facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αλεξιάδης: Εχουμε εντοπίσει 1,3 ΑΦΜ με ύποπτες κινήσεις

Πλήγμα στο λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, που εκτιμάται ότι στοιχίζουν στην ελληνική οικονομία "το αμύθητο ποσό των 15-20 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα 9 δισ. από ΦΠΑ", φιλοδοξεί να καταφέρει η κυβέρνηση, μέσα από μια σειρά βαθιών τομών. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο βρίσκεται στη μέση ενός σχεδιασμού, με κρίσιμα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.
Παράλληλα, αποφασιστικά μέτρα λαμβάνονται για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα, ενώ εντός του 2016 αναμένεται να προωθηθεί και το επιχειρησιακό σχέδιο, που - μέσω της μηχανογράφησης των ΔΟΥ - θα «κλείσει» τις εφορίες για τους πολίτες, εκτρέποντας τις συναλλαγές προς το διαδίκτυο και μετατρέποντάς τες «σε ελεγκτικά κέντρα» αντί για «κέντρα ταλαιπωρίας πολιτών».

Για τα ναυτιλιακά καύσιμα

Σε ό,τι αφορά τα ναυτιλιακά καύσιμα, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι το λαθρεμπόριο θα δεχτεί μεγάλο χτύπημα. Όπως γνωστοποίησε, ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την τοποθέτηση GPS στα λεγόμενα «σλέπια» (μικρά δεξαμενόπλοια μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων). Επιπρόσθετα, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών- εκροών σε όλη την αλυσίδα εμπορίας καυσίμων, από το διυλιστήριο μέχρι το βυτιοφόρο. Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες και για τον «μοριακό ιχνηθέτη», που θα «πέφτει» στο καύσιμο, δίνοντας ακριβή πληροφορία για το πότε και από πού έφυγε το φορτίο.

Για τη φοροδιαφυγή, τα καπνικά προϊόντα και το πλαστικό χρήμα

Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ με ύποπτες κινήσεις. «Θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά ελεγκτικά, είτε με αυτόματη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων είτε με άλλο τρόπο» επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει από ενοποίηση λιστών που δεν αφορούν το εξωτερικό.
Για τα καπνικά προϊόντα, ο υπουργός προανήγγειλε την ίδρυση ειδικού συντονιστικού κέντρου για την πάταξη της λαθρεμπορίας και τη χρήση ειδικών κωδικών σήμανσης, ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, προϊδέασε για τη χρήση κινήτρων αλλά και υποχρεωτικών μέτρων, που θα οδηγήσουν στην αύξηση της χρήσης του. Πρόσθεσε όμως, ότι σ' αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι τράπεζες, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις προμήθειές τους από τη χρήση καρτών στις συναλλαγές.

Για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Σε σχέση με την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και η σχετική διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς βρίσκεται σε τελική φάση. Όπως είπε, θα δοθούν μεν κίνητρα, αλλά τα όσα ακούγονται για πολύ χαμηλούς συντελεστές και χαριστική περαίωση, δεν ισχύουν. «Όσοι έχουν χρήματα εκεί έξω, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν» είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αλεξιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και στην ανάγκη για αύξηση του αριθμού των εφοριακών, ώστε να ισχυροποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός. Όπως είπε, για να φτάσει ο αριθμός αυτός στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που μάλιστα έχουν πολύ χαμηλότερη φοροδιαφυγή, χρειάζεται ακόμη και να διπλασιαστεί.
Ο ίδιος διέψευσε τα όσα ακούγονται περί διάλυσης του ΣΔΟΕ, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα του επιτρέψει να αναλάβει τον ορθό του ρόλο, αυτόν δηλαδή της πάταξης του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος. Και αυτό το σχέδιο νόμου βρίσκεται στη φάση της διαπραγμάτευσης.

Για την απεργία των φοροτεχνικών

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η απεργία των φοροτεχνικών ώς προς τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι προφανώς τον προβληματίζει, αλλά θα επιδιωχθεί λύση. «Έχουμε συνεργασία και διάλογο από την πρώτη μέρα [...] Σέβομαι απόλυτα όσους πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αλλά από Δευτέρα ξεκινούν συζητήσεις στις οποίες θα τους ζητήσουμε να επιλέξουν άλλη μορφή κινητοποίησης» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο πρώτο δίμηνο του 2016, αφού, ιδίως πολίτες που είχαν επιστροφή ή μηδενικά εκκαθαριστικά, έχουν ήδη υποβάλει τη δήλωσή τους.

Για τη φορολογική δικαιοσύνη

Ο κ. Αλεξιάδης στις δηλώσεις του ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι «στο φορολογικό σύστημα υπάρχουν αρκετές αδικίες». «Προσπαθούμε και μέσα από τις αλλαγές στις διαπραγματεύσεις, να κάνουμε πιο δίκαιο αυτό το σύστημα [...] Θα υπάρχουν ρυθμίσεις στη διαπραγμάτευση, που θα κάνουν πολύ πιο δίκαιες κάποιες ρυθμίσεις στην άμεση φορολογία» είπε χαρακτηριστικά.

Για την εισπραξιμότητα των φόρων

Σε ό,τι αφορά την εισπραξιμότητα των φόρων σημείωσε ότι παρά την καταστροφολογία του 2015, που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με τα capital controls και την τραπεζική αργία, η κυβέρνηση έπιασε τον στόχο του προϋπολογισμού, κι απ' τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο «είχαμε κάθε μήνα επιπλέον φορολογικά έσοδα 500-700 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2014». Πρόσθεσε τέλος, ότι και στο πρώτο δίμηνο του 2016, η είσπραξη εσόδων έχει πάει καλύτερα από ό,τι την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Εχουμε εντοπίσει 1,3 ΑΦΜ με ύποπτες κινήσεις"

ΣτΕ: Και πριν το 2010 οι έλεγχοι και οι φόροι για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας

Να φορολογούνται τα εμβάσματα εξωτερικού σαν εισόδημα ελευθέρων επαγγελματιών, ακόμη και αν έχουν κατατεθεί πριν τον Σεπτέμβριο του 2010, εφόσον ο φορολογούμενος δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα βρήκε από εισοδήματα που είχε δηλώσει παλαιότερα, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν και δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση, αλλά για «ερμηνεία» διατάξεων που είχαν ζητήσει Εφετεία προκειμένου να εκδώσουν αποφάσεις, η κρίση του ΣτΕ θα συζητηθεί πολύ, γιατί αποτελεί «σοκ» για τους φορολογουμένους που θα βρεθούν στην δεινή θέση, όταν θα κληθούν να προσκομίσουν πχ βεβαιώσεις από τράπεζες που έχουν κλείσει από χρόνια, όπως ήδη συμβαίνει μαζικά πλέον.

Το επταμελές τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε με την απόφαση 884/2016 απαντήσεις στα προδικαστικά ερωτήματα σχετικά με το χαρακτηρισμό εισοδήματος από ελευθέρια επαγγέλματα, ποσού εμβασμάτων προς το εξωτερικό, καθώς για τον κρίσιμο χρόνο για τη φορολόγησή τους.

Αφορμή στάθηκαν σχετικά προδικαστικά ερωτήματα που εστάλησαν από το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας στο Ανώτατο Δικαστήριο αλλά και αιτήσεις αναιρέσεως φορολογικού ενδιαφέροντος που αφορούσαν την περίοδο 2009-2012.

