facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το σχέδιο Αλεξιάδη για την προώθηση ηλεκτρονικών πληρωμών

Στο τελικό στάδιο θέσπισης μιας σειράς μέτρων τα οποία θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα προώθησης των ηλεκτρονικών πληρωμών βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, όπως ανακοίνωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο δεύτερο συνέδριο ψηφιακών συναλλαγών.

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών είπε ότι χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η έκπτωση φόρου εισοδήματος (για χτίσιμο του αφορολόγητου) με δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, οι κληρώσεις και διάφορα άλλα.

Όμως, πέραν των βασικών μέτρων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο θέσπισης, το υπουργείο τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, επεξεργάζεται μια σειρά από άλλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τις κύριες και θα ενισχύσουν τη διείσδυση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η αναγνώριση των δαπανών των επιχειρήσεων που έχουν γίνει μόνο με τέτοια μέσα, καθώς και φοροαπαλλαγές, οι οποίες φυσικά δεν πρέπει να δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες του Δημοσίου, ήδη εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία θεσπίζεται ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής ποσών σε δικαιούχους μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ υπάρχει έτοιμη διάταξη η οποία ρυθμίζει θέματα αναφορικά με την επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών στους δικαιούχους, ανέφερε ο αν. ΥΠΟΙΚ.

Περαιτέρω, έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στη σύνταξη διατάξεων και αποφάσεων σε θέματα που αφορούν στη μείωση της χρήσης μετρητών (για συναλλαγές των πολιτών με τις Εφορίες και γενικότερα με το Δημόσιο) σε συναλλαγές εντός των κόλπων του Δημοσίου (e-οίκοθεν) καθώς και την προώθηση του ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο, αντί για μετρητά.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θεσπίζεται πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών, ώστε ο κάθε πολίτης που επιθυμεί, να μπορεί να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο και στη διασφάλιση των συναλλαγών, θεσπίζεται το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να παρέχονται στοιχεία και πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την ηλεκτρονική διενέργεια διασταυρώσεων και την καλύτερη στόχευση των φορολογικών ελέγχων, ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η διασύνδεση των Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η αποστολή στοιχείων τόσο από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών όσο και από εταιρείες παροχής διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, αποτελούν ορόσημο στην προσπάθειά μας για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η βαρύτητα όμως της κυβέρνησης σε θέματα ψηφιακής σύγκλισης αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο ιδρύεται Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής απευθείας υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό, είπε επισημαίνοντας ότι οι αρμοδιότητες της νέας Γραμματείας, μεταξύ άλλων, αφορούν στην κατάρτιση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Ψηφιακή Πολιτική, καθώς και η διαμόρφωση εθνικών θέσεων για τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο νόμος για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής έρχεται να επιλύσει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία η ελληνική δημόσια διοίκηση, σε σχέση με την κατάρτιση, παρακολούθηση και συντονισμό της εφαρμογής μιας εθνικής ψηφιακής στρατηγικής και πολιτικής, είπε, για να προσθέσει:

Το πρόβλημα συνίσταται όχι τόσο στην απουσία πολιτικών και στρατηγικών, όσο στην πολλαπλότητά τους, στην παραγωγή τους από διαφορετικά όργανα και υπουργεία και στη φανερή έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Ακόμη και η ασάφεια στη διάκριση ανάμεσα σε δαπάνες και έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί έκφραση της σύγχυσης που υπάρχει σε σχέση με την ψηφιακή πολιτική στην Ελλάδα.

Η επιτυχία της όλης προσπάθειας απαιτεί τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κοινωνίας, ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη λήψη των κατάλληλων μέτρων από τις Τράπεζες σε ό,τι αφορά:

- τη μείωση των προμηθειών για συναλλαγές με κάρτες

- την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών

- τη διευκόλυνση προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού (π.χ. POS) σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Πρόκειται, είπε, για μέτρα που θεωρούνται απαραίτητα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για καθολική υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην αγορά. Τα όποια βραχυχρόνια κόστη δεν πρέπει να αποθαρρύνουν την όλη προσπάθεια, καθώς τα μακροχρόνια οφέλη αναμένεται να είναι τεράστια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο Αλεξιάδη για την προώθηση ηλεκτρονικών πληρωμών"

"Nομιμοποίηση" 2.500 πλαστών πτυχίων Δ/Υ σχεδιάζει το υπ. Παιδείας

Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!

