facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή του ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή του ΕΚΑΣ έξι μηνών (από Δεκέμβριο 2015 έως Μάιο 2016) από 70.000 συνταξιούχους, οι οποίοι βάσει των νέων εισοδηματικών κριτηρίων που προβλέπει ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος, δεν πληρούν τα κριτήρια και οφείλουν να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Βάσει της ρύθμισης που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος η επιστροφή θα γίνει μέσω παρακράτησης από τη σύνταξη σε 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ όπως έκανε γνωστό, εάν το ποσό της κάθε δόσης υπερβαίνει τα 30 ευρώ, τότε το υπερβάλλον ποσό θα καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις έως το τέλος του 2018. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης η μείωση του ποσοστού συμμετοχής των δικαιούχων του ΕΚΑΣ για εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη από το 25% σε 10%.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε ότι «η διαφορά είναι ότι εμείς σε μια δέσμευση μνημονιακή που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε εισάγουμε μορφές προστασίας πληρέστερες».

Όπως εξήγησε «για να μειώσουμε τις συνέπειες προβλέπουμε τη μείωση της συμμετοχής κι αυτών που τους καταργείται το ΕΚΑΣ σε μειωμένη ασφαλιστική εισφορά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή του ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις"

Η Βουλή αποφασίζει για άρση ασυλίας Καμμένου - Μήνυση από τον αστυνομικό για τα επεισόδια στην Κω

«Απόνερα» είχε για τον Πάνο Καμμένο η επίσκεψή του στην Κω τον περασμένο Αύγουστο με αφορμή το μεταναστευτικό, καθώς «χρεώθηκε» με μία μηνυτήρια αναφορά, η οποία πήρε το δρόμο για τη Βουλή.

Αφορμή, το περιστατικό που έγινε σε βάρος του με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να του επιτίθενται με αυγά και μπουκάλια με νερό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε μέσω Twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί», κατονομάζοντάς τον ως οργανωτή της διαμαρτυρίας.

Ο αστυνομικός κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Π. Καμένου διεκδικώντας 19.950 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη και μήνυση με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ήταν οδυνηρή η αναπαραγωγή από τα μέσα ενημέρωσης της αναφοράς του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του, καθώς το θέμα έλαβε δημοσιότητα και του προκάλεσε αγανάκτηση. Επιπλέον υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ήταν την ώρα που τού αποδίδεται στο λιμάνι, και συγκεκριμένα έξω από το δημαρχείο όπου έγιναν τα γεγονότα.

Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση και ότι κάλεσε με εξώδικο το κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter, αλλά εκείνος δεν το έκανε.

Τον τελικό λόγο θα τον έχει η βουλή, η οποία θα αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βουλή αποφασίζει για άρση ασυλίας Καμμένου - Μήνυση από τον αστυνομικό για τα επεισόδια στην Κω "

Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από τον Παρασκευόπουλο

Απρόσμενες, εκρηκτικές, διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η κρίση στην κορυφή της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας προκειμένου να διευκρινιστούν τα περιγραφόμενα στην αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων είναι και για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος μετά την υποβολή της αναφοράς από τον κ. Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, κίνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου των όσων ο κ. Αγγελής κατήγγειλε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε την έρευνα στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στην επίμαχη αναφορά του ο κ. Αγγελής επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου τόσο στην κυρία Κουτζαμάνη, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Γεωργία Τσατάνη (χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου), Νικο Ορνεράκη και άλλους.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του απαντώντας σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου για το αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα για την αναφορά του κ. Αγγελή, σημειώνει ότι «η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Στο μεταξύ, από την πλευρά της η κυρία Κουτζαμάνη από 25 Φεβρουαρίου 2015 έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.

Την ποινική αυτή έρευνα την έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης και ως σήμερα, παρότι έχει κληθεί δεν έχει προσέλθει να καταθέσει ο κ. Αγγελής.

Τέλος, δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του κ. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, καταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου χαρακτηρίζοντας τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία "συκοφαντικά" και "αθλιότητες".

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από τον Παρασκευόπουλο"

Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ): Διαφωνώ με τα μέτρα αλλά θα ψηφίσω για να μην κάνω το χατίρι της αντιπολίτευσης!

Η πρώτη... μισή ένσταση στο πολυνομοσχέδιο από βουλευτή του ΣυΡιζΑ ακούστηκε από τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και αφορούσε στον αυξημένο Φ.Π.Α. στα νησιά.

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά να γίνει από 1/1/17. «Διαφωνώ με αυτή τη διάταξη» είπε ο Ν. Συρμαλένιος πρόσθεσε όμως: «Δεν μπορώ να μην ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο γιατί έτσι θα έκανα το χατίρι της αντιπολίτευσης και της νέας Δημοκρατίας που ουρλιάζει».

Η τοποθέτηση αυτή του Ν. Συρμαλένιου δείχνει ότι εκτός απροόπτου οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι συμπαγείς στην μεθαυριανή ψηφοφορία καθώς όλοι πάνω από τις ενστάσεις τους βάζουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συνέχεια της κυβέρνησης.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ): Διαφωνώ με τα μέτρα αλλά θα ψηφίσω για να μην κάνω το χατίρι της αντιπολίτευσης! "

Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο

Ένα τρόλεϊ στην οδό Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο, πυρπόλησε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ομάδα κουκουλοφόρων, αφού πρώτα σταμάτησε το όχημα και ζήτησε από τους επιβάτες και τον οδηγό να κατέβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ στο όχημα σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οχήματα της Πυροσβεστικής, που προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία μπροστά από το Πολυτεχνείο.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο"

Aπαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων μικρών νησιών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων μικρών νησιών (με πληθυσμό κάτω από 300 άτομα) από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τα τελευταία μέτρα της αξιολόγησης, 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος επισημαίνουν την ανάγκη για απαλλαγή των κατοίκων αυτών των νησιών από τον ΕΝΦΙΑ για λόγους προστασίας της νησιωτικότητας και για τον λόγο ότι η οικονομική δραστηριότητά τους είναι ελάχιστη και κατά συνέπεια και τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων τους δεν έχουν τακτική συγκοινωνία και οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτησή τους είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, τα νησιά αυτά σε όλη τη χώρα είναι 33, με πληθυσμό που συνολικά δεν ξεπερνά τα 2.500 άτομα, οπότε το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων μικρών νησιών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ"

«Προϊόν άγριου εκβιασμού το πρόγραμμα»

Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αποτελεί προϊόν ενός άγριου εκβιασμού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πέρασε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε ότι «οι επιπτώσεις του προγράμματος είναι βαριές», αλλά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσω αξιολόγησης να τις αμβλύνει και να δώσει παραγωγική ώθηση στην οικονομία.

«Δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε την αλήθεια στον λαό» ανέφερε επίσης ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος σημείωσε: «Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών και ευαισθησίες για την υποστήριξη των κοινωνικά αδύναμων».

Στη συνέχεια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική σαμποτάζ και απουσία κάθε εναλλακτικής πρότασης.

«Με αυτό το μείγμα νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, με στοιχεία χουλιγκανισμού, δεν τιμάτε τις παραδόσεις του χώρου σας. Έχετε, όμως, υποστηρικτές τα ΜΜΕ με τις σχέσεις και τη διαπλοκή που κάνουν τη νύχτα μέρα», είπε..

Όσον αφορά στους τομείς της ενέργειας, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε δύο σημαντικές πολιτικές επιτυχίες. Την ακύρωση με νόμο της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» και της δρομολογημένης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Ανέφερε δε ότι στη ΔΕΠΑ «μετά από χρόνια υλοποιείται ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου» και συμπλήρωσε ότι τα κέρδη των ΕΛΠΕ έχουν φθάσει σε ύψος ρεκόρ».

«Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών, και παρά της δυσκολίες, μας χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές ευαισθησίες και οι πολιτικές της αναδιανομής και της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων» κατέληξε ο υπουργός.

efsyn

Διαβάστε Περισσότερα » "«Προϊόν άγριου εκβιασμού το πρόγραμμα»"

Κόβονται οι αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια

«Βόμβα» από το Υπουργείο Οικονομικών για στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ και όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο Πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή το απόγευμα κόβονται από 1.1.2017 έως και τέλος του 2018 η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή τους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το μέτρο αυτό όπως εκτιμήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τα έτη 2017 και 2018.

Σύμφωνα με αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, η αναστολή αυτή είναι ανάλογες με τη διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχει επιβληθεί από το ν. 4354/2015.

Υπογράφουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβονται οι αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια"

Οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ κλείνουν το λιμάνι με κινητοποιήσεις

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ, οι οποίοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενόψει της ψήφισης του πολυνοσχεδίου που περιλαμβάνει κρίσιμες διατάξεις ενόψει της ολοκλήρωσης της παραχώρησης του λιμανιού. Ειδικότερα το ΔΣ της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ συνεδρίασε χθες και γνωστοποίησε σήμερα την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη 26 Μαΐου καθώς και την αποχή τα Σαββατοκύριακα.

Η απεργία των λιμενεργατών του ΟΛΠ έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία απειλώντας με παράλυση μεταξύ άλλων το λιμένα κρουαζιέρας και το σταθμό μεταφόρτωσης οχημάτων όπως και τον προβλήτα 1 του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι το λιμάνι βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην έναρξη της τουριστικής σεζόν ενώ έχουν ήδη δέσει στον Πειραιά μερικά από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

Η κινητοποίηση που θυμίζει μέρες του 2008 -9 όταν η αρχική παραχώρηση στην Cosco παρέλυσε τις εισαγωγές και εξαγωγές της χώρας έχει ως βασικό αίτημα την ακύρωση της παραχώρησης του ΟΛΠ αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων. Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές ζητούν:

1. Τη διατήρηση του ∆ημόσιου χαρακτήρα των Λιμανιών καθώς και την αποτροπή της πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του Ο.Λ.Π.

2. Τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ όπως αυτές προκύπτουν από τον Ν. 2688/99, τον Γ.Κ.Π και τις άλλες κανονιστικές πράξεις. Προς τούτο, εν όψει κάθε εξέλιξης στον Ο.Λ.Π, να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη ∆ιοίκηση του ΟΛΠ και στα αρμόδια υπουργεία και έχουν συζητηθεί κατ’ επανάληψη.

3. Να αποκατασταθεί το θεσμικό πλαίσιο των ΣΣΕ το οποίο έχει διαταραχθεί.

4. Να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί στον ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΟΛΠ από περύσι και κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανανέωσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για 2 χρόνια δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Με αφορμή την προκήρυξη της απεργίας, κύκλοι του λιμανιού επισημαίνουν ότι "είναι σίγουρο πως θα βρουν ευήκοα ότα στο πρόσωπο του υπουργού ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ο οποίος επιχειρεί επιβάλει δημόσιο ζυγό στην υπό ιδιωτικοποίηση επιχείρηση”.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ κλείνουν το λιμάνι με κινητοποιήσεις"

Τσακαλώτος για «κόφτη»: Δεν είναι ό,τι καλύτερο ο μηχανισμός

Μιλώντας στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον «κόφτη», το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και την συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Αναλυτικά όσα είπε ο ΥΠΟΙΚ:

Για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων:

«Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Θα γίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τι που θα μπαίνει στο ταμείο θα ιδιωτικοποιηθεί κιόλας».

Για την αυτόνομη Γενική Γραμματεία Εσόδων:

«Αποψη μου είναι ότι δεν θα την ήθελα. Αλλά δεν μας εμπιστεύονται γιατί 40 χρόνια γινόταν ότι ήθελε ο κάθε υπουργός και για αυτό το θεσμοθετήσαμε τώρα»

Για τον κόφτη:

«Δεν είναι ότι καλύτερο ο μηχανισμός, αλλά με βάση την συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού πλεονάσματα έπρεπε να δείξουμε πως θα τα πετύχουμε τα πλεονάσματα για αυτό και θέλαμε τον μηχανισμό».

Για την συμφωνία: «Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε τι θα έχουμε πετύχει και αν ήταν καλύτερη η δική μας διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και το χρέος»

Για τη Νέα Δημοκρατία:

«Ο Μητσοτάκης σταμάτησε να βάζει λεφτά στο πόκερ της καταστροφής. Ο Σαμαράς είπε βάλτε και λεφτά και πόνταρε ότι θα καταστραφεί η κυβέρνηση. Φοβούμαι ότι στο τέλος θα τα χάσετε όλα...»

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος για «κόφτη»: Δεν είναι ό,τι καλύτερο ο μηχανισμός "

Απάντηση Τζιτζικώστα στις δηλώσεις Μπουτάρη για το προσφυγικό

"Οι ανοχές και οι αντοχές της Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό τελείωσαν" δήλωσε σήμερα ο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ότι "τώρα τελευταία, ο περιφερειάρχης φαίνεται να ποντάρει μικροπολιτικά στη ξενοφοβία", ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε: "Θεωρώ απολύτως λογικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει δεκανίκια για την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού και την κατάλυση κάθε έννοιας νόμου και τάξης στην Ειδομένη.