Το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απάντησε στα εξής ερωτήματα:

Ερώτηση: Μπορούν να φορολογηθούν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ποσά εμβασμάτων, που απεστάλησαν στο εξωτερικό προ του 2010, των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα;

Απάντηση: Οι διατάξεις του νόμου 3888/2010 εφαρμόζονται και σε υπόθεση στην οποία η επίμαχη περιουσιακή προσαύξηση (κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό), άγνωστης πηγής ή αιτίας, που λογίζεται ως φορολογητέο εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα, προκύπτει σε χρόνο προγενέστερο της 30.9.2010 (ημερομηνία εκδόσεως απόφασης για ελέγχους σε καταθέσεις). Και η αναδρομική εφαρμογή της, σύμφωνα με το ΣτΕ, δεν δημιουργεί ζήτημα αντίθεσης της διάταξης προς την παράγραφο 2 του άρθρου 78 του Συντάγματος ούτε, άλλωστε, προς τη θεμελιώδη αρχή της ασφάλειας Δικαίου.

Ερώτηση: Εάν κριθεί, από το ΣτΕ ότι τα εμβάσματα υπόκεινται σε φορολόγηση ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα, πώς θα κρίνεται αν τα ποσά καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων οικονομικών ετών, δηλαδή, αν θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το δηλωθέν εισόδημα ή πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό οι τεκμαρτές δαπάνες.

Απάντηση: Τα ποσά των οριζόμενων στα άρθρα του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως τεκμαρτών δαπανών διαβίωσης και κτήσης περιουσιακών στοιχείων αφαιρούνται, κατ' αρχήν, από το δηλωθέν εισόδημα του αντίστοιχου οικονομικού έτους και επιπλέον, στο μέτρο που το υπερβαίνουν, από το κεφάλαιο που προέρχεται από οποιαδήποτε άλλη νόμιμη πηγή ή αιτία, το οποίο (εισόδημα ή κεφάλαιο) λαμβάνεται υπόψη για να δικαιολογήσει, εν όλω ή εν μέρει, την επίμαχη περιουσιακή προσαύξηση (ποσό τραπεζικής κατάθεσης).

Ερώτηση: Εάν τα εμβάσματα υπόκεινται σε φορολόγηση ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα, σε ποια χρονιά (με ποιους συντελεστές) θα πρέπει να φορολογηθούν – στον χρόνο αποστολής του εμβάσματος ή στον χρόνο σχηματισμού της τραπεζικής κατάθεσης από την οποία προήλθε το έμβασμα.

Απάντηση: Το ποσό τραπεζικού λογαριασμού που τροφοδότησε έμβασμα και λογίζεται ως φορολογητέο εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα του δικαιούχου του λογαριασμού φορολογείται ως εισόδημα της διαχειριστικής περιόδου κατά την οποία προκύπτει ότι εισήχθη το ποσό αυτό στην περιουσία του δικαιούχου του λογαριασμού, η δε μεταφορά (με έμβασμα) χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου, στον οποίο δεν υπάρχει συνδικαιούχος, σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό του ίδιου προσώπου δεν ενέχει προσαύξηση της περιουσίας του. Συνεπώς, κρίσιμος είναι, κατ' αρχήν, όχι ο χρόνος διενέργειας του εμβάσματος, με αφορμή το οποίο έγινε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε η περιουσιακή προσαύξηση, αλλά είτε ο χρόνος της κατάθεσης του επίμαχου ποσού (ή, σε περίπτωση τμηματικής κατάθεσής του, ο χρόνος που κατατέθηκε καθένα από τα τμήματά του) στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, μέσω του οποίου έγινε το έμβασμα, είτε ο προγενέστερος αυτού χρόνος κατά τον οποίο προκύπτει ότι επήλθε η αντίστοιχη προσαύξηση της περιουσίας του.

Ερώτηση: Εάν είναι νόμιμη η μεταφορά στον φορολογούμενο (αντί στην Εφορίας) της υποχρέωσης να αποδείξει αυτός, από πού προέρχονται τα ποσά του εμβάσματος και αν έχουν ήδη φορολογηθεί νόμιμα ή όχι.

Απάντηση: Ποσό τραπεζικού λογαριασμού και αντίστοιχου εμβάσματος μπορεί να λογισθεί και να φορολογηθεί ως εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα του δικαιούχου του λογαριασμού και χορηγήσαντος την εντολή διενέργειας του εμβάσματος, εφόσον δεν καλύπτεται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του ούτε από άλλη συγκεκριμένη και αρκούντως τεκμηριωμένη, ενόψει των συνθηκών, πηγή ή αιτία, την οποία είτε αυτός επικαλείται, κατόπιν κλήσης του από τη Διοίκηση για παροχή σχετικών πληροφοριών ή προηγούμενη ακρόαση, είτε εντοπίζει η φορολογική αρχή, στο πλαίσιο της λήψης των προβλεπόμενων στο νόμο, αναγκαίων, κατάλληλων και εύλογων μέτρων ελέγχου.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Και πριν το 2010 οι έλεγχοι και οι φόροι για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας"

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει λάβει απάντηση στο αίτημά της για συνάντηση μαζί του, που του είχε διατυπώσει στις 26 Φεβρουαρίου, με επιστολή της όπου του εξέθετε τα προβλήματα του κλάδου.

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, για πρώτη φορά να μην έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα στους κτηνοτρόφους όλη η ενιαία ενίσχυση και η εξισωτική αποζημίωση, να θανατώνονται ζώα εξαιτίας της ελλιπούς πληρωμής των ενισχύσεων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία προειδοποιεί τον πρωθυπουργό, ότι οι κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι, και εφόσον και αυτή την φορά δεν λάβουν απάντηση, τότε θα τους βρει δυναμικά απέναντι του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας"

Βρυξέλλες: Η συμφωνία μπορεί να κλείσει... τον Ιούλιο

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, υπογράμμισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ευρωζώνης.

«Οι αποφάσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, είτε υπάρξει απόφαση σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή το βράδυ, είτε όχι», δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος ανέφερε ότι, αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου.

«Συνεχίζουμε να λέμε ότι είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Απρίλιο, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ, πολύ μικρές. Βλέπω να ολοκληρώνεται ως τον Ιούλιο» δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ΜΝΙ υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Η συμφωνία μπορεί να κλείσει... τον Ιούλιο"

ΣτΕ: Να πληρώσει φόρους ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα στην Κύπρο

Πράσινο φως στη φορολόγηση εισοδημάτων και εμβασμάτων εξωτερικού πριν την 30.9.2010 έδωσε η 7μελής σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή τη δικαστική διένεξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Η απόφαση αφορά τα εμβάσματα που είχε στείλει ο γνωστός τραγουδιστής στην Κύπρο την διετία 2010-2011 και για τα οποία του επιβλήθηκε κύριος και πρόσθετος φόρος λόγω ανακριβών δηλώσεων.

Πάντως, η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι τελεσίδικη για τον κ. Χατζηγιάννη, καθώς οι σύμβουλοι Επικρατείας απάντησαν επί προδικαστικών ερωτημάτων που τους τέθηκαν και παρέπεμψαν και πάλι την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για να την εξετάσει και να εκδώσει νέα απόφαση.

Στο ΣτΕ είχαν σταλεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προδικαστικά ερωτήματα με αφορμή την υπόθεση του επίμαχου τραγουδιστή, καθώς υπήρχαν αντίθετες δικαστικές αποφάσεις. Άλλες δέχτηκαν ως συνταγματικό το νόμο και τους αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους και άλλες όχι.

Τα ερωτήματα τα οποία κλήθηκε να απαντήσει το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαίρη Σάρπ και εισηγητής ο Πάρεδρος Ιωάννης Δημητρακόπουλος) αφορούσαν το αν μπορεί να μετατοπίζεται το αποδεικτικό βάρος από την Εφορία στον πολίτη, αν κάθε έμβασμα μπορεί να εκλαμβάνεται ως προσαύξηση της περιουσίας από άγνωστη πηγή, αν μπορούν να αφαιρεθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τεκμαρτές δαπάνες, αν ο κρίσιμος χρόνος για τη φορολόγηση είναι η ημερομηνία αποστολής του εμβάσματος και εντοπισμού του χρηματικού ποσού, κ.λπ.

