facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τσακαλώτος: Σε δέκα μέρες το ν/σ για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Τις επόμενες δέκα μέρες θα κατατεθεί σχέδιο νόμου στη Βουλή για την επέκταση και τα κίνητρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικώς με τις υπέρογκες χρεώσεις των διατραπεζικών συναλλαγών, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως και στο συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία όταν θα αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών με τις τράπεζες γι αυτό και εξήγησε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζονται τα κίνητρα για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
«Για μας αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το πλαστικό χρήμα είναι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή ενός τμήματος της φοροδιαφυγής. Αλλά νομίζω ότι θα έχει και αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στην άμβλυνση αυτού του θέματος που θίγεται» είπε ο κ. Τσακαλώτος προς τον ερωτώντα βουλευτή.
Ο κ. Κεγκέρογλου, ρώτησε εξάλλου τον υπουργό πότε θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα ο Κανονισμός για το πλαφόν στις συναλλαγές και εάν προτίθεται να θέσει πλαφόν στα διατραπεζικά εμβάσματα με τα οποία - όπως είπε χαρακτηριστικά - «σήμερα γίνεται κλοπή του χρήματος των καταναλωτών, της επιχείρησης και του πολίτη που θέλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».
Ο Κανονισμός εφαρμόζεται, ενημέρωσε ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας πως αν εφαρμόζεται καλά θα είναι σε θέση να δώσει στοιχεία σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα, οπότε θα έχει υλοποιηθεί το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο ηλεκτρονικών χρεώσεων που θα ελέγχει αν εφαρμόζεται κανονικά και σωστά ο Κανονισμός στη χώρα μας.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Σε δέκα μέρες το ν/σ για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών"

Χώρους συνεύρεσης συζύγων-συντρόφων με κρατούμενους στις φυλακές Γρεβενών, εξήγγειλε Παρασκευόπουλος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγγειλε σήμερα τη δημιουργία χώρου συναντήσεων συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες, σε κατάλληλο τμήμα των φυλακών Γρεβενών, ενώ παράλληλα εγκαινίασε το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» στις ίδιες φυλακές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο χώρος συνάντησης συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες στις φυλακές Γρεβενών θα είναι ο πρώτος παρόμοιος χώρος στις φυλακές της χώρας.

Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι αυτό προβλέπεται και στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος εγκαινίασε στις φυλακές Γρεβενών το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» και τόνισε:

«Το Παιδικό επισκεπτήριο υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Χώρους συνεύρεσης συζύγων-συντρόφων με κρατούμενους στις φυλακές Γρεβενών, εξήγγειλε Παρασκευόπουλος"

Δριμεία επίθεση της ΓΣΕΕ μετά τις αιχμές «περί πολυτελούς συνεδρίου»

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΓΣΕΕ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την ισχύ της ΕΓΣΣΕ και τις αιχμές του για το «πολυτελές συνέδριο στη Ρόδο». «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», απαντά η Συνομοσπονδία.

«Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον ελληνικό λαό που δεν 'ξεπλένονται' με γελοιότατους υπαινιγμούς περί 'πολυτελούς συνεδρίου'» τονίζει η ΓΣΕΕ υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αυτή για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και κατάργηση μνημονίου.

Προφανώς ενοχλήθηκαν από το αποτέλεσμα του συνεδρίου, σημειώνει, ενώ για την ΕΓΣΣΕ λέει ότι πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Με ανακοίνωσή της που φέρει τον τίτλο «Με γελοίους υπαινιγμούς επιχειρούν να 'ξεπλύνουν' όσα χρωστούν στους εργαζόμενους» η ΓΣΕΕ απαντά στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει: «Προκαλεί -τουλάχιστον- έκπληξη το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»

» Θα μπορούσαμε αντί άλλων να δίναμε την απάντηση (που πλέον ακούγεται από κάθε μισθωτό): 'Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι'.

