facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Καταγγελίες για υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει, μετά το «ΑΧΕΠΑ» και το «Ιπποκράτειο», και το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από ανώνυμες καταγγελίες ότι μέρος των ακριβών φαρμάκων που προμηθεύεται το ίδρυμα διοχετεύεται στο εξωτερικό.

Στις επίμαχες επιστολές που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, οι δύο «έμποροι» φέρεται ότι εξάγουν τα φάρμακα, έναντι αμοιβής, σε γειτονική χώρα, κατά πάσα πιθανότητα τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη με δύο ξεχωριστές παραγγελίες που έδωσε ζήτησε να γίνουν έρευνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Στο πρώτο ίδρυμα ερευνώνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς δώρισαν χειρουργικά υλικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επεμβάσεις που υποβλήθηκαν οι ίδιοι, ενώ στο δεύτερο ελέγχονται καταγγελίες για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος Αιμοδοσίας.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες για υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης "

Tα παράπονα του κ. Κουρτάκη

Διαμαρτύρεται ο κ. Κουρτάκης ότι δεν είναι η φωνή του αυτή. Εάν από το τηλέφωνό του μιλάνε κι άλλοι ή ο Μητσικώστας, εμείς δε μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου του όμως που τον γνωρίζει πολύ καλά 6940.5...... κλπ επικοινωνεί στις 4 Ιουνίου του 2012 στις 12.57 με τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη και του λέει επί λέξη: «κύριε Σάββα είμαι ο Γιάννης Κουρτάκης».

Εάν λοιπόν δεν αναγνωρίζει τη φωνή του, ας μας πει ποιος κάνει την απαράδεκτη συνομιλία από το τηλέφωνό του με τον κ. Μαρινάκη, για να μην πληρώσει τη νύφη μόνο το αφεντικό του κι εμείς όχι μόνο θα το διορθώσουμε αμέσως, αλλά θα του ζητήσουμε και συγνώμη ως οφείλουμε.

Η ανάρτηση του κ. Κουρτάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Tα παράπονα του κ. Κουρτάκη"

Την απόφαση για εκταμίευση της δόσης ανέβαλε το γερμανικό κοινοβούλιο

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ανέβαλε σήμερα την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα.

«Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

«Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε και επεσήμανε πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Στο σχετικό αίτημα που είχε διαβιβάσει χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή, είχε επισημανθεί ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης οριστική επιβεβαίωση για αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή η επιβεβαίωση αναμένεται σύντομα.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Την απόφαση για εκταμίευση της δόσης ανέβαλε το γερμανικό κοινοβούλιο"

Πίεζαν ασφυκτικά τον Σίμο Κεδίκογλου

Το δεύτερο απόσπασμα που δημοσιεύουμε σήμερα από το σύνολο των συνομιλιών που έχουμε στη διάθεσή μας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Εδώ ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινωνεί με άγνωστο άτομο μέσω του τηλεφώνου του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη.

Εμείς δεν γνωρίζαμε τη φωνή του, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε, δεν κατέστη δυνατόν κι ως εκ τούτου θεωρήσαμε ότι ήταν ο ίδιος επειδή επρόκειτο για τον αριθμό του κινητού του.

Ο κ. Κουρτάκης το αρνείται κι εμείς οφείλουμε να το δεχθούμε και να κάνουμε τη επανόρθωση ζητώντας συγνώμη.

Όμως θα πρέπει να μας πει ποιος κάνει αυτή την απαράδεκτη κουβέντα από τη συσκευή του, γιατί στη συνέχεια όπως μας διαβεβαίωσε ο Σίμος Κεδίκογλου όσα ακούγονται σε αυτή τη συνομιλία εμφανίστηκαν στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μετά από μερικές ημέρες. Η απειλή δηλαδή υλοποιήθηκε.

Είναι απορίας άξιο πως ο κ. Κουρτάκης δεν βλέπει τίποτα παράξενο και παράνομο σε αυτή τη συνομιλία και επίσης οφείλει να μας εξηγήσει πώς όλα αυτά τα οποία ακούγονται αφού δεν τα λέει ο ίδιος, γράφτηκαν στην εφημερίδα που διευθύνει.

Πέραν από σκοπιμότητες, οι οποίες δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιον σκοπό εξυπηρετούν, για να αρνείται ο κ. Μαρινάκης ότι η εφημερίδα τού ανήκει, από τον διάλογο καθίσταται φανερό ποιος είναι το αφεντικό.

Στη συνομιλία, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας, από την εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαΐδη, είναι φανερό ότι σχεδιάζεται πως θα ασκηθεί πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά, Σίμο Κεδίκογλου.

Από τις πεζοδρομιακές φράσεις όπως: «μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι, θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος ή θα γίνει εδώ της πουτάνας» με τις οποίες γινόταν η συνεννόηση μεταξύ του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας, αντιλαμβάνεται κανείς την αντίληψη και το πνεύμα που επικρατούσε στο περιβάλλον Μαρινάκη για το ...αγαθό της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από το περιεχόμενο του διαλόγου, ότι προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, μέσω του διορισμού της «Ουκρανής γκόμενάς» του, όπως την αποκαλούσαν, η οποία υποτίθεται ότι είχε διοριστεί στο γραφείο Τύπου του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάννη.

Επρόκειτο για διαχείριση ροζ σκανδάλου και η εφημερίδα θα αποκόμιζε οφέλη από τις πωλήσεις φύλλων ή υπήρχε κάτι άλλο πιο σημαντικό που επεδίωκαν;

Επικοινωνήσαμε με τον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος μας είπε επί λέξη τα εξής:

-Δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Όσα συζητούν στην επίμαχη συνομιλία τα έπραξαν κιόλας. Ψάξτε την εφημερίδα και θα τα βρείτε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ενέδωσα. Δεν είμαι πολιτικός που εκβιάζεται.

-Ποιος μίλησε μαζί σας;

-Ο Κουρτάκης από το τηλέφωνο και κάνα δύο φορές που με επισκέφθηκε στο γραφείο μου. Με πίεζε ασφυκτικά αλλά του εξηγούσα ότι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχα καμία αρμοδιότητα διαφημιστικών κονδυλίων.

-Μα αυτό δεν είναι εκβιασμός;

-Ακούστε κάτι, με πίεζε ασφυκτικά αλλά η φιλοσοφία μου είναι ότι ο πολιτικός δεν εκβιάζεται. Όσο για την κοπέλα δεν ήταν Ουκρανή ούτε σύντροφός μου. Παλιά φίλη μου ήταν από την Τσεχία. Αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε παντρεμένος ήμουν, ούτε μόνιμη σχέση διατηρούσα.

Εσείς τώρα μπορείτε να βγάλετε αβίαστα τα δικά σας συμπεράσματα, ακούγοντας τους διαλόγους και να αποφασίσετε εάν η ασφυκτική πίεση στο κυβερνητικό στέλεχος αποτελούσε εκβιασμό ή όχι.

Ακούστε τον διάλογο αυτούσιο, όπως κατεγράφη νόμιμα από τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας.



Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος όπως κατεγράφη από την ΕΥΠ.

Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)
Τηλέφωνο Γιάννη Κουρτάκη (Τ.Γ.Κ.)

