάνοι πλημμύρισαν τη Λέσβο με πλαστά ευρώ

Πλασσάροντας σε εμπορικά καταστήματα της Μυτιλήνης παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ, έβγαζαν «μεροκάματο» δυο νεαροί τσιγγάνοι που αγόραζαν εμπορεύματα ευτελούς αξίας και εισέπρατταν τα ρέστα, φυσικά σε... γνήσια χαρτονομίσματα!

Η ιδιοκτήτρια ενός περιπτέρου αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ που της έδωσε ένας 19χρονος πελάτης ήταν πλαστό και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρήκαν και άλλα πέντε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας 70 ευρώ και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια για ανάκριση.

Ο νεαρός αποκάλυψε ότι είχε προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από έναν 23χρονο τσιγγάνο, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα στην πόλη έχοντας στην κατοχή του 20 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 185 ευρώ με τα οποία σχεδίαζε να ψωνίσει μικροπράγματα! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη 315 ευρώ από τα ρέστα που είχαν πάρει οι δυο νεαροί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιγγάνοι πλημμύρισαν τη Λέσβο με πλαστά ευρώ"

Αγωγές για την απεργία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλής θέλησης και με τις επιχειρήσεις να έχουν επιβαρυνθεί ποσό ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ σε επιπλέον μεταφορικά, οι παραγωγικοί φορείς, αλλά και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισαν ομόφωνα στη σύσκεψή τους, να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αγωγής κατά των συνδικαλιστικών φορέων του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης προκειμένου να προκηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που ξεκίνησαν από τον περασμένο μήνα.

Στο μεταξύ, στο προαναφερόμενο ποσό δεν υπολογίζονται οι ζημιές από προϊόντα εξαγωγής που δεν παραδόθηκαν στην ώρα τους, ούτε από άλλα που αλλοιώθηκαν, ενώ κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος από πελάτες που χάνονται, αφού δεν υπάρχει επάρκεια πρώτων υλών για να προχωρήσει η παραγωγή.

Στη σημερινή τους σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού και Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι παραγωγικοί φορείς και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισαν να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ζήτησαν επίσης διευκόλυνση των μελών των επιμελητηρίων και των παραγωγικών φορέων για την υποβολή αγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν από τις απεργίες των λιμενεργατών στον ΟΛΘ και την κατάθεση αιτήματος για άμεση παράσταση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Τέλος του προηγούμενου μήνα είχαμε αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό και μόλις χθες μας απάντησε το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρου Δρίτσα, χωρίς να αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής των Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καμπάκης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες δεν έχει διακινηθεί ούτε ένας τόνος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λόγω της κατάστασης στην Ειδομένη, αλλά και της απεργίας των λιμενεργατών στον ΟΛΘ».

Σημείωσε δε ότι στο διάστημα από τις 25 Μαϊου μέχρι και σήμερα, η απεργία των λιμενεργατών που αντιτίθενται στην παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτη, έχει ζημιώσει το λιμάνι με ποσό άνω του 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ «το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι το φορτίο επιβαρύνεται με σταλείες των πλοίων που κατά μέσο όρο για τις μέχρι σήμερα ημέρες ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ περίπου».


