facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σταθάκης: Από το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων

Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» επανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που δίνει τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα funds.

«Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης», είπε ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για να προσθέσει ότι η προστασία πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ έχει προστασία με ημερομηνία λήξης το τέλος 2017.

Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά του υπουργού πως μετά το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση όχι μόνο των «κόκκινων» αλλά και των «πράσινων» στεγαστικών.

Επίσης, έως τότε προστασία θα έχουν μόνο τα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

«Είχαν τεθεί υπό συζήτηση οι τρεις κατηγορίες δανείων -στεγαστικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικά. Αυτό που επιτεύχθηκε είναι να ανασταλεί μέχρι το 2018 η πώληση και πράσινων και κόκκινων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία», ανέφερε ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει πως «μέχρι το τέλος του 2017 προστατεύονται όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων ή καταναλωτικών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία».

Τέλος, τόνισε πως αναφορικά με τα στεγαστικά προστατεύονται σπίτια με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ δηλαδή το 93% των στεγαστικών, ενώ εκτός αυτού σημείωσε ότι θα αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά χρέη βιώσιμων επιχειρήσεων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Από το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων"

Τι θα... κόβει ο «κόφτης»

Η «χρυσή τομή» ευρέθη - σύμφωνα τουλάχιστον με κυβερνητικές πηγές -, η συμφωνία με τους πιστωτές για τον περίφημο «δημοσιονομικό κόφτη» έχει κλείσει και η σχετική ρύθμιση θα εισαχθεί την Πέμπτη στη Βουλή μαζί με όλο το πακέτο των τελευταίων 17 προαπαιτούμενωνπροκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στοEurogroup της επόμενης Τρίτης.
Η μορφή και η λειτουργία του λεγόμενου «Μηχανισμού Διόρθωσης» οριστικοποίησε σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τονΑλέξη Τσίπρακαι, κατά κυβερνητικές πηγές, ο «κόφτης» θα ενεργοποιείται μόνον εάν και εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Σε περίπτωση τέτοιας απόκλισης, η διαδικασία προβλέπειέκδοση Προεδρικού Διατάγματος για παρεμβάσεις στους κωδικούς τόσο των εσόδων όσο και των δαπανών, για τους οποίους - όπως σημειώνεται - θα αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Αυτόματη ενεργοποίηση του «κόφτη» –συμπεριλαμβανομένων τότε και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις – προβλέπεται μόνον εάν δεν εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο αυτόματος μηχανισμός εδράζεται σε ευρωπαϊκές πρακτικές και είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ υπενθυμίζουν ότι από τον Μάρτιο 2012 το Δημοσιονομικό Σύμφωνο προβλέπει την υποχρέωση των κρατών - μελών να προβλέψουν τη δημιουργία ενός μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση που παρατηρούνται αποκλίσεις από τους μεσοπρόθεσμους στόχους.
Ειδικότερα, ο «κόφτης» θα λειτουργεί ως εξής:
  • Τον Απρίλιο κάθε έτους ανακοινώνονται τα στοιχεία της Eurostat για το προηγούμενο έτος.
  • Εάν η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων της συμφωνίας, κανένα απολύτως μέτρο δεν λαμβάνεται.
  • Εάν η Ελλάδα βρίσκεται κάτω του στόχου που έχει τεθεί τότε θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα μειώνονται οι δαπάνες σε συγκεκριμένους κωδικούς (με μέριμνα φυσικά για τα ευαίσθητα ζητήματα όπως πχ κοινωνική πρόνοια, επιδόματα ανεργίας κλπ.). Αλλά κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να συμβεί έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.
  • Σε περίπτωση εφαρμογής του μηχανισμού αυτή θα αφορά στους ήδη συμφωνημένους από το καλοκαίρι δημοσιονομικούς στόχους. Άρα δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο ή για υπέρβαση των όσων είχαν ψηφιστεί (και από την ΝΔ) το καλοκαίρι.
  • Η βασική επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι με το μηχανισμό κερδίζει 3 «καθαρά» χρόνια για να προσηλωθεί απερίσπαστη στην άσκηση της πολιτικής της, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, κι αυτό διότι:
  • Τον Απρίλιο 2017 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το 2016 τα οποία πολύ εύκολα θα υπερκαλύψουν το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 0,5% (το οποίο έχει πρακτικά κλειδώσει από φέτος)
  • Τον Απρίλιο 2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το 2017 τα οποία με βάση την πρόβλεψη για 2,7% ρυθμό ανάπτυξης θα έχουν καλύψει άνετα το στόχο του 1,5%. 
  • Τον Απρίλιο του 2019 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το 2018 με στόχο 3,5%. Εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα λόγω του υψηλότερου στόχου αλλά η Ελλάδα αναμένεται ως τότε να έχει βγει στις αγορές και να έχει εξέλθει από το Μνημόνιο.
Το πλαίσιο λειτουργίας του Μηχανισμού θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα 17 προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί την Πέμπτη στις επιτροπές της Βουλής - με διαδικασία επείγοντος -, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το Σάββατο το πρωί και θα ψηφιστεί το απόγευμα της Κυριακής.
tvxs