Τ. Γ.Κ: Έλα.
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Τ. Γ.Κ: Στα έστειλα.
Β.Μ: Ναι τα είδα.
Τ.Γ.Κ: Ένα το κρατούμενο. Αν έχεις κάποια απορία πάρε με τηλέφωνο.
Β.Μ: Δεν μου λες αυτό για το (---) για το Βέλγιο το έχεις βάλει μέσα ότι δεν τα δώσαμε;
Τ.Γ.Κ: Στη Γαλλία, έβαλα στη Γαλλία ναι. Στη Γαλλία με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα αυτή τη στιγμή. Ένα το κρατούμενο, τα έχω γράψει όλα αυτά, γι' αυτό σου είπα ρίξε μια ματιά και αν θέλεις πάρε με ένα τηλέφωνο, τα γράφω. Επίσης να ξέρεις και το εξής. Η γυναίκα, η γκόμενα αυτή του Κεδίκογλου αυτή η Ουκρανή είχε κάνει αίτηση όντως για να προσληφθεί στην ΕΡΤ σε έναν διαγωνισμό και δεν προσλήφθηκε. Δεν το ήξερε ο άλλος, δεν την προσέλαβε. Για τον Μουρούτη όμως που ήξερε κάποια άτομα, τα πέρασε κανονικά. Την κοπέλα αυτή τώρα του Κεδίκογλου, την έχουν προσλάβει γραφείο τύπου στον υφυπουργό των Οικονομικών, στον Μαυραγάννη. Εντάξει; Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παρεξήγηση, ο κ. Κεδίκογλου πρέπει να καταλάβει ότι ή το μαζεύει πίσω για να μην χάσουμε όλοι ή θα αρχίσουμε και θα γίνει εδώ πέρα μύλος, θα γίνει της πουτάνας. Είναι αυτό ακριβώς που είπες εσύ χτες, είχες απόλυτο δίκιο. Η υπόθεση θα πάει με τσαμπουκά. Μεγάλε λήξτο θα χάσουμε όλοι έτσι; Και υπάρχουν και ραμματάκια για τη γούνα σου.
Β.Μ: Που είναι αυτά;
Τ.Γ.Κ: Στα είπα. Σου είπα. Η κοπέλα του αυτή τη στιγμή είναι γραφείο τύπου του Μαυραγάννη του υφυπουργού. Τι θέλεις τώρα, να αρχίσουμε τα... Μάζεψέ τα να πάμε παρακάτω.
Β.Μ: Εντάξει, ok.
Τ.Γ.Κ: Εντάξει;
Β.Μ: Ναι

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Καλά ρε αθεόφοβοι θέλατε διαφήμιση και κατασκευάζατε δημοσιεύματα που αφορούσαν στην προσωπική ζωή ενός κυβερνητικού στελέχους, χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό; Κι αυτό πως λέγεται;
Έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία ή την ενημέρωση ο χειρισμός σας;

Πού είσαστε κύριοι εισαγγελείς (εκτός Παπαγγελόπουλου) να τους αλλάξετε τα φώτα; Πού ζούμε, σε ποια κοινωνία, με ποιες αρχές, ποια πρότυπα και ποια ιδανικά; Αυτά των αρουραίων της ενημέρωσης και των καταφερτζήδων; Των μεσαζόντων και των τρωκτικών; Αυτή είναι η δημοσιογραφία;

Ποιος τους δίνει την εξουσία αντί να κρυφτούν δύο μέτρα κάτω από τη γη, να απειλούν και να μας κουνάνε το δάκτυλο απειλώντας ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη;

Τέλος, κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς που οφείλατε να βρίσκεστε στο πλάι μας αντί να δυσφορείτε, εάν οι προθέσεις σας για μια άλλη Ελλάδα είναι αληθινές, πως επιτρέψατε να μπαινοβγαίνουν αυτοί οι κύριοι στο Μαξίμου. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιου είδους ρεβεράντζες προσδίδουν ισχύ και πλεονέκτημα, πολύ περισσότερο όταν η Δικαιοσύνη τους ερευνά και τους έχει επιβάλει περιοριστικούς όρους;

Το χειρότερο όμως είναι ότι σιωπήσατε. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο ευφυής σύμβουλος που σας το συνέστησε, καλό όμως θα ήταν να γνωρίζετε, ότι η σιωπή είναι χρυσός όταν δεν έχετε να πείτε τίποτα κι όχι όταν ελέγχεστε από τον Τύπο ως πρωθυπουργός για τόσο άθλιες ιστορίες.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Πίεζαν ασφυκτικά τον Σίμο Κεδίκογλου"

Ολονύχτια διαμαρτυρία ενάντια στις εξορύξεις χρυσού σε Χαλκιδική και Κιλκίς

Ολονύχτια διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο δίκη 21 ατόμων για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Οι κάτοικοι έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν «ΔιεκΔΙΚΗση για το νερό, τον τόπο και τη ζωή μας» και «Θεσσαλονίκη ξύπνα, στην σκόνη θα πνιγείς από τα ορυχεία Κιλκίς, Χαλκιδικής». Σε οθόνη προβάλλονται στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις και από τα μέρη όπου γίνεται εξόρυξη.

Οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν αύριο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολονύχτια διαμαρτυρία ενάντια στις εξορύξεις χρυσού σε Χαλκιδική και Κιλκίς"

Προσοχή! Ο λαγοκέφαλος ΔΕΝ τρώγεται!

Έκκληση προς καταναλωτές και αλιείς

Νέα προειδοποίηση προς τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς απευθύνει το τμήμα αλιείας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης σχετικά με το ψάρι Lagocephalus sceleratus (λαγοκέφαλος) το οποίο έχει εξαπλωθεί και «εγκατασταθεί» στην Κρήτη.

Πρόκειται για είδος εξαιρετικά τοξικό και επικίνδυνο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει, η οποία βρίσκεται και στη σάρκα του ψαριού και δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Η τοξικότητα του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ηλικία, μέγεθος, αναπαραγωγική περίοδος κ.α. Η τοξικότητα του αυξάνεται την περίοδο αναπαραγωγής του κυρίως τους θερινούς μήνες. Σε πολλές χώρες παρατηρούνται κάθε χρόνο δηλητηριάσεις από την κατανάλωσή του, με συσχετιζόμενα ποσοστά θνησιμότητας. Τελευταίο γνωστό κρούσμα ήταν 2 άτομα στην Κύπρο.

Το είδος αυτό έχει χαρακτηριστικό σχήμα σαν τορπίλη, δύο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματος, στη ράχη είναι γκριζωπό με έντονα σκούρα στίγματα, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δυνατά δόντια σαν ράμφος.

Δεν είναι επιθετικό ή επικίνδυνο με άλλο τρόπο, εκτός αν καταναλωθεί.

Η εμπορία του απαγορεύεται (Καν. 853/2004).