Στην επίμαχη απόφαση του ΣτΕ, οι σύμβουλοι Επικρατείας πριν απαντήσουν στα προδικαστικά ερωτήματα, αναφέρουν ότι «η καταστολή της φοροδιαφυγής (και, ιδίως, της μεγάλης από απόψεως ποσού), μέσω της διαπίστωσης των οικείων παραβάσεων και της επιβολής από τη διοίκηση των αντίστοιχων διαφυγόντων φόρων, καθώς και των προβλεπόμενων στο νόμο διοικητικών κυρώσεων, συνιστά, κατά το Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 5 και άρθρο 106 παρ. 1 και 2 ), επιτακτικό σκοπό δημοσίου συμφέροντος».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Να πληρώσει φόρους ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα στην Κύπρο"

«Εθνική Ενότητα»: Καρατζαφέρης - Μπαλτάκος παρουσίασαν το νέο κόμμα

«Εθνική Ενότητα» θα λέγεται το νέο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και Παναγιώτη Μπαλτάκου, το οποίο παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι δύο πολιτικοί αποκαλύπτοντας μάλιστα και το σήμα του νέου σχήματος, στο οποίο δεσπόζει ένας πυρσός.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ο κ. Μπαλτάκος θα είναι ο γενικός γραμματέας.

Το νέο κόμμα θα είναι «συνέχεια της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ» και θα κινείται στον χώρο της «πατριωτικής Δεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού», ανέφεραν κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος.

«Έχουμε ξεκινήσει επαφές και θα ολοκληρωθούν με τις προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες. Βλέπω μια δυναμική πρωτόγνωρη για το κόμμα μας, έναν ούριο άνεμο» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Την ίδρυση του νέου κόμματος σχολίασε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, δηλώνοντας ότι δεν αφορά τη Ν.Δ. «Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εθνική Ενότητα»: Καρατζαφέρης - Μπαλτάκος παρουσίασαν το νέο κόμμα"

Πολιτικό φορέα ιδρύει ο Λαπαβίτσας με «σημαία» την έξοδο από το ευρώ

Μία νέα «κίνηση» στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς ανακοίνωσε ότι ιδρύει ο Κώστας Λαπαβίτσας. Έναν φορέα ο οποίος σύμφωνα με τον εμπνευστή του δεν θα είναι μόνο πολιτικός ούτε μόνο ακαδημαϊκός και θα έχει στόχο να πείσει τους Έλληνες πως η έξοδος της χώρας από την κρίση συνδυάζεται μόνο με έξοδο από το ευρώ και ενίσχυση του εθνικού χαρακτήρα του κράτους.

Όπως επισήμανε ο κ. Λαπαβίτσας: «Η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ευρέως καταγεγραμμένη ως αποτυχία από μεγάλα κομμάτια της ευρωπαϊκής αριστεράς. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κίνημα αναζήτησης μιας νέας πορείας και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γίνει δύο μεγάλα συνέδρια για το επονομαζόμενο Σχέδιο Β στο Παρίσι και στη Μαδρίτη. Δυστυχώς και στα δύο αυτά συνέδρια, και κυρίως στην Ισπανία, φάνηκε και μια μεγάλη σύγχυση. Εμείς από την Ελλάδα σε συνεργασία με ένα ευρύτερο πλέγμα ανθρώπων και οργανώσεων στην Ευρώπη που δουλεύουμε το μόνο πραγματικό Σχέδιο Β εδώ και χρόνια έχουμε αρχίσει να συνδυάζουμε τις δυνάμεις μας».

Συνεχίζοντας με τους προβληματισμούς του που οδήγησαν στην ίδρυση του νέου φορέα λέει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε λοιπόν να καταθέσουμε αυτό το σχέδιο με πειστικό τρόπο και τονίζω ότι αυτό γίνεται στη βάση της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ιστορική εμπειρία έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια που θα κινηθεί στον ενδιάμεσο χώρο για την ώρα, στον πανεπιστημιακό, πνευματικό, επιστημονικό και στον πολιτικό αλλά δεν είναι πολιτική πρωτοβουλία μόνο, όπως και δεν είναι ακαδημαϊκή πρωτοβουλία».

«Οι προτάσεις μας θα είναι βασισμένες σε στοιχεία, ολιγόλογες και στοχευμένες ώστε να απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα της κοινωνίας για την διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής. Ταυτόχρονα θα οργανώσουμε και πολιτικές παρεμβάσεις που θα στηρίζονται σε αυτή την ανάλυση για να κάνουμε το μήνυμα αυτό κατανοητό και πολιτικά αποδεκτό από αυτούς που έχουν κυρίως χτυπηθεί από την υφιστάμενη πολιτική της Ευρώπης», προσέθεσε σε συνέντευξη που έδωσε στο pressproject.gr

Eρωτώμενος για το αν θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα ή κινήσεις στην Ευρώπη ο κ. Λαπαβίτσας είπε: «Ο κεντρικός ομιλητής στις 27 Απριλίου στην παρουσίαση της πρότασής μας θα είναι ο Λα Φοντέν από το De Linke. Θα υπάρχουν επίσης εκεί πολιτικά στελέχη από το κόμμα των Καταλανών που αποτελεί το πιο προοδευτικό κομμάτι της συνεργασίας με τους Podemos. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το σοσιαλιστικό κόμμα της Σλοβενίας και θα είναι και άλλοι από Γαλλία και άλλες χώρες. Η προσπάθεια είναι ενωτική με μεγάλα κομμάτια της αριστεράς που δεν συμφωνούν φυσικά σε όλα αλλά έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή όσο το νομισματικό σύστημα είναι αυτό που είναι».

Σχετικά με συνεργασία του με τον κ. Βαρουφάκη τόνισε πως «δεν έχω καμία αντίρρηση να συνεργαστώ με τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά θα πρέπει να σταματήσει πρώτα να υποστηρίζει ότι μπορεί να εκδημοκρατίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Γιάνη τον ξέρω πολύ καλά εδώ και χρόνια, πριν γίνει πολιτικό πρόσωπο και εκτιμώ τις γνώσεις του και το έργο του ως οικονομολόγου αλλά αυτό που διατείνεται αυτή τη στιγμή για την Ε.Ε. δημιουργεί σύγχυση».

Τέλος ο κ. Λαπαβίτας ανακοίνωσε ότι η ιδρυτική ημερομηνία θα πρέπει να θεωρείται η 27η Απριλίου, αν και οι διεργασίες ξεκινούν από σήμερα, με την δημιουργία μιας ιστοσελίδας η οποία θα βγει στον αέρα άμεσα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικό φορέα ιδρύει ο Λαπαβίτσας με «σημαία» την έξοδο από το ευρώ"

Τιμωρήθηκε ο εισαγγελέας Ντογιάκος από το πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Το 7μελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της απρεπούς συμπεριφοράς, γιατί «προσέβαλε το κύρος της Δικαιοσύνης και της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου».

Του επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης κατά πλειοψηφία καθότι μόνο ένα εκ των μελών του συμβουλίου μειοψήφισε και ζήτησε βαρύτερη ποινή, δηλαδή αυτή της στέρησης αποδοχών για 20 μέρες.

Η υπόθεση Ντογιάκου αφορούσε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών» και η πειθαρχική δίωξη του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τιμωρήθηκε ο εισαγγελέας Ντογιάκος από το πειθαρχικό του Αρείου Πάγου"

Κουρουμπλής: Αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο που το κράτος αντιμετωπίζει τους Έλληνες Τσιγγάνους

«Με έμφαση στη σωστή διαχείριση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων, επενδύουμε στις κοινωνικές δομές και αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζε το κράτος τους Έλληνες Τσιγγάνους», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε μήνυμά του, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ρομά.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου του για την επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι πλεονέκτημα, είναι το υλικό που χρειάζεται για να κτίσουμε μια κοινωνία με βάση το σεβασμό στην ελευθερία, μια κοινωνία με βάση τον άνθρωπο».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο που το κράτος αντιμετωπίζει τους Έλληνες Τσιγγάνους"

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση

Κανείς δεν έχει θέσει υποχρεωτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε σημερινές του δηλώσεις.