Σύμφωνα με τον κ. Καμπάκη, «η ζημία, υπολογίζεται ως τώρα σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ, από τις αυξημένες σταλείες πλοίων και εμπορευμάτων, από τους επιπλέον ναύλους αφού τα φορτία βγαίνουν στο Πειραιά και έρχονται οδικώς, αλλά και για τους ναύλους φορτίων που φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, ανέφεραν ότι η επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε εποχή capital controls, καθώς οι αγοραπωλησίες των φορτίων γίνονται με προπληρωμές. Επιπλέον, επιχειρήσεις που έχουν έλλειψη πρώτων υλών, δίνουν αναγκαστικές άδειες στο προσωπικό τους για να μην αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις, όπως επισήμαναν περισσότεροι από ένας που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το πρόβλημα διογκώθηκε γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, στη κυβέρνηση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η απεργία και υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «μας διαβεβαίωναν για συμβιβαστική λύση. Εμείς δεν είμαστε εχθροί με τους εργαζομένους. Θεωρούμε πάντως ότι τα αιτήματά τους είναι προσχηματικά. Βασικό τους αίτημα είναι η μη πώληση του λιμανιού, κάτι όμως που είναι αποφασισμένο και δρομολογημένο». Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι με την πρακτική τους οι λιμενεργάτες απαξιώνουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ενόψει της παραχώρησης που θα γίνει «μάλλον επηρεάζεται και η τιμή που θα πετύχει η χώρα μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Εκτελωνιστών, Γιώργος Κοσμίδης, επισήμανε στη συνέντευξη τύπου ότι στο διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεων οι εκτελωνιστές έχουν απολέσει το 100% του αντικειμένου τους, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή δεν προχώρησε στις ενδεδειγμένες κινήσεις για τη λύση της απεργίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ζημίας των επιχειρήσεων από τις απεργίες των λιμενεργατών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκίλης, αναφέροντας ότι «επιχείρηση της Χαλκιδικής, που έφερε 18 containers από την Πειραιά, αναγκαστικά, επιβαρύνθηκε με επιπλέον 1.000 ευρώ ανά container, ενώ από παραγγελίες που δεν εκτελέσθηκαν είχε διαφυγόντα κέρδη 350.000 ευρώ».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα: ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ, ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΕΕΘ, Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εκτελωνιστών, Επιμελητήριο Κιλκίς και Σερρών και Χαλκιδικής, ενώ συμμετείχε για ενημέρωση και ο αντιπρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κώστας Μέλλιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγές για την απεργία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης"

Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ με αιχμές κατά της κυβέρνησης

Παραιτήθηκε από τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο Ιωάννης Δούκας, εκφράζοντας, με αυτό τον τρόπο, τη διαφωνία του στην πολιτική που ασκείται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην επιστολή παραίτησής του επισημαίνει τα εξής:

«Με την επιστολή μου αυτή, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, θέση στην οποία τοποθετήθηκα από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν έναν περίπου χρόνο, με διάθεση να προσφέρω στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.

» Έναν χρόνο μετά, δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση αυτή, παρότι είναι θέση κρατική–διοικητική και όχι θέση πολιτική ή κομματική, λόγω των σοβαρών διαφωνιών μου στην πολιτική που ασκείται στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

» Η ασκούμενη πολιτική στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης αποκλίνει κατά 180 μοίρες απ’ αυτά που υποσχέθηκε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο λαό, τα οποία με συνέπεια και για πολλά χρόνια προέβαλα είτε ως κομματικό στέλεχος είτε ως εργατικός εκπρόσωπος σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος.

» Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά με τον πρόσφατο νόμο, αντί να δοθεί η 13η σύνταξη που είχαμε υποσχεθεί, έχουμε δραστικές μειώσεις στις νέες καταβαλλόμενες συντάξεις, αντί να υπάρξει συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις, έχουμε τον επανυπολογισμό των συντάξεων και, έτσι, γίνονται νομότυπες οι περικοπές που κρίθηκαν παράνομες, αντί για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών ταμείων (μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών), προωθείται ένα υπερταμείο μαμούθ.

» Ταυτόχρονα, υιοθετείται το σύστημα των τριών πυλώνων που ξορκίζαμε, πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015.

» Εκτίμησή μου είναι ότι, παρά τις δραστικές μειώσεις που θα προστεθούν σε όλες τις άλλες που επέβαλαν με τις πολιτικές τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από την πίεση μίας νέας αξιολόγησης ή της εκταμίευσης μίας δόσης, θα υπάρξουν νέες περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

» Παράλληλα, πιστεύω ότι τόσο το νέο οργανωτικό μοντέλο με το υπερταμείο όσο και ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων θα φέρουν τεράστια διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα, που θα αποβούν σε βάρος των ασφαλισμένων και σε βάρος του σημερινού απαιτούμενου χρόνου για τη χορήγηση σύνταξης.

» Επιλέγω τη σημερινή ημέρα για την υποβολή της παραίτησής μου, καθώς, μόλις χθες, έκλεισε ο πρώτος κύκλος διερεύνησης καταγγελίας για παραβατική συμπεριφορά και για χορήγηση πλαστών αναπηρικών συντάξεων (μία από τις αρμοδιότητες που μου είχε ανατεθεί είναι και η διεύθυνση αναπηρίας και ιατρικής της εργασίας) με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

» Τέλος, σημειώνω ότι αυτή η πράξη χαρακτηρίζει την προσήλωσή μου στις ηθικές αξίες και στις αρχές που πρεσβεύω και δηλώνει την επιμονή μου, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες πολιτικοοικονομικές συνθήκες, για ένα διαφανές και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο σήμερα συνεχίζει να αποδιαρθρώνεται.»

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ με αιχμές κατά της κυβέρνησης"

Θεοδωράκης για τα Αirbus: Πήραμε 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ 6 χρόνια που ήταν παρκαρισμένα δώσαμε 4,8

«ΕΛΛΑΣ, τι θα γίνει φίλε μου με εμάς; Ως πότε δηλαδή θα σερνόμαστε πίσω από τους λαϊκιστές και τους γραφειοκράτες;».

Αυτό το ρητορικό ερώτημα-σχόλιο διατύπωσε το Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή την πώληση των δύο Airbus της παλιάς Ολυμπιακής.

Ο κ. Θεοδωράκης υπενθυμίζει ότι στις 21 Μαρτίου είχε δηλώσει: «Τα αεροπλάνα της παλιάς Ολυμπιακής σαπίζουν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Το Δημόσιο πληρώνει 800.000 για τον ελλιμενισμό τους. Στο τέλος θα τα πουλήσουμε για παλιοσίδερα».

Στο σχόλιο της ανάρτησής του ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει: «Χθες, όντως, πουλήθηκαν για παλιοσίδερα. Πήραμε 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ για τα 6 χρόνια που ήταν παρκαρισμένα δώσαμε 4,8 εκατ. ευρώ. Προσέξτε τώρα: Το 2013 μάς έδιναν 18 εκατ. δολάρια αλλά… οι λαϊκιστές της πολιτικής έλεγαν τότε ότι θα ήταν σκάνδαλο η πώληση τους και από κοντά το Ελεγκτικό Συνέριο έκρινε ότι η αγοραπωλησία θα "έβλαπτε το δημόσιο συμφέρον". Έτσι χάσαμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, καμιά 20αριά εκατομμύρια!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης για τα Αirbus: Πήραμε 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ 6 χρόνια που ήταν παρκαρισμένα δώσαμε 4,8 "

Συνελήφθη πρώην δήμαρχος για συμμετοχή σε κύκλωμα απάτης με φάρμακα

Με βαριές κατηγορίες απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη γνωστός ιδιοκτήτης φαρμακείων, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε διατελέσει δήμαρχος Κερατσινίου .

Ο 53χρονος πρώην δήμαρχος ,σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία ,συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται γιατροί συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ το οποίο εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Ο συλληφθείς σύμφωνα με την Αστυνομία εκτελούσε συνταγές φαρμάκων τις οποίες συνταγογραφούσαν γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εν αγνοία των ασφαλισμένων.

Στην υπόθεση όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται και τέσσερις γιατροί, ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας ενώ η συνολική αξία των φαρμάκων και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα, για νοθεία τροφίμων, για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημία υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατά εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
Για την υπόθεση μετά από έρευνα προέκυψε ότι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.

Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνες στο φαρμακείο του συλληφθέντα και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες δεν υπήρχε άδεια από τον Ε.Ο.Φ.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-τρεις χιλιάδες εξακόσια ενενήντα πέντε (3.695) κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών),
-σαράντα οκτώ (48) συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των νοσοκομείων,
-χίλιες διακόσιες (1.200) ιατρικές συνταγές,
-οκτώ (8) ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και δώδεκα (12) βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.
Η συνολική αξία των παραπάνω φαρμάκων, βάσει της τρέχουσας λιανικής τιμής πώλησης και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), τον Ε.Ο.Φ. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συνεχίζονται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, ενώ διερευνάται η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη πρώην δήμαρχος για συμμετοχή σε κύκλωμα απάτης με φάρμακα"

Εντονη διαμαρτυρία των δικαστών για τις περικοπές

Τη έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία τους εκφράζουν όλες οι δικαστικές ενώσεις στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016 και θίγουν μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σε κοινό τους ψήφισμα μετά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα επισημαίνουν ιδίως «την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων για πολλοστή φορά, την δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, την μεταβολή επί το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Αναφερόμενοι στο ασφαλιστικό τονίζουν ότι «η διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα. Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του Ν.Σ.Κ., οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους».

Επικαλούμενοι δε σειρά δικαστικών αποφάσεων σημειώνουν πως οι συνεχείς περικοπές συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών είναι αντισυνταγματικές.

Στο ψήφισμα τους καταλήγουν ότι θα διεκδικήσουν με τα νόμιμα μέσα την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους τα οποία θίγονται από τα νέα μέτρα.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντονη διαμαρτυρία των δικαστών για τις περικοπές"

Reuters: Η ΕΚΤ επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες στις 22 Ιουνίου

Η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 22 Ιουνίου, αποκαθιστώντας έτσι την πρόσβασή τους στο φθηνό χρήμα, δήλωσαν την Πέμπτη δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στις τράπεζες να απεξαρτηθούν από την ακριβή ρευστότητα που αντλούν μέσω του έκτακτου μηχανισμού της ΕΚΤ, τον ELA, και θα ανοίξει τον δρόμο ώστε τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Το τελευταίο πάντως απαιτεί νέες διαβουλεύσεις και πιθανόν να μην υλοποιηθεί πριν τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε μία από τις πηγές.

Προϋπόθεση για το waiver είναι η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Η ΕΚΤ επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες στις 22 Ιουνίου"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με 152 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και 12 «παρών».

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στον νέο αναπτυξιακό νόμο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για τη σύνθεση των επιτροπών εξέτασης των προσφυγών ασύλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος"

Νέα αναβολή της δίκης του Κασιδιάρη για τις απειλές εναντίον αστυνομικών

Αναβλήθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά, η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, για τις 3 Νοεμβρίου 2017.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επρόκειτο να δικαστεί κατηγορούμενος για απειλές και προσβολές εναντίον αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο, τον Νοέμβριο του 2012.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια Ηρακλείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αναβολή της δίκης του Κασιδιάρη για τις απειλές εναντίον αστυνομικών"

Πόσα λεφτά θα πάρουν τα κόμματα;

Στο ΦΕΚ δημοσιεύεται η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται τα 12 πολιτικά κόμματα.

Ειδικότερα τα κόμματα (με παλαιούς και νέους σχηματισμούς) θα «μοιραστούν» το ποσόν των 1.937.400 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στη δεύτερη δόση της τακτικής τους χρηματοδότησης και στην ενίσχυση που δικαιούνται για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Αναλυτικά:

-ΣΥΡΙΖΑ - 635.766,60 ευρώ
-Η ΝΔ - 513.821,38 ευρώ
-Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά) - 128.461,14 ευρώ.
-ΚΚΕ - 140.568,28 ευρώ,
Ποτάμι - 116.389,60 ευρώ
-Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία - 85.428,01 ευρώ.
-Ένωση Κεντρώων - 81.195,42 ευρώ.
-ΕΛΙΑ Δημοκρατική Συμπαράταξη - 24.312,48 ευρώ
-Ανεξάρτητοι Έλληνες - 24.312,45 ευρώ
Λαϊκή Ενότητα - 11.396,47 ευρώ
-Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός - 11.396,47 ευρώ.

Η κατανομή των χρημάτων αφορά σε κόμματα που εξέλεξαν εκπροσώπους σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, καθώς και αυτά που στις εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν πάνω από το 1,5% των ψήφων.

Σε ό,τι αφορά στη Χρυσή Αυγή, το ποσό που δικαιούται ύψους 164.351,70 ευρώ δεν θα αποδοθεί καθώς έχει ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της και θα καταβληθεί άτοκα στο δικαιούχο κόμμα σε περίπτωση συνδρομής των όρων της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 7 Α του Ν. 3023/2002.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα λεφτά θα πάρουν τα κόμματα;"

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους 5 ανέργους δεν έχει εργαστεί ποτέ!

Στο 24,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος και μειώθηκε μεν σημαντικά σε σχέση με το 26,6% του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι, αλλά αυξήθηκε κατά μισή μονάδα από το 24,4% το δ΄ τρίμηνο 2015.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.195.084 άτομα, με κομβικά ζητήματα την πολύ υψηλή ανεργία στους νέους έως 24 ετών (στο 50,9% και ειδικά στις νέες γυναίκες στο 55,1%), τους μακροχρόνια άνεργους (840.145 άτομα ή το 70,3% του συνόλου των ανέργων) και το γεγονός ότι σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας αυξήθηκε η ανεργία.

Ειδικότερα, από την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,7% σε σχέση µε το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 6,1% σε σχέση µε το α΄ τρίμηνο του 2015.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (29,5% το α΄ τρίμηνο 2016 από 30,6% το α΄ τρίμηνο 2015) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (21,2% από 23,5%).

Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στις ομάδες 15- 24 ετών (50,9% το α΄ τρίμηνο 2016 από 51,9% το α΄ τρίμηνο 2015) και 25- 29 ετών (35,9% από 39,7%). Ακολουθούν οι ηλικίες 30- 44 ετών (23,4% από 25,7%), 45- 64 ετών (αμετάβλητο στο 20,4%) και 65 ετών και άνω (12,3% από 9,3%).

Σε επίπεδο περιφερειών, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (33,3% το α΄ τρίμηνο 2016 από 29% το α΄ τρίμηνο 2015), η Δυτική Ελλάδα (30% από 29%) και η Κρήτη (28,3% από 27,2%). Ακολουθούν, η Θεσσαλία (27,8% από 26,8%), η Στερεά Ελλάδα (27,7% από 26,4%), η Ήπειρος (25,7% από 25,5%), η Κεντρική Μακεδονία (25,4% από 27,4%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (23,9% από 24,8%), η Αττική (23,4% από 26,7%), το Νότιο Αιγαίο (21,2% από 25,4%), η Πελοπόννησος (20,6% από 23,9%), οι Ιόνιοι Νήσοι (19,6% από 28,9%) και το Βόρειο Αιγαίο (18,5% από 20,2%).

Η κατανομή της ανεργίας, λαµβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (46,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (11,3%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (18,4%).

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 12% αναζητεί αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 83,3% αναζητεί πλήρη αλλά, στην ανάγκη, είναι διατεθειμένο να εργαστεί και µε μερική απασχόληση. Τέλος, το 4,7% είτε αναζητεί μερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται εάν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.


Ένα ποσοστό ανέργων (6,4%) απέρριψε κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (30,3%), δεν εξυπηρετούσε το ωράριο εργασίας (22,7%), δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (15,8%).

Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν ανέρχεται στο 21,1% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν), αποτελούν αντίστοιχα το 70,3%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόµων µε ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (34,1% έναντι 24,2%). Επίσης, το 72,2% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων, το οποίο είναι 51%.

