facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Διευκρινίσεις για τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών δίνει το υπουργείο

Διευκρινίσεις για τις εισφορές που θα καταβάλουν με το νέο Ασφαλιστικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνει το υπουργείο Εργασίας διορθώνοντας τα παραδείγματα που έδωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο, το οποίο κατηγορεί για «αλχημεία στοιχείων» εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Κ.Κόλλια. 

Τα στοιχεία του ΟΕΕ δεν αφαιρούν τις ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα και δεν συμψηφίζουν την προκαταβολή με αυτήν που καταβλήθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος, τονίζει το υπουργείο και παραθέτει τον σωστό πίνακα, «ώστε να καταστεί δυνατός ο δημόσιος έλεγχος τους και να μην επιβιώνει η δημαγωγική διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Η μεταρρύθμιση, έπαναλαμβάνει το υπουργείο, κατοχυρώνει ίσους κανόνες για όλους και ειδική μέριμνα για τους αδύναμους και τα μεσαία εισοδήματα. 

«Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων θα πληρώσει μικρότερες εισφορές από ότι με το προϋφιστάμενο σύστημα. Αυτό συμβαίνει για όλους τους πρώην ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ με πραγματικό εισόδημα από 19.000 ευρώ και κάτω και για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ (λόγω των μεταβατικών ρυθμίσεων) με εισόδημα από 24.000 ευρώ και κάτω». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία-παραδείγματα του ΟΕΕ, για οικονομολόγο ελεύθερο επαγγελματία με ετήσιο καθαρό κέρδος 12.000 ευρώ το ποσοστό εισοδήματος που του μένει μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών είναι το 35,49%. 

Για να έχει φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ, το εισόδημα από το οποίο ξεκινά η επιβολή εισφοράς και φόρων είναι 15.234 ευρώ διορθώνει καταρχάς το υπουργείο και καταληγει ότι για αυτού του ύψους το εισόδημα το ποσοστό εισοδήματος που μένει στον ελεύθερο επαγγελματία μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών είναι 61,85%, δηλαδή σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που υπολογίζει το Επιμελητήριο.

Ανάλογες αποκλίσεις εμφανίζονται μεταξύ των υπολογισμών του υπουργείου και του ΟΕΕ και για τα άλλα ύψη εισοδήματος.

Ο συγκριτικός πίνακας που παραθέτει το υπουργείο με τις ανακρίβειες -όπως επισημείνει- των στοιχείων του ΟΕΕ. 


tovima


Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις για τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών δίνει το υπουργείο"

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Μετά το 2018 η όποια συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Στη διαδικασία που αποφασίστηκε κατά το προχθεσινό Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

«Ορίσαμε μια διαδικασία, την οποία, όπως περιγράφεται και στη δήλωση του Eurogroup, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί. Από τη μια πλευρά σημειώνεται πως ό,τι υπάγεται στη διαχείριση του χρέους -τεχνικές λειτουργίες τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ESM στο πλαίσιο των δικών του δράσεων για αναχρηματοδότηση- μπορούν να γίνουν άμεσα. Αυτό είναι τεχνικό θέμα που δεν έχει να κάνει με την ουσία του προγράμματος. Πέρα από αυτό αποφασίστηκε ότι, εάν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και εάν υπάρξει ένα κενό και ο αυτόματος μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί -άρα δύο προϋποθέσεις- και τότε είναι ακόμη αναγκαίο να γίνει συζήτηση για μέτρα σε ό,τι αφορά το χρέος, τότε θα είμαστε πρόθυμοι να μπούμε σε μια συζήτηση», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Είπε ακόμα ότι υπό αυτή την έννοια αποσαφηνίστηκε η εντολή εργασίας της Συνόδου Κορυφής από το καλοκαίρι 2015 και προσέθεσε: «Τώρα αναφέρονται συγκεκριμένα κάποια θέματα, για τα οποία θα μπορέσουμε τότε να σκεφτούμε, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχουν ήδη αποφασιστεί κάποια πράγματα. Αυτό που κατά βάση συζητούμε είναι "ένας οδικός χάρτης για έναν οδικό χάρτη", δηλαδή συμφωνήσαμε μια διαδικασία, ώστε στο τέλος να αποφασίσουμε μια διαδικασία και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας υπάρχει ένα τελευταίο βήμα, όπου μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018, θα συζητήσουμε πιθανώς -εάν οι δύο προϋποθέσεις που προανέφερα υπάρχουν- ποια μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν σε ό,τι αφορά το χρέος».

Αυτό ρητά δεν είναι κούρεμα χρέους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ανέφερε ότι όλοι στο Eurogroup ήταν σύμφωνοι επ' αυτού, ενώ και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ρητά ότι αυτή η συζήτηση και οι συνεννοήσεις που περιλαμβάνονται στη Δήλωση (του Eurogroup) δεν συνιστούν ουσιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για το ελληνικό χρέος, ο κ. Γιέγκερ σημείωσε ότι δεν συνιστά τεχνικό μέτρο, αλλά πηγαίνει σαφώς πέρα από το θέμα διαχείρισης χρέους: «Αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού με μέτρα για το χρέος, τότε για αυτό έχουν εισαχθεί κάποια στοιχεία στην συζήτηση ως πιθανά στοιχεία. Αλλά και αυτό δεν είναι κάτι επαναστατικό, διότι η Σύνοδος Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού μίλησε ήδη για αναδιάρθρωση του χρέους και πρόκειται ακριβώς για αυτά τα θέματα. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι απλώς αναδεικνύονται κάποιοι πιθανοί τρόποι», δήλωσε.


«Αυτό που έκανε ο κ. Ρέγκλινγκ στο Eurogroup ήταν να φέρει τέσσερα πιθανά στοιχεία στην συζήτηση, αλλά τονίζω ότι δεν έγινε συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών για λεπτομέρειες. Όλα αυτά δεν περιλαμβάνονται στη διαχείριση χρέους, αλλά στην πιο ευρεία συζήτηση. Τώρα υπάρχει μια εντολή εργασίας στο τεχνικό επίπεδο (EWG), να επεξεργαστεί αυτή τη ρήτρα για το χρέος ως τις 24 Μαΐου. Αυτές οι συνομιλίες θα τρέξουν τις επόμενες εβδομάδες. Θα είναι σίγουρα πολύ εντατικές και στις 24 θα δούμε σε ποια διατύπωση θα καταλήξουμε. Σημαντικό, όμως, είναι ότι έχουμε ένα συνολικό αποτέλεσμα -επιτυχής ολοκλήρωση, αυτόματος μηχανισμός- και τότε μπορούμε υπό τις αναφερθείσες προϋποθέσεις και μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις, να συζητήσουμε και για τη μείωση του βάρους του χρέους», προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι στις 24 Μαΐου δεν θα αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα οδηγούσαν αναγκαστικά σε μια αλλαγή του προγράμματος.

«Θα αναδείξουμε δρόμους πώς, υπό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, στο τέλος, μετά το 2018, θα μπορούσε να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση για το χρέος».

Επισήμανε δε ότι ο ESM δίνει στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα χρήματα υπό πολύ συμφέροντες όρους και ο ίδιος αναχρηματοδοτείται από τις αγορές. «Το θέμα είναι κατά βάση πώς μπορεί κανείς να βελτιστοποιήσει την αναχρηματοδότηση του ESM στις αγορές κατά τρόπο ώστε με μια μακροπρόθεσμη προοπτική το ελληνικό βάρος χρέους να σταθεροποιηθεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο», επισήμανε.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Μετά το 2018 η όποια συζήτηση για το ελληνικό χρέος "

Κάτω από 1.000 ευρώ οι νέες συντάξεις

Τα πάνω – κάτω και μάλιστα φέρνει ο ασφαλιστικός νόμος στις νέες συντάξεις καθώς το 70% όσων πάρουν σύνταξη θα έχουν απολαβές κάτω από τα 1.000 ευρώ ακόμα κι αν έχουν πληρώσει υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Ένας υποψήφιος συνταξιούχος που έχει 20 χρόνια ασφάλισης και έπαιρνε περίπου 1.100 ευρώ μισθό, (με ποσοστό αναπλήρωσης 89%) θα πάρει μικτή σύνταξη (κύρια και επικουρική) 532 ευρώ. Ένας άλλος με τα ίδια χρόνια εργασίας, και λάμβανε περίπου 1.500 ευρώ μισθό, θα πάρει σύνταξη 582 ευρώ (με ποσοστό αναπλήρωσης 73%) .

Ένας ασφαλισμένος με 25 χρόνια που είχε μισθό 1.700 ευρώ μισθό, θα πάρει 702 ευρώ (70% ποσοστό αναπλήρωσης). Στα 30 χρόνια εργασίας, με μισθό 2.300 ευρώ (65% ποσοστό αναπλήρωσης), ένας ασφαλισμένος θα πάρει σύνταξη 979 ευρώ, ενώ με 35 χρόνια, και μισθό 1.700 ευρώ, ένας άλλος θα πάρει μικτή σύνταξη 877 ευρώ (88% ποσοστό αναπλήρωσης).

Ένας υποψήφιος συνταξιούχος που «φιλοδοξεί» η σύνταξή του να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ, θα έπρεπε να πληροί τις εξής προϋποθέσεις: - να έχει 35 χρόνια εργασίας και μισθό περίπου 2.300 ευρώ, τότε θα πάρει 1.124 ευρώ (ποσοστό αναπλήρωσης 75%) - με 35 χρόνια+ 3.000 ευρώ μισθό. Τότε θα πάρει 1.370 ευρώ (69% ποσοστό αναπλήρωσης).

Παντελώς χαμένοι είναι όσοι έχουν ασφαλιστεί για πολλά χρόνια και έχουν καταβάλλει μεγάλα ποσά σε ασφαλιστικές εισφορές, καθώς η ανώτατη σύνταξη που θα λάβουν δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ μικτά, δηλαδή τα 1.800 - 1.820 καθαρά. Ένας ασφαλισμένος με 42 χρόνια εργασίας και μισθό περίπου 3.300 ευρώ, θα πάρει μικτή σύνταξη 1.692 ευρώ, αφού θα έχει 85% ποσοστό αναπλήρωσης.

Μega

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω από 1.000 ευρώ οι νέες συντάξεις"

Στην Βουλή τροπολογία για αναλογικά διόδια

Τέλος στις διελεύσεις βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο βάζει το υπουργείο Υποδομών με τροπολογία που κατατέθηκε απόψε. Με την ίδια τροπολογία θεσπίζονται η αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια στο οδικό δίκτυο που δεν υπάγεται στις Συμβάσεις Παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων και αφορά ουσιαστικά στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες.

Αναλογική χρέωση θα υπάρχει και στις εισόδους της χώρας με προπληρωμένη κάρτα (αυτοκόλλητο στο όχημα), ενώ συνίσταται αυτοτελής υπηρεσία Οδικών Τελών υπαγόμενη στο υπουργείο Υποδομών.

Αναλυτικά με τη συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπεται απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όλων των μηχανημάτων έργου, φορτηγών, οχημάτων αγροτικής χρήσης, επαγγελματικής χρήσης και λοιπών βαρέων οχημάτων. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών μπορούν να καθοριστούν εξαιρέσεις υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για ειδικές κατηγορίες οχημάτων ιδιοκτητών όμορων περιοχών, ΚΤΕΛ που καλύπτουν συγκεκριμένους οικισμούς, κλπ.