Να ψάχνει δεκανίκια για να δικαιολογήσει για ποιο λόγο φόρτωσε όλο το βάρος του προσφυγικού σε μια Περιφέρεια, για ποιο λόγο δεν προχωρά στον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, που της ζητάμε εδώ και μήνες, μεταφέροντας απλώς την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη. Το παράλογο είναι ότι ορισμένοι δέχονται να παίξουν αυτό τον άχαρο ρόλο και να γίνουν το δεκανίκι αυτής της κυβέρνησης".

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Τζιτζικώστα στις δηλώσεις Μπουτάρη για το προσφυγικό"

Μηνυτήρια αναφορά για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον αποκλεισμό επί 2μηνο της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη, κατέθεσε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης.

Στην αναφορά, την οποία υπογράφει ο ίδιος, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες πλήττει τα μέγιστα τις εξαγωγικές δραστηριότητες, προξενώντας ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά στους εξαγωγείς-μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και στο σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας του νομού Κιλκίς.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τονικίδης ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την τιμωρία κάθε υπεύθυνου για παρακώλυση συγκοινωνιών.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνυτήρια αναφορά για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη"

Αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας κατά 875.000 φέρνει κάθε κλινική μελέτη

Ο σημαντικός ρόλος της κλινικής έρευνας για το κοινωνικό κράτος, αλλά και την οικονομία της χώρας αναδείχθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Ειδικότερα παρουσιάστηκε μελέτη του ΣΦΕΕ και της ΕΣΔΥ από την οποία έχει προκύψει ότι κάθε φορά που εγκρίνεται μια κλινική έρευνα “εισάγονται” στην Ελλάδα περίπου 250.000 € άμεσης επένδυσης και προκαλείται, βάσει των δημοσιευμένων δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, καθαρή αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας μας, περίπου 875.000 €.

Η Πρόεδρος του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου υπογράμμισε ότι το πλαίσιο διεξαγωγής κλινικών μελετών πρέπει να παρέχει ασφάλεια στους ασθενείς, να είναι αυστηρό και επιστημονικό, αλλά όχι γραφειοκρατικό. Και σε αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει ο ΕΟΦ συνεργαζόμενος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ενώ ο Μιχαήλ Καραμούζης, Καθηγητής Βιοχημικής Ογκολογίας, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας σημείωσε ότι το 2015 σε σχέση με το 2014, παρατηρήθηκε μία αύξηση 20% των αρχικών κλινικών μελετών που υποβλήθηκαν προς έγκριση, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των φαρμακευτικών εταιρειών στην έγκαιρη και σωστή πορεία έγκρισης νέων κλινικών μελετών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης τόνισε ότι: «Η υγεία είναι στο επίκεντρο της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας της Ελλάδας και αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό μας Κεφάλαιο. 

Συνεπώς, η κλινική έρευνα αποτελεί μία επένδυση στην υγεία, το φάρμακο, την καινοτομία και την οικονομία. Μία σημαντική επένδυση, η οποία μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια, να εισάγει ερευνητική τεχνογνωσία, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα & την απασχόληση δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, απασχολώντας εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εκπαίδευσης, χωρίς καμία επιβάρυνση για την Ελληνική Πολιτεία. Στρατηγικός στόχος του ΣΦΕΕ και των εταιριών μελών του, είναι η ανάδειξη της χώρας μας σε κέντρο διεξαγωγής κλινικών μελετών με διεθνή απήχηση που θα δώσει νέα πνοή και ώθηση τόσο στη Δημόσια Υγεία όσο και την Εθνική Οικονομία».

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι ενώσεις των ασθενών ανέδειξαν τη σημασία της Κλινικής Έρευνας για την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα, την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.ΠΑ., κυρία Μαριάννα Λάμπρου: «Οι κλινικές μελέτες είναι η μόνη ελπίδα για τους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις. 
O λόγος που τελικά δεν πραγματοποιούνται στη χώρα μας είναι η χρονοβόρα διαδικασία και η γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα οι μητρικές φαρμακευτικές εταιρίες να επιλέγουν άλλα κράτη, τα οποία ανταποκρίνονται άμεσα. Ζητάμε λοιπόν τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία εγκύκλιος προς τις Διοικήσεις των νοσοκομείων που θα απλουστεύει και θα επισπεύδει τις διαδικασίες».

Στα οφέλη από την Κλινική Έρευνα αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ και Πρόεδρος Επιτροπής Κλινικών Μελετών Σπύρος Φιλιώτης ο οποίος επεσήμανε ότι είναι πολυσήμαντα και αφορούν τους εξής τομείς : 

Στην εθνική οικονομία 

-  Εισροή επενδύσεων στην Ελλάδα 

-  Νέες θέσεις εργασίας σε τομείς υγείας 

-  Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού σε εξειδικευμένους τομείς 

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 

-  Aπόκτηση ερευνητικού know how 

- Βελτίωση της οργάνωσης και του εξοπλισμού 

- Δημιουργία Εσόδων 

Στους ασθενείς
- Ταχεία πρόσβαση σε νέες θεραπείες 

-  Βελτίωση θεραπευτικής αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων 

- Περισσότερες θεραπευτικές επιλογές 

- Αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης 

- Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής 

Στους επαγγελματίες της υγείας 
- Νέα φάρμακα 

- Δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης θεραπείας 

-  Απαντήσεις σε επιστημονικά ερωτήματα 

- Διεύρυνση γνώσεων 

- Αύξηση εμπειρίας


real


Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας κατά 875.000 φέρνει κάθε κλινική μελέτη"

«Ναι» επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ για το πολυνομοσχέδιο

Με την στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίστηκε επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσανατολίζεται μόνο στην υπερψήφιση της μετατροπής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων σε ανεξάρτητη Αρχή και της εκχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Η συζήτηση στην επιτροπή συνεχίζεται επι των άρθρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Αύριο το πρωί το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί αργά το απόγευμα της Κυριακής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι» επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ για το πολυνομοσχέδιο"

Με μπλουζάκι διαμαρτυρίας στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των μικροομολογιούχων

Φορώντας ένα μπλουζάκι με σύνθημα διαμαρτυρίας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Μικροομολογιούχων Ιωάννης Μαρινόπουλος.

Η μπλούζα του έγραφε: «Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, 2042. Εισιτήρια Μακροζωίας».



