facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κατασχέσεις θυρίδων ετοιμάζει η ΓΓΔΕ

Όλες οι φοροαπαλλαγές που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα θα επανεξεταστούν έως το τέλος του έτους ενώ μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα υπάρξει και ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων.

Αυτό προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με το οποίο προαναγγέλλονται παράλληλα από ηλεκτρονικές κατασχέσεις του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως πλειστηριασμοί-εξπρές και επέκταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου των κινήσεων και σε δανειακές συναλλαγές.

Οπως αναφέρει το Euro2day.gr, μια σειρά από άλλα μέτρα πάντως πηγαίνουν πίσω. Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΓΓΔΕ δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Ιούλιο του 2017 ενώ για το τέλος του επόμενου έτους μεταφέρεται και η σχεδιαζόμενη επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την ενσωμάτωση της είσπραξης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μέσω της φορολογικής διοίκησης.

Νωρίτερα πάντως σχεδιάζονται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο, με στόχο τη διασύνδεση του αριθμού των δόσεων και του επιτοκίου με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα κάθε οφειλέτη, ενώ οι ελεγκτές θα αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου και γενικότερα στο διαδίκτυο, ώστε να αντλούν πληροφορίες αναγκαίες για τον εντοπισμό κρουσμάτων φοροδιαφυγής. Στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν ακόμη και οι φορολογούμενοι οι οποίοι χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας, δραστηριοποιούνται κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Αναβαθμίσεις σχεδιάζονται και στο εσωτερικό της ΓΓΔΕ, όπου, όπως αποδεικνύεται από την έκθεση, σήμερα σε πολλά κομμάτια είναι «τυφλή», χωρίς ηλεκτρονική διασύνδεση με βασικά αρχεία του δημοσίου. Σταδιακά οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις πηγές πληροφοριών οι οποίες μπορούν να αποκαλύψουν το οικονομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο και επιχείρηση.

Το Τaxis θα διασυνδεθεί με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΧΑΕ, την ΕΡΓΑΝΗ, με το μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών για την άντληση στοιχείων ληξιαρχικών μεταβολών καθώς και με το πληροφοριακό σύστημα της «Εθνικό Κτηματολόγιο & και Χαρτογράφηση Α.Ε.».

Για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η ΓΓΔΕ δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία για τις συντάξεις ή στο Ληξιαρχείο...

Οι στόχοι των ελέγχων


Στο μέτωπο των ελέγχων η ΓΓΔΕ προγραμματίζει:

* Διενέργεια 400 ελέγχων από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ και βεβαίωση ποσού 900 εκατ. ευρώ με εισπραξιμότητα σε ποσοστό 45%.

* Βεβαίωση τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ από τη διενέργεια ελέγχων τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών, με χρήση της βάσης AMADEUS.

* Διενέργεια 600 ελέγχων από το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. Διενέργεια τουλάχιστον 20 ελέγχων με τη χρήση έμμεσων τεχνικών, από το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. Βεβαίωση ποσού 500 εκατ. ευρώ από ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. και εισπραξιμότητα από ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. σε ποσοστό 22,5%.
* Διενέργεια 3.400 πλήρων ελέγχων από τις Δ.Ο.Υ. (πλην των Φ.Α.Ε.), με βεβαίωση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

* Διενέργεια 300 πλήρων ελέγχων από τις Φ.Α.Ε., με βεβαίωση τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

* Διενέργεια 15.700 μερικών ελέγχων από τις Δ.Ο.Υ. (πλην των Φ.Α.Ε.), με βεβαίωση τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ.

* Διενέργεια 1.600 μερικών ελέγχων από τις Φ.Α.Ε., με βεβαίωση τουλάχιστον 260 εκατ. ευρώ.

* Εισπραξιμότητα από πλήρεις και μερικούς ελέγχους των Δ.Ο.Υ. σε ποσοστό άνω του 20%.

* Διενέργεια τουλάχιστον 2.000 ελέγχων φορολογίας κεφαλαίου από τις Δ.Ο.Υ.

* Διενέργεια τουλάχιστον 25.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Δ.Ο.Υ. και εντοπισμός παραβάσεων τουλάχιστον στο 15% αυτών.

* Έκδοση Πράξεων Επιβολής Προστίμων (Π.Ε.Π.), το αργότερο εντός 3 μηνών από τη διαπίστωση των παραβάσεων κατά τη διενέργεια ελέγχων πρόληψης, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας.

* Εντοπισμός διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., ύψους άνω των 80 εκατ. ευρώ. Διενέργεια τουλάχιστον 3.000 στοχευμένων μερικών επιτόπιων ελέγχων, με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 40% αυτών. Διενέργεια 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., εκ των οποίων 100 έρευνες αφορούν απάτη στον Φ.Π.Α. Διαπίστωση διαφορών προς καταλογισμό τουλάχιστον στο 30% των υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου που ερευνούν.

* Προτεραιοποίηση (βάσει κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου) εκκρεμών υποθέσεων ελέγχου Ελεγκτικών Υπηρεσιών και έκδοση σχετικών οδηγιών προς αυτές, προς επίτευξη των στόχων τους, μέχρι 20/5/2016.

* Διενέργεια πλήρων και μερικών ελέγχων επί "φρέσκων" υποθέσεων (που αφορούν χρήσεις από το 2011 και μετά), σε ποσοστό 50% επί του συνόλου των πλήρων και μερικών ελέγχων του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. και των Δ.Ο.Υ.

* Διενέργεια 4 πολυμερών ελέγχων.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέσεις θυρίδων ετοιμάζει η ΓΓΔΕ"

Κάρτα Ελέγχου Θορύβου Moto: Ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, απώλειες 35 εκατ. €!

Ενα ακόμη ξεχασμένο άρθρο σε νόμο που έχει ψηφιστεί και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το 2010 και παραμένει ανενεργό φέρνει στη δημοσιότητα το Enikonomia.gr

Ειδικότερα από τον Δεκέμβριο του 2010 έχει ψηφιστεί σχετική νομοθεσία που αφορά στην Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα αλλά κανένας από τότε δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική νομοθεσία.

Μάλιστα το άρθρο 6 της νομοθεσίας προβλέπει και πρόστιμα 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου!