» Και η αλήθεια είναι ότι χρωστάνε πολλά στους εργαζόμενους που βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια δικαίου -πέραν των άλλων- αναφορικά με τη συλλογική προστασία. Τι μας 'χρωστάνε';

- «Με ένα νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων…»

- «Το πρώτο ν/σ της Κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ…».

» Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον Ελληνικό λαό που δεν 'ξεπλένονται' με γελοιότατους υπαινιγμούς περί 'πολυτελούς συνεδρίου', που αλιεύονται από σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της διαβολής που άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, τον οποίο έχει ενάγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

» Η Δεύτερη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», η οποία ανακάλεσε όσα υποσχέθηκε η Πρώτη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», που τώρα συζητά μόνο με εργοδότες, ενοχλήθηκε προφανώς από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και γι’ αυτό περί άλλων τυρβάζει…

» Η ΓΣΕΕ δεν εστίασε στο νομικό ζήτημα της μετενέργειας (όπου οι νομικοί δίνουν διάφορες ερμηνείες), αλλά στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης ΕΓΣΣΕ με οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την 6η Π.Υ.Σ, σε εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής την οποία η Κυβέρνηση (της "Αριστεράς") εφαρμόζει.

» Στο τέλος του δελτίου αναγκάζονται να πουν την αλήθεια!

» Καλωσορίζουν την απόφασή μας '…ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στη μελλοντική διαπραγμάτευσή τους», καθώς «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι μέχρι τότε να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την νέα ΕΓΣΣΕ'.

» Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην 'επιδίωξή' σας. Άλλωστε, ακόμα περιμένουμε τη δια νόμου επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που εμείς υπογράψαμε το 2008 και το 2010 με ΕΓΣΣΕ».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δριμεία επίθεση της ΓΣΕΕ μετά τις αιχμές «περί πολυτελούς συνεδρίου»"

Διευκρινίσεις Μπαλαούρα για τη δήλωσή του περί της ονομασίας της ΠΓΔΜ

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας σε διευκρινιστικές του δηλώσεις αναφορικά με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του για το επίμαχο ζήτημα.

Σε δήλωσή του με τίτλο «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται», ο Μάκης Μπαλαούρας παραθέτει τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής του και κατηγορεί τη ΝΔ πως «σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει» με αφορμή τη σχετική συνέντευξή του και πως «απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Ολόκληρη η δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα: «Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται».

Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξή μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να χτυπήσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:

1. «Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»

2. «Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός... προσδιορισμός.

3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι… Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα, ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα.

Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση".

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινίσεις Μπαλαούρα για τη δήλωσή του περί της ονομασίας της ΠΓΔΜ"

Βολές του υπουργείου Εργασίας κατά της ΓΣΕΕ

Αιχμές κατά της ΓΣΕΕ αφήνει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Αφού κάνει λόγο για «άρτι εκλεγείσα, μετά το πολυτελές συνέδριο της Ρόδου, Διοίκηση της ΓΣΕΕ», στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η μετενέργεια της ΕΓΣΕΕ δεν λήγει στις 31 Μαρτίου, αλλά στα τέλη Ιουνίου, ωστόσο προσθέτει ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να την παρατείνουν έως το τέλος του 2016.

Επιπλέον, τονίζεται ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη επαναφορά της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

«Η άρτι εκλεγείσα, μετά το πολυτελές συνέδριο της Ρόδου, Διοίκηση της ΓΣΕΕ μέμφεται την κυβέρνηση γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για την παράταση της ισχύος της ΕΓΣΣΕ, ενόψει της υποτιθέμενης λήξης της μετενέργειας της τελευταίας την 31η Μαρτίου.

»Υπενθυμίζεται όμως ότι βάσει της ρύθμισης του άρθρου 40 του νόμου 4320/2015 της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν καταργήθηκε και ισχύει: "Οι κανονιστικοί όροι εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο από τη λήξη ή καταγγελία και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό".