Ως προς τις εισόδους της χώρας, ο υπουργός Υποδομών θα αποφασίζει για την υπηρεσία προπληρωμένης κάρτας διόδου για τη χρήση του συνόλου του εθνικού δικτύου ή τμήματός του επιλεγμένης διάρκειας ισχύος με αναλογική χρέωση και για τον τύπο της προπληρωμένης κάρτας (π.χ. Αυτοκόλλητου) που τοποθετείται στο όχημα.

Όσον αφορά στα διόδια, η χρέωση εφαρμόζεται ανά κατηγορία οχήματος αναλογικά
ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου αρμοδιότητας της Υπηρεσίας οδικών τελών.

ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου (ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια) «με την επιφύλαξη των Συμβάσεων Παραχώρησης που διέπονται από το Π.Δ. 60/2007 όπως ισχύει».

Επιπλέον θεσπίζεται ρητή απαγόρευση για την κατασκευή και λειτουργία νέων κατ΄ουσίαν μετωπικών διοδίων εφόσον δεν εξατομικεύονται οι χρεώσεις αυτές βάσει πραγματικής χρήσης ανά διερχόμενο όχημα.

Ο υπουργός Υποδομών εξουσιοδοτείται για την έκδοση απόφασης στην οποία καθορίζονται τα σημεία ανέγερσης σταθμών διοδίων, το ύψος των τελών και οι καθολικές απαλλαγές υποχρέωσης καταβολής τελών διοδίων σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ΑμεΑ, ανέργους, κατοίκους όμορης του δικτύου περιοχής, οχήματα εξυπηρέτησης εκτάκτων αναγκών).

Όσο για την αυτοτελή υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικών Υποδομών θα έχει ως αντικείμενο μεταξύ άλλων την ανάπτυξη και λειτουργία Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικών Υποδομών παρακολούθησης και χρέωσης τελών διοδίων, την ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης, καταγραφής και επεξεργασίας κυκλοφοριακών φόρτων, τη διαχείριση του κέντρου παρακολούθησης διοδίων της υπηρεσίας, τη σύνταξη προδιαγραφών για ενιαία αναλογικά διόδια και τη γνωμοδότηση στον υπουργό Υποδομών για τη χωροθέτηση σταθμών είσπραξης χρέωσης τελών διοδίων στο οδικό δίκτυο και σε εισόδους της χώρας.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Βουλή τροπολογία για αναλογικά διόδια"

Ο Ερντογάν απαιτεί την καταβολή των 3 δισ. ευρώ εδώ και τώρα

Νέα «σύννεφα» έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς μόλις μερικές ημέρες μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Αχμέτ Νταβούτογλου η Άγκυρα απαιτεί την άμεση καταβολή των 3 δισ. εκατομμυρίων που η Ευρώπη δεσμεύτηκε να δώσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η Τουρκία ζητά την απελευθέρωση του εν λόγω ποσού για να χρησιμοποιηθεί όπως κρίνει η κυβέρνηση της χώρας, κάτι με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να συμφωνεί. 
Ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ένωση ότι «εμπαίζει την αξιοπρέπεια του τουρκικού έθνους». Το χρηματικό αυτό «δωράκι» προς την Τουρκία αποτελεί έναν από τους όρους της συμφωνίας για το προσφυγικό αλλά Ε.Ε. και Ερντογάν διαφωνούν για τον τρόπο καταβολής του.
Η Άγκυρα ζητά το ποσό αυτό να δοθεί απευθείας στην κυβέρνηση και τις δημόσιες υπηρεσίες της. Όπως ισχυρίζεται, τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστούν σχολεία και νοσοκομεία για τα 2,7 εκατομμύρια Σύρων προσφύγων στην Τουρκία αλλά και να βελτιωθούν οι υποδομές στους καταυλισμούς.
Από την πλευρά της, η Κομισιόν επιμένει ότι το ποσό αυτό πρέπει να το διαχειρίζονται διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κάτω από την καθοδήγησή της. Ήδη, η Κομισιόν έχει εγκρίνει την απελευθέρωση 190 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν στις οργανώσεις World Food Programme και International Organisation for Migration. 
Ο Ερντογάν απαιτεί την καταβολή των 3 δισ. ευρώ εδώ και τώρα
Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην καταβολή 1 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο.
«Αυτή η χώρα φροντίζει 3 εκατομμύρια πρόσφυγες. Τι είπαν; Θα σας δώσουμε 3 δισεκατομμύρια. Λοιπόν σας έχουν δώσει τίποτα μέχρι στιγμής; Όχι. Κρατούν τη μπάλα στην σέντρα. Αν είναι να τα δώσεις, δώστα» δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Ερντογάν, και συνέχισε: «Αυτοί έρχονται εδώ, κάνουν τουρ στις κατασκηνώσεις μας και στη συνέχεια μας ρωτούν για τα προγράμματα που θα κάνουμε. Πλάκα μας κάνετε; Ποια προγράμματα; Έχουμε σε λειτουργία 25 προσφυγικούς καταυλισμούς. Τους έχετε δει. Δεν υπάρχουν προγράμματα. Τα έχουμε υλοποιήσει». 
Ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών και έκτακτων αναγκών Fuat Oktay, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Financial Times ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν υποσχεθεί να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Η Ευρώπη θα ήθελε οργανώσεις όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή η Unicef να συνεργάζονται με την τουρκική κυβέρνηση. 
Η Άγκυρα, όμως, θέλει τον τελευταίο λόγο. «Λειτουργούμε αυτούς τους καταυλισμούς καθημερινά και γνωρίζουμε ποιες είναι οι ανάγκες τους. Και αυτές οι ανάγκες είναι επείγουσες. Δεν μπορούν να περιμένουν» δήλωσε ο κ. Οktay, που παράλληλα κατηγόρησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για αναλγησία και ατελείωτη γραφειοκρατία. 
Ο Ερντογάν απαιτεί την καταβολή των 3 δισ. ευρώ εδώ και τώρα
Σουλτς: «Όχι» στην απελευθέρωση της τουρκικής βίζας μέχρι νεωτέρας
Προβλήματα στην εφαρμογή της συμφωνίας πιθανώς να δημιουργήσει και η στάση του Ευρωκοινοβουλίου στο ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην Ε.Ε. 
Ο πρόεδρός του, Μάρτιν Σουλτς, κατέστησε σαφές ότι προσωρινά τουλάχιστον οι διαβουλεύσεις δεν θα συνεχιστούν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία DLF διευκρίνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να πληροί τους όρους που έχουν συμφωνηθεί πριν να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση της βίζας. «Τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο δεν θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε τις διαβουλεύσεις εάν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι' αυτές. Την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσα τον πρόεδρο της Κομισιόν ότι θα κάνω χρήση ενός δικαιώματος που μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες. Δεν του προώθησα το σχέδιο για την απελευθέρωση της βίζας, αλλά το άφησα στο γραφείο μου γιατί οι βασικές προϋποθέσεις για τη συμφωνία μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Κομισιόν ήταν ότι θα πάρουμε το σχέδιο για την απελευθέρωση εάν η Τουρκία πληροί όλες τις προϋποθέσεις και αυτό δεν το έχει κάνει ξεκάθαρα». 
«Πολύ επικίνδυνες στιγμές» 
Την ενόχλησή του στις δηλώσεις Σουλτς εξέφρασε άμεσα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ, που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι η συμφωνία για το προσφυγικό κινδυνεύει.
 «Όλες οι συμφωνίες που έχουμε πετύχει έως τα τώρα, με καλή τη πίστη, καλή θέληση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας και παίρνοντας πολιτικά ρίσκα, βρίσκονται σήμερα σε πολύ επικίνδυνες στιγμές» ανέφερε χαρακτηριστικά από το Στρασβούργο, και συνέχισε: « Η Τουρκία εργάσθηκε πολύ σκληρά για να καταφέρει να πληροί τις προϋποθέσεις. Τα προβλήματα είναι πολιτικά και όχι μαθηματικά». 
Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν «πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ερμηνευθούν οι προσδοκίες». Στο δε θέμα για τις βίζες, κατά την άποψή του είναι η πολιτική ερμηνεία η πιο σημαντική και σύμφωνα με αυτήν την ερμηνεία, «η Τουρκία πληροί επαρκώς τις προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει το Κοινοβούλιο τη διαδικασία».
Financial Times, Deutsche Welle/ethnos


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν απαιτεί την καταβολή των 3 δισ. ευρώ εδώ και τώρα"

Ο Σουλτς μπλοκάρει τη βίζα για τους Τούρκους

«Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Εζεμέν Μπαζκίρ, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ύστερα από 45λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.

Ο κ. Σουλτς εξήγησε ότι δεν έστειλε το απαραίτητο έγγραφο για τις βίζες στην αρμόδια επιτροπή για την εκκίνηση της διαδικασίας απελευθέρωσης, διότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση για την απελευθέρωση.

Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε στις θέσεις της Άγκυρας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και υποστήριξε ότι με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε αλλαγή στη νομοθεσία για την τρομοκρατία.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σουλτς μπλοκάρει τη βίζα για τους Τούρκους"

Ο Τσακαλώτος αύξησε το χαρτοφυλάκιο σε ένα χρόνο κατά 720.000 ευρώ!

Σε αύξηση επενδυτικού χαρτοφυλακίου κατά 720 χιλ. ευρω μέσα σε μια μόνο οικονομική χρήση, δηλαδή μεταξύ 2011 και 2012 προχώρησε ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων με διπλές εθνικές εκλογές και με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της αξιωματικής πλέον αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος πήρε τα δικά του "ρίσκα" αποκτώντας ομόλογα 1.177.075 ευρω και 458.580 λιρών Αγγλίας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του πλανήτη μεταξύ των οποίων οι Templeton, Incesxo Perpetual, Blackrock, Credit Suisse, JP Morgan κ.ά.

Μια χρονιά πριν, ο υπουργός Οικονομικών διέθετε σε τιμές κτήσης ομόλογα και χρηματοοικονομικά προιόντα - παράγωγα αξίας 457.831 ευρώ και 107.000 λιρων Αγγλίας οπότε η αύξηση είναι αλματώδης. 

Το 2012 διπλασίασε τις καταθέσεις του στο εξωτερικό
Καταθέσεις μειωμένες μεν κατά 60 χιλ. ευρώ περίπου το 2012 έναντι του 2011 (στις 236.461,75 ευρώ έναντι 291.298 ευρώ το 2011) αλλά και μεγάλη ροή εξαγωγής χρημάτων του σε ξένες τράπεζες, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πόθεν έσχες που παρουσιάστηκε σήμερα από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ενώ το 2011 ο κ. Τσακαλώτος παρουσίαζε 41.057,01 ευρώ και 53.989,01 λίρες Αγγλίας σε ξένες τράπεζες, με 207.782,33 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, το επόμενο έτος που ήταν και κρίσιμο εκλογικά με μεγάλη ανασφάλεια ως προς τις τράπεζες, ο υπουργός είχε σε ξένες τράπεζες 88.965,36 ευρώ και 56.602,44 λίρες Αγγλίας. Δηλαδή σχεδόν διπλασίασε τις καταθέσεις του στο εξωτερικό, μειώνοντας αυτές στη χώρα μας!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο κ. Τσακαλώτος ενώ αυξανόταν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 η δύναμη του κόμματος του θεαματικά, αποτελώντας τότε τη δεύτερη δύναμη στη χώρα, επέλεξε να βγάλει τόσα χρήματα σε ξένες τράπεζες. 