Από την άλλη μεριά το κόστος για την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα κοστίζει 3,35 ευρώ ανά μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει κάθε χρόνο περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως η σχετική νομοθεσία παραμένει «αδρανής» από το 2010 και έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια τότε αυτό «μεταφράζεται» σε απώλειες πάνω από 35 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης από την επιβολή προστίμων των 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν προμηθευτεί την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου θα μπορούσε επίσης να αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η ενεργοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου «κολλάει» από τα συνεργεία δικύκλων που διεκδικούσαν κομμάτι από την «πίτα» αλλά λόγω των ειδικών προδιαγραφών εγκαταστάσεων δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον θεσμό με αποτέλεσμα το Υπουργείο να «αδρανοποιήσει» το μέτρο...

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά στο άρθρο 6 της σχετικής νομοθεσίας που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τον Δεκέμβριο του 2010!

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάρτα Ελέγχου Θορύβου Moto: Ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, απώλειες 35 εκατ. €!"

Εξώδικό προς Μουζάλα ετοιμάζει ο δήμαρχος Χίου

Με εξώδικο ετοιμάζεται να εντείνει ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, την πίεση προς την κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνηθέντων, με την παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου της ΒΙΑΛ για τη δημιουργία του hotspot.

Στον εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Χίου θα επισημαίνει ότι η σύμβαση μεταξύ Δήμου Χίου και Δημοσίου προέβλεπε τη δημιουργία ανοικτού κέντρου πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και όχι κλειστό κέντρο κράτησης, όπως είναι σήμερα το hotspot.

Επιπλέον, σύμφωνα με το astraparis.gr, θα θέτει ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων του νησιού, καθώς και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν γίνει στην ΒΙΑΛ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικό προς Μουζάλα ετοιμάζει ο δήμαρχος Χίου"

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Οκτώ μονάδες μπροστά η ΝΔ

Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.

Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία ενώ μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ίδια ώρα που 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5% - εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου πάνω από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.

Ειδικότερα, με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν συμφωνεί το 64% (πριν από ένα μήνα οι δυσαρεστημένοι για αυτό το ζήτημα δεν ξεπερνούσαν το 53%) ενώ το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πατήστε ΕΔΩ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Οκτώ μονάδες μπροστά η ΝΔ"

Με απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το νομοσχέδιο για τους πρόσφυγες

Αν και πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους πρόσφυγες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε δύο απώλειες κατά την ονομαστική ψηφοφορία: ένα «όχι» από τη Βασιλική Κατριβάνου και ένα «παρών» από την Τασία Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 60.

Το συγκεκριμένο άρθρο επιβάλλει χρονικό περιορισμό 14 ημερών στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για χορήγηση ασύλου.

Οι δύο βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής. Επί του συνόλου υπερψήφισαν 169 και καταψήφισαν 107. Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπραταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν η ΝΔ, η ΧΑ και το ΚΚΕ για 20 συνολικά άρθρα του νομοσχεδίου:

*ΝΔ: 5, 7, 8, 11, 22, 46, 72
*Χρυσή Αυγή: 10, 19, 22, 43, 45, 46, 67, 73
*ΚΚΕ: 39, 41, 46, 54, 55, 56, 57, 60

Κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων, η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τα άρθρα 18, 23, 24, 33, 45, 47, 66, 73,75 και καταψήφισε τα άρθρα 5, 7,8,11, 22, 46, 72.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «παρών» στα άρθρα 8, 10, 11, 72, 73 και υπερψήφισε τα υπόλοιπα.

Το Ποτάμι καταψήφισε τα άρθρα 5, 7, 11, 19, 72 και υπερψήφισε τα υπόλοιπα.

Το ΚΚΕ υπερψήφισε το άρθρο 67, καταψήφισε τα άρθρα 8, 10, 11, 39, 41, 46, 54, 55, 56, 57, 60, 73 και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 5, 19, 22, 43, 45, 72.

Απόντες ήταν και τρεις βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι Θανάσης Παπαχρηστόπουλος Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης. Οι δυο πρώτοι, ωστόσο, δήλωσαν με επιστολή τους πως εάν ήταν παρόντες θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο. Η θετική τους ψήφος δεν προσμετράται.
Απόντες ήταν από τη ΝΔ οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μάνος Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Βαγιωνάς.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζαν η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο Μιχάλης Τζελέπης.

Απόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Χάρης Θεοχάρης, η Κατερίνα Μάρκου και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι, καθώς και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Με απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το νομοσχέδιο για τους πρόσφυγες"

Χίος: «Κατάληψη» στο λιμάνι από 800 μετανάστες

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Κέντρο κράτησης της Χίου από το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι Αρχές, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αδράνεια της Πολιτείας, παρακολουθούσαν το σκηνικό, αδυνατώντας να παρέμβουν.

Σύμφωνα με το politischios.gr, το παράδειγμα των 500 ατόμων που «δραπέτευσαν» νωρίς το μεσημέρι από το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός ακολούθησαν ακόμη 300 πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνσή τους το λιμάνι.

Μετά τη μαζική έξοδο, η αστυνομική διεύθυνση Χίου έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει νέες αποδράσεις.

Ήδη, εκτελούνται εργασίες για την επισκευή των συρματοπλεγμάτων της ΒΙΑΛ, ενώ η αστυνομία έχει τοποθετήσει αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούν περιπολία στην περίφραξη, για την αποτροπή νέων εξόδων.

Για την ενίσχυση της τοπικής αστυνομικής δύναμης έχουν φτάσει στο νησί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, με συνολικά 45 άτομα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν τόσο στην περιοχή της ΒΙΑΛ όσο και σε άλλα σημεία, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Την ίδια ώρα, η πληροφορία ότι το πλοίο «TeraJet», που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι της Χίου, αν και επιβεβαιώθηκε αρχικά, φαίνεται εντούτοις ότι δεν ήταν απόλυτα ακριβής. Και αυτό, καθώς το ταχύπλοο επιβατηγό Tera Jet άλλαξε ρότα στην πορεία και αναμένεται να «δέσει» στο λιμάνι στα Μεστά, όπου και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, για παν ενδεχόμενο.

Μέσα στα πιθανά ενδεχόμενα είναι και η χρησιμοποίησή του για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, αν και εφόσον αρχίσει την Δευτέρα, 4 Απριλίου, η εφαρμογή του μέρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που προβλέπει την επανεισδοχή στη γείτονα χώρα



Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου, που επικαλείται το astraparis.gr, εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν βρει «καταφύγιο» εκεί.

Οι Αρχές, από την πλευρά τους, επεδίωξαν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες -που άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο- στον καταυλισμό της Σούδας, στη βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου.

Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, με αποτέλεσμα περίπου 800 μετανάστες να πραγματοποιήσουν, στην ουσία, «κατάληψη» στην αποβάθρα του λιμένος της Χίου, αρνούμενοι να μετακινηθούν σε άλλο σημείο -και ειδικότερα στον καταυλισμό της Σούδας.

Οι ίδιοι επιμένουν ότι θα μείνουν στο σημείο, μέχρι να τους παραλάβει πλοίο για τον Πειραιά. Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, κατά πληροφορίες, δεν προτίθενται να τους εκδώσουν εισιτήρια, προκειμένου να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής.











Μαχαιρώματα το βράδυ της Πέμπτης
Το κέντρο κράτησης θύμιζε εδώ και μέρες «καζάνι που βράζει», αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μια ακόμη φορά, Αφγανοί και Σύροι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr, μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο nοσοκομείο, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια

Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot, αφού έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: «Κατάληψη» στο λιμάνι από 800 μετανάστες"

Χαμόγελο του Παιδιού: 19810, ο νέος 5ψηφιος αριθμός οικονομικής ενίσχυσης

Το 19810, είναι ο νέος ενιαίος 5ψήφιος αριθμός οικονομικής ενίσχυσης για το «Χαμόγελο του Παιδιού», διαθέσιμος από όλους τους παρόχους τηλεφωνίας. Με μια κλήση (από σταθερό ή κινητό) ή αποστολή SMS, με τελική χρέωση 2,46€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) στηρίζετε το έργο του Οργανισμού, που από την ίδρυσή του έως σήμερα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις δωρεές των ιδιωτών.

«Με κάθε κλήση ή SMS στηρίζουμε ουσιαστικά 'Το Χαμόγελο του Παιδιού' να συνεχίσει τις δράσεις του 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο για κάθε παιδί στην Ελλάδα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Είναι σημαντικό, προστίθεται, «να γνωρίζουμε όλοι ότι Το Χαμόγελο του Παιδιού από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις δωρεές των ιδιωτών. Χάρη σε όλους εμάς περισσότερα από 1.000.000 παιδιά με σοβαρά προβλήματα έχουν υποστηριχθεί ουσιαστικά».

«Η κάθε κλήση, το κάθε SMS είναι ένας πραγματικός θησαυρός που αξιοποιείται με απόλυτη υπευθυνότητα, διαφάνεια και σεβασμό από τον Οργανισμό προς όφελος των χιλιάδων παιδιών που στηρίζει καθημερινά» τονίζεται.

Η αριθμοδότηση του 5ψηφιου 19810 στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια κρατική αρχή Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), αριθμός απόφασης 18145/Φ610, 9/11/2015.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμόγελο του Παιδιού: 19810, ο νέος 5ψηφιος αριθμός οικονομικής ενίσχυσης"

Πειραιάς: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξαπάτηση προσφύγων

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, δύο Ελληνες ένας 23χρονος και ένας 21χρονος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, «κατόπιν διενέργειας ελέγχου, οι ανωτέρω ημεδαποί κατελήφθησαν να διαδίδουν ψευδώς σε πρόσφυγες ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, προτρέποντάς τους να τους ακολουθήσουν προκειμένου να τους μεταφέρουν σε αυτά οδικώς έναντι αμοιβής.»

Για τους δύο συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξαπάτηση προσφύγων"

Υπουργείο Υγείας: Σε διατεταγμένη υπηρεσία η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ

Κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας την κατάληψη που παραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στην είσοδο του υπουργείου. Κατηγορεί δε την ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου ότι τέτοιου είδους κινήσεις δείχνει ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η κατάληψη έγινε από 20-30 άτομα και «μόνο ως κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο και αγωνιώδη προσπάθεια για αναζήτηση ρόλου και ύπαρξης της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, μπορεί να χαρακτηρίσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την κατάληψη του Υπουργείου, σήμερα το πρωί».

Το υπουργείο κατηγορεί τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ ότι «τα χρόνια της συστηματικής κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας, ήταν σχεδόν απούσα από τους αγώνες των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία». Ενώ η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζει ότι επί των ημερών της επιχειρείται ανάταξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, αυτό θα επιτευχθεί με την ψήφιση του νόμου 4368/2016 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, ενώ για το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει το τελευταίο εξάμηνο στις εξής παρεμβάσεις:

*Δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2016 σε 1.000 άτομα επικουρικό προσωπικό.
*Έχουν διοριστεί 345 μόνιμοι γιατροί από παλαιότερες προκηρύξεις, που είχαν παγώσει.
*Έχουν διοριστεί 675 επικουρικοί γιατροί.
*Έχουν προκηρυχτεί 985 θέσεις μόνιμου λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού, για τις μισές περίπου εκ των οποίων έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα και ξεκινούν άμεσα οι διορισμοί.
*Έχουν διορισθεί 141 άτομα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
*Ορκίστηκαν στις 26/01/2016 και έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 187 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ.
*Έχει περατωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και ξεκινούν οι τοποθετήσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν ΜΕΘ, οι οποίες παρέμεναν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
*Προκηρύχτηκαν τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, 585 θέσεις λοιπού επικουρικού νοσοκομειακού προσωπικού, με βάση τα στοιχεία για τις ανάγκες των νοσοκομείων, τα οποία συλλέξαμε από τις Διευθύνσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών.
*Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 690 νέων θέσεων μόνιμων γιατρών.
*Έως το τέλος του μήνα θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την κάλυψη 1.700 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και 100 νέων θέσεων διασωστών στο ΕΚΑΒ.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία, που πραγματοποιείται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια 'αιμοδότησης' της δημόσιας περίθαλψης με ανθρώπινο δυναμικό, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να υποθέσουμε ότι η στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: Σε διατεταγμένη υπηρεσία η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ"

Θεσσαλονίκη: Έστειλαν στους άπορους σάπια τρόφιμα

Μουχλιασμένα πορτοκάλια, χαλασμένα λάχανα και σάπια μήλα, με άλλα λόγια τρόφιμα όχι απλώς κατώτατης ποιότητας και τελευταίας διαλογής, είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτά που καταγγέλλει ότι παρέλαβε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, την περασμένη Τετάρτη  στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων).

