facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό

Διαβάστε πως επιμερίζεται ο λογαριασμός από τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και περιγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Τον πίνακα συγκέντρωσε το taxheaven και δείχνει πόσο θα κοστίσουν τα μέτρα και πώς θα καλυφθούν οι «τρύπες» που δημιουργούνται από την απόσυρση άλλων αποφάσεων, όπως π.χ. την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.









taxheaven



Διαβάστε Περισσότερα » "Αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό "

«Λουκέτο» και στη Σαραφίδης μετά την Ηλεκτρονική

Αίτηση πτώχευσης, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Σαραφίδης, θυγατρική της Ηλεκτρονικής.

Η εξέλιξη αυτή παρότι υπήρξε αναμενόμενη και είναι το αποτέλεσμα της πτώχευσης της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας λιανικής, επισφραγίζει το οριστικό τέλος της παλαιότερης στη Θεσσαλονίκη εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Όπως επισημαίνεται στην αίτηση πτώχευσης, που παρουσιάζει το Capital.gr, το ταμείο της Σαραφίδης είναι χωρίς ρευστότητα και η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, πλέον, στις υποχρεώσεις της εμπορίας και της εν γένει δραστηριότητάς της.

"Δεν υπάρχει δε καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όγι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε" αναφέρεται στην αίτηση πτώχευσης.

Η Σαραφίδης εμφανίζει (στοιχεία Ιουνίου 2015) συσσωρευμένα χρέη άνω των 11 εκατ. ευρώ, με τη χρεοκοπημένη Ηλεκτρονική να αδυνατεί να συνδράμει, όπως έκανε στο παρελθόν, στην επιβίωσή της. Από το παραπάνω ποσό περίπου 785 χιλιάδες ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ οι ζημιές προ φόρων (1/7/2014 - 30/6/2015) ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε ποσό 3,9 εκατ. περίπου έναντι περίπου 8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μείωση (-51,69%) που οφείλεται εκτός από την οικονομική κρίση στο κλείσιμο τριών καταστημάτων.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» και στη Σαραφίδης μετά την Ηλεκτρονική"

Πόσο θα κοστίσει στον φορολογούμενο η προσωπική ασφάλεια Φλαμπουράρη για το Πάσχα στην Αίγινα [έγγραφο]

Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε από την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απασχολεί... 80 αστυνομικούς για την ασφάλειά του, ένα νέο στοιχείο έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση.
Το πρωθυπουργικό γραφείο ενέκρινε ποσό ύψους 2.550 ευρώ για την μετακίνηση της προσωπικής του ασφάλειας στην Αίγινα, όπου θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα.
Ο κ. Φλαμπουράρης, ως γνωστόν, διατηρεί εξοχικό σπίτι στο νησί, όπου έχει περάσει πολλά καλοκαίρια, ο Πρωθυπουργός με την σύντροφό του και τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε το policenet.gr, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, ενέκρινε την δαπάνη Δημοσίου για τη συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας προκειμένου να μεταβεί στην Αίγινα για την αργία του Πάσχα.
Η αναχώρηση ορίστηκε για την Μεγάλη Παρασκευή 29/4 και η επιστροφή την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου.
Το πρωθυπουργικό γραφείο έλαβε υπόψιν του «Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 2.550,00€, για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφάλειας του Υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου από την Αθήνα στην Αίγινα με αναχώρηση στις 29/04/2016 και επιστροφή στην Αθήνα στις 03/05/2016».
Ως εκ τούτου, ενέκρινε την σχετική δαπάνη ύψους 2.550 ευρώ τα οποία συνυπολογίζονται στα έξοδα του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας.
Το ποσό κατανέμεται με βάση 3 κωδικούς:
  • Κωδικός 0719: 250 ευρώ – Αντιστοιχεί στα εισιτήρια
  • Κωδικός 0721: 1.200 ευρώ – Αντιστοιχεί στην ημερήσια αποζημίωση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ
  • Κωδικός 0722: 1.100 ευρώ – Αντιστοιχεί στην αποζημίωση για ξενοδοχείο των ανδρών ασφαλείας.
iefimerida.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο θα κοστίσει στον φορολογούμενο η προσωπική ασφάλεια Φλαμπουράρη για το Πάσχα στην Αίγινα [έγγραφο] "

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού

Συλλαλητήριο κατά των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Στο συλλαλητήριο που έγινε με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Χαυτεία ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές με πορεία τους κατευθυνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. "Παλλαϊκο ξεσηκωμό παντού με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια κάθε μέρα από εδώ και μπρος" ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ δίνοντας το στίγμα των αγωνιστικών της διαθέσεων.