Η ίδια πηγή μιλώντας στην "Αυγή" ανέφερε ότι "έχουμε ψάξει το θέμα και έχουμε βρει ήδη τόσα απολυτήρια. Μετά τις Πανελλαδικές προσανατολιζόμαστε να γίνουν οι εξετάσεις αυτές",.

Πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε "εικονικούς" μαθητές. Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά που αφορούν ναυτικά, επί το πλείστον, λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την "Αυγή" την Τετάρτη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κατήγγειλε στον ΑΣΕΠ και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστ. Βερναρδάκη είκοσι διορισμούς που έγιναν την ίδια ημέρα στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για "σκάνδαλο διορισμών" κατόχων απολυτηρίων ιδιωτικών ΤΕΕ της Άρτας.

Στην επιστολή προς τον ΑΣΕΠ, η ομοσπονδία θυμίζει ότι: "Σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ.: Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.1/ΕΜΠ1347 πόρισμα της τριμελούς Επιτροπής Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε ύστερα από εντολή του τότε αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, όσοι εκ των κατόχων των παράνομων τίτλων εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο, αλλά και όσοι περιμένουν να διοριστούν, θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία".

Χθες η ομοσπονδία ζήτησε συνάντηση με τον Χρ. Βερναρδάκη επί του θέματος, ενώ την ίδια ώρα ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής ζήτησε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να "του γνωρίσουν τον αριθμό των μαθητών που μετεγγράφηκαν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, από δημόσια σε ιδιωτικά λύκεια σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους στην τελευταία τάξη του λυκείου ανά σχολική μονάδα (προέλευσης και υποδοχής)".

Αυτά τα περιστατικά φέρνουν στην επιφάνεια ολοένα και πιο εμφατικά την ανάγκη για άμεση ρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων υπό τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας.

Υπ. Παιδείας: Νόμος Γιαννάκου οι εξετάσεις για τα "πλαστά" πτυχία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μελετά με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008. Τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων πριν τον Ιανουάριο του 2015. Το ίδιο διάστημα οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία "πιστοποίησης προσόντων", είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.
Για εννέα ολόκληρα χρόνια από την περίοδο εκείνη με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη και καμία ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής.

Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.
Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε, να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Σύντομα, θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008), και θα υλοποιηθεί η σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ύστερα από την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, ο Υπουργός Παιδείας θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα από το ν. 3577/2007.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » ""Nομιμοποίηση" 2.500 πλαστών πτυχίων Δ/Υ σχεδιάζει το υπ. Παιδείας"

Από την 1η Ιουνίου σε ισχύ ο νέος ΦΠΑ για τα νησιά

Από την 1 Ιουνίου 2016 τίθεται σε ισχύ η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% ενώ καταργείται η έκπτωση του ΦΠΑ σε έντεκα νησιά: Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος που υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή,
Αναλυτικά στην εγκύκλιο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
- Για οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές, ανεξάρτητα αν αφορά συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα.
- Σε πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται από 1/6/2016 και αφορούν συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή, υπολογίζεται ΦΠΑ με τους νέους συντελεστές. Εφόσον συντρέχει λόγος έκδοσης παραστατικού για την ακύρωση συναλλαγής, (π.χ. λογιστικού σημειώματος κ.λπ.), πρέπει να αναγράφεται σε αυτό ο ίδιος συντελεστής ΦΠΑ που είχε η αρχική συναλλαγή, ανεξάρτητα της ημερομηνίας έκδοσής του, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται η συναλλαγή στο σύνολό της.
- από 1/6/2016 δεν ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) για τα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.
Συνεπώς στα νησιά αυτά από 1/6/2016 εφαρμόζονται οι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, ήτοι 24% (κανονικός), 13% (μειωμένος), 6% (υπερμειωμένος).
Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα νησιών στην οποία καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές, μετά την πρώτη ομάδα νησιών, ήτοι Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο, στα οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ήδη από 1/10/2015 και πλέον αναφέρονται και στη νέα παράγραφο 6Α του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ.
ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την 1η Ιουνίου σε ισχύ ο νέος ΦΠΑ για τα νησιά"