Συγκεκριμένα, ο δήμος παρέλαβε συνολικά 14,6 τόνους πορτοκάλια, 4 τόνους μήλα και 800 τεμάχια λάχανα, προκειμένου να τα διανείμει σε 4.226 δικαιούχους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 2.200 οικογένειες.

«Εκ μέρους των άπορων οικογενειών του δήμου μας, που περίμεναν καρτερικά από τον Νοέμβρη του 2015 να λάβουν την Επισιτιστική Βοήθεια που δικαιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ποιότητα των προϊόντων που μας παραδόθηκαν για να μοιράσουμε στους δημότες μας. Πρόκειται για λαχανικά τα οποία είναι εμφανώς τελευταίας διαλογής, πολλά από τα οποία είναι ακατάλληλα πλέον για να καταναλωθούν, μήλα και πορτοκάλια σαπισμένα, με διασταλλάζοντα υγρά, καθώς και λάχανα χαλασμένα», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Η κατανάλωση των προϊόντων αυτών όχι μόνο δεν θα καλύψει τις ανάγκες των απόρων, αλλά αντίθετα μπορεί πιθανότατα να επιφέρει και προβλήματα υγείας», σημειώνει ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου αναφέρει σχετικά ότι το σύνολο των οπωροκηπευτικών ειδών (λάχανα, πορτοκάλια και μήλα) βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης και ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση. Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες του δήμου αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα και προχώρησαν στην επιστροφή τους, ακυρώνοντας τη διαδικασία της διανομής που είχε προγραμματιστεί για τις 4, 5 και 6 Απριλίου. 

Μάλιστα, ενώ, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο δήμος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε τα προϊόντα αυτά στις 24-3-2016, μόλις προχτές (30-3-2016) παραδόθηκαν στο δήμο, με την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση να επιδεινώνει έτι περαιτέρω την ήδη άσχημη κατάστασή τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έστειλαν στους άπορους σάπια τρόφιμα"

EuroWorking Group: Θετικό σήμα για ολοκλήρωση αξιολόγησης πριν τις 12 Απριλίου

«Ευρεία συναίνεση» στο ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ζητημάτων μπορεί να διευθετηθεί «εύκολα» αν υπάρχει «πολιτική βούληση» και πως υπάρχουν πολύ λίγα σημεία που έχουν ακόμα τεχνικές δυσκολίες υπήρξε στο έκτακτο EuroWorking Group, που εξέτασε την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας - δανειστών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Τα παραπάνω υποστήριξε ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως ιδανικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από τις 12 Απριλίου, υπογραμμίζοντας πως ο χρόνος ολοκλήρωσης της εξαρτάται από την «πολιτική βούληση».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, δήλωσε ότι το κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 2 Απριλίου, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, στα δημοσιονομικά μέτρα και στους δημοσιονομικούς στόχους, αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Κομισιόν επιθυμεί η συμφωνία του Αυγούστου «να εφαρμοστεί πλήρως και πιστά, βασισμένη σε μια δίκαιη αξιολόγηση».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στους όρους της συμφωνίας του Αυγούστου» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η Επιτροπή εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Διαβάστε Περισσότερα » "EuroWorking Group: Θετικό σήμα για ολοκλήρωση αξιολόγησης πριν τις 12 Απριλίου"

Πρόσφυγες στην Ειδομένη ξεκίνησαν απεργία πείνας

Μία ομάδα προσφύγων που μένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης ξεκίνησαν απεργία πείνας. 

Νεαροί πρόσφυγες και μικρά παιδιά έκλεισαν το στόμα τους με μονωτική ταινία, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο στα κλειστά σύνορα που δεν τους επιτρέπουν να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.


Απεργία πείνας ξεκίνησαν πρόσφυγες στην Ειδομένη από Enikos_gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσφυγες στην Ειδομένη ξεκίνησαν απεργία πείνας"

3.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι «μετανάστευσαν» το 2015

Σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση «Millionaire Migration in 2015», η Ελλάδα πέρυσι «έχασε» λόγω της κρίσης το 5% από τους συνολικά 55.000 εκατομμυριούχους της, καθώς 3.000 από αυτούς επέλεξαν το δρόμο της... ξενιτιάς, αναζητώντας πιο «ασφαλείς» προορισμούς όπως οι ΗΠΑ και Βρετανία.

Σε επίπεδο αριθμών «πρωταθλήτρια» είναι ωστόσο η Γαλλία αφού πέρα από την κρίση ήρθαν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που οδήγησαν τους πλούσιους Γάλλους να επιλέξουν άλλους προορισμούς να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Σε γενικές γραμμές, η τάση αυτή είναι ανησυχητική για την Ευρώπη, αφού κρίση και θρησκευτικός φανατισμός σε συνδυασμό με τη τρομοκρατία αναγκάζουν πολλούς πλούσιους να... μεταναστεύσουν.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Αυστραλία, ως η χώρα που «υποδέχθηκε» τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "3.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι «μετανάστευσαν» το 2015"

Παρέμβαση της ένωσης εισαγγελέων για τη Δικαιοσύνη

Είναι αναγκαία προτεραιότητα της πολιτείας να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυτοτέλεια και την θωράκιση της, αναφέρει σε παρέμβασή η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σε παρέμβασή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος :

YΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ότι η σφαίρα της αρμοδιότητας των οργάνων των τριών εξουσιών είναι σαφώς προσδιορισμένη και εξειδικευμένη, ώστε κάθε όργανο να μη δύναται να έχει άλλες αρμοδιότητες παρά μόνο όσες αυστηρά του απονέμουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ότι η συνταγματική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και οι εγγυήσεις της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των εισαγγελικών λειτουργών αποκλείουν κάθε είδους εξάρτηση ή δέσμευση του Εισαγγελέως, πολλώ δε μάλλον, κάθε παρέμβαση στα εισαγγελικά καθήκοντα από την πολιτική εξουσία (Κυβέρνηση-Κοινοβούλιο-Κόμματα).

ΘΕΩΡΕΙ αναγκαία προτεραιότητα της πολιτείας να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυτοτέλεια και την θωράκιση της.


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς, υπό αντίξοες συνθήκες, επιτελούν απερίσπαστοι και ανεξάρτητοι το έργο τους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδηση τους, έχοντας ως μέλημα την εξιχνίαση και πάταξη φαινομένων διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, βασικούς παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική κρίση.