Λόγω της πρόσφατης διάνοιξης της νέας διώρυγας του Σουέζ, πιθανόν νέα είδη να εμφανιστούν για πρώτη φορά. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι αλιείς σε περίπτωση σύλληψης στα εργαλεία τους, αλιευμάτων τα οποία δεν αναγνωρίζουν, να κρατούν το δείγμα (συντηρημένο ή κατεψυγμένο) και να το προσκομίζουν στα τμήματα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων (Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου) ή να επικοινωνούν με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) . Σε περίπτωση σύλληψης του είδους λαγοκέφαλος ή άλλων «ασυνήθιστων» ψαριών και θαλασσινών ειδών, καθώς και για πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους Τμήματα Αλιείας των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή με το ΕΛΚΕΘΕ, Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων & Εσωτερικών Υδάτων, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
τηλ.: 2821346653-4, Fax: 2821346651, e-mail: alieia.cha@crete.gov.gr.


Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Ο λαγοκέφαλος ΔΕΝ τρώγεται!"

Τα 40 καταστήματα των ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν απογεύματα και Σάββατο

Επιστροφή στο προ οκταετίας καθεστώς που τα καταστήματα των ΕΛΤΑ λειτουργούσαν αυστηρά με ωράριο Δημοσίου, παραχωρώντας ζωτικό χώρο στις ιδιωτικές εταιρείες courier, δρομολογεί η νέα διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η πρώτη απόφαση που έλαβε η καινούργια διοίκηση των ΕΛΤΑ, προβλέπει ότι τα 40 από τα συνολικά 60 κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, όπως γινόταν και από το 2008.

«Τα ΕΛΤΑ δέχονται το ένα χτύπημα μετά από το άλλο, όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά και από το …εσωτερικό τους» ήταν η πρώτη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), η οποία χαρακτηρίζει την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου «πρωτοφανή απόφαση που πλήττει ευθέως τα ΕΛΤΑ και λειτουργεί χειρουργικά υπέρ του ανταγωνισμού». Πρόκειται, τονίζει η ΠΟΣΤ, για απόφαση που έρχεται, όχι μόνο σε πλήρη αντίθεση με τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, αλλά προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, στερώντας σημαντικά έσοδα και ρευστότητα από τα ΕΛΤΑ (πέρυσι έκλεισαν με κέρδη περίπου 6 εκατ. ευρώ).

Στον νομό Αττικής θα πάψουν να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο συνολικά 25 καταστήματα, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν άλλα 15 καταστήματα στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με στελέχη των ΕΛΤΑ, μόνο στο νομό Αττικής, τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται σε περίπου 500.000 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται, ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ κατά 20%, ενώ το 35% των εργασιών-πράξεων των Ταχυδρομείων γινόταν στο ωράριο πέραν της πρωινής λειτουργίας.

«Με ποια λογική κλείνουν το απόγευμα τα καταστήματα της Ρόδου, της Κέρκυρας, του Μουσείου της Ακρόπολης και άλλα μεγάλα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις-κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς;» αναρωτιούνται τα στελέχη των ΕΛΤΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, για παράδειγμα, οι εταιρικοί πελάτες του καταστήματος της οδού Μητροπόλεως που κλείνει τα απογεύματα, θα κατευθύνονται στο γειτονικό κατάστημα ανταγωνίστριας εταιρείας.

Τα καταστήματα

Με την απόφαση 1.4.3./329/104/1.6. 2016 που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γιάννης Ζαρολιάγκης, κλείνουν τα 40 από τα 60 καταστήματα που είχαν διευρυμένο ωράριο (από 7.30 π.μ. έως 20.30 μ.μ.).

- Στην Αττική, με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα του Αεροδρομίου, του The Mall Αμαρουσίου, του περιπτέρου της Ακρόπολης, της οδού Αιόλου 104 και του Συντάγματος.
Αντίθετα, δεν θα λειτουργούν το απόγευμα και τα Σάββατα, τα καταστήματα: Κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ακροπόλεως, Αμπελοκήπων, Γλυκών Νερών, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καλαμακίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κορωπίου, Κουμουνδούρου, Κυψέλης, Μητροπόλεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Πειραιά, Πατησίων, Περιστερίου, Χαλανδρίου και στο Carfurre Αμαρουσίου. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα εξυπηρετούν το κοινό τις καθημερινές από τις 9 π .μ έως τις 4 μ.μ.

- Στην Περιφέρεια δεν θα λειτουργούν το απόγευμα και τα Σάββατα, τα καταστήματα: Κεντρικό Ιωαννίνων, Κερκύρας, Κοζάνης, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ηρακλείου (Εθνικής Αντίστασης), Θεσσαλονίκης (περιοχή Ντεπώ), Θεσσαλονίκης (Φράγκων), Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη), Ρόδου, Χίου, Άργους, Καλαμάτας, Κορίνθου και Σπάρτης. Το κατάστημα των Χανίων αφαιρέθηκε από τη λίστα το βράδυ της Κυριακής.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 40 καταστήματα των ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν απογεύματα και Σάββατο"

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο MEGA

Αίσιο τέλος όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον και μέχρι αποδείξεως του εναντίου έχει η κατάσταση στο Mega καθώς στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η διοίκηση διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι μπήκαν οι υπογραφές για την αποδέσμευση των χρημάτων από τους λογαριασμούς των μετόχων στην Τηλέτυπος και από κει στους λογαριασμούς των δημοσιογράφων, των τεχνικών και λοιπών υπαλλήλων του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων μέσα στους δεσμευμένους λογαριασμούς υπάρχουν αυτή τη στιγμή 10.237,000 ευρώ με τους δικηγόρους του καναλιού να διαπραγματεύονται με τις τράπεζες την σταδιακή αποδέσμευση των χρημάτων ώστε να διατεθούν το συντομότερο δυνατό για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης.

Από την πλευρά τους οι τεχνικοί δεσμεύθηκαν να συνεδριάσουν ξανά μόλις διαπιστώσουν ότι όντως τα χρήματα έχουν μπει στους λογαριασμούς, όπως ανάλογα έπραξαν και οι δημοσιογράφοι.

Σήμερα ωστόσο δεν θα βγει το κεντρικό δελτίο λόγω της στάσης εργασίας των τεχνικών. Η διοίκηση από την πλευρά της μέσω των εκπροσώπων της δεσμεύθηκε για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων στο αμέσως προσεχές διάστημα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο MEGA"

Πρώτη δικαστική δικαίωση για τους ανέργους της «Πυρσός Security»

Τη μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Πυρσός Security», ακόμα και εις χείρας τρίτων, διατάσσει, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και με αυτή ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος, ώστε οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία να προχωρήσουν σε αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος περιουσιακών στοιχείων της «Πυρσός Security», που αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα άφησε στο δρόμο εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε σήμερα και αποτελεί ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια των πρώην εργαζομένων της «Πυρσός Security», ώστε να διεκδικήσουν την είσπραξη των οφειλομένων ποσών δεδουλευμένων αποδοχών και αποζημιώσεων.

Τους εργαζομένους εκπροσώπησαν τα δικηγορικά γραφεία Βιολέττας Βασιλάκου και Δημήτρη Περπατάρη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη δικαστική δικαίωση για τους ανέργους της «Πυρσός Security»"

Φίλης: Προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης με «κινήματα κατσαρόλας»

Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης μέσω των κινημάτων διαμαρτυρίας που δημιουργούνται έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ‘κινήματα κατσαρόλας’. Το κίνημα ‘παραιτηθείτε’ είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Προσέθεσε πάντως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια δημοκρατία.