»Επομένως, οι όροι της ΕΓΣΣΕ ισχύουν για όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλος Ιουνίου. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέχρι τότε να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΓΣΕΕ.

»Στις 6 Απριλίου έχει ορισθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σκοπό αυτό, σε εκπλήρωση της σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης.

»Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν, παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος του 2016 την ισχύ της ΕΓΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στην μελλοντική διαπραγμάτευση τους.»

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Βολές του υπουργείου Εργασίας κατά της ΓΣΕΕ"

Βέροια: Να «πάνε αλλού» οι πρόσφυγες ζητούν κάτοικοι με ψήφισμά τους

Ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν περίπου 300 κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Βέροιας κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας. Στο τετρασέλιδο ψήφισμά τους οι κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση των προσφύγων από το στρατόπεδο, και την μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο.

Μάλιστα, στο ψήφισμα εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη «προβοκάτσια» ή «κακόβουλη ενέργεια κατά των υδροηλεκτρικών φραγμάτων και της ποιότητας του νερού» και μετά από αναφορά και σε άλλα ζητήματα καταλήγει με το αίτημα να μετεγκατασταθεί το κέντρο φιλοξενίας «σε σημείο που δεν διαταράσσεται η ομαλή διαβίωση πολιτών, δεν κινδυνεύουν άμεσα ζωές και περιουσίες και η διαβίωσή τους και η αστυνόμευσή τους θα βρίσκεται σε ανώτερα επίπεδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του portal verianet.gr, στο ψήφισμά τους oι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων συνεχίζει να ανησυχεί από την παρουσία των προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό.

Επίσης καταγγέλλεται ο Δήμος Βέροιας για παραβατική και μη δημοκρατική διαδικασία σε ότι αφορά την υπόδειξη του χώρου όπως επίσης καταγγέλλεται κάθε ενέργεια, πράξη ή παράλειψη η οποία δημιούργησε ένα περιβάλλον ανησυχίας, προσωπικής ανασφάλειας, εκφοβισμού και ψυχικής ταραχής.

Το ψήφισμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Να «πάνε αλλού» οι πρόσφυγες ζητούν κάτοικοι με ψήφισμά τους "

Γερμανία: Οι πρόσφυγες θα εντάσσονται στην κοινωνία αλλιώς θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι σχεδιάζει έναν νέο νόμο που θα απαιτεί από τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να ενταχθούν στην κοινωνία, διότι διαφορετικά θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας.


Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται αφού οι ψηφοφόροι τιμώρησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ σε περιφερειακές εκλογές, αποδοκιμάζοντας την προσφυγική πολιτική ανοικτών θυρών της καγκελαρίου και στρεφόμενοι προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία –πολλοί διαφεύγοντας από συγκρούσεις και την οικονομική δυσπραγία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική– και ο ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι άλλοι περίπου 100.000 έχουν αφιχθεί μέχρι στιγμής φέτος.
Η Γερμανία αναμένει ότι, σε αντάλλαγμα για μαθήματα γλώσσας, κοινωνικά επιδόματα και στέγαση, οι νεοαφιχθέντες θα κάνουν μια προσπάθεια να ενταχθούν στη γερμανική κοινωνία, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Για όσους αρνούνται να μάθουν γερμανικά, για όσους αρνούνται να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να ενταχθούν –για παράδειγμα σε γυναίκες ή κορίτσια– για όσους απορρίπτουν προσφορές εργασίας: γι' αυτούς δεν μπορεί να υπάρχει άδεια εγκατάστασης επ' αόριστον έπειτα από τρία χρόνια», δήλωσε.
Ο ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ, πρόσθεσε πως θέλει να δημιουργηθεί «μια σχέση ανάμεσα στην επιτυχή ένταξη και την άδεια για το πόσον καιρό θα επιτρέπεται σε κάποιον να παραμείνει στη Γερμανία».
Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καλωσόρισε το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται να ψηφιστεί τον Μάιο. «Πρέπει όχι μόνο να υποστηρίξουμε την ένταξη, αλλά και να την απαιτήσουμε», δήλωσε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Οι πρόσφυγες θα εντάσσονται στην κοινωνία αλλιώς θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας"