"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο - ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και το νομοσχέδιο της νέας φόρο λεηλασίας . Δεν σταματούν όμως εκεί. Εκτός από τα παραπάνω που θα επιβαρύνουν τον λαό με 5,4 δις ευρώ, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να νομοθετήσει κι επιπλέον 'προληπτικά' μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ, εξόντωσης του λαού για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης του μνημονιακούς προγράμματος" έλεγε σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της η ΑΔΕΔΥ. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε η Λαιλη Ενότητα, σωματεία εργαζομένων κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.
















protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού"

Συνεχίζεται το σάρωμα των αποθεματικών: Ζητούν και τα διαθέσιμα του Ταμείου Νομικών

Η κυβέρνηση απομυζεί τώρα και τους διαθέσιμους πόρους από το Ταμείο Νομικών.
Μετά τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ, του ΕΟΠΥΥ και της Βουλής, η κυβέρνηση ζητά να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμά του Ταμείου Νομικών στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το αίτημα υπεβλήθη το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση από την περασμένη Πέμπτη, μέχρι στιγμής, έχει ζητήσει να μεταφερθούν στην ΤτΕ:
  • Τα αποθεματικά όλων των νοσοκομείων της χώρας.
  • Τα ταμειακά διαθέσιμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
  • Τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού Απασχόλησης  Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Σύμφωνα με συνδικαλιστές, ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ.
  • Τα αποθεματικά του ταμείου της Βουλής, ύψους 67 εκατ.ευρώ. Στην απόφαση συναίνεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης να αφαιμάξει τα αποθεματικά όλων των ταμείων και οργανισμών, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με την ΝΔ να μιλά για «νέο ριφιφί» στα ταμειακά διαθέσιμα και να ζητά να φύγει «τώρα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται το σάρωμα των αποθεματικών: Ζητούν και τα διαθέσιμα του Ταμείου Νομικών "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη για την Ολυμπιακή Φλόγα

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές - εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κατά μήκος της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στα σημεία των τοπικών τελετών διέλευσης, καθώς και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Τη Μ.Τρίτη και από τις 13.30 περίπου, οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος της εξής διαδρομής:
Αφετηρία Μαραθώνιας Διαδρομής (Τελετή 30') - Λ. Μαραθώνος -Ν. Μάκρη - Λ. Μαραθώνος - Λ. Μεσογείων - Υπ. Εθ. ΑΜ. (Τελετή 30') - Λ. Αλεξάνδρας - Πατησίων - Ιουλιανού - Στ. Λαρίσης - Θ. Δηληγιάννη - Πλ. Γ. Καραϊσκάκη - Αχιλλέως - Λ. Αθηνών - Μαρκόνι - Ιερά Οδός - Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα (Τελετή 30') - Ιερά Οδός - Πειραιώς - Πλ. Ομονοίας - Σταδίου - Φιλελλήνων - Λ. Αμαλίας - Διον. Αρεοπαγίτου - Αρχ. Χώρος Ακρόπολης (Τελετή 15') - Διον. Αρεοπαγίτου - Μουσείο Ακρόπολης (Τελετή).
Την Μ.Τετάρτη και από τις 13.30 περίπου, οι ίδιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά μήκος της εξής διαδρομής:
Μουσείο Ακρόπολης - Διον. Αρεοπαγίτου - Λ. Συγγρού - έξοδος Σόλωνος - Δοϊράνης - Αχιλλέως - Αναστροφή (Λ. Αμφιθέας και Πεντέλης) - Λ. Συγγρού - Λ. Αμαλίας - Βασ. Γεωργίου Α΄ - Ερμού - Μητροπόλεως - Αθηνάς - Πλ. Ομονοίας - Σταδίου - Αμερικής - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Εμ. Μπενάκη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Λ. Βασ. Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο (Τελετή).
Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.
Ιδιαίτερα ως προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, παρακαλούνται οι οδηγοί όπως μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην ευρύτερη περιοχή τη Μ.Τετάρτη από τις 06.00 το πρωί και μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις ακόλουθες λεωφόρους και οδούς:
  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερατοσθένους και Δικαιάρχου.
  • Εμ. Μπενάκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.
  • Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
  • Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της.
  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.
  • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
  • Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη για την Ολυμπιακή Φλόγα"

Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για ΛΑΡΚΟ και Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις υποθέσεις των εταιρειών ΛΑΡΚΟ και Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, αφού η χώρα μας επί χρόνια δεν συμμορφώθηκε με εντολές των Βρυξελλών να επιστρέψει συνολικά 173 εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει στις δύο επιχειρήσεις ως παράνομη κρατική ενίσχυση.