Ζητούν επιστροφή επιδομάτων ύψους 900.000 ευρώ

Το ποσό των 900.000 ευρώ, θα κληθούν να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα, περίπου 100 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Παντελίδης, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διαπιστώθηκε ότι από το προηγούμενο έτος έως σήμερα το προαναφερθέν ποσό εισπράχθηκε υπό τη μορφή του προνοιακού επιδόματος παρά το γεγονός ότι δεν υφίστανται πλέον τα κριτήρια καταβολής του, όπως είχαν αξιολογηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές κατά τα παρελθόντα έτη, καθώς οι δικαιούχοι δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις μεταβολές που είχαν συντελεστεί (χηρεία, ταυτόχρονη καταβολή επιδόματος και από έτερο φορέα όπως ο ΟΓΑ κ.α.).

«Ήδη τον προηγούμενο μήνα προχωρήσαμε στις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες (δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μεταφορά οφειλής στην εφορία) προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το ποσό των 700.000 εκ των 900.000 ευρώ, το οποίο είναι ληξιπρόθεσμο, θα επιστραφεί στο δημόσιο».

Τέλος ο κ. Παντελίδης σημείωσε ότι ενημερώνονται συνεχώς οι αποδέκτες- παραλήπτες των αχρεωστήτως εισπραχθέντων παροχών για την υποχρεωτική απόδοσή τους στο δημόσιο, με την πλειονότητα αυτών να δηλώνει οικονομική αδυναμία για την κάλυψη της οφειλής.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Πρόνοιας των δήμων έχει στην αρμοδιότητά της την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, όχι όμως και την ευθύνη αξιολόγησης των δικαιούχων, τα δικαιολογητικά των οποίων εξετάζονται από ειδικές επιτροπές.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούν επιστροφή επιδομάτων ύψους 900.000 ευρώ"

Θεσσαλονίκη: Σχολείο για τα κινεζάκια ιδρύει ο Μπουτάρης

Σχολείο για τα παιδιά των κινέζων που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας, που είχαν ως βασικό αίτημα να διευκολυνθούν τα παιδιά τους ώστε να έρχονται σεμεγαλύτερη επαφή με τη μητρική τους γλώσσα και τον πολιτισμό. Το σχολείο- φροντιστήριο θα στεγασθεί στο Διαπολιτισμικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση , υποστήριξε πως μετά από πρόταση της διοίκησης του δήμου, στο ίδιο χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν κινέζικα και παιδιά άλλων εθνικοτήτων, που το επιθυμούν.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα μαθήματα της κινεζικής γλώσσας θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σχολείο για τα κινεζάκια ιδρύει ο Μπουτάρης"

Διαβεβαίωση Μουζάλα για άδειασμα του Ελληνικού μέσα στον Ιούνιο

Το θέμα της εκκένωσης των δομών του Ελληνικού και του λιμανιού του Πειραιά από πρόσφυγες κυριάρχησε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι το Ελληνικό θα αδειάσει έως τις 20 Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσει η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλες δομές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον κ. Μουζάλα να υπάρξει συντονισμός στα νησιά για να λειτουργήσουν οι διαδικασίες ασύλου και να διαπραγματευτεί η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αυξηθούν οι ρυθμοί μετεγκατάστασης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ζήτησε «να υπάρξει σχεδιασμός από την ελληνική κυβέρνηση και συντονισμός κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ, καθώς και υπουργών μεταξύ τους, γιατί εδώ δεν υπαάρχει ούτε αυτός ο συντονισμός στη σημερινή κυβέρνηση».

Επίσης, στράφηκε κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει τις δηλώσεις ότι ψήφισε εγκληματικές και αντισυνταγματικές διατάξεις. Αυτό που πρέπει να πράξει σήμερα είναι να δώσει ικανοποιητικές δομές φιλοξενίας των προσφύγων, στρατόπεδα, δηλάδή, που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβεβαίωση Μουζάλα για άδειασμα του Ελληνικού μέσα στον Ιούνιο"

Γαλάζιες σημαίες: Στην 3η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα με 430 παραλίες

Mε 430 βραβευμένες ακτές με γαλάζια σημαία η Ελλάδα διατήρησε το 2016 την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Αυτό ανακοίνωσε από τη Χαλκιδική η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει η ΕΕΠΦ η εικόνα της Ελλάδας στην διεθνή κονίστρα της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Προστασίας αναβαθμίζεται με την πραγματοποίηση της 1ης επίσημης τελετής ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» και τη τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE). «Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία» προσθέτει η ΕΕΠΦ.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).

