facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Προωθείται στη Βουλή η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Υπογράφηκε και προωθείται άμεσα στη Βουλή, η ρύθμιση βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας ως εξής:

Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2016.


Διαβάστε Περισσότερα » "Προωθείται στη Βουλή η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα"

Από την Κυριακή θα ισχύσουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη

Από τα μεσάνυχτα της προσεχούς Κυριακής 8 Μαΐου, ξεκινά η λειτουργία του σταθμού διοδίων Πετρίνας, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη, που δόθηκε στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο -Σπάρτη, το αντίτιμο των διοδίων στον νέο μετωπικό σταθμό Πετρίνας είναι ανάλογο του μήκους του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου και καθορίζεται: Για δίκυκλα και τρίκυκλα σε 2,00 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα σε 2,85 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα σε 7,20 ευρώ, για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, σε 10,10 ευρώ.

Επισημαίνεται από την κοινοπραξία «Μορέας» ότι ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.
Σημειώνεται ότι στον αυτοκινητόδρομο λειτουργεί 24ωρη εποπτεία και διαχείριση κυκλοφορίας, με περιπολίες οδικής ασφάλειας και ομάδες άμεσης επέμβασης. Ισχύει τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός «1025» έκτακτης ανάγκης και παρέχεται δωρεάν οδική βοήθεια για μετακίνηση των ακινητοποιημένων οχημάτων σε ασφαλές σημείο. Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικά διόδια για τους χρήστες πομποδεκτών που συμμετέχουν στη διαλειτουργικότητα και ισχύει 24ωρη λειτουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την Κυριακή θα ισχύσουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη "

Η κυβέρνηση φέρνει άρον άρον στη Βουλή το Ασφαλιστικό -Ψηφίζεται την Κυριακή

Την πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Με την κυβερνητική πρόταση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο αναμενόταν να κατατεθεί στην Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά το Μαξίμου αποφάσισε να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να πάει με ψηφισμένο το Ασφαλιστικό στη βαλίτσα του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση φέρνει άρον άρον στη Βουλή το Ασφαλιστικό -Ψηφίζεται την Κυριακή "

Βουλευτής ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση έδωσε στα wikileaks το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Γλωσσικό ολίσθημα ή ωμή παραδοχή; Σε κάθε περίπτωση αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο πως η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε τους διαλόγους των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και Ντάλιας Βελκουλέσκου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες τα wikileaks δημοσίευσαν διαλόγους των δύο στελεχών του Ταμείου αναφορικά με την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ να αφήνει αιχμές πως η παρακολούθηση έγινε από τις ελληνικές αρχές. Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε διέψευσε ότι υπέκλεψε τις συνομιλίες, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε ωμή παραδοχή όπως αυτή που κάνει ο κυβερνητικός βουλευτής. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε κυνικά και με μια δόση... αυταρέσκειας: «Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»



Μετά την κατακραυγή, προσπάθησε να ανασκευάσει

Προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν είπε αυτά που ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας φαίνεται να λέει στο βίντεο κατέβαλε ο κ. Παπαχριστόπουλος όταν οι δηλώσεις του πως η ελληνική κυβέρνηση «έβγαλε στη φόρα» το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου έγιναν πρώτο θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδόθηκαν από τα ξένα media.

Αμέσως μετά την δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου οι δημοσιογράφοι του έβαλαν το επίμαχο βίντεο προκειμένου και ο ίδιος να ακούσει τι ακριβώς είχε πει στην συνεδρίαση της επιτροπής.

«Λέτε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση «έβγαλε στην φόρα» τους διαλόγους ενώ εμείς γνωρίζαμε ότι το έκαναν τα wikileaks» σχολίασαν οι δημοσιογράφοι και πρόσθεσαν «μήπως πρέπει να παραδεχθείτε ότι υποπέσατε σε λεκτικό ολίσθημα ή ότι χρησιμοποιήσατε λάθος λέξεις;».