Στο φάκελο της ΛΑΡΚΟ, η Κομισιόν έχει κρίνει δύο φορές παράνομες τις ενισχύσεις που έδωσε το ελληνικό Δημόσιο στη μεταλλευτική εταιρεία, με αποφάσεις που χρονολογούνται από το 2012 και το 2014, ζητώντας την ανάκτηση 137 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, η καταδικαστική απόφαση των Βρυξελλών εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και αφορά την ανάκτηση 36 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, επί χρόνια η Αθήνα δεν ανέκτησε τα ποσά που ζητά η Κομισιόν, η οποία πλέον προσφεύγει στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, καθώς κρίνει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι δύο εταιρείες υπονομεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την λειτουργία της αγοράς. Ειδικά για την ΛΑΡΚΟ, οι Βρυξέλλες επισημαίνουν πως η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει τα απαιτούμενα σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ είναι ωστόσο πιο πολύπλοκο, διότι η εταιρεία περιλαμβάνεται στο δεύτερο Μνημόνιο ως στόχο αποκρατικοποίησης.

Ερωτηθείσα για το αν η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σηματοδοτεί μία νέα γραμμή στο ό,τι αφορά την μεταλλευτική εταιρεία, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί απέφυγε να δώσε απάντηση, λέγοντας απλά ότι υποθέσεις μεμονωμένων ιδιωτικοποιήσεων δεν συζητιούνται κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων.



skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για ΛΑΡΚΟ και Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία"

Απίστευτο: Παιδαριώδη λάθη και γκάφες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σημαντικά λάθη που θα απέφευγε μαθητής του Δημοτικού σχολείου περιλαμβάνει το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι να είναι πολλαπλάσια από τα έσοδά τους.

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης ο μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό των εισφορών που οφείλει να πληρώσει μέτοχος εταιρίας αντί πολλαπλασιασμού προβλέπει διαίρεση με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά σε σχέση με το κέρδος της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο βουλευτής κάτοχος του 50% των μετοχών εταιρίας με κέρδος 100.000 ευρώ με την διάταξη του νομοσχεδίου θα πρέπει να πληρώσει εισφορές για 200.000 ευρώ κέρδος!

Αντίστοιχα μέτοχος του 1% θα πρέπει να πληρώσει εισφορές για 10.000.000 ευρώ κέρδη.

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων εξήγησε ότι η ρύθμιση πρέπει να αλλάξει και αντί διαίρεσης να υπάρξει πολλαπλασιασμός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος έδειξε να αντιλαμβάνεται την τεράστια γκάφα και να παραδέχεται πως πρέπει να αλλάξει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Παιδαριώδη λάθη και γκάφες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο"

ΕΙΤΗΣΕΕ: «Να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης»

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας τονίζει πως σε μία περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών, τα μέσα θα πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία της ενημέρωσης των πολιτών για τα τεκταινόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

«Με δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά).

Η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.

Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη.
Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΤΗΣΕΕ: «Να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης» "

Ακιντζί: Δεν θα δοθεί «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 25.000 Τούρκους όπως θέλει η Άγκυρα

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε πως υπήρξε σμίκρυνση διαφορών και καλύτερη κατανόηση σε θέματα στα οποία υπήρχε αμφιβολία όσον αφορά τις προθέσεις των δύο πλευρών. Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε δείγματα της πρόθεσης του να μην ανατραπεί το καλό κλίμα των συνομιλιών για το Κυπριακό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παραχώρηση της λεγόμενης «υπηκοότητας» του ψευδοκράτους σε 25.000 Τούρκους πολίτες όπως επιθυμεί η Άγκυρα.

Ο κ. Ακιντζί ρωτήθηκε για αυτό το θέμα από Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους ανέφερε πως «είμαστε μακριά από κάθε συμπεριφορά που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την διαδικασία των διαπραγματεύσεων». Και πριν λίγους μήνες, είπε, είχε απαντήσει σε παρόμοια ερώτηση λέγοντας ότι το λεγόμενο «υπουργείο» εσωτερικών του ψευδοκράτους, είχε διεξάγει μια έρευνα όσον αφορά τα δεδομένα για τους «υπηκόους» του και θα συνεχίσει αυτή την εργασία. Επανέλαβε δε ότι δεν έκαναν κανένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους και δεν έχουν πρόθεση να κάνουν γιατί «θέλουμε τη λύση». Υπενθύμισε δε ότι κατά την προεκλογική περίοδο κάποιοι έλεγαν να μην τον ψηφίσουν γιατί θα τους έβαζε στα πλοία (τους εποίκους) και θα τους έστελνε πίσω. Τότε, συνέχισε, είχε πει ο ίδιος ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και δεν πρόκειται να βάλει κανέναν στα πλοία και να τον στείλει πίσω. «Εγώ κρατώ τον λόγο μου αλλά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα. Άλλο το θέμα των υπηκοοτήτων και άλλο το θέμα των πλοίων». Ο κ. Ακιντζί είπε πως αυτή τη στιγμή στην ατζέντα δεν υπάρχει θέμα να κάνουν 25.000 άτομα «υπηκόους», αλλά ούτε και προσεγγίσεων «που θα τινάξουν στον αέρα με κάποιον τρόπο τις διαπραγματεύσεις».

Καλό κλίμα

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στις δικές του δηλώσεις αναφερόμενος στη συνάντηση είπε πως «έχουν ανταλλαγεί απόψεις, προβληματισμοί και θετικές, οφείλω να πω, προτάσεις, προκειμένου να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατόν περαιτέρω συγκλίσεις».

Σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο, καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και υπάρχουν βεβαίως οι διαφορές, «αλλά η προσπάθεια είναι να δούμε μέσα ακριβώς από αυτή την ανταλλαγή απόψεων πώς επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατόν τρόπος διατύπωσης, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες αλλά και να υπάρχουν εκείνες οι συγκλίσεις που θα μας επιτρέψουν να καταλήξουμε κάποια στιγμή, ελπίζω εντός του έτους, στην οριστική λύση του προβλήματος».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν σήμερα κάποιες συγκλίσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «όχι ακριβώς, αλλά υπήρξε σμίκρυνση διαφορών ή καλύτερη κατανόηση θεμάτων που βρίσκονταν εν αμφιβολία όσον αφορά τις προθέσεις των δύο πλευρών».

Παραγωγική συνάντηση

Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση. Σημείωσε πως μετά από κάθε συνάντηση μπορεί να μην είναι εφικτό να λένε «ναι επιτύχαμε πρόοδο», ωστόσο για την επίτευξη πραγματικής προόδου σε επόμενο στάδιο κάθε συνάντηση δημιουργεί ένα απόθεμα.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που φέρουν την τουρκοκυπριακή πλευρά να έχει υπαναχωρήσει από κάποιες προηγούμενες συμφωνίες είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως όσες απόψεις και θέσεις έχουν εκφράσει μέχρι σήμερα εξακολουθούν να τις υπερασπίζονται και δεν τίθεται θέμα να υπαναχωρήσουν από μηνύματα ή θέσεις που εξέφρασαν στο παρελθόν είτε γραπτώς είτε προφορικώς. «Επειδή στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά, να φτάσουμε σε λύση. Γι` αυτό δεν τίθεται θέμα να πισωγυρίσουμε από θέσεις που έχουμε θέσει».

Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες των συνομιλιών, ο κ. Ακιντζί είπε ότι μπορούν να εξηγούν στην κοινή γνώμη τι γίνεται σε γενικές γραμμές αλλά για να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να είναι έτοιμες και οι δύο πλευρές και να το κάνουν μαζί, αν είναι δυνατόν. Υπενθύμισε δε ότι το θέμα αυτό είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις στο παρελθόν λέγοντας ότι «η μια πλευρά κοιτώντας μόνο από το παράθυρό της δεν είναι σωστό να μιλά εκ μέρους και των δύο πλευρών. Γι` αυτό εάν τους επόμενους μήνες φτάσουμε σε αυτό το σημείο που να κάνουμε μαζί μία ανακοίνωση, θα το πράξουμε, δεν έχουμε πρόβλημα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια τέτοια απόφαση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακιντζί: Δεν θα δοθεί «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 25.000 Τούρκους όπως θέλει η Άγκυρα"

Σαρώνουν και τα αποθεματικά του Ταμείου της Βουλής 67 εκατ. -Με έγκριση Βούτση

Μετά τα ταμειακά διαθέσιμα νοσοκομείων, ΟΑΕΔ και ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση βάζει χέρι και στο Ταμείο της Βουλής.