Διαβάστε Περισσότερα » "Τι θα... κόβει ο «κόφτης»"

«Δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας

Σε διευκρινίσεις για το ασφαλιστικό προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή, καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. «Από το 2018 και μετά», όπως σημειώνει, «λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».
Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεσή της και καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. Επειδή αυτό όλοι το έχουν αντιληφθεί, γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες για μειώσεις μέχρι και 30% για τις νέες συντάξεις, με έμφαση, ιδίως, στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρώην υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι, ακόμη και οι χαμηλόμισθοι, θα πάρουν μικρότερες συντάξεις με το νέο νόμο 4387/2016, παρόλο ότι όλοι παραδέχονται το αντίθετο. Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγόρησε, μάλιστα, στη Βουλή ότι αυτό υποδηλώνει "ταξικό μίσος".

Η αλήθεια έχει, ως εξής:

Για τις συντάξεις των χαμηλόμισθων και τα των κατώτατων ορίων

Σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προϋφιστάμενο σύστημα (εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ δηλώνουν το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών).

Για παράδειγμα, το ίδιο που επικαλέστηκε με διαστρέβλωση των στοιχείων ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, για μέσο εργασιακό εισόδημα ίσο με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ το μήνα) το νέο σύστημα για ασφαλισμένο με 20 έτη ασφάλισης δίνει κύρια σύνταξη 477 ευρώ (82,2% αναπλήρωση εισοδήματος, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη) έναντι 449 ευρώ του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση.

Για 15 έτη ασφάλισης, το νέο σύστημα δίνει 413 ευρώ έναντι 411 ευρώ και, σε κάθε περίπτωση, παραπάνω από την κατώτατη σύνταξη, όπως υπολογιζόταν με το παλαιό καθεστώς (Ν 3863/10) στο ύψος των 15 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι σήμερα, μετά τη «σφαγή» των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 392,7 ευρώ.

(Για όσους υποκριτικά και δημαγωγικά θεωρούν μείζονα υποχώρηση το γεγονός ότι η εθνική σύνταξη για 15 έτη ασφάλισης διαμορφώνεται στα 345 ευρώ, υπενθυμίζουμε ότι με την προβλεπόμενη στο άρθρο 11 του ν. 3863/2010 η βασική σύνταξη των 360 ευρώ σήμερα θα ήταν 341 για όλα τα έτη ασφάλισης).

Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων αυτών. Τις έχουμε συνδέσει, όμως, με «ρήτρα ανάπτυξης» με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων.

Για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο νόμο της μεταρρύθμισης μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμόζεται σύστημα ισονομίας σε όλους.

Άρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μέσο μισθό στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου 1000 ευρώ και κάτω, θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη από ό,τι με το παλαιό σύστημα.

Ακόμη και για τους σχετικά υψηλόμισθους, υπάρχει πρόβλεψη «κόφτη» στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 6 παρ. 1 εδ. γ του νόμου 4387/2016 (του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης), που εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές προς τα κάτω αποκλίσεις, μέχρι το τέλος του 2018.