Ταυτόχρονα ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει, σύντομα, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά αρκετών δύσκολων μέτρων.

O Ντάισελμπλουμ στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένει «μία ακόμη ελληνική κρίση» και ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα διαφανεί κατά πόσο Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των Θεσμών μετέβησαν σήμερα στις Βρυξέλλες και επιστρέφουν σήμερα το βράδυ στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση"

Ιατροί χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις ιατροδικαστικής στην Ελλάδα

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα ακουγόταν ως απίστευτο, στην Ελλάδα είναι αληθινό. Υπάρχουν ιατροί οι οποίοι αποφοιτούν από ελληνικό πανεπιστήμιο και δεν αποκτούν ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις ιατροδικαστικής.

Όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ), οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών υστερούν έναντι άλλων συναδέλφων τους, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο τμήμα αρνείται την ένταξη της Ιατροδικαστικής στο πρόγραμμα σπουδών του.

«Αποτέλεσμα είναι οι συγκεκριμένοι ιατροί να μη διδάσκονται ούτε τα στοιχειώδη της συγκεκριμένης επιστήμης, όπως για παράδειγμα την πιστοποίηση του θανάτου, το πότε ένας θάνατος οδηγείται σε νεκροτομή, την πιστοποίηση των σωματικών βλαβών κ.ά. που είναι στοιχειώδη ζητήματα στην εκπαίδευση ενός ιατρού. Μάλιστα είναι ζητήματα που ο κάθε ιατρός καλείται να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανεξαρτήτως της ειδικότητας που θα ακολουθήσει» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΕ.

Τονίζεται ότι η Ιατροδικαστική είναι μία από τις βασικές ειδικότητες της χώρας και στο σύνολο των πανεπιστημίων, πλην του προαναφερθέντος, αποτελεί ένα βασικό μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών. Πριν από αρκετά χρόνια και στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο υπήρχε έδρα Ιατροδικαστικής, όμως με την αποχώρηση του τότε διδάσκοντα, αρχικά εξακολουθούσε να υπάρχει ως μάθημα, αλλά χωρίς διδάσκοντα ιατροδικαστή, ενώ στη συνέχεια καταργήθηκε και από αυτοτελές μάθημα του προγράμματος σπουδών.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ο Πρόεδρος της ΕΙΕ, Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο ένα πανεπιστήμιο εδώ και χρόνια να εκπαιδεύει ιατρούς ελλιπώς, μη σεβόμενο τα επιστημονικά δεδομένα της χώρας. Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε η διοίκηση του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου αλλά και τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση, έτσι ώστε και οι ιατροί που αποφοιτούν από το συγκεκριμένο να διδάσκονται από Ιατροδικαστή τις βασικές γνώσεις της συγκεκριμένης επιστήμης και τελικά να αποκτούν τα ίδια εφόδια με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατροί χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις ιατροδικαστικής στην Ελλάδα"

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλήνια΄Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) για το αδιέξοδο και το ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την νέα Σύμβαση Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΙΚ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «έπειτα από την κατάθεση από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του εκβιαστικού διλήμματος άμεσης αποδοχής ή όχι όρων της σύμβασης που καμία σχέση δεν έχουν με την βιωσιμότητα του Οργανισμού αλλά αντίθετα διακατέχονται από πολιτικές ιδεοληψίες και αποσκοπούν στο στραγγαλισμό του Ιδιωτικού τομέα».

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των Κλινικών αναφέρουν ότι δήλωσαν τον προβληματισμό τους για διακοπή της συνεργασίας με τον Οργανισμό «εάν υπάρξει επιμονή στους όρους που μας τέθηκαν και επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ αλλά ο σκοπός τους είναι η αποδόμηση του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο και επώδυνο τρόπο».

Ταυτόχρονα όμως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της νέας Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αλλάξει τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των λογαριασμών όλων των Παρόχων προχωρώντας άμεσα στον στατιστικό έλεγχο των υποβαλλόμενων δαπανών και στην ολοσχερή εξόφληση τους στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει η νομοθεσία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές"

Προς απόσυρση ή τροποποίηση η «ομερτά» των βουλευτών

Τελικά οι βουλευτές δεν θα καλούνται πιθανότατα «να πάρουν τα μυστικά στον τάφο τους». Τουλάχιστον όχι με την υπογραφή «δήλωσης εχεμύθειας», που προέβλεπε το σχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας, τον οποίο προωθεί ο Νίκος Βούτσης.

Η οριστικοποίηση του σχεδίου, που θα καθορίσει και αν η επίμαχη διάταξη για την ιδιότυπη «ομερτά» θα αποσυρθεί πλήρως ή θα τροποποιηθεί, αναμένεται την προσεχή Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Προς το παρόν ο Πρόεδρος της Βουλής, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση την πρόθεσή του να κάνει αποδεκτές τις ενστάσεις για τη συγκεκριμένη διάταξη, βάσει της οποίας, με την ανάληψη των καθηκόντων τους οι βουλευτές θα ήταν υποχρεωμένοι να υπογράφουν δήλωση εχεμύθειας, που θα τους απαγόρευε να χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος ή προς όφελος τρίτων εμπιστευτικά έγγραφα ή πληροφορίες, που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η εν λόγω πρόβλεψη προκάλεσε πλήθος επικριτικών σχολίων από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έκριναν από άσκοπη έως υπερβολική την επιβολή του μέτρου.

«Ανταποκρίνομαι στο αίτημα για μη υπογραφή της δήλωσης εχεμύθειας. Θα είναι σε γνώση του βουλευτή ότι η τήρηση του Κανονισμού συμπεριλαμβάνει και την γνώση του στον Κώδικα Δεοντολογίας», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει την αλλαγή που θα επέλθει στον Κώδικα και την τελική πρόβλεψη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς απόσυρση ή τροποποίηση η «ομερτά» των βουλευτών "

Απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Λαϊκό

Παραδέχεται την εμπλοκή στη θεραπεία των καρκινοπαθών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ασθενείς που προσέρχονταν για χημειθεραπεία στο νοσοκομείο Λαϊκό ενημερωνόντουσαν από τους υπεύθυνους στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου ότι δεν θα υποβληθούν σε θεραπεία λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι υπήρχε εμπλοκή στον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα, αλλά «η λύση βρέθηκε μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο. Σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Λαϊκό"

Μέσα σε λίγα λεπτά οι βεβαιώσεις Δημοτολογίου για απόδημους Έλληνες

Μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που θα επιτρέπει στους Έλληνες του εξωτερικού να λαμβάνουν μέσα σε λίγα λεπτά βεβαιώσεις γέννησης και οικογενειακής κατάστασης από οποιαδήποτε ελληνική προξενική Αρχή παρουσίασε το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος του νέου προγράμματος – που φέρει τον τίτλο «Πρόξeνος» – είναι να θέσει τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες που υφίστανται σήμερα οι Έλληνες του εξωτερικού όταν χρειάζονται ένα απλό έγγραφο. Η νέα υπηρεσία θα συνδέσει τις προξενικές δομές με τη βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου που τηρεί το ΥΠΕΣ, επιτρέποντας στους απόδημους να παραλαμβάνουν βεβαιώσεις λίγα λεπτά μετά την υποβολή σχετικής αίτησης στην προξενική Αρχή του τόπου κατοικίας τους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισήμαναν πως η νέα υπηρεσία δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ, καθώς σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από εσωτερικές υπηρεσίες.

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε πως χάρη στο «Πρόξeνος» υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 50.000 εργατοώρες για το προσωπικό του διπλωματικού σώματος και του υπόλοιπου Δημοσίου, ενώ παράλληλα η απλοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία θα επιτρέψει στους εργαζόμενους στα απανταχού προξενεία να αφοσιωθούν απερίσπαστα στην παροχή άλλων κρίσιμων υπηρεσιών, μειώνοντας ουρές και ταλαιπωρία.