Εισοδήματα
Αναλυτικά, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε εισοδήματα 45.512,63 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 16.737,72 ευρώ από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα 130.145,37 ευρώ.

Αμετάβλητη παρέμεινε η ακίνητη περιουσία του ζεύγους Τσακαλώτου, το οποίο παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα με αυτό που ξεχωρίζει να είναι ένα σπίτι 432 τ.μ. 

Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει ο Υπουργός εμφανίζονται κολοσσοί όπως η BLACKROCK , Templeton Asian Growth, BFG, Pioneer κλπ.

Ο υπουργός Οικονομικών διατηρεί υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας αλλά και της Βρετανίας. Συγκεκριμένα σε ελληνικές τράπεζες δηλώνει καταθέσεις 206.190 ευρώ, 2079 λίρες Αγγλίας και 523 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ δηλώνει καταθέσεις και σε τράπεζα του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε δύο τράπεζες της Βρετανίας (NAT WEST και The Co-operative Bank) 26.221 λίρες Αγγλίας.

Τέλος στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Υπ.Οικονομικών εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τριών Ι.Χ αυτοκινήτων.

Η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
«Δυστυχώς ο πατέρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είναι ο… Γουώρεν Μπάφετ για να κερδίσει 702 χιλ. ευρώ μέσα σ’ ένα χρόνο, όπως υποστηρίζει το Πρώτο Θέμα! Ειδικά, μάλιστα, όταν είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια που, όπως όλοι γνωρίζουν, έχασαν σε αξία τις χρονιές που αναφέρει το Πρώτο Θέμα. Γι’ αυτό και τα περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση.

Συνολικά, όμως, το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σχετικά με τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι απολύτως αναληθές και παραπλανητικό. 

Τα νούμερα τα οποία παρουσιάζει το δημοσίευμα είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής, με το συντάκτη του να προσθέτει και να αφαιρεί ό,τι θέλει προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Για παράδειγμα αναφέρει το δημοσίευμα ότι μεταξύ 2011 - 2012 «ο κ. Τσακαλώτος πήρε τα δικά του "ρίσκα" αποκτώντας ομόλογα 1.177.075 ευρώ και 458.580 λιρών Αγγλίας».  Για να προκύψουν, όμως, τα νούμερα αυτά, ο συντάκτης πρόσθεσε και περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί το 2003, χωρίς, μάλιστα, να λαμβάνει υπόψη του ότι τα περισσότερα έχουν ήδη πωληθεί! 

Είναι προφανές, επίσης, ότι ο συντάκτης δεν μπορεί να διαβάσει (η αθώα εκδοχή…) το πόθεν έσχες αφού αγνοεί τη στήλη 2 («κατάσταση ή μεταβολή») με την οποία είναι προφανές τι έχει πωληθεί και τι παραμένει στην κατοχή του Υπουργού.

Η πραγματική εικόνα της περιουσιακής κατάστασης του Υπουργού Οικονομικών προκύπτει αν εξετάσει κανείς την αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων. Σε σχέση, μάλιστα, με το «πόθεν έσχες» της προηγούμενης χρονιάς θα διαπιστώσει ότι η αξία του  χαρτοφυλακίου του είναι συνολικά μειωμένη. Το ίδιο συμβαίνει και για τις τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι και αυτές μειωμένες.

Όσον αφορά τα ακίνητα η φράση του δημοσιεύματος «παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα», διαστρεβλώνει την πραγματικότητα καθώς πρόκειται για τρία ακίνητα (πατρικό στην Πρέβεζα, ακίνητο εξ ημισείας με τη σύζυγό του και ακίνητο του πατέρα του).

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα, ο Υπουργός Οικονομικών είναι συνδικαιούχος στους συγκεκριμένους επενδυτικούς λογαριασμούς, δεν ασχολείται ο ίδιος με τη διαχείρισή τους καθώς δεν του ανήκουν τα χρήματα. Όλοι οι Έλληνες γονείς έχουν τα παιδιά τους συνδικαιούχους! Και ο πατέρας του υπουργού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση». 



Η ανταπάντηση του protothema.gr: Δημιουργική λογιστική και κουβέντα για τις καταθέσεις στο εξωτερικό
Δίχως κακοπιστία αλλά και με δεδομένα τα στοιχεία που ο ίδιος παραθεσε στο πόθεν έσχες και τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, παρουσιάσαμε σήμερα την οικονομική κατάσταση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και της οικογένειας του. Την ίδια στιγμή όμως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ. κι όχι πάντως ο ίδιος ο υπουργός) επιχειρούν να απαντήσουν με τη δική τους «δημιουργική λογιστική». Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σε non paper που κυκλοφόρησε για λογαριασμό του υπεύθυνου υπουργού για τα σύνθετα οικονομικά της χώρας μας και γνωστού καθηγητή Οικονομικών, υπάρχει η παραδοχή πως τα περιουσιακά του στοιχεία τα διαχειρίζεται ο ...πατέρας του.

Όπως και να έχει, ενώ φαίνεται στη στήλη Α. 1.3 των μετοχών και συγκεκριμένα στη στήλη ΑΞΙΑ ΚΤΗΣΗΣ πως ο υπουργός αγόρασε μετοχές, αμοιβαία, ομόλογα και άλλα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα σε ημερομηνίες μεταξύ του Απριλίου του 2012 (10/4/2012) έως και τον Ιούνιο του 2013, από την πλευρά συνεργατών του υπουργού υπογραμμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος «είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια που, όπως όλοι γνωρίζουν που  έχασαν σε αξία τις χρονιές που αναφέρει το Πρώτο Θέμα. Γι’ αυτό και τα περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση». Θα πρέπει να επισημάνουμε στους γνωστούς κύκλους του υπουργείου Οικονομικών (τους ιδιους που μιλούσαν για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων πέρυσι καιπου σήμερα επιχαίρουν γι τη συμφωνία με την Τρόικα) πως το πόθεν έσχες γίνεται για να μάθουμε το "από που" και "πόσα" περιουσιακά στοιχεία έχει το κάθε πολιτικό πρόσωπο. Όχι για να πληροφορηθούμε εάν οι επενδυτικές του επιλογές ευδοκίμησαν ή όχι.

Κι αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο κ. Τσακαλώτος σε τιμές κτήσης παρουσιάζεται σε σαφώς καλύτερη θέση το 2012 έναντι του προηγούμενου έτους με ομολογίες αξίας 1.177.075 ευρώ και 458.580 λιρών Αγγλίας έναντι 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών.Μια απλή ανάγνωση στο πόθεν έσχες πείθει και τους πιο δύσπιστους. Τώρα το αν η επενδυτική του προσπάθεια δεν πήγε καλά ή όχι, είναι θέμα των οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων του υπουργού και φυσικά της τσέπης του.

Οι ιδιοι κύκλοι προφανώς επειδή ξεχάστηκαν και δεν θέλησαν να δουν τη στήλη του πόθεν έσχες που δίνει ξεκάθαρα τις ημερομηνίες κτήσης αυτών εντός της διετίας 2012- 2013, αναφέρουν πως "ο κ. Τσακαλώτος έχει πουλήσει τα περισσότερα ομόλογα του  και πως για να προκύψουν, τα νούμερα αυτά, προστέθηκαν και περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί το 2003".  Όμως το ποθεν έσχες αναφέρεται σε τιμές κτήσης, παρουσιάζει τον συγκεκριμένο κωδικό αγοράς περιουσιακών στοιχείων και περιέχει ξεκάθαρες ημερομηνίες αυτών.

Μετά από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε οτι ενδεχομένως συμβαίνουν δύο πράγματα.

Είτε ο κ. Τσακαλώτος υπέπεσε σε ένα "λαθακι' ως προς την συγγραφή του πόθεν έσχες του ανάλογο με το ...λαθάκι του συναδέλφου του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη (άρα καλό θα ειναι να κάνει κάποια διόρθωση), είτε ο υπουργός και ο λογιστής του αγνοούν τι εστί 'τιμή κτήσης" και επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτή ως "τιμή αποτίμησης".



Καμία κουβέντα για τις καταθέσεις στο εξωτερικό
Πάντως απο την πλευρά του υπουργού συμπληρώνεται πως "η  πραγματική εικόνα της περιουσιακής κατάστασης του προκύπτει αν εξετάσει κανείς την αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων. Σε σχέση, μάλιστα, με το «πόθεν έσχες» της προηγούμενης χρονιάς θα διαπιστώσει κανείς ότι η αξία του  χαρτοφυλακίου του είναι συνολικά μειωμένη". Το ίδιο συμβαίνει και για τις τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι και αυτές μειωμένες". Τέλος, αυτό που δεν απαντά ο υπουργός είναι το γιατί αύξησε τις καταθέσεις του σε ξένες τράπεζες κατά 90% συγκριτικά με το 2011, μειώνοντας την παρουσία του στις δοκιμαζόμενες τότε από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές εθνικές εκλογές τράπεζες.Μήπως κι αυτος οπως η πρώην συνάδελφος του κ. Βαλαβάνη είχαν κάποια ειδική ενημέρωση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και μετέφεραν χρήματα εκτός Ελλάδος;
















protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσακαλώτος αύξησε το χαρτοφυλάκιο σε ένα χρόνο κατά 720.000 ευρώ!"

Μέχρι τις 24 Μαΐου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Αθήνας

Τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 24 Μαΐου 2016 αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας, οι οποίοι ετοιμάζονται να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα κατά των πράξεων που αφορούν στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, ενώ αλλάζει και το πλαίσιο της χορήγησης αδειών.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά την -με συνοπτικές διαδικασίες- ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου την Κυριακή 8.5.2016, αποφάσισε τα εξής:

1. Καταγγέλλει ότι ο νέος νόμος: α) είναι κατάφωρα και πολλαπλώς αντισυνταγματικός, β) δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, β) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, δ) δεν συνοδεύτηκε από αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση των επίμαχων ρυθμίσεων.

2. Θα ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα και μέσα κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του.

3. Οι έμμισθοι δικηγόροι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα απόσχουν από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.)

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τις 24 Μαΐου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Αθήνας"

«Αθωώνουν» την ξαδέρφη του Πολάκη για την κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων

Ως «ανάρμοστη συμπεριφορά» χαρακτηρίζουν από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης την κλοπή 15 φιαλιδίων πεθιδίνης που είχε διαπράξει η ξαδέρφη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη πριν ένα χρόνο.

Η Νεκταρία Πολάκη εμφανίστηκε σήμερα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ υπό... προστασία και κάτω από άκρα μυστικότητα και μάλιστα εισήλθε από την πλαϊνή πόρτα που είναι για τους υπουργούς.

Ο πειθαρχικός φάκελος της απεστάλη από την νέα διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), την αναισθησιολόγο Έλενα Μαυρομάτη, αναφέροντας το όνομα της γιατρού που παραπέμπεται και το πειθαρχικό αδίκημα.

Ο χαρακτηρισμός του αδικήματος της κλοπής ναρκωτικών σκευασμάτων αναφέρεται ως εξής: «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας» και ουσιαστικά... παραπέμπει στην αθώωση της για ένα αδίκημα που η ίδια ομολόγησε ότι διέπραξε πέρυσι τον Μάιο. Και η ποινή της με τον παραπάνω χαρακτηρισμό του αδικήματος αναμένεται να είναι από επίπληξη μέχρι στέρηση αποδοχών.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αθωώνουν» την ξαδέρφη του Πολάκη για την κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων "

Τον Ιούνιο επιστρέφουν οι ελληνικές τράπεζες στην κανονική χρηματοδότηση της ΕΚΤ

Την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην κανονική χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 2 Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα αποφασίσει να ξαναρχίσει να δέχεται, κατ’ εξαίρεση, τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες ως αξιόπιστη εγγύηση για την παροχή χρηματοδότησης.

Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά ιδρύματα θα βγουν από τον σαφώς πιο ακριβό έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA), όπου βρίσκονται από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τότε, η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να σταματήσει να δέχεται τους ελληνικούς τίτλους ως εγγυήσεις καθώς η διαπραγματευτική γραμμή της νέας ελληνικής κυβέρνησης είχε προκαλέσει αβεβαιότητα όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης.

Με δεδομένο ότι θα ελληνικά ομόλογα αξιολογούνται ακόμα κάτω από το επίπεδο επένδυσης, η ΕΚΤ δεν μπορεί να τα δεχτεί παρά μόνο αν υπάρχει εξαίρεση, την οποία παρέχει το πρόγραμμα στήριξης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να ανοίξει το δρόμο συμμετοχής της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που εφαρμόζει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τις πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η ΕΚΤ προκειμένου να συμπεριλάβει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγορών θα πρέπει προηγουμένως εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, να έχει προχωρήσει και η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους κάτι που λογικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Ιούνιο επιστρέφουν οι ελληνικές τράπεζες στην κανονική χρηματοδότηση της ΕΚΤ "

Η απάντηση της Θάνου στον Βγενόπουλο

Έντονη είναι η αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου στην μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου δηλώνει πως πρόκειται για «αθλιότητες, κατασκευασμένα, αισχρά ψεύδη» και τονίζει πως «μόλις πάρω τη μήνυση στα χέρια μου και ενημερωθώ, θα καθορίσω τις περαιτέρω ενέργειες μου».

Σε συνομιλητές της δε επισημαίνει πως πριν από ένα μήνα περίπου με ανακοίνωση της είχε αναφερθεί στις «βολές» που δέχεται «από ορισμένα πρόσωπα, τα οποία παραπληροφορούν τους Έλληνες πολίτες, προσπαθώντας να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους προς τον θεσµό και προς το πρόσωπό µου, επειδή, προφανώς “ενοχλούνται”µε την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων µου».

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εντάσσει και τη σημερινή μήνυση σε βάρος της από τον επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της Θάνου στον Βγενόπουλο"

Μήνυση κατά του Ν. Τόσκα από κατοίκους της Ειδομένης

Μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Τόσκα κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης, έξι κάτοικοι της Ειδομένης, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή, για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς καταγγέλλεται -μεταξύ άλλων- η «πλήρης απουσία κρατικού ελέγχου από καταυλισμούς καίριας σημασίας, όπως ο καταυλισμός της Ειδομένης, με ευθύνη κυρίως του ως άνω μηνυόμενου, ο οποίος δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή ένα "ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Περαιτέρω σημειώνεται ότι «στον οικισμό μας καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί στα σπίτια του χωριού αλλά και στις δημόσιες υποδομές αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν». Επισημαίνεται δε ο κίνδυνος «που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ως προς την υγεία τους ή ακόμη και τη ζωή τους, ελλείψει οποιασδήποτε βοήθειας από αρμόδια κρατικά όργανα».

Υπό τις παραπάνω συνθήκες -αναφέρεται- τελούνται μία σειρά από ποινικά αδικήματα, όπως αυτά της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παραβίασης μέτρων για την παράλειψη ασθενειών κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά του Ν. Τόσκα από κατοίκους της Ειδομένης"

Βγενόπουλος: “Moυ ζητούσαν χρήματα” - ΒΙΝΤΕΟ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του Ανδρέα Βγενόπουλου, προέδρου της MIG με τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, μετά και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις σε υποθέσεις που προκάλεσαν μεγάλες συζητήσεις (Τσατάνη, Παπαγγελόπουλος, LAIKI BANK κτλ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Νεώτερες σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες για τη Δικαιοσύνη και όχι μόνον» ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι κατέθεσε την Τρίτη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας.


Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης τύπου:



Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου:



Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κυρία Θάνου, επιχειρηματία-φίλης της και συγγενικών προσώπων. 

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος. 



Η μηνυτήρια αναφορά - την οποία επέλεξε να μη δώσει στη δημοσιότητα για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητος - αφορά στα αδικήματα της απόπειρα εκβίασης κτλ.

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν πως σύντομα θα υπάρξει απάντηση από την κα. Θάνου, αλλά παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη χρονική συγκυρία των όσων κατήγγειλε ο κ. Βγενόπουλος.

Παράλληλα ήγειραν θέμα σκοπιμότητας τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί επιβεβαίωση των όσων είχε δηλώσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο παρελθόν περί συμφερόντων, τα οποία πλήττονται από την αμερόληπτη στάση της έναντι πάντων.


zougla


Διαβάστε Περισσότερα » "Βγενόπουλος: “Moυ ζητούσαν χρήματα” - ΒΙΝΤΕΟ"

Μήνυση κατέθεσε η Σ. Παπαδόγιαννη για τον τραυματισμό της στο συλλαλητήριο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού αλλά και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το μέλος της ΛΑΕ, Σόφη Παπαδόγιαννη.

Η κ. Παπαδόγιαννη ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το ασφαλιστικό, στην πλατεία Συντάγματος.

Η προσφεύγουσα ζητεί την διενέργεια έρευνας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων και των επικεφαλής τους, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Οπως αναφέρει, οι μηνυόμενοι έχουν τελέσει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με την επιβαρυντική περίσταση και ότι το αδίκημα τελέστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Κατηγορεί δε, τους φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στη μήνυση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που ενεργούσαν στην πλατεία Συντάγματος «με προφανή σκοπό την διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους δεν δίστασαν να ρίψουν ασφυξιογόνα βλήματα, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και μάλιστα με ρίψη βολών στο ύψος των κεφαλιών των διαδηλωτών».

Σημειώνει, επίσης, ότι οι ρίψεις έγιναν «με άμεσο δόλο τουλάχιστον πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ενδεχόμενο δόλο ανθρωποκτονίας».

Τέλος, για την επίθεση που δέχτηκε η κ. Παπαδόγιαννη αναφέρει πως εάν εντελώς τυχαία δεν είχε στρέψει το πρόσωπο της προς αντίθετη κατεύθυνση η βολή θα την έβρισκε «στο πρόσωπο ή σε άλλο μαλακό σημείο του κεφαλιού γεγονός που θα μπορούσε να μου προκαλέσει θανατηφόρα ή σε κάθε περίπτωση βαρεία σωματική βλάβη».

Σε δηλώσεις της έξω από το γραφείο του εισαγγελέα η κ. Παπαδόγιαννη είπε:

"Κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό μου στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου στη διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Υπεύθυνη γι' αυτόν τον τραυματισμό, ο οποίος θα μπορούσε να είχε αποβεί και μοιραίος για τη ζωή μου δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ που μας επιτέθηκαν με μία απερίγραπτη βιαιότητα στο μπλοκ της ΛΑΕ και σε άλλους διαδηλωτές με τυφλά χτυπήματα δολοφονικά, ρίχνοντας δακρυγόνα όχι στα πόδια αλλά στο κεφάλι.

Υπεύθυνοι είναι επίσης η ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οι οποίοι έδωσαν τις εντολές πάση θυσία να διαλυθεί η συγκέντρωση που εξελισσόταν μπροστά στη Βουλή, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες ακραίων πρακτικών βίας και καταστολής που ασκήθηκαν σε βάρος μίας ειρηνικής διαδήλωσης.

Υπό την έννοια αυτή η μήνυση που κατέθεσα είναι και μία πράξη αντίδρασης στην επιλογή της Κυβέρνησης να εκκενώσει βιαίως το Σύνταγμα για να μην σταλεί από εκεί που είναι και ένας χώρος-σύμβολο της αντιμνημονιακής πάλης του λαού μας, να μην σταλεί και να μην εξαπλωθεί το μήνυμα αντίστασης στα μνημονιακά μέτρα, αλλά και να επιδείξει η Κυβέρνηση πυγμή και αποφασιστικότητα στους δανειστές ότι θα περάσει όλα τα μέτρα, όλες τις δεσμεύσεις που έχει πάρει απέναντι τους, ακόμα κι αν είναι να σπάει τα κεφάλια αυτών που αντιστέκονται.

Ένα είναι βέβαιο, ότι με τρομοκρατία, με χημικά, με ΜΑΤ, με βία καμία Κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει διασωθεί. Ούτε αυτή η Κυβέρνηση των μνημονίων Τσίπρα».

Ο δικηγόρος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΛΑΕ Δημήτρης Σαραφιανός επεσήμανε:

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων πηγαίνει χεράκι-χεράκι και ροπαλάκι- ροπαλάκι με την καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Η μήνυση αυτή κατατίθεται γιατί αυτό το άγος της ρίψης επικίνδυνων χημικών στις διαδηλώσεις πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μας φοβίζουν».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι:

«Έχει καταλυθεί κυριολεκτικά κάθε έννοια και κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Απατώνται αν πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι μπορούν με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΛΑΕ και διαδηλωτών να διασώσουν τα μνημόνια. Δεν θα διασωθούν τα μνημόνια, θα σαρωθούν από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Την Κυριακή το βράδυ ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, όλοι εκεί για μια μεγάλη ολονυχτία».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατέθεσε η Σ. Παπαδόγιαννη για τον τραυματισμό της στο συλλαλητήριο"

Φίλης για Πανελλαδικές: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας δημοσίευμα που φέρει τους εκπαιδευτικούς να απεργούν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων.

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε επίσης, στο φοιτητικό επίδομα, στο ολοήμερο σχολείο, στο μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και στον Αμβρόσιο.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη να κοπεί το φοιτητικό επίδομα, διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε πως «υπάρχει και έχει ανακοινωθεί μία διαδικασία για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος».

Για το ολοήμερο σχολείο

Αναφερόμενος στο ολοήμερο σχολείο, είπε: «Για πρώτη φορά ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, για όλα τα παιδιά και όχι σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως συνέβαινε πριν». Υπογράμμισε, ότι μόλις 50.000 από τους 600.000 μαθητές πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο. Τόνισε πως «θα εμπλουτίσουν το δημόσιο σχολείο» μαθήματα, όπως ξένες γλώσσες και θεατρική αγωγή, ενώ υποστηρίζοντας την αλλαγή στο ωράριο, επικαλέστηκε μελέτες που δείχνουν ότι «δεν κάνει καλό στα παιδιά να μένουν επτά ώρες σε αίθουσες που συχνά δεν είναι λειτουργικές».

Σχετικά με τα κριτήρια για την εγγραφή παιδιών στο ολοήμερο σχολείο, επισήμανε ότι δεν αλλάζουν και πρόσθεσε ότι «όλες οι ευαίσθητες κατηγορίες παιδιών θα ικανοποιηθούν». Για τα νηπιαγωγεία ξεκαθάρισε ότι «μειώνεται ο ελάχιστος αριθμός των παιδιών» καθώς «από 7 το μίνιμουμ πάει στα 5». «Θέλουμε να έρθουν στο σχολείο και τα προνήπια» υπογράμμισε.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών και τον Αμβρόσιο

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το μάθημα των Θρησκευτικών, διευκρίνισε ότι «το μάθημα δεν καταργείται, αλλά αλλάζει, αναμορφώνεται», περιγράφοντας ότι θα δοθεί βάρος στο πολιτιστικό κομμάτι του χριστιανισμού, αλλά και στο «άνοιγμα» σε άλλες θρησκείες.

Για τις επισκέψεις κληρικών στα σχολεία, ξεκαθάρισε ότι «θα πηγαίνουν στα σχολεία, αλλά εκτός διδακτικής ώρας», ενώ απέκλεισε τον έλεγχο των θεολόγων από τους κληρικούς. «Ο ρόλος του σχολείου είναι η μάθηση και όχι τα κηρύγματα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε ότι αποτελούν κηρύγματα μίσους δηλώσεις, όπως του μητροπολίτη Αμβρόσιου.

Για τη συμφωνία και τον «κόφτη»

Αναφορικά με την αξιολόγηση και τη συμφωνία είπε πως «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ευχαριστημένη από το κλείσιμο της αξιολόγησης, χωρίς πρόσθετα μέτρα και όχι μόνον εγώ». «Η δικαίωση έρχεται βήμα - βήμα» σημείωσε αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup.

«Υπάρχουν μέτρα που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση και όχι τη μείωση των μισθών και των συντάξεων» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι «δεν θίγονται οι παρούσες συντάξεις», ενώ μίλησε και για ρήτρα ανάπτυξης που έχει θεσμοθετηθεί για τις συντάξεις.

«Είμαστε σε μια φάση ανάκαμψης και αυτό θα φανεί άμεσα στην οικονομία», εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «δεν θα χρειαστεί η χρήση του "κόφτη"». «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και μέσα από ένα σχέδιο ανάπτυξης προσπαθεί να προχωρήσει» είπε, τονίζοντας ότι «προεκλογικά δεν κοροϊδέψαμε κανέναν». «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής» και αναφέρθηκε στα Panama Papers, ενώ για την αύξηση σε έμμεσους φόρους είπε «θα το δούμε», χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης για Πανελλαδικές: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων"

ΙΣΑ: Πάνω από 2 μήνες η αναμονή για ακτινοθεραπεία στα νοσοκομεία

Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, ξεπερνά σταθερά τους δύο μήνες, ενώ σε κάποια νοσοκομεία φτάνει τους πέντε μήνες, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενή και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου».

Ενδεικτικά, αναφέρει την περίπτωση 55χρονου ασθενή, για τον οποίο εκκρεμεί αίτημα για έναρξη ακτινοθεραπείας από τον περασμένο Ιανουάριο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «ο τεχνολογικός εξοπλισμός των Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας». Όπως επισημαίνει, με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα.

«Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την ζωή των ασθενών, με δεδομένο ότι παραβιάζονται οι κανόνες άσκησης ιατρικής και οι κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες (θεραπευτικά πρωτόκολλα)», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Πάνω από 2 μήνες η αναμονή για ακτινοθεραπεία στα νοσοκομεία"

Οι δηλώσεις Πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών και βουλευτών Χρήσης 2012 (Οικονομικό Έτος 2013)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2013 (για χρήση του 2012) των πολιτικών προσώπων.

Κατά τον χρόνο που υποβλήθηκαν τα «πόθεν έσχες» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν είχαν εκλεγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, και ως εκ τούτου οι δηλώσεις του περιουσιακής κατάστασης δεν συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο» που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. Μολονότι, το 2012 ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν ήταν μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, η δήλωση περιουσιακής του κατάστασης έχει περιληφθεί στα δημοσιοποιούμενα «πόθεν έσχες», ως γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει, από κοινού με την σύζυγό του, συνολικά εισοδήματα 85.000 ευρώ. Ο ίδιος δηλώνει καταθέσεις 17,30 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και η σύζυγός του 7.819 ευρώ σε τρεις τράπεζες. Κατέχουν τέσσερα ακίνητα (δύο οικίες, ένα διαμέρισμα και ένα βοσκοτόπι). Κατέχει δυο ΙΧ αυτοκίνητα: 2.000 κυβικών και 3.500 κυβικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει εισόδημα 69.324 ευρώ (τα 66.700 από την βουλευτική του αποζημίωση και 2.460 από λοιπά έσοδα). Δεν εμφανίζει αλλαγές στην ακίνητη περιουσία του και κατέχει ένα διαμέρισμα 114 τ.μ., στην Κυψέλη. Διαθέτει καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 7.099 ευρώ. Κατέχει μηχανή BMW 652 κυβικών. Σύμφωνα με την δήλωσή του, με ημερομηνία 30.9.2013, ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης -ο οποίος κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσής του ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνει συνολικό εισόδημα 81.601 ευρώ (70.397 από την βουλευτική του αποζημίωση και 11.203 ευρώ από άλλα έσοδα). Έχει 21 εγγραφές σε ακίνητα, τα οποία είτε του ανήκουν εξ ολοκλήρου, είτε κατέχει ποσοστό συνιδιοκτησίας (μεταξύ των οποίων μια κατοικία 570 τ.μ) Το 2012, πούλησε ένα οικόπεδο στα Χανιά από γονική παροχή έναντι τιμήματος 342.000 ευρώ. Το 2013, εμφανίζεται να έχει αγοράσει μετοχές Samsung Electronics, αξίας 10.912 δολαρίων. Συμμετέχει στην επιχείρηση Κήρυκας Χανίων με το ποσό των 307.150 ευρώ. Οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα και την HSBC φτάνουν στο ποσό των 162.256 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο, 1390 κυβικά, το οποίο απέκτησε το 2011.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, μαζί με την σύζυγό του, Ελένη Ζαρούλια, εισοδήματα 271.050 ευρώ (τα 41.000 ευρώ ο ίδιος και 46.179 ευρώ η σύζυγός από τις βουλευτικές αποζημιώσεις τους και τα υπόλοιπα από άλλα έσοδα). Έχουν καταθέσεις 183.372 ευρώ. Ο ίδιος είναι κάτοχος ατομικής επιχείρησης και η σύζυγός του είναι μέτοχος ανώνυμης εταιρίας που κληρονόμησε το 2002. Έχουν εγγραφές 10 ακινήτων (μεταξύ αυτών τεσσάρων καταστημάτων και δύο διαμερισμάτων).

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά δηλώνει, μαζί με τον σύζυγό της, εισοδήματα 70.804 ευρώ. Έχουν εγγραφές 29 ακινήτων. Η ίδια είναι ιδιοκτήτρια δύο οικιών, 258 τ.μ. και 62 τ.μ.. Κατέχει 219 τίτλους μετόχων της Εθνικής τράπεζας και του Αστέρα Βουλιαγμένης, συνολικής αξίας 400 ευρώ και έχει καταθέσεις 5.200 ευρώ. Ο σύζυγός της κατέχει αυτοκίνητο αξίας 24.561 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίζει εισοδήματα από κοινού με την σύζυγο του περίπου 44.000 ευρώ. Έχουν έξι εγγραφές ακινήτων (εκ των οποίων ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών). Διαθέτουν καταθέσεις περίπου 12.500 ευρώ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δηλώνει συνολικό εισόδημα, από κοινού με την σύζυγό του, 179.493 ευρώ (72.231 ευρώ από την βουλευτική του αποζημίωση και 72.000 ευρώ από ενοίκια και η σύζυγός του 32.967 ευρώ εισόδημα και 2.100 από ενοίκια). Έχει 21 εγγραφές ακινήτων (μεταξύ αυτών 11 γραφεία, διαμέρισμα σε ποσοστό 50%, 509 τ.μ.). Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 44.439 ευρώ, 16 λίρες Αγγλίας και 80 δολάρια. Ο ίδιος κατέχει αυτοκίνητο 6.000 κυβικών και ένα ακόμη 5.000 κυβικών (που βρίσκεται σε ακινησία, λόγω αδυναμίας πώλησής του) και η σύζυγός του αυτοκίνητο 2.000 κυβικών. Έχουν ένα φουσκωτό ανοιχτού τύπου σκάφος 8,3 m.

Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Χρήσης 2012 (Οικονομικό Έτος 2013)



Βουλευτές - Υπουργοί - Ευρωβουλευτές
ΕπώνυμοΌνομαΔήλωση
ΑβραμίδηςΓαβριήλΔήλωση
ΑβραμόπουλοςΔημήτριοςΔήλωση
ΑγαθοπούλουΕιρήνη-ΕλένηΔήλωση
ΑγάτσαΑριάδνηΔήλωση
ΑηδόνηςΧρήστοςΔήλωση
ΑθανασιάδηςΑλέξανδροςΔήλωση
ΑθανασίουΧαράλαμποςΔήλωση
ΑθανασίουΑθανάσιος (Νάσος)Δήλωση
ΑϊβαλιώτηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΑλεξανδρίδουΒασιλικήΔήλωση
ΑλεξόπουλοςΑπόστολοςΔήλωση
ΑλεξόπουλοςΧρυσοβαλάντηςΔήλωση
ΑλευράςΑθανάσιοςΔήλωση
ΑλιβιζάτοςΠέτρος - ΠαύλοςΔήλωση
ΑμανατίδηςΙωάννηςΔήλωση
Αμμανατίδου-ΠασχαλίδουΕυαγγελία (Λίτσα)Δήλωση
ΑμοιρίδηςΙωάννηςΔήλωση
ΑναγνωστάκηςΔημήτριοςΔήλωση
ΑναστασιάδηςΣάββαςΔήλωση
ΑνατολάκηςΓεώργιοςΔήλωση
ΑνδριανόςΙωάννηςΔήλωση
ΑνδρουλάκηςΔημήτριοςΔήλωση
ΑντωνακόπουλοςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΑντώναροςΕυάγγελοςΔήλωση
ΑντωνίουΜαρίαΔήλωση
ΑντωνίουΤόνιαΔήλωση
ΑποστολάκηΕλένη - ΜαρίαΔήλωση
ΑποστολάκοςΓρηγόριοςΔήλωση
ΑποστολάτοςΒαΐτσης (Βαης)Δήλωση
ΑποστολίδηςΠαύλοςΔήλωση
ΑποστόλουΕυάγγελοςΔήλωση
ΑραμπατζήΦωτεινήΔήλωση
ΑράπογλουΧρυσήΔήλωση
Αρβανίτης-ΑβράμηςΜιχαήλΔήλωση
ΑρβανιτίδηςΓεώργιοςΔήλωση
ΑρβανιτόπουλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΑργύρηςΕυάγγελοςΔήλωση
ΑργυρόςΑντώνιοςΔήλωση
ΑρναουτάκηςΣταύροςΔήλωση
ΑρσένηςΚρίτων-ΗλίαςΔήλωση
Ασημακοπούλου'Αννα - ΜισέλΔήλωση
ΑσπραδάκηςΠαντελεήμωνΔήλωση
ΑυγενάκηςΕλευθέριοςΔήλωση
ΑυγερινοπούλουΔιονυσία-ΘεοδώραΔήλωση
Βαγενά'ΑνναΔήλωση
ΒαγιωνάςΓεώργιοςΔήλωση
ΒαλαβάνηΌλγα-ΝάντιαΔήλωση
ΒαλυράκηςΙωσήφΔήλωση
ΒαμβακάΕυγενία (Τζένη)Δήλωση
ΒαρβαρίγοςΔημήτριοςΔήλωση
ΒαρβιτσιώτηςΜιλτιάδηςΔήλωση
ΒαρδίκοςΠυθαγόραςΔήλωση
ΒαρεμένοςΓεώργιοςΔήλωση
ΒαρτζόπουλοςΔημήτριοςΔήλωση
ΒελόπουλοςΚυριάκοςΔήλωση
ΒενιζέλοςΕυάγγελοςΔήλωση
ΒερνίκοςΓεώργιοςΔήλωση
ΒεσυρόπουλοςΑπόστολοςΔήλωση
ΒιρβιδάκηςΚυριάκοςΔήλωση
ΒλατήςΙωάννηςΔήλωση
ΒλάχβεηςΜενέλαοςΔήλωση
ΒλαχογιάννηςΗλίαςΔήλωση
ΒλάχοςΓεώργιοςΔήλωση
ΒογιατζήςΠαύλοςΔήλωση
Βόζεμπεργκ-ΒρυωνίδηΕλισσάβετ (Ελίζα)Δήλωση
ΒολουδάκηςΜανούσος-ΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΒορίδηςΜαυρουδής (Μάκης)Δήλωση
ΒούγιαςΣπυρίδωνΔήλωση
ΒουδούρηςΟδυσσέας-ΝίκοςΔήλωση
ΒούλτεψηΣοφίαΔήλωση
ΒούροςΙωάννηςΔήλωση
ΒούτσηςΝικόλαοςΔήλωση
ΒρεττόςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΒρούτσηςΙωάννηςΔήλωση
ΓαϊτάνηΙωάνναΔήλωση
ΓάκηςΔημήτριοςΔήλωση
ΓαληνόςΣπυρίδωνΔήλωση
ΓείτοναςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΓελαλήςΔημήτριοςΔήλωση
ΓενηματάΦωτεινή (Φώφη)Δήλωση
ΓερανίδηςΒασίλειοςΔήλωση
ΓεραρήςΧρήστοςΔήλωση
ΓερασιμίδουΕλένηΔήλωση
ΓερμανίδηςΑθανάσιοςΔήλωση
ΓερμενήςΓεώργιοςΔήλωση
ΓεροβασίληΌλγαΔήλωση
ΓεροντόπουλοςΚυριάκοςΔήλωση
ΓερουλάνοςΠαύλοςΔήλωση
ΓεωργαντάςΓεώργιοςΔήλωση
ΓεωργιάδηςΣπυρίδων - 'ΑδωνιςΔήλωση
ΓεωργίουΓεώργιοςΔήλωση
Γεωργοπούλου-ΣαλτάρηΕυσταθία (Έφη)Δήλωση
ΓιακουμάτοςΓεράσιμοςΔήλωση
ΓιαννακάΣοφίαΔήλωση
ΓιαννακάκηΜαρίαΔήλωση
ΓιαννάκηςΜιχαήλΔήλωση
ΓιαννακοπούλουΚωνσταντίνα (Νάντια)Δήλωση
ΓιαννάκουΜαριορή (Μαριέττα)Δήλωση
ΓιαννίτσηςΑναστάσιοςΔήλωση
ΓιαννόπουλοςΑθανάσιοςΔήλωση
ΓιαταγάναΧρυσούλα-ΜαρίαΔήλωση
ΓικόνογλουΑθανάσιοςΔήλωση
ΓιοβανόπουλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΓιουματζίδηςΒασίλειοςΔήλωση
ΓκερέκουΑγγελική ('Αντζελα)Δήλωση
ΓκιόκαςΙωάννηςΔήλωση
ΓκιουλέκαςΚων/νοςΔήλωση
ΓκόκαςΧρήστοςΔήλωση
ΓλέζοςΕμμανουήλΔήλωση
ΓρέγοςΑντώνιοςΔήλωση
ΓρηγοράκοςΛεωνίδαςΔήλωση
ΔαβάκηςΑθανάσιοςΔήλωση
ΔαμανάκηΜαρίαΔήλωση
ΔαμιανάκηςΕυτύχιοςΔήλωση
ΔανέλληςΣπυρίδωνΔήλωση
ΔένδιαςΝικόλαος - ΓεώργιοςΔήλωση
ΔερμεντζόπουλοςΑλέξανδροςΔήλωση
ΔερμιτζάκηςΚωνσταντίνος (Κωστής)Δήλωση
ΔημαράςΙωάννηςΔήλωση
ΔήμαςΧρίστοςΔήλωση
ΔήμαςΠύρροςΔήλωση
ΔήμαςΣταύροςΔήλωση
ΔημητρουλόπουλοςΠαναγιώτης (Τάκης)Δήλωση
ΔιακάκηΜαρίαΔήλωση
ΔιαμαντίδηςΙωάννηςΔήλωση
ΔιαμαντόπουλοςΕυάγγελοςΔήλωση
Διαμαντοπούλου'ΑνναΔήλωση
ΔιώτηΗρώΔήλωση
ΔόλληςΔημήτριοςΔήλωση
ΔούρουΕιρήνη (Ρένα)Δήλωση
ΔραγασάκηςΙωάννηςΔήλωση
ΔριβελέγκαςΙωάννηςΔήλωση
ΔρίτσαςΘεόδωροςΔήλωση
ΔριτσέληΠαναγιώταΔήλωση
ΔρούτσαςΔημήτρηςΔήλωση
ΕλευσινιώτηςΔημήτριοςΔήλωση
ΕμινίδηςΣάββαςΔήλωση
ΈξαρχοςΒασίληςΔήλωση
ΕυθυμίουΠέτροςΔήλωση
ΖανιάςΓεώργιοςΔήλωση
ΖαρούλιαΕλένηΔήλωση
ΖαχαριάςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΖεϊμπέκΧουσεΐνΔήλωση
ΖερδελήςΙωάννηςΔήλωση
ΖήσηΡοδούλαΔήλωση
ΖησιμόπουλοςΠολύβιοςΔήλωση
ΖιώγαςΙωάννηςΔήλωση
ΖούνηΠαναγιώτα (Πέμη)Δήλωση
ΖώηςΧρήστοςΔήλωση
ΖωίδηςΝικόλαοςΔήλωση
ΗλιόπουλοςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΘεοδωρίδηςΗλίαςΔήλωση
ΘεοπεφτάτουΑφροδίτηΔήλωση
ΘεοχάρηΜαρίαΔήλωση
ΙατρίδηΤσαμπίκα (Μίκα)Δήλωση
ΙγγλέζηΑικατερίνηΔήλωση
ΙγνατιάδηςΘεόδωροςΔήλωση
ΙωαννίδηςΙωάννηςΔήλωση
ΚαζάκοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚαϊλήΕυδοξία (Εύα)Δήλωση
ΚακλαμάνηςΝικήταςΔήλωση
ΚακλαμάνηςΑπόστολοςΔήλωση
ΚαλαντζήςΓεώργιοςΔήλωση
ΚαλαντίδουΣοφίαΔήλωση
ΚαλαποθαράκοςΧρήστοςΔήλωση
ΚαλαφάτηςΣταύροςΔήλωση
ΚαλογερήΑγνήΔήλωση
ΚαλογιάννηςΣταύροςΔήλωση
ΚαμμένοςΠαναγιώτης (Πάνος)Δήλωση
ΚανέλληΓαρυφαλλιά (Λιάνα)Δήλωση
ΚανελλοπούλουΜαρίαΔήλωση
ΚαντερέςΝικόλαοςΔήλωση
ΚαπερνάροςΒασίλειοςΔήλωση
Καρά ΓιουσούφΑϊχάνΔήλωση
ΚαραγιαννίδηςΧρήστοςΔήλωση
ΚαραγκούνηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚαραθανασόπουλοςΝικόλαοςΔήλωση
Καραμανλή'ΑνναΔήλωση
ΚαραμανλήςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚαράμπελαςΙωάννηςΔήλωση
ΚαράμπελαςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΚαρανάσιοςΕυθύμιοςΔήλωση
ΚαρανίκαςΗλίαςΔήλωση
ΚαράογλουΘεόδωροςΔήλωση
ΚαραπαναγιώτηΤατιάναΔήλωση
ΚαρασμάνηςΓεώργιοςΔήλωση
ΚαρατζαφέρηςΓεώργιοςΔήλωση
ΚαριπίδηςΑναστάσιοςΔήλωση
ΚαρτάληςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚαρύδηςΔημήτριοςΔήλωση
ΚαρχιμάκηςΜιχαήλΔήλωση
ΚασαπίδηςΓεώργιοςΔήλωση
ΚασιδιάρηςΗλίαςΔήλωση
ΚασσάραςΓεώργιοςΔήλωση
ΚασσήςΜιχαήλΔήλωση
ΚαστανίδηςΧαράλαμποςΔήλωση
ΚατριβάνουΒασιλικήΔήλωση
ΚατρίνηςΜιχαήλΔήλωση
Κατσαρού'ΑνναΔήλωση
ΚατσαφάδοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚατσέληΛουκία-Ταρσίτσα (Λούκα)Δήλωση
ΚατσιφάραςΑπόστολοςΔήλωση
ΚατσούραςΧρήστοςΔήλωση
ΚατσώτηςΧρήστοςΔήλωση
ΚαφαντάρηΧαρούλα (Χαρά)Δήλωση
ΚαψήςΠαντελεήμωνΔήλωση
ΚεγκέρογλουΒασίλειοςΔήλωση
ΚεδίκογλουΣυμεών (Σίμος)Δήλωση
ΚεδίκογλουΣυμεώνΔήλωση
ΚέλλαςΧρήστοςΔήλωση
ΚεφαλίδουΧαρούλα (Χαρά)Δήλωση
ΚεφαλογιάννηΌλγαΔήλωση
ΚεφαλογιάννηςΙωάννηςΔήλωση
ΚεφαλογιάννηςΕμμανουήλΔήλωση
ΚιάουΑγγελική-ΕυφροσύνηΔήλωση
ΚικίλιαςΒασίλειοςΔήλωση
ΚιλτίδηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚίτταςΧρήστοςΔήλωση
ΚλαυδιανούΜαρίαΔήλωση
ΚλειτσιώτηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚοδέλαςΔημήτριοςΔήλωση
Κόλλια - ΤσαρουχάΜαρίαΔήλωση
ΚόλλιαςΚωνσταντίνοςΔήλωση
Κολοκοτρώνης'ΑγγελοςΔήλωση
ΚόνσολαςΕμμανουήλ (Μάνος)Δήλωση
ΚοντογεώργοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚοντογιάννηςΓεώργιοςΔήλωση
ΚοντονήςΧαράλαμπος-ΣταύροςΔήλωση
ΚοντόςΑλέξανδροςΔήλωση
ΚοππάΜαρία-ΕλένηΔήλωση
ΚοραντήςΙωάννηςΔήλωση
ΚουβέληςΦώτιος - ΦανούριοςΔήλωση
ΚουβέληςΣπυρίδωνΔήλωση
ΚούζηλοςΝικόλαοςΔήλωση
ΚουίκΤέρενς - Σπένσερ - ΝικόλαοςΔήλωση
ΚουκοδήμοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚουκουλόπουλοςΠαρασκευάς (Πάρις)Δήλωση
ΚουκούτσηςΔημήτριοςΔήλωση
ΚουμουτσάκοςΓεώργιοςΔήλωση
ΚουντουράΈλεναΔήλωση
ΚουράκηςΑναστάσιος (Τάσος)Δήλωση
ΚουράκοςΙωάννηςΔήλωση
ΚούρκουλαςΔημήτριοςΔήλωση
ΚουρουμπλήςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΚουρουπάκηΕυαγγελίαΔήλωση
ΚουσελάςΔημήτρηςΔήλωση
ΚουσουρνάςΕυστάθιοςΔήλωση
ΚουτμερίδηςΕυστάθιοςΔήλωση
ΚουτρουμάνηςΓεώργιοςΔήλωση
ΚουτσογιαννακόπουλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΚουτσούκοςΓιάννηςΔήλωση
ΚουτσούμπαςΔημήτριοςΔήλωση
ΚουτσούμπαςΑνδρέαςΔήλωση
ΚοψαχείληςΤιμολέωνΔήλωση
ΚράτσαΡόδηΔήλωση
ΚρεμαστινόςΔημήτριοςΔήλωση
ΚριτσωτάκηςΜιχαήλΔήλωση
ΚυριαζίδηςΔημήτριοςΔήλωση
ΚυριακάκηςΒασίλειοςΔήλωση
ΚυριακοπούλουΜαρίαΔήλωση
ΚυρίτσηςΓεώργιοςΔήλωση
ΚωνσταντινίδηςΘεοδόσιοςΔήλωση
ΚωνσταντινίδηςΕυστάθιοςΔήλωση
ΚωνσταντινόπουλοςΟδυσσέαςΔήλωση
ΚωνσταντόπουλοςΓεώργιοςΔήλωση
ΚωνσταντοπούλουΖωήΔήλωση
ΛαγόςΙωάννηςΔήλωση
ΛαζαρίδηςΧρύσανθοςΔήλωση
ΛαμπρινίδηςΣταύροςΔήλωση
ΛαμπρόπουλοςΙωάννηςΔήλωση
ΛαμπρούληςΓεώργιοςΔήλωση
ΛαφαζάνηςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΛαφαζάνηςΑργύριοςΔήλωση
ΛεβέντηςΑθανάσιοςΔήλωση
ΛέγκαςΝικόλαοςΔήλωση
ΛεονταρίδηςΘεόφιλοςΔήλωση
ΛιάνηςΓεώργιοςΔήλωση
ΛιβιεράτοςΕυάγγελοςΔήλωση
ΛιντζέρηςΔημήτριοςΔήλωση
ΛοβέρδοςΑνδρέαςΔήλωση
ΛυκούδηςΣπυρίδωνΔήλωση
ΛυκουρέντζοςΑνδρέαςΔήλωση
ΜαγκούφηςΧρήστοςΔήλωση
ΜαγκριώτηςΙωάννηςΔήλωση
ΜακρήΡαχήλΔήλωση
ΜακρήΖωή (Ζέττα)Δήλωση 29/06/2013
Δήλωση 30/09/2013
Μακρή - ΘεοδώρουΕλένηΔήλωση
ΜανδρέκαΑσπασίαΔήλωση
Μάνη - Παπαδημητρίου'ΑνναΔήλωση
ΜανιάτηςΙωάννηςΔήλωση
ΜανιτάκηςΑντώνιοςΔήλωση
ΜαντάςΧρήστοςΔήλωση
ΜάντατζηΤσετίνΔήλωση
Μανωλάκης'ΑγγελοςΔήλωση
ΜανωλάκουΔιαμάντωΔήλωση
ΜαραβέγιαςΝαπολέονταςΔήλωση
ΜαργέληςΣπυροπάνοςΔήλωση
ΜαριάςΕπαμεινώνδας (Νότης)Δήλωση
ΜαρίνοςΓεώργιοςΔήλωση
ΜαρίνοςΑνδρέαςΔήλωση
ΜαρκάκηςΠαύλοςΔήλωση
ΜαρκογιαννάκηςΧρήστοςΔήλωση
ΜαρκόπουλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΜάρκουΑικατερίνηΔήλωση
ΜαρτίνουΓεωργίαΔήλωση
ΜατθαιόπουλοςΑρτέμιοςΔήλωση
ΜαυραγάνηςΓεώργιοςΔήλωση
ΜαυρίκοςΓεώργιοςΔήλωση
ΜεϊκόπουλοςΑλέξανδροςΔήλωση
ΜεϊμαράκηςΕυάγγελος - ΒασίλειοςΔήλωση
ΜελάςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΜερεντίτηΑθανασίαΔήλωση
ΜηταράκηςΠαναγιώτης (Νότης)Δήλωση
ΜητρόπουλοςΑλέξιοςΔήλωση
ΜητσοτάκηςΚυριάκοςΔήλωση
ΜιχαλάκηςΝικόλαοςΔήλωση
ΜιχαλολιάκοςΝικόλαοςΔήλωση
ΜιχαλολιάκοςΒασίλειοςΔήλωση
ΜιχελάκηςΙωάννηςΔήλωση
ΜιχελογιαννάκηςΙωάννηςΔήλωση
ΜίχοςΝικόλαοςΔήλωση
ΜίχοςΛάμπροςΔήλωση
ΜίχουΜαρίαΔήλωση
ΜολυβιάτηςΠέτροςΔήλωση
ΜόσιαλοςΗλίαςΔήλωση
ΜοσχόπουλοςΣπυρίδωναςΔήλωση
ΜουλόπουλοςΒασίλειοςΔήλωση
ΜουρμούραςΙωάννηςΔήλωση
ΜουσουρούληςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΜουτσινάςΠαρίσης (Πάρις)Δήλωση
ΜπακογιάννηΘεοδώρα (Ντόρα)Δήλωση
ΜπαμπινιώτηςΓεώργιοςΔήλωση
ΜπάρκαςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΜπαρμπαρούσηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΜπασιάκοςΕυάγγελοςΔήλωση
ΜπατζελήΚατερίναΔήλωση
ΜπατσαράΓεωργίαΔήλωση
ΜπεγλίτηςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΜπέζαςΑντώνιοςΔήλωση
ΜπεκίρηςΜιχαήλΔήλωση
ΜπεντενιώτηςΕμμανουήλΔήλωση
Μπιρμπίλη-ΧονδράκηΚωνσταντίναΔήλωση
ΜπόλαρηΜαρίαΔήλωση
ΜπόλαρηςΜάρκοςΔήλωση
ΜπούραςΑθανάσιοςΔήλωση
ΜωραϊτηςΑθανάσιος(Θάνος)Δήλωση
ΜωραΐτηςΝικόλαοςΔήλωση
ΝάνοςΑπόστολοςΔήλωση
ΝασιώκαςΈκτοραςΔήλωση
ΝεράντζηςΑναστάσιοςΔήλωση
ΝικητιάδηςΓεώργιοςΔήλωση
ΝικολαϊδουΒαρβάρα (Βέρα)Δήλωση
ΝικολόπουλοςΝικόλαοςΔήλωση
ΝικολούδηςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΝιώτηςΓρηγόριοςΔήλωση
ΝταβλούροςΑθανάσιοςΔήλωση
ΝταβρήςΓεώργιοςΔήλωση
Νταλάρα'ΑνναΔήλωση
ΝτινόπουλοςΑργύρηςΔήλωση
ΝτόλιοςΓεώργιοςΔήλωση
ΝτουκάκηςΜανούσοςΔήλωση
ΞανθόςΑνδρέαςΔήλωση
ΞενογιαννακοπούλουΜαρία-ΕλίζαΔήλωση
Ξηροτύρη - ΑικατερινάρηΑσημίναΔήλωση
ΞουλίδουΣταυρούλαΔήλωση
ΞυνίδηςΣωκράτηςΔήλωση
ΌθωναςΕμμανουήλΔήλωση
ΟικονόμουΒασίλειοςΔήλωση
ΟικονόμουΑθανάσιοςΔήλωση
ΟικονόμουΠαντελήςΔήλωση
ΟικονόμουΕλευθέριοςΔήλωση
ΟρφανόςΓεώργιοςΔήλωση
ΟυζουνίδηςΜαρίνοςΔήλωση
ΟυζουνίδουΕυγενίαΔήλωση
ΠάγκαλοςΘεόδωροςΔήλωση
ΠαμπούκηςΧαράλαμποςΔήλωση
ΠαναγιώταροςΗλίαςΔήλωση
ΠαναγιωτόπουλοςΝικόλαοςΔήλωση
ΠαναγιωτόπουλοςΠαναγιώτης (Πάνος)Δήλωση
ΠαναγούληςΕυστάθιος (Στάθης)Δήλωση
ΠανάρετοςΙωάννηςΔήλωση
ΠαναρίτηΕλένη (Έλενα)Δήλωση
ΠανούσηςΙωάννηςΔήλωση
ΠάντζαςΓεώργιοςΔήλωση
ΠαντούλαςΜιχαήλΔήλωση
ΠαπαγεωργίουΑθανάσιοςΔήλωση
ΠαπαγεωργίουΑσημάκηςΔήλωση
ΠαπαδημητρίουΕλισάβετ (Έλσα)Δήλωση
ΠαπαδήμοςΛουκάςΔήλωση
ΠαπαδημούληςΔημήτριοςΔήλωση
ΠαπαδόπουλοςΜιχάληςΔήλωση
ΠαπαδόπουλοςΑθανάσιοςΔήλωση
ΠαπαθανάσηΑφροδίτηΔήλωση
ΠαπαθανασίουΙωάννηςΔήλωση
ΠαπαθεοδώρουΘεόδωροςΔήλωση
ΠαπαϊωάννουΜιλτιάδηςΔήλωση
ΠαπακωνσταντίνουΝικόλαοςΔήλωση
ΠαπακωνσταντίνουΓεώργιοςΔήλωση
Παπακώστα - ΣιδηροπούλουΑικατερίνηΔήλωση
ΠαπαμανώληςΓεώργιοςΔήλωση
ΠαπανδρέουΓεώργιοςΔήλωση
ΠαπανδρέουΒάσωΔήλωση
Παπανδρέου-ΠαπαδάκηΟυρανίαΔήλωση
ΠαπανικολάουΓεώργιοςΔήλωση
ΠαπαρήγαΑλεξάνδραΔήλωση
ΠαπασιώζοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΠαπαστάμκοςΓεώργιοςΔήλωση
ΠαπαχρήστοςΕυάγγελοςΔήλωση
ΠαπουτσήςΧρήστοςΔήλωση
ΠαπουτσήςΔημήτριοςΔήλωση
ΠαππάςΧρήστοςΔήλωση
ΠαραστατίδηςΘεόδωροςΔήλωση
ΠαρασύρηςΦραγκίσκοςΔήλωση
ΠασχαλίδηςΙωάννηςΔήλωση
ΠατριανάκουΦεβρωνίαΔήλωση
ΠαυλόπουλοςΠροκόπιοςΔήλωση
ΠαφίληςΑθανάσιοςΔήλωση
Περλεπέ - ΣηφουνάκηΑικατερίνηΔήλωση
ΠεταλωτήςΓεώργιοςΔήλωση
ΠετράκοςΑθανάσιοςΔήλωση
ΠετσάλνικοςΦίλιπποςΔήλωση
ΠικραμμένοςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΠιπιλήΦωτεινήΔήλωση
ΠλακιωτάκηςΙωάννηςΔήλωση
ΠλεύρηςΑθανάσιοςΔήλωση
ΠοδηματάΙωάννα('Αννυ)Δήλωση
ΠολατίδηςΗλίαςΔήλωση
ΠολύδωραςΒύρωνΔήλωση
ΠουπάκηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΠρωτόπαπαςΧρήστοςΔήλωση
ΠρωτούληςΙωάννηςΔήλωση
ΡαγκούσηςΙωάννηςΔήλωση
ΡάπτηΕλένηΔήλωση
ΡάπτηΑναστασία - ΣυλβάναΔήλωση
Ρενταρή-ΤέντεΌλγαΔήλωση
ΡεπούσηΜαρίαΔήλωση
ΡέππαςΔημήτριοςΔήλωση
ΡήγαςΠαναγιώτηςΔήλωση
ΡόβλιαςΚωνσταντίνος (Ντίνος)Δήλωση
ΡομπόπουλοςΘωμάςΔήλωση
ΡοντούληςΑστέριοςΔήλωση
ΡουπακιώτηςΑντώνιοςΔήλωση
Σαατσόγλου-ΠαλιαδέληΧρυσούλαΔήλωση
ΣακοράφαΣοφίαΔήλωση
ΣαλαβράκοςΝικόλαοςΔήλωση
ΣαλμάςΜάριοςΔήλωση
ΣαλτούροςΔημήτριοςΔήλωση
ΣαμαράςΑντώνιοςΔήλωση
ΣαμοΐληςΣτέφανοςΔήλωση
ΣαμπαζιώτηςΔημήτριοςΔήλωση
ΣαχινίδηςΦίλιπποςΔήλωση
ΣενετάκηςΜάξιμοςΔήλωση
ΣηφουνάκηςΝικόλαοςΔήλωση
ΣιδηρόπουλοςΑναστάσιοςΔήλωση
ΣιμόπουλοςΣίμοςΔήλωση
ΣιούφαςΔημήτριοςΔήλωση
ΣιούφαςΠαύλοςΔήλωση
ΣιώηςΝικήταςΔήλωση
ΣκανδαλίδηςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΣκόνδραΑσημίναΔήλωση
ΣκοπελίτηςΣταύροςΔήλωση
ΣκοπούληΦωτεινήΔήλωση
ΣκορδάςΑθανάσιοςΔήλωση
ΣκουλάκηςΕμμανουήλΔήλωση
ΣκραφνάκηΜαρίαΔήλωση
ΣκρέκαςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΣκρέκαςΘεόδωροςΔήλωση
ΣκυλακάκηςΘεόδωροςΔήλωση
ΣκυλλάκοςΑντώνιοςΔήλωση
ΣολδάτοςΘεόδωροςΔήλωση
ΣπηλιόπουλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΣπηλιωτόπουλοςΑριστόβουλος ('Αρης)Δήλωση
ΣταθάκηςΓεώργιοςΔήλωση
ΣταθάςΙωάννηςΔήλωση
ΣταϊκούραςΧρήστοςΔήλωση
ΣταμάτηςΔημήτριος (Ιωάννη)Δήλωση
ΣταμάτηςΔημήτριος (Γεωργίου)Δήλωση
ΣταμενίτηςΔιονύσιοςΔήλωση
ΣταμπουλήΑφροδίτηΔήλωση
ΣτασινόςΠαύλοςΔήλωση
ΣταυρακάκηςΓεώργιοςΔήλωση
ΣταυρογιάννηςΝικόλαοςΔήλωση
ΣταυρόπουλοςΓεώργιοςΔήλωση
ΣτουρνάραςΙωάννηςΔήλωση
ΣτρατάκηςΕμμανουήλΔήλωση
ΣτρατούληςΔημήτριοςΔήλωση
ΣτυλιανίδηςΕυριπίδηςΔήλωση
ΣτύλιοςΓεώργιοςΔήλωση
ΣυρμαλένιοςΝικόλαοςΔήλωση
ΤαγαράςΝικόλαοςΔήλωση
ΤαλιαδούροςΣπυρίδωνΔήλωση
ΤαμήλοςΜιχαήλΔήλωση
ΤασούλαςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΤατσόπουλοςΠέτρος-ΓεώργιοςΔήλωση
ΤεκτονίδουΚυριακή (Βούλα)Δήλωση
ΤζαβάραςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΤζαβέλλαΦερονίκη (Νίκη)Δήλωση
ΤζάκρηΘεοδώραΔήλωση
ΤζαμτζήςΙορδάνης (Δάνης)Δήλωση
ΤζελέπηςΜιχαήλΔήλωση
ΤζηκαλάγιαςΖήσηςΔήλωση
ΤζίμαςΜαργαρίτηςΔήλωση
ΤζωρτζάκηςΠαντελήςΔήλωση
ΤιμοσίδηςΜιχαήλΔήλωση
ΤόγιαςΒασίλειοςΔήλωση
Τόλκας'ΑγγελοςΔήλωση
ΤούσσαςΓεώργιοςΔήλωση
ΤραγάκηςΙωάννηςΔήλωση
ΤρεμόπουλοςΜιχαήλΔήλωση
ΤριανταφυλλόπουλοςΑνδρέαςΔήλωση
ΤριαντάφυλλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΤριανταφύλλουΜαρίαΔήλωση
ΤσαβδαρίδηςΛάζαροςΔήλωση
ΤσακαλώτοςΕυκλείδηςΔήλωση
ΤσάλταςΓρηγόριοςΔήλωση
ΤσαυτάρηςΑθανάσιοςΔήλωση
ΤσιαούσηΕλένηΔήλωση
ΤσιάραςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΤσίπραςΑλέξιοςΔήλωση
ΤσιρώνηςΔημήτριοςΔήλωση
ΤσόκληΜαρία Γλυκερία (Μάγια)Δήλωση
Τσόνογλου-ΒυλλιώτηΒασιλικήΔήλωση
ΤσουκαλάςΔημήτριοςΔήλωση
ΤσουκαλάςΙωάννηςΔήλωση
ΤσούκαληςΝικόλαοςΔήλωση
ΤσουμάνηςΔημήτριοςΔήλωση
Τσουμάνη-ΣπέντζαΕυγενίαΔήλωση
ΤσούραςΑθανάσιοςΔήλωση
ΤσουρήΕλπίδαΔήλωση
ΤσώνηςΝικόλαοςΔήλωση
ΥψηλάντηςΒασίλειος-ΝικόλαοςΔήλωση
Φαρμάκη-ΓκέκηΑικατερίνηΔήλωση
ΦλωρίδηςΓεώργιοςΔήλωση
ΦούνταΝίκηΔήλωση
ΦραγγίδηςΓεώργιοςΔήλωση
ΦράγκοςΦραγκούληςΔήλωση
ΦωτίουΘεανώΔήλωση
ΧάιδοςΧρήστοςΔήλωση
ΧαϊκάληςΠαύλοςΔήλωση
ΧαλβατζήςΣπυρίδωνΔήλωση
ΧαλκίδηςΜιχαήλΔήλωση
ΧανταβάςΑθανάσιοςΔήλωση
ΧαρακόπουλοςΜάξιμοςΔήλωση
ΧαραλαμπίδουΔέσποιναΔήλωση
ΧαραλαμπόπουλοςΓεώργιος-ΕρνέστοςΔήλωση
ΧαραλάμπουςΧαράλαμποςΔήλωση
Χατζή ΟσμάνΑχμέτΔήλωση
ΧατζηγάκηςΣωτήριοςΔήλωση
ΧατζηδάκηςΚωνσταντίνος (Κωστής)Δήλωση
ΧατζηλάμπρουΒασίλειοςΔήλωση
ΧουντήςΝικόλαοςΔήλωση
ΧριστογιάννηςΔημήτριοςΔήλωση
ΧριστοφιλοπούλουΠαρασκευή (Εύη)Δήλωση
ΧρυσανθακόπουλοςΑλέξανδροςΔήλωση
ΧρυσοβελώνηΜαρίναΔήλωση
ΧρυσόγελοςΝικόλαοςΔήλωση
ΧρυσοχοΐδηςΜιχαήλΔήλωση
ΧυτήρηςΤηλέμαχοςΔήλωση
ΨαριανόςΓρηγόριοςΔήλωση
ΨύρραςΘωμάςΔήλωση
ΨυχάρηςΑνδρέαςΔήλωση