Για παράδειγμα, για το 2016, ο νόμος εγγυάται με το μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς ότι καμία νέα σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη από το 90% αυτής που θα υπολογιζόταν με το παλαιό σύστημα, άρα δεν θα υπάρχουν μειώσεις μεγαλύτερες του 10% σε καμιά νέα σύνταξη. Από το 2018 και μετά, λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας"

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε την ίδρυση της «Νέας Δεξιάς» με αυτό το σήμα [βίντεο]

Με ένα video που ανέβασε στο YouTube ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του με όνομα “Νέα Δεξιά”.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης παρουσίασε παράλληλα και το σήμα του νέου κόμματος, που όπως ο ίδιος σημειώνει είναι “ο περήφανος ελληνικός αετός”.

Ο Φ. Κρανιδιώτης έδωσε στη δημοσιότηα και την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος που ίδρυσε:

«Έθνος και Ελευθερία. Το πρώτο είναι το πρόσωπο μας στον κόσμο και στην Ιστορία. Η δεύτερη είναι το διαρκές ζητούμενο των αγώνων του λαού μας. Σήμερα κινδυνεύουν θανάσιμα και τα δύο. Μόνον η ισχύς μπορεί να τα διασφαλίσει. Ισχυρή εθνική οικονομία, ισχυρή εθνική άμυνα, ισχυρή ελληνική παιδεία και εθνική ταυτότητα, ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί που να υπηρετούν την εθνική και κοινωνική ενότητα, τα καθήκοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας έναντι του όλου Ελληνισμού, εδώ αλλά και στην Ιστορική Περιφέρεια και στην Διασπορά. Σκοπός μας η ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα. Νόμος, Τάξη, Ελευθερία. Ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Αυτή είναι η πρώτη υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας και το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, η βασική προϋπόθεση για κάθε είδους δημιουργία σε όλη την κοινωνική και οικονομική ζωή. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία.

Γιατί ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ; Γιατί η σημερινή παρακμή, κατάληξη δεκαετιών αποσύνθεσης, απαιτεί πραγματικά νέες δυνάμεις με ρωμαλέο φρόνημα. Ένα κίνημα κανονικών ανθρώπων, που να έχουν δουλέψει, να έχουν φυλάξει την Πατρίδα με τα όπλα κατά την συνταγματική επιταγή, να έχουν τις αγωνίες του μέσου Έλληνα πολίτη για την οικογένειά του και όχι τον ιδρυματισμό και την αλαζονεία των φοβικών «πορφυρογέννητων» της γερασμένης και μεσαιοχωρίτικης πολιτικής φεουδαρχίας. Ένα κίνημα των φυσικών ιδιοκτητών του τόπου και του κράτους.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, αντιμαχόμενοι με όλα τα δημοκρατικά μέσα την παρακμιακή ιδεολογική επικυριαρχία της Αριστεράς, την πολιτική «ορθότητα» και την κατασυκοφάντηση των εθνικών ιδεών και του πατριωτισμού, προαπαιτούμενα της Δημοκρατίας. Γιατί δεν χαρίζουμε σε κανέναν ολοκληρωτικό ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε τον πατριωτισμό.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να διαφυλάξουμε τα σύνορα, την ασφάλεια της Πατρίδας και την κοινωνική συνοχή από την λαθρομετανάστευση.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να ξαναγίνει η Παιδεία ελληνική, για την επαναφορά της στο συνταγματικό της καθήκον, την εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί αναπόσπαστο συστατικό της ταυτότητας μας είναι η Ορθοδοξία και ο ανθρωποκεντρισμός του Ελληνικού Τρόπου και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε μαζί με την δημοκρατική νομιμότητα, «όπως το τείχος της πόλης στην πολιορκία».