H επίσημη τελετή ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαίου με την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ ακολούθησε επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. H τελετή κορυφώθηκε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ευρηματικό τρόπο από τους ίδιους τους μαθητές στην παραλία του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort. Προηγήθηκαν οι σχετικοί χαιρετισμοί από τους επισήμους, όπου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος επισήμανε τη δυναμική του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας» για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενός τουριστικού προορισμού.

Όπως πρόσθεσε, η φετινή εικόνα του ελληνικού τουρισμού δείχνει ότι και το 2016 θα στεφθεί με άνοδο στις αφίξεις ξένων τουριστών συμπληρώνοντας ότι παρακαταθήκη για την ανέλιξη των τουριστικών μεγεθών της χώρας αποτελεί η εικόνα των καθαρών ακτών μας και η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, οι πολιτειακές αρχές της Χαλκιδικής, καθώς και φορείς του τουριστικού χώρου.



Δείτε όλες τις ακτές που πήραν «Γαλάζια Σημαία»
ΕΒΡΟΣ [2]
Δήμος Αλεξανδρούπολης
  • Δημοτική Πλαζ Αλεξ/πολης
  • Κυανή Ακτή
ΡΟΔΟΠΗ [4]
Δήμος Κομοτηνής
  • Αρωγή
  • Φανάρι/Ιουλία
  • Φανάρι/Camping
  • Μέση
ΞΑΝΘΗ [5]
Δήμος Τοπείρου
  • Μάγγανα
  • Εράσμιο
Δήμος Αβδήρων
  • Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
  • Μυρωδάτο
  • Μάνδρα
ΚΑΒΑΛΑ [14]
Δήμος Θάσου
  • Μακρύαμμος
  • Χρυσή Αμμουδιά 2
  • Πευκάρι 2
  • Πρίνος/Δασύλιο 2
Δήμος Νέστου
  • Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Δήμος Καβάλας
  • Μπάτης
  • Τόσκα
  • Καλαμίτσα
  • Περιγιάλλι
Δήμος Παγγαίου
  • Αμμόλοφοι
  • Νέα Ηρακλείτσα
  • Νέα Πέραμος
  • Σαρακήνα
  • Οφρύνιο/Τούζλα
ΣΕΡΡΕΣ [1]
Δήμος Αμφίπολης
  • Κυανή Ακτή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [12]
Δήμος Βόλβης
  • Σερραϊκή Ακτή
  • Ασπροβάλτα
  • Παραλία Βρασνών
  • Νέα Βρασνά
  • Πόρτο Φίνο
  • Σταυρός Κεντρική
  • Σταυρός Ανατολική
  • Σταυρός Δυτική
Δήμος Θερμαϊκού
  • Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ
  • Νέοι Επιβάτες
  • Περαία
  • Ποταμός
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [52]
Δήμος Αριστοτέλη
  • Ιερισσός/Δημοτική 1
  • Ιερισσός/Δημοτική 2
  • Ιερισσός/Δημοτική 3
  • Καμπούδι 1
  • Καμπούδι 2
  • Καμπούδι 3
  • Ουρανούπολη 1
  • Ουρανούπολη 2
  • Ουρανούπολη 3
  • Άγιος Παύλος
  • Πόρτο Άγιο
  • Νέα Ρόδα 2
  • Στρατώνι
  • Κάμπος
Δήμος Σιθωνίας
  • Σάρτη 1
  • Συκιά
  • Τορώνη
  • Νικήτη 2
  • Πλατανίτσι
  • Πόρτο Καρράς 1
  • Πόρτο Καρράς 2
  • Ελιά 2
  • Μακριά Λαγγάδα
  • Λαγoμάνδρα
  • Μαρμαράς C
  • Λιβροχιό 1
  • Μαρμαράς B
  • Αρμενιστής
Δήμος Κασσάνδρας
  • Κρυοπηγή 2
  • Κρυοπηγή 4
  • Φούρκα
  • Πολύχρονο 3
  • Χανιώτη 1
  • Χανιώτη 3
  • Σάνη 2
  • Σάνη 3
Δήμος Πολυγύρου
  • Μεταμόρφωση
  • Γερακινή
  • Δήμος Νέας Προποντίδας
  • Ελαιώνας
  • Νέα Ποτίδαια
  • Σωζόπολη/Βεργιά
  • Γεωπονικά-Μυκονιάτικα
  • Νέα Καλλικράτεια
  • Νέα Ηράκλεια
  • Άγιος Μάμας
  • Φλογητά
  • Πορταριά
  • Διονυσίου
  • Νέα Πλάγια
  • Τρίγλια
  • Νέα Ποτίδαια Προποντίδας
  • Νέα Μουδανιά
ΠΙΕΡΙΑ [10]
Δήμος Κατερίνης
  • Ολυμπιακή Ακτή
  • Παραλία
  • Καλλιθέα
  • Καλλιθέα/Mediterranean Vilage
  • Κορινός
  • Περίσταση
Δήμος Δίου-Ολύμπου
  • Λεπτοκαρυά 1
  • Νέοι Πόροι
  • Πλαταμώνας 1
  • Σκοτίνα
ΛΑΡΙΣΑ [5]
Δήμος Τεμπών
  • Νέα Μεσάγγαλα 1
  • Νέα Μεσάγγαλα 2
  • Νέα Μεσάγγαλα 3
Δήμος Αγιάς
  • Αγιόκαμπος/Χρυσή Ακτή
  • Στόμιο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ [12]
Δήμος Βόλου
  • Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς
  • Άναυρος
  • Αλυκές
  • Αμαρυλίδα
  • Αμφάνων
  • Χρυσή Παναγιά
  • Πλατανίδια
  • Νέα Αγχίαλος 2
  • Καρνάγιο
Δήμος Σκιάθου
  • Κουκουναριές
  • Μάραθα
Δήμος Σκοπέλου
  • Αντρίνα
ΦΘΙΩΤΙΔΑ [3]
Δήμος Στυλίδας
  • Γλύφα
  • Δήμος Μώλου
  • - Αγ. Κωνσταντίνου
  • Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
Δήμος Λοκρών
  • Σκάλα Αταλάντης
ΦΩΚΙΔΑ [8]
Δήμος Δωρίδος
  • Ερατεινή
  • Χιλιαδού
  • Σεργούλα
  • Μοναστηράκι
Δήμος Δελφών
  • Μαϊάμι
  • Τροκαντερό/Αγκάλι
  • Άγιοι Πάντες
  • Καλαφάτης
ΒΟΙΩΤΙΑ [2]
Δήμος Διστόμου -Αράχωβας - Αντίκυρας
  • Άγιος Ισίδωρος
Δήμος Τανάγρας
  • Πλάκα Δηλεσίου
ΕΥΒΟΙΑ [3]
Δήμος Χαλκιδέων
  • Αλυκές Δροσιάς
  • Λευκαντί
  • Αστέρια Χαλκίδας
ΑΤΤΙΚΗ [13]
Δήμος Μαραθώνα
  • Σχινιάς/Καράβι
Δήμος Μαρκόπουλου
  • Μεσογαίας
  • Αυλάκι
Δήμος Σαρωνικού
  • Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach
  • Λαγονήσι 1 / Grand Beach
  • Λαγονήσι 2 / Mediterraneo
Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
  • Βάρκιζα
  • Αστέρας Βουλιαγμένης
  • Βουλιαγμένη
  • Βούλα A
Δήμος Αίγινας
  • Αγ. Μαρίνα
Δήμος Πόρου
  • Ασκέλι
Δήμος Κυθήρων
  • Κακιά Λαγκάδα
  • Καψάλι
ΚΟΡΙΝΘΙΑ [7]
Δήμος Λουτρακίου -Αγ. Θεοδώρων
  • Λουτράκι 1
  • Λουτράκι 2
  • Λουτράκι/Μπούτσι
  • Πευκάκια
  • Δήμος
  • Βέλου - Βόχας
  • Βραχάτι
Δήμος Σικυωνίων
  • Πευκιάς
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
  • Ξυλόκαστρο/Πευκιάς
ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3]
Δήμος Ερμιονίδας
  • Πόρτο Χέλι/Χηνίτσα
Δήμος Ναυπλιέων
  • Καραθώνα
  • Τολό
ΑΡΚΑΔΙΑ [1]
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
  • Καλλιστώ
ΛΑΚΩΝΙΑ [12]
Δήμος Μονεμβασιάς
  • Νεάπολη
  • Αρχάγγελος
  • Πλύτρα/Παχιάμμος
  • Τηγάνια
  • Μονεμβασιά
  • Πορί
  • Μεγάλη Άμμος
Δήμος Ανατολικής Μάνης
  • Σκουτάρι
  • Μαυροβούνι 1
  • Μαυροβούνι 2
  • Βαθύ
  • Γύθειο 2/Σελινίτσα
ΜΕΣΣΗΝΙΑ [5]
Δήμος Καλαμάτας
  • Μικρή Μαντίνεια
  • Ανατολ. Καλαμάτα 1 / Ανάσταση
  • Ανατολ. Καλαμάτα 2 / Τέρμα Ναυαρίνου
  • Βέργα-Αλμυρός
Δήμος Μεσσήνης
  • Μπούκα
ΗΛΕΙΑ [8]
Δήμος Πύργου
  • Σκαφιδιά
Δήμος Ήλιδας
  • Κουρούτα
Δήμος Πηνειού
  • Αρκούδι
  • Βαρθολομιό
  • Γλύφα
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
  • Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2
  • Λουτρά Κυλλήνης 1
  • Λουτρά Κυλλήνης 2
ΑΧΑΙΑ [6]
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
  • Καλογριά
  • Λακκόπετρα
  • Τηγάνια
Δήμος Αιγιαλείας
  • Αλυκή
  • Διγελιώτικα
  • Πούντα
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ [2]
Δήμος Ναυπάκτου
  • Ψανή
  • Γρίμποβο
ΠΡΕΒΕΖΑ [7]
Δήμος Πρέβεζας
  • Κυανή
  • Μονολίθι
  • Τσούκες
  • Πλατάνια
  • Μέγα Άμμος
Δήμος Πάργας
  • Λούτσα
  • Βάλτος
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ [2]
Δήμος Ηγουμενίτσας
  • Δρέπανο
  • Μέγα Άμμος
ΚΕΡΚΥΡΑ [10]
Δήμος Κέρκυρας
  • Κομμένο
  • Κοντόκαλι
  • Αλυκές Ποταμού
  • Δασιά
  • Αλμυρός
  • Canal d’Amour
  • Δαφνίλα
  • Άγιος Ιωάννης Περιστερών
  • Κοντόγιαλος
  • Κάβος
ΛΕΥΚΑΔΑ [8]
Δήμος Λευκάδας
  • Άη Γιάννης
  • Λευκάδα/Γύρα
  • Άγ. Νικήτας-Πευκούλια
  • Κάθισμα 1
  • Πόρτο Κατσίκι
  • Νυδρί
  • Μικρός Γιαλός / Πόρος
  • Πόντι
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ [12]
Δήμος Κεφαλονιάς
  • Πετανοί
  • Πλατύς Γιαλός
  • Μακρύς Γιαλός
  • Άβυθος
  • Λουρδάς
  • Άμμες
  • Σκάλα
  • Αράγια Πόρου
  • Μύρτος
  • Ξι
  • Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός
  • Αντίσαμος
ΖΑΚΥΝΘΟΣ [15]