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπαχριστόπουλος επέμεινε λέγοντας ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν οι σωστές και πως δεν αποσύρει τίποτα. «Όταν λέω ότι «η κυβέρνηση έβγαλε στην φόρα» τους διαλόγους εννοώ ότι σήκωσε το θέμα με την επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κα. Λαγκάρντ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είπα ακριβώς ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα του διαλόγου» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής. Προσπαθώντας να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε: «Γιατί έτσι έπρεπε να καεί το θέμα... Πουθενά δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι είπα ότι η κυβέρνηση έκανε την υποκλοπή...» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο συνήθως... βροντόφωνος βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστηρίζει: «Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

Άδωνις Γεωργιάδης: Κυβέρνηση απατεώνων

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου στη Βουλή ότι οι διάλογοι των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν – Βάλια Βαλκουλέσκου αποτελούν προϊόν υποκλοπής που διέπραξε η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο την ώρα που το σχετικό βίντεο με την ομιλία του κυβερνητικού βουλευτή κάνει το γύρο του διαδικτύου ο ίδιος επιχειρεί να διαψεύσει τα δικά του λόγια και μιλά για παρερμηνεία των δηλώσεών αντίστοιχη με αυτή που έγινε με την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης είπε: «Μπορεί η Αυλωνίτου να λέει ότι σώσαμε το ΔΝΤ αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου δημιουργούν την εντύπωση στους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με κυβέρνηση απατεώνων. Η δήλωση Παπαχριστόπουλο παίζει πρώτο θέμα και αναπαράγεται από διεθνή ΜΜΕ. Αυτό το ζήτημα θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση. Εσάς δεν σας προκαλεί απορία που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι ο Τσίπρας κατέγραφε τα τηλεφωνήματα που έκαναν τα μέλη του ΔΝΤ από το Χίλτον;» και πρόσθεσε
«Αυτό εγείρει τεράστιο ζήτημα για το κράτος. Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρέπει να εξετάσει άμεσα το θέμα και να καλέσει τον επικεφαλής ΕΥΠ. Είναι εκτεθειμένο το κράτος μας. Είχαμε το πρωτοφανές γεγονός να φύγει η τρόικα στις Βρυξέλλες για να συσκεφτεί και να ξαναγυρίσει το ίδιο βράδυ. Την ώρα που η τρόικα έχει αυτή την υποψία έρχεται βουλευτής σας να πει ότι επι σκοπώ καταγράφονταν οι συνομιλίες».

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος που σημείωσε «Ποτέ δεν ανέφερε ο ίδιος ότι έγινε υποκλοπή. Η προσωπική του άποψη ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε το προϊόν της υποκλοπής. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα». Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση είπε «Απορώ γιατί τέθηκε το θέμα. Ή μάλλον δεν απορώ όπως γιατί όπως η απορία του ψάλτη είναι ο βήχας έτσι και για εσάς η έλλειψη επιχειρημάτων είναι οι φωνές».

Ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να επανέλθει και να διαβάσει επι λέξει την δήλωση του βουλευτή από τα πρακτικά της βουλής ωστόσο ο προεδρεύουν Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η επίμαχη φράση δεν βρίσκεται εντός των πρακτικών. Όταν δε ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε το σχετικό βίντεο, ο κ. Μανιός είπε «αφήστε τα βίντεο γιατί έχετε χαλκεύσει πολλά βίντεο. Τα πρακτικά της βουλής δεν λένε κάτι τέτοιο».

Το Ποτάμι: Εκθέτουν την χώρα

«H κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ.Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού για την κυνικήαραδοχή του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου. «Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση έδωσε στα wikileaks το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου"

Αναλογιστική μελέτη για τη χρηματοοικονομική εξέλιξη του ασφαλιστικού από το Υπ. Εργασίας

Με την κατάθεση της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ξεκίνησε σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε αναλογιστική μελέτη, η οποία έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και αφορά στα κύρια ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, δηλαδή στο 90% του ασφαλιστικού συστήματος. Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, εκκρεμεί η αναλογιστική μελέτη για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) λόγω των εκτεταμένων νομοτεχνικών βελτιώσεων που προέκυψαν κατά τη διαπραγμάτευση και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

Ο κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε ακόμη τέσσερις ειδικές μελέτες.

«Ζητήσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών ειδική μελέτη για τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, ώστε να τηρηθεί η συνταγματική επιταγή για το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, και από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) μελέτη για την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, όπως η επέκταση της μεταβατικής ευνοϊκής ρύθμισης για όλους τους νέους επιστήμονες και όχι μόνο τους γιατρούς, τους μηχανικούς και τους δικηγόρους, αλλά για όλους τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Συνεχίζοντας, είπε ότι με το νέο ασφαλιστικό σύστημα τα ποσοστά αναπλήρωσης, τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις, ξεπερνούν το 102% για τις μικρές συντάξεις και για όλες τις άλλες το 75%.

«Δεν υπάρχει στην Ευρώπη δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι πρόκειται για μία μεταρρύθμιση που στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας και της δικαιοσύνης, δεν κάνει περικοπές, αλλά προστατεύει τους συνταξιούχους και τόνισε ότι η μεταρρύθμιση «δεν ήρθε μεταφρασμένη», αλλά αξιοποιήθηκαν επιστήμονες, όπως τα μέλη της Επιτροπής Σοφών, στα οποία περιλαμβάνονταν στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη μελέτη

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναλογιστική μελέτη για τη χρηματοοικονομική εξέλιξη του ασφαλιστικού από το Υπ. Εργασίας"

EWG για προληπτικά μέτρα: Πείτε τι θα κόψετε και πόσο

Αυστηρό μήνυμα πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει με τους τέσσερις θεσμούς που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, πάνω σε ένα μηχανισμό για την λήψη πρόσθετων εφεδρικών δημοσιονομικών μέτρων, σε οποιαδήποτε στιγμή τα επόμενα δύο χρόνια υπάρξει απόκλιση από τους στόχους, έστειλαν οι εκπρόσωποι των 18 υπουργείων οικονομικών, τα στελέχη της τρόικας και της γενικής διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν που μετείχαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων επαναβεβαίωσαν τη συμφωνία του Άμστερνταμ, πως το διακύβευμα είναι ένας μηχανισμός, με σχετικό αυτοματισμό, που θα ενεργοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και θα περιέχει αποτελεσματικά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά δεν υπαναχώρησε από τη συμφωνία και παρουσίασε μια σειρά από τεχνικές προτάσεις για το πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Στην λογική του eurogroup, η εξοικονόμηση θα ερχόταν μόνο από τις δαπάνες αυτή τη φορά (ακριβώς γιατί θεωρούν πως τα έσοδα δεν θα συγκεντρωθούν) και η κυβέρνηση όφειλε να προσδιορίσει ποιοι θα είναι οι κωδικοί που θα περικοπούν και σε τι ποσοστό.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό χθες, αλλά καταγράφηκε “μια κάποια πρόοδος”. Αυτό δε σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα επιτευχθεί συμφωνία, καθώς οι αποστάσεις παραμένουν και η κυβέρνηση αφενός επιδιώκει ασάφεια στη διατύπωση, αφετέρου δεν παρουσιάζεται σίγουρη πως κάτι τέτοιο μπορεί να περάσει από την παρούσα βουλή.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να “κρύψει” πίσω από την ασάφεια, το γεγονός ότι το μισθολόγιο στο δημόσιο θα πρέπει να συνεισφέρει σημαντικά στα εφεδρικά μέτρα. Η δε διάχυτη πεποίθηση ότι τα εφεδρικά μέτρα νομοθετούνται για να ληφθούν - καθώς το πρόγραμμα θα πέσει έξω - δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σε σχέση με το δεύτερο στοιχείο, αυτό του χρέους, που και αυτό θα συζητηθεί στο eurogroup της Δευτέρας, οι βασικές ιδέες με τις παραλλαγές τους είναι δύο και συνίστανται στον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές στις λήξεις των δανείων ανά χρονιά θα πραγματοποιηθούν άπαξ ή σε δόσεις και με ποιούς όρους.