ΚΑΛΕΙ την πολιτεία και έμπρακτα να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της για την ποιοτική αναβάθμιση της δικαιοσύνης, λαμβάνοντας άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την βελτίωση των συνθηκών απονομής της, προκειμένου οι λειτουργοί της να υπηρετούν και οι πολίτες να απολαμβάνουν μία δικαιοσύνη ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό που να συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα, να σέβεται και να εγγυάται την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και να αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.

Τέλος, η έκφραση δημόσιας κριτικής για τον τρόπο άσκησης των εισαγγελικών καθηκόντων είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη, εφόσον, βέβαια, τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας χωρίς υπερβάσεις του προσήκοντος μέτρου ευπρέπειας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Ο Πρόεδρος O Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Ασπρογέρακας Ιωάννης Παναγόπουλος

Εισαγγελέας Εφετών Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση της ένωσης εισαγγελέων για τη Δικαιοσύνη"

ΠΑΚΟΕ: Aκατάλληλο το νερό της Ιτέας σύμφωνα με νέες αναλύσεις

Τα αποτελέσματα νέων αναλύσεων πόσιμου αλλά και θαλασσινού νερού από την περιοχή της Ιτέας- Φωκίδος, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών. Σύμφωνα με τις αναλύσεις του νερού του ΠΑΚΟΕ, η θάλασσα είναι μολυσμένη και συνεπώς ακατάλληλη για κολύμβηση ενώ και το πόσιμο νερό φαίνεται να είναι προβληματικό για κατανάλωση.

Δείτε τον πίνακα που δημοσίευσε το ΠΑΚΟΕ


 

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΚΟΕ: Aκατάλληλο το νερό της Ιτέας σύμφωνα με νέες αναλύσεις"

Πανελλαδικές Εξετάσεις: 103.366 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις

Στους 103.366 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα διεκδικήσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, η οποίες ξεκινούν στις 16 Μαΐου, τις 69.985 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι περισσότεροι από τους υποψηφίους, είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, σε τέσσερα μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδικές Εξετάσεις: 103.366 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις"

NΔ: Τα 10 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το έθιμο της Πρωταπριλιάς, δημιουργήθηκε ένα infographic με τα 10 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα που δεν... ειπώθηκαν Πρωταπριλιά:

1. «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ»

2. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

3. «Θα δώσουμε 13η Σύνταξη»

4. «Θα επαναφέρουμε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ»

5. «Καμία αύξηση στον Φ.Π.Α.. Δεν πειράζουμε την έκπτωση Φ.Π.Α. στα νησιά»

6. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων»

7. «Θα δώσουμε 2 δις ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση»

8. «Θα διαγράψουμε περισσότερο από 50% του χρέους»

9. «Καταργούμε το Μνημόνιο με ένα Νόμο και ένα Άρθρο. Αυτή η Βουλή δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο».

10. «Με ΣΥΡΙΖΑ έρχονται καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες»

Διαβάστε Περισσότερα » "NΔ: Τα 10 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα"

Έρευνα: Αντίθετοι οι πολίτες στην μείωση των τηλεοπτικών αδειών

Οι πολίτες θέλουν περισσότερες τηλεοπτικές άδειες από όσες θέλει να δώσει η κυβέρνηση ενώ αποτιμούν θετικά τα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, το 76% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη μείωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από 8 σε 4, ενώ ανάλογο ποσοστό πιστεύει ότι υπεύθυνη για την τηλεοπτική αγορά πρέπει να είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή όπως το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση.

Όσο αφορά την διαπλοκή συμφερόντων, το 62% των πολιτών πιστεύει ότι θα αυξηθεί αν ο αριθμός των αδειών μειωθεί.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Αντίθετοι οι πολίτες στην μείωση των τηλεοπτικών αδειών "

Ξάφριζαν σπίτια και σκότωναν τους ιδιοκτήτες - Επτά συλλήψεις

Σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Συνελήφθησαν στις 30 Μαρτίου 2016 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επτά μέλη της σπείρας, εκ των οποίων πέντε άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 31, 32, 32 και 43 ετών, μία 28χρονη ομοεθνής τους και ένα 43χρονος. Επιπλέον, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της ομάδας, είναι έγκλειστος των Φυλακών για ληστείες.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ανθρωποκτονιών με πρόθεση, των ληστειών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, του εμπρησμού, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι ανωτέρω συλληφθέντες, από διετίας περίπου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (όπλα, οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κλπ) διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Από τα θύματά τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα, μη διστάζοντας ακόμα και να δολοφονήσουν τα θύματα τους.
Λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες σύνδεσης μόνο για λίγες ημέρες, μέχρι την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει:
> Στις 12-3-2015 στην Ελευσίνα την ανθρωποκτονία 53χρονου και τη ληστεία σε βάρος της συζύγου του.
> Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία και ανθρωποκτονία 75χρονης.
> Στις 10-3-2015 στα Σπάτα τη ληστεία σε βάρος 57χρονου.
> Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο της ληστεία σε βάρος 52χρονου.
> Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο την απόπειρα ληστείας σε βάρος 75χρονης.
> Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία σε βάρος 52χρονου και της 43χρονης συζύγου του.
> Στις 12-3-2015 στα Γλυκά Νερά τον εμπρησμό Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Οι έρευνες, καθώς εκτιμάται ότι η ανωτέρω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει πληθώρα παρόμοιων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζονται.
Στην κατοχή τους, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
* Ένα (1) πιστόλι, ένα (1) περίστροφο, ένα (1) πιστόλι ρεπλίκα, μία (1) καραμπίνα
* Εβδομήντα πέντε (75) φυσίγγια
* Μία (1) σιδερογροθιά
* Ένα (1) μεταλλικό κλομπ
* Το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ
* Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM
* Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών
* Διαρρηκτικά εργαλεία
* Μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και δισκίων.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάφριζαν σπίτια και σκότωναν τους ιδιοκτήτες - Επτά συλλήψεις"

«Καμπανάκι» του ΟΗΕ για την επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία

«Καμπανάκι» για την συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας κρούει σήμερα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που ζητά να διασφαλιστεί η προστασία των προσφύγων πριν επιστρέψουν από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού προειδοποίησε σήμερα από την Γενεύη και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, που όπως αναφέρει επιδεινώνεται συνεχώς.