Και’ αυτόν τον τρόπο, επισήμανε ο κ. Κοτζιάς, η Ελλάδα θα βελτιώσει τη σχέση της με τη διασπορά αλλά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. «Ένα κράτος που μπορεί να συνδεθεί με τη διασπορά του μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα θα δοκιμαστεί πιλοτικά για μία εβδομάδα στο ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου κατοικεί μεγάλη ελληνική κοινότητα, και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλες τις προξενικές Αρχές της χώρας μας ανά τον κόσμο. Η πιλοτική δοκιμή θα αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, η επέκταση του «Πρόξeνου» και στα υπόλοιπα ελληνικά προξενεία θα γίνει «αμέσως μετά» και «σε ελάχιστο χρόνο».

Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πάντως ότι το «Πρόξeνος» πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την κρίσιμη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή εποχή στη δημόσια διπλωματία. Προσέθεσε ότι σχεδιάζεται η ψηφιοποίηση και των υπηρεσιών της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσα σε λίγα λεπτά οι βεβαιώσεις Δημοτολογίου για απόδημους Έλληνες "

Ποτάμι: Ο Πολάκης δεν απαντά για τις αναμονές για χημειοθεραπείες

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο βουλευτή Λάρισας του Ποταμιού και υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του κινήματος, Κώστα Μπαργιώτα, για τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, διότι όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για πολλοστή φορά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε κώλυμα να παραστεί χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα, που έχει αποστείλει επιστολή και σον Πρόεδρος της Βουλής για το θέμα, χθες Πέμπτη, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα των πολύμηνων αναμονών ασθενών για ακτινοθεραπεία στα Δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης δήλωσε κώλυμα και δεν παρέστη.

«Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείται συστηματικά να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις, απαξιώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι και απευθύνει την ίδια επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπαργιώτας ζητά να μάθει, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων 4Κ και 5Κ, με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή των νοσοκομείων που θα στελεχωθούν με πρόσθετο προσωπικό, με ποια λογική προκηρύσσονται θέσεις σε νοσοκομεία στα οποία δεν υπάρχουν ακτινοθεραπευτικά τμήματα και αν έχουν δρομολογηθεί οι 42 προσλήψεις για την υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες, ενώ και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στις δημόσιες δομές θεωρείται απαρχαιωμένος.

Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα. Τα 14 από αυτά είναι πεπαλαιωμένα, παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες ή δεν υποστηρίζονται πλέον από τις εταιρίες.

Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει προχωρήσει σε δωρεά ύψους 16 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την προμήθεια 7 γραμμικών επιταχυντών σε ισάριθμα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά για να προχωρήσει, το ίδρυμα έχει θέσει ως μοναδικό όρο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως προσλήψεις κλπ., ώστε να λειτουργήσουν πλήρως.

Πάντως, σε πρόσφατη απάντηση του υπουργείου Υγείας σε σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στα τέλη Μαρτίου αναφέρεται ότι επίκεινται 11 προσλήψεις σε έξι νοσοκομεία, που όμως δεν έχουν ακτινοθεραπευτικά τμήματα, ενώ δεν έχουν συμπεριληφθεί νοσοκομεία της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Ο Πολάκης δεν απαντά για τις αναμονές για χημειοθεραπείες"

Ιδιοκτήτες Τηλεοπτικών Σταθμών για ΕΣΗΕΑ: Αντιδημοκρατική απόφαση οι διαγραφές

Την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει και να «επιπλήξει» δημοσιογράφους, για τις απόψεις που εξέφρασαν υπέρ του δημοψηφίσματος, καυτηριάζει με σημερινή (Παρασκευή) ανακοίνωσή της η ΕΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας).

«Αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη είναι αντιδημοκρατικές, επιδιώκουν να ελέγξουν τον Τύπο και είναι σε απόλυτη ταύτιση με την αντίστοιχη προσπάθεια της κυβέρνησης να πλήξει την πολυφωνία» επισημαίνουν οι Ιδιωτικοί Σταθμοί. «Η ελευθερία του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και του Τύπου έχουν κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.» προσθέτει η ΕΤΗΣΕΕ.

«Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει μόνο τέσσερις άδειες πανελλήνιας εμβέλειας με διαγωνισμό που διενεργεί ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, ώστε να μπορεί να ελέγχει καλύτερα και να επηρεάζει τους ελάχιστους σταθμούς που επιδιώκει να μείνουν και τους εκπροσώπους του Τύπου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΤΗΣΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΤΗΣΕΕ αναλυτικά:


«Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε σχέση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών να διαγράψει και να «επιπλήξει» δημοσιογράφους για τις απόψεις που εξέφρασαν τις παραμονές του δημοψηφίσματος τον περασμένο Ιούλιο, δηλώνει τα εξής:


»Στις 5 Απριλίου 2016,το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκαζε με ανακοίνωσή του «κάθε είδους προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού δημοσιογράφων». Μια μέρα αργότερα, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με την οποία επιβάλλονται ποινές διαγραφής σε δημοσιογράφους που είχαν υποστηρίξει το «Ναι» κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Η ΕΣΗΕΑ λοιπόν, έτσι εμφανίζεται να πράττει αυτό για το οποίο κατηγορεί τους άλλους. Τα δύο αυτά γεγονότα δείχνουν τη μεροληπτική πρόθεση και την απόπειρα να ποινικοποιηθεί η αντίθετη άποψη από ορισμένους ακραίους κύκλους που επιλεκτικά αντιλαμβάνονται την ελευθερία της έκφρασης.

»Αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη είναι αντιδημοκρατικές, επιδιώκουν να ελέγξουν τον Τύπο και είναι σε απόλυτη ταύτιση με την αντίστοιχη προσπάθεια της κυβέρνησης να πλήξει την πολυφωνία. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει μόνο τέσσερις άδειες πανελλήνιας εμβέλειας με διαγωνισμό που διενεργεί ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, ώστε να μπορεί να ελέγχει καλύτερα και να επηρεάζει τους ελάχιστους σταθμούς που επιδιώκει να μείνουν και τους εκπροσώπους του Τύπου.

»Η ελευθερία του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και του Τύπουέχουν κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

»Κι η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών θα έπρεπε να είναι η πρώτη που υπερασπίζεται αυτές τις αρχές, αντί να τις καταστρατηγεί.Αναμένουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του συνόλου των λειτουργών της ενημέρωσης που εκπροσωπεί,οι οποίες και παραβιάζονται βάναυσα από την ανεκδιήγητη αυτή απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.»

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιοκτήτες Τηλεοπτικών Σταθμών για ΕΣΗΕΑ: Αντιδημοκρατική απόφαση οι διαγραφές"

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι στις 12 και 13 Απριλίου

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η επιτροπή αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους την 12η και 13η Απριλίου 2016.

Ακόμη, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για την 13η Απριλίου 2016 πλειστηριασμοί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι στις 12 και 13 Απριλίου"

Χωρίς χημειοθεραπεία οι καρκινοπαθείς στο «Λαϊκό»

«Σε απόγνωση» είναι οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Λαϊκό», αφού και χθες, για δεύτερη Πέμπτη δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Αναφέρει ότι η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασής τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή.

Το ΜΚΙΕ καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που «για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο «Λαϊκό», πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και είναι πολύ αργά».