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την ατομική ιδιοκτησία των Ελλήνων από την λεηλασία της φορολογίας.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί ο παλαιολιθικός κρατισμός είναι εχθρός της ευημερίας και της ελευθερίας μας αλλά και γιατί η ελευθερία δεν εξαντλείται στο επιχειρείν.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί μόνο η ελεύθερη οικονομία, με εποπτικό ρόλο του κράτους και έλεγχο των κοινωνικών αγαθών, με εθνική παραγωγή, τεχνολογική καινοτομία και επαναπατρισμό του νέου ανθρώπινου δυναμικού από το εξωτερικό, μπορεί να φέρει πραγματική ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνικούς πόρους για να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες και πρόοδο των καλύτερων με βάση την αριστεία. Η Πατρίδα δεν είναι πολυκατοικία για να θέλει απλά διαχειριστή, ούτε ανώνυμη εταιρία για να μιλάμε γι’ αυτήν σαν μέλη διοικητικού συμβουλίου, άχρωμα και φοβικά. Είναι πρωτίστως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν βαθιές ρίζες, μακραίωνη ταυτότητα, χιλιάδες ήρωες και σύμβολα και γη ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, γιατί εχθρός της ελευθερίας μας είναι και η υπογεννητικότητα, γιατί εκτός από τις ποικιλόχρωμες μειοψηφίες υπάρχει κι η συντριπτική πλειοψηφία, η ελληνική οικογένεια, γονείς που αγωνίζονται να αναθρέψουν τα παιδιά τους, στους οποίους δεν μπορούν να επιβληθούν οι ιδεοληψίες της μιας ή της άλλης μικρoομάδας. Γιατί η μητρότητα, η προστασία της Ελληνίδας Μάνας, είναι θεμέλιο του Έθνους και όρος επιβίωσης του.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να προσερχόμαστε στην Ευρώπη των Εθνών ως ισότιμοι εταίροι, ως διεκδικητές και όχι ως ιθαγενείς επαίτες.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, για να ενώσουμε κι οργανώσουμε τον Ελληνισμό της οικουμένης δίνοντάς του ηγεσία, ενότητα στόχων, εθνική στρατηγική.

Ιδρύουμε την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, διότι κανείς δεν θα κάνει για μας αυτό που είναι δικό μας καθήκον για όσους πέρασαν και για όσους θα έρθουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ»




iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε την ίδρυση της «Νέας Δεξιάς» με αυτό το σήμα [βίντεο] "

Ξεκίνησε η εφαρμογή Τelematics για την εξυπηρέτηση των επιβατών στα μέσα μεταφοράς

Την κοντινότερη στάση και το δρομολόγιο του λεωφορείου ή τρόλεϊ που τους εξυπηρετεί βλέπουν οι επιβάτες από το κινητό τους τηλέφωνο, αφού τέθηκε σε εφαρμογή η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω έξυπνων συσκευών.

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής, που φέρει την ονομασία OASA Telematics, ο επιβάτης θα μπορεί να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση από τη θέση που βρίσκεται, καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον καθένα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από τη διεύθυνση telematics.oasa.gr. Επίσης έχει δοθεί στις τρεις πλατφόρμες και είναι ήδη διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα Android των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να την ανεβάσουν οι άλλες δύο (iOS και Windows).

Όπως δήλωσε, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης «με την εφαρμογή αυτή στο εξής όλες οι στάσεις των λεωφορείων της πρωτεύουσας καθίστανται «τηλεματικές» στάσεις, καθώς κάθε χρήστης, όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να βλέπει στο κινητό του τηλέφωνο σε πόσα λεπτά θα έρθει το επόμενο λεωφορείο στη συγκεκριμένη στάση που τον ενδιαφέρει".

Οι δυνατότητες της εφαρμογής

Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού του συγκεκριμένου λογισμικού ο χρήστης μπορεί να βρει τις ακόλουθες ενότητες:

• Πλησιέστερες Στάσεις (υποδεικνύει αυτόματα πού βρίσκεται η πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλεϊ).

• Θέσεις λεωφορείων (αποτυπώνεται η θέση των λεωφορείων πάνω σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο).

• Αφίξεις (ενημέρωση για τις αφίξεις των λεωφορείων όλων των γραμμών στις στάσεις).

• Βέλτιστη διαδρομή (μέσω αυτής μπορεί κανείς να αναζητήσει τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει, χρησιμοποιώντας ΜΜΜ από τη θέση στην οποία βρίσκεται).

• Γραμμές (παρέχονται πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ).

• Νέα (ανακοινώσεις που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες και όχι μόνο).