«Αυτά λέγονται ενώ έρχονται στο φως σοβαρά κενά και στις δύο χώρες [σ.σ. στην Τουρκία και την Ελλάδα]» δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νησιά, την Ειδομένη και τον Πειραιά.

Μάλιστα, η κ. Φλέμινγκ εξέφρασε την ανησυχία της και για τους τραυματισμούς προσφύγων και μεταναστών σε αυτούς τους χώρους φιλοξενίας.

«Ο κίνδυνος πανικού και τραυματισμών σε αυτά τα τρία κέντρα είναι πραγματικός» ανέφερε χαρακτηριστικά, και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει την Ελλάδα να αναβαθμίσει το σύστημα αιτήσεων ασύλου.

Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία στέλνει τους Σύρους πίσω στις εμπόλεμες ζώνες

Η Τουρκία έχει αναγκάσει χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε εμπόλεμες ζώνες στην πατρίδα τους περασμένους μήνες, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Σε έκθεσή της, η οργάνωση υποστηρίζει ότι από τα μέσα Ιανουαρίου, οι τουρκικές αρχές απελαύνουν περίπου 100 Σύρους άντρες, γυναίκες και παιδιά. «Στην απόγνωσή τους να σφραγίσουν τα σύνορα, οι Ευρωπαίοι έχουν αγνοήσει τα πιο απλά πράγματα. Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για Σύρους πρόσφυγες και γίνεται λιγότερο ασφαλής μέρα με την μέρα» δήλωσε ο John Dalhuisen, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Για άλλη μια φορά, η Διεθνής Αμνηστία εξέτασε και την νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Νομοθεσίας.

«Η Τουρκία έχει στείλει πίσω αρκετούς πρόσφυγες πίσω στην Συρία τις περασμένες επτά έως εννέα εβδομάδες και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους ανθρώπους που θα επιστρέψουν» τονίζει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» του ΟΗΕ για την επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία"

Αυγενάκης: Ο Σταθάκης διαψεύδει Σπίρτζη για τις επενδύσεις στην Κρήτη

Στην καταγγελία ότι η Κρήτη αποκλείστηκε από το πακέτο Γιούνκερ προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Λ.Αυγενάκης.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την ομιλία Σταθάκη στη Βουλή για να τονίσει ότι ο υπουργός Οικονομίας «διαψεύδει τον κ. Σπίρτζη και επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν έργα της Κρήτης στο πακέτο Γιούνκερ».

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει: «Δυστυχώς, οι βάσιμες ανησυχίες μας για τον αποκλεισμό της Κρήτης από τα έργα του πακέτου Γιούνκερ επιβεβαιώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό.

»Ο κ. Σταθάκης στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ανέφερε ότι έχουν επιλεγεί 42 έργα συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ για να ενταχθούν στο εν λόγω πακέτο. Όμως, απουσιάζει παντελώς η Κρήτη από τα έργα αυτά.

»Διαψεύδεται από την ίδια την Κυβέρνηση ο, "κατά συρροή ψεύτης", κ. Σπίρτζης, ο οποίος μόλις προ τριών ημερών (29-03-2016) δήλωνε βέβαιος ότι μεγάλα έργα όπως ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ) πρόκειται να ενταχθούν στο πακέτο.

»Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις τοποθετήσεις των Κρητών μελών της Κυβέρνησης (κκ. Σταθάκης, Πολάκης, Ξανθός), καθώς και των έξι (6) κυβερνητικών βουλευτών για το θέμα αυτό. Ποια η θέση τους για την εξαίρεση της Κρήτης και την απουσία έργων στη Μεγαλόνησο;

»Δυστυχώς, ακόμη και η Πρωταπριλιά χάνει το νόημα της. Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά υποτιμώντας τη νοημοσύνη, την κρίση και την μνήμη του ελληνικού λαού! Ευτυχώς, όμως, “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”!».

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Ο Σταθάκης διαψεύδει Σπίρτζη για τις επενδύσεις στην Κρήτη"

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ, σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή. Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Ιουλίου.

Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα.

Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

Από το παραπάνω πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διακανονισμών.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ"

Κινητοποιήσεις λιμενεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο (2-3 Απριλίου 2016), αλλά και από τις υπερωρίες, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, αποφάσισαν σε σημερινή τους συνεδρίαση τα σωµατεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση οι λιμενεργάτες τονίζουν ότι το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην ΟΛΘ ΑΕ έχουν αποφασίσει να προσδιορίζουν ανά εβδομάδα τη μορφή των κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιούν, «όχι µόνο µε βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις στην επιχειρούµενη πώληση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης, αλλά και µε υψηλό το αίσθηµα ευθύνης στους χρήστες των λιµενικών υπηρεσιών, αλλά και του εµπορικού κόσµου της πόλης, που πλήττεται βάναυσα από τις ασκούµενες πολιτικές των τελευταίων ετών».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι υπογραμμίζουν εκ νέου «τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων και των διοικήσεων της ΟΛΘ ΑΕ που, δυστυχώς, την τελευταία δεκαετία δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο µίνιµουμ των αναγκαίων προσλήψεων στο λιμάνι, µε αποτέλεσµα».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η αποχή από την εργασία τις επόμενες ημέρες «αναδεικνύει τα τεράστια προβλήµατα ανταπόκρισης στις καθηµερινές εργασίες και τη µέγιστη προσπάθεια των εργαζόµενων να ανταποκριθούν στις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης, αλλά και στη διαχείριση όλων των τρεχουσών εργασιών».

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί εγγράφως στο διοικητικό συµβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ προκειµένου να ενηµερωθεί, όπως προκύπτει από τον θεσµικό του ρόλο, για την εξέλιξη των ενεργειών τροποποίησης της σύµβασης µε το Ελληνικό Δηµόσιο».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις λιμενεργατών στη Θεσσαλονίκη"

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χίλτον τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Χίλτον» θα πραγματοποιήσει ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση των κυβερνητικών στελεχών με τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί στην κινητοποίηση όλους του εργαζόμενους, με στόχο να αποτραπεί η συμφωνία που θα οδηγήσει, όπως υποστηρίζει, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στη λεηλασία των εισοδημάτων τους.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, στο κάλεσμά της, στη συνάντηση θα προλειανθεί το έδαφος για νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, σημειώνοντας ότι είναι χρέος όλων των εργαζομένων να εκφράσουν την ενεργητική τους αντίθεση.