Σε ανακοίνωσή του το ΜΚΙΕ σημειώνει ότι και με άλλες οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν (που δεν επαρκούν), τη λύση όμως πρέπει να τη δώσει η πολιτεία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς χημειοθεραπεία οι καρκινοπαθείς στο «Λαϊκό»"

Αποστόλου: Εντός του καλοκαιριού η ρύθμιση για το γιαούρτι με γάλα σκόνη

Εντός του ερχόμενου καλοκαιριού θα εφαρμοστεί η ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα παρασκευής γιαουρτιού με γάλα σκόνη αντί ελληνικού νωπού γάλακτος σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου παρά τις ισχυρές αντιδράσεις φορέων του κτηνοτροφικού κλάδου και της αντιπολίτευσης.

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο υπουργός εξήγησε ότι η διάταξη εντάσσεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και στις μνημονιακές υποχρεώσεις που είχαν ληφθεί το 2013 και επισήμανε ότι: «Μας πονά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Δεν υπάρχει όμως κάτι επείγον να το συζητήσουμε σήμερα». Πρόσθεσε δε πως έχει ήδη σταλεί προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης στις Βρυξέλλες και αναμένεται απάντηση στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ότι η ρύθμιση βάζει ταφόπλακα στους Έλληνες παραγωγούς. «Με εκπλήσσει που είναι τόσο ήσυχος ο υπουργός για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της αγελαδοτροφίας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι σφάζονται ζώα και οι παραγωγοί κλαίνε με μαύρο δάκρυ» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ώστε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστόλου: Εντός του καλοκαιριού η ρύθμιση για το γιαούρτι με γάλα σκόνη"

Γάζες από... χρυσάφι - Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας

Ακόμα και τώρα το «πάρτι» συνεχίζεται από τα «πιράνχας» στον χώρο της Υγείας.

Την ίδια ώρα που στο νοσοκομείο Λαμίας δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα βασικά αναλώσιμα και πολλές φορές οι συνοδοί των ασθενών, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αναγκάζονται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, κάποιοι κόβουν τιμολόγια για γάζες από «χρυσό», που κοστίζουν 800 ευρώ.

Μάλιστα, οι γάζες έρχονται με courier στο σπίτι και αν δεν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις δεν πειράζει, τις κρατάς για ενθύμιο. Εξάλλου... το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ πληρώνουν.

Ξέφραγο αμπέλι τα νοσοκομεία - Πώς γίνεται το κόλπο

Το lamiareport.gr μεταφέρει μια απίστευτη ιστορία:

Ένας νεαρός από τη Λαμία, ηλικίας 17- 18 ετών περίπου, στα τέλη Ιανουαρίου έκανε σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα χειρουργείο ρουτίνας (κύστη κόκκυγος). Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός ενημέρωσε την οικογένεια ότι το παιδί για τους επόμενους 2 με 3 μήνες θα έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στις γάζες μέχρι να κλείσει το τραύμα. Επειδή αυτό θα γινόταν πολλές φορές, τους συνέστησε να το κάνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας, για να μην ταλαιπωρούνται πάνω - κάτω στην Αθήνα.

Έτσι και έγινε. Ο νεαρός συνοδευόμενος από τον πατέρα του πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και εκεί κάποιος γιατρός, συνήθως χειρουργός, του έκανε την αλλαγή και έφευγαν. Δύο μήνες μετά (τέλος Μαρτίου) και ενώ το τραύμα σχεδόν έχει κλείσει, επειδή ο πατέρας είχε κάποιο πρόβλημα, το παιδί πήγε μόνο του στο νοσοκομείο για να κάνει την απαραίτητη αλλαγή.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, είπε στους γονείς του ότι την αλλαγή στο τραύμα την έκανε κάποια γιατρός του νοσοκομείου, μαζί με κάποια άλλη κυρία, που δεν ήταν ούτε νοσοκόμα ούτε γιατρός. Τους είπε επίσης ότι του ζήτησαν το βιβλιάριο του ΙΚΑ που είχε μαζί του για να του γράψουν μια συνταγή και τον έβαλαν να υπογράψει κάτι. Μάλιστα, η κυρία, που δεν ήταν γιατρός, του ζήτησε να κρατήσει το βιβλιάριο και να του το πάει την άλλη μέρα στο σπίτι. Ο νεαρός αρνήθηκε να αφήσει το βιβλιάριο και τότε η κυρία τον πήρε και τον οδήγησε στον κάτω όροφο. Εκεί μπήκε σε ένα άλλο γραφείο, όπου του ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, και μια άλλη γιατρός τού έβαλε ακόμη μια σφραγίδα στο βιβλιάριο. Όλα αυτά έγιναν γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες και πάντα με τη φροντίδα της κυρίας που δεν ήταν ούτε γιατρός ούτε νοσοκόμα.

Την επόμενη ημέρα κατέφθασε στο σπίτι του νεαρού κάποιος υπάλληλος της courier και παρέδωσε ένα δέμα. Ανοίγοντας το δέμα ο πατέρας είδε ότι περιείχε κάποια κουτιά με γάζες και ένα τιμολόγιο. Όταν είδε το πόσο στο τιμολόγιο, μόνο που δεν έπαθε εγκεφαλικό. Οι γάζες κόστιζαν κάτι παραπάνω από 800 ευρώ!!!

Όταν ο άνθρωπος συνήλθε από το πρώτο σοκ, έψαξε και βρήκε το τηλέφωνο της γιατρού που τον εξέτασε και ζήτησε να μάθει τι ακριβώς έγινε και γιατί είναι απαραίτητες αυτές οι γάζες για το παιδί του. Εκείνη του είπε ότι με αυτές τις γάζες το τραύμα θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα και ότι δεν χρειάζεται να πάει ξανά στο νοσοκομείο. Επίσης, του είπε ότι είναι ΤΖΑΜΠΑ και ότι αυτός δεν θα πληρώσει τίποτα!!!

Στη συνέχεια ο πατέρας τηλεφώνησε και στην εταιρεία που έστειλε τις γάζες. Εκεί φέρεται να μίλησε με κάποιον υπεύθυνο, όπως του είπαν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι αν δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τις γάζες δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνει αυτός, θα τις πληρώσει το ΙΚΑ !!!

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του εισαγγελέα Λαμίας...

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζες από... χρυσάφι - Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας"

Τα ΟΧΙ που έγιναν ΝΑΙ

Ο κύβος ερρίφθη. H τελετή για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στην China COSCO Shipping Corporation (COSCO) σηματοδοτεί και επίσημα την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η πώληση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αποτελεί μια κίνηση που «θα καταστήσει τον δρόμο του Μεταξιού συντομότερο», την ώρα που ο νέος ισχυρός άνδρας του Δ.Σ. της κινεζικής εταιρείας Xu Lirong υποστήριξε ότι η Cosco δίνει μεγάλη σημασία σε αυτήν την επένδυση.
Οι τελικές υπογραφές της σύμβασης για την πώληση του ΟΛΠ έπεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμφωνία να υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Μετά την υπογραφή, ακολούθησε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία -μεταξύ άλλων- του Αλέξη Τσίπρα και του Xu Lirong. 
Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο, με κάγκελα να εμποδίζουν την πρόσβαση στους περαστικούς.

Όπως και με άλλες προεκλογικές υποσχέσεις περί εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, επιστροφής της ανάπτυξης, αύξησης του βασικού μισθού, προστασίας της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και προάσπισης των συντάξεων από νέες περικοπές,  έτσι και στην περίπτωση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας η πραγματικότητα απεδείχθη πως ήταν εντελώς διαφορετική.

Τα περί διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ και αξιοποίησης της δυναμικής του για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας έμειναν στα... χαρτιά, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πραγματοποιεί στροφή 180ο, βάζοντας πωλητήριο σ' ένα από τα «φιλέτα» του Δημοσίου, το οποίο περνάει πλέον υπό τον έλεγχο της Cosco.