Δήμος Ζακύνθου
  • Αλυκανάς 1
  • Αλυκές 1
  • Άμπουλα Ψαρού
  • Τσιλιβή
  • Μπούκα
  • Άμπουλα Τραγάκι
  • Κατραγάκι
  • Γέρακας
  • Καλαμάκι 1
  • Καλαμάκι 2 - Λούρος
  • Λαγανάς - Zante
  • Λαγανάς - Αη Σώστης 2- Λιμανάκι
  • Λαγανάς-Κεντρική
  • Λίμνη Κεριού
  • Μπανάνα
ΧΑΝΙΑ [29]
Δήμος Καντάνου Σελίνου
  • Βουλισμένη
  • Γραμμένο
  • Παχειά Άμμος
  • Χαλίκια
  • Σούγια
Δήμος Κισσάμου
  • Φαλάσαρνα / Παχειά Άμμος 1
  • Φαλάσαρνα / Παχειά Άμμος 2
  • Καστέλι / Μαύρος Μόλος-Πλάκα
Δήμος Πλατανιά
  • Πλατανιάς
  • Πλατανιάς /Λιμανάκι
  • Κολυμβάρι
  • Ραπανιανά
Δήμος Χανίων
  • Σταλός
  • Άγιοι Απόστολοι 1
  • Άγιοι Απόστολοι 2
  • Χρυσή Ακτή
  • Αγία Μαρίνα
  • Καλαμάκι
  • Μαράθι
  • Σταυρός
  • Άγιος Ονούφριος
  • Καλαθάς
Δήμος Αποκορώνου
  • Μαϊστράλι
  • Καλύβες Ξυδά
  • Αλμυρίδα
  • Κυανή
  • Καβρός
  • Καβρός /Eliros Mare
  • Περαστικός
ΡΕΘΥΜΝΟ [15]
Δήμος Ρεθύμνης
  • Ρέθυμνο 1
  • Ρέθυμνο 2
  • Ρέθυμνο 3
  • Ρέθυμνο 4 / Μυσσίρια
  • Πλατανιάς Β/Ρέθυμνο 6
  • Αδελιανός Κάμπος Α
  • Πηγιανός Κάμπος
  • Σκαλέτα
Δήμος Μυλοποτάμου
  • Πάνορμο/Λίμνη
  • Λιανός Κάβος Λαυρίς
  • Μπαλί Λιβάδι
Δήμος Αγίου Βασιλείου
  • Πλακιάς
  • Ροδάκινο
  • Αγ. Γαλήνη/ Ύστερο Βαρκοτόπι
  • Σούδα
ΗΡΑΚΛΕΙΟ [17]
Δήμος Μαλεβιζίου
  • Ελληνοπεράματα
  • Φόδελε
  • Αμμουδάρα 1
  • Αμμουδάρα 4
  • Αμμουδάρα 5
  • Δήμος Χερσονήσου
  • Λιμένας Χερσονήσου 5
  • Άγ. Γεώργιος 1
  • Άγ. Γεώργιος 3
  • Ανισσαράς
  • Άγ. Γεώργιος 2 / Παναγία Ρύζι
  • Δράπανος
  • Ποταμός
  • Ποταμός Α
  • Κοκκίνη Χάνι
  • Αγία Πελαγία / Μενόπετρα
  • Καστρί / Creta Maris
  • Δήμος Φαιστού
  • Μάταλα
ΛΑΣΙΘΙ [41]
Δήμος Αγ. Νικολάου
  • Σπηλιάδα
  • Πόρος 1
  • Πόρος 2
  • Ελούντα
  • Πηγαϊδάκια Ελούντας
  • Σχίσμα
  • Ελούντα 1
  • Δρήρος
  • Χιόνα
  • Πλάκα
  • Χαβάνια 2
  • Άγιος Νικόλαος 1
  • Άγιος Νικόλαος 2
  • Άγιος Νικόλαος 3
  • Αμμούδι
  • Κιτροπλατεία
  • Άμμος/Μαρίνα
  • Αλμυρός
  • Άμμος/Δημοτική
  • Πήλος
  • Αμμουδάρα
  • Βούλισμα
  • Άγ. Παντελεήμονας
  • Καραβοστάσι
  • Χαβάνια 1
  • Μιραμπέλλο
Δήμος Σητείας
  • Σητεία 1 / Γαλλικό
  • Βάι/Φοινικόδασος
  • Κουρεμένος
  • Χιόνα
  • Κάτω Ζάκρος
  • Βουρλιά
  • Ανάληψη
  • Μακρύγιαλος/Λαγκούφα
  • Δήμος Ιεράπετρας
  • Ιεράπετρα 1 /Δημοτική
  • Ιεράπετρα 2 /Δημοτική
  • Αγία Φωτιά
  • Μύρτος
  • Κουτσουνάρι / Άγ. Ιωάννης
  • Κουτσουνάρι 2
  • Αχλιά Σχινοκαψάλων
ΡΟΔΟΣ [28]