Το βέβαιο είναι ότι αν Ελλάδα και τρόικα δώσουν τα χέρια, η συζήτηση θα περάσει στους υπουργούς. Αν πάλι η Δευτέρα δεν οδηγήσει πουθενά, ο ρεαλιστικός χρόνος για μια συμφωνία τελειώνει στο τακτικό eurogroup στα τέλη του μήνα.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "EWG για προληπτικά μέτρα: Πείτε τι θα κόψετε και πόσο"

Αλεξιάδης: Δυνατότητα επανένταξης οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν πλέον οι οφειλέτες του Δημοσίου, που απεντάχθηκαν από αυτή χωρίς υπαιτιότητά τους.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ήδη το υπουργείο εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο ώστε να λυθεί το ζήτημα που αντιμετώπισαν οι οφειλέτες αυτοί, εξαιτίας παράλειψης ή λάθους της τράπεζας.

Ενημερώνοντας τη Βουλή - κατά την συζήτηση ερώτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Β. Κόκκαλη - ο κ. Αλεξιάδης είπε πως οι οφειλέτες μπορούν πλέον να απευθυνθούν στην Εφορία για να επανενταχθούν στη ρύθμιση.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οι τράπεζες παρέλειψαν να ενημερώσουν τους οφειλέτες, οι οποίοι κατέβαλαν εμπρόθεσμα τη δόση τους, για το νέο ύψος της δόσης, μετά την αύξηση του επιτοκίου. Επίσης, υπήρξε και μονομερής από τις τράπεζες μείωση του ποσού της δόσης.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Δυνατότητα επανένταξης οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων"

«Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω»

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί με ανακοίνωση της τους αγρότες του Νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην οποία μετείχε και το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στην διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστούν «τα νομοσχέδια-ταφόπλακα για όλους που αφορούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα νομοσχέδια αυτά θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους και καλεί όλους να αντισταθούν.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μας εκπλήσσει πλέον, ψεύτικες υποσχέσεις, όπως και οι προηγούμενοι. Στις δύο συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων, νέων αγροτών καθώς και διασφάλιση των κατακτήσεων μας. Ήταν το μεγαλύτερο ψέμα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς αγρότες και κτηνοτρόφους. Αφού μας ξεγέλασε στις εκλογές, τώρα μας αδειάζει δεν μας υποστήριξε απέναντι την ΤΡΟΙΚΑ. Προσχηματικός ο διάλογος που έγινε στις κινητοποιήσεις και όπως λέει ο σοφός λαός «μην περιμένεις λευτεριά από τους προσκυνημένους. Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Να μη περάσουν τα μέτρα.

Ο λαός εδώ και πέντε χρόνια περνά τη χειρότερη οικονομική καταστροφή, χωρίς να φταίει απόλυτα για τις πολιτικές επιλογές που έκαναν κόμματα και κυβερνήσεις.

- Ασφαλιστικό – εισφορά προς τον ΟΓΑ βάση του καθαρού εισοδήματος.

Σε έναν αγρότη με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 10.000,00 ευρώ, αναλογεί ασφαλιστική εισφορά προς τον ΟΓΑ το ποσό των 2.720,00 ευρώ.

Η εισφορά διαμορφώνεται κλιμακωτά από το 2018 έως το 2022 σε 27,20 % επί του φορολογητέου εισοδήματος.

Ο ΟΓΑ πλέον δεν παραμένει αυτόνομος αλλά εντάσσεται στο γενικό ασφαλιστικό πλαίσιο.

- Το φορολογικό, το 2016 παραμένει στο 13% και έως 12.000,00 ευρώ οι επιδοτήσεις είναι αφορολόγητες. Από το 2017 βάση του Νομοσχεδίου που είναι σε διαβούλευση, ο φόρος εισοδήματος κλιμακωτά φτάνει το 45%.

Αυτές οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων για τον πρωτογενή τομέα, ξέρουμε εμείς τι σημαίνουν.

o Αφήσαμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα – αγρανάπαυση. Ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια στρέμματα.

o Δεν υπάρχει πιστωτικό αγροτικό ίδρυμα (ΑΤΕ). Δυστυχώς πουλήθηκε.

o Καλλιεργούμε με κόστος παραγωγής πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κόστος ενέργειας-ΦΠΑ), συνεπώς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.

o Δεν επενδύουμε στους νέους για να δημιουργήσουν νέες επενδυτικές μονάδες.

Τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα δεν μπορεί να σημαίνουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουν».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω»"

Πανελλαδική απεργία αύριο: Ποιοι απεργούν από 6/5 και ποια ΜΜΜ συμμετέχουν

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 48ωρη γενική απεργία για Παρασκευή και Σάββατο, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε τετραήμερη απεργία σε όλα τα πλοία από την Παρασκευή έως και τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Επίσης, η ΓΣΕΕ έχει εδώ και μέρες ανακοινώσει απεργία την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα που θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά.

Κινητοποιήσεις με καταλήψεις κτηρίων ξεκίνησε από σήμερα το πρωί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επίσης, 48ωρη απεργία ανακοίνωσε και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ προανήγγειλε απεργία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε με την σειρά της ότι τρένα και προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία. Ετσι ακυρώνονται από την Πέμπτη στις 24.00 έως και την Κυριακή όλα τα δρομολόγια των τραίνων λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γενική απεργία που έχουν κυρήξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Χωρίς ΜΕΤΡΟ, Τραμ και ΗΣΑΠ θα είναι το επιβατικό κοινό την Παρασκευή 6 Μαίου και Σάββατο 07 Μαίου αφού οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.. Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλα σωματεία ενώ ερωτηματικό είναι πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ και εαν οι εργαζόμενοι σε, ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Mε τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η πρώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση στις 18:00 πάλι στην Ομόνοια το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.00 π.μ.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική απεργία αύριο: Ποιοι απεργούν από 6/5 και ποια ΜΜΜ συμμετέχουν "

Παππάς: Την επομένη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες - Τμηματικά η καταβολή του τιμήματος

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ η προθεσμία υποβολής των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους θα διαρκέσει 45 ημέρες, όπως δήλωσε νωρίτερα το πρωί σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόταση του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη για 35 εκ. ευρώ για την απόκτηση της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά η υποβολή των φακέλων για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι μια καινούρια μέρα για την ελληνική τηλεόραση, δήλωσε, μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε να χρειαστεί να ενσωματωθούν ή ακόμη και να γίνουν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Εν συνεχεία, αρχές της εβδομάδας, 9-10 9-10 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλων, η οποία έχει προθεσμία 45 ημέρες, ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, σύμφωνα με όλες τις πρόνοιες του νόμου.

Αναφερθείς στη διαδικασία του διαγωνισμού και τους όρους για την χορήγηση αδειών, τόνισε: «Είναι σαφές ότι δικαιούνται και θα ξέρουν οι συμμετέχοντες ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο, για τον αριθμό των αδειών. Διάφορες πλευρές εγείρουν ζήτημα για τις 4 άδειες,. Είπα ότι η συζήτηση θα λήξει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Θα έχουν γνώση οι συμμετέχοντες. Μπορεί να αυξηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό. Η αδειοδότηση γίνεται μέσω συνθηκών πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας. Ζούσαμε χωρίς ΕΣΡ μια κατάσταση αβεβαιότητας κι αδιαφάνειας. Αυτό τέλος.»

Ο Νίκος Παππάς έκανε σαφές πως στο νέο περιβάλλον θα είναι όλες άδειες πανελλαδικές και πως η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι και το νέο τηλεοπτικό τοπίο, μια καινούρια μέρα για την ελληνική τηλεόραση. Ο διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, είπε. Ξεκαθάρισε επίσης, αναφορικά με την Digea, πως η πρόσβαση ακριτικών περιοχών στο σήμα, είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.

