facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αναδρομική καταβολή υπερωριών από το Δημόσιο για το 2016

Με Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ικανοποιείται το αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για αναδρομική ισχύ των αποφάσεων που αφορούν αποζημιώσεις υπαλλήλων για υπερωρίες.

Η Τροπολογία που υπογράφεται από τον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, αντίστοιχα, αφορά το προσωπικό Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) και κατ΄εξαίρεση μόνο το 2016.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομική καταβολή υπερωριών από το Δημόσιο για το 2016 "

Οι 25 πρώτες προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ -Τι λέει για οικονομία, φορολογία, Δημόσιο, Υγεία, Παιδεία

Τις πρώτες 25 προτάσεις του προγράμματός της έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ μετά τη λήξη των εργασιών του 10ου τακτικού της συνεδρίου. 
Οπως σημειώνει η Συγγρού «οι ιδέες αυτές δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα αλλά φέρνουν χρήματα. Προσελκύουν επενδύσεις. Αυξάνουν τον εθνικό πλούτο. Κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο. Απλώνουν ένα δίκτυ αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους. Χτίζουν μια πιο σύγχρονη εκπαίδευση. Καθιστούν την Ελλάδα πιο αξιόπιστη και δυνατή». 
Οι 25 προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ, η διαμόρφωση του οποίου ακόμη συνεχίζεται, είναι οι εξής: 
  • Φορολογικά κίνητρα που δίνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες  για νέες επενδύσεις  
Παροχή φορολογικών κινήτρων για εμβληματικές παραγωγικές επενδύσεις, σε εκείνες δηλαδή  που δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ελάφρυνση, για παράδειγμα, φόρου, ανάλογα με τις δαπάνες προσωπικού και κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, στα πρότυπα επιτυχημένων μοντέλων που έχουν εφαρμοστεί σε Ισραήλ, Πολωνία, Τουρκία και Ρωσία.
Θεσμοθέτηση της οριζόντιας μεταφοράς φορολογικών ζημιών (συμψηφισμός της ζημιάς με μελλοντικά κέρδη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία.
  • Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές 
Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού διασταυρώσεων των συναλλαγών, των εισοδημάτων, των  περιουσιακών στοιχείων και του τρόπου διαβίωσης. Το αφορολόγητο όριο θα σχηματίζεται από δαπάνες οι οποίες θα έχουν αποπληρωθεί ηλεκτρονικά. Οι δαπάνες από τομείς οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή, θα προσμετρώνται στο διπλάσιο στη δημιουργία του αφορολόγητου ορίου.
Έτσι καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, διευρύνεται η φορολογική βάση και καλλιεργείται φορολογική συνείδηση. Ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και να ανασάνει η οικονομία. 
  • Και στην Ελλάδα: Αυτοματοποιημένο σύστημα Αξιολόγησης Δημοσίων Δαπανών
Εισαγωγή, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενός αυτοματοποιημένου Συστήματος Αξιολόγησης Δημοσίων Δαπανών. Με τη μέθοδο αυτή, στόχος είναι να ελεγχθούν τα κέντρα κόστους του Δημοσίου και να αξιολογηθούν ουσιαστικά οι δημόσιες δαπάνες, ώστε ο περιορισμός τους να βασίζεται σε μια σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση. Έτσι επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών, αποφεύγονται οι οριζόντιες περικοπές και αποκτούμε ένα εργαλείο δημοσιονομικής διαχείρισης για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
  • Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων δανείων» 
Δραστική αντιμετώπιση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με εισαγωγή κινήτρων και κυρώσεων που θα επηρεάζουν τα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, προκειμένου οι τράπεζες να κινηθούν αποφασιστικά για το ζήτημα. Εφαρμογή, επιτέλους, του νόμου 4307/2014 που δίνει ανάσα στις επιχειρήσεις και επέκτασή του στις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου ώστε να είναι πιο εύκολο για όσους έπεσαν να ξανασηκωθούν και να γίνουν πάλι παραγωγικοί (πχ ενεργοποίηση του επαγγέλματος του διαχειριστή αφερεγγυότητας, μη φορολόγηση των λογιστικών κερδών από διαγραφές χρεών). Πιο αυστηρή αντιμετώπιση στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το παρόν σύστημα σε βάρος όσων έχουν πραγματική ανάγκη.
Με τον τρόπο αυτό απεγκλωβίζεται μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά του. Απελευθερώνεται ρευστότητα στην οικονομία αφού θα δοθούν νέα δάνεια και επιτυγχάνεται η στήριξη υγιών επιχειρήσεων που παλεύουν εδώ και χρόνια ενάντια στο κύμα. 
  • Εφαρμογή, επιτέλους, του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις  των επιχειρήσεων 
Ο Ν. 4262/2014, που είχε νομοθετηθεί πριν από 2 χρόνια, μπήκε στο ψυγείο από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία δεν έχει εκδώσει καμία υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του. Ο νόμος αυτός μειώνει κατά 60% τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το άνοιγμα μιας επιχείρησης. Στην πλειονότητά τους οι διαδικασίες θα προωθούνται ηλεκτρονικά και αυθημερόν.
Έτσι εξοικονομούνται πόροι για την επιχείρηση και τη διοίκηση και διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, καθώς οι έλεγχοι γίνονται σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και όχι με συλλογή ανούσιων εγγράφων. Καιρός, επιτέλους, να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος!
  • Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών (“IfG” Greek SME Equity)
Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο κεφαλαιακών συμμετοχών (“IfG” Greek SME Equity) παραμένει εδώ και  16 μήνες μόνο στα χαρτιά, παρ’ ότι αναγνωρίζεται διεθνώς η προστιθέμενη αξία του. Αυτή η θεσμική πλατφόρμα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αξιοποιηθεί.
Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των επενδυτών, αξιοποιούμε πληρέστερα τις δυνατότητες του πακέτου Γιούνκερ και στηρίζουμε κλάδους και προϊόντα υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. 
  • Κανένας νόμος για την αγορά χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού 
Όπως συμβαίνει και με τις εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πριν από την ψήφιση ων νόμων, έτσι πρέπει να γνωμοδοτεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν από νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την αγορά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η εισαγωγή διατάξεων που είναι εμπόδιο για τον ανταγωνισμό. Η συγκεκριμένη πρακτική δυστυχώς ακολουθείται συχνά και λειτουργεί πάντα εις βάρος των καταναλωτών και των υγιών επιχειρήσεων.
  • Προσέλκυση συνταξιούχων από άλλες χώρες της ΕΕ για αγορά κατοικίας
Η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Κύπρος έχουν δώσει κίνητρα σε συνταξιούχους από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αγοράσουν κατοικίες αλλά και να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι στις χώρες αυτές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει απαθής. Έχει τη δυνατότητα, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, να ενισχύσει τον τουρισμό και την αγορά ακινήτων, αλλά και να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα. Καιρός να προχωρήσουμε αμέσως προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Εγγυητικά κεφάλαια για νέα δάνεια στον αγροτικό τομέα 
Ενεργοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της DG Agri και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν εγγυητικά κεφάλαια για την μόχλευση πολλαπλάσιων τραπεζικών κεφαλαίων προς τον αγροτικό τομέα. Έτσι δίνεται στους αγρότες η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους, κάτι που έως σήμερα δεν ήταν εφικτό λόγω έλλειψης κεφαλαίων για κάλυψη της ιδίας συμμετοχής. 
Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται οι αγρότες και οι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα προκειμένου να δημιουργηθούν τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες, να βελτιωθούν οι δραστηριότητες μεταποίησης και εμπορίας και έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας εκτός της αγροτικής εκμετάλλευσης.
  • Υιοθέτηση των προτάσεων ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας
Υλοποίηση του σχεδίου που ετοίμασε ο διεθνούς κύρους οργανισμός YOZMA για την ανάπτυξη της καινοτομίας. Ο ΥΟΖΜΑ συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία ενός μοναδικού παγκοσμίως οικοσυστήματος για την καινοτομία στο Ισραήλ και με βάση αυτή του την εμπειρία πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις προς την ελληνική κυβέρνηση οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί.
Μεταξύ άλλων πρότεινε την οργάνωση γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας στην επιχειρηματικότητα - technology transfer offices, τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων (νεοφυών μέχρι πολύ μεγάλων) με τρόπο ανταγωνιστικό και όχι επιδοματικό, την ενίσχυση των θερμοκοιτίδων και των cluster επιχειρήσεων σε κλάδους της οικονομίας όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη διαμόρφωση πλαισίου λειτουργίας και παροχής κινήτρων για «επιχειρηματικούς αγγέλους».
  • Ανάσα στην οικοδομή και τα νοικοκυριά: Επανεκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» 
Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» παρείχε μια δέσμη οικονομικών κινήτρων (επιχορήγηση και δάνεια με ευνοϊκούς όρους) στους καταναλωτές για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους. Μέχρι το τέλος του 2014 εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς εντάχθηκαν σε αυτό περίπου 50 χιλιάδες νοικοκυριά. Έκτοτε πάγωσε, με λίγες εκατοντάδες αποφάσεις υπαγωγής μέσα στο 2015. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν στον αέρα περισσότερες από 35 χιλιάδες αιτήσεις, ενώ είχαν αρχικά εγκριθεί.
Η επανεκκίνηση του προγράμματος θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων για καταναλωτές μέσω της πιο αποδοτικής χρήσης ενέργειας, θα δημιουργήσει εγχώρια υπεραξία κινητοποιώντας τον κλάδο της οικοδομής, θα αναβαθμίσει την αξία των ακινήτων και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.
  • Επίσπευση των ΣΔΙΤ για την διαχείριση απορριμμάτων 
Είναι ανεπίτρεπτο η χώρα να πληρώνει, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πρόστιμα και μάλιστα για θέματα που υπονομεύουν όχι μόνο την ποιότητα ζωής, αλλά ακόμα και την υγεία των πολιτών. Οι ΣΔΙΤ είναι ο κανόνας σε όλη την ΕΕ. Χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και είναι το κύριο εργαλείο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ιδεοληψίες σε αυτό το ζήτημα δεν χωρούν. Τα έργα που είναι σχεδιασμένα πρέπει να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα να σχεδιαστούν το ταχύτερο δυνατό. 
  • Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ
Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνεται από το ΑΣΕΠ, καθώς έχει όλα τα εχέγγυα αντικειμενικότητας. Το ΑΣΕΠ πρέπει να αποκτήσει γι’ αυτό και δεύτερο πυλώνα. Παράλληλα, οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο θα επιλέγονται με βάση το περίγραμμα θέσης (job description) τη διαχρονική τους απόδοση, τη γραπτή εξέταση και τη δομημένη συνέντευξη υπό την αιγίδα του αναβαθμισμένου ΑΣΕΠ, με συμμετοχή και πιστοποιημένων στελεχών του ιδιωτικού τομέα.
Τελειώνουμε έτσι με την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και την έλλειψη κινήτρων. Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε τα ικανότερα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Δημιουργούμε μια νέα κουλτούρα αποδοτικότητας, αξιολόγησης και διαφάνειας. 
  • Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες 
Αναβάθμιση και εμπλουτισμός του περιεχομένου μιας μεγάλης Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης Ανοικτών Δεδομένων (open data), για την ευρεία διάθεσή τους σε πολίτες και επιχειρήσεις.
Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η διαφάνεια, αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος, ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία μιας νέας αλλά δυναμικής αγοράς. Παράλληλα, δίνεται ευκαιρία για επενδύσεις στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με σχετικές μελέτες της ΕΕ.
  • Όπως και στο ΣτΕ: Αξιοποίηση της πληροφορικής για την γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης
Να υλοποιηθεί άμεσα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης Επέκταση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, έκδοση e-πιστοποιητικών, ψηφιακή καταγραφή και αποθήκευση των πρακτικών είναι τα πρώτα άμεσα βήματα που χρειάζεται να γίνουν υιοθετώντας τις καλές πρακτικές από το αντίστοιχο Σύστημα των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Με τον τρόπο αυτό επισπεύδονται οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, διευκολύνονται οι διάδικοι και αναβαθμίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης.
  • Η αστυνομία εκεί που πράγματι χρειάζεται. Ένστολη και πεζή αστυνόμευση
Χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή προκειμένου η αστυνομική δράση να εστιάζει εκεί που υπάρχει όντως πρόβλημα.
Καθιέρωση της ένστολης αστυνόμευσης, πεζή και εποχούμενη, ημέρα και νύχτα, με ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ, ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο αποτελεσματική η κατανομή δυνάμεων της ΕΛΑΣ, λαμβάνονται στοχευμένες πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της εγκληματικότητας και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
  • Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και στην Ελλάδα 
Θεσμοθέτηση ενός υψηλού επιπέδου συλλογικού οργάνου που θα ονομάζεται Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και θα λειτουργεί υπό τον Πρωθυπουργό, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.
Ενισχύεται έτσι ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός σε βάθος χρόνου. Η εξωτερική μας πολιτική αποκτά διάρκεια και σταθερότητα και η εκάστοτε κυβέρνηση υποστήριξη στο χειρισμό κρίσεων.
Στους στόχους και τις αρμοδιότητες που θα του ανατεθούν περιλαμβάνονται ενδεικτικά: η μελέτη του διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας, οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στο εθνικό μας σύστημα ασφαλείας και η προετοιμασία σχετικών εισηγήσεων, ο έγκαιρος εντοπισμός ζητημάτων και καταστάσεων που επηρεάζουν ή μπορούν να επηρεάσουν την εθνική μας ασφάλεια, η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για επερχόμενες κρίσεις, η εκ των υστέρων μελέτη της αποτελεσματικότητος αντιμετώπισης κρίσεων και η αξιοποίηση διδαγμάτων, η πραγματοποίηση ασκήσεων διαχείρισης κρίσεων σε επιτελικό υπηρεσιακό και κυβερνητικό επίπεδο μέχρι ΚΥΣΕΑ, η εμπλοκή, κατά περίπτωση, στην αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων φορέων που σχετίζονται με θέματα ενεργειακής και διεθνούς επικοινωνιακής πολιτικής.
  • Εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία 
Η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση μέσω σύγχρονης διδακτικής προσέγγισης είναι μεγάλης σημασίας για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Ομάδες μαθητών μπορούν να  δημιουργούν εικονικές επιχειρήσεις και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με άλλα σχολεία. Επισκέπτονται επιχειρήσεις, εξοικειώνονται με τις βασικές έννοιες και διαδικασίες, αναλαμβάνουν projects, μαθαίνουν από καλές πρακτικές συμμαθητών τους καθώς και παραδείγματα νεοφυών και άλλων επιχειρήσεων και εξελίσσουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία τους. 
Μετά  την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τις μονάδες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των ΑΕΙ  και με τη συνδρομή των τοπικών κοινωνιών, η πρωτοβουλία θα εισαχθεί  αρχικά σε πιλοτική βάση σε επιλεγμένες σχολικές μονάδες και στη συνέχεια θα επεκταθεί. 
  • Ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δυνατότητα καθιέρωσης διδάκτρων
Να επιτραπεί εκ νέου η δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών σε ξένη γλώσσα (σε πρώτο χρόνο αγγλικά), με δυνατότητα διδάκτρων.
Με τον τρόπο αυτό, ενισχύουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης. Προσελκύουμε αλλοδαπούς προπτυχιακούς φοιτητές, αξιοποιούμε επιστημονικό προσωπικό και αναδεικνύουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν πρόσθετους πόρους.
  • Θερινά σχολεία (summer schools) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Να προωθηθεί άμεσα η λειτουργία θερινών σχολείων (summer schools) στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, με γλώσσα τα αγγλικά και χρέωση διδάκτρων.
Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν ένα επιπλέον έσοδο. Στηρίζουμε την τοπική οικονομία σε μέρη που θα διοργανώνονται τα θερινά σχολεία. Αξιοποιείται ανενεργό επιστημονικό προσωπικό.
  • Το μοντέλο λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης επεκτείνεται σε άλλα σημαντικά μουσεία 
Να ακολουθηθεί -όπου είναι εφικτό- το μοντέλο του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και τη δυνατότητα να αυξάνει τα έσοδά του από τις δραστηριότητές του (καταστήματα, εστιατόριο κλπ). Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας  αποδεδειγμένα οδηγεί σε θεαματικά καλύτερα αποτελέσματα από αυτό των μουσείων που εξαρτώνται από το κράτος και φυτοζωούν λόγω έλλειψης πόρων, περιορισμένης τεχνογνωσίας και, συχνά, χαμηλού ενδιαφέροντος των εμπλεκομένων για την αναβάθμισή τους.
Τα Μουσεία γίνονται ενεργές και αυτοτελείς πολιτιστικές μονάδες ώστε να μπορέσουν να αναβαθμιστούν, να προσελκύσουν περισσότερο κοινό, να τονώσουν την δραστηριότητά τους.
  • Τρεις ιδέες για απτή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος
  1. Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
  2. Επέκταση του μέτρου χορήγησης επαναλαμβανόμενης συνταγής από τους 6 στους 12 μήνες.
  3. Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους.
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Οι επιχειρήσεις καλύπτουν μέρος των εισιτηρίων και το γλυτώνουν από την εφορία 
Όπως γίνεται στη Γαλλία, οι επιχειρήσεις μπορούν να καλύπτουν το 50% του κόστους της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και στη συνέχεια το ποσό αυτό θα εκπίπτει από την εφορία. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, περιορισμός της μεταφοράς με αυτοκίνητα, μείωση του συνολικού ενεργειακού κόστους και  σχετική οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων χωρίς επιβάρυνση των επιχειρήσεων.
  • Υιοθέτηση του Ολλανδικού μοντέλου για τον κοινωνικό διάλογο και τις εργασιακές σχέσεις
Εφαρμογή του αντίστοιχου Ολλανδικού προτύπου για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Το εν λόγω όργανο είναι τριμερές, αποτελείται από τα συνδικάτα, τους οργανισμούς εργοδοτών και ανεξάρτητα μέλη υψηλού κύρους που θα ορίζονται από τη κυβέρνηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Συνιστά τον κύριο μηχανισμό συμβουλευτικού χαρακτήρα προς την κυβέρνηση αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μέγιστη συμμετοχή στην αγορά εργασίας και την εκλογίκευση στην κατανομή των εισοδημάτων. Στόχος είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαλόγου και η ανάδειξη συναινετικών λύσεων που θα βασίζονται σε πραγματικά οικονομικά δεδομένα και σε καλές πρακτικές άλλων χωρών.
  • Επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα
Διεύρυνση της εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε ολόκληρη τη χώρα σε διάστημα δώδεκα μηνών. Η κυβέρνηση μένει σε υποσχέσεις και δεν αξιοποιεί ούτε το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από το 2014, ούτε και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή του σε δεκατρείς δήμους. Αντιθέτως, αναλώνεται σε αποσπασματικές κινήσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο στους πραγματικά αδύναμους συμπολίτες μας. 
Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που θα αποτελεί ασπίδα για όσους την έχουν ανάγκη και όχι για πελατειακές σχέσεις. Αντί του σημερινού κατακερματισμένου και δυσλειτουργικού συστήματος, απαιτείται η ενσωμάτωση των επί μέρους επιδομάτων, ώστε να δημιουργήσουμε έναν πιο ευέλικτο και αποδοτικό μηχανισμό. Παράλληλα, η διαφανής λειτουργία και οι εντατικοί έλεγχοι με αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών θα εξασφαλίσουν ότι θα λαμβάνουν βοήθεια όσοι το χρειάζονται και όχι όσοι απλά εκμεταλλεύονται τις τρύπες που υπάρχουν σήμερα.
Επιπλέον, μέσω της σύνδεσης του μηχανισμού με τη διαδικασία εύρεσης εργασίας (πχ μέσω ΟΑΕΔ), θα δίνεται ουσιαστική βοήθεια στους δικαιούχους ώστε να γίνουν ενεργοί οικονομικά και να τους απεγκλωβίσει από την «παγίδα φτώχιας» στην οποία συχνά οδηγεί η λανθασμένη εφαρμογή τέτοιων πολιτικών. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτελέσει ένα μέσο για να βγουν πραγματικά οι συμπολίτες μας από την φτώχια και να μπορέσουν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο αύριο. Έτσι επιτυγχάνεται η ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη.
  