Στους δρόμους οι λιμενεργάτες

Η ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στα εργατικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά. Με 24ωρη πανλιμενική απεργία, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Ζάππειο απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια στην πώληση του 67% των μετοχών στην Cosco.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας λιμενεργατών στην πλατεία Κλαυθμώνος
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας λιμενεργατών στην πλατεία Κλαυθμώνος


Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε εκ νέου να διαψευστεί, τοποθετώντας κάγκελα στο Ζάππειο, προκειμένου να κρατήσει μακριά από την εκδήλωση όσους αντιδρούν στην αποκρατικοποίηση, ενεργοποιώντας παράλληλα εκατοντάδες αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τον χώρο σε... φρούριο.










Από το «δεν πωλείται» στο... πωλείται

Το πωλητήριο στον ΟΛΠ τέθηκε εν αμφιβόλω από την πρώτη ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015. Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα ότι «η αποκρατικοποίηση του Πειραιά σταματά εδώ» είχαν οδηγήσει τον Κινέζο πρέσβη μέχρι τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Ωστόσο, από τότε «μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι» και το σχέδιο αποκρατικοποίησης προχώρησε κανονικά, κάτι το οποίο είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, όταν είχε επισκεφτεί την Κίνα, τον Μάρτιο του 2015.

Tι περιλαμβάνει η συμφωνία με την Cosco

Η συμφωνία για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2011 με τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ, την ώρα που ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε μόλις την άνοιξη του 2014.

Τον Ιανουάριο του 2016, η Cosco ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής, με τη συνολική αξία της συμφωνίας να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • την προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ για τις μετοχές του ΟΛΠ
  • υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και
  • προσδοκώμενα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης, ύψους 410 εκατ. ευρώ.
Στο τελικό ποσό περιλαμβάνονται επίσης τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέρα από τις ελάχιστες υποχρεωτικές) επενδύσεις μέχρι τη λήξη της παραχώρησης, το 2052. Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια:

  • αρχικά θα καταβληθούν 280,5 εκατ. ευρώ και θα αποκτηθεί το 51% του ΟΛΠ και
  • σε 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι του συμφώνου μετόχων (SPA), συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Cosco θα καταβάλει επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό, φθάνοντας στο 67%.
Παρά την ολοκλήρωση της συμφωνίας υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιες κρίσιμες εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα η μετεξέλιξη της ρυθμιστικής αρχής λιμένων σε πλήρως ανεξάρτητη αρχή, την ώρα που συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των λιμενεργατών.

Τα οφέλη από την ιδιωτικοποίηση
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να αποφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό καθαρά δημοσιονομικά έσοδα 511 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιπλέον επενδύσεις υπολογίζονται στα 867 εκατ.

Εφόσον υλοποιηθεί σειρά συγκεκριμένων δυνητικών δράσεων, το επιπλέον ετήσιο όφελος θα κυμανθεί -σύμφωνα με το ΙΟΒΕ- από 17 εκατ. ευρώ το 2016 έως και 2,6 δις το 2025. Επίσης, το Ινστιτούτο εκτιμά ότι η παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της χώρας ως ασφαλούς επενδυτικού προορισμού στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές.

Τέλος να σημειωθεί ότι μεταξύ των επενδύσεων που προβλέπεται να υλοποιήσει η Cosco περιλαμβάνονται έργα υποδομής και αποκατάστασης του προβλήτα 1, ανάπτυξη της κρουαζιέρας καθώς και έργα ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του ΟΛΠ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ΟΧΙ που έγιναν ΝΑΙ"

Ξύλο και χημικά στην πορεία των λιμενεργατών στην Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισοδιακά εξελίχτηκε η πορεία των λιμενεργατών που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ.


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξύλο και χημικά στην πορεία των λιμενεργατών στην Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ"

Βίντεο: H επίθεση των κουκουλοφόρων στο «Πρώτο ΘΕΜΑ»

Στόχος κουκουλοφόρων έγινε, για μια ακόμα φορά, η εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ», το πρωί της Παρασκευής.

Η ώρα ήταν 10:52, όταν έξι μηχανάκια έφτασαν κομβόι έξω από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της εφημερίδας, η οποία φαίνεται πως αποτελεί στόχο για τα συνεχιζόμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της.

Φορώντας κράνη και κουκούλες, τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά στοιχεία έδωσαν συνέχεια στις επίσημες απειλές που δέχεται η εφημερίδα. Με βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές, οι κρανοφόροι χτύπησαν συντονισμένα το κτίριο σε τρία διαφορετικά σημεία.

Πρώτα στην κεντρική είσοδο, όπως θα δείτε στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, όπου δύο άντρες έσπασαν την τζαμαρία. Παράλληλα, τρεις άλλοι κουκουλοφόροι διέλυσαν στην κυριολεξία ένα λευκό αυτοκίνητο στο πάρκινγκ έξω από το κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα. Τζάμια, καθρέφτες και μπροστινό καπό έγιναν θρύψαλα από την καταστροφική τους μανία, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο.

Τέλος, μια τρίτη ομάδα πέταξε πέτρες και μπογιές στα παράθυρα του ισογείου και του πρώτου ορόφου, κάνοντας την επίθεσή της από τη δεξιά πρόσοψη του κτιρίου.

Λίγο πριν αποχωρήσουν σαν... κύριοι, οι γνωστοί-άγνωστοι δράστες συνέχισαν να πετούν πέτρες και μπογιές, ενώ έσπασαν ένα ακόμη αυτοκίνητο...

Ανάληψη ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα»

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia, η οργάνωση Ρουβίκωνας
ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.ά., ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το Κουαρτέτο.

Δείτε βίντεο: H επίθεση των κουκουλοφόρων στο Πρώτο Θέμα



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: H επίθεση των κουκουλοφόρων στο «Πρώτο ΘΕΜΑ»"

ΝΔ: Πρόταση νόμου για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Πρόταση νόμου για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν, σημειώνοντας ότι πρέπει ο απόδημος ελληνισμός να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθεια ανόρθωσης της Ελλάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας.

Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα. Να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθεια ανόρθωσης της Ελλάδας.

Γι’ αυτό σήμερα καταθέσαμε πρόταση νόμου με την οποία Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές.

Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου.

Καλώ όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να την υπερψηφίσουν.

Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Πρόταση νόμου για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού"

Νέα εκστρατεία πειθούς στον Πειραιά - "Μη φύγετε" λέει νέο σημείωμα

Νέα "εκστρατεία πειθούς" βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πειραιά, ώστε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε Μαλακάσα (οι Αφγανοί) και Ημαθία (οι Σύροι), ωστόσο μέχρι στιγμής οι μετανάστες παραμένουν αμετακίνητοι μεταφορικά και κυριολεκτικά...

Απέναντι στους λιμενικούς που επιχειρούν με ντουντούκες και μεταφραστές να πείσουν τους μετανάστες, βρίσκονται οι «γνωστοί-άγνωστοι αλληλέγγυοι», οι οποίοι τους λένε να μείνουν στο λιμάνι.

Ενα νέο σημείωμα στην αραβική γλώσσα που έκανε την εμφάνισή του, καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μη φύγουν, προτρέποντάς τους "να παραμείνουν ενωμένοι για να πολεμήσουν για την ελευθέρια τους".

Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα που μοίρασαν άγνωστοι, χωρίς κανείς από τις αρχές να τους εντοπίσει, τονίζεται στους μετανάστες ότι όσο "μένουν στο λιμάνι δεν θα τους ξεχάσει κανένας και θα τους βοηθά ο κόσμος".


Η "φάμπρικα" παραπληροφόρησης που έχει στηθεί και στον Πειραιά, (ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται επίσης στην Ειδομένη και στα νησιά) καθιστά πιο δύσκολο το έργο όσων προσπαθούν όλο το τελευταίο διάστημα να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν για να έχουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας εκεί όπου θα μεταφερθούν. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ορισμένοι (700) μετανάστες απλώς μεταφέρθηκαν από την πύλη Ε3 στην Ε1.