Πέρυσι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί σχετική απόφαση, ωστόσο, φέτος ο Νίκος Βούτσης έδωσε την έγκριση του, τονίζοντας πως αν αυτό είχε ήδη γίνει το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Οπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει σαφάρι συλλογής χρημάτων, ώστε να εξασφαλιστούν οι τρέχουσες ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας ημέρες του 2015.

Μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία την προηγούμενη εβδομάδα και την εντολή μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΠΥ, σειρά είχε το Ταμείο της Βουλής να μεταφέρει χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρώνουν και τα αποθεματικά του Ταμείου της Βουλής 67 εκατ. -Με έγκριση Βούτση "

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι γιατροί για τις ΜΕΘ

Για εγκληματική ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία. Ο ΙΣΑ προειδοποιεί ότι προτίθεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για την απόδοση τυχόν ευθυνών.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεκάδες ασθενείς κινδυνεύουν καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Σε ανακοίνωση του ΙΣΑ αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση 80χρονης που παραμένει διασωληνωμένη από το Σάββατο το μεσημέρι, σε κοινό θάλαμο, σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα -όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας- με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ενω από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σημειώνει ότι «το υπουργείο Υγείας όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο, όπως είχε δεσμευθεί, αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές, αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση».

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι γιατροί για τις ΜΕΘ"

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ το Πάσχα

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως το και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργίας που προκήρυξε το συνδικάτο των εργαζόμενων, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου και θα λήξει 40 ώρες αργότερα, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ζητά από την κυβέρνηση να «σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αλλά και από το επιβατικό κοινό να στηρίξει την απεργία.

Η ΠΕΠΕ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΤΡΕΝΟΣΕ κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί «κοινωνική πολιτική» στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο «ιδιωτικού μονοπωλίου» στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Τέλος, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι εδώ και 16 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει 105 μηχανοδηγούς που χρειάζεται ο ΟΣΕ.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ το Πάσχα"

Bάζουν χέρι και στα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ

Σε σαφάρι έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας έντονα ημέρες του 2015.

Ετσι, μετά το σάρωμα των ταμειακών διαθέσιμων στα νοσοκομεία και στον ΟΑΕΔ, τώρα η κυβέρνηση ζητά χρήματα και από τον ΕΟΠΥΥ, παρότι ο οργανισμός χρωστάει δισεκατομμύρια.

Ετσι, μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Bάζουν χέρι και στα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ "

Κομισιόν: Eurogroup την Πέμπτη μόνο αν υπάρξει επαρκής πρόοδος

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη άφησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε η Άνικα Μπράικχαρτ μετά από ερώτηση του ανταποκριτή του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος «όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup του Άμστερνταμ αν υπάρξει επαρκής πρόοδος θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup».

Σε δεύτερη ερώτηση για το τι τελικά θα περιλαμβάνει το πακέτο των προληπτικών μέτρων και αν θα πρόκειται για συγκεκριμένα μέτρα ή για κάποιο μηχανισμό αυτόματου περιορισμού δαπανών η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι θα πρέπει να λειτουργεί ως δεικλίδα ασφαλείας για τους πιστωτές και τους επενδυτές προσθέτοντας ότι είναι πρώιμο να αναφερθεί στις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πακέτου.

Η κυρία Μπράικχαρτ είπε, τέλος, ότι στην Αθήνα βρίσκονται από το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τη συμφωνία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Eurogroup την Πέμπτη μόνο αν υπάρξει επαρκής πρόοδος"

Το ΠΑΜΕ στους δρόμους κατά του Ασφαλιστικού τη Μεγάλη Τρίτη

Συλλαλητήριο διοργανώνει για την Τρίτη 26 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ.

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 6:15 μ.μ. στην Κάνιγγος, με αίτημα να αποσυρθεί το «νομοσχέδιο-λαιμητόμος» για την ασφάλιση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλούν όλους (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς τύπου, τηλεόρασης και ραδιοφώνου, τους εργαζόμενους στη γαλέρα του διαδικτύου και των παραγωγών, τους φωτορεπόρτερ) , όλους τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας – μισθωτούς, μπλοκάκια ή ανασφάλιστους-, συνταξιούχους και άνεργους του κλάδου σε αγωνιστική, ταξική ενότητα και πάλη με όλους τους εργαζόμενους και το λαό με αίτημα:
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην προπαγάνδιση και στην οργάνωση της 48ωρης γενικής απεργίας, στη μαζική συμμετοχή του κλάδου σ’ αυτή. Να ακυρώσουμε το σιωπητήριο που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους.
Τώρα είναι η ώρα να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη για να δώσουμε την απάντηση που πρέπει, μαζί με όλο το λαό, για να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους να περάσουν τα μέτρα μέσα στις γιορτές του Πάσχα χωρίς αντιδράσεις.
Οι μαζικές, ταξικές μας συγκεντρώσεις να δείξουν ότι δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες.
Παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και την τυχοδιωκτική τους στάση απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό ενάντια στο νόμο λαιμητόμο. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία για τα Ταμεία.
Να μην επιτρέψουμε στις πλειοψηφίες των Ενώσεων του κλάδου να υπονομεύσουν τον αγώνα μας, να σπείρουν την απογοήτευση, να υπονομεύσουν την ενότητα στον κλάδο, την κοινή πάλη με τους άλλους εργαζόμενους, προβάλλοντας συντεχνιακά αιτήματα και αποφασίζοντας εκφυλιστικές μορφές πάλης. Η στάση τους αντικειμενικά ωφελεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο των ταξικών σωματείων και Ομοσπονδιών την Τρίτη 26 Απρίλη ώρα 19.00 και την Κυριακή στις 8 Μάη στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ, στην απεργία για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Συνεχίζουμε ενωτικά, ταξικά, αποφασιστικά!».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΠΑΜΕ στους δρόμους κατά του Ασφαλιστικού τη Μεγάλη Τρίτη "

Κατέσχεσαν εκατοντάδες ρουκέτες στο Βροντάδο της Χίου

Όσο πλησιάζει ο επικείμενος ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, τόσο δραστηριοποιούνται και οι αστυνομικοί που ερευνούν για να εντοπίσουν τις «πυριτιδαποθήκες» των αντιμαχόμενων ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Ένα από τα αυτοσχέδια στρατόπεδα που ανακάλυψαν οι άνδρες της τοπικής Ασφάλειας, είχε μέσα 562 ρουκέτες έτοιμες για ρίψη, 94 ρουκετόξυλα και 232 καλούπια ρουκετών έτοιμα για γέμιση, τα οποία κατέσχεσαν. Το πλήρωμα που τα κατασκεύασε δεν βρισκόταν εκεί και οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία κατ’ αγνώστων για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου.

*** Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στη Μυτιλήνη, συνελήφθη ένας 27χρονος όταν στην κατοχή του βρέθηκαν 300 κροτίδες μεγάλης ισχύος τις οποίες διέθετε προς πώληση σε τρίτους. Ο νεαρός Έλληνας παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

*** Στο περίπτερο που διατηρεί σε ένα χωριό της Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. η 42χρονη ιδιοκτήτρια, όταν διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση 1.800 παιδικά αθύρματα τα οποία κατασχέθηκαν. Η περιπτερούχος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέσχεσαν εκατοντάδες ρουκέτες στο Βροντάδο της Χίου"

Διαρροές εντός των τειχών και ξένα δημοσιεύματα για προδιαγεγραμμένη παραίτηση Τσακαλώτου

Πυρά εξαπολύουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κατά της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να παραιτείται, αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Τόσο η «Bild» όσο και το πρακτορείο NtV αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι ο Τσακαλώτος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να ξεπεραστούν οι δικές του «κόκκινες γραμμές», είναι εξοργισμένος με τις πιέσεις των θεσμών να μειωθεί το αφορολόγητο από τα 9.091 στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα, εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα- να είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί ακόμα κι εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχειρεί σήμερα το μεσημέρι να επιτύχει έναν συμβιβασμό με τα στελέχη του κουαρτέτου στο ξενοδοχείο Hilton, για τα «υπό αίρεση» μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία απαίτησε το Eurogroup της Παρασκευής.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαρροές εντός των τειχών και ξένα δημοσιεύματα για προδιαγεγραμμένη παραίτηση Τσακαλώτου"

DW: «Ο Τσίπρας χρειάζεται συναίνεση»

Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σήμερα στον γερμανικό Τύπο για τη συζήτηση σχετικά με το κούρεμα ή όχι του ελληνικού χρέους και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ενώ τίθενται ερωτήματα για πιθανές εκλογές.

Tagesspiegel του Βερολίνου, σε σχόλιό της, αναφέρει ότι είναι σωστή η θέση της γερμανικής κυβέρνησης, «η οποία αρνείται κατηγορηματικά ένα κούρεμα του χρέους», ότι «οι διαφορές μεταξύ των δανειστών δεν είναι τόσο μεγάλες» και ότι ακόμα «και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι Έλληνες θα βοηθηθούν εάν προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις».
Η εφημερίδα σημειώνει: «Το καινούργιο είναι ότι, εάν η Ελλάδα θέλει να πάρει και άλλα δισεκατομμύρια από το τρίτο πακέτο βοήθειας, τότε η χώρα θα πρέπει να καταπιεί ένα ακόμα πικρό χάπι. Θα υποχρεωθεί υπό την πίεση των δανειστών να πάρει εκ των προτέρων και άλλα αυστηρά μέτρα λιτότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι πρόκειται για την περίοδο μετά το 2018. Και για την πολιτική αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί μέχρι τότε. Ωστόσο, το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει σήμερα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν αμέσως σε μια εποχή που η οικονομία δεν πάει καλά. Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς περήφανους βουλευτές. Απαγόρευση της γνώμης; Ναι, αλλά την ευθύνη για αυτό φέρει η Αθήνα».
«Ο Τσίπρας χρειάζεται συναίνεση» είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblattη οποία σημειώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ζει ένα déjà-vu, μια κατάσταση την οποία έχει ξαναζήσει. Όπως το καλοκαίρι του 2015, θα πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να συμφωνήσει με τους δανειστές πάση θυσία. Διαφορετικά θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον προηγούμενο Οκτώβριο. Η καθυστέρηση όμως αυτή τη φορά δεν οφείλεται μόνο στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία καθυστέρησε με τα πολλά σχέδια. Και οι δανειστές δεν συμφωνούν μεταξύ τους για τις ημερομηνίες της αξιολόγησης και το μείγμα των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν».
Δημοψήφισμα ή νέες εκλογές;
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στην επιμονή της Γερμανίας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, την οποία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση, «conditio sine qua non». Ωστόσο η εφημερίδα παρατηρεί: «Το ΔΝΤ θέτει όμως μια προϋπόθεση, ότι το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να είναι βιώσιμο. Δεν είναι όμως. Η Αθήνα για το λόγο αυτό θα πρέπει εκ των προτέρων να προχωρήσει και σε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι δεν θα αποφύγουν μια ελάφρυνση του χρέους. Θα πρέπει να παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και να θέσουν ανώτατο όριο στα επιτόκια. Ο κίνδυνος η Αθήνα να μην επιστρέψει τη βοήθεια μετατίθεται για το μέλλον. Ένα πραγματικό κούρεμα – και παράλληλα τεράστιο κόστος για τους Ευρωπαίους – δεν είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση. Έτσι το βλέπει ακόμα και το ΔΝΤ».
Τέλος, η Kölner Stadt-Anzeiger αναφέρεται στην πολιτική διάσταση των διαπραγματεύσεων και σημειώνει: «Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας εάν η πλειοψηφία βρίσκεται σε κίνδυνο; Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει την τάση να ‘βραχυκυκλώνει’ όταν αισθάνεται ότι στριμώχνεται. Αποφεύγει την ευθύνη και αφήνει τις αποφάσεις στο εκλογικό σώμα. Πολύ πιθανόν να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα ή να καταφύγει σε νέες εκλογές».
dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW: «Ο Τσίπρας χρειάζεται συναίνεση»"

Από την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο για τη θερινή περίοδο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστική Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), κανονικά θα ισχύσει και εφέτος το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο για τη θερινή περίοδο.

Το τιμολόγιο, με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) και συνεχές ωράριο (23.00 έως 07.00), θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2016 και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Από την 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο για τη θερινή περίοδο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news