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι θέλει να καταργήσει τα Αρχαία Ελληνικά, ο κ. Φίλης είπε ότι «ανάμεσα στην αρχαιοπληξία και την αρχαιογνωσία, εμείς επιλέγουμε την αρχαιογνωσία», σημειώνοντας πως το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι το γιατί «τα παιδιά μας δεν μιλάνε καλά ελληνικά».

«Διδάσκονται στην πρώτη Γυμνασίου τρεις ώρες Αρχαία και δύο ώρες Νέα Ελληνικά. Αυτό είναι σωστό; Πιο πολύ παίζουν με τα tablet τα παιδιά παρά ανοίγουν κανένα βιβλίο να διαβάσουν. Τα παιδιά μας δεν μιλούν ελληνικά μετά από τόσα χρόνια σπουδών της γλώσσας. Είναι ένα κομφούζιο, σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε», είπε.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για «κινήματα κατσαρόλας»προκάλεσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση εμπνέεται από καθεστωτικές αντιλήψεις όπως για το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Φίλης θα έπρεπε να ντρέπεται να λέει ότι είναι αριστερός».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης: Προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης με «κινήματα κατσαρόλας» "

Σκληρή απάντηση Τουρκίας στην Ελλάδα για το κοράνι στην Αγία Σοφιά

Ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας έχει προκαλέσει η απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί για τον μήνα του Ραμαζανιού. Ήδη η ανάγνωση του Κορανίου από το μουσείο της Αγίας Σοφιάς κάθε πρωί έχει ξεκινήσει.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει καταδικάσει την κίνηση αυτή κάνοντας λόγο για «ακατανόητες εμμονές της τουρκικής πλευράς, που σε ορισμένα σημεία αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς». Στην ανακοίνωση του το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για «έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα». «Τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με μια σκληρή ως προκλητική ανακοίνωση απάντησε στην ελληνική πλευρά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα, επιχειρεί να συνδέσει το θέμα, αφενός με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα και αφετέρου με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ καταλήγοντας κατηγορεί την Αθήνα ότι ταυτίζει τον εκσυγχρονισμό με τον για αντιισλαμισμό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής στο ύφος και τις ανακοινώσεις της καλούμε την Ελλάδα, που επί σειρά ετών δεν δίνει άδεια για την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και συγχέει τον εκσυγχρονισμό με τον αντιισλαμισμό.

To TRT Diyanet, το κρατικό θρησκευτικό κανάλι, μεταδίδει τις ημέρες του Ραμαζανιού (από 6 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου) την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας. Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) για όλη τη διάρκεια της περιόδου».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση Τουρκίας στην Ελλάδα για το κοράνι στην Αγία Σοφιά"

Χωρίς τρένο και προαστιακό από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες

Ακύρωση όλων των δρομολογίων των τρένων και του προαστιακού σιδηρόδρομου, από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και αύριο τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΤΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Μηχανοδηγοί).

Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου». Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να καλεί τον τηλεφωνικό αριθμό 14511 ή να ενημερώνεται από τις ανακοινώσεις της εταιρίας στην ιστοσελίδα www.trainose.gr.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τρένο και προαστιακό από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες"

ΔΕΗ: Από την 1η Ιουλίου έκπτωση 15% σε όσους εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς

Από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Ιουλίου και μετά, θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα εφαρμοστεί ενιαία στους πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος ανήγγειλε, επίσης, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αλβανία και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 30 Ιουνίου για την εκκίνηση των διαδικασιών πώλησης του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους.

Η έκπτωση του 15% αφορά, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, 5 εκατομμύρια καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι ανοιχτή και στους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ειναι 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το Δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση). Δηλαδή, προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ συνολικά. Δεδομένης της ύπαρξης του κοινωνικού τιμολογίου και της δωρεάν παροχής ρεύματος σε περιπτώσεις μεγάλης φτώχειας, για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πληρώνουν δεν υπάρχει δικαιολογία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ανησυχητικά σημάδια επανεμφάνισης του κινήματος «δεν πληρώνω».

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, περίπου 1,3 εκατομμύριο καταναλωτές οφείλουν μέχρι 500 ευρώ (συνολικά 150 εκατ.), άλλες 280.000 οφείλουν από 500-1.000 ευρώ (άλλα 150 εκατ.), ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν διακανονισθεί χρέη ύψους 575 εκατ. ευρώ από 180.000 καταναλωτές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διευκρίνισε ότι η μείωση δεν έχει ημερομηνία λήξεως, αλλά θα ισχύσει για όσους είναι ή γίνονται συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή/και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Έτσι, η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή λήγει στις 31 Ιουλίου και, αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζεται θέμα παράτασης. Η έκπτωση του 15%, τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της ΔΕΗ και του ενδιαφέροντος για στήριξη των επαγγελματιών και της απασχόλησης.

Στη σημερινή συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επεσήμανε, ακόμη, τα εξής:

«Η ΔΕΗ θα κάνει το παν, προκειμένου η αποζημίωση που θα λάβει για τον ΑΔΜΗΕ, να είναι δίκαιη και θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να μην υποστεί απώλειες.

Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες συνεννόησης με τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου το άνοιγμα της αγοράς, που γίνεται με υποχρεωτική απώλεια μεριδίου από τη ΔΕΗ, να αποβεί προς όφελος των καταναλωτών και να μην καταλήξει στην απώλεια των καλύτερων πελατών της ΔΕΗ. «Αντιμετωπίζουμε», όπως είπε, «πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες με σοβαρές δυσκολίες διαχείρισης». Παράλληλα, συνεχίζεται η προεργασία για τη διαμόρφωση συμπράξεων και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, ενώ αποκλείεται το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων παραγωγής.

Στην Αλβανία, το ενδιαφέρον κατ' αρχήν αφορά υδροηλεκτρικά, καθώς η γειτονική χώρα έχει πλούσιο υδροδυναμικό, αλλά έχει και ανάγκες για θερμική παραγωγή. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στη γειτονική χώρα, την οποία πρόσφατα επισκέφθηκε η διοίκηση και είχε επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς.

Είναι ανάγκη να προχωρήσει με επιστημονικό τρόπο και με όρους αγοράς ο νέος μηχανισμός αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής για τις υπηρεσίες ευελιξίας που θα παρέχουν, όπως, επίσης, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Από την 1η Ιουλίου έκπτωση 15% σε όσους εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς "

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε με αναφορά ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο προσέφυγε, το μεσημέρι της Τετάρτης, με αναφορά 29 σελίδων ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για την υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας Μαρινάκη-Καραμήτσου.

Διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Νικόλαου Διαλυνά κατατέθηκε αναφορά που έλαβε αριθμό Πρωτοκόλλου 4437/8-9-2016 από την Εισαγγελία και 2097/8-6-2016 από το Υπουργείο.

Μέσω της «αναγγελίας ΚΑΤ΄ΑΡΘΡΟΝ 40 ΠΑΡ. 1 ΚΠΔ» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αιτείται να κληθεί ώστε να καταθέσει ο ίδιος ενόρκως και παράλληλα να κληθούν οι: Τάσος Καραμήτσος (εκδότης Πρώτο Θέμα), Ευάγγελος Μαρινάκης (εφοπλιστής), Δημήτριος Παπαγγελόπουλος (αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης), Αλέξιος Τσίπρας (πρωθυπουργός) για την υπόθεση.