Τέλος, κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στα «Αγαπημένα» τις στάσεις που χρησιμοποιεί συνηθέστερα, με αποτέλεσμα να βρίσκει αυτόματα όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από αυτές σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προγραμματίζει πιο εύκολα τις μετακινήσεις του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η εφαρμογή Τelematics για την εξυπηρέτηση των επιβατών στα μέσα μεταφοράς"

Αμεσες προσλήψεις 425 δικαστικών υπαλλήλων και σε αναμονή άλλες 780

Άρωμα εκλογών εκπέμπουν οι 425 προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης (και αργότερα άλλες 780), όπως και η πλήρωση 1.710 θέσεων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου τομέα.

Από τις 2.135 θέσεις που προκηρύσσονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατανέμονται συνολικά 425 και συγκεκριμένα: α) 300 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΠΕ γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ γραμματέων και 4 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΤΕ διοικητικού -λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ διοικητικού-λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ διοικητικών γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του, «σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας» και προσθέτει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».

Σύμφωνα με την επίμαχη προκήρυξη καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν αίτηση -υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα γενικά προσόντα διορισμού, η υποβολή αιτήσεων, η προθεσμία, τα κριτήρια κατάταξης, οι πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι, τα σχετικά με το διορισμό.

Λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο υποβολής της αίτησης στο ΑΣΕΠ, τη διεύθυνση αποστολής και κάθε άλλη πληροφορία που θα διευκολύνει τους δικαιούχους μπορεί να αναζητηθεί:

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεσες προσλήψεις 425 δικαστικών υπαλλήλων και σε αναμονή άλλες 780"

Μήνυση κατά Μουζάλα για την ΒΙΑΛ καταθέτει ο δήμαρχος Χίου

Μήνυση κατά των υπευθύνων για την διαχείριση του hot spot της ΒΙΑΛ, για παραβίαση των κανόνων υγιεινής, προτίθεται να καταθέσει ο δήμος Χίου και προς τον σκοπό αυτό ελήφθη σχετική απόφαση από την οικονομική επιτροπή, το μεσημέρι της Δευτέρας, 16 Μαΐου 2016.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε σε αυτό, ούτε και σε άλλα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου, που τους έχουν τεθεί από τον δήμο Χίου και τα οποία – κατά την εκτίμηση της δημοτικής αρχής – παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου.

Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα αφορά το δίκτυο αποχέτευσης της ΒΙΑΛ, που παρουσιάζει – όπως τόνισε ο κ. Βουρνούς – προβλήματα και διαρροές, με αποτέλεσμα να χύνονται λύματα στην πέριξ του κέντρου περιοχή και να δημιουργούν εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία.

Ο δήμαρχος δεν ονομάτισε εναντίον ποίου θα στρέφεται η μήνυση, πλην – όμως – η παριστάμενη νομική σύμβουλος έκανε γνωστό ότι έχει ταυτοποιηθεί ο υπεύθυνος και θα είναι ευχερής ο εντοπισμός του από την εισαγγελία Χίου.

Προφανώς και αφού η ευθύνη λειτουργίας του hot spot ανήκει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η μήνυση θα στρέφεται κατά του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Μουζάλα.

astraparis

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά Μουζάλα για την ΒΙΑΛ καταθέτει ο δήμαρχος Χίου"

ΑΣΕΠ: Η πρόσκληση άργησε 18 χρόνια

Με καθυστέρηση... 18 ολόκληρων ετών καλούνται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998 να υποβάλουν αίτηση για 2.135 θέσεις τακτικού προσωπικού που προκήρυξε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η «πρόσκληση» αυτή αφορά στους υποψηφίους του ΑΣΕΠ που πήραν μέρος στον γραπτό διαγωνισμό, ο οποίος έγινε το 1998, έλαβαν βαθμολογία «ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005».

Η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου αφορά στην πλήρωση 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα και δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στο Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ (αρ. φύλλου 3) η υπ’ αριθμόν 1ΕΓ/2016.

Ειδικότερα, από τις θέσεις που προκηρύσσονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατανέμονται:

α) 300 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ,
β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ Γραμματέων και 4 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και
γ) 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού –Λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Δυνάμει της ως άνω προκήρυξης καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στον γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται:

- Στο Κεφάλαιο Α΄ υπό Ι οι Προϋποθέσεις Συμμετοχής και υπό ΙΙ τα Γενικά Προσόντα Διορισμού
- Στο Κεφάλαιο Β΄ η υποβολή αιτήσεων και η προθεσμία
- Στο Κεφάλαιο Γ΄ τα Κριτήρια κατάταξης οι Πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι
- Στο Κεφάλαιο Δ΄ τα σχετικά με το Διορισμό
- Στο Κεφάλαιο Ε΄ ό,τι αφορά στη Δημοσίευση της Προκήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο υποβολής της αίτησης στο ΑΣΕΠ, τη διεύθυνση αποστολής και κάθε άλλη πληροφορία που θα διευκολύνει τους δικαιούχους μπορεί να αναζητηθεί:

- Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2016/May_2016/13052016_1.csp)

- Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (http://www.minadmin.gov.gr/?p=16203).

Σημειώνεται ότι σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι της προκήρυξης είχε, μεταξύ άλλων συναφών εγγράφων, προηγηθεί και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 21703 οικ./7-4-2016 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΕΠ: Η πρόσκληση άργησε 18 χρόνια"

Την Πέμπτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το φοροτσουνάμι και τον κόφτη

Την ερχόμενη Πέμπτη εισάγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το τελευταίο νομοσχέδιο με τα εναπομείναντα μέτρα για το κλείσιμο αξιολόγησης και τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης.
Στόχος είναι να έχει εγκριθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία μέχρι την Κυριακή, ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οριστικοποιήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μορφή του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, ο οποίος θα ενεργοποιείται μόνο εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θα προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς των εσόδων και των δαπανών, για τους οποίους -σημειώνεται- η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίζει. Η έκδοση ΠΔ αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από την ίδια τη συμφωνία, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στην περίπτωση που το ΠΔ δεν εκδοθεί, τότε μόνο θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης με δυνατότητα παρέμβασης σε όλους τους κωδικούς, με εξαίρεση τους κωδικούς που αφορούν ευαίσθητες περιοχές. Τυχόν ενεργοποίηση του μηχανισμού αφορά μόνο δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, θα βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία της Eurostat και όχι σε μελλοντικές εκτιμήσεις και θα αφορά επίσης σε συγκεκριμένο ύψος προσαρμογής για συγκεκριμένες αποκλίσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να παρεμβαίνει εγκαίρως προκειμένου να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους και να μην χρειάζεται ενεργοποίηση του μηχανισμού, αποφασίζοντας έτσι η ίδια για το μίγμα πολιτικής που θα αποτρέπει και θα προλαμβάνει αποκλίσεις.
Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο επίκεντρο βρέθηκε και η επικείμενη κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αυτό που επιδιώκει η Αθήνα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου είναι ένα σαφές σχέδιο στη βάση της απόφασης της προηγούμενης συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο θα αποκαθιστά τη σταθερότητα στη χώρα και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κρίσιμο ζήτημα αυτή τη φορά, με βάση και την προηγούμενη απόφαση του Eurogroup, είναι ότι σχεδιάζεται ένας μηχανισμός ο οποίος δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά αυτόματα θα διατηρεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης
Ο αυτόματος μηχανισμός εδράζεται σε ευρωπαϊκές πρακτικές και είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αναφέρουν αρμόδιες πηγές και επισημαίνουν ότι από τον Μάρτιο 2012 το Δημοσιονομικό Σύμφωνο προβλέπει την υποχρέωση των κρατών-μελών να προβλέψουν τη δημιουργία ενός μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση που παρατηρούνται αποκλίσεις από τους μεσοπρόθεσμους στόχους.
Ειδικότερα,
Πώς θα λειτουργεί:
  • Τον Απρίλιο κάθε έτους ανακοινώνονται τα στοιχεία της Eurostat για το προηγούμενο έτος.
  • Αν η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων της συμφωνίας, κανένα απολύτως μέτρο δεν λαμβάνεται.
  • Αν η Ελλάδα βρίσκεται κάτω του στόχου που έχει τεθεί τότε θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα μειώνονται οι δαπάνες σε συγκεκριμένους κωδικούς (με μέριμνα φυσικά για τα ευαίσθητα ζητήματα όπως πχ κοινωνική πρόνοια, επιδόματα ανεργίας κλπ.). Αλλά κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να συμβεί έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.
  • Σε περίπτωση εφαρμογής του μηχανισμού αυτή θα αφορά στους ήδη συμφωνημένους από το καλοκαίρι δημοσιονομικούς στόχους. 'Αρα δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο ή για υπέρβαση των όσων είχαν ψηφιστεί (και από την ΝΔ) το καλοκαίρι.
  • Η βασική επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι με το μηχανισμό κερδίζει 3 «καθαρά» χρόνια για να προσηλωθεί απερίσπαστη στην άσκηση της πολιτικής της, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, κι αυτό διότι:
  • Τον Απρίλιο 2017 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το 2016 τα οποία πολύ εύκολα θα υπερκαλύψουν το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 0,5% (το οποίο έχει πρακτικά κλειδώσει από φέτος)
  • Τον Απρίλιο 2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το 2017 τα οποία με βάση την πρόβλεψη για 2,7% ρυθμό ανάπτυξης θα έχουν καλύψει άνετα το στόχο του 1,5%
  • Τον Απρίλιο του 2019 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το 2018 με στόχο 3,5%. Εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα λόγω του υψηλότερου στόχου αλλά η Ελλάδα αναμένεται ως τότε να έχει βγει στις αγορές και να έχει εξέλθει από το Μνημόνιο.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Την Πέμπτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το φοροτσουνάμι και τον κόφτη "

Μητρόπουλος-Κουτρουμάνης: Κόβουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ

Σε διάταξη του νέου ασφαλιστικού που προβλέπει την αναδρομική περικοπή του ΕΚΑΣ από 1/1/2016 αναφέρθηκαν τόσο ο Γ. Κουτρουμάνης, όσο και ο Α. Μητρόπουλος.

«Το ΕΚΑΣ φαίνεται ότι περικόπτεται αναδρομικά από 1/1/2016 και εδώ θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό γράφει η διάταξη που είδαμε δημοσιευμένη. Αρα θα υπάρξει παρακράτηση αναδρομικών από τη σύνταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega. 



«Το άρθρο 92 του ισχύοντος νόμου, του νέου ασφαλιστικού, προβλέπει αναδρομική περικοπή από 1/1/2016. Τα νέα κριτήρια που αποβάλλουν από το σύστημα 80.000 και πλέον συνταξιούχους με κατώτατη σύνταξη ισχύουν αναδρομικά», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ενωσης για την Υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους έκανε λόγο για «ασάφειες και αοριστολογίες του νέου νόμου» και πρόσθεσε: «θα πρέπει άμεσα να φέρει τροποποίηση ο υπουργός για να μην ζητηθεί αναδρομικά πίσω το ΕΚΑΣ που καταβλήθηκε τους πέντε μήνες που πέρασαν».



real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητρόπουλος-Κουτρουμάνης: Κόβουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ"

Στο κτήριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών

Την πολιτική της κυβέρνησης να επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών του δημοσίου μέσω της καλύτερης και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των δημόσιων κτιρίων περιέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά την παρουσίαση του ανακαινισμένου κτιρίου της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης, στη Λεωφόρο Θηβών, στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

Στο κτίριο σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να στεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης σύμφωνα με τα οποία σήμερα το δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου.

Χαρακτηριστικά είναι τα εξής, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός: σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις παρκινγκ. Πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβέρνησης γιατί δεν αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κτίριο και άλλες δυνατότητες μείωσης των δημοσίων δαπανών μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου την ώρα που επέλεγαν να μειώνουν δαπάνες με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει συνολικό πρόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση τω δημοσίων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα για το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα προβλέπει την στέγαση όλων των υπηρεσιών του σε κάθε πόλη σε ένα κτίριο.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο κτήριο του Κεράνη μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών"

Αυτός είναι ο "άτακτος" πρέσβης της Βενεζουέλα

Σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών, από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, κατά την οκτάμηνη θητεία του στην Αθήνα, το 2012, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».