Για την προδικαστική προσφυγή του Mega και του Ψυχάρη

Απαντώντας σε ερώτηση για την προδικαστική προσφυγή του Mega, τόνισε πως «ο καθένας μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα της εταιρείας του, εμείς είμαστε συνεπείς και συμβατοί με ότι λέει ο νόμος, η αποφασιστικότητα και η πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης, σε ότι έχει δεσμευθεί, είναι δεδομένη».

Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο δικαστικών διαδικασιών, με αφορμή την προδικαστική προσφυγή του Mega και του κ. Ψυχάρη, ώστε να μην προωθηθεί ο νόμος και να υπάρξουν καθυστερήσεις, σημειώνοντας πως θα υπάρξει κανονική εφαρμογή του διαγωνισμού.

Οι εργαζόμενοι στο νέο τηλεοπτικό τοπίο

Σχετικά με την κριτική για το μέλλον των εργαζομένων στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, είπε πως όσοι ανησυχούν θα πρέπει να δουν πως πρώτη φορά προβλέπεται αριθμός και κριτήρια - όροι και πως πρέπει να είναι βιώσιμα τα τηλεοπτικά σχήματα, ώστε να ανταποκρίνονται και στις θέσεις εργασίας. «Αυτοί που ήθελαν την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο, δε γίνεται. Ή η πίτα θα είναι αφάγωτη, ή ο σκύλος χορτάτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση Βρυώνη για 35 εκατ. ευρώ

Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε την πρόταση του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη για 35 εκ. ευρώ για την απόκτηση της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα προκηρυχθούν, ενώ όπως είναι γνωστό η τιμή εκκίνησης για την συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό έχει προσδιοριστεί στα 3 εκ. ευρώ. «Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκ. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: Μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την προκήρυξη

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης που ήταν σε διαβούλευση από τις 15 Απριλίου, οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι 4, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition. Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Για τη διαπραγμάτευση

Ο υπουργός Επικρατείας, επανέλαβε πως η κυβέρνηση εμμένει στην συμφωνία του Ιουλίου και πως η χώρα έχει κατοχυρώσει κερδισμένο έδαφος ενώ διαψεύστηκαν οι καταστροφολόγοι.

Αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, τόνισε: «Ζητούνται προληπτικά μέτρα από όσους που αρνούνται να αποδεχθούν πως τα πήγαμε καλύτερα από ότι περίμεναν. Όμως διευρύνεται το τόξο υπέρ της Ελλάδας, με βάση την συμφωνία του Ιουλίου. Δυστυχώς κάποιοι παρεκκλίνουν κι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από μας, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς»

Διέψευσε τέλος, οποιοδήποτε σενάριο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης:« Όλες οι πλευρές επιθυμούν να τελειώνουμε γρήγορα (με τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση) κι όποιος δεν θέλει, είναι για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Την επομένη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες - Τμηματικά η καταβολή του τιμήματος"

Ευνοϊκές διατάξεις για τη διαδοχική ασφάλιση στο νομοσχέδιο

Απλούστευση των διαδικασιών και ευνοϊκές διατάξεις περιλαμβάνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για όσους έχουν διανύσει χρόνο ασφάλισης σε περισσότερα από ένα ταμεία, με το καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που σύμφωνα με το ισχύον σύστημα και το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο θα περίμεναν για την απονομή της σύνταξής τους στη μακριά λίστα αναμονής έως και 3 χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του νομοσχεδίου οι διαδικασίες απλοποιούνται και ο γενικός κανόνας είναι ευνοϊκότερος καθώς ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται από μία διεύθυνση.


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη πενταετία με τη διαδικασία διαδοχικής ασφάλισης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 300.000 ασφαλισμένοι.

Από αυτούς ωφελημένοι από το νέο σύστημα, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα είναι όσοι συνταξιοδοτηθούν με «χαμηλά» όρια ηλικίας, αλλά και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ μπορούν να φύγουν στα 62 σύμφωνα με τις διατάξεις του ΙΚΑ.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευνοϊκές διατάξεις για τη διαδοχική ασφάλιση στο νομοσχέδιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news