Από τη δήλωση-καταγγελία του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΒΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ» προκύπτει και συνομολογείται ότι η ανωτέρω κασέτα με τη συγκεκριμένη συνομιλία καθώς και άλλες που ελήφθησαν νομίμως κατόπιν παρακολουθήσεως από την ΕΥΠ ήταν σε γνώση των αρχών εδώ και τρία χρόνια και έχουν αξιολογηθεί.

Mέσω της αναφοράς ζητείται να ερευνηθεί ποιος έλαβε γνώση και είχε εις χείρας του επί τρία χρόνια την κασέτα της ΕΥΠ με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και με ποιο νόμιμο τρόπο την αξιολόγησε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε με αναφορά ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος"

Πού πας ρε Καραμήτσοοοοοο;

Αφήσαμε να παρέλθει ένα λογικό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να βεβαιωθούμε για τις αντιδράσεις των κομμάτων και του Τύπου, σε σχέση με την αντιμετώπιση του συναρπαστικού διαλόγου Μαρινάκη Καραμήτσου, που είδε το φως της δημοσιότητας από την ηλεκτρονική εφημερίδα μας.

Νομίζω ότι και ο πλέον αδαής έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Θα σας τα πω χοντρά, έτσι όπως πρέπει να λέει κανείς τα πράγματα, όταν η κατάσταση φθάνει στο απροχώρητο.

Οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους, επιχειρηματίες, εκδότες, καναλάρχες, δημοσιογράφοι και
 πολιτικάντηδες, αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν μαλακισμένη πλαστελίνη, που την κάνεις ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, όποτε θέλεις.

Πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, αφήνουν και τους αυλικούς τους να παίξουν το παιχνίδι της προπαγάνδας, λένε πέντε αρλούμπες -πολλοί θα τσιμπήσουν- με τη σιγουριά ότι σε λίγο θα έχει ξεχαστεί το θέμα και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.Τα μπάνια του λαού είναι κοντά...

Πάμε λοιπόν να κάνουμε έναν σωστό απολογισμό, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο zougla.gr θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε σε ένα προπονημένο κοινό, το οποίο δεν καταπίνει ό,τι του σερβίρουν. Παρακολουθούμε τις αντιδράσεις σας, παίρνουμε τα μηνύματά σας, αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες σας, διαβάζουμε την ψήφο σας σωστά και έντιμα, άλλωστε γι' αυτό γίνονται οι διαδικτυακές ψηφοφορίες και προσπαθούμε υπεύθυνα να ανταποκρινόμαστε στον ρόλο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από εκείνον της συνεχούς ενημέρωσης.

Σιώπησαν άπαντες για ένα θέμα, που όμοιό του σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, θα είχε αναστατώσει τους πάντες.

Ένας εκδότης και ένας εφοπλιστής οργάνωναν συνωμοτικά απ' ό,τι φαίνεται την αποστολή «30 βιβλίων» που αφορούσε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που δεν ήταν ούτε νόμιμο, ούτε πεντακάθαρο.

Να τακτοποιήσουν για λογαριασμό του «30 βιβλία» με αποστολέα έναν αγνώστου σε εμάς ταυτότητος «γιατρό» εφ' όσον δεν ανέφεραν το όνομά του.

Τι ακριβώς ήταν αυτά τα «30 βιβλία»;
Ο Ιταλός δημοσιογράφος Francesco De Palo έγραψε χθες χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Il Giornale: «Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν ήταν βιβλία, άλογα ή δωροδοκία. Μοιάζει όμως η όλη υπόθεση, να είναι συνυφασμένη με εκείνη των λογαριασμών του Παναμά».

Για να μάθουμε ως οφείλουμε λοιπόν, τι ακριβώς ήταν, έπρεπε να ψάξουμε κι αυτό πράξαμε. Εμείς όμως μόνον. Οι υπόλοιποι;

Πριν πάμε στους υπόλοιπους, οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι κάνουν οι θεσμοί. Με λίγα λόγια τι κάνει η δικαιοσύνη και ο πολιτικός κόσμος.

Εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Για τα μέσα θα μιλήσουμε αργότερα. Για τους ολιγάρχες, τους εφοπλιστές, τους εκδότες και τους καναλάρχες.

Πρέπει πρώτα να απευθυνθούμε στην επίσημη πολιτεία και τα όργανά της. Να καταλάβουμε σε ποιο περιβάλλον ζούμε, να σιγουρευτούμε ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι συγκεκριμένο.

Με οργανωμένο κράτος, που διαθέτει όργανα και θεσμούς, ή με προτεκτοράτο, φέουδο ή κάτι διαφορετικό.

Για τους Ψυχάρηδες, τους Μαρινάκηδες, τους Κοντομηνάδες, τους Μελισσανίδηδες, τους Βαρδινογιάννηδες, τους Βγενόπουλους, τους Καραμήτσους και τους Τριανταφυλλόπουλους γιατί όχι, ας μιλήσουμε μετά.



Ξεκινάει λοιπόν το πανηγύρι με μία υποκλοπή της ΕΥΠ, που ξεφεύγει από τη δικογραφία και φθάνει στα χέρια του δημοσιογράφου. Τι την κάνει ο δημοσιογράφος;

Μία εκδοχή είναι να μην ανοίξει τον φάκελο, να αποστρέψει το βλέμμα του, θεωρώντας παράνομο το υλικό, όπως έκανε κι ο Βενιζέλος με τη λίστα Λαγκάρντ και να τον επιστρέψει στη δικαιοσύνη.

Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι διεστραμμένοι, αλλά δεν είναι κι όλοι δημοσιογράφοι...

Η άλλη είναι να ακούσει την συνομιλία, να την διαβάσει, να την κατανοήσει και να διαπιστώσει με μεγάλη έκπληξη ότι περιλαμβάνει μία είδηση «φωτιά». 

Να κουβεντιάζουν δύο τύποι άσχετοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαινομενικά τουλάχιστον άσχετοι, ένας δεξιός εφοπλιστής και ένας κεντροδεξιός εκδότης για «βιβλία» που θα έδιναν στον Τσίπρα, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ούτε συμβαίνει καθημερινά.

Σ' αυτή τη φωτιά ρίξαμε λάδι, αλλά οι πυροσβέστες των θεσμών (Παπαγγελόπουλος και λοιποί)
 έσπευσαν να τη σβήσουν. Αυτό έλειπε, να αφήσουν να φουντώσει η φωτιά, για να παριστάνουν τους Αναστενάρηδες στη συνέχεια.

Οι υπόλοιποι, κόμματα, κινήματα, πολιτικές οργανώσεις, συντηρητικοί, επαναστάτες και κεντρώοι, το βούλωσαν. 

Μα το βούλωσαν κυριολεκτικά. Μαζεύτηκαν συσκέφθηκαν, αποφάσισαν και σιώπησαν.

Συγγνώμη ή όπως λένε στο χωριό με το συμπάθιο. Σε περίοδο πείνας, δυστυχίας, αυτοκτονιών, απελπισίας, που τα πάντα ρημάζουν γύρω μας, εάν τα 30 δεν είναι βιβλία αλλά εκατομμύρια, τον λαό δεν τον αφορούν;

Τον αφορούν έτσι κι αλλιώς, όπως αφορούν και τους Παπαγγελόπουλους, αλλά εκείνους δεν μπορείς να τους βάζεις σε ίση μοίρα με τον κόσμο που τραβάει τούτη την ώρα το κάρο από τη λάσπη.