Σε επίπεδο απασχόλησης, το α΄ τρίμηνο εφέτος ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.606.344 άτομα και η απασχόληση μειώθηκε κατά 1% σε σχέση µε το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 2,9% σε σχέση µε το α΄ Τρίμηνο του 2015.

Το α΄ τρίμηνο εφέτος, βρήκαν απασχόληση 139.609 άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, 41.847 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά µη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 122.574 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήµερα είναι άνεργα και άλλα 53.430 άτοµα που ήταν απασχολούµενα είναι πλέον οικονοµικά µη ενεργά. Επιπλέον, 107.454 άτοµα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονοµικά µη ενεργό πληθυσµό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση αλλά είναι άνεργα.

Ανά τοµέα της οικονοµίας, παρατηρείται ότι στον πρωτογενή τοµέα υπάρχει µείωση 6,5% στον αριθµό των απασχολούµενων, στον δευτερογενή τοµέα παρατηρείται αύξηση 3,9% και στον τριτογενή αύξηση 4,5%.

Το ποσοστό της µερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 9,8% του συνόλου των απασχολουµένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζοµένων, το 69,1% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν µπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 7,6% για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, το 4,2% διότι εκπαιδεύεται, το 2,5% διότι φροντίζει µικρά παιδιά ή εξαρτώµενους ενήλικες και το 16,6% για διάφορους άλλους λόγους.

Το ποσοστό των µισθωτών, το οποίο εκτιµάται σε 65,8%, εξακολουθεί να είναι το χαµηλότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανέρχεται στο 83,9 του συνόλου των απασχολουµένων (εκτίµηση 2015).

real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους 5 ανέργους δεν έχει εργαστεί ποτέ!"

Ο κύβος ερρίφθη: Τη Δευτέρα η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Την Δευτέρα θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικές πηγές.

Η συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδας, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ενδεικτικό του θετικού κλίματος που υπάρχει στο Λουξεμβούργο είναι ότι πριν από την συνεδρίαση του Εurogroup θα συναντηθούν οι διοικητές του ESM - του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για να επικυρώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Πηγές της ΕΕ στο Λουξεμβούργο τονίζουν ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα γίνεται πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου, για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να στείλουν και ένα μήνυμα στο Λονδίνο για το τι σημαίνει η έννοια της αλληλεγγύης προς τους εταίρους.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο κύβος ερρίφθη: Τη Δευτέρα η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα"

Πανελλαδικές 2016: Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα (16/06) στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας.

«Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».
Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες για περίπου 80.000 υποψήφιους, οι οποίοι από το μεσημέρι θα έχουν πρόσβαση στους βαθμούς τους και διαδικτυακά. Οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδικές 2016: Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι"

Ανοίγουν 8 κλιματιζόμενες αίθουσες στην Αθήνα λόγω καύσωνα

Έκτακτα μέτρα εν όψει του επερχόμενου καύσωνα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων από αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, θα λειτουργήσουν ως σημεία δροσιάς για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Από αύριο Παρασκευή 17 έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, οι παρακάτω οκτώ Λέσχες Φιλίας θα παραμένουν ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα:

- Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946
- Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044, 2109200269
- Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403
- Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξωνέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398
- Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9, τηλ. 2105140877,
- Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334
- Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900
- Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 2106459890

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν 8 κλιματιζόμενες αίθουσες στην Αθήνα λόγω καύσωνα"

Ανασύρθηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της EgyptAir

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου εντοπίστηκε και «ανακτήθηκε», ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή ερευνών της Αιγύπτου σε ένα δελτίο Τύπου.

«Ο καταγραφέας φωνής» που περιέχει τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, «βρέθηκε διαλυμένος σε κομμάτια» σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Όμως οι ερευνητές κατάφεραν να «ανακτήσουν το τμήμα που εμπεριέχει τη μνήμη της συσκευής, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του καταγραφέα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασύρθηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus της EgyptAir"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news