Δήμος Ρόδου
  • Κιοτάρι 3
  • Λάρδος 1
  • Λάρδος 3
  • Αφάντου 2
  • Κολύμπια
  • Κολύμπια Α - Λιμανάκι
  • Αμμούδες/Φαληράκι
  • Καβουράκια
  • Καλλιθέα
  • Μαντώματα
  • Φαληράκι / Καστράκι
  • Φαληράκι 1
  • Φαληράκι 2
  • Φαληράκι 3
  • Φαληράκι 4
  • Φαληράκι 5
  • Ρένη 1
  • Τριάντα Β
  • Βαγιές/Λαδικό
  • Φαληράκι/Καθαρά
  • Φαληράκι Α
  • Τραουνού
  • Μεγάλος Γιαλός
  • Ανατολικά Ενυδρείου
  • Γαλούνι/Κοκκινόγια
  • Κρεμαστή-Τριάντα
  • Βληχά
  • Λι Πευκών
ΚΩΣ [6]
Δήμος Κω
  • Γουρνιάτης
  • Τρούλος
  • Άκρο Χελώνας
  • Πευκοκεφαλή /Άγιος Φωκάς
  • Λάμπη
  • Μαρμάρι /Caravia Beach
ΘΗΡΑ [4]
Δήμος Θήρας
  • Περίσσα
  • Αγ. Γεώργιος
  • Καμάρι 1
  • Καμάρι 2
ΙΟΣ [3]
Δήμος Ιητών
  • Όρμος
  • Μυλοπόταμος
  • Μαγγανάρι
ΜΗΛΟΣ [1]
Δήμος Μήλου
  • Προβατάς
ΣΙΦΝΟΣ [2]
Δήμος Σίφνου
  • Καμάρες
  • Πλατύς Γιαλός
ΠΑΡΟΣ [5]
Δήμος Πάρου
  • Λογαράς
  • Τσερδάκια
  • Πούντα
  • Μάρπησσα / Χρυσή Ακτή
  • Λιβάδια
ΝΑΞΟΣ [3]
Δήμος Νάξου
  • Αγία Άννα
  • Άγιος Προκόπιος
  • Άγιος Γεώργιος
ΣΥΡΟΣ [5]
Δήμος Σύρου-Ερμούπολης
  • Γαλησσάς
  • Αζόλιμνος
  • Κίνι
  • Αγκαθωπές
  • Βάρη
ΜΥΚΟΝΟΣ [1]
Δήμος Μυκόνου
  • Καλαφάτης
ΤΗΝΟΣ [1]
Δήμος Τήνου
  • Αγ. Φωκάς
ΑΝΔΡΟΣ [4]
Δήμος Άνδρου
  • Δελαβόγια
  • Αγ. Πέτρος
  • Μπατσί
  • Χρυσή Άμμος
ΚΕΑ [1]
Δήμος Κέας
  • Κούνδουρος
ΣΑΜΟΣ [2]
Δήμος Σάμου
  • Δόρυσσα/Ποτοκάκι
  • Γλυκόριζα
ΧΙΟΣ [4]
Δήμος Χίου
  • Αγ. Φωτεινή
  • Καρφάς
  • Δημοτική Πλαζ Χίου
  • Αγ. Παρασκευή
ΛΕΣΒΟΣ [10]
Δήμος Λέσβου
  • Τσαμάκια
  • Εφταλού/ Άγ. Ανάργυροι
  • Κάγια
  • Άναξος
  • Αγ. Ισίδωρος
  • Μόλυβος
  • Βατερά
  • Κανόνι Θέρμης
  • Πέτρα
  • Νυφίδα
ΛΗΜΝΟΣ [4]
Δήμος Λήμνου
  • Εβγάτης / Ζεματάς
  • Άγ. Ιωάννης
  • Θάνος
  • Πλατύ
ΜΑΡΙΝΕΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [2]
Δήμος Σιθωνίας
  • Μαρίνα Πόρτο Καρράς
Δήμος Κασσάνδρας
  • Μαρίνα Σάνη
ΑΤΤΙΚΗ [2]
Δήμος Λαυρεωτικής
  • Οlympic Μarine
Δήμος Παλαιού Φαλήρου
  • Μαρίνα Φλοίσβου
ΛΕΥΚΑΔΑ [1]
Δήμος Λευκάδας
  • Μαρίνα Λευκάδας
ΚΕΡΚΥΡΑ [1]
Δήμος Κέρκυρας
  • Μαρίνα Γουβιών
ΛΑΣΙΘΙ [1]
Δήμος Αγ. Νικολάου
  • Μαρίνα Αγ. Νικολάου
ΚΩΣ [1]
Δήμος Κω
  • Μαρίνα Κω
ΛΕΡΟΣ [1]
Δήμος Λέρου
  • Μαρίνα Λέρου


Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάζιες σημαίες: Στην 3η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα με 430 παραλίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news