Διαβάστε Περισσότερα » "Με μπλουζάκι διαμαρτυρίας στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των μικροομολογιούχων"

Για ξενοφοβία κατηγόρησε ο Μπουτάρης τον Τζιτζικώστα

Επίθεση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο την κάλυψη 660 θέσεων υποδοχής προσφύγων (εκ των οποίων οι 600 σε μισθωμένα διαμερίσματα και οι 60 σε ανάδοχες οικογένειες) μέσα στο 2016.

“Τώρα τελευταία, ο περιφερειάρχης φαίνεται να ποντάρει μικροπολιτικά στη ξενοφοβία, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία” ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, με αφορμή και την απουσία εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη σημερινή εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

“Σκοπός μας με τη συμφωνία αυτή είναι να διασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή διαμονή για 600 άτομα, ιδίως οικογένειες με παιδιά, σε διαμερίσματα που θα νοικιάσουμε για τον σκοπό αυτό μέσα στον αστικό ιστό της πόλης για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ταυτόχρονα, προγραμματίζουμε στο ίδιο πλαίσιο την αναδοχή και φιλοξενία 60 ατόμων, οικογενειών κυρίως με ανήλικα παιδιά, από οικογένειες συμπολιτών μας” είπε ο κ. Μπουτάρης.

Η κάλυψη των 660 θέσεων στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δημιουργίας 20.000 θέσεων σε όλη τη χώρα, για τη φιλοξενία υποψήφιων προς μετεγκατάσταση και άλλων αιτούντων άσυλο, και το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Βέβαια, μερικοί, όταν βλέπουν τις πρωτοβουλίες μας, μουρμουρίζουν ότι νοιαζόμαστε τάχα μόνο για τους 'ξένους'. Ότι τάχα παίζουμε 'ανθρωπισμό για άλλους' ενώ ο Έλληνας μέσα στη κρίση πεινάει. Η εθνικιστική μιζέρια και ο κομπλεξισμός όμως τυφλώνουν. Δεν τους αφήνει να δουν το προφανές. Ότι η συμφωνία αυτή, όπως τολμώ να πω, η όλη εμπλοκή της χώρας μας στο προσφυγικό είναι και μια μεγάλη ευκαιρία” συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ (Philippe Leclerc), αναφερόμενος στους πρόσφυγες υποστήριξε πως “πρόκειται για ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη την υποστήριξη μας. Η δράση αυτή έχει να κάνει με μια ολοκληρωμένη παρέμβαση και όχι με τη στέγαση”.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, συμπλήρωσε πως στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι “να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, να παρέχουμε πολιτισμένες συνθήκες στους πρόσφυγες και να αποφύγουμε ξενοφοβικά φαινόμενα”.

Στην υπογραφή συμφωνίας παρέστησαν οι δήμαρχοι Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς, εκπρόσωποι της ΧΑΝΘ και των ΜΚΟ PRAKSIS, ΑΡΣΙΣ, του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), φορέων που απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα, επικεφαλής του οποίου είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Για ξενοφοβία κατηγόρησε ο Μπουτάρης τον Τζιτζικώστα"

Προφυλακιστέος ο Μαρτίνης για τις «χρυσές» μίζες

Στην φυλακή οδηγείται ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά την πολύωρη απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, έδωσε εξηγήσεις για περισσότερες από 3,5 ώρες στους ανακριτές Ν.Τσιρώνη και Χρ. Μάρκου, για τα χρήματα που του καταλογίζεται πως έλαβε ως δώρο από την εταιρία "Hospitalia International" για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο κ. Μαρτίνης αρνήθηκε την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδεται, ισχυριζόμενος πως τα χρήματα ήταν νόμιμα. Ωστόσο ανακριτές και εισαγγελέας δεν θεώρησαν επαρκείς τις εξηγήσεις του κατηγορουμένου και αποφάσισαν την προφυλάκιση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του νοσοκομείου και του Ερυθρού Σταυρού.

Για την σύζυγο του κ. Μαρτίνη, Γεωργία, η κρίση των δικαστών και του εισαγγελέα, μετά την απολογία της ήταν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ορίζοντας όμως για την κατηγορουμένη την καταβολή χρηματικής εγγύησης 600 χιλιάδων ευρώ καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης της σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

«Εγώ δεν έπεισα, δυστυχώς, τους ανακριτές, ευτυχώς το έκανε η σύζυγος μου» είπε ο κ. Μαρτίνης αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκε η απόφαση των ανακριτών και του εισαγγελέα. Ο συνήγορος του ζευγαριού, Γιάννης Θωμάς αναφερόμενος στην εγγύηση που επιβλήθηκε στην εντολέα του την χαρακτήρισε "υπέρογκη". Τόνισε επίσης πως σύντομα το ζευγάρι θα προχωρήσει στην άσκηση ενδίκων μέσων για «να αλλάξουμε τα δεδομένα».

Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίζεται πως το επίδικο ποσό που κατέθεσε η γερμανική εταιρία σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση δικηγόρο, που συμμετείχε στην σύναψη της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του νοσοκομείου, αφορούσαν νόμιμη αμοιβή του. Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως ο εν λόγω δικηγόρος, επειδή συμπτωματικά ήταν διαχειριστής της περιουσίας της κ. Μαρτίνη και της όφειλε χρήματα, της απέστειλε τα επίμαχα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από τους ανακριτές γιατί το ποσό κινήθηκε μέσω έξι λογαριασμών, και υποστήριξε πως έτσι τους υποδείχθηκε από οικονομικό σύμβουλο για λόγους αποφυγής επιπλέον φορολογίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, τα χρήματα της δωροδοκίας ακολούθησαν μία δαιδαλώδη διαδρομή μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς offshore εταιριών:

«Το ποσό των 3.133.350,17 γερμανικά μάρκων το οποίο η Hospitalia International υποσχέθηκε και κατέβαλε σε εσένα, προκειμένου εσύ να ταχθείς ως πρόεδρος τόσο της επιτροπής προμηθειών όσο και ως πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, υπέρ της ανάθεσης σε αυτήν, της σύμβασης νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το νοσοκομείο, διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελβετίας διερχόμενο από 6 διαφορετικούς λογαριασμούς, που ανήκαν είτε σε σένα είτε στη σύζυγό σου Γ. Μαρτίνη είτε και στους δύο από κοινού ..προκειμένου να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευσή του και να χαθούν τα ίχνη της κίνησης του από λογαριασμό σε λογαριασμό. Στη συνέχεια διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας και μετατράπηκε σε ακίνητη περιουσία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος ο Μαρτίνης για τις «χρυσές» μίζες"

Κινητοποιήσεις σε ΟΛΠ και ΟΛΘ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αποχή από κάθε εργασία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 21 και 22 Μαϊου, αλλά και κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη, 26 Μαϊου, σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αποφάσισαν σε σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίων των δύο λιμανιών.