Τα κόμματα το βούλωσαν όλα μαζί σαν τη Συμφωνική της Σιωπής κι αυτή είναι η πιο τρομακτική είδηση για τη Δημοκρατία.

Είναι δυστυχώς πραγματικότητα. Ήπιαν από το Άγιο Δισκοπότηρο ολιγαρχών που όφειλαν να πελεκήσουν και δε μπορούν να βγάλουν άχνα. Μπορούν μόνο να παρακολουθούν ένοχα από τη γωνία, μήπως σταματήσει το πανηγύρι και κατακάτσει ο κουρνιαχτός.

Για τους καναλάρχες δε χρειάζεται να μιλήσω εγώ. Ζείτε καθημερινά τα ρεζιλίκια των καταχρεωμένων καναλιών με ποσά 100 εκατομμυρίων, 200 εκατομμυρίων, 300 εκατομμυρίων, 500 εκατομμυρίων και βάλε. Ναι, πεντακόσια εκατομμύρια βρέθηκε να χρωστάει μόνο το ΑΛΤΕΡ του Κουρή! Φανταστείτε τι πάρτι γίνεται με τα υπόλοιπα, αφού μεσολαβεί πάντοτε πριν τα πραγματικά νούμερα η λογιστική ταχυδακτυλουργία.

Τι περιμένατε δηλαδή, να παρατήσει την Τσιμτσιλή ο Κοντομηνάς και να κυνηγάει τον Μαρινάκη ή να αναδείξει το θέμα ο Χατζηνικολάου που στήνει με τον Μαρινάκη την υποτιθέμενη φίλη του Ντόρα, για να δεχθεί τους όρους του Σαμαρά (εάν ακούσετε τον τόνο της φωνής στη συνομιλία θα φρίξετε) η οποία Ντόρα επίσης δε μπορεί να πει μισή κουβέντα, εφ' όσον ο σύζυγος Ισίδωρος έχει εταιρεία με τον εφοπλιστή Βαγγέλη και κοινά συμφέροντα.

Μύλος σας λέω που όμοιός του δεν υπάρχει, με τον λαό να αναστενάζει από κάτω.
Και σαν να μη φτάνει αυτό, να έχεις και τους αφελείς να σε ρωτάνε στο δρόμο: Γιατί δεν κάνεις εκπομπή στην τηλεόραση Μάκη;

Να τρελένεσαι με λίγα λόγια και να αναρωτιέσαι, πόσα χρόνια χρειάζονται ακόμα για σταματήσουν να μασάνε το σανό που τους ταΐζουν.
Επειδή τον κ. Καραμήτσο τον γνωρίζω απ' έξω κι ανακατωτά, μπορώ να σας πω τι έκανε αυτές τις δύο μέρες που τρέχει το θέμα. 

Συνάντησε τους πάντες. Μίλησε, συνωμότησε και θεωρεί ότι το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, παρ' ότι είναι απίστευτα δειλός για να διαχειριστεί τέτοιου είδους κρίσεις, όταν μπαίνει στη μέση το όνομά του.

Ο ρόλος του είναι πάντοτε περιφερειακός, γι' αυτό όσο κι αν γκουγκλάρετε το όνομά του, δεν πρόκειται να βρείτε παρά ελάχιστα σχόλια κι ακόμα λιγότερες φωτογραφίες που τον αφορούν.

Είδε τον Μαρινάκη -τα τηλέφωνα κόπηκαν πλέον- και εάν δεν κάνω λάθος, πρέπει να συνάντησε σήμερα τον πρώην εργοδότη του Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο, όχι για να τους την πέσει, όπως θα πίστευε κάποιος λόγω της κόντρας με την κυβέρνηση, αλλά για να τακτοποιήσει και εκείνος, δοθείσης της ευκαιρίας, τους δικούς του ανοικτούς λογαριασμούς. Της διαπλοκής το κάγκελο με λίγα λόγια.

Τσιμουδιά. Άκρα του τάφου σιωπή. Μόνο κάτι τρελοί εκεί στη «Ζούγκλα», οι οποίοι αντί να επενδύσουν σε λίστες Λαγκάρντ και Παναμά, επένδυσαν στους πολίτες και προσπαθούν να τους ξεσηκώσουν, για να μην τους πιάνουν τον κώλο οι απατεώνες, ζητώντας τους και ΕΝΦΙΑ από πάνω...

Ξυπνήστε και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Μπορείτε και αυτό φοβούνται, μη σηκωθείτε ένα πρωί και πείτε στους αχυράνθρωπους και τους μεσάζοντες:

Πού πας ρε Καραμήτσοοοοοο; 


zougla


Διαβάστε Περισσότερα » "Πού πας ρε Καραμήτσοοοοοο;"

Ψηφίστηκε επί της Αρχής ο αναπτυξιακός νόμος

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής, ο αναπτυξιακός νόμος από τις συναρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. «Κατά» το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Η επεξεργασία του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε, ενώ την Πέμπτη, έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί και η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου και την επόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε επί της Αρχής ο αναπτυξιακός νόμος"

Συντάξεις: Τί αλλάζει σε κύριες, επικουρικές και εφάπαξ

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ και πλέον τίθενται σε εφαρμογή οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Εργασίας και Οικονομίας, που οδηγούν σε μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, ενώ ορίζουν και τον τρόπο επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων, έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το μεγάλο μαχαίρι πέφτει στις επικουρικές, για πάνω από 200.000 συνταξιούχους και μάλιστα αναδρομικά, από τις συντάξεις Ιουνίου. Επειδή όμως το ΕΤΕΑ και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας ΗΔΙΚΑ δεν φαίνεται πως θα προλάβουν τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, οι περικοπές θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, τα χρήματα από τον Ιούνιο και μετά θα ζητηθούν πίσω, αναδρομικά, σε ισόποσες δόσεις, έως το τέλος του χρόνου.

Έως τον Σεπτέμβριο του 2017, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων, στις οποίες η διαφορά των ήδη καταβαλλόμενων με τις νέες μειωμένες παροχές, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού, διατηρείται ως «προσωπική διαφορά» μετά το 2018.

Αναλυτικά, στο πεδίο του υπερ-επικουρικού ΕΤΕΑ, ορίζεται νέο χαμηλό ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης της τάξης του 0,45%, βάσει του οποίου γίνεται ο επανυπολογισμός και των ήδη καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων. Οι περικοπές θα γίνουν για ποσά συντάξεων που αθροιστικά (για κύριες και επικουρικές) θα υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ. Βέβαια, η υπουργική απόφαση, σε αντίθεση με τον νόμο, ορίζει ότι επανυπολογισμός θα γίνει και για τα ποσά κάτω των 1.300 ευρώ.

Ο μηχανισμός περικοπής είναι περίπλοκος, δαιδαλώδης και σύνθετος, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες μειώσεις, κυρίως για όσους οι επικουρικές τους συντάξεις είχαν υπολογιστεί με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης.

