facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως τις 17 Ιουνίου

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε στην Αθήνα για να αποτιμήσει τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος, κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

- Πανελλαδική αποχή των Δικηγόρων έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών.

- Στοχευμένες δράσεις από τις 18 Ιουνίου 2016, με αποχή από:

  • Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής)
  • Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές
  • Την εκδίκαση του κυρίου ένδικου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής),
  • Την εκδίκαση του κυρίου ένδικου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης και Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή).
  • Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΠΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων
- Άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του (προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των συναδέλφων κατά την άσκηση ατομικών ένδικων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων).

- Αποχή των έμμισθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.).

Τέλος, η Ολομέλεια εμμένει στη θέση της για την ικανοποίηση των προτάσεων -αιτημάτων- διεκδικήσεων του σώματος, όπως τέθηκαν στον Υπουργό από τη Συντονιστική Επιτροπή.


tovima


Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως τις 17 Ιουνίου"

Βραδινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Lighting Up Athens 5km Run», την Κυριακή 5 Ιουνίου και από τις 20:00 έως τις 23:00, θα γίνει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς και λεωφόρους, περιοχής δήμου Αθηναίων:

- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

- Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Κόσμο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Πεσμαζόγλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πεσμαζόγλου, σε όλο το μήκος της.

- Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βας. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

- Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.

- Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Β Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παναθηναϊκό στάδιο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Βραδινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας"

Μποχοσλάβσκι: Στην Ελλάδα υπάρχει μαζική καταπάτηση των δικαιωμάτων

Την άποψη ότι στην Ελλάδα υπάρχει «μαζική καταπάτηση των δικαιωμάτων» στο πλαίσιο της εφαρμογής των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι.

Το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέθεσε στον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα να αναλύσει και να καταγράψει τις επιπτώσεις των κρίσεων χρέους στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μποχοσλάβσκι πραγματοποίησε αυτήν την εβδομάδα επίσημη επίσκεψη στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, κατά την οποία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλίου, του EuroWorking Group, καθώς και με εκπροσώπους των συνδικάτων και της κοινωνίας των πολιτών.
Ο Χ.Π. Μποχοσλάβσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασε την «ανησυχία» του για την «αλλαγή πολιτικής» στην ΕΕ, η οποία δίνει «δυσανάλογη έμφαση στη δημοσιονομική σταθερότητα» και «υπονομεύει την προηγούμενη ισορροπημένη προσέγγιση που διασφάλιζε οικονομική σταθερότητα, ισότητα και κοινωνική συνοχή».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, ανέφερε πως είναι «προφανές» ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «ελάχιστο δημοσιονομικό περιθώριο», έτσι ώστε να διασφαλίσει πως «τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά». «Δεν είναι αποδεκτό ορισμένοι άνθρωποι να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό, να χάνουν την πρόσβαση σε βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να μη μπορούν να κρατήσουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους» υπογράμμισε ο διεθνής εμπειρογνώμονας.
Ο ίδιος τόνισε πως η ευθύνη για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής είναι «κοινή» και αφορά τόσο τους πιστωτικούς οργανισμούς, όσο και τα κράτη-μέλη που «προτείνουν και εφαρμόζουν» τα προγράμματα. «Αν και τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι πρωταρχικά υπεύθυνα για την εκπλήρωση των διεθνών τους υποχρεώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνείς οργανισμοί συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, των οργάνων της και των χρηματοπιτωτικών ιδρυμάτων, αλλά και του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δεν είναι υπεράνω της διεθνούς νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισήμανε ο κ. Μποχοσλάβσκι.
Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ο εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε «πολύ λίγα και πολύ αργά» τα όσα έχουν προτείνει οι δανειστές της Ελλάδας ως λύση. «Η βασική μου σύσταση προς τους δανειστές της Ελλάδας είναι ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απολύτως απαραίτητη», σημείωσε ο ίδιος, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι πλέον υπάρχει ευρεία αναγνώριση ότι το ελληνικό χρέος είναι «μη βιώσιμο». «Τώρα πρέπει να ληφθεί δράση», υπογράμμισε, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ότι με βάση τις τελευταίες αποφάσεις «η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει αναβληθεί μέχρι το 2018» και έχει «αποκλειστεί κατηγορηματικά» το «κούρεμα».
Επιπλέον, ο κ. Μποχοσλάβσκι επισήμανε πως το τελευταίο πακέτο μέτρων που πέρασε η ελληνική κυβέρνηση «υπό την πίεση των διεθνών πιστωτών» της και το οποίο περιλαμβάνει «περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις ύψους 3,6 δισ. και αύξηση του ΦΠΑ στο 24%» μπορεί να έχει «βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Τέλος, ο εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε για μια νέα «αλλαγή προσέγγισης», καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία που πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο του 2015 να διενεργήσει μια αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων του τρίτου προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η Ελλάδα. «Είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Μποχοσλάβσκι προσθέτοντας, ωστόσο, πως πέρα από την αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων, πρέπει να ενσωματωθεί και μια αξιολόγηση των επιπτώσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Η πρόταση της Επιτροπής για έναν Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων θα πρέπει εκτός από το κοινωνικό κεκτημένο τής ΕΕ να αντικατοπτρίζει και τις διεθνείς υποχρεώσεις των κρατών-μελών για τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατέληξε ο Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι.
ethnos


Διαβάστε Περισσότερα » "Μποχοσλάβσκι: Στην Ελλάδα υπάρχει μαζική καταπάτηση των δικαιωμάτων"

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ψωμιάδης για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια»

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Παύλος Ψωμιάδης και άλλοι 15 συγκατηγορούμενοί του, εμπλεκόμενη στην υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια».

Σύμφωνα με το βούλευμα (αρ. 665/2016), οι κατηγορούμενοι από το 2000 και επί μια δεκαετία συνέστησαν και δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε σειρά αξιόποινων πράξεων σε βάρος 17 εταιριών του Ομίλου Ψωμιάδη, μεταξύ των οποίων και η «Aspis Capital», η «Ασπίς Πρόνοια» και άλλες.

Οι κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν ανά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας της υπεξαίρεσης και άλλα.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο «επικεφαλής» της οργάνωσης, Παύλος Ψωμιάδης, μέσω σειράς μεθοδεύσεων, εξαπάτησε 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη παραπέμπεται ο Ψωμιάδης για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια»"

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδέψαμε τον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ - Δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί

Αιχμές για τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η διάταξη για τις offshore αφήνει ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αρχική αστοχία της κυβέρνησης, ο κ. Δημαράς είπε: «Δεν θα μπορούσε κανείς να διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων» για να προσθέσει με νόημα: «Αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο για τις off shore εταιρείες, ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο, που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει». Οπως είπε μάλιστα «κανένα κόμμα δεν πήρε είδηση το συγκεκριμένο άρθρο πόσο μάλλον ένας βουλευτής. Θεωρώ, πως ούτε ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε επακριβώς τη διάταξη για τις off shore εταιρείες».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΤΙΓΜΑ 97,6 ο Γιώργος Δημαράς, θεωρεί λάθος θεωρεί και την νέα διάταξη με την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών στις offshore. «Ο νόμος έγινε στο βιαστικό λειτούργησαν τα ανακλαστικά. Λειτούργησε η στάση η δική μου και του Παπαχριστόπουλου» υποστήριξε.

Οπως εξήγησε «το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Με τη νέα διάταξη το τραβήξαμε πάρα πολύ. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να δοθούν διευκρινίσεις, να γίνει αποσαφήνιση για το εάν επιτρέπεται συγγενείς πολιτικών να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε χώρες εκτός Ελλάδας». Συμφωνώ απολύτως με την νέα διάταξη πρέπει να απαγορεύεται ρητά για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά όχι για τα παρένθετα πρόσωπα.
Επιπλέον υποστήριξε ότι «ηθικά δεν επιτρέπεται βουλευτές ή Υπουργοί να έχουν χρήματα οι μετοχές στο εξωτερικό. Πρέπει να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και αν το αρνηθούν, οφείλουν να παραιτηθούν». Οπως είπε «ο νόμος επιτρέπει στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν καταθέσεις ή μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού. Αυτό όμως δεν είναι ηθικό. Όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να δίνει και το παράδειγμα. Ο πολιτικός δεν πρέπει απλά να λέει ότι είναι τίμιος, αλλά και να το αποδεικνύει».
Τέλος, ο κ. Δημαράς παραδέχθηκε ότι «κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος του».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδέψαμε τον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ - Δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί "

Χειρουργείο με εισαγγελική παρέμβαση

Απίστευτο και όμως αληθινό και απόλυτα ελληνικό είναι το περιστατικό που καταγγέλθηκε στη Βουλή από δυο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου αποκάλυψαν ότι κυριολεκτικά χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να πραγματοποιηθεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε 87χρονο ασθενή που έπασχε από ειλεό. 

Οι δύο βουλευτές καταγγέλλουν ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Αττικό Νοσοκομείο αναισθησιολόγοι αρνήθηκαν να κάνουν βραδινή βάρδια ώστε να χειρουργηθεί ένας 87χρονος ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα (εφημερεύοντες, διαθέσιμη χειρουργική αίθουσα, ενημέρωση από τον θεράποντα ιατρό για την κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενούς).


real.gr ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ από realmedialive 

«Η απόφαση των αναισθησιολόγων για αναβολή της χειρουργικής επέμβασης διατυπώθηκε μάλιστα εγγράφως», αναφέρουν και προσθέτουν ότι οι συγγενείς του ασθενούς αφού εξάντλησαν κάθε προσπάθεια, μετέβησαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου για να υποβάλλουν μήνυση, η οποία και αποδείχθηκε σωτήρια, αφού τελικά έγινε το χειρουργείο. 

H ερώτηση των δυο βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Την 1η Ιουνίου 2016, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές δυσάρεστο περιστατικό, που φαίνεται ότι έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή υπερήλικα ασθενή. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε την άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ και του αρμόδιου Εισαγγελέα, η οποία απέτρεψε μια πιθανή τραγωδία.

Ο ασθενής Β.Μ. 87 ετών, είχε εισαχθεί στην γενική εφημερία του Νοσοκομείου με διάγνωση «οξεία κοιλία» λίγες ημέρες πριν και νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Η αρχική αντιμετώπιση του υπήρξε συντηρητική. Κατά την αναφερόμενη ανωτέρω ημερομηνία, ο κλινικός και παρακλινικός έλεγχος (C/T κοιλίας) υπέδειξε ως αίτιο της βλάβης τον «αποφρακτικό ειλεό από συστροφή εντέρου με επαπειλούμενη νέκρωση του», γεγονός που ανέδειξε την ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία προγραμματίστηκε κατεπειγόντως για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (13.05΄). Ωστόσο, μετά από συνεχείς αναβολές, λόγω παρεμβολής άλλων περιστατικών, οι συγγενείς ενημερώθηκαν περί τις 20.00΄ το βράδυ, ότι ο ασθενής δεν πρόκειται να εισαχθεί στο χειρουργείο, παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του.

Η αιτία που επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου ήταν η άρνηση των αναισθησιολόγων να ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά την βραδινή εφημερία, παρότι υπήρχε τέτοια πρόβλεψη και δυνατότητα (εφημερεύοντες, διαθέσιμη χειρουργική αίθουσα, ενημέρωση από τον θεράποντα για την υφιστάμενη κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενούς, κ.λπ.). Η απόφαση αυτή των αναισθησιολόγων για αναβολή της χειρουργικής επέμβασης, διατυπώθηκε μάλιστα εγγράφως. Το έγγραφο αυτό έφερε την υπογραφή της Διευθύντριας του Τμήματος, η οποία ασκεί παράλληλα και καθήκοντα Διοικήτριας του Νοσοκομείου. Οι συγγενείς, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο θεμιτής διεκδίκησης του δικαίου τους εντός της ιεραρχικής δομής του Νοσοκομείου, κατέθεσαν άμεσα μήνυση στο γειτνιάζων Αστυνομικό Τμήμα. Η κατάθεση της μήνυσης, προκάλεσε την άμεση και σωτήρια παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα. Η άμεση κλήση όλων των εμπλεκόμενων στο Α/Τ Χαϊδαρίου για κατάθεση και ιδιαίτερα η προσαγωγή όσων από τους υπεύθυνους δεν παρουσιάστηκαν, κατέστησαν δυνατό να γίνει ό,τι η δεοντολογία, το υπηρεσιακό καθήκον, η ανθρωπιά και ο κοινός νους επιβάλλουν και θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή. Ο ασθενής χειρουργήθηκε και πιθανώς να διαφύγει τελικώς τον κίνδυνο.

Κατόπιν των ανωτέρω:


Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

- Αληθεύει ότι η προσαγωγή αφορούσε υπηρεσιακό στέλεχος του Νοσοκομείου, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση υπό τριπλή ιδιότητα: α) Ως τακτική Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και Διευθύντρια του Τμήματος που υπέγραφε την αναβολή, χωρίς μάλιστα να έχει εξετάσει τον ασθενή που κινδύνευε (ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωσή της), β) Ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου, (ασκώντας τα σχετικά καθήκοντα λόγω της ιδιότητός της ως Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου) και γ) ως προβεβλημένο στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης και σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με έντονη πολιτική - κομματική δραστηριότητα σε διάφορες πολιτικά κρίσιμες φάσεις;

-Αληθεύει πως όλα τα σχετικά στοιχεία, όπως: η γνωμάτευση για την άμεση ανάγκη επέμβασης του αρμόδιου χειρουργού, η σχετική γνωμάτευση του ακτινολόγου, αλλά και ιδίως η έγγραφη άρνηση του αναισθησιολογικού τμήματος με εντολή της επικεφαλής του βρίσκονται ήδη στην διάθεση της δικαιοσύνης;

-Έχει ενημερωθεί η φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και εσείς προσωπικά, για το ανωτέρω απαράδεκτο περιστατικό, που πλήττει την αξιοπιστία του Συστήματος Υγείας;

-Ενημερώθηκε και επιλήφθηκε της σχετικής υπόθεσης η 2η ΥΠΕ και ειδικότερα η άμεσα προϊσταμένη της ασκούσας χρέη Διοικήτριας του Νοσοκομείου, Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, η οποία μάλιστα ως χειρουργός θα μπορούσε να αξιολογήσει επιστημονικά και υπηρεσιακά τα γεγονότα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες; Αν η 2η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί ποιες υπήρξαν οι ενέργειες της;

-Αποτελεί πολιτική γραμμή της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της «αριστερής διακυβέρνησης», ότι οι έχοντες ανάγκη χειρουργείου ασθενείς στο Νοσοκομείο «Αττικόν», θα χειρουργούνται μετά το μεσημέρι μόνο σε περίπτωση που προβλέπεται επικείμενος θάνατος εντός του αμέσου προσεχούς διαστήματος; Αν όχι, γεγονός που ευχόμαστε, πως εξηγείτε τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με παρέμβαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής;

-Αληθεύει ότι το Νοσοκομείο «Αττικόν» που δυστυχώς βρίσκεται εκτεθειμένο, αφού απαιτήθηκε η παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για να χειρουργηθεί ένας ασθενής που κινδύνευε, όλη εκείνη την ημέρα (μετά τις 13.05΄) απασχόλησε για επείγοντα περιστατικά μόλις μία χειρουργική αίθουσα και για μία μόνον χειρουργική επέμβαση διάρκειας μόλις μίας ώρας; Πώς εξηγείτε κ. Υπουργέ αυτή την αρρυθμία στη λειτουργία ενός μεγάλου δημόσιου Νοσοκομείου; Πληροφορείστε την Εθνική Αντιπροσωπεία αναλυτικά ποια ήταν τα κατεπείγοντα περιστατικά που έπρεπε να προηγηθούν και πόσο χρόνο της εφημερίας κάλυψαν.

-Έχουν έλθει σε γνώση σας παρόμοια περιστατικά στο εν λόγω Νοσοκομείο; Προτίθεστε να εξετάσετε πότε και πώς παίρνουν σειρά τα επείγοντα καθώς και τη φύση των παρεμβαλλομένων περιστατικών; Εκφράζουν οι συγκεκριμένες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση από την εκτελούσα χρέη Διοικήτριας του Νοσοκομείου «Αττικόν» και προβεβλημένο στέλεχος της παράταξής σας το ήθος και την πολιτική της αριστερής σας διακυβέρνησης; -Προτίθεστε να ασκήσετε άμεσα τις προβλεπόμενες διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και την αποτροπή εμφάνισης παρόμοιων δυσάρεστων περιστατικών που εκθέτουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και πλήττουν το κύρος ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.


real


Διαβάστε Περισσότερα » "Χειρουργείο με εισαγγελική παρέμβαση"

Σε πλειστηριασμό προχωρά η ιδιοκτησία του Athens Ledra

Τον πλειστηριασμό του ξενοδοχείου Athens Ledra, τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η ιδιοκτησία.

Οι ιδιοκτήτες προτρέπουν τους εργαζόμενους, εφόσον το θέλουν, να ζητήσουν την τυπική απόλυσή τους για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους από τη νέα ιδιοκτησία.

Οι εργαζόμενοι, που συνεδρίασαν σήμερα, διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου και την παραμονή τους στην εργασία τους.

Το ξενοδοχείο έχει συσσωρευμένα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Από την Τρίτη έχει έχει σταματήσει να δέχεται νέους πελάτες και έχει διοχετεύσει τους φιλοξενούμενούς του σε άλλα ξενοδοχεία.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πλειστηριασμό προχωρά η ιδιοκτησία του Athens Ledra "

Αυτός είναι ο «οδικός «χάρτης» συνεργασίας Αθήνας-Παρισιού που υπέγραψαν Τσίπρας-Βαλς [pdf]

Τους βασικούς πυλώνες από τον «οδικό χάρτη» που συνυπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του Μανουέλ Βαλς απαριθμεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου,κατάρτιση αυτού του Οδικού Χάρτη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής, που αποσκοπεί στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας με τρόπο δημιουργικό και ολοκληρωμένο.

Σε πρώτη φάση, οι δράσεις θα επικεντρωθούν στην εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και της πολιτιστικής συνεργασίας και της εκπαίδευσης, με έμφαση στις δράσεις για τη νεολαία. Παράλληλα, δεδομένης της τρέχουσας, άνευ προηγουμένου προσφυγικής κρίσης, είναι σκόπιμο να επιχειρηθεί η ενίσχυση της ελληνο-γαλλικής συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης, της δικαιοσύνης και της άμυνας. Στόχος του Οδικού Χάρτη είναι το επίπεδο των σχέσεων στους συγκεκριμένους τομείς να αντανακλά τις μακραίωνες σχέσεις στενής συνεργασίας των δύο λαών και των δύο χωρών, τη διαχρονική φιλία καθώς και τις κοινές αξίες που ενώνουν την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Όπως εξηγούν, για την υλοποίηση του Οδικού Χάρτη, τα δύο Μέρη συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία και τις διμερείς ανταλλαγές σε όλους τους τομείς. Τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δίνουν την απαιτούμενη ώθηση και θα διασφαλίζουν, μέσω τακτικών συναντήσεων, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, και στις οποίες θα συμμετέχουν, κατά περίπτωση, τα λοιπά συναρμόδια Υπουργεία, την πορεία υλοποίησης των δράσεων που αποφασίζονται στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη.

Δείτε τι περιλαμβάνει ο «Οδικός Χάρτης» συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας ΕΔΩ

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο «οδικός «χάρτης» συνεργασίας Αθήνας-Παρισιού που υπέγραψαν Τσίπρας-Βαλς [pdf] "

ΓΣΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για τις άδειες

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους εργαζόμενους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τις άδειές τους.

Αναλυτικά:

Ως προς το χρόνο χορήγησης της αδείας:

Ο χρόνος χορήγησης της ετήσιας άδειας καθορίζεται μετά από συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.

Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από την ημέρα που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα.

Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους.

Ετήσια άδεια

Βάση χορήγησης της ετήσιας άδειας με αποδοχές των εργαζομένων, ορίζεται το ημερολογιακό έτος. Μάλιστα, έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα λήψης αναλογικής άδειας από τον πρώτο μήνα εργασίας.
Κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται, σύμφωνα με τον χρόνο απασχόλησης. Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του.

Η αναλογία αυτή υπολογίζεται βάσει 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται επί πέντε μέρες την εβδομάδα και 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται έξι μέρες την εβδομάδα.
Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσεις δωδεκάμηνη εργασία, δικαιούται άδεια 21 ημερών επί πενθήμερης απασχόλησης και 25 ημερών επί εξαήμερης απασχόλησης.

Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές, δηλαδή 22 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 26 ημέρες για εξαήμερη.

Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 5 ημέρες την εβδομάδα και 30 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 6 μέρες την εβδομάδα.

Μετά την συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα αδείας, δηλαδή 26 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 31 μέρες για εξαήμερη εργασία.

Κατάτμηση αδείας

Κατάτμηση της άδειας επιτρέπεται σε περισσότερες από δύο περιόδους από τις οποίες η μία πρέπει να είναι τουλάχιστο 10 συνεχών εργασίμων ημερών, επί πενθημέρου απασχόλησης και 12 εργασίμων ημερών, επί εξαημέρου. Αν ο εργαζόμενος είναι ανήλικος η ελάχιστη διάρκεια της τμηματικής άδειας είναι τουλάχιστον 12 ημερών, εφ’ όσον το ζητήσει ο εργαζόμενος.

Η κατάτμηση της άδειας επιτρέπεται σε 3 περιπτώσεις χωρίς την έγκριση της Επιθεώρησης Εργασίας:
Α. Σε δύο περιόδους όταν υπάρχει σοβαρή ή επείγουσα ανάγκη της επιχείρησης. Στην περίπτωση αυτή, η ελάχιστη διάρκεια της πρώτης περιόδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 5 ημερών για πενθήμερη εργασία και των 6 ημερών για εξαήμερη, καθώς και 12 ημερών εάν ο εργαζόμενος είναι ανήλικος.

Β. Σε περισσότερες από δύο περιόδους, αν το ζητήσει ο εργαζόμενος. Ο εργοδότης, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να καθορίσει το τμήμα των 10 ή 12 ημερών που δικαιούται ο εργαζόμενος σε χρόνο που θα κρίνει ο ίδιος. Για τις υπόλοιπες ημέρες, αν υπάρχει μεταξύ τους διαφωνία, μπορεί να επιληφθεί η Επιθεώρηση Εργασίας.

Γ. Η τρίτη αναφέρεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν τακτικό και εποχικό προσωπικό, λόγω είδους και αντικειμένου εργασιών, οπότε ο εργοδότης μπορεί να χορηγεί το τμήμα της άδειας των 10 ή 12 εργασίμων ημερών, οποτεδήποτε εντός του ημερολογιακού έτους.

Η άδεια χορηγείται αυτούσια και πληρώνεται ολόκληρη κατά τη λύση της εργασιακής σχέσης.

Αποδοχές αδείας και χρόνος καταβολής


Ο εργαζόμενος δικαιούται στη διάρκεια της άδειάς του τις αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση. Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα (σε χρήμα ή σε είδος) και οι προσαυξήσεις.

Δικαιούται επίσης επίδομα αδείας, το οποίο είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το ½ του μισθού, για τους αμειβόμενους με μισθό ή τα 13 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να προκαταβάλλει τις αποδοχές και το επίδομα άδειας στον εργαζόμενο στην αρχή της άδειας. Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί την άδεια που ζήτησε ο εργαζόμενος, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για τις άδειες"

Διεθνής Αμνηστία: Σταματήστε τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία

Η ΕΕ θα πρέπει να θέσει άμεσα τέρμα στα σχέδιά της για επιστροφή αιτούντων άσυλο στην Τουρκία υπό το αναληθές πρόσχημα ότι η τελευταία είναι «ασφαλής χώρα» για τους πρόσφυγες, αναφέρεται σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι «ανεύθυνη και παράνομη».

Η έκθεση, με τίτλο «Μη ασφαλές καταφύγιο: Οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες στερούνται αποτελεσματικής προστασίας στην Τουρκία», περιγράφει τις ανεπάρκειες του τουρκικού συστήματος ασύλου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Τουρκία και τις εξαναγκαστικές επιστροφές από την Τουρκία προς το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία.
Όπως αποκαλύπτει η έκθεση, το σύστημα ασύλου της Τουρκίας πασχίζει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες περισσότερων από τρία εκατομμύρια αιτούντων άσυλο και προσφύγων (περίπου 2,75 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες και 400.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από άλλες χώρες, πρωτίστως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν). Ως αποτέλεσμα, οι αιτούντες άσυλο πρέπει να αναμένουν χρόνια για να εξεταστούν οι υποθέσεις τους, κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν μικρή έως μηδαμινή υποστήριξη για την εύρεση στέγης και τροφής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, με παιδιά ακόμη και εννέα ετών να εργάζονται για να στηρίξουν τις οικογένειές τους.
Η οργάνωση τονίζει ότι η ΕΕ, αντί να μεταθέτει τις ευθύνες της στην Τουρκία, θα πρέπει να μεριμνήσει για την έναρξη ενός προγράμματος επανεγκατάστασης των προσφύγων που βρίσκονται σήμερα σε αυτήν τη χώρα.
Ενώ η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από τρία εκατομμύρια αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, το 2015 όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ μαζί προσέφεραν θέσεις επανεγκατάστασης σε μόλις 8.155 πρόσφυγες από όλον τον κόσμο.
Η έκθεση καταδεικνύει ότι το τουρκικό σύστημα ασύλου δεν πληροί τρία καθοριστικά κριτήρια που απαιτούνται κατά το διεθνές δίκαιο για να είναι νόμιμη η επιστροφή των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία: Καθεστώς, βιώσιμες λύσεις και μέσα διαβίωσης.
Συγκεκριμένα, οι τουρκικές Αρχές ανέφεραν ότι έχουν εξετάσει περίπου 4.000 αιτήσεις, δηλαδή 1,5%, από τις 266.000 αιτήσεις που έχουν καταγραφεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το 2015.
Οι πρόσφυγες, είτε θα πρέπει να ενσωματωθούν στην Τουρκία, είτε να επανεγκατασταθούν σε μία άλλη χώρα, είτε- αν είναι ασφαλές- να επαναπατριστούν στη χώρα προέλευσής τους. Εντούτοις, η Τουρκία αρνείται το πλήρες καθεστώς πρόσφυγα και, συνακόλουθα, την ενσωμάτωση, σε όλους τους πρόσφυγες που δεν προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ η διεθνής κοινότητα αποτυγχάνει να παράσχει στοιχειωδώς επαρκείς επιλογές/θέσεις επανεγκατάστασης.
Η μεγάλη πλειονότητα Σύριων και άλλων προσφύγων αναγκάζεται να αναζητήσει κατάλυμα χωρίς κυβερνητική υποστήριξη. Παρότι οι τουρκικές Αρχές προσφέρουν κατάλυμα σε περισσότερους από 264.000 Σύριους πρόσφυγες σε καταυλισμούς στις νότιες παραμεθόριες επαρχίες, δεν μπορούν, ρεαλιστικά, να προσφέρουν καταφύγιο για το υπόλοιπο 90% (2,48 εκατομμύρια) από τη Συρία. Εν τω μεταξύ, έχουν διαθέσει κοινωνική στέγαση μόνο σε 100 από τους 400.000 (0,025%) αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου τρία εκατομμύρια αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες πρέπει να καλύψουν μόνοι τους τις ανάγκες τους για στέγαση, όσο καλύτερα μπορούν.
Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας πήραν συνέντευξη από 57 πρόσφυγες στην Τουρκία, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2016. Όλοι περιέγραψαν τον αγώνα για επιβίωση χωρίς σχεδόν καθόλου οικονομική υποστήριξη από τις Αρχές, με τη μεγάλη πλειονότητα να στηρίζεται στη φιλανθρωπία μελών της οικογένειας, άλλων αιτούντων άσυλο ή θρησκευτικών κοινοτήτων, ενώ πολλοί κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταλύματα, σε τεμένη, πάρκα ή σταθμούς του μετρό, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο.
Επίσης, η έκθεση προειδοποιεί ότι η παιδική εργασία είναι διαδεδομένη μεταξύ των προσφύγων στην Τουρκία, καθώς οικογένειες αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες τους.
Μία μητέρα τριών παιδιών από τη Συρία δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ότι ολόκληρη η επταμελής οικογένειά της επιβιώνει με τις πέντες έως δέκα τουρκικές λίρες την ημέρα (περίπου 1.75 έως 3.50 δολάρια ΗΠΑ) που κερδίζει ο εννιάχρονος γιος της από την εργασία του σε ένα παντοπωλείο. Τα τραύματα από θραύσματα που υπέστη ο σύζυγός της στη Συρία, τον εμποδίζουν να εργαστεί.
ethnos


Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής Αμνηστία: Σταματήστε τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία"

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές σε γυμνάσιο και λύκειο

Για τις αλλαγές που θα προωθήσει για τα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει «κλειδώσει» η μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 που είναι σήμερα, σε 32, με το μάθημα των Αρχαίων να είναι ένα από τα σίγουρα μαθήματα που θα «χάσουν» μία ώρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.

Ακόμη, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείδωσαν» οι αλλαγές σε γυμνάσιο και λύκειο"

Δεσμεύσεις του γ.γ. Εργασίας προς τους εργαζόμενους της «Πυρσός»


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της «ΠΥΡΣΟΣ SECURITY», οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά μετά το «λουκέτο» που έβαλε η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη. Μετά το τέλος της συνάντησης, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ικανοποιημένοι, καθώς, όπως υποστήριξαν, ο κ. Νεφελούδης δεσμεύτηκε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για ένταξη στον ΟΑΕΔ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να θεωρούνται άνεργοι και να μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας.

Επίσης, δεσμεύτηκε να τους δοθεί έκτακτο βοήθημα, έως 1.000 ευρώ, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες επιδότησης εταιρειών security για πιθανή πρόσληψή τους σε αυτές.

Τέλος, ο γγ του υπουργείο Εργασίας ανέφερε στους εργαζόμενους τι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για αναζήτηση όποιων ποινικών ευθυνών εκ μέρους της ιδικτησίας.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύσεις του γ.γ. Εργασίας προς τους εργαζόμενους της «Πυρσός»"

Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα γιατί υποσχέθηκε το αδύνατο αλλά... άλλαξε

Τον θαυμασμό του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε κοινή συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Θαυμάζω τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συμφώνησε στο νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρούς όρους» δήλωσε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα στηρίξει την Ευρωζώνη στο σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέχρι το 2018, όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης.

«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προέρχεται από την άκρα αριστερά και εξελέγη πέρυσι με την υπόσχεση να πραγματοποιήσει το αδύνατο. Μετά από μια νέα κρίση, διόρθωσε τα λάθη του, ο ίδιος άλλαξε, το κόμμα του έχει γίνει πιο ειλικρινές και εξελέγη από τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά. Τον θαυμάζω πολύ όπως και τον Ματέο Ρέντσι. Προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Bολές κατά Γιούνκερ για το γαλλικό έλλειμμα


Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για χαλαρή στάση σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και τον κάλεσε να μην κάνει «τα στραβά μάτια» στην περίπτωση του ελλείμματος της Γαλλίας. Θα ήταν συνετό για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να προσέξει λίγο περισσότερο την αξιοπιστία της», δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε στην Sueddeutesche Zeitung και ταυτόχρονα σε άλλες έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Οταν ο πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά βλάπτει την αξιοπιστία της Κομισιόν ως θεματοφύλακα του Συμφώνου Σταθερότητας», ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, επικρίνοντας τον Γιούνκερ για χαλαρή ερμηνεία του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας. «Θα ήταν σοφό, εάν η Επιτροπή πρόσεχε λίγο παραπάνω την αξιοπιστία της. Εμείς τα κράτη μέλη χρειαζόμαστε έναν αντικειμενικό κριτή ο οποίος να διαφυλάσσει το Σύμφωνο».

Ο επικεφαλής του Eurogroup διατυπώνει τις επικρίσεις με αφορμή την στάση του κ. Γιούνκερ, ο οποίος, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ερωτήθηκε γιατί το Παρίσι λαμβάνει διαρκώς εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας, απάντησε «επειδή είναι η Γαλλία». Ο κ. Ντάισελμπλουμ διαμαρτύρεται για πολιτικοποίηση, όπως λέει, των δημοσιονομικών αποφάσεων, αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου πρόσφατα η Κομισιόν ανέβαλε την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του ελλείμματος για μετά τις εκλογές.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι εάν η Επιτροπή εξακολουθήσει να κάνει «τα στραβά μάτια» ξανά και ξανά, στο τέλος το Eurogroup θα καταντήσει μια «τυφλή νομισματική ένωση». «Την επόμενη φορά η Κομισιόν θα κάνει τα στραβά μάτια και για άλλους και στο τέλος θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλους και θα έχουμε μια τυφλή νομισματική Ένωση», λέει ο Ντάισελμπλουμ. Εάν ο κ. Γιούνκερ υποστήριζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά για την Γαλλία, τότε αυτό καταστρέφει πραγματικά την αξιοπιστία της Κομισιόν ως προστάτη του Συμφώνου και αυτό με ανησυχεί», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup και καλεί την Επιτροπή να διατηρήσει και να προστατεύσει τους κανόνες του Συμφώνου «ανεξαρτήτως του μεγέθους ενός κράτους-μέλους ή του εάν διεξάγονται εκλογές. Προσθέτει μάλιστα ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, θα είναι υπ' αυτές τις συνθήκες δύσκολο να ζητήσει από το Κοινοβούλιο της χώρας του να τηρήσει το Σύμφωνο, όταν οι άλλοι δεν το τηρούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα γιατί υποσχέθηκε το αδύνατο αλλά... άλλαξε"

To 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών (91%), δεν θεωρεί την Τουρκία του Ερντογάν αξιόπιστο εταίρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού ARD, έναντι 79% τον Απρίλιο. Πάντως το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται ακόμα την Τουρκία.

Τo 89% των Γερμανών τάσσεται επίσης υπέρ της πλήρους εκπλήρωσης των κριτηρίων τα οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών χωρίς απαραίτητα την εκπλήρωση του συνόλου των όρων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το ψήφισμα με το οποίο αναγνώρισε χθές η γερμανική Βουλή τη γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκει σύμφωνο το 74% των ερωτηθέντων και μόνο το 18% εμφανίζεται αντίθετο.

Το 79% των Γερμανών επιθυμεί επίσης την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και μόλις το 17% τάσσεται εναντίον της.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "To 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία"

Προσλήψεις ζητά η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία σε κάθε νοσοκομείο

Από τους 51 νομούς της Ελλάδας, μόνο σε 22 υπηρετούν ιατροδικαστές. Αυτό σημαίνει ότι 29 νομοί δεν έχουν ούτε ένα ιατροδικαστή με αποτέλεσμα να απαιτείται μεταφορά των σορών από τον ένα νομό στον άλλο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά. Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες πολιτών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις θανόντων που μεταφέρονται από τη μία πόλη στην άλλη για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία τα περισσότερα ιατροδικαστικά τμήματα ή υπηρεσίες είναι μονοπρόσωπα, δηλαδή ένας και μόνος επιστήμονας καλείται να καλύπτει 365 μέρες το χρόνο το σύνολο των περιστατικών. «Όταν αυτός λαμβάνει την κανονική του άδεια ή πρέπει αιτιολογημένα να απουσιάσει, πράγματι δημιουργούνται προβλήματα και στις περιοχές όπου υπάρχει ιατροδικαστής. Υπάρχει τότε και σ’ αυτές τις περιοχές μεγάλη ταλαιπωρία και οι συγγενείς των θανόντων πρέπει να πληρώσουν από το υστέρημά τους όλα τα έξοδα» εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

Η μεταφορά των σορών δημιουργεί και άλλα θέματα στην ίδια την διαχείριση των περιστατικών, καθώς πολλές φορές το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής διερεύνησης, αυτό της αυτοψίας, δεν πραγματοποιείται. Αρκετές φορές έχουμε ως αποτέλεσμα είτε οι ιατροδικαστές που καλούνται να παραλάβουν το περιστατικό να μην μπορούν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα, είτε να αμφισβητούνται τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Η μόνη λύση στο συγκεκριμένο θέμα είναι να δημιουργηθούν άμεσα θέσεις επικουρικών ιατροδικαστικών στα νοσηλευτικά ιδρύματα των νομών που δεν διαθέτουν καμία θέση ιατροδικαστή και παράλληλα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για οργανικές θέσεις στα οργανογράμματα των νοσοκομείων» λέει ο κ. Λέων.

Και προσθέτει ότι, «η ιατροδικαστική είναι μία επιστήμη που καταρχάς πρέπει να εξασφαλίσει δωρεάν η Πολιτεία σε όλους. Δεν είναι δυνατόν κάθε οικογένεια μέσα στον πόνο μίας απώλειας να καλείται να πληρώσει σημαντικά ποσά και να υπόκειται και την ταλαιπωρία της μεταφοράς. Ειδικά στην σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης επιβάλλεται η άμεση επίλυση του προβλήματος με την παρουσία ενός τουλάχιστον ιατροδικαστή ανά νομό».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις ζητά η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία σε κάθε νοσοκομείο"

Στους εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης

Ακόμα ένα «κεφάλαιο» του προσφυγικού δράματος γράφεται ανοιχτά της Κρήτης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μετά από ένα ακόμη ναυάγιο σαπιοκάραβου που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 340 άτομα, εννέα άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι περισσότεροι των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 250 από τους διασωθέντες μεταφέρονται στην Ιταλία, 40 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, 30 στην Τυνησία και 7 στην Μάλτα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι αρχές εκτιμούν πως ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων ανέρχεται στους 300 με 350, σύμφωνα ωστόσο με ανακοίνωση του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, οι επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον 700.

Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή βρίσκονται αυτή τη στιγμή 5 παραπλέοντα πλοία, που έχουν κατεβάσει τις σωσίβιες λέμβους και περισυλλέγουν τους ναυαγούς, 2 σκάφη του λιμενικού, ένα περιπολικό και ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ενώ έχει απογειώθει και αεροσκάφος του λιμενικού σώματος.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης"

Aυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές το τελευταίο 24ωρο

Τριψήφια τα νούμερα αφίξεων μεταναστών και προσφύγων, χθες Πέμπτη και μέχρι σήμερα Παρασκευή το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Αφίξεις που προκαλούν ανησυχία στους τοπικούς φορείς για τις επιπτώσεις που θα έχει στο προσφυγικό πρόβλημα η επιδείνωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Στη Συκαμνιά χθες έφθασε μια βάρκα με 25 άτομα. Είναι η δεύτερη βάρκα που φτάνει στη Συκαμνιά τις τελευταίες μέρες όπου -να σημειωθεί- είχαν μηδενιστεί οι ροές εδώ και μήνες. Την ίδια ώρα, στη Χίο, περισυλλέγησαν 120 άτομα, από το Λιμενικό Σώμα και το ρουμάνικο πλοίο της Frontex, σε τρεις συνολικά επιχειρήσεις.

Μηδενικές ήταν όλη μέρα χθες οι αφίξεις στη Σάμο.

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου ζουν εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας 6538 άτομα. Από αυτά 3214 ζουν στη Λέσβο, 2360 στη Χίο και 964 στη Σάμο.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Aυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές το τελευταίο 24ωρο"

Εξαιρείται η Εγνατία Οδός από τα αναλογικά διόδια

H Εγνατία Οδός εξαιρέθηκε από τη διάταξη που ψηφίστηκε πριν από δύο εβδομάδες από τη Βουλή για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αναλογικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, έπειτα από απαίτηση των δανειστών.

Η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι αυτή η διάταξη επικροτήθηκε από πολλά ευρωπαϊκή κράτη, αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη οι θεσμοί, οι οποίοι «αντί να στηρίξουν την όλο πιο γρήγορη εφαρμογή του συστήματος, πιέζουν σθεναρά να εξαιρεθεί από τη διάταξη αυτή η Εγνατία και να εφαρμοστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014».

Παράλληλα, σημείωσε ότι για να μην υπάρξουν επιπλοκές στην αξιολόγηση και στο μοντέλο αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού, η κυβέρνηση φέρνει αυτήν την τροπολογία.

Ωστόσο, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης πως θα προχωρήσει, άμεσα, στην εγκατάσταση αναλογικών διοδίων, ξεκινώντας από την Εγνατία και με στόχο να βελτιωθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός.

epiruspost

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαιρείται η Εγνατία Οδός από τα αναλογικά διόδια"

Νέα μέλη των Πυρήνων «βλέπει» πίσω από το δέμα-βόμβα η Αντιτρομοκρατική

Νέα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ή άλλων ένοπλων ομάδων αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την αποστολή δέματος-βόμβα, σε κούφιο βιβλίο, με έξι μασούρια δυναμίτη, έξι μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, δύο μπαταρίες και αυτοσχέδιους πυροκροτητές με παραλήπτη τη δικαστικό Ισιδώρα Πόγκα.

Η κυρία Πόγκα ενημέρωσε τις αρχές μόλις αντελήφθη ότι το δέμα ήταν ύποπτο, ακολουθώντας και σχετικές παλαιότερες υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι διωκτικές αρχές εκφράζουν φόβους για νέο κύκλο επιθέσεων από το εγχώριο αντάρτικο πόλης ύστερα από μακρά περίοδο «σιωπής» και εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί πανομοιότυπα δέματα-βόμβες.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ένοπλη επίθεση ήταν η έκρηξη βόμβας τον Νοέμβριο του 2015 στο κτίριο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην οδό Ξενοφώντος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Όπως... Ιτέα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε εξαιρετικές ομοιότητες με αυτόν που είχε σταλεί τον Απρίλιο του 2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και φέρεται να είχε κατασκευασθεί από τον δραπέτη τότε Χριστόδουλο Ξηρό σε συνεργασία με μέλη των «Πυρήνων» και με προοπτική την ευθύνη για τη σχεδιαζόμενη αιματηρή ενέργεια να αναλάβει η επανεμφανιζόμενη Σέχτα Επαναστατών.

Τότε είχε προσδιορισθεί και η εμπλοκή στην κατασκευή της βόμβας αντιεξουσιαστή με το ψευδώνυμο «Ιάσονας», που ήδη έχει συλληφθεί και οργάνωνε μέσω κινητών τις συνεννοήσεις μελών των «Πυρήνων».

Θέματα φυλακισμένων

Η κυρία Πόγκα είχε βρεθεί στο στόχαστρο των «Πυρήνων» λόγω μη αποφυλάκισης συγγενών και φίλων, κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή και στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», για μαζική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επιπλέον είχε αρνηθεί να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Στις 25 Ιουνίου 2015 αναρχικοί είχαν ρίξει μπογιές και φυλλάδια υπέρ του Νίκου Μαζιώτη και μία φωτοβολίδα στο σπίτι της κυρίας Πόγκα. Επιπλέον σε κείμενο που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών αναλύονταν οι «αρνητικές θέσεις» της στα αιτήματα των κρατούμενων ανταρτών πόλης.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη έμπειρη δικαστική λειτουργός είχε προχωρήσει στην παραπομπή 69 μελών της Χρυσής Αυγής για τη συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και σε άλλες σημαντικές δίκες όπως αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου κ.ά.

Νέοι «αντάρτες πόλης»;

Μεγάλο ερώτημα των αστυνομικών είναι ότι πλέον έχουν στρατολογηθεί νέα μέλη των «Πυρήνων» που έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία κατασκευής τέτοιου είδους εκρηκτικών μηχανισμών. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλεισθεί η βόμβα να κατασκευάσθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως εξάλλου είχε ανακύψει στις έρευνες για την επιχείρηση «Γοργοπόταμος».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέλη των Πυρήνων «βλέπει» πίσω από το δέμα-βόμβα η Αντιτρομοκρατική"

Στον ανακριτή διαφθοράς εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για 28 ακίνητα του Δημοσίου

Στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη απολογούνται σήμερα για το αδίκημα της απιστίας τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρία είναι αλλοδαποί και εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το ογκώδες πόρισμα των 200 σελίδων που συνέταξαν οι εισαγγελείς, η ποινική δίωξη σε βάρος τους αφορά στην κακουργηματική πράξη της απιστίας σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου για ζημιά που υπερβαίνει τα 580 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ που αποφάσισαν τις εν λόγω πωλήσεις δεν διώκονται για απιστία, καθώς ο καταστατικός νόμος του Ταμείου το απαγορεύει, όταν οι όποιες εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων έχουν τύχει της έγκρισης του επιστημονικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και επίσης του ελέγχου νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προϋποθέσεις που ίσχυσαν εν προκειμένω για το σύνολο της πώλησης των 28 ακινήτων.

Για την εν λόγω υπόθεση η δίωξη ασκήθηκε μόνον για τη μη έγκαιρη καταβολή των τόκων από τα υπόχρεα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ για υπεξαίρεση, ενώ για την ουσία της πώλησης η έρευνα είναι ανοικτή. Σε ό,τι αφορά στην υπεξαίρεση, το ποσό της ζημίας του Δημοσίου υπολογίζεται από τους εισαγγελείς σε 360.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει, πάντως, ένα πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, στους οποίους οι θεσμοί ζητούν να επεκταθεί η ποινική αμνηστία που απολαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ για το αδίκημα της απιστίας.

Το χρονικό της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης, όπως αποτυπώνεται στο πόρισμα που συνέταξαν οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννα Σέβη, εξελίχθηκε ως εξής:

Η διαγωνιστική διαδικασία για τη δημοπράτηση των ακινήτων (τα οποία είχαν χωρισθεί σε δύο χαρτοφυλάκια) ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με την ανάδειξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου -μετά τη γνωμοδότηση των μελών του συμβουλίου- ως αναδόχων των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία «Γιούρομπανκ Πρόπερτις (Eurobank Properties) Α.Ε.Ε.Α.Π.» για το Β’ Χαρτοφυλάκιο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 145.810.000 ευρώ και «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» για το Α’ Χαρτοφυλάκιο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 115.500.000 ευρώ και συνολικά 261.310.000 ευρώ.

Επόμενο βήμα οι υπογραφές των συμβάσεων τον Μάιο του 2014, με τις οποίες καταρτίσθηκαν δύο συμβολαιογραφικές πράξεις πώλησης και 28 συμβολαιογραφικές πράξεις (επανα) μίσθωσης εικοσαετούς διάρκειας για το καθένα από τα πωληθέντα ακίνητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών, αντί συνολικών μισθωμάτων για το πρώτο μισθωτικό έτος 25.589.800 ευρώ.

Στο συνολικό ποσό των μισθωμάτων που υποχρεώθηκε να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο από την έναρξη της μίσθωσης μέχρι σήμερα για τη μίσθωση κενών εν όλω ή εν μέρει κτηρίων, δηλαδή για τα κτήρια που δεν γίνεται υφιστάμενη χρήση, η επελθούσα ζημία υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 6.661.678 ευρώ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ανακριτή διαφθοράς εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για 28 ακίνητα του Δημοσίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news