«Η κυβέρνηση προχωράει ολοταχώς στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, παρά τις διαφωνίες των εργαζομένων, αλλά και του συνόλου των κοινωνικών φορέων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων.

Επίσης, σημειώνουν ότι «παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις, δεν έχει δοθεί απάντηση στις θέσεις των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, παρά τη φραστική δέσμευση του πρωθυπουργού».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις σε ΟΛΠ και ΟΛΘ για τις ιδιωτικοποιήσεις"

Τραγικό σόου με την Παναγία Σουμελά ενώ κόβουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!

Ένα τραγικό σόου με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά δίνεται από σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου μεταφέρθηκε η θαυματουργή εικόνα έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ένα σόου που δίνεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά έγινε δεκτή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τιμές αρχηγού κράτους. Η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό της Παναγίας Παντάνασσας του στρατοπέδου Παπάγου για τρεις ημέρες, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Πεντάγωνο γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο με αφορμή την 97η επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προσκυνήσουν το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μέχρι την Κυριακή 22 Μαϊου η είσοδος στο υπουργείο Άμυνας θα είναι ελεύθερη για όσους πολίτες επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται η ιερά εικόνα της Προστάτιδος των απανταχού Ποντίων γενικότερα σε στρατόπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Η Κυρία Θεοτόκος είναι διαχρονικώς στενά συνδεδεμένη με τον Ελληνικό Λαό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων είναι η Προστάτις», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας και Καμπανίας στην πνευματική περιοχή του οποίου υπάγεται η ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά. 

«Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Έρχεται στην Αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

 

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων γιατί «με το έργο και τους αγώνες τους διατηρούν ζωντανή τη μνήμη 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού». 

Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους αδελφούς Αρμενίους.
Πρώτη με προτροπή του κ. Καμμένου προσκύνησε την ιερά εικόνα η ηλικιωμένη Ελισάβετ Αλεξανδρίδου Πόντια στην καταγωγή, η οποία θα είναι μεταξύ των Ποντίων που θα τιμηθούν στην αυριανή επετειακή εκδήλωση Μνήμης στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στην τελετή παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος Γεώργιος Τανιμανίδης και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων.

Στην επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας συμμετείχε επίσης άγημα της προεδρικής φρουράς με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά. 

Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο υπουργείο για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα από τη λεγόμενη «Πύλη Ανωτάτων» επί της λεωφόρου Μεσογείων και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την κυρία είσοδο του «Στρατοπέδου Παπάγου».
 
Οι ώρες επίσκεψης του είναι οι εξής.
 
-Σήμερα από 14:00-21:00 μ.μ.
 
-Το Σάββατο από 07:00 το πρωί έως 21:00 μ.μ.
 
-Την Κυριακή από 07:00 το πρωί έως 14:00 μ.μ.












Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος την εικόνα της Παναγίας Σουμελά




Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά σε λαϊκό προσκύνημα στο υπουργείο Άμυνας







protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγικό σόου με την Παναγία Σουμελά ενώ κόβουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!"

Επεισόδιο μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη και του κτηνοτρόφου Χαράλαμπου Τοπαλίδη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία στη Σκήτη (video)

Έντονο φραστικό επεισόδιο, ευτυχώς χωρίς να πάρει έκταση, είχαν το πρωί της Πέμπτης στη Σκήτη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Μίμης Δημητριάδης με τον κτηνοτρόφο Χαράλαμπο Τοπαλίδη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας για το ιστορικό της ημέρας ο κ. Τοπαλίδης πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε να μεταφέρουν στον κ. Φίλη τις θηριωδίες που έκαναν οι Οθωμανοί. Ο κ. Δημητριάδης αντέδρασε έντονα όπως και άλλοι παρεβρισκομενοι τονίζοντας πως αμαυρώνεται η μνήμη των Ποντίων με τέτοιες συμπεριφορές.

"Είσαι αλήτης" είπε ο Βουλευτής Κοζάνης με τον κ. Τοπαλίδη να απαντά "όχι μεγαλύτερος από σένα".

Δείτε το βίντεο:


kozani

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη και του κτηνοτρόφου Χαράλαμπου Τοπαλίδη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία στη Σκήτη (video)"

Σε συλλαλητήριο καλεί η ΓΣΕΕ την Κυριακή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 17.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα καλεί και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας έντονα στο πολυνομοσχέδιο, που, όπως λέει, μετά την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό, δίνει τη χαριστική βολή σε όλη την κοινωνία.

«Νέοι φόροι, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων» σημειώνει και προσθέτει:

«Μετά τους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν προσφάτως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με 1,8 δισ. ευρώ, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου πώλησης 19 ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, πέρα από τη ζημία που θα προκληθεί στο Δημόσιο, ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και εξαϋλώνεται κάθε εργασιακό δικαίωμα».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψεύδη και ασυνέπειες χωρίς τελειωμό, τονίζει ότι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι η απάντηση «στη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαθλίωσης του ελληνικού λαού».

Σημειώνεται ότι για την Κυριακή το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε συλλαλητήριο καλεί η ΓΣΕΕ την Κυριακή"

ΙΣΑ: Αναφορά στον εισαγγελέα για τις λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία

Την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για τις “μεγάλες αναμονές” για έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών, ζητά με αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Κάνει λόγο για “απαράδεκτη και εγκληματική αναμονή που μπορεί να φθάνει έως και τους έξι μήνες”, στην οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς προκειμένου να ξεκινήσουν ακτινοθεραπείες.

Στην αναφορά του ο ΙΣΑ σημειώνει επίσης, ότι ο υπάρχων τεχνολογικός εξοπλισμός των Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων στις δημόσιες δομές είναι «απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας».

Ενδεικτικά αναφέρει ότι ενώ, στη χώρα μας θα έπρεπε να λειτουργούν, σύμφωνα με τα διεθνή standards 60 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, λειτουργούν μόνο 37 εκ των οποίων μόνο τα 24 στο δημόσιο τομέα.