Το ποσοστό μείωσης κάθε καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης του ΕΤΕΑ υπολογίζεται από την ΗΔΙΚΑ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. Σε τομείς που δεν υπάρχουν επαρκή ηλεκτρονικά δεδομένα, άμεσα, έως τις 31 Ιουλίου, δημιουργείται «ομάδα συντάξεων», όπου αναζητεί τα απαιτούμενα στοιχεία.

Εφόσον το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων των ήδη καταβαλλόμενων πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) συντάξεων είναι μικρότερο ή ίσο των 1.300 ευρώ, η διαφορά μεταξύ της καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης και της επανυπολογισθείσας διατηρείται ως «προσωπική διαφορά» ανά συνταξιούχο. Η προσωπική αυτή διαφορά αποσβένεται σταδιακά, σύμφωνα με την ετήσια αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων.

Στην περίπτωση που το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι μεγαλύτερο των 1.300 ευρώ, καθώς και το άθροισμα κύριων και επανυπολογισθέντων επικουρικών είναι μεγαλύτερο των 1.300 ευρώ, η επικουρική σύνταξη μειώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, η περικοπή είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζεται ότι το άθροισμα κύριας και καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου δεν υπολείπεται του ποσού των 1.300 ευρώ.

Στον υπολογισμό του αθροίσματος των 1.300 ευρώ συμπεριλαμβάνεται η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης και οι κρατήσεις εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του άρθρου 38 του Ν. 3863/2010, όπως ισχύει, και των παρ. 11, 12 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011, και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης της παρ. 13 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011. Στην πράξη, δεν υπολογίζονται οι ειδικές εισφορές που επιβλήθηκαν το 2012, καθώς έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Η διαδικασία της απόφασης εφαρμόζεται και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι 31.12.2014. Για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την 1.1.2015 και εφεξής καθώς και για όσες κατατεθούν μετά τις 13 Μαΐου 2016, ο υπολογισμός της σύνταξης γίνεται εξ ολοκλήρου με τον νέο τρόπο που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Η δεύτερη απόφαση ξεκαθαρίζει τον τρόπο επανυπολογισμού όλων των ήδη καταβαλλόμενων ή καταβλητέων κύριων συντάξεων κατά την 12η/5/2016, πλην των συντάξεων του ΟΓΑ, θέτει ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα έως τον Σεπτέμβριο του 2017 και ξεκαθαρίζει ότι η απόκλιση παραμένει ως προσωπική διαφορά και μετά το 2018. Δηλαδή, στις περιπτώσεις που το καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό, τότε το επιπλέον ποσό θα εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά.

Τα εφάπαξ

Η τρίτη απόφαση αφορά τα εφάπαξ και θέτει ημερομηνία-ορόσημο την 1.1.2014. Για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με εισφορά ύψους 4% επί των αποδοχών, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% των αποδοχών επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί τα έτη ασφάλισης. Ως αποδοχές για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής νοείται ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών κατά τα 5 τελευταία έτη έως και την 31.12.2103.

Εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ παροχής από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και εφεξής κρίνονται ως προς τον τρόπο υπολογισμού της παρούσης υπουργικής απόφασης. Ειδικά για εφάπαξ στο δημόσιο που εκκρεμούν να χορηγηθούν με τις αιτήσεις να έχουν υποβληθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2013, εκτιμάται ότι θα προκύψουν μειώσεις έως και 18%.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Τί αλλάζει σε κύριες, επικουρικές και εφάπαξ"

Ξεχάστε τις επιστροφές φόρου, συμψηφίζονται με τον ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (Ελ. Τύπος, Ναυτεμπορική), με την εκκαθάριση φόρου μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.

Έτσι λοιπόν οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ θα «κατάσχουν» τις φετινές επιστροφές φόρου εισοδήματος, δηλαδή θα πάρουν προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται φέτος να εισπράξουν εφάπαξ επιστροφές φόρων με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν ήδη υποβάλει ή θα υποβάλουν εντός του Ιουνίου, θα χάσουν τις επιστροφές αυτές ή ένα σημαντικό μέρος τους, προκειμένου οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ να χρησιμοποιήσουν τα ποσά των επιστροφών για να εισπράξουν νωρίτερα τα ποσά του ΕΝΦΙΑ του 2016.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεχάστε τις επιστροφές φόρου, συμψηφίζονται με τον ΕΝΦΙΑ"

Καϊλή: Η κυβέρνηση δεν προστάτεψε τη φέτα και τις ελιές Καλαμών

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σχετικά με το θέμα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και των 15 κρατών της περιοχής της Νοτίου Αφρικής. Στα πλαίσια αυτά φαίνεται ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στην προστασία των προϊόντων Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης της ελληνικής φέτας και της ελιάς Καλαμών.

“Αντί να επικεντρώσει την προσοχή της στην προστασία των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εξαγωγών μας, για μία ακόμη φορά προσπαθεί να διαχειριστεί την πρωτοφανή ανικανότητα και αδιαφορία της για την πραγματική εξωστρεφή ανάπτυξη με όρους εσωτερικής επικοινωνιακής τακτικής. Με τη δήλωσή της ότι “καταφέραμε να δεσμευθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναθεώρηση της συμφωνίας, εντός της μεταβατικής περιόδου των 5 ετών, με σκοπό την πλήρη προστασία της φέτας, πριν αρχίσει να παγιώνεται μια κατάσταση αρνητική” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιδιώκει να αποκρύψει την αλήθεια και να δώσει μία ακόμη φρούδη “ελπίδα” στους Έλληνες, όπως αυτή που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα έφερνε...” δήλωσε η κ. Καϊλή.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη και δυσάρεστη: Πουθενά στο κείμενο της συμφωνίας SADC δεν αναφέρεται δυνατότητα αναθεώρησης μετά το πέρας της πενταετίας σχετικά με τους όρους για την εμπορική χρήση του ονόματος ‘φέτα’ από τους παραγωγούς της Ν. Αφρικής.

“Δυστυχώς, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες, καθώς για την παραγωγή των 100.000 τόνων φέτας εργάζονται περίπου 300.000 άτομα, σε 100.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ως επί το πλείστον οικογενειακές. Σήμερα η χώρα εξάγει φέτα αξίας 250 εκατ. ευρώ σε 35 χώρες και στις 5 ηπείρους, ενώ το ύψος των εξαγωγών έχει αυξηθεί κατά 73% την τελευταία δεκαετία και αποτελεί το 86% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων. Στο εξής θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί και φέτα και άλλα τυροκομικά παραγωγής Νότιας Αφρικής, τα οποία παρασκευάζονται από αγελαδινό γάλα. Αυτό είναι τραγικό για την ελληνική κτηνοτροφία και τυροκομία” συνέχισε η Ευρωβουλευτής. Όσον αφορά στις επιτραπέζιες ελιές, οι εξαγωγές τους φτάνουν τα 450 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

“Στα πλαίσια της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τα 15 κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC) ουσιαστικά αίρεται η προστασία δύο σημαντικών προϊόντων ΠΟΠ όπως το τυρί φέτα και οι ελιές Καλαμών. Σύμφωνα στοιχεία του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική εισάγεται μόνο η ελληνική φέτα «Δωδώνη», ενώ όλα ανεξαιρέτως τα παρεμφερή προϊόντα είναι παραγωγής Ν. Αφρικής, αλλά παρασκευάζονται από αγελαδινό γάλα. Για τις «ελιές Καλαμάτας», με βάση τη συμφωνία SADC, «η ονομασία Kalamon ή Kalamata μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς της Ν. Αφρικής σε παρόμοια προϊόντα».