Μεταναστευτικό-Προσφυγικό

 Σε ότι αφορά στο Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, η ΝΔ αναφέρει ότι όγω της κρισιμότητας του θέματος, θα παρουσιάσει τις προσεχείς μέρες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 25 πρώτες προτάσεις του προγράμματος της ΝΔ -Τι λέει για οικονομία, φορολογία, Δημόσιο, Υγεία, Παιδεία "

Η Τουρκία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε Έλληνα φωτορεπόρτερ

Την είσοδο, στην Τουρκία, σε Έλληνα φωτορεπόρτερ που εργάζεται για λογαριασμό της Bild απαγόρεψε σήμερα η γειτονική χώρα.

Ο Γιώργος Μουτάφης, που εργάζεται στην γερμανική εφημερίδα, ενημερώθηκε, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, από τις τουρκικές Αρχές πως του απαγορεύτηκε η είσοδός του στη Τουρκία αι πως πρέπει να επιστρέψει με την πρώτη πτήση πίσω στην Αθήνα.

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ όπως αναφέρει η Bild ενημερώθηκε πως βρίσκεται σε μία λίστα με πρόσωπα στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος.Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα δεν είχε ως βασικό προορισμό την Τουρκία αλλά θα έπαιρνε αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με προορισμό τη Λιβύη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε Έλληνα φωτορεπόρτερ"

Καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Εξαρχείων -60 αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και πέτρες [εικόνες]

Oμάδα 60 αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στις 15:30 το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων με βόμβες μολότοφ και πέτρες. 
Αμέσως μετά η ομάδα των αντιεξουσιαστών διέφυγε προς την πλατεία Εξαρχείων σπάζοντας με βαριοπούλες, στο πέρασμά της, ότι έβρισκε μπροστά της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και σε δύο άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Το νέο αυτό σοβαρό επεισόδιο έρχεται σε συνέχεια των καταδρομικών επιθέσεων τη νύχτα από αντιεξουσιαστές προς διάφορους στόχους στο κέντρο της Αθήνας.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Εξαρχείων -60 αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και πέτρες [εικόνες] "

Αλλάζει ο χάρτης της Ελλάδας με τους νέους αυτοκινητόδρομους

Αυξάνονται οι ταχύτητες για την παράδοση των μεγάλων έργων μετά το Πάσχα, καθώς μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό έργο σύνδεσης του βασικού αυτοκινητοδρόμου με τη Μεγαλόπολη, μήκους 12 χιλιομέτρων, ενώ μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα παραδοθεί ο περιφερειακός άξονας Καλαμάτας μήκους 15 χιλιομέτρων με όλους τους προβλεπόμενους κόμβους συνδέσεων που θα συμπληρώσουν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Πελοποννήσου «Μορέας».

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης στη διάρκεια εκδήλωσης για την παράδοση σε κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου Λέυκτρο-Σπάρτη μήκους 47 χιλιομέτρων, με τον οποίο μειώνεται στις δύο ώρες η χρονοαπόσταση Αθήνας-Σπάρτης «έχει επιτευχθεί η επανεκκίνηση όλων των μεγάλων έργων» προσθέτοντας ότι «βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη τα κατασκευαστικά μέτωπα σε όλους τους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης και είναι διασφαλισμένη η ολοκλήρωση και παράδοση των νέων αυτοκινητοδρόμων στην κυκλοφορία έως τον Μάρτιο του 2017».




Ο άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη, ο οποίος παραδόθηκε σε κυκλοφορία στις αρχές της εβδομάδας, διασχίζει τους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με κεντρική διαχωριστική νησίδα και σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, ενώ είναι το πρώτο έργο που παραδίδεται ταυτοχρόνως με Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων σε πλήρη λειτουργία. 

Ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει σημαντικά έργα μεταξύ των οποίων 4 πλήρεις ανισόπεδους κόμβους (Λεύκτρου, Λογκανίκου, Πελλάνας και Σπάρτης), 14 γέφυρες συνολικού μήκους 1.790μ., 27 γέφυρες ανισόπεδων διαβάσεων τοπικών οδών που διασφαλίζουν την επικοινωνία των εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου περιοχών, 55 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων και κάθετων οδών, 87 εγκάρσια τεχνικά έργα για αντιπλημμυρική προστασία και περάσματα άγριας πανίδας, 8 χώρους στάθμευσης και 2 σύγχρονους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Πελλάνα που παρέχουν πλήρη εξυπηρέτηση στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Με την παράδοσή του, η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης μειώνεται στις δύο ώρες.

Το συνολικό κατασκευαστικό κόστος του έργου, από το 2009 που ξεκίνησε, ανήλθε σε 202 εκατ. ευρώ. Μέρος της χρηματοδότησης του κόστους αυτού έγινε από την Χρηματοδοτική Συμβολή του Δημοσίου στο έργο. Πλέον αυτού, καταβλήθηκαν από το δημόσιο 18 εκατ. ευρώ περίπου για αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες λόγω των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Με την αναδιάρθρωση της σύμβασης παραχώρησης που προώθησε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ, περιορίστηκαν κατά 106,6 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλει το δημόσιο προς τον παραχωρησιούχο, λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου. Μάλιστα, η ωφέλεια που δημιουργείται για το δημόσιο με τη σύμβαση αναδιάρθρωσης, μεγεθύνεται, αφού πέραν της παραπάνω ευνοϊκής οικονομικής ρύθμισης, έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό κοινωνικό πακέτο παροχών προς τους χρήστες (μελέτη αναλογικών διοδίων, δωρεάν διελεύσεις ΑΜΕΑ, κλιμακωτές διελεύσεις που φτάνουν σε ποσοστό 70% επί των τελών διοδίων για τους καθημερινούς χρήστες).