Επισημαίνει, τέλος, ότι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, κινδυνεύουν να «ακυρωθούν» σημαντικές δωρεές τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς το δημόσιο.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Αναφορά στον εισαγγελέα για τις λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία"

Απεργιακές κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο στα ΜΜΜ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαϊου.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Σάββατο 21 Μαϊου, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαϊου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαϊου, και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαϊου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργιακές κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο στα ΜΜΜ"

Ένταση με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα στο Μανιάκι με πολίτη: «Εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι» -«Θα με βαρέσεις κιόλας;» [βίντεο]

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μανιάκι, όπου τιμήθηκε η επέτειος της μάχης που έδωσε εκεί ο Παπαφλέσσας, όταν πολίτης αποδοκίμασε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, για την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να φωνάζει προς τον πολίτη με τον οποίο έχει έντονο διάλογο «εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι» με τον πολίτη να του ανταπαντά «θα μας βαρέσεις κιόλας;».

Το επεισόδιο έληξε με την με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, που απομάκρυναν τον Πέτρο Κωνσταντινέα από το σημείο.




Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα στο Μανιάκι με πολίτη: «Εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι» -«Θα με βαρέσεις κιόλας;» [βίντεο]"

H Καρακώστα ξαναχτυπά: «Καταφέραμε» το ΕΚΑΣ να κοπεί σταδιακά

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καράκωστα πριν από δύο ημέρες είχε προκαλέσει με τη δήλωσή της όταν είχε χαρακτηρίσει ως... φοροφυγάδες τους 90.000 συνταξιούχους που πρώτοι θα χάσουν από φέτος το ΕΚΑΣ λόγω του τρίτου Μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σάλος όμως που προκλήθηκε φαίνεται ότι ουδόλως... συγκίνησε την κυρία Καράκωστα η οποία ξαναχτύπησε με νέες δηλώσεις της την Παρασκευή για την περικοπή του ΕΚΑΣ. Συμφωνα με τη νέα δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM η κυβέρνηση «καταφέρε» να εξαφανίσει το ΕΚΑΣ μέχρι το 2018. «Πάντα στο μη χείρον υπάρχει, το βέλτιστον» συμπλήρωσε η κυρία Καράκωστα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και για το νέο ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επιμένοντας στη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου ότι «στο νέο ταμείο δεν είναι όλα προς πώληση, είναι προς αξιοποίηση». Ζήτησε, μάλιστα, και... υπομονή από τους πολίτες λέγοντας ότι «αν τα καταφέρουμε, καλώς και θα μας ξανα-ψηφίσει ο Ελληνικός Λαός, αν δεν τα καταφέρουμε, πράγματι θα δεν θα τα έχουμε καταφέρει και να μας καταψηφίσει ο Ελληνικός Λαός. Την προσπάθεια, όμως δικαιούμαστε να την κάνουμε».

Εμφανίζοντας, τέλος, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερψηφίζουν τα μέτρα εξ ανάγκης υποστήριξε πως «ό,τι έχει υπογραφεί τον Αύγουστο, δεν μπορούμε να μην το ψηφίσουμε. Το μόνο που κάνουμε, είναι να μπορέσουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, που υπογράψαμε στη συμφωνία του Αυγούστου, να μπορέσουν να είναι σε καλύτερες δυνατές συνθήκες».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "H Καρακώστα ξαναχτυπά: «Καταφέραμε» το ΕΚΑΣ να κοπεί σταδιακά"

Θεοδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα, η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο

Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 για το βιβλίο του, το έργο του, τη μουσική, την Ελλάδα, την Αριστερά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κανείς δεν αγάπησε την Ελλάδα όσο εγώ. Όσοι πόνεσαν και αγάπησαν την Ελλάδα είναι νεκροί, δεν ξέρω αν είναι καλό που εγώ είμαι ζωντανός» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαιώνει ότι σκέφτεται τα επόμενα τραγούδια και βιβλία.

«Η μουσική είναι ζηλιάρα και δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι άλλο» σημειώνει.

Για τον πρωθυπουργό δεν κρύβει τα λόγια του: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα».

«Ο Τσίπρας, όταν έγινε πρωθυπουργός, ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι» τονίζει.

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο μουσικοσυνθέτης δεν κρύβει την απαισιοδοξία του: «Η Ευρώπη αυτή δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που ξέραμε, είναι όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα, η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο"

Φορείς προς κυβέρνηση: Λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι

Σφοδρό σφυροκόπημα δέχεται η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν από το σύνολο των εκπροσώπων των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων που τοποθετούνται στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

«Αυτά που έκαναν οι περίφημοι Σαμαροβενιζέλοι ήταν καλύτερα από εσάς που λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων Θόδωρος Μάλλιος. Υπενθύμισε την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος είπε για την φορολογία πως «τα δύσκολα πέρασαν τα χειρότερα έρχονται» ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν. «Κάντε πολιτικό χαρακίρι και παρατήστε τα. Ήρθατε ως αξιοπρεπείς με τους φίλους και τους συγγενείς και τώρα έχετε φτάσει εκεί που φτάσατε. Καλύτερα παρατήστε τα». Έκλεισε δε με το «τσιτάτο» «είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιοι».

Ο κ. Στράτος Παραδιάς (πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων) ζήτησε να μην ισχύσει η επιβολή φόρου 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Εκτίμησε δε ότι η μη καταβολή του υπέρογκου ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των πλειστηριασμών, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και απώλεια πρώτης κατοικίας.

«Αυτοί που θα τολμήσουν να πουλήσουν τη ΔΕΗ θα έχουν νομικές ευθύνες» προειδοποίησε ο κ. Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ο κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών εξήγησε ότι «Η αγορά ζύθου έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από το 2009. Από τα 130 εκατομμύρια ευρώ έχουμε φτάσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μην αυξήστε τους φόρους». Ο κ. Σπύρος Μάμαλης (πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) επισήμανε «Όχι μόνο δεν επισπεύδεται η κατάρτιση δασικών χαρτών, αλλά στόχος είναι να νομιμοποιήσετε τα αυθαίρετα». Επίσης, ο κ. Ευάγγελος Κιτσάκης (γενικός διευθυντής Ελληνικών Συνδέσμων Καπνικών Εταιριών Ευρώπης) είπε «Κάθε αύξηση των φόρων στα κανπινά προιόντα αυξάνει την εγκληματική δραστηριότητα του λαθρεμπορίου που έχει φτάσει στο 25% και είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας υπογράμμισε: «Η αύξηση των φόρων οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και βέβαια σε ενεργοποίηση του κόφτη. Η οικονομία έχει ξεπεράσει τα όρια της και έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που η νέα επιβολή φόρων αντί να αυξάνουν τα έσοδα τα μειώνουν».

«Σπρώχνετε τον κόσμο στο λαθρεμπόριο. Η επιβολή των νέων φόρων είναι πρόταση της κυβέρνησης και όχι των Ευρωπαίων» είπε ο κ. Γιώργος Δούκας πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής. Τέλος, ο κ. Μιχάλης Κιούσης πρόεδρος Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος είπε «Εύκολη τακτική η αύξηση της φορολογίας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Θα επιφέρει αύξηση 3,7-4 λεπτά στην αμόλυβδη, 6,5 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, 10 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, 14 λεπτά στο υγραέριο κίνησης»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορείς προς κυβέρνηση: Λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι"

Bild: Αγαπητοί Ελληνες, έτσι δεν βγαίνει άκρη -Τρία παραδείγματα για την ελληνική κρίση

«Η ελληνική κρίση, μια κρίση χωρίς τέλος», γράφει η εφημερίδα Bild σε ολοσέλιδο άρθρο της, που επιγράφεται: «Αγαπητοί Έλληνες, έτσι δεν πρόκειται να βγει άκρη».

Και η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει: «Από σήμερα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G7 στην Σεντάι της Ιαπωνίας. Όλο και πιθανότερη γίνεται μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Στην Ελλάδα ωστόσο πολλές μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν».

Η Bild παραθέτει ορισμένες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν την ελληνική κρίση: «Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι μάλλον απογοητευτικός: 1) Ζάκυνθος: "Το νησί των τυφλών" είναι εμβληματικό για τη διαφθορά σε ένα διαλυμένο κράτος. Στις αρχές της κρίσης από τους 35.000 κατοίκους οι 700 λάμβαναν αναπηρική σύνταξη ως τυφλοί, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δεν είχαν πρόβλημα όρασης. Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2011 και απασχολεί έκτοτε την ελληνική δικαιοσύνη. Μέχρι σήμερα ουδείς έχει καταδικαστεί. Η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει πέντε με δέκα χρόνια. 2) Ακριβό γάλα: Το 2010 ένα καρτέλ γάλακτος μονοπωλούσε την αγορά παρεμποδίζοντας τις εισαγωγές και κρατώντας τις τιμές ψηλά. Η τρόικα ζήτησε μια μεταρρύθμιση, η οποία ήρθε, με καθυστέρηση, τέσσερα χρόνια αργότερα. Σήμερα οι τιμές είναι χαμηλότερες. Ένα λίτρο φρέσκο γάλα κοστίζει ωστόσο στο σούπερ μάρκετ από 94 λεπτά μέχρι 1,60 ευρώ ανά λίτρο, διπλάσια τιμή από όσο στη Γερμανία. Οι λόγοι: Η μεταρρύθμιση δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Και ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 23%. 3) Στις υπηρεσίες και τα φορολογικά έσοδα επικρατεί χάος: Το 2009 οι Έλληνες χρωστούσαν στο κράτος 31 δισ. ευρώ, το 2015 80 δισ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι "η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά". Στις φορολογικές υπηρεσίες υπάρχει "έλλειψη υπολογιστών και λογισμικών", το κράτος χάνει κάθε χρόνο "15 με 20 δισ. ευρώ". Την ίδια στιγμή περίπου 2.000 Έλληνες, των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά, διαθέτουν λογαριασμούς με πολλά δισ. ευρώ στην HSBC Ελβετίας. Από το 2012 η Δικαιοσύνη έχει εξετάσει μόλις 150 περιπτώσεις».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Bild: Αγαπητοί Ελληνες, έτσι δεν βγαίνει άκρη -Τρία παραδείγματα για την ελληνική κρίση "

Στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ, μία ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup

Στην Κωνσταντινούπολη θα ταξιδέψει την Δευτέρα 23 Μαΐου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα εκφράσει την ανησυχία της για την πόλωση η οποία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην τουρκική πολιτική ζωή.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ, μία ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup"

Το ελληνικό χρέος θα πλησιάσει το 300% χωρίς ελάφρυνση, εκτιμά το ΔΝΤ

Στο 293,8% του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει το ελληνικό χρέος έως το 2060 εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Στο έγγραφο, το ΔΝΤ φέρεται να υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει περίοδο χάριτος έως το 2040 πριν αρχίσει να αποπληρώνει τα δάνεια στήριξης που έχει λάβει από τους Ευρωπαίους.

Παράλληλα, η περίοδος αποπληρωμής θα πρέπει να επεκταθεί έως το 2080, ενώ το επιτόκιο στα ευρωπαϊκά δάνεια δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 1,5% τουλάχιστον ως το 2045.

Παράλληλα, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι οι συστημικές ελληνικές τράπεζες πολύ πιθανώς θα χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση λόγω του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της χαμηλής ποιότητας των κεφαλαίων.

Οι προτάσεις του Ταμείου ωστόσο είναι πιο φιλόδοξες από αυτό που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι ευρωπαίοι εταίροι, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Η Γερμανία φαίνεται αντίθετη σε αποφάσεις μακροπρόθεσμης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, το 2018. Η κυβέρνηση Μέρκελ αντιμετωπίζει γενικές εκλογές στο δεύτερο μισό του 2017.

Οι εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία και τις ανάγκες του χρέους βασίζονται σε βασικό σενάριο που προβλέπει έσοδα αποκρατικοποιήσεων ύψους 5 δισεκ. ευρώ από το 2015 έως το 2030.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι το Ταμείο δεν έχει οριστικοποιήσει την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, όμως έχει κάνει μία πρώτη εκτίμηση και έχει αρχίσει τις ανταλλαγές με τους Ευρωπαίους.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ελληνικό χρέος θα πλησιάσει το 300% χωρίς ελάφρυνση, εκτιμά το ΔΝΤ "

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptΑir βρέθηκαν βόρεια της Αλεξάνδρειας

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βρήκε συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα επιβατών της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της Egyptair που συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο Θάλασσα με 66 επιβαίνοντες.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη διακρίβωση των αντικειμένων που εντοπίζονται εντός του FIR Καΐρου, κοντά στο σημείο απώλειας επαφής του σήματος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Στις έρευνες συμμετέχουν:
- Η Αίγυπτος με πλωτά και αεροπορικά μέσα,
- Η Ελλάδα με ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που διεξάγουν έρευνες εντός του FIR Αθηνών μέχρι τα όρια με τα FIR Λευκωσίας και Καΐρου και εάν ζητηθεί δυτικότερα. Μαζί με το C-130 πετά στην περιοχή ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που εναλλάσσεται με ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού.
Στη διάθεση των αιγυπτιακών αρχών εφόσον ζητηθεί παραμένουν το υποβρύχιο Ματρώζος και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Χθες το C-130 συνέχισε τις έρευνες ρίχνοντας φωτιστικές βόμβες κατά τις πτήσεις του στα FIR Αθηνών και Καΐρου.