«Η κινητοποίηση της Δευτέρας, θα είναι η απαρχή της εβδομάδας εναντίωσης της ελληνικής κοινωνίας στην περαιτέρω διάλυση του ιστού της, με επόμενο σταθμό την 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και το απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00» τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χίλτον τη Δευτέρα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Από την Τροχαία ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο (02-04-2016) κατά τη διάρκεια τέλεσης Λαμπαδηδρομίας του 11ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της και την ασφάλεια των λαμπαδηδρόμων, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

- Στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου από 15:00΄ ώρα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την οδό Κατσαντώνη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Κατσαντώνη, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Φλώρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Φλώρου από την οδό Κατσαντώνη μέχρι την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Φλώρου μέχρι τo ύψος της Πλατείας Ευόσμου (οδός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

- Στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από 15:30΄ ώρα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την οδό Αγ. Παρασκευής μέχρι την Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στη Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή Δημητρίου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από τη Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

- Από ώρα 14.00΄ έως πέρας των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται επίσης η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων πέριξ της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη, με εξαίρεση την οδό Μ. Αλεξάνδρου για την οποία θα ισχύσουν οι ρυθμίσεις της παραγράφου (2).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους.

Επίσης κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, από 16.30΄ ώρα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στη Λεωφόρο Στρατού, από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας Χ.Α.Ν.Θ., στην οδό Μαν. Ανδρόνικου, από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας Χ.Α.Ν.Θ., στην οδό Νικολάου Γερμανού, από το ύψος της Πλατείας Λευκού Πύργου μέχρι το ύψος της Πλατείας Χ.Α.Ν.Θ., στην οδό Σαλαμίνος, από την οδό Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Κουντουριώτη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, από την οδό Σαλαμίνος μέχρι τη Λεωφ. Νίκης και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στη Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Κουντουριώτη μέχρι τον Λευκό Πύργο και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας λόγω Μαραθωνίου

Επιπλέον την Κυριακή (03-04-2016) λόγω της διεξαγωγής του 11ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 10 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο καθώς και του δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Νίκης, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από τις 04.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από τις 07.30΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη καθώς και στις ακόλουθες οδούς : στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα, Κορδελιού, Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπρόσθετα, από ώρα 05.00΄ δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης, από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Λ. Πύργου, καθώς και στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄, από την Λεωφόρο Νίκης μέχρι την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτών.

Επίσης, κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, από ώρα 04.00΄, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, καθώς και από ώρα 06.30΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης) από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας.

Από ώρα 04.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από 06.30΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και στην οδό Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής.

Ακόμη κατά την ίδια ημερομηνία, από ώρα 04.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από ώρα 10.00΄ η στάση και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με τον αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, στη Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Μαν. Ανδρόνικου, από την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Τσιμισκή, από το ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κατούνη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Πολυτεχνείου, από τη συμβολή της με την οδό Κατούνη μέχρι τον κόμβο Δικαστηρίων, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 16.00΄ ώρα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»"

Σταθάκης: «Από το 2018 τα μέτρα έμμεσης φορολογίας»

Από τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ που έχουν τεθεί επί τάπητος στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των θεσμών, τα 3,6 δισ. θα έχουν άμεση εφαρμογή ενώ το 1,8 δισ. -μέρος του οποίου θα είναι έμμεσοι φόροι- θα εφαρμοστεί από το 2018, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Για τον νέο κύκλο συζητήσεων που αρχίζει τη Δευτέρα ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε «σκλήρη διαπραγμάτευση». Επεσήμανε ότι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τους δανειστές, εκτιμώντας ότι σε αυτόν τον νέο γύρο θα υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση προσεγγίζει το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό με τη φιλοσοφία να μην κάνει περικοπές στις συντάξεις ή να μην περιορίσει περαιτέρω το σύστημα δημοσίων δαπανών, το οποίο «έχει φθάσει στα όριά του».

Για τις αλλαγές στη φορολογία ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για οριακές ελαφρύνσεις για αυτά έως τις 35.000-40.000 ευρώ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: «Από το 2018 τα μέτρα έμμεσης φορολογίας»"

Ο Γ. Μπουτάρης πρότεινε δημοτικό φόρο για τη Θεσσαλονίκη, που δεν θα πληρώνουν όμως οι Θεσσαλονικείς

Τρόπους για να μην επιβαρύνουν άλλο τους ήδη επιβαρυμένους φορολογικά δημότες τους αναζητούν οι δήμαρχοι κι από ό,τι φαίνεται ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται πως τον βρήκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Seleo.gr τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αφορούν την τουριστική προβολή της πόλης κι ως εκ τούτου τάχθηκε υπέρ της επιβολής ενός τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην οποία βραβεύθηκε για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού, το τέλος θα ανέρχεται στο ένα ευρώ.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι παρόμοια τέλη ανά διανυκτέρευση εφαρμόζονται για τον ίδιο σκοπό και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ).

Το εν λόγω τέλος, πρόσθεσε, θα επιβαρύνει τους πελάτες και όχι τις επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος πρότεινε στην αρχή το μέτρο να εφαρμοσθεί εθελοντικά και στη συνέχεια εφόσον το υιοθετήσει τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά. Επίσης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της πόλης, κάνοντας ειδική μνεία στην προσπάθεια που έχει γίνει για την προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών επισκεπτών.

seleo

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γ. Μπουτάρης πρότεινε δημοτικό φόρο για τη Θεσσαλονίκη, που δεν θα πληρώνουν όμως οι Θεσσαλονικείς"

Αλεξιάδης στο Bloomberg: Μερική αμνηστία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από την Ελβετία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Bloοmberg ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει μερική αμνηστία σε όσους επαναπαστρίσουν κεφάλαια από την Ελβετία.

«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα στους καταθέτες να επαναπατρίσουν κεφάλαια στην Ελλάδα» είπε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίοςπροανήγγειλε σχετική ρύθμιση.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως θα επιδιωχθεί μείωση προστίμων, ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν με συντελεστή πάνω από 10-15%.

Σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 200 εκατ. ευρώ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης στο Bloomberg: Μερική αμνηστία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από την Ελβετία"

Ξεπέρασαν τους 52.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Συνολικά 52.046 πρόσφυγες και μετανάστες καταμετρήθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ οι νέες αφίξεις στα νησιά ήταν 339.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 5.720 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων η πλειονότητα παραμένει στη Λέσβο (3.311).