Προϋποθέσεις

Η περίοδος μετά το Πάσχα είναι καθοριστική για την παράδοση των έργων σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου που κάνει λόγο για παράδοση τον Μάρτιο του 2017. Μέχρι τέλος του χρόνου, τα σημερινά ποσοστά του 70%-75% των έργων από τις κατασκευαστικές θα πρέπει να έχει ξεπεράσει το 90%, για να μπορέσει με τεχνοκρατικούς όρους να θεωρηθεί ότι οι αυτοκινητόδρομοι είναι τελικά ώριμοι και να μπορέσουν να παραδοθούν.
​Θα πρέπει σε οκτώ μήνες να υπάρξει πρόοδος τουλάχιστον 16%-17% σωρευτικά για να ξεπεραστεί το 90% της συνολικής προόδουΤο κρίσιμο αυτό οκτάμηνο θα δώσει σημαντικά στοιχεία για την ολοκλήρωση των έργων. Θα πρέπει σε οκτώ μήνες να υπάρξει πρόοδος τουλάχιστον 16%-17% σωρευτικά για να ξεπεραστεί το 90% της συνολικής προόδου. Επίσης κρίσιμος παράγοντας είναι οι υπόλοιπες εκταμιεύσεις που πρέπει να γίνουν από το υπουργείο Υποδομών και που αφορούν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Αναφορικά με τα πέντε έργα, το ένα, ο Μορέας, θα ολοκληρωθεί τμηματικά μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχοντας φτάσει το 95% θα καταφέρει θεωρητικά και αυτός μέχρι τον επόμενο Μάρτιο να ολοκληρωθεί. Ο Ε65 δεν έχει προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, αλλά μέχρι σήμερα είναι ο αυτοκινητόδρομος-αίνιγμα όσον αφορά την παράδοσή του σε λειτουργία.



Η Ιόνια Οδός είναι στο 75% και όπως φαίνεται έχει ακόμα προβλήματα με κάποιες απαλλοτριώσεις που δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν μικροκαθυστερήσεις. Μέχρι τον επόμενο Μάρτιο αναμένεται να λειτουργήσει όλος ο δρόμος, εκτός από τα πρώτα χιλιόμετρα που περιλαμβάνουν και τη σήραγγα Κλόκοβας. Η Ολυμπία Οδός στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα, θα παραδοθεί σε όλο της το μήκος, ενώ και εδώ υπάρχουν κάποια ζητήματα με απαλλοτριώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν καθυστερήσεις.

Ιόνια Οδός: Το καλοκαίρι (παραδίδεται) το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία

Τα έργα στην Ιόνια Οδό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς ωστόσο σήμερα να έχει παραδοθεί κάποιο νέο τμήμα. Το καλοκαίρι αναμένεται η λειτουργία του τμήματος Κουβαράς-Αμφιλοχία και θα συνεχιστεί με τη λειτουργία και άλλων τμημάτων μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

Ταχύτατα προχωρούν οι εργασίες διάνοιξης της Σήραγγας Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό, καθώς στο τέλος Μαρτίου η εκσκαφή στο μέτωπο εισόδου προσέγγιζε τα 880 μέτρα, ενώ αντίστοιχα αυτή του μετώπου εξόδου ξεπερνούσε τα 1.300 μέτρα, δηλαδή συνολικά 2.180 μέτρα και πρόοδος 76%. Υπολογίζεται ότι αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα και συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί, η πλήρης διάνοιξη θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι, πολύ νωρίτερα από όσο είχε προβλεφθεί. Σήμερα, η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα, είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ιόνιας Οδού. Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις. 

Από τις 4 συνολικά σήραγγες, η διάνοιξη των 3 έχει ήδη ολοκληρωθεί (Μακύνειας, Καλυδώνας, Αμπελιάς), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή της μεγαλύτερης σήραγγας (Κλόκοβας) με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα, η διάνοιξη της οποίας πραγματοποιείται ταυτόχρονα και από τα δύο μέτωπα. Στο τέλος Ιανουαρίου η εκσκαφή στο μέτωπο εισόδου προσέγγιζε τα 650 μέτρα, ενώ αντίστοιχα αυτή του μετώπου εξόδου ξεπερνούσε τα 990 μέτρα.

Ολυμπία Οδός: Σε τέσσερις μήνες η ωρίμαση του έργου

Στις αρχές Απριλίου, με απόφαση του υπουργείου Υποδομών δεσμεύτηκαν 9.600.772,23 ευρώ για την πληρωμή της 12ης τμηματικής καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου στην Ολυμπία Οδό. Η τρίτη δόση στο σύνολο της ανέρχεται σε 334εκ.ευρώ ενώ στο σύνολο της η συμβολή του δημοσίου σε 663,98 εκατ. ευρώ.

Το έργο που προχωρεί με μικρά προβλήματα στις απαλλοτριώσεις, δείχνει να έχει βρει ρυθμό στις κατασκευές. Με δεδομένο το στοιχείο ότι στο τέλος Δεκεμβρίου το ποσοστό προόδου έφτασε το 69,53%, σχεδόν τέσσερις μήνες αναμένεται η ωρίμαση του έργου, διανύοντας τον όγδοο χρόνο από τότε που υπογράφηκε η αρχική σύμβαση παραχώρησης (Αύγουστος 2008).

Σε επίπεδο εργασιών υπάρχουν συνεργεία που δουλεύουν σε πολλά σημεία του τμήματος Κόρινθος-Κιάτο, σχεδόν σε όλο το μήκος. Όπως ήδη είναι γνωστό το τμήμα Κόρινθος-Κιάτο είναι το πιο προχωρημένο και αναμένονται αποφάσεις για την απόδοσή του στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα. Στο πεδίο των προβλημάτων εκτός από κάποιες απαλλοτριώσεις έχουμε σε εκκρεμότητα το μεγάλο τεχνικό έργο που απαιτείται στις Καμάρες, ενώ και στο Ρίο έχουμε εκκρεμείς εργασίες.

Αυτοκινη­τόδρομος Αιγαίου: 90 εκατ. για τα έργα

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σήραγγες των Τεμπών που εντάσσονται στον ΠΑΘΕ, καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για δημιουργία κόμβου στο ύψος του Πυργετού.

Πρακτικά, απομένουν μόλις 90 εκατ. ευρώ για τον τερματισμό των έργων στο σπουδαιότερο οδικό έργο της χώρας, που θα σημάνει την απρόσκοπτη οδική ένωση Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωσή του η χρονοαπόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα περιοριστεί σε περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά, χρόνος-ρεκόρ σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Το έργο ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από προβλήματα, με σημαντικότερα εκείνα των πολλών και δύσκολων απαλλοτριώσεων, αλλά και των δύο εμπλοκών με τον ΟΣΕ που χρειάστηκε επιπλέον παρέμβαση του υπουργείου για να λυθεί το θέμα.

Το τμήμα Ευαγγελισμός - Σκοτίνα, είναι ένα σημείο συνάντησης δύο περιφερειών, της Κεντρικής Μακεδονίας με τη Θεσσαλία και δύο νομών: της Πιερίας με τη Λάρισα. Συνολικά είναι ένα τμήμα 25 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 11χλμ σήραγγες διπλού κλάδου και 14χλμ αυτοκινητόδρομου στα ανοιχτά τμήματα. Από τα 11χλμ σηράγγων τα 8 βρίσκονται στην παράκαμψη της κοιλάδας των Τεμπών. Εκεί κατασκευάζονται οι Σήραγγες Τ1 με μήκος 2χλμ και Τ2. Η Σήραγγα Τ2 έχει μήκος 6χλμ και με τη λειτουργία της θα γίνει η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Μία ακόμα Σήραγγα η Τ3 κατασκευάζεται στην περιοχή του Πλαταμώνα που θα γλιτώσει τους οδηγούς από τις στροφές. Θα έχει μήκος 3 χλμ διπλού κλάδου. Το κόστος των έργων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και αποτελεί ένα σύγχρονο όραμα για τη χώρα, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα έχει γίνει αιτία για πολλά ατυχήματα με ανθρώπινες απώλειες.

Εγνατία Οδός:Τρίμηνη παράταση

Τρίμηνη παράταση έλαβε η ολοκλήρωση και η απόδοση στους χρήστες του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Σύνορα, με φορέα υλοποίησης του έργου την Εγνατία Οδό Α.Ε. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο έπρεπε αρχικά να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης δηλαδή τον Απρίλιο. Αλλα με την απόφαση της Εγνατίας Οδού το έργο πλέον πήρε παράταση για ολοκλήρωση μέχρι τις 28 Ιουλίου 2016. Πρόκειται για την τελευταία εργολαβία του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Σύνορα.

Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή της ανατολικής χάραξης της οδού Κομοτηνή - Νυμφαία - ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται η πλήρης κατασκευή της αρτηρίας μήκους 6,28 χλμ., του ισόπεδου κόμβου σύνδεσης περί τη Χ.Θ. 0+000 του άξονα επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης με τον Κάθετο Άξονα Κομοτηνή - Νυμφαία - ελληνοβουλγαρικά σύνορα, του ανισόπεδου κόμβου Καρυδιάς - Κάλχα περί τη χ.θ. 4+652 του άξονα, η κατασκευή της γέφυρας του ρέματος Τρελοχείμαρρου, 2 άνω διαβάσεων, μίας κάτω διάβασης για την εξυπηρέτηση των τοπικών κινήσεων, η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων και του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Το 2020 Λαμία-Τρίκαλα

Τον Μάρτιο του 2017, εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί το υπό κατασκευή τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 Ξυνιάδα-Τρίκαλα ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο οποίος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή συνοδευόμενος υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως ανέφερε, με το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη ο ορίζοντας παράδοσης του έργου έχει «κλειδώσει», με τις εργασίες να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Χαρακτήρισε εθνικό στόχο την ολοκλήρωση όχι μόνο του Ε65 αλλά και όλων των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων, καθώς σε άλλη περίπτωση οι ποινικές ρήτρες που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα «που η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, δεν ξεχνιέται το νότιο κομμάτι από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα που ήδη έχει προενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συνεχίζεται η αλληλογραφία με την Ε.Ε. προκειμένου το υπουργείο να πάρει μέσα στη χρονιά το «πράσινο» φως από τις Βρυξέλλες και με τη σειρά της να ανάψει το «πράσινο» φως στον παραχωρησιούχο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες και σε αυτό το τμήμα.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του νότιου τμήματος η εκτίμηση είναι ότι θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα και εφόσον τα παραπάνω χρονικά περιθώρια είναι ορθά, τότε στις αρχές του 2020 ο Ε65 θα ξεκινά από τη Λαμία και θα σταματά στα Τρίκαλα.


imerisia


Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ο χάρτης της Ελλάδας με τους νέους αυτοκινητόδρομους"

Στο 237% του ΑΕΠ ανήλθε το χρέος της Κίνας

Το συνολικό χρέος της Κίνας ανήλθε στο ύψος ρεκόρ του 237% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, πολύ πάνω από εκείνο των άλλων αναπτυσσόμενων οικονομικών, δημιουργώντας ανησυχίες στους αναλυτές.

Το Πεκίνο έχει στραφεί στο μαζικό δανεισμό για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, ανεβάζοντας το συνολικό καθαρό χρέος σε 25 τρισ. δολάρια στο τέλος του Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων τόσο του εγχώριου όσο και του εξωτερικού δανεισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Financial Times.

Τέτοια επίπεδα του χρέους είναι πολύ υψηλότερα -ως ποσοστό του ΑΕΠ- από ό,τι σε άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που είναι συγκρίσιμα με τα επίπεδα στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη.

Αν και το απόλυτο μέγεθος του χρέους της Κίνας συνιστά ένα λόγο ανησυχίας, το πιο ανησυχητικό είναι η ταχύτητα με την οποία έχει συσσωρεύτηκε: το κινεζικό χρέος ήταν μόνο 148% του ΑΕΠ στα τέλη του 2007.

«Κάθε μεγάλη χώρα με ταχεία αύξηση του χρέους έχει βιώσει είτε οικονομική κρίση ή παρατεταμένη επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ» έγραψε σε μια έκθεση ο Χα Τζιμίνγκ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής Goldman Sachs.

Το σημερινό επίπεδο χρέους και η αλληλεξάρτηση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, προκάλεσαν εν μέρει την πρόσφατη προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Κίνα αποτελεί αυξανόμενο κίνδυνο για τις προηγμένες οικονομίες.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 237% του ΑΕΠ ανήλθε το χρέος της Κίνας "

Public Issue: 6 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν εκλογές

Έξι στους δέκα Έλληνες δεν θέλουν εκλογές σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο που δημοσιεύει της Public Issue που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή.

Συγκεκριμένα ένα 60% των πολιτών θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές ενώ το 38% πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται να στηθούν κάλπες. Πάντως το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί σε σχέση με τον Μάρτιο όταν τα ποσοστά ήταν 71% και 25% αντίστοιχα.

Ελάχιστοι πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση-μόλις το 7% των ερωτηθέντων - με τη συντριπτική πλειοψηφία, το 88%, να θεωρεί ότι πορευόμαστε λάθος. Εξίσου λίγοι είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες (9%), με τα τρία τέταρτα να εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει και ένα 16% να εκτιμά ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει τίποτε.

Το 49% εκτιμά ότι η κατάσταση στη χώρα εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή θα είναι χειρότερη, ενώ το 30% ότι θα είναι καλύτερη.

Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και για το ΔΝΤ. Το 70% θεωρεί πως πρέπει να φύγει ενώ μόλις το 24% επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα » "Public Issue: 6 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν εκλογές"

Αποφασίζει και διατάζει ο Πολάκης

Ντοκουμέντα για την παράνομη διαδρομή των αιτιάσεων Πολάκη και οι απαιτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την επικύρωση των αποτελεσμάτων που έβγαλε, καθώς και το «casus belli» σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ, παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΝΟ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τετάρτη, είπε «ούτε να σκέφτεσαι. Τέτοια απόφαση είναι causu belli».

Ο λόγος ήταν η πρόθεση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές μετά την ωμή παρέμβαση του κ. Πολάκη που κατέστησε παράνομα τα αποτελέσματα της προκήρυξης. «Εγώ εισηγούμαι και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με συγκεκριμένους χρόνους διότι αφορά κλίνες εντατικής θεραπείας. Καείς δεν θα μου πει, στην ηλικία που βρίσκομαι τι θα κάνω» φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό του αναπληρωτή υπουργού και είπε πως μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει αιτία πολέμου. Μέλη του ΔΣ επιχείρησαν να συνετίσουν τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος όμως ήταν ανένδοτος. Εξερχόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης το μόνο όπου είπε από όσα διημείφθησαν ήταν μια μαντινάδα. Στη συνέχεια εξέδωσε ο ίδιος – το γραφείο Τύπου του υπουργείο και όχι το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανακοίνωση που ανάφερε:

«Κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «ΤΟ ΒΗΜΑ» ουδεμία απόφαση περί αξιολόγησης ενστάσεων των αποτελεσμάτων του κ. Πολάκη ελήφθη. Αυτό που αποφασίστηκε ήταν νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Μεγάλη Τρίτη. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναγγείλει μέσω κοινωνικών δικτύων την αλλαγή του ΔΣ, διότι όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του υπουργείου επιθυμεί πρόεδρο και μέλη με τυφλή υποταγή στη βούλησή του ακόμα και όταν αυτή δεν είναι σύννομη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ οι συγκροτηθείσες τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών ήταν σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης , πριν την ολοκλήρωση του έργου τους και της ενυπόγραφης υποβολής των αποτελεσμάτων στο ΔΣ, όπως προβλέπεται δεσμεύτηκε με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας το σύνολο των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι χιλιάδες αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν δε απροκάλυπτα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και δη εν ώρα εργασίας, καθώς ο κ. Πολάκης έστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετακλητή υπάλληλο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, η οποία πήρε ενυπογράφως και για λογαριασμό του (με πρωτόκολλο παραλαβής) τα ογκώδη σχετικά στοιχεία που αφορούσαν γιατρούς και νοσηλευτές ΠΕ. Σε δεύτερο χρόνο ακολούθησε και δεύτερη φορτωτική. Αυτή τη φορά αφορούσε νοσηλευτές ΤΕ και ΔΕ, τις πρωτότυπες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των οποίων παρέλαβε με εντολή του και για λογαριασμό του ο οδηγός του και πάλι ενυπογράφως και με πρωτόκολλο παραλαβής.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης απέστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημο, ενυπόγραφο και πρωτοκολλημένο έγγραφό του, στο οποίο είχε συνημμένο τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων γιατρών. Έδινε εντολή στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη ν τάχιστη πρόσληψη των ατόμων βάσει των αποτελεσμάτων που ο ίδιος του απέστειλε. Στο ίδιο έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός σημείωνε οτι επιστρέφει στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά των υποψηφίων που είχε δεσμεύσει για αρκετές ημέρες στο γραφείο του. Ακολούθως ο κ. Πολάκης και πάλι επισήμως, δια του προσωπικού του e-mail, απέστειλε σε κλειδωμένα αρχεία (pdf) και τα αποτελέσματα (τρεις πίνακες) ζητώντας την άμεση ανάρτησή τους και δίδοντας έγγραφη εντολή να δοθούν μόλις τέσσερις ημέρες για υποβολή ενστάσεων. Πρόκειται για τους πίνακες των γιατρών που βρίσκ0νται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν συνταχθεί από τη μετακλητή του υπάλληλο και όψιμα ο κ. Πολάκης τους χαρακτηρίζει «προσωρινούς».

Στις 14 Απριλίου με νέο επίσημο, ενυπόγραφο από τον ίδιο και πρωτοκολλημένο έγγραφό του προς το ΚΕΕΛΠΝΟ έπραξε ακριβώς τα ίδια (δική του βαθμολογία, δικά του αποτελέσματα) και για τους νοσηλευτές. Σημείωσε πάλι ότι επιστρέφει τις πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά των υποψηφίων που είχε δεσμεύσει στο γραφείο του. Μάλιστα επειδή στην περίπτωση των νοσηλευτών, ο κ. Πολάκης είχε ήδη δεσμεύσει νωρίτερα όλα τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα το ΚΕΕΛΠΝΟ να μην έχει καν τα τηλέφωνα των υποψηφίων, ο αναπληρωτής υπουργός αναγκάστηκε να αποστείλει και πάλι προσωπικές ενυπόγραφες επιστολές στο ΚΕΕΛΠΝΟ με συνημμένο τον κατάλογο τηλεφώνων υποψηφίων, προκειμένου το Κέντρο να τους τηλεφωνήσει και να τους ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Αυτά έπρεπε να του τα στείλει ξανά στο γραφεί του με προθεσμία. Υπενθυμίζεται οτι εκτός από τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρώτον τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ Ανδρέα Λοβέρδο, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφασίζει και διατάζει ο Πολάκης"

Η Τουρκία συνέλαβε δημοσιογράφο από την Ολλανδία -Επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Τον πόλεμο κατά των δημοσιογράφων και όσων επικρίνουν τον Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει η Τουρκία. «Θύμα» αυτής της πρακτικής ήταν αυτή τη φορά μία Ολλανδέζα αρθρογράφος.

Η Εμπρού Ουμάρ, τουρκικής καταγωγής, συνελήφθη εξαιτίας των αναρτήσεων που έκανε στο Twitter για τον πρόεδρο της Τουρκίας, όπως δήλωσε η ίδια στην The Post Online.

Το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι της στο Κουσάντασι. «Η αστυνομία είναι στην πόρτα μου. Δεν είναι αστείο», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας παρακολουθεί στενά την υπόθεση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές μετά από τη σύλληψη της Ουμάρ, ενώ έχει ενημερωθεί η ολλανδική πρεσβεία στην Αγκυρα και εργάζεται πάνω στο θέμα.

Σύμφωνα με την Metro, ένα από τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται η Ουμάρ, το laptop της κατασχέθηκε, ενώ η δημοσιογράφος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά από τη μεταγωγή της στο αστυνομικό τμήμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουμάρ είχε αποκαλέσει «Σουλτάνο» και «δικτάτορα» τον Ερντογάν, καταλήγοντας «Αντε γα@@@σου». Αιτία του ξεσπάσματός της η αποκάλυψη αυτής της εβδομάδας, ότι το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία ζητούσε από τους πολίτες του στη χώρα να καταδίδουν όσους με αναρτήσεις τους στα social media προσβάλουν την Αγκυρα ή τον Ερντογάν.

Η σύλληψη της Ουμάρ ήρθε μετά από την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε δύο δημοσιογράφους- έναν Γερμανό και έναν ρωσικού ΜΜΕ- και βέβαια την πολύκροτη υπόθεση του Γερμανού κωμικού ο οποίος διώκεται στην πατρίδα του εξαιτίας ποιήματος με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Ερντογάν, το οποίο απήγγειλε στην εκπομπή του.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία συνέλαβε δημοσιογράφο από την Ολλανδία -Επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν "

Ετοιμάζεται εθνικό αρχείο καταγραφής των offshore

Τη δημιουργία ενός εθνικού αρχείου καταγραφής των τελικών δικαιούχων των offshore εταιρειών προωθούν εντός του 2016 τράπεζες και Δημόσιο, εφαρμόζοντας τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής". Το αρχείο θα δημιουργηθεί στον Τειρεσία και πρόσβαση σε αυτό θα έχουν όχι μόνο οι αρχές καταπολέμησης νομιμοποίησης από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και οι φορολογικές αρχές.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε οντότητα, όπου και αν βρίσκεται, εάν κάνει συναλλαγές μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να έχει πλέον ελληνικό ΑΦΜ. Μέχρι σήμερα οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους συνταγμένους καταλόγους υπεράκτιων εταιρειών, κυρίως αυτών που κατέχουν ακίνητα στην Ελλάδα- γνωστά ως "υπεράκτιες βίλες". Ο συγκεκριμένος πίνακας που δημιούργησε το ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει 23.000 επιχειρήσεις.

Οι αποκαλύψεις των Panama Papers είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην το σκηνικό για τις υπεράκτιες εταιρείες, πιέζοντας παράλληλα τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να προχωρήσουν σε μέτρα διαφάνειας. Την περασμένη εβδομάδα οι ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, έκαναν έκκληση σε όλες τις χώρες να συμπεριλάβουν στα "εθνικά αρχεία" τους τελικούς δικαιούχους εταιρειών, τραστ, ιδρυμάτων, εταιριών- κελυφών κλπ.

Για να παροτρύνουν και τα άλλα κράτη να πράξουν το ίδιο, οι πέντε χώρες ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν την πιλοτική εφαρμογή της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, σε ό,τι αφορά τους τελικούς δικαιούχους υπεράκτιων εταιρειών.

Πάντως στη σύνταξη των καταλόγων των τελικών δικαιούχων δεν περιλαμβάνονται μεγάλες κατηγορίες, όπως συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, ΑΧΕ-ΠΕΥ, ΕΠΕΥ που συνδέονται με τη δημιουργία τέτοιων εταιρειών ή διευκολύνουν τις συναλλαγές τους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται στην ουσία, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ένας αθέμιτος ανταγωνισμός αρρύθμιστων παικτών που θα συνεχίσουν να παίζουν το παλιό παιχνίδι.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζεται εθνικό αρχείο καταγραφής των offshore"

Οι φόροι αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Τα παθήματα του παρελθόντος -ακόμη και της σημερινής κυβέρνησης- δεν έγιναν μαθήματα και η επανάληψη του ίδιου λάθους βρίσκεται προ των πυλών. Ολες οι αυξήσεις έμμεσων φόρων που έγιναν τα τελευταία χρόνια -ακόμη και η τελευταία του περασμένου Ιουλίου, με τη μετάταξη εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στο 23%- οδήγησαν όχι μόνο σε αποτυχία επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί μέσω των προϋπολογισμών, αλλά και σε μείωση των εσόδων σε απόλυτους αριθμούς από χρονιά σε χρονιά.

Υφεση και υψηλότερο κίνητρο φοροδιαφυγής ακυρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εισπρακτικών μέτρων και δημιουργούν συνεχώς την ανάγκη για λήψη καινούργιων. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να γεμίσει το τρίτο πακέτο μέτρων (αυτό που πρέπει να εξασφαλίσει 1,8 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2017 και του 2018) με νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων: στα τσιγάρα, στα κινητά τηλέφωνα, στη συνδρομητική τηλεόραση, ακόμη και η αύξηση του βασικού συντελεστή από το 23% στο 24% είναι στα σχέδια, όπως αποκάλυψε η «Κ». Η επεξεργασία των στοιχείων των τελευταίων ετών αποτυπώνει τις αποκλίσεις που προκύπτουν κάθε χρόνο από τους στόχους των έμμεσων φόρων. Ειδικά στον ΦΠΑ, η εικόνα είναι δραματική καθώς με βάση τους αριθμούς προκύπτει ότι:

• Από το 2009 μέχρι το 2015, τα έσοδα από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ σε απόλυτους αριθμούς κατά τη διάρκεια των τριών μνημονίων. Τα στοιχεία από το δελτίο των κεντρικών υπηρεσιών του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και από τους απολογισμούς των τελευταίων ετών δείχνουν ότι σε καμία από τις τέσσερις τελευταίες χρονιές δεν επιτεύχθηκε ο εισπρακτικός στόχος.

• Το 2012 η απόκλιση στόχου - είσπραξης έφτασε τα 1,374 δισ. ευρώ.

•Το 2013, ήταν 659 εκατ. ευρώ και το 2014 208 εκατ. ευρώ.

• Ακόμη και το 2015, η απόκλιση έφτασε στα 883 εκατ. ευρώ. Ειδικά για το τελευταίο έτος, αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί με το ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με την προοπτική να υπάρξει ανάπτυξη και τελικώς η χρονιά έκλεισε για μία ακόμη φορά με έστω και περιορισμένη ύφεση (-0,2%). Ωστόσο, η επίδοση του 2015 συγκριτικά με το 2014 ήταν αποκαλυπτική για το πώς έχουν λειτουργήσει οι αυξήσεις έμμεσων φόρων τα τελευταία χρόνια. Κατά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, συμφωνήθηκε μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από το συντελεστή του 13% στο 23%. Από το συγκεκριμένο μέτρο είχε προϋπολογιστεί να εισπραχθούν τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον. Τελικώς το 2015 έκλεισε με τα έσοδα από τον ΦΠΑ να διαμορφώνονται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το 2014: 12,23 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 2015 εισπράχθηκαν τα ίδια έσοδα από τον ΦΠΑ με το 2014, παρά το γεγονός ότι το 2014 είχαμε έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο ΦΠΑ σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και το ειδικό καθεστώς των νησιών σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Αντίστοιχη εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία του α΄ διμήνου του 2016. Υποτίθεται ότι τα έσοδα από τον ΦΠΑ θα έφταναν στα 2,637 δισ. (σ.σ. το α΄ δίμηνο του 2016 είχαμε τους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ, ενώ το δίμηνο του 2015 όχι). Τελικώς εισπράχθηκαν 2,557 δισ. με την απόκλιση να φτάνει στα 137 εκατ. από το πρώτο κιόλας δίμηνο. Οι ήδη ψηφισμένες αυξήσεις στον ΦΠΑ ακόμη δεν έχουν επιβληθεί (σ.σ. εκκρεμεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών σε όλα τα νησιά του Αιγαίου) και η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα «γενναία» παρέμβαση πειράζοντας αυτή τη φορά τον βασικό συντελεστή του 23%.

Συνεχείς αποκλίσεις

Ιδια εικόνα προκύπτει και για όλους τους έμμεσους φόρους. Τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στη βενζίνη από τα 2,549 δισ. το 2012 έχουν περιοριστεί το 2015 στα 2,174 δισ. Τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο έχουν αυξηθεί μεν συγκριτικά με το 2012, αλλά, για να γίνει αυτό, έπρεπε να πολλαπλασιαστεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης επί τέσσερα και να επιτραπεί η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων. Και πάλι όμως οι αποκλίσεις από τους στόχους είναι συνεχείς και μεγάλες (έως και 557 εκατ.). Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα αποδίδει 2,365 δισ. ευρώ από 2,7 δισ. το 2012 και ο φόρος στην κινητή τηλεφωνία έχει περιοριστεί στα 208 εκατ. ευρώ από τα 287 εκατ. το 2012.
Σημαντικό πλήγμα για τον τουρισμό
Καίριο πλήγμα στο «τουριστικό προϊόν» της χώρας θα καταφέρουν τα προωθούμενα μέτρα στην έμμεση φορολογία. Πριν προλάβει ο κλάδος να απορροφήσει τους τριγμούς από την εκτόξευση του ΦΠΑ στην εστίαση (σ.σ. ο συντελεστής από το 13% πήγε στο 23%), τη μετάταξη των ξενοδοχειακών υπηρεσιών από το 6,5% στο 13% αλλά και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά, εστίαση και ξενοδοχεία θα βρεθούν αντιμέτωπα με νέα μέτρα.

Το σενάριο για την επιβολή ειδικού τέλους ανά διανυκτέρευση πρακτικά σημαίνει ότι ο συντελεστής του ΦΠΑ από το 13% που είναι σήμερα μπορεί να ανεβεί και πάνω από το 15%. Σε μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων των 100 ευρώ, η τελική επιβάρυνση από 113 ευρώ που είναι σήμερα θα φτάσει στα 117 ευρώ, με τον τελικό φορολογικό συντελεστή να διαμορφώνεται στο 17%, τον 5ο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου αντιδρούν έντονα στην πιθανή αύξηση των φορολογικών βαρών. Οπως λένε, η πολιτική της υπερφορολόγησης θα καταλήξει σε μπούμερανγκ για τα κρατικά ταμεία, καθώς οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι γειτονικοί ανταγωνιστικοί προορισμοί.

Οσο για τα εστιατόρια, κινδυνεύουν από τη νέα αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% που είναι σήμερα στο 24%. Η Ελλάδα διαθέτει ήδη την 3η βαρύτερα φορολογημένη υπηρεσία εστίασης στην Ευρώπη, πίσω μόνο από την Ουγγαρία και τη Δανία. Με την αύξηση του ΦΠΑ, απλώς θα κατοχυρωθεί η 3η θέση (σ.σ. προς το παρόν τη μοιραζόμαστε με τους Πορτογάλους).
Πρωταθλήτρια σε φορολογικές επιβαρύνσεις η Ελλάδα
Πολλές χώρες επιβάλλουν για τους δικούς τους εθνικούς λόγους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές πότε στο ένα προϊόν και πότε στο άλλο. Η Ελλάδα, όπως προκύπτει και από τα συγκριτικά στοιχεία που παρουσιάζονται, έχει το προνόμιο να επιβάλλει από τους βαρύτερους συντελεστές σε… όλα τα προϊόντα και στις υπηρεσίες, τους οποίους μάλιστα σκοπεύει να αυξήσει για ακόμη μία φορά. Με τον 4ο υψηλότερο βασικό συντελεστή ΦΠΑ, με την 3η βαρύτερη φορολογημένη αμόλυβδη, με το 2ο ακριβότερο (από φορολογικής άποψης) κινητό αλλά και την 5η υψηλότερη φορολογία στα τσιγάρα, φιγουράρουμε στις πρώτες λίστες σε όλους τους επιμέρους πίνακες. Από τη φορολογική λαίλαπα δεν έχει γλιτώσει ούτε το τουριστικό προϊόν, καθώς τόσο η εστίαση όσο και οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες βρίσκονται στην πρώτη 5άδα με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Υψηλός συντελεστής

Εφόσον υλοποιηθεί η πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη 4η θέση με τον υψηλότερο ΦΠΑ στην Ευρώπη των 28 και θα αναρριχηθεί στην 3η θέση πίσω μόνο από την Ουγγαρία (27%) αλλά και τις Δανία, Σουηδία, Κροατία, που εφαρμόζουν συντελεστή 25%. Οι Φινλανδοί είναι οι μόνοι που έχουν ΦΠΑ 24%.

Και μια μικρή αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης –δεδομένου μάλιστα ότι επί του ειδικού φόρου θα επιβληθεί και ένας αυξημένος κατά μία μονάδα συντελεστής ΦΠΑ– θα είναι αρκετή ώστε να στείλει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας με τη βαρύτερα φορολογημένη αμόλυβδη στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ένα λίτρο βενζίνης το 71% καταλήγει στο κράτος είτε μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης (σ.σ. σήμερα είναι 67 λεπτά του ευρώ με προοπτικό περαιτέρω αύξησης στα 70 λεπτά) είτε μέσω του ΦΠΑ. Μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή επιβάλλει μόνον η Βρετανία και η Ολλανδία. Στο πετρέλαιο κίνησης, οι συνθήκες είναι καλύτερες στην Ελλάδα, καθώς ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται στο 53% και είναι χαμηλότερος από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (63%). Με εξαίρεση το Λουξεμβούργο, δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα με τόσο χαμηλό φορολογικό συντελεστή στην Ε.Ε. Στο πετρέλαιο θέρμανσης, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση, με την υψηλότερη τιμή λιανικής (περίπου 75 λεπτά ανά λίτρο αυτή την περίοδο). Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σουηδία, πωλούν ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο φόρος –ειδικός φόρος κατανάλωσης και ΦΠΑ– ανέρχεται στο 83,2% στην Ελλάδα με τα δεδομένα της 1/1/2016, χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη οι όποιες αυξήσεις έχει στα σχέδιά της η κυβέρνηση. Στο σύνολο των χωρών-μελών της Ε.Ε. υψηλότερους συντελεστές επιβάλλουν μόνον η Ιρλανδία (86,51%), η Φινλανδία (85,07%), η Βουλγαρία (84,2%) και η Βρετανία (84,1%). Τα στοιχεία των εταιρειών του κλάδου δείχνουν ότι οι υψηλοί συντελεστές έχουν στείλει το λαθρεμπόριο στο 20,6% της συνολικής αγοράς, με τις απώλειες κρατικών εσόδων να ξεπερνούν τα 650 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διπλά βάρη

Με μικρή απόσταση από την Ελλάδα, η Ουγγαρία καταλαμβάνει την 1η θέση (προς το παρόν) με συντελεστή φορολόγησης 41,6%. Και μια μικρή αύξηση, όπως αυτή που προγραμματίζεται, θα φέρει την Ελλάδα στην πρώτη θέση με τη βαρύτερη φορολογία στην κινητή τηλεφωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 3η χώρα στη σχετική κατάταξη –τη μοιράζονται Σουηδία, Δανία και Κροατία– ο φόρος είναι 25% (ουσιαστικά μόνο ο ΦΠΑ). Η επιβάρυνση στα κινητά θα είναι διπλή αν, εκτός από τον ειδικό φόρο, αυξηθεί και ο ΦΠΑ (σ.σ. το ειδικό τέλος στην Ελλάδα επιβαρύνεται και με ΦΠΑ).
kathimerini
Έντυπη


Διαβάστε Περισσότερα » "Οι φόροι αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται"

Ο απίστευτος αριθμός αστυνομικών που φρουρούν τον Αλέκο Φλαμπουράρη

Αίσθηση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των αστυνομικών που φρουρούν τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο ότι η κυβέρνησή του μείωσε τις φρουρές αστυνομικών που φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα, ο «ΒΗΜΑτοδότης» δημοσίευσε τον αριθμό των προσώπων που προστατεύουν τον υπουργό Επικρατείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Φλαμπουράρης έχει στην υπηρεσία του 80 αστυνομικούς. Μάλιστα, αναφέρει η εφημερίδα, ότι για να βρεθούν τόσοι πολλοί, κάποιοι αποσύρθηκαν από αστυνομικά τμήματα και από άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το σπίτι του υπουργού Επικρατείας στα Εξάρχεια έχει γίνει δύο φορές στόχων επιθέσεων. Την πρώτη φορά οι δράστες έβαλαν φωτιά στην πόρτα ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό ενώ τη δεύτερη εκτόξευσαν «βροχή» από βόμβες μολότοφ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο απίστευτος αριθμός αστυνομικών που φρουρούν τον Αλέκο Φλαμπουράρη "

Σοκαρισμένοι οι Γάλλοι πολιτικοί από τους καταυλισμούς στην Ελλάδα: Θα έχουμε νεκρούς

Σοκ προκάλεσαν στα μέλη της γαλλικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας τα όσα είδαν στους καταυλισμούς και τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.
Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη χώρα μας αντιπροσωπεία του γαλλικού κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Κριστιάν Ασάφ, πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής της Γαλλίας για τη μετανάστευση και επισκέφθηκε την Ειδομένη, τα Διαβατά και τους καταυλισμούς στην Αθήνα.
«Είμαστε στο χείλος μίας ανθρωπιστικής καταστροφής. Θα υπάρχουν νεκροί πριν από το τέλος του καλοκαιριού», προειδοποίησε ο Ασάφ, μιλώντας στη Le Monde, έπειτα από τα όσα είδε στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πολιτικός κάνει λόγο για δραματικές συνθήκες υγιεινής τις οποίες βιώνουν οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, κατάσταση από την οποία αδυνατούν να ξεφύγουν «αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αφεθεί μόνη της στην πρώτη γραμμή, με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει».
«Στα κέντρα που είδαμε στον βορρά, το 40% είναι παιδιά, πολλά από τα οποία πολύ μικρά. Ενας γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, εμφανώς ανήσυχος, μας είπε ότι ήδη υπάρχει συναγερμός για περιπτώσεις ελονοσίας και δυσεντερίας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγιεινής, η ποιότητα του νερού είναι ανησυχητική», περιγράφει ο Ασάφ, που εκφράζει φόβο για το τι θα συμβεί με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι πρόσφυγες θα μείνουν σε αυτές τις δομές για καιρό, αν η Ευρώπη δεν βρει έναν τρόπο να βοηθήσει μαζικά την Ελλάδα να χειριστεί τις αιτήσεις για άσυλο, όπως τονίζει.
«Σήμερα τα πάντα περνούν από τις ελληνικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση ξεπερνά τις δυνατότητές τους», αναφέρει από την πλευρά του ο βουλευτής Ζαν Μαρκ Ζερμέν, μέλος της ίδιας αντιπροσωπείας, μιλώντας για τις λιγοστές υποθέσεις που μπορούν να εξεταστούν καθημερινά, τη στιγμή που πάνω από 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
«Πρέπει η Ευρώπη να ''ξεκλειδώσει'' ένα ποσό που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει πιο γρήγορη την επεξεργασία των αιτήσεων για άσυλο», τονίζει ακόμη ο Ασάφ.
Tους έχουν εγκαταλείψει στα στρατόπεδα
Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζαν Μαρκ Ζερμέν, μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής βουλής σοκαρίστηκε από την απόλυτη απουσία ενημέρωσης των μεταναστών.
«Υπάρχουν πολυάριθμες ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ειδομένη, αντίθετα στο Ολυμπιακό στάδιο των Αθηνών δεν υπάρχει κανείς. Οι μετανάστες είναι εγκαταλελειμένοι χωρίς πληροφορίες, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους καθοδηγήσει. Σε κάποια στιγμή βρέθηκα μόνος μαζί τους και ένιωσα μια πραγματική βιαιότητα απέναντί μου. Κάποια άτομα από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν διαπιστώσει το ίδιο πράγμα γιατί εδώ οι άνθρωποι έχουν μια τρομακτική έλλειψη πληροφοριών», δηλώνει.

Ένα υπαίθριο νεκροταφείο
Και αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα. Στα Διαβατά, η ομάδα των γάλλων πολιτικών συνάντησε ένα Σύρο που μιλούσε άπταιστα γαλλικά.
«Αυτός ο καθηγητής γαλλικών από το Χαλέπι ήταν σε απόγνωση. Κατέληξε εκεί με την οικογένειά του. Ένα από τα παιδιά του υπέφερε από πυρετό και δεν υπήρχε κανένας γιατρός πουθενά. Παρά τις προσπάθειες που έκανε δεν μπορούσε να πάρει ραντεβού μέσω Skype για να καταθέσει αίτηση ασύλου. Η κατάστασή του ήταν δύσκολη αλλά όταν τον ρωτήσαμε αν θέλει να έρθει στη Γαλλία, τότε καταλάβαμε τον βαθμό της απελπισίας του. Μας είπε ότι θέλει να πάει οπουδήποτε αρκεί να φύγει από το στρατόπεδο» διηγείται ένας από τους γάλλους βουλευτές, ακόμη συγκινημένος από τα όσα είδε στην Ελλάδα.
Και πρόσθεσε ότι αυτός ο Σύρος αφού δεν μπορεί να καταγραφεί με αίτηση ασύλου, ο γαλλικός Οργανισμός OFPRA δεν μπορεί να γνωρίζει τον φάκελό του ούτε να τον επιλέξει για να φύγει από το στρατόπεδο προς τη Γαλλία.

Η ομάδα των γάλλων πολιτικών συγκινήθηκε ιδιαίτερα και από την περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού από τη Συρία, στην Ειδομένη. «Ηταν περίπου 5 ή 6 ετών. Ηρθε προς το μέρος μας και μας φίλησε όλους. Νιώθαμε σαν να μας έλεγε να μην την ξεχάσουμε εκεί, ακόμη συγκινούμαι όταν το διηγούμαι», δηλώνει ο Κριστιάν Ασάφ, παρότι είναι συνηθισμένος σε τραγικές καταστάσεις προσφύγων, αφού επισκέφθηκε πολλά μέτωπα μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης.
Ο Κριστιάν Ασάφ αναφέρει ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να είχε ανοίξει δικές της επίσημες διόδους για τους μετανάστες. «Είναι απαράδεκτο να μην έχει βάλει δικά της ανθρωπιστικά φέρι μποτ η Ευρώπη για να σώσει αυτούς τους ανθρώπους» δηλώνει. Και προσθέτει:
«Και πρέπει η Ευρώπη να σταματήσει να επικαλείται την κοινή γνώμη της, γιατί δεν πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η κοινή γνώμη θα δεχόταν ένας προορισμός διακοπών 3 ώρες από το Παρίσι να γίνει ένα υπαίθριο νεκροταφείο για μετανάστες»
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαρισμένοι οι Γάλλοι πολιτικοί από τους καταυλισμούς στην Ελλάδα: Θα έχουμε νεκρούς "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news