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εκστρατεία πειθούς στον Πειραιά - "Μη φύγετε" λέει νέο σημείωμα"

Ιωάννινα: Αποχωρεί από το συντονιστικό για τους πρόσφυγες ο Δήμος

Αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει, πως «έχει θέσει επιτακτικά και σε όλους τους τόνους, την ανάγκη να επιλύσει η κυβέρνηση τα πολλά υγειονομικά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά, άμεσα, όσο ακόμη υπάρχει το περιθώριο πρόληψης».

Ο δήμος υποστηρίζει πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση και το τοπικό συντονιστικό και «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανταπόκριση και καμία ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον καταυλισμό του Κατσικά».

Με αφορμή την άρνηση των προσφύγων που έφτασαν χθες στον Κατσικά να εγκατασταθούν στη δομή, ο Δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι «έχει σαφέστατα διαμηνύσει, τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων στον καταυλισμό, αν δεν επιλυθούν πρώτα, κυρίως, τα θέματα υγείας και ασφάλειας».

«Χθες, είχαμε την τρίτη "απόπειρα" μεταφοράς προσφύγων, την οποία η δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Πέραν όλων των άλλων, οι αποτυχημένες αυτές προσπάθειες εγκατάστασης νέων προσφύγων, που αρνούνται εν τέλει να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν αντικρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν, δημιουργούν εντάσεις σε όσους, ήδη, διαμένουν σε αυτόν» καταλήγει.

Στους 52.666 οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια

Σε 52.666 ανέρχονται οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά βρίσκονται 6.499 άτομα, εκ των οποίων οι 149 είναι νέες αφίξεις. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.327, από τους οποίους οι 4.668 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Λάρισα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 2.528, ενώ στη νότια Ελλάδα σε 340. Στην βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 28.972 πρόσφυγες, από τους οποίους στο camp της Ειδομένης παραμένουν 11.269 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Αποχωρεί από το συντονιστικό για τους πρόσφυγες ο Δήμος"

Επεισοδιακή μεταφορά μεταναστών - Επιχείρηση ακτιβιστών στη Λέσβο

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε, περίπου στις 8.30 το πρωί, η πρώτη φάση της δεύτερης επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία. Τέσσερις αλληλέγγυοι στους επαναπροωθούμενους, έπεσαν στη θάλασσα και κολυμπώντας ακόμα και κάτω από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. 

Εφθασαν οι τρεις από αυτούς και κρεμάστηκαν στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου «Λέσβος», στο οποίο ήδη είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση 45 Πακιστανών μεταναστών και των συνοδών τους αστυνομικών, εμποδίζοντάς το, για λίγα λεπτά, να αναχωρήσει. 

Με παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, οι τρεις ακτιβιστές συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. 



Επίσης, έχουν προσαχθεί στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ο τέταρτος ακτιβιστής που έπεσε στη θάλασσα και δύο άλλοι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να πηδήσουν τα κάγκελα του περίφρακτου χώρου του λιμανιού όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της επανεισδοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Τελικά, το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» αναχώρησε για το λιμάνι της πόλης Δικελί, απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης, με 45 μετανάστες. Μαζί τους και ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου μετανάστη, αλλά και ομάδα ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης. Η εθνική καταγωγή και των 45 είναι από το Πακιστάν.

Η σημερινή δεύτερη διαδικασία της επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία δεν ολοκληρώθηκε όμως. Η δεύτερη της φάση ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ με το πλοίο «Τέρα Τζετ», το οποίο μεταφέρει, από την Κω και τη Σάμο, 80 συνολικά μετανάστες. 

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στη Μυτιλήνη στις 10 το πρωί και οι επιβαίνοντες σε αυτό θα μετεπιβιβασθούν συνοδεία Αστυνομικών της Frontex στο πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» προκειμένου να μεταφερθούν και αυτοί στο Δικελί της Τουρκίας.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή μεταφορά μεταναστών - Επιχείρηση ακτιβιστών στη Λέσβο"

Τατούλης: Εξαίρεση των αγροτών της Αρκαδίας από επιστροφή αποζημιώσεων του 2008

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, θα πρέπει να εξαιρέσουν τους αγρότες της Αρκαδίας από την υποχρέωση επιστροφής αποζημιώσεων που νομίμως έλαβαν, μέσα από την απόλυτη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας για τις καταστροφές που υπέστησαν το 2008, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι αγρότες το "λάθος" της τότε κυβέρνησης και τις παραλείψεις του ΕΛΓΑ».

Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει πολιτικά και νομικά τους αγρότες της Περιφέρειάς μας, που καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που νομίμως έλαβαν μετά τις βεβαιωμένες καταστροφές που υπέστησαν» και πρόσθεσε ότι «με την απόφαση επιστροφής των αποζημιώσεων πλήττεται ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου, ο σημαντικότερος πυλώνας της περιφερειακής μας οικονομίας».

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη είναι σωστή, αλλά δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους αγρότες, «αφορά τη λάθος απόφαση του τότε υπουργού, η οποία είχε στόχο την πολιτική και κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος. Μόνο εγώ αντέδρασα τότε, συγκρουόμενος με τον πολιτικό φορέα που συμμετείχα τότε χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος και γι' αυτό και δεν το ψήφισα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τατούλης: Εξαίρεση των αγροτών της Αρκαδίας από επιστροφή αποζημιώσεων του 2008"

Μισή στροφή Λαγκάρντ για το χρέος και μήνυμα σε Μέρκελ - Αθήνα

Mε ένα ακόμη διπλό μήνυμα, προς Βερολίνο και Αθήνα, η Κριστίν Λαγκάρντ επιχειρεί… μισή στροφή στο θέμα του χρέους και δείχνει πως στο εγχείρημα του αναγκαστικού συμβιβασμού με τους ευρωπαίους το ΔΝΤ θα διεκδικήσει μέχρι τέλους σκληρά -και επώδυνα για την Ελλάδα- ανταλλάγματα στο ασφαλιστικό.

«Επιμήκυνση ή μείωση επιτοκίων»

Δύο ημέρες μετά το ραντεβού της με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και στο «παρά πέντε» της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ όπου θα γίνει και το τελικό, μεγάλο παζάρι για τον συμβιβασμό, η επικεφαλής του Ταμείου έδειξε χθες το βράδυ ως πιθανή λύση για το χρέος την «επιμήκυνση ή τη μείωση των επιτοκίων», συναινώντας – διακριτικά μεν, εμφανώς δε – την γραμμή της ήπιας ελάφρυνσης που προωθούν οι ευρωπαίοι και όχι της γενναίας απομείωσης που ζητούσε έως τώρα το ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα όμως, σε ομιλία της στη Νέα Υόρκη, διαμήνυσε ότι απαιτείται ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ασφαλιστικό πηγαίνει προς τον τοίχο».

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων»» είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το ασφαλιστικό πάει στον τοίχο»

Το έτερο μήνυμα, όμως, της Κριστίν Λαγκάρντ απευθυνόταν στην Αθήνα και αφορούσε το ασφαλιστικό: «Από τη συμφωνία του Ιουλίου και μετά», είπε, «το ΔΝΤ λέει δύο απλά πράγματα: Ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και ότι το φορτίο του χρέους είναι πολύ μεγάλο… Για να σταθεί στα πόδια της, να είναι πλήρως ανεξάρτητη και κυρίαρχη, αυτά τα δύο θέματα πρέπει να λυθούν. Το ένα από αυτά επαφίεται στους ίδιους τους Έλληνες. Πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις, να δουν το ασφαλιστικό, που πάει προς τον τοίχο έτσι όπως είναι δομημένο τώρα, και το γνωρίζουν. Και αντί να επικεντρώνονται σε κάποια ζητήματα, πρέπει να αποκτήσουν ευρύτερη εικόνα της φορολογικής τους βάσης, πρέπει να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή, υπάρχει πολλή δουλειά εκεί που πρέπει να γίνει».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Μισή στροφή Λαγκάρντ για το χρέος και μήνυμα σε Μέρκελ - Αθήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news