Πέραν της προστασίας των προϊόντων, σήμερα για την παραγωγή των 100.000 τόνων φέτας, εργάζονται 300.000 άτομα, σε 100.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οικογενειακής κατά βάση μορφής. Η Ελλάδα εξάγει φέτα αξίας 250.000,00€ σε 35 χώρες και στις 5 ηπείρους, η δε εξαγωγή της είναι αυξημένη κατά 73% την τελευταία δεκαετία και αποτελεί το 86% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών τυροκομικών. Για τις επιτραπέζιες ελιές η αξία των εξαγωγών αγγίζει τα 450.000,00€.

α) Στα πλαίσια της συμφωνίας SADC πόσα προϊόντα ΠΟΠ εξακολουθούν να προστατεύονται και σε πόσα μειώθηκε η προστασία, παραχωρώντας δικαίωμα παραγωγής σε χώρες της Νότιας Αφρικής;

β) Είναι δυνατή η αναθεώρηση της συμφωνίας εντός της μεταβατικής περιόδου των 5 ετών;”.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καϊλή: Η κυβέρνηση δεν προστάτεψε τη φέτα και τις ελιές Καλαμών"

Ερώτηση Μπακογιάννη προς Τσίπρα για την Αγία Σοφία

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της Αγίας Σοφίας κατέθεσε η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια των τουρικών Aρχών για ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, υποστηρίζει ότι με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη δημιουργείται σύγχυση και ρωτά τον πρωθυπουργό ποια είναι η τελική θέση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρει:

«Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO, συνιστά προκλητική ενέργεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

» Το Υπουργείο Εξωτερικών με καθυστέρηση καταδίκασε φραστικά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι 'δεν είναι τραγικό' και 'δεν συνιστά έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση θρησκευτικού κειμένου στην Αγία Σοφία'. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση και να σταλούν λάθος μηνύματα στη γειτονική χώρα».

Ακολούθως η βουλευτής της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό «ποια είναι τελικά η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής χαρακτήρα της Αγίας Σόφιας;» και «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως συμβόλου της Χριστιανοσύνης και ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς;».

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση Μπακογιάννη προς Τσίπρα για την Αγία Σοφία"

Γεροβασίλη: Δεν είπαμε ότι θα παρακάμψουμε τη συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση

Όσον αφορά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και το «παιχνίδι» με το δημοψήφισμα που ξεκίνησε η ίδια με την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, υποστηριξε ότι «ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

«Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε πώς... Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αν θα γίνει διαδικασία με λαό και ποιον τρόπο» πρόσθεσε και κατέληξε για το θέμα αυτό ότι «δεν άνοιξα αυτό τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα».

Δεν πανηγυρίσαμε για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

Να μετριάσει τις εντυπώσεις απο το πανηγυρικού ύφους non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου λίγη ώρα μετά την υπογραφή της σύβμασης παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Develompent και η οποία προκάλεσε δυσφορία σε μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αφού είπε σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ ότι «δεν πανηγυρίσαμε για το Ελληνικό» στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας.

Επανέλαβε, δε, το γνωστό επιχείρημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν θέλουν να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για τις πολιτικές που εφαρμόζουν λέγοντας ότι «στις σκέψεις μας υπάρχει διαφορετική λογική (για την ιδιωτικοποίηση), όμως κατεβήκαμε στις εκλογές με συγκεκριμένο πλαίσιο» συμπληρώνοντας ότι τη διαχείριση του πλαισίου αυτού έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία» εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη: Δεν είπαμε ότι θα παρακάμψουμε τη συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση"

Αισιοδοξία Μοσκοβισί για εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

Αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης (ύψους 7,5 δις ευρώ) προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε:

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 δις ευρώ σε δόσεις».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αισιοδοξία Μοσκοβισί για εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα"

Ο Σόιμπλε εισηγήθηκε την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ στην Αθήνα

Την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εισηγείται ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ, με επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ.

Όπως μεταδίδει η Handelsblatt, ο Σόιμπλε συστήνει στην αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει σήμερα, να εγκρίνει την απελευθέρωση της δόσης προς την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει καμία μεγάλη συζήτηση στη Bundestag, ούτε και καμία δύσκολη ψηφοφορία. Το μόνο που απαιτείται από τη διαδικασία είναι να ασχοληθεί, κεκλεισμένων των θυρών, με την απελευθέρωση της επόμενης δόσης η Επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.

Σημειώνεται ότι για να εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ απαιτείται η θετική εισήγηση από πέντε κοινοβούλια της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Στις 16 και 17 Ιουνίου, ο ESM θα πρέπει να αποφασίσει την πίστωση για την Αθήνα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σόιμπλε εισηγήθηκε την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ στην Αθήνα"

Αυστηρή προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας

Νέα προειδοποίηση προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που προτίθεται να προχωρήσουν, από σήμερα, σε επίσχεση εργασίας, απευθύνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης.

«Οσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από σήμερα να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως, με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να αποστείλουν στη Διεύθυνση Συμβάσεων στο fax 210- 8110635, καθώς και να την κοινοποιήσουν στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Καλούνται, επίσης, οι ασφαλισμένοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 8110603-210 8110604-210 8110613, προκειμένου να αναφέρουν τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.

Πληρωμές ΕΟΠΥΥ


Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι έως χθες προχώρησε σε ενταλματοποίηση/αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους).

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τις εξής κατηγορίες παρόχων:

* Συμβεβλημένους γιατρούς (για ιατρικές επισκέψεις)
Συνολικά, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 γιατρούς, ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό γιατρών. Στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.

* Φυσικοθεραπευτές
Συνολικά έχουν ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές, ποσοστό 81%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, ο σχεδιασμός του προγράμματος πληρωμών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση έκδοση ενταλμάτων αποζημίωσης προς τους παρόχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τις ιδιωτικές κλινικές.

AΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρή προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας"

Τρίπολη: Υπό αναστολή οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης

Σε αναστολή τίθεται το έργο της ανάδειξης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης, που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, αφού λύθηκε η σύμβαση των έντεκα ατόμων ειδικού επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης, που είχαν προσληφθεί για διάστημα οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το πρόβλημα οφείλεται στον δήμο Μεγαλόπολης, γιατί δεν ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, αποφάσισε «τη λύση της σύμβασης του παρακάτω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης», λόγω του ότι δεν ακολουθήθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, η νόμιμη διαδικασία για την εγκυρότητα της προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 100 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκηση και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 8 (παρ. 9 και 10) του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄85)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίπολη: Υπό αναστολή οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης"

Οι στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει όσους χρησιμοποιούν Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ για τις μετακινήσεις τους.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00

Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, του Μετρό και του Τραμ διαμαρτύρονται ακόμα για την συλλογική τους σύμβαση, τονίζοντας ότι κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας "υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα".

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news