- Η Γαλλία επιχειρεί με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και δήλωσε την ετοιμότητά της να διαθέσει ένα πλοίο ωκεανογραφικών μελετών που βρίσκεται στην περιοχή.
- Η Ιταλία με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας
- Η Βρετανία με ένα αεροσκάφος C-130 που απογειώθηκε από την Κύπρο, και
- Οι ΗΠΑ με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.
Το ελληνικό ΑΣΕΠΕ πρόκειται να αντικατασταθεί από συμμαχικό ιδίου τύπου.

Προς το παρόν, έχουν εντοπισθεί 2 καθίσματα, ανθρώπινο μέλος και βαλίτσα ή βαλίτσες νοτιότερα του σημείου απώλειας επαφής του σήματος του αεροσκάφους, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ερευνούν αντικείμενα που εντοπίζονται ώστε να διακριβωθεί εάν ανήκουν στο αεροσκάφος.

Ενδείξεις από δορυφόρο

Στο μεταξύ, ένας ευρωπαϊκός δορυφόρος εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα, που πιθανόν προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο εξαφανίστηκε με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) την Παρασκευή.

Στην φωτογραφία, την οποία κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1A στις 19.00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, απεικονίζεται μια πετρελαιοκηλίδα μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, σε απόσταση 40 χλιομέτρων νοτιοανατολικά από το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους.

Μια δεύτερη φωτογραφία που ελήφθη σήμερα στις 07.00 ώρα Ελλάδας δείχνει ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει μετατοπιστεί περίπου 5 χιλιόμετρα.

Η ESA επισήμανε ότι έχει διαβιβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir.
Άλλος ένας δορυφόρος, ο Sentinel-2A, θα περάσει από την ίδια περιοχή την 22α Μαΐου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι ο χάρτης με τα στοιχεία που διαθέτει η ελληνική πλευρά έχει παραδοθεί στις αιγυπτιακές αρχές.

Παρατήρησε δε ότι το αιγυπτιακό αεροσκάφος καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης του εντός του FIR Αθηνών ακολουθούσε πορεία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο πτήσεως του, τηρώντας το ίδιο ύψος μέχρι το σημείο απώλειας του ίχνους του, που βρίσκεται εντός του FIR Καΐρου. Δεν έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά, ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενήργησε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη βάση των προβλεπομένων χρόνων από τους κανονισμούς, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις κινήθηκαν σε χρόνους μικρότερους από τους προβλεπόμενους.

Τέλος, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι η ανάλυση των ευρημάτων που εντοπίζονται δεν αποτελεί μέρος της αρμοδιότητας της Ελλάδας στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ παρέπεμψε στην επιτροπή διερεύνησης του συμβάντος για τα ακριβή αίτια του.


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι εξέφρασε την Παρασκευή τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων που επέβαιναν στην πτήση Α320 της Egyptair, μετά τον εντοπισμό συντριμμιών του αεροπλάνου στη θάλασσα, 290 χλμ. (180 μίλια) βόρεια της παράκτιας πόλης της Αλεξάνδρειας.

«Η προεδρία με βαθύτατη θλίψη πενθεί τα θύματα που επέβαιναν στην πτήση της Egyptair και σκοτώθηκαν μετά την συντριβή του αεροπλάνου στη Μεσόγειο ενώ κατευθυνόταν στο Κάιρο», από το Παρίσι όπου είχε αναχωρήσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου Σίσι.


tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptΑir βρέθηκαν βόρεια της Αλεξάνδρειας"

Λεωνίδας Μπόμπολας: Να δικαστώ στην Ελλαδα

Στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας εξετάστηκε σήμερα το αίτημα των κυπριακών αρχών που ζητούν τη έκδοση του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση που αφορά μίζες που φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οι δικαστές ωστόσο δεν αποφάνθηκαν σήμερα επί του αιτήματος αλλά διέκοψαν τη συνεδρίαση για την επόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, όταν και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

«Να δικαστώ στην Ελλάδα»

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο επιχειρηματίας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο και να δικαστεί στην Ελλάδα.

«Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους», τόνισε.

Το βασικό νομικό επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισής του, Πολύχρονη Τσιρίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Ηλία Αναγνωστόπουλου, για την μη έκδοση του εντολέας τους στην Κύπρο ήταν -όπως υποστήριξαν-το ότι οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Όπως τόνισαν αυτό που αποδίδεται στον κ. Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα.

«Θα πρέπει ο κ. Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητα του» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Το δεύτερο ένταλμα

Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξέτασε την υπόθεση. Την προηγούμενη φορά οι δικαστές εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Τελικά η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

«Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στο γεγονός της έκδοσης νέου εντάλματος αναφέρθηκε και ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνοντας : «Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεκτό πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωνίδας Μπόμπολας: Να δικαστώ στην Ελλαδα"

Παραδοχή Φάμελλου: Διαψευστήκαμε σε πολλές δεσμεύσεις του Ιανουαρίου

«Πράγματι διαψευστήκαμε σε πολλές από τις δεσμεύσεις του Ιανουαρίου, γιατί ο εκβιασμός ήταν τέτοιος που μας οδήγησε στη συμφωνία που ενέκρινε ο ελληνικός λαός», παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στον Real FM, υπεραμύνθηκε των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου λέγοντας για το υπερταμείο πως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας». Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι «είναι τα τελευταία μέτρα δημοσιονομικά που παίρνουμε»!

Σε ό, τι αφορά στο ΕΚΑΣ και για το αν δεν θα πρέπει να ισχύσει το μέτρο, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι εισάγεται μία «ρύθμιση που αντιστοιχεί στο λεγόμενο κοινωνικό εισόδημα και γίνεται πιλοτικά σε 30 δήμους και υπάρχει και η ανακοίνωση της κυβέρνησης που λέει ότι από τα πλεονάσματα, το 1/3 θα επιστρέφεται στην κοινωνική πολιτική».

Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ, επέμεινε ότι η κυβέρνηση μιλά για την «εισαγωγή του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας» και χαρακτήρισε το μέτρο «κοινωνικά δίκαιο εφόσον δεν μπορέσαμε να μειώσουμε συνολικά τον ΕΝΦΙΑ, τα 2,65 δις».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή Φάμελλου: Διαψευστήκαμε σε πολλές δεσμεύσεις του Ιανουαρίου "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news