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ άρθρο 15 παρ. 1 του ν. 3023/2002 (ΦΕΚ Α΄ 146/25-6-2002)
ΕπώνυμοΌνομαΔήλωση
ΑγγελόπουλοςΓεώργιοςΔήλωση
ΑϊβαλιώτηςΑριστοτέληςΔήλωση
Αναγνώστου - ΤσιγαρίδαΕλένηΔήλωση
ΑναστασιάδηςΣταύροςΔήλωση
ΑποστολίδουΒασιλείαΔήλωση
ΑσπρογέρακαςΣπύροςΔήλωση
ΒασιλείουΙωάννηςΔήλωση
ΒεργήςΔημοσθένηςΔήλωση
ΒλαχόπουλοςΔημήτριοςΔήλωση
ΔαρειώτηςΔημήτριοςΔήλωση
ΔασκαλάκηςΜενέλαοςΔήλωση
ΔεσύλλαςΔημήτριοςΔήλωση
ΔημητρακόπουλοςΗλίαςΔήλωση
ΔόνταςΓεώργιοςΔήλωση
ΘεοφάνηςΙωάννηςΔήλωση
ΘεοχάρηςΝικόλαοςΔήλωση
ΚαμάμηςΚομνηνόςΔήλωση
Καραχάλιος'ΑγγελοςΔήλωση
ΚατσίμπραςΔημήτριοςΔήλωση
ΚολιόςΖώηςΔήλωση
ΚολίτσηςΝικόλαοςΔήλωση
ΚοτρωνάκηΔήμητραΔήλωση
ΚουζούπηςΜηνάςΔήλωση
ΚούτελουΕιρήνη-ΙωάνναΔήλωση
ΛούβροςΝικόλαοςΔήλωση
ΜακρυπίδηςΑνδρέαςΔήλωση
ΜαυροκεφαλίδηςΧρήστοςΔήλωση
ΜεγαγιάννηςΕμμανουήλΔήλωση
ΜισούληςΓεώργιοςΔήλωση
ΝικολαϊδηςΝίκοςΔήλωση
ΝτάλιοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΞενικόςΑντώνηςΔήλωση
ΠαναγιωτίδηςΧρήστοςΔήλωση
ΠαπαβασιλείουΑθανάσιοςΔήλωση
ΠαπαδόπουλοςΓεώργιοςΔήλωση
ΠαπαδόπουλοςΣωφρόνιοςΔήλωση
Πολυχρόνη'ΑνναΔήλωση
ΡούπακαΕυαγγελίαΔήλωση
ΣαββούραΠάμελαΔήλωση
ΣαλαγιάννηςΝικόλαοςΔήλωση
ΣοφιανόςΝικόλαοςΔήλωση
ΣπυρόπουλοςΡοβέρτοςΔήλωση
ΤοψόγλουΚυριάκοςΔήλωση
ΤσιατσιάμηςΑλέξανδροςΔήλωση
ΤσιμάραςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΧαραλαμπόπουλοςΚωνσταντίνοςΔήλωση
ΧατζηαγγελίδηςΙπποκράτηςΔήλωση



Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δηλώσεις Πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών και βουλευτών Χρήσης 2012 (Οικονομικό Έτος 2013)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news