Στην Αττική μετρήθηκαν 14.608 άτομα, εκ των οποίων τα 5.377 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.577 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα φθάνουν τους 28.813, εκ των οποίων οι 11.318 καταλύουν στην Ειδομένη.



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασαν τους 52.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα"

Ιωάννινα: Μετανάστες θέλουν να γυρίσουν στον Πειραιά

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 3 τα ξημερώματα 210 πρόσφυγες και μετανάστες, δέχτηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να μπουν στις σκηνές, στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Τέσσερα λεωφορεία έφτασαν στις 9:30 το βράδυ από τον Πειραιά και με την άφιξη άρχισαν οι διαμαρτυρίες των προσφύγων που ανάμεσα τους ήταν πολλοί με τραύματα στο κεφάλι από τις συμπλοκές που είχαν γίνει στο λιμάνι. Πολλοί υποστήριζαν πως οι οικογένειες κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία, χωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη.

Όταν είδαν τους δημοσιογράφους, φώναζαν πως δεν θέλουν να μείνουν, πως επιθυμούν να γυρίσουν στον Πειραιά και δήλωναν ότι δεν τους άρεσαν οι συνθήκες στο κέντρο, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι ήδη έχουν εγκατασταθεί εκεί, που τους προέτρεπαν να φύγουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Μετανάστες θέλουν να γυρίσουν στον Πειραιά"

Διαμαρτυρία από τους κατοίκους της Ειδομένης

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί κάτοικοι της Ειδομένης διαμαρτυρόμενοι για τη μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στη γέφυρα, πριν από το χωριό της Ειδομένης.

«Εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτή την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους» σημείωσε.

Νωρίτερα, μέσα στον καταυλισμό, δημιουργήθηκε ένταση όταν ΜΚΟ επιχείρησε να αδειάσει ένα φορτηγό ξύλα για τους πρόσφυγες σε χωράφι που ανήκε στον Λάζαρο Ούλη, τον αγρότη που χθες άρχισε να οργώνει το χωράφι του, δίπλα στις σκηνές.

Σήμερα, η σύζυγός του έδιωξε από το χωράφι τους την νταλίκα με τα ξύλα, τα οποία ξεφορτώθηκαν τελικά στη μέση του δρόμου απ' όπου όρμηξαν για να τα πάρουν εκατοντάδες πρόσφυγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία από τους κατοίκους της Ειδομένης"

Πειραιάς: Περίπου 631 πρόσφυγες έφυγαν με λεωφορεία από το λιμάνι

Tουλάχιστον 631 πρόσφυγες, αναχώρησαν την Πέμπτη με λεωφορεία από τον Πειραιά για κέντρα προσωρινής φιλοξενίας σε Κυλλήνη, Ιωάννινα και Πιερία, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης. Στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ παραμένουν 5.350 πρόσφυγες.

H εγκατάσταση, ωστόσο, των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 3 τα ξημερώματα 210 πρόσφυγες δέχτηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να μπουν στις σκηνές στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά στα Ιωάννινα.

Τέσσερα λεωφορεία έφτασαν στις 9:30 το βράδυ από τον Πειραιά και με την άφιξη άρχισαν οι διαμαρτυρίες των προσφύγων που ανάμεσα τους ήταν πολλοί με τραύματα στο κεφάλι από τις συμπλοκές που είχαν γίνει στο λιμάνι. Πολλοί υποστήριζαν πως οι οικογένειες κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία, χωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη.

Όταν είδαν τους δημοσιογράφους, φώναζαν πως δεν θέλουν να μείνουν, πως επιθυμούν να γυρίσουν στον Πειραιά και δήλωναν ότι δεν τους άρεσαν οι συνθήκες στο κέντρο, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι ήδη έχουν εγκατασταθεί εκεί, που τους προέτρεπαν να φύγουν.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσουν από τον Πειραιά άλλα έξι λεωφορεία με πρόσφυγες για τον Κατσικά Ιωαννίνων.

Μειωμένες οι ροές από τα νησιά στο λιμάνι

Στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 27 πρόσφυγες από τη Λέσβο και το επιβατηγό «Πρέβελη» με πέντε πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα.

Το βράδυ της Πέμπτης έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» από Χίο, Λέσβο και Σάμο με 33 πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων που σημειώθηκαν στο λιμάνι, τονίζει: «Η παρατεταμένη παραμονή τόσων ανθρώπων, διαφορετικών εθνικοτήτων, φύλων και ηλικιών σε έναν χώρο τόσο ακατάλληλο εγκυμονεί κινδύνους».

»Είχαμε γνωστοποιήσει και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών και εντάσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα δημιουργίας αυτού του πρόχειρου και ιδιότυπου καταυλισμού στον πλέον ακατάλληλο χώρο, όπως είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ.

Η Ομοσπονδία των Λιμενικών διερωτάται, επίσης, τι χειρότερο πρέπει να συμβεί, ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία προσφύγων και λιμενικών, επιβατών και επαγγελματιών που κινούνται στους χώρους του λιμανιού, ενώ καλεί πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, για μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλους χώρους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Περίπου 631 πρόσφυγες έφυγαν με λεωφορεία από το λιμάνι"

Χίος: Αποχωρούν από το hot spot οι «Γιατροί του Κόσμου»

Οι Γιατροί του Κόσμου ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το hot spot της Χίου.

Αιτία αποτελούν τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών προσφύγων με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ιατρείο, ενώ ποδοπατήθηκαν τα μηχανήματα με τη ζημιά να φτάνει τα 30.000 ευρώ.

Από τα επεισόδια στη Χίο τουλάχιστον δύο άτομα μαχαιρώθηκαν ενώ αρκετοί άλλοι υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και σε άκρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Αποχωρούν από το hot spot οι «Γιατροί του Κόσμου»"

Ο δήμαρχος Πατρέων στον realfm 97,8 για την επταήμερη πορεία διαμαρτυρίας

Στη συχνότητα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε ο δήμαρχος Πατρέων με αφορμή την επταήμερη πορεία διαμαρτυρίας που ξεκινά την Κυριακή 3 Απριλίου με προορισμό την Αθήνα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης έκανε λόγο για μια πορεία-αγώνα κατά της ανεργίας με κεντρικό σύνθημα "Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δήμαρχος Πατρέων στον realfm 97,8 για την επταήμερη πορεία διαμαρτυρίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news