Λύση του Κυπριακού μέσα στο 2016 βλέπει ο Αναστασιάδης

Αισιόδοξος για λύση του Κυπριακού εντός του 2016 εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πως «η λύση του Κυπριακού είναι εφικτή εντός του έτους το οποίο διανύουμε αν ξεπεραστούν οι δυσκολίες, κυρίως στο περιουσιακό, κι αν οι πλευρές καταφέρουν να προετοιμαστούν εγκαίρως για την εφαρμογή της λύσης από την πρώτη κιόλας μέρα».

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει:

«Εκείνο το οποίο ήθελα να πω είναι ότι ως το τέλος της θητείας θα παραδώσω ένα σύγχρονο κράτος. Περισσότερο αναφερόμουν στην εσωτερική διακυβέρνηση. Αλλά μιλούσα και για το εθνικό θέμα, και επειδή είναι η προσπάθεια, η επιθυμία και η επιδίωξη να βρούμε το συντομότερο δυνατόν λύση, υπονοούσα ότι μέχρι το τέλος της θητείας από τη μια θα έχουμε μια πατρίδα χωρίς διαίρεση και από την άλλη ένα σύγχρονο κράτος.

Αλλά το έχω πει κατ' επανάληψη ότι, αν γίνει κατορθωτό να ξεπεράσουμε δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις συνομιλίες, αλλά και από τεχνοκρατικής άποψης ολοκληρωθούν τα όσα πρέπει να διαλαμβάνει η λύση (είτε πρόκειται περί σύνταξης του Συντάγματος της ομοσπονδιακής πολιτείας, είτε των συνιστωσών πολιτειών, είτε τα θέματα που αφορούν την πρώτη μέρα εφαρμογής, τα χρονοδιαγράμματα, τον κατάλογο των διεθνών συμβάσεων και ούτε καθεξής), ναι, εγώ πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κατορθωτό το 2016 να έχουμε λύση.

Το κλίμα είναι τέτοιο, η συναντίληψη που επικρατεί είναι τέτοια, οι συγκυρίες, ιδιαίτερα, είναι τέτοιες που, αν δεν τις αξιοποιήσουμε, ενδέχεται να ανατραπούν με την παράταση του χρόνου – και κανένας δεν θέλει παράταση χρόνου της παρούσας απαράδεκτης κατάστασης…».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση του Κυπριακού μέσα στο 2016 βλέπει ο Αναστασιάδης"

Μαρτυρίες: Οι πρόσφυγες βρίσκουν νέες διόδους - Περνούν τα σύνορα της Βουλγαρίας

Προς αναζήτηση νέων λύσεων κατευθύνονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη βόρεια Ελλάδα και παραπλανιούνται από φήμες για επικείμενο άνοιγμα των συνόρων στα Σκόπια. Με την κατάσταση στην Ειδομένη να ξεφεύγει εκτός ελέγχου ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι πρόσφυγες πλέον περπατούν κατά μήκος της διεθνούς σιδηροδρομικής γραμμής μαζί με τις αποσκευές τους με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της Σόφιας Novinite, κάτοικοι του χωριού Κούλατα είδαν πρόσφυγες μαζί με τα παιδιά τους να περνούν από το χωριό και να εξαφανίζονται στο σκοτάδι. Η συνοριακή αστυνομία είχε ενημερωθεί, αλλά οι Αρχές δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα ίχνη των μεταναστών.