Ο εν λόγω διπλωμάτης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, οι οποίες κατήγγειλαν ότι δέχονταν ψυχολογική και σωματική βία από τον Γκονσάλες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται και η κόρη ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Τα πέντε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης παρά την πίεση που δέχτηκαν να καταγγείλουν τον πρέσβη στις ελληνικές Αρχές δεν το έκαναν και προσπάθησαν να λύσουν το θέμα υπηρεσιακά, όμως ο Μαδούρο κάλυπτε και προστάτευε τον Γκονσάλες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Στα τέλη του Μαρτίου του 2013 μάλιστα, η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις καθώς ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, την οποία φέρνει στο φως το «Πρώτο Θέμα», στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τέλος εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Ο Μαδούρο στη συνέχεια αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον πρέσβη όμως τα προβλήματα των υπαλλήλων δεν τελείωσαν, καθώς ο διπλωμάτης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, που ήταν προσωπικός του φίλος, να απολύσει τις υπαλλήλους πράγμα το οποίο έγινε.

Για την εν λόγω αποκάλυψη η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση:



«Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;
Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».

Μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε τη Δευτέρα με νέα ανακοίνωση: «Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή.

Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.

Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολίασε: «Είναι μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους», συμπληρώνοντας πως «αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση».

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου για το εν λόγω θέμα.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο "άτακτος" πρέσβης της Βενεζουέλα"

Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ

Η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ εάν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο, με καθιέρωση της ψήφου στα 17, μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι φιλοδοξεί να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να ψηφίσουν τι αλλαγές και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν όπως είπε το 2019.

Διευκρίνισε πάντως ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος για να μπει πλαφόν στην βουλευτική θητεία στα 12 έτη και να υπάρξει μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.

Το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ

«H σημερινή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απλή αναλογική ότι αν αυτή καθιερωθεί η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ ξεκαθαρίζει χωρίς καμία αμφισβήτηση πόσο έχει απομακρυνθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πάγιες διαχρονικές θέσεις του ευρύτερου χώρου της αριστεράς για τις καρέκλες της εξουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατικής Αριστερά.

«Άραγε θυμάται κανείς ποιος εξήγγειλε και ζητούσε με επιμονή συνταγματική κατοχύρωση και παγιοποίηση της απλής αναλογικής για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις; Μήπως είχαν και εδώ αυταπάτες;

»Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, είναι απαραίτητες με σκοπό την πιστότερη δυνατή αποτύπωση της βούλησης των πολιτών. Ιδιαίτερα τώρα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενθάρρυνση της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων καθώς και των κυβερνήσεων συνεργασίας, που είναι ένα εμφανές πια κοινωνικό αίτημα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εκλογικό σύστημα απαλλαγμένο από στρεβλώσεις και στατιστικές αλχημείες που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ"

Μαθητές αλλάζουν νησί για να δώσουν Πανελλήνιες

Ταλαιπωρία υφίστανται οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων από νησιά των Κυκλάδων και οι οικογένειές τους, που αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη Νάξο για ένα μήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα παιδιά ρίχνονται από αύριο στη “μάχη” των Πανελλαδικών και έως τις 6 Ιουνίου που θα διαρκέσουν οι εξετάσεις.

Υποχρεώθηκαν να φύγουν μακριά από τα σπίτια τους και να διαμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νάξο, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να λειτουργήσουν μόνο 10 εξεταστικά κέντρα για τα Επαγγελματικά Λύκεια στις Κυκλάδες.

Το κόστος διαμονής των μαθητών στη Νάξο είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να αναλάβει όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των παιδιών και των γονιών τους, που τους συνοδεύουν. Είναι ενδεικτικό ότι από τους εννέα μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων που θα συμμετείχαν στις εξετάσεις, μόλις οι τέσσερις αποφάσισαν να μεταβούν τελικά στη Νάξο.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αμοργού, Δέσποινα Παναγιώτου, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, “η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του υπουργείου έθεσε τις οικογένειες εκτός προϋπολογισμού και εκτός οργάνωσης” και πρόσθεσε ότι δεν διασφαλίζεται από την πολιτεία η βασική συνταγματική αρχή των ίσων ευκαιριών.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαθητές αλλάζουν νησί για να δώσουν Πανελλήνιες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news