facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Δείτε τι προβλέπει η συμφωνία μεταξύ ΕΛΠΕ και ROSNEFT

Η προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου είναι το αντικείμενο του «μνημονίου βασικών όρων συναντίληψης» που υπέγραψαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και ο CEO της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας ROSNEFT, Ίγκορ Ιβάνοβιτς Σετσίν.

Σύμφωνα με το μνημόνιο τα δύο μέρη προτίθενται να αναπτύξουν διμερή συνεργασία σε ότι αφορά στην προμήθεια αργού πετρελαίου, καθώς και προϊόντων πετρελαίου. Παράλληλα, εκφράζουν την θέληση να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους και να καθορίσουν ύστερα από μελέτη, ανάλυση και αξιολόγηση τους πιθανούς τομείς για αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Στόχος του Μνημονίου, που υπεγράφη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι να τεθεί το πλαίσιο για την δρομολόγηση των διαδικασιών συζήτησης, όπου θα εξεταστούν οι επιχειρηματικές δυνατότητες και θα καθοριστούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές συμφωνίες και υπογραφή συμβολαίων.

Προβλέπεται επίσης η σύσταση ομάδας εργασίας που θα συντονίζει και θα προωθεί τα επόμενα βήματα συνεργασίας καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την παραγωγική διαδικασία, τον προγραμματισμό και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης έχει ισχύ για περίοδο ενός χρόνου, με δυνατότητα παράτασης κατόπιν συμφωνίας.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Στεργιούλης τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία η οποία εντάσσεται στην πολιτική εξωστρέφειας του Ομίλου. Χάρη σε αυτή έχουν επιτευχθεί σημαντικοί στόχοι, που αφορούν στην εξεύρεση επαρκών εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές».

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Στεργιούλη στη Ρωσία ύστερα από πρόσκληση του κ. Σετσίν.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε τι προβλέπει η συμφωνία μεταξύ ΕΛΠΕ και ROSNEFT"

Ο Πούτιν στην Αθήνα - Οι συμφωνίες και οι υποσχέσεις

Συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας και υποσχέσεις για το μέλλον ήταν το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα.
Ο Ρώσος πρόεδρος που συναντήθηκε επί δύο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Ρωσίας για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ ενώ εκτίμησε ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες από την Ρωσία. Επεσήμανε ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται με ως επιβεβαίωση σημείωσε ότι το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρσι σε 2,7δισ δολάρια, στο οποίο συνέβαλε η πτώση της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων της ρωσικής ομοσπονδίας στην ΕΕ. Ο Πούτιν τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια και πως συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να δοθεί έμφαση και στη συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε δύο φορές ότι η συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί στρατηγική επιλογή για την κυβέρνησή του.
Μετά την ολοκλήρωση των διευρυμένων συνομιλιών των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υπεγράφησαν μια σειρά συμφωνιών:
Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και
Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
Επίσης υπογράφηκαν συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία.
  • Συμφωνίες συνεργασίας υπογράφονται και μεταξύ φορέων:
  •     Enterprise Greece – Invest in Russia
  •     ΕΛΠΕ – Rosneft
  •     Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
  •     Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας
Τσίπρας: Επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας
«Η σημερινή επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας που περιλαμβάνει εμβληματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις δύο χώρες, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών.
Επιπλέον, μίλησε για τις συμφωνίες που υπεγράφησαν απόψε για την ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα, όχι μόνο λόγω των ιστορικών δεσμών, αλλά γιατί αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα.
Μιλώντας για τον ρόλο της Ελλάδας, ανέφερε ότι έχει σταθερές συμμαχίες στη δύση αλλά δεν διστάζει να ανοίγει τα κλαδιά της και στο βορρά, στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη παραευξείνια γειτονιά μας, στο νότο, στη Β. Αφρική, στη Μέση και Άπω Ανατολή.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε τη χρονική περίοδο που ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα μια περίοδο για την οποία τόνισε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνομιλία, όπως είπε, για τις διμερείς σχέσεις με αιχμή τις προοπτικές επενδύσεων των δύο χωρών στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και των λιμένων, της μεταλλευτικής βιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Συζήτηση έγινε και για την προώθηση συμπράξεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και την συνεργασία στους τομείς της ενέργειας.
« Η ενέργεια αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα και έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε κοιτώντας το εθνικό μας συμφέρον και με τη γνώμη ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες συνεργασίας.
Εκτός του τομέα του φυσικού αερίου, όπως δήλωσε, είπε πως υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας όπως στις ανανεώσιμες πηγές, στο πετρέλαιο, γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και όχι εφαλτήριο συγκρούσεων.
Ελλάδα και Ρωσία συμφώνησαν την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για τις περιφερειακές εξελίξεις, μια πρωτοβουλία που έχει σημασία σε ένα ευρύτερο περιβάλλον εντεινόμενης αποσταθεροποίησης, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Στο κλίμα αυτό υιοθετήθηκε κείμενο πολιτικής διακήρυξης που θέτει το γενικότερο πλαίσιο όχι μόνο της διμερούς συνεργασίας αλλά και του πολιτικού διαλόγου για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση αυτού του διαλόγου μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση των σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου και για ζητήματα όπως το Κυπριακό όπου είναι σταθερή η υποστήριξη της Ρωσίας για δίκαιη λύση.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τηρεί τις δεσμεύσεις της στους οργανισμούς που συμμετέχει, είναι μια χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά είναι και μια χώρα που εξαιτίας των παραδοσιακών της σχέσεων με τη Ρωσία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για την ΕΕ και για την Ρωσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή ήπειρο με την ΕΕ και τη Ρωσία σε αντιπαλότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που η χρησιμότητά της έγκειται στο ότι μπορεί να είναι η γέφυρα φιλίας και συνεργασίας και να εξαντλεί κάθε περιθώριο σε όλους τους διεθνείς που ανήκει για την άμβλυνση της αντιπαλότητας και προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις που συγκλίνουν ΕΕ και Ρωσία, είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ότι δεν αποτελεί λύση ο φαύλος κύκλος της στρατιωτικοποίησης, της ψυχροπολεμικής ρητορικής και των κυρώσεων αλλά λύση είναι ο διάλογος. «Σε ότι αφορά στην Ουκρανία αποδίδουμε σημασία στην σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «έχουμε εκφράσει με τον πιο επίσημο τρόπο την στρατηγική πεποίθηση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς η Ρωσία να είναι μέρος αυτής της στρατηγικής και με βάση αυτές τις αρχές πορευόμαστε», είπε ο πρωθυπουργός.
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση οποιοδήποτε έργου, αλλά χρειαζόμαστε προκαταβολικά εγγυήσεις
Πολύ ουσιαστικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή.
Οπως δήλωσε, κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους εξέτασαν ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων. Επισήμανε το πακέτο συμφωνιών που υπεγράφη απόψε, σημειώνοντας ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεργασίας συνεχίζουν με προοδευτική τάση, φέρνοντας ως παράδειγμα το Αφιερωματικό Έτος Ρωσίας-Ελλάδας, σημαντικό μέρος του οποίου είναι η προοπτική της εμπορικής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρυσι σε 2,7 δισ. δολάρια.
Ο κ. Πούτιν είπε ότι συζήτησαν τις προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, επισημαίνοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί η 10η σύνοδος της μικτής διυπουργικής επιτροπής. Σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, στην περαιτέρω ανάπτυξη της οποίας θα συμβάλει και σχετική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα.
Τόνισε δε ότι συμφωνήθηκε επίσης να δοθεί έμφαση και στον τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα από ρωσικής πλευράς είναι 700 εκατ. δολάρια και πως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια όπως και στον τομέα των μεταφορών. Είπε μεταξύ άλλων ότι δόθηκε έμφαση στις συζητήσεις και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.
«Η Ελλάδα είναι πατρίδα μεγάλων φιλοσόφων, λένε ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αριστοτέλη», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις δηλώσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε ότι «οι καλές σχέσεις μεταξύ μας, με αιώνιες ρίζες, είναι ένα θεμέλιο των ελλληνορωσικών σχέσεων».
Παράλληλα, υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει και να επηρεάσει και τις αποφάσεις της ΕΕ, και στον διάλογο με τους γείτονες, ιδιαίτερα αν θα κάνει ερωτήσεις και θα αναζητήσει λύσεις για τα μεγάλα περιφερειακά έργα, προσθέτοντας ότι αυτό έχει διασύνδεση και σε άλλους τομείς όπως η πολιτική και η ασφάλεια.
Οσον αφορά τη Συρία, ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι για να σταματήσει η ροή μεταναστών προς την Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσουμε στους κατοίκους τη δυνατότητα να ζουν άνετα στις χώρες τους. Για να γίνει αυτό, συνέχισε, πρέπει να καταπολεμηθούν και να νικηθούν οι τρομοκράρες και πως για να γίνει αυτό πρέπει όλοι μαζί να καταπολεμήσουμε αυτή την απειλή. Όπως επισήμανε αυτό μπορούμε να το κάνουμε όταν θα καταλάβουμε όλοι μαζί αυτή την απειλή και πως αν ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, αυτό θα γίνει οπωσδήποτε.
Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Τσίπρας-Πούτιν
Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου Τσίπρας-Πούτιν μετέβησαν στο Βυζαντινό Μουσείο, μια επίσκεψη που γίνεται με καθυστέρηση, έπειτα από την αργοπορημένη άφιξη του Ρώσου προέδρου.
Νυχτερινή συνάντηση Πούτιν-Μητσοτάκη
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνάντηση αργά το βράδυ στο Καβούρι ανάμεσα στον Πούτιν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, αντικείμενο της κατ' ιδίαν συζήτησης, θα είναι oι διμερείς σχέσεις, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και το κυπριακό. Επίσης οι δυο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και για τις επενδύσεις με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον ρωσικών εταιριών να επενδύσουν στη χώρα μας. 
Θα είναι η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν, η οποία ενδέχεται να επαναληφθεί στα μέσα Ιουνίου, αυτήν τη φορά στη Μόσχα, εφόσον τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ βρεθεί στην ρωσική πρωτεύουσα. 
Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την προσεχή Δευτέρα τετ α τετ με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Παρότι δεν υπήρχε στο επίσημο πρόγραμμα του Πούτιν τέτοια συνάντηση – και παρά το γεγονός ότι ήρθε στην Αθήνα με καθυστέρηση μιας ώρας που πήγε πίσω όλο το πρόγραμμά του – πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα δει τον πρόεδρο της ΝΔ στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, στο Καβούρι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, εκτός του Πρωθυπουργού που θα συναντήσει στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος.
Στο Αγιο Ορος το Σάββατο ο Πούτιν
  • Το πρόγραμμα του Ρώσου Προέδρου για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • 20.45: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.
  • Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP). 
  • Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος  για Καρυές. 
  • Άφιξη. Επίσημη υποδοχή.
  • Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.  
  • Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».
  • Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.
  • Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πούτιν στην Αθήνα - Οι συμφωνίες και οι υποσχέσεις "

Τατούλης: «Δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στην Πελοπόννησο αν δεν συναντηθούμε πρώτα με τον Βίτσα»

«Δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στην Τρίπολη και την Πελοπόννησο, αν δεν συναντηθούμε πρώτα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα» τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. «Θα τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία που έχουμε κάνει. Διαφορετικά, δεν αστειεύομαι, η κυβέρνηση με ξέρει καλά» πρόσθεσε.

Άστραψε και βρόντηξε ο περιφερειάρχης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως είπε, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι στην ΒΙΠΕ Τρίπολης θα εγκαταστήσουν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αντιδράσαμε αμέσως, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, που επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα και συμφώνησαν να συναντηθούν επιστρέφοντας ο υπουργός από το εξωτερικό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι κατά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, συμφώνησαν σε τέσσερις βασικές αρχές που είναι:

- Πρώτον ο αριθμός των προσφύγων στην Πελοπόννησο δεν θα υπερβαίνει τους 2.000 και θα υπάρχει αναλογικότητα στην εγκατάσταση ανά περιφερειακή ενότητα.

- Δεύτερον, θα εγκατασταθούν μέσα σε κτήρια.

- Τρίτον, ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση πέριξ των κτηρίων εγκατάστασης.

- Τέταρτον, θα ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες με προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας.

Ο Πέτρος Τατούλης πρόσθεσε ότι, «κάναμε συμφωνία αρχών με την κυβέρνηση και επιμένουμε σκληρά στην συμφωνία. Δεν θα κάνουμε καμιά παρέκκλιση επ’ αυτού. Δεν θα δεχτούμε τίποτα περισσότερο απ' ότι συμφωνήσαμε», ενώ τόνισε ότι, «δεν συμφωνήσαμε και δεν συναινούμε στην δημιουργία Hotspot».

Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με την κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει η εγκατάσταση των προσφύγων στην Πελοπόννησο να είναι για χρονικό διάστημα από έξι έως εννέα μήνες «και λέω εγώ και τρεις μήνες ακόμα, το πολύ δηλαδή ένα δωδεκάμηνο» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα και κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει την συμφωνία και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως σε όλη την διαχείριση της εγκατάστασης των προσφύγων, η περιφέρεια δεν έχει καμιά εμπλοκή σε κανένα ως τώρα στάδιο κι επανέλαβε την θέση της για τις ΜΚΟ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Τατούλης: «Δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στην Πελοπόννησο αν δεν συναντηθούμε πρώτα με τον Βίτσα»"

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το Eurogroup: Μπροστά η ΝΔ με 8 μονάδες [pdf]

Νέα δημοσκόπηση προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η ΝΔ προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 80% δεν πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια.
Στην πρώτη μετά τις αποφάσεις του Eurogroup δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, περιλαμβάνονται πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα. 
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας «κεφάλι» 8%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει ενισχυμένη, με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και η Ενωση Κεντρώων με 4%.
Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι, με 2% αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, με είσοδό της στην Βουλή «φλερτάρει» η νεοσυσταθείσα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Παράσταση νίκης: Μπροστά 30 μονάδες η ΝΔ
Το 54% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, όταν μόλις 19,5% εκτιμά το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Διαλύει την ΛΑΕ η Ζωή
Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκεται μια «ανάσα» από την είσοδό του στη Βουλή, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνοντας ψήφους από ΛΑΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.
Πιο συγκεκριμένα, από το κόμμα του Παναγιώτη Λαρφαζάνη παρατηρείται η μεγαλύτερη κινητικότητα της τάξης του 47%. Από την Χρυσή Αυγή, οι μετακινήσεις αγγίζουν το 4%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ το 3%.
Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση Τσίπρα την χώρα από το Μνημόνιο
Διχασμένοι οι πολίτες για πρόωρες εκλογές
Κακές οι αποφάσεις του Eurogroup
Καθυστέρησαν και έβλαψαν τη χώρα
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό της τάξης του 54% πιστεύει ότι η καθυστέρηση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση έβλαψε την χώρα. 
Πάνω από 7 στους 10 του συνόλου των ψηφοφόρων, εκτιμούν ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, έβλαψε τη χώρα. 
Δυσαρεστημένοι 7 στους 10 ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ
Σχεδόν 9 στους 10 86,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι το αντίστοιχο ποσοστό απογοήτευσης στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 70%.
Πάμε προς τη λάθος κατεύθυνση
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το Eurogroup: Μπροστά η ΝΔ με 8 μονάδες [pdf] "

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ζητεί ο εισαγγελέας να σταλούν πρώην διοικητής και 2 διευθυντές κλινικών του Ιπποκράτειου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να καθίσουν πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές Κλινικών του ίδιου νοσηλευτικού Ιδρύματος, ο ένας της Νευροχειρουργικής κι ο άλλος της Ορθοπεδικής, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.

Στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Η πράξη αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, διάστημα κατά το οποίο κατείχαν τα παραπάνω πόστα.

Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιριών. Η ζημιά που φέρεται ότι προκλήθηκε στο Νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες.

Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται ακόμη «αυθαίρετες» πρακτικές σχετικά με περιστατικά ασθενών, που ενώ ήταν τακτικά χαρακτηρίζονταν ως «επείγοντα».

Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost


Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ζητεί ο εισαγγελέας να σταλούν πρώην διοικητής και 2 διευθυντές κλινικών του Ιπποκράτειου"

ΟΤΕ: Δωρεάν Wi-Fi στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας θα προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πρόκειται για μια επένδυση που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Στόχος, η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της χώρας με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, και η διαδραστική επαφή του κοινού με τα μνημεία.
Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017. Ήδη, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου. Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet το 2017.
Κατά την επίσκεψή του στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, έναν από τους πρώτους χώρους που διαθέτουν δωρεάν ασύρματο internet, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε: «Είναι μια ωραία στιγμή σήμερα, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να συναντήσει την κληρονομιά μας. Στο πλαίσιο της δουλειάς που έχει γίνει ήδη από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και χάρη στην ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, οι επισκέπτες μπορούν πια με τη βοήθεια του ασύρματου internet να δουν τα εκθέματα με συστηματικότητα, με το «έξυπνο» κινητό τους ή το tablet τους. Άρα να ανοίξει μια «πόρτα» στον κόσμο που δείχνει ότι η κληρονομιά μας είναι συναρτημένη και οφείλουμε να τη συναρτήσουμε με πληρέστερο τρόπο με την σύγχρονη τεχνολογία».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε αντίστοιχα: «Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία μας αποτυπώνουν την ιστορία μας και μας δείχνουν από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Δημιουργώντας υποδομές δικτύων νέας γενιάς και παρέχοντας δωρεάν ασύρματο internet στους αρχαιολογικούς μας χώρους, ενισχύουμε την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και αναβαθμίζουμε την προβολή της. Με την τεχνολογία, στέλνουμε ήχο και εικόνα του πολιτισμού μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.»
Η επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου internet για τρία χρόνια.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ: Δωρεάν Wi-Fi στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας "

Πούτιν: Περιθώριο συνεργασίας σε ενέργεια, υψηλή τεχνολογία, υποδομές, επενδύσεις

"Η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.Πούτιν και Τσίπρα ακολούθησε η συνάντηση των δύο εθνικών αντιπροσωπειών και πλέον υπογράφονται οι διμερείς συμφωνίες συνεργασίας.
Στην προσφώνησή του προς τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: "Η επίσκεψη σας πραγματοιείται κατά το αφιερωματικό έτος Ελλάδας Ρωσίας και επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την ισχυρή βούληση να αναβαθμιστούν οι σχέσεις, πράγμα που προωθήθηκε το τελευταίο έτος με τις επισκέψεις μου στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη".
Ο κ.Τσίπρας, σημείωσε δε ότι η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών είναι στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν όχι μόνο οι ισχυροί δεσμοί ιστορικοί και πολιτιστικοί ανάμεσα στους δύο λαούς αλλά αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, τόσο στην οικονομία όσο και για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.
Κλέινοντας ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς τον Ρώσο Πρόεδρο αναφέρθηκε στην συγκυρία που περνάει η Ελλάδα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης: "Έρχεστε σε μία διαίτερη στιγμή όπου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, σταματά η αβεβαιότητα και περνάμε σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης. Αυτά, συμβάλλουν θετικά για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής. Τα ισχυρά συναισθήματα φιλίας των δύο λαών μας επιβάλλουν να ενισχύσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο".

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόσκληση ανέφερε: "Συνεχίζουμε την σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο ανώτατο επίπεδο, με φόντο το αφιερωματικό έτος Ρωσίας-Ελλάδας. Και στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη συζητήσαμε τις προοπτικές για οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και θετικές προοπτικές. Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια αλλά και οι τεχνολογία, οι υποδομές και οι αμοιβαίες επενδύσεις. Θα τα συζητήσουμε σήμερα".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Περιθώριο συνεργασίας σε ενέργεια, υψηλή τεχνολογία, υποδομές, επενδύσεις"

Παγκρήτια διαμαρτυρία για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα

Παγκρήτια κινητοποίηση στις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, στη Σούδα, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Μαΐου οι επιτροπές ειρήνης από όλο το νησί.

Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές, αίτημα της κινητοποίησης είναι η απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την Κρήτη και τη χώρα, καθώς και η απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση της Συμμαχίας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της 29ης Μαΐου, με προσυγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκρήτια διαμαρτυρία για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα"

«Δαγκάνες» από τον Δήμο Αθηναίων για την αντικοινωνική στάθμευση

Δαγκάνες θα τοποθετήσει η Δημοτική Αστυνομία από την ερχόμενη εβδομάδα σε παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης.

Αυτό προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τη μηνιαία εκπομπή του στον Αθήνα 9.84, επισημαίνοντας ότι σκοπός του αυστηρού αυτού μέτρου είναι η προστασία του ελεύθερου δημόσιου χώρου, με αιχμή τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις ράμπες εξυπηρέτησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

«Στην ακραία αντικοινωνική στάθμευση, ο δήμος Αθηναίων θα αρχίσει να δαγκώνει» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εμπεδωμένες κακές νοοτροπίες δεκαετιών, που επιδεινώθηκαν από τη διετή απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο που επαναδραστηριοποιήθηκε, η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει 56.000 παραβάσεις (κλήσεις) για παράνομη στάθμευση και 184.000 παραβάσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δαγκάνες» από τον Δήμο Αθηναίων για την αντικοινωνική στάθμευση"

Δημήτρης Καμμένος: Προκαλούν έκπληξη και προβληματισμό οι δηλώσεις Κυρίτση

«Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο για να μετακυλήσει, όσο μπορεί, τα βάρη στους μενουμευρωπαίους προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό», αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

«Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα, εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει, διότι η επόμενη μέρα μάς βρήκε ενωμένους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας.

Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει, ως εκπρόσωπος του λαού, να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως» σημειώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και προσθέτει: «Με δήλωσή μου, άλλωστε, παραμονές του δημοψηφίσματος, είχα δηλώσει ότι ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται μόνο σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό».

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί την πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης Δημοκρατίας, όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους» καταλήγει ο κ. Καμμένος.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Καμμένος: Προκαλούν έκπληξη και προβληματισμό οι δηλώσεις Κυρίτση "

Αυτά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές σε παιδικούς σταθμούς

Ξεκίνησε στους περισσότερους δήμους της χώρας, η κατάθεση των αιτήσεων για εγγραφές νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τους, για την περίοδο 2016-2017. Στους υπολοίπους δήμους η διαδικασία θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:

1. Αίτηση γονέα. (Συμπληρωμένο έντυπο της υπηρεσίας)

2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης

3. Βεβαίωση γιατρού για την καλή υγεία του παιδιού και αποτελέσματα φυματιοαντίδρασης.(το έντυπο από την υπηρεσία)

4. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι.

α. Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, απαιτείται πρόσφατη βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη, καθώς και αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη.

β. Για άνεργους γονείς απαιτείται: Αντίγραφο δελτίου ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εγγραφών, με εξαίρεση την περίπτωση του πρόσφατα απολυθέντος εργαζόμενου όπου προσκομίζεται αντίγραφο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.

γ. Για γονείς που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή σε άλλα προγράμματα, απαιτείται αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας ή αντίγραφο εγκριτικής απόφασης υπαγωγής καθώς και υπεύθυνη δήλωση εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος. Εάν συμμετέχουν σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, απαιτείται βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος.

5. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του τρέχοντος οικ. Έτους. ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 (το έντυπο από την υπηρεσία).

7. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων επιπλέον απαραίτητη είναι η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

8. Σε περίπτωση τριτέκνων ή πολυτέκνων και μονογονεϊκής οικογένειας θα χρειαστεί και Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές σε παιδικούς σταθμούς"

Δικαιώνονται έναντι των τραπεζών δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Απόφαση με την οποία δικαιώνει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δεχόμενο το σκεπτικό της συλλογικής αγωγής που κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και οι ενώσεις καταναλωτών Κρήτης (ΙΝΚΑ) και Αιτωλοακαρνανίας, με την πρόσθετη παρέμβαση του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ).

Το ζήτημα αφορά 65.000-70.000 Έλληνες δανειολήπτες, που είχαν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο από κάποιες τράπεζες, κυρίως κατά τα έτη 2006-2009.

Οι δανειολήπτες αυτοί, εξαιτίας της αλλαγής της ισοτιμίας του νομίσματος έναντι του ευρώ, έφτασαν να πληρώνουν «χρυσά» τα ληφθέντα ποσά, όπως υποστηρίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Αρ.Νούκα, μία από τους τέσσερις δικηγόρους που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Στην ουσία, οποιαδήποτε καταβολή πραγματοποιούσαν οι δανειολήπτες για την εξόφληση του δανείου τους εξανεμιζόταν στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ το κεφάλαιο που πραγματικά δανείστηκαν, αυξανόταν διαρκώς αντί να μειώνεται.

Η ίδια αναφέρει: «Αν θα θέλαμε να δώσουμε ένα αριθμητικό παράδειγμα [...] η επιβάρυνση μπορεί να ανερχόταν ακόμη και σε 95.000 ευρώ για ένα δάνειο 125.000 ευρώ. Το παράδειγμα αυτό είναι πραγματικό και όχι υποθετικό».

Ειδικότερα το διατακτικό της απόφασης, που εκδόθηκε στις 24/5, απαγορεύει στην τράπεζα να διατυπώνει, να επικαλείται και να χρησιμοποιεί στις συναλλαγές της με τους εν λόγω καταναλωτές τον γενικό όρο σύμφωνα με τον οποίο «η αποπληρωμή του δανείου λαμβάνει χώρα με την τρέχουσα τιμή πώλησης του νομίσματος την ημέρα της καταβολής» (αυτό αφορά συμβάσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο ή με ρήτρα ελβετικού φράγκου).

Επίσης, μεταξύ άλλων, απαγορεύει στην τράπεζα την καταγγελία των συμβάσεων των δανείων, εάν οι δανειολήπτες καταβάλλουν στο ισόποσό τους σε ευρώ τις τοκοχρεωλυτικές τους δόσεις σε CHF (ελβετικό φράγκο), βάσει της ισοτιμίας των δύο νομισμάτων «κατά τον χρόνο εκταμίευσης του δανείου και χορήγησης σε ευρώ».

«Πρακτικά το δικαστήριο επανέφερε την ισοτιμία αποπληρωμής των δανείων σε ελβετικό φράγκο στην αρχική ισοτιμία εκταμίευσης, τόσο για τις μελλοντικές καταβολές, όσο και για τις παρελθοντικές», σημειώνει η κ. Νούκα.

Οι παραδοχές του δικαστηρίου που οδήγησαν στη θετική έκβαση για τους δανειολήπτες αναφέρουν ότι οι συμβάσεις αυτές δεν ήταν συνηθισμένες, αλλά έφεραν έντονο το στοιχείο του επενδυτικού εγχειρήματος. Προσθέτουν ότι η τακτική ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών δεν πληρούσε το αναγκαίο πλαίσιο ενημέρωσης και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αυτό προβλέπει.

Οι τέσσερις δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση -Αριάδνη Νούκα, Ιωάννης Μυταλούλης, Μάριος Μαρινάκος και Αναστάσιος Σανδαλάκης- ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια ιστορική απόφαση και για μια σημαντικότατη δικαστική εξέλιξη για την αναγκαία και δίκαιη προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαιώνονται έναντι των τραπεζών δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο"

Πειραιάς: Στο νοσοκομείο δεκάδες πρόσφυγες μετά από χαλασμένο συσσίτιο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης δεκάδες πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία αμέσως μετά την κατανάλωση του βραδινού συσσιτίου.

Ο στρατός είχε διανείμει στους πρόσφυγες που παραμένουν στον Πειραιά βοδινό κρέας. Μία ώρα μετά την κατανάλωσή του, άνδρες, γυναίκες -αρκετές εκ των οποίων έγκυες- και παιδιά, αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία και έκαναν εμετό.

Αμέσως εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι κάλεσαν ασθενοφόρα και μετέφεραν με τα αυτοκίνητα τους πρόσφυγες στα νοσοκομεία.

Περίπου 40 εξ αυτών παραμένουν ακόμη για νοσηλεία στο Αττικό νοσοκομείο.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Στο νοσοκομείο δεκάδες πρόσφυγες μετά από χαλασμένο συσσίτιο"

Γεννηματά: Εμφυλιοπολεμικές οι δηλώσεις Κυρίτση

Ως «ανατριχιαστικές δηλώσεις εμφυλιοπολεμικού κλίματος» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περι «λαϊκής εντολής» που έχει η κυβέρνηση να τσακίσει με δημοσιονομικά μέτρα όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφιέρωσε ένα τμήμα της ομιλίας της στην Βουλή όπου συζητείται η επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της προκειμένου να αναφερθεί στις ανευ προηγουμένου και προκλητικότητας δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια ωστόσο υπονόησε ότι τα λόγια του Γιώργου Κυρίτση δεν απέχουν από την τακτικών των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου «που δίχασαν την κοινωνία».

«Οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση είναι ανατριχιαστικές. Καταδεικνύουν το πως βλέπει η συγκυβέρνηση την μεσαία τάξη και φανερώνουν την πρόθεσή της να φτωχοποιήσει τα μεσαία στρώματα» είπε η κυρία Γεννηματά για να προσθέσει «με το νέο αχρείαστο μνημόνιο δίνουν την χαριστική βολή, δίνουν το χτύπημα κάτω από την μέση στην μεσαία τάξη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Εμφυλιοπολεμικές οι δηλώσεις Κυρίτση"

Τόσκας: Τον πρώτο ρόλο στο θέμα των προσφύγων θα έχει, στο εξής, το κράτος κι όχι οι ΜΚΟ

Για επιχειρήσεις εκμετάλλευσης, που είχαν στήσει στην Ειδομένη διάφοροι επιτήδειοι εξοικονομώντας χρήματα από τους πρόσφυγες, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» έκανε σαφές ότι στο εξής τον πρώτο ρόλο στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων θα τον έχει το κράτος και όχι οι ΜΚΟ.

Όπως είπε ο κ. Τσόκας, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», στον πρώην καταυλισμό της Ειδομένης υπήρχαν κάποιοι, οι οποίοι παραπληροφορούσαν τους πρόσφυγες, διαδίδοντας ότι δήθεν θα ανοίξουν τα σύνορα από τη μια μέρα στην άλλη, με στόχο να διατηρείται ο άτυπος καταυλισμός και να εξοικονομούν χρήματα. «Παραπληροφορούσαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, προκειμένου να παραμείνει εκεί αυτή η κατάσταση, γιατί είχαν στήσει τη δική τους επιχείρηση, το μαγαζάκι τους» είπε ο αναπλ. υπουργός και πρόσθεσε: «Στο Προσφυγικό παγκόσμια ρέει χρήμα και κάποιοι προφασιζόμενοι ότι προσφέρουν ανθρωπισμό, τα οικονομούσαν».

Εξάλλου, αναφερόμενος στη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι ΜΚΟ στο ζήτημα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, τόνισε ότι υπάρχουν οργανώσεις που πραγματικά προσφέρουν μεγάλη βοήθεια. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ο ρόλος των ΜΚΟ πρέπει να είναι υποστηρικτικός, δεν πρέπει να έχουν τον πρώτο ρόλο, αλλά να έχουν τον δεύτερο ρόλο κι αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα στις οργανωμένες δομές. Μόνο στις διαλυμένες χώρες, π.χ. Συρία και Ιράκ, το κράτος έχει δευτερεύοντα ρόλο στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων».

Στο ερώτημα γιατί δεν πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη, ο κ. Τόσκας είπε απάντησε: «Τα πράγματα ωριμάζουν κι έρχεται η κατάλληλη στιγμή». Διευκρινίζοντας αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις προετοιμασίες, που προηγήθηκαν της αστυνομικής επιχείρησης, με διανομή φυλλαδίων, διερμηνείς κ.λπ., ώστε να πεισθούν οι πρόσφυγες ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και να εγκαταλείψουν ειρηνικά την περιοχή.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις διαμαρτυρίες αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων άλλων φορέων ότι δεν γίνεται ισομερής καταμερισμός και ότι η πλειονότητα των προσφύγων φιλοξενούνται σε κέντρα της κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τόσκας δεσμεύτηκε πως σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί. Ειδικά για τους κατοίκους της Λέσβου και της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, όπου έχει συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, τόνισε ότι, λόγω της καταγωγής τους, «υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες με τον καλύτερο τρόπο και δίδαξαν ανθρωπιά σε όλη την Ευρώπη».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Τον πρώτο ρόλο στο θέμα των προσφύγων θα έχει, στο εξής, το κράτος κι όχι οι ΜΚΟ "

Παραπομπή του Κυρίτση στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής ζητά η ΝΔ

Την παραπομπή του κ. Γιώργου Κυρίτση στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου ζητά η Νέα Δημοκρατία για το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Αυγή» όπου υποστηρίζει ότι η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου προς την κυβέρνηση είναι να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη των νέων δημοσιονομικών μέτρων σε όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Θεόδωρος Καράογλου ζητά να μπει «κόφτης» στην αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους Βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη δήλωση πέρα από το ότι υποδηλώνει «ταξικό μίσος», επί της ουσίας καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

«Η άποψη του συγκεκριμένου εμμονικού και αμετανόητου Βουλευτή, ο οποίος επέλεξε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεν είναι απλά πολιτικά ανήθικη αλλά εθνικά επικίνδυνη, διότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και διχάζει τους Έλληνες, διαχωρίζοντάς τους σε “καλούς” και “κακούς”.Αντιλαμβάνομαι ότι ένας κατ’ επάγγελμα Αριστερός θα αναζητήσει άλλοθι προκειμένου να δικαιολογήσει τα 153 “ναι σε όλα”. Αυτό είναι εν μέρει θεμιτό. Είναι όμως άλλο πράγμα να στοιχειοθετείς την άποψή σου και άλλο να θεωρείς “εχθρό” το 40% του λαού μας, επειδή ψήφισε “ναι” στο δημοψήφισμα" αναφέρει ο κ. Καράογλου και προσθέτει "Αυτό λέγεται κοινωνικός τραμπουκισμός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Κουμουνδούρου να συσπειρώσει τη σαστισμένη εκλογική της βάση που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως από το σκίσιμο των μνημονίων έφτασαν να πανηγυρίζουν για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα υπό επιτροπεία, περιορισμένης δημοσιονομικής και εθνικής κυριαρχίας".

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό και γι'αυτό τον λόγο ζητά την άμεση παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, "ώστε να μπει επιτέλους “κόφτης” τόσο στην πολιτική αθλιότητα που ευτελίζει το θεσμό του Βουλευτή, όσο και στην αλαζονεία της εξουσίας που διακατέχει τους Βουλευτές της πλειοψηφίας".

Στη δήλωσή του ο κ. Καράογλου καταλήγει επικαλούμενος τη ρήση Αϊνστάιν περί βλακείας λέγοντας πως : "είχε απόλυτο δίκιο ο Αϊνστάιν όταν δήλωνε πως: “Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες". Προσωπικά τρέμω και μόνο στη σκέψη τι θα συνέβαινε σε κάθε γωνιά της χώρας, στην περίπτωση που είχε κάνει ανάλογη δήλωση Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή του Κυρίτση στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής ζητά η ΝΔ"

Προκαλεί ξανά η Βαγενά: Χαζοί όσοι δεν κατάλαβαν την «τουρκοκρατία»

Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά που αντί να ζητήσει συγνώμη για τις χθεσινές της δηλώσεις από τους Έλληνες πολίτες, τους επιτίθεται, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι είναι χαζοί που δεν καταλαβαίνουν το χιούμορ της.

Η κα Βαγενά μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε αρχικά ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι αυτό που είπε, αλλά στην συνέχεια έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό της, συντομευμένη και πρόστυχη και ανέντιμη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δήλωσε: «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε».

«Εγώ δεν είμαι κομματική και νόμιζαν ότι θα καταψήφιζα την κυβέρνηση. Σε αυτή την ίδια συνέντευξη, στον ραδιοφωνικό σταθμό SigmaFM της Ζακύνθου, είπα και κάποια άλλα σημαντικά πράγματα και κανείς δεν τα ανέδειξε. Είπα ότι η οικογένεια Μητσοτάκη και τα παρακλάδια της θρέφονται από το Δημόσιο». Και αναρωτήθηκε: «Μήπως αυτό προκάλεσε την λυσσαλέα επίθεση; Είπα επίσης ότι ας αφήσουν και κάποιο άλλο παιδί να πάρει καμιά δουλειά. Ηταν ανάγκη να πάρει μόνο δουλειές η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη;»

Η κα Βαγενά επανερχόμενη στην δήλωση που προκάλεσε σάλο και εμμέσως πλην σαφώς αποκαλεί χαζούς όσους την επέκριναν, «Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια», ανέφερε.

Περιέγραψε μάλιστα και ένα περιστατικό: «Πριν καιρό, συνάντησα δυο γυναίκες στα Φάρσαλα. Και μου είπαν: "Μην στενοχωριέσαι μωρέ Άννα. Εδώ αντέξαμε τόσα. Αντέξαμε κατοχές. Θα τα πάρουμε πίσω". Αυτά τα λέει ο υγιής κόσμος και όχι τα φαρμάκια. Λυπάμαι πολύ αν μένουμε στις λέξεις. θεωρεί ποτέ κανείς ότι είχαμε εθνική κυριαρχία; Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτό τον τόπο; Γιατί είμαστε υποκριτές;»

Η κα Βαγενά είπε ακόμα ότι ζορίστηκε πολύ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και είπε χαρακτηριστικά: «Εφτασε η στιγμή που σκέφτηκα να μην το ψηφίσω. Πήρα συνειδητά την ευθύνη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ξανά η Βαγενά: Χαζοί όσοι δεν κατάλαβαν την «τουρκοκρατία»"

Σκληρή επιστολή των εργαζομένων της ΕΒΖ προς τον Τσίπρα

Επιστολή με ιδιαίτερα αιχμηρό περιεχόμενο απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ζαχάρεως Ελλάδας, καταθέτοντας εκ νέου αίτημα για συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα «εγκλήματα» που επιχειρούνται και αφορούν το μέλλον και την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ).

«Για τα εγκλήματα, που επιχειρούνται, είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε ν' αποτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια θίγει άμεσα τα ζωτικά συμφέροντα, ακόμα και την ύπαρξη της ΕΒΖ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ ζητούν αντικατάσταση των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, υπογραμμίζοντας: «Το ζητάμε αυτό, γιατί δυστυχώς, η παρούσα διοίκηση της εταιρείας πρόθυμα και ερασιτεχνικά επιδιώκει να επιβάλει το ανεφάρμοστο σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, με ήθη αταίριαστα προς τις ηθικές αξίες και τις θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η απελθούσα διοίκηση της ΕΒΖ απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο και παραιτήθηκε, αφού όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά πέραν των άλλων είναι και ποινικά ελέγξιμο».

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, το συγκεκριμένο σχέδιο της Πειραιώς, το οποίο ενέκρινε το υφιστάμενο ΔΣ της ΕΒΖ είναι «καταστροφικό για το μέλλον της εταιρείας και των τευτλοκαλλιεργητών της χώρας. Είναι καταδικασμένο εν τη γενέσει του, γιατί δεν εξασφαλίζει ούτε κατ’ελάχιστον τη χρηματοδοτική ροή προς τη βιομηχανία, τόσο στην παρούσα φάση, όσο και κατά την παραγωγική περίοδο [...].

»Στερείται προοπτικής και δεν βασίζεται σε κάποια ορθή οικονομική παραδοχή. Απλούστατα, είναι ένα σχέδιο που επέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας ως στόχο, όχι την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της βιομηχανίας, αλλά τη γρήγορη εισροή στα ταμεία της χρημάτων από το ξεπούλημα των θυγατρικών στη Σερβία και των άλλων ζωτικής σημασίας ακινήτων της ΕΒΖ».

Οι εργαζόμενοι, ως εκ τούτου, σημειώνουν: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, επιτρέπει την εκποίηση όλων των ασημικών τής εταιρείας, δηλαδή το ξεπούλημα των κερδοφόρων εργοστασίων στη Σερβία, των εργοστασιακών χώρων Ξάνθης και Λάρισας μαζί με τα σιλό, το ξεπούλημα των ιστορικών γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη και άλλα».

Ζητούν από τον πρωθυπουργό «να αφουγκραστεί τις έντονες ανησυχίες» τους για την τύχη της εταιρείας, «όπως έμπρακτα στήριξε τη βιομηχανία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ καταλήγουν υπενθυμίζοντας: «Έχοντας πλήρη συναίσθηση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, ήδη από τα μέσα του 2015 προσφερθήκαμε με τις προτάσεις μας για περικοπή του μισθολογικού κόστους στα όρια των οικονομικών αντοχών των ιδίων και των οικογενειών μας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτό δεν κατέστη εφικτό τότε και όχι με δική μας ευθύνη».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή επιστολή των εργαζομένων της ΕΒΖ προς τον Τσίπρα"

Ελλάδα: 19.464 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen με πειραγμένο λογισμικό - Πώς θα γίνει η αποκατάσταση

Τον αριθμό των 19.464 έφθασαν στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen με πειραγμένο λογισμικό, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 2.026 Audi, 2.588 Seat, 6.767 Skoda, 6.566 επιβατικά και 1.517 επαγγελματικά VW.

Ο γερμανικός όμιλος ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομίας ότι «τα αυτοκίνητα με πειραγμένο λογισμικό είναι τεχνικά ασφαλή», ότι «όλα τα τεχνικά μέτρα αποκατάστασης θα ληφθούν με δαπάνες της VW» και ότι στους καταναλωτές θα δοθούν αυτοκίνητα αντικατάστασης για όσο διάστημα απαιτηθεί για να γίνει η επισκευή τους.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: 19.464 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen με πειραγμένο λογισμικό - Πώς θα γίνει η αποκατάσταση"

"Τα δύσκολα τώρα έρχονται"

Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της για την έξοδό της από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο περιθώριο των συνομιλιών της ομάδας G7, που πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία, η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως το Ταμείο δεν έχει αντίρρηση να συμμετάσχει στο νέο μνημόνιο και να δώσει χρήματα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την παραδοχή του Πολ Τόμσεν, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι το ΔΝΤ άναψε το πράσινο φως για να κλείσει η αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι το θέμα του χρέους δεν έχει διευθετηθεί. Όπως είπε, σε αντίθεση περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε τη δόση που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Τόμσεν.

Το Μέγαρο Μαξίμου πόνταρε σε μια ισχυρή δήλωση για το χρέος από τους δανειστές, επιχειρώντας να… χρυσώσει το χάπι των νέων σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, που προβλέπουν από «ψαλίδι» στις συντάξεις και φθάνουν μέχρι την αύξηση των τιμών σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει τις προσδοκίες, καθώς παρά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι, αφού καθημερινά θα φαίνονται στην πράξη όλες οι συνέπειες των μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή και φορτώνουν με νέα βάρη τα ελληνικά νοικοκυριά. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι «τα μέτρα είναι υφεσιακά και θα δυσκολέψουν τον κόσμο».

Καθεστώς επιτήρησης

Τα μηνύματα τόσο από την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης. Το γεγονός ότι η δόση των 10 δις ευρώ θα δοθεί σε δύο φάσεις (με νέα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί) φανερώνει τη δυσπιστία που υπάρχει όσον αφορά στο ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μια «μεταρρυθμιστική κόπωση» από την ελληνική κυβέρνηση.

Την Πέμπτη το ΔΝΤ προχώρησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup, στέλνοντας μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι αν δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα, δεν θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση, το ελληνικό χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο, εάν δεν εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » ""Τα δύσκολα τώρα έρχονται""

Μπαγκλαντεσιανοί-«επιχειρηματίες» σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Αθήνα

Ομιλο εταιρειών, όπως ξενοδοχείο, εστιατόρια, ταξιδιωτικό γραφείο, χρηματική διαμεσολάβηση - μεταφορά χρημάτων, λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες διαδικτύου, ακόμα και Μ.Κ.Ο για παροχή δωρεάν γευμάτων σε μετανάστες , είχε συστήσει στο κέντρο της Αθήνας , ο αρχηγός μεγάλου κυκλώματος που μετέφερε παράνομα μετανάστες και κατήρτιζε πλαστά ταξιωτικά έγγραφα,

Το κύκλωμα που αποτελείτο από υπήκοους Μπαγκλαντές , αποτελεί την μια από τις δύο συμμορίες οι οποίες εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνες και μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και τη EUROPOL, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ερμής».
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα

Επιπλέον, κατηγορούνται άλλοι 48 αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα και 51 άτομα που διαμένουν σε διάφορες χώρες.

Τα μέλη του δικτύου του οποίου η δράση υπολογίζεται ότι είχε αναπτυχθεί για περισσότερο από δυο χρόνια κατηγορούν ότι διευκόλυναν την είσοδο - έξοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χώρων στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διακινούσαν τα πλαστά έγγραφα με εταιρείες ταχυμεταφορών.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε η δομή των δύο συμμοριών που δρούσαν παράλληλα δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα δαιδαλώδες δίκτυο παράνομης προώθησης μεταναστών, βασισμένο κυρίως στη χρήση πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και τη χρήση αεροπορικών πτήσεων.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους προέκυψε ότι, το δίκτυο χρησιμοποιούσε με μεγάλη συχνότητα διάφορες εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να αποστέλλουν στους πελάτες τους, τα πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη του δικτύου χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, αλλά δήλωναν υπαρκτές τηλεφωνικές συνδέσεις, προκειμένου να έλθουν σε επικοινωνία με τους παραλήπτες και τις εταιρείες ταχυμεταφορών σε περίπτωση προβλήματος.

Μάλιστα, στα δέματα ανέγραφαν διευθύνσεις αποστολέα, αλλά φρόντιζαν ώστε τα σημεία παραλαβής των δεμάτων από τους υπαλλήλους των «courier» να είναι σε άλλα σημεία, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι αμοιβές για τα πλαστά έγγραφα διαφοροποιούνταν ανάλογα με την ποιότητα, το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου, αλλά κυμαίνονταν από 100 έως 3.000 ευρώ.

Η πρώτη συμμορία αποτελείτο από υπηκόους Μπανγκλαντές, οι οποίοι με βιτρίνα τον «όμιλο επιχειρήσεων »που είχε συστήσει ο αρχηγός τους , προέβαιναν στην κατά παραγγελία νόθευση/πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα πλαστά έγγραφα ακολούθως τα έστελναν σε μετανάστες άλλων χωρών, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και τη μετακίνησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η δεύτερη συμμορία αποτελείτο από υπηκόους Σουδάν οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως έδρα της παράνομης επιχείρησης ένα κατάστημα πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα. πό υπηκόους Σουδάν, οι οποίοι δρούσαν με παρόμοιο τρόπο με την πρώτη και είχαν ως σημείο αναφοράς κατάστημα πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα.

Το ηγετικό μέλος της αναλάμβανε την προώθηση μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι διαφόρων χρηματικών αμοιβών.

Μόνο κατά το τελευταίο έτος είχαν αποστείλει με « courier » τουλάχιστον 431 δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα.
Εκτός από την κατάρτιση πλαστών και τη διακίνηση κλεμμένων γνήσιων ταξιδιωτικών εγγράφων, διαπιστώθηκε η παράνομη προώθηση μεταναστών από τα μέλη του κυκλώματος, προς Αυστρία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και άλλες χώρες.

Ενδεικτικά, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον δεκαπέντε παράνομες προωθήσεις μεταναστών και πλαστογραφήσεις εγγράφων. Για κάθε μετανάστη που αναλάμβαναν την παράνομη προώθησή του, τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο προώθησης και τη χώρα προορισμού.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαγκλαντεσιανοί-«επιχειρηματίες» σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Αθήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news