Όπως σημειώνει το Novinite, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με την Ελλάδα, οι κάτοικοι του χωριού Κούλατα αλλά και των γύρω χωριών ισχυρίζονται ότι η φύλαξη είναι ανεπαρκής και εκφράζουν ανησυχίες ότι οι πρώην στρατιωτικοί στρατώνες και οι συνοριακές εγκαταστάσεις θα μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι κάτοικοι της Κρέσνα διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στα υποτιθέμενα σχέδια για τη μετατροπή των πρώην στρατώνων στην πόλη σε κέντρα για τη στέγαση των προσφύγων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, το λαθρεμπόριο ήταν πάντα κερδοφόρα δραστηριότητα στην περιοχή και τα άτομα που είχαν εμπλακεί σε αυτό έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι κάτοικοι επιμένουν ότι μόνο η ανέγερση ενός φράχτη θα ήταν ένα αποτελεσματικό μέτρο στην περίπτωση που οι μεταναστευτικές ροές από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία αυξάνονταν, ενώ αρκετές φορές στο παρελθόν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο υπουργός Άμυνας έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι για την κατασκευή ενός ελαφρού συρματοπλέγματος στα σύνορα.

Η συνοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας σε συνεργασία με τον στρατό διενεργούν ελέγχους προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τη φύλαξη των συνόρων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρτυρίες: Οι πρόσφυγες βρίσκουν νέες διόδους - Περνούν τα σύνορα της Βουλγαρίας"

Α. Βγενόπουλος: Οι συκοφάντες μου έχουν κριθεί δικαστικά

Όλες οι κατηγορίες που κατά καιρούς έχουν εκτοξευθεί εις βάρος μου από Έλληνες και Κυπρίους πολιτικούς έχουν εξεταστεί ενδελεχώς από την Ελληνική Δικαιοσύνη και με σειρά αποφάσεων έχω δικαιωθεί, αφού όλες οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν λόγω έλλειψης έστω και ενδείξεων για τέλεση ποινικών αδικημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος και επισημαίνει πως «αντιθέτως, όλοι οι συκοφάντες μου, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έχουν καταδικαστεί σε διάφορους βαθμούς της Δικαιοσύνης».

Επίσης, ως προς τις κατηγορίες που εκτοξεύονται από Κύπριους αξιωματούχους, πέραν της απόφασης αρχειοθέτησης της Εισαγγελέας Εφετών κας Τσατάνη, άλλη Αντιεισαγγελεύς Εφετών έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά δύο Κυπρίων υπηκόων για ψευδορκία και απάτη επί δικαστηρίου, επειδή σε αστικό δικαστήριο στην Κύπρο επανέλαβαν τους γνωστούς ισχυρισμούς περί δήθεν δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, κ.λ.π.

Περίπου 30 διαφορετικοί Έλληνες δικαστές με έχουν δικαιώσει και έχουν καταδικάσει τους συκοφάντες μου, συνεπώς οι οποιοιδήποτε ισχυρισμοί περί δήθεν μεροληψίας ορισμένων δικαστών υπέρ μου στερούνται σοβαρότητος.

Είναι προφανές ότι αυτή την περίοδο, εκμεταλλευόμενοι τις πολιτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, οι συκοφάντες μου, Έλληνες και Κύπριοι, καταβάλλουν μία απεγνωσμένη προσπάθεια να «δικαιωθούν» επικοινωνιακά αφού δικαστικά έχουν ήδη κριθεί.

Τέλος, η προσπάθεια που καταβάλλεται για να συνδεθώ με την διαπλοκή είναι μάταια. Δεν διαθέτω Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν είμαι εργολάβος του Δημοσίου και καμία Κυβέρνηση δεν μου έκανε ποτέ καμία χάρη. Αντίθετα επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ τώρα, βρέθηκα σε δημόσια αντιπαράθεση με Υπουργούς τους που θέλησαν να με βλάψουν παρανόμως και αυτές τις αντιπαραθέσεις τις θεωρώ απόδειξη αντιδιαπλοκής με όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τίτλο τιμής.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ενδεικτικά και τρεις δικαστικές αποφάσεις

1) Ο Κ. Βαξεβάνης έχει ήδη καταδικασθεί σε φυλάκιση 26 μηνών και εκκρεμούν εναντίον του άλλες, περίπου, 30 μηνύσεις και αγωγές.

2)Ο Ν. Σηφουνάκης έχει καταδικασθεί να καταβάλλει αποζημίωση 30.000 Ευρώ σε μία αγωγή, έχει δικαίωμα λήψης αποζημίωσης 25.000 Ευρώ από μίαν άλλη, ενώ εκκρεμεί μία τρίτη αγωγή εναντίον του καθώς και νεώτερες μηνύσεις και αγωγές λόγω των προσφάτων ενεργειών του. Επίσης, η ποινική δικογραφία κατά του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που διαβιβάσθηκε από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Βουλή των Ελλήνων στις 19-5-2010, επειδή ανατέθηκαν άγονες γραμμές σε δύο εταιρείες έναντι 2.193.257 Ευρώ αντί μηδενικού τιμήματος στην Olympic Air, παραγράφηκε επειδή η Βουλή δεν προχώρησε σε καμία από τις δέουσες ενέργειες.

3)Ο Δ. Τσιρώνης έχει καταδικασθεί να καταβάλλει συνολικές αποζημιώσεις 54.000 Ευρώ από τα αστικά δικαστήρια, ενώ εκκρεμούν εναντίον του άλλες δύο μηνύσεις.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Βγενόπουλος: Οι συκοφάντες μου έχουν κριθεί δικαστικά"

Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο Παντελής Παντελίδης

Το αλκοόλ ήταν η αιτία που οδήγησε στο θανατηφόρο τροχαίο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Το πόρισμα από την αιματολογική και τοξικολογική εξέταση που παραδόθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της Τροχαίας, έδειξε ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε καταναλώσει ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πριν το μοιραίο δυστύχημα στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, που του κόστισε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ποσότητα που βρέθηκε να έχει καταναλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης είναι άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι 0,50 γραμμάρια. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αίμα του άτυχου καλλιτέχνη δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη ουσία (ναρκωτικά, φάρμακα κ.λπ.).

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Από τη θέση του οδηγού απεγκλωβίστηκε ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με την έκθεση της πυροσβεστικής, όπως μετέδωσε το Ε.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο λαϊκός τραγουδιστής απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες από την αριστερή πλευρά του οχήματος και η στάση του σώματος του δείχνει πως ήταν αυτός που οδηγούσε το τζιπ το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου όπου έχασε τη ζωή του στη γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής έρχεται να επιβεβαιώσει τη δήλωση της συνεπιβάτιδας του Παντελίδη, Φρόσως Κυριακού, που στη Realnews της περασμένης Κυριακής είχε αποκαλύψει πως δεν οδηγούσε εκείνη το τζιπ αλλά ο τραγουδιστής.



Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο Παντελής Παντελίδης"

Ο Σηφουνάκης ξαναρωτά το Βενιζέλο αν είναι «απατεώνας» ο Βγενόπουλος

Να απαντήσει χωρίς να υπεκφεύγει και να λέει ψέματα για το αν τελικά όντως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι «απατεώνας», καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Νίκος Σηφουνάκης.

Μετά την επιστολή «φωτιά» του πρώην υπουργού για τη μυστική συνάντηση Βενιζέλου – Βγενόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σηφουνάκης σαν εκπρόσωπος τύπου του επιχειρηματία και δίχως ουσία.

Η υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής Τράπεζας έχει λάβει πλέον την «προσοχή» της πλειοψηφίας των ΜΜΕ μετά τα όσα έχουν προκύψει τόσο από την αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη για υποτιθέμενες «πιέσεις» του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και από τις επιστολές των Νίκου Σηφουνάκη και Δημήτρη Τσιρώνη.

Σε σημερινή του δήλωση λοιπόν, ο κ. Σηφουνάκης αντικρούει, όπως δηλώνει ο ίδιος, τα ψέματα Βενιζέλου με «παράθεση αδιάψευστων στοιχείων».

Αφού κάνει γνωστό πως δεν προτίθεται σε ένα διάλογο «κωφών» με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον καλεί για ακόμη μια φορά να απαντήσει «εάν οι χαρακτηρισμοί του περί “απατεώνος” ισχύουν».

Όπως αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης, ο Βενιζέλος «αντί απαντήσεων, έσπευσε να δηλώσει στις 24/3/2016 ότι έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Α. Βγενόπουλο».

«Καλώ ξανά το Βενιζέλο να απαντήσει εάν οι χαρακτηρισμοί του περί «απατεώνος» ισχύουν, αν όχι, καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί, πάντως οι πολίτες γνωρίζουν και θα γνωρίσουν και περισσότερα». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, δεν πρόκειται για μια «προσωπική αντιδικία» αλλά για μια δημόσια αντιπαράθεση «στην οποία πρωτοστατήσαμε ως παράταξη, για την διάκριση των εξουσιών που συνδέεται άρρηκτα με την διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, και τότε ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε εξέχουσα θέση».

Μάλιστα, ο κ. Σηφουνάκης κάνει αναφορά και στην πληθώρα μηνύσεων και αγωγών που έχει κάνει ο «Mr. MIG» στον Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κυνήγησε την υπόθεση Βγενόπουλου και ανέδειξε με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής το παράπλευρο σκάνδαλο της υπόθεσης Βατοπεδίου με επίκεντρο τον τραπεζικό όμιλο Marfin.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Σηφουνάκης, ο «πολιτικός-συνταγματολόγος Ε. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που ουδέποτε ζήτησε να ενημερωθεί για τον αγώνα» του Τσιρώνη.

tribune
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σηφουνάκης ξαναρωτά το Βενιζέλο αν είναι «απατεώνας» ο Βγενόπουλος"

Η ΠΓΔΜ κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016

Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα, την παράταση της απόφασης να κλείσουν τα σύνορα της με την Ελλάδα και την Σερβία μέχρι και το τέλος του 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, αιτιολογώντας την πρόταση για την παράταση του μέτρου, σημείωσε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω των αυξημένων προσπαθειών από πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν και να διασχίσουν το έδαφος της χώρας.

Σημειώνεται ότι το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ είχε αποφασίσει την κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΓΔΜ κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016"

Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στις 3 Μαΐου

Μεταφέρεται η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη 3 Μαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στις 3 Μαΐου"

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προσέφυγε στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, και ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, με τις οποίες απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού και μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία ιδιώτες πολίτες, μη φαρμακοποιοί.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, προβλέπει ότι άδειες ίδρυσης φαρμακείου χορηγούνται, μεταξύ των άλλων, σε φαρμακοποιούς και φυσικά πρόσωπα, πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα φαρμακεία των ιδιωτών μη φαρμακοποιών θα λειτουργούν με τη μορφή Ε.Π.Ε. - και υποχρεωτικά θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20%. Ακόμη, δεν μπορούν να δοθούν άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων σε νομικά πρόσωπα, εκτός από συνεταιρισμούς φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΦΕ.

Στην προσφυγή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υποστηρίζει, ότι για τον καθορισμό των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών φαρμακείων, απαιτείται σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 43 του Συντάγματος, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Επίσης, αναφέρει ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) καθώς καθορίζει τα κριτήρια της σειράς προτίμησης μεταξύ φαρμακοποιών που διεκδικούν μια προκηρυχθείσα άδεια ίδρυσης φαρμακείου βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Και αυτό, γιατί απαιτούνται διαφορετικά άνισα κριτήρια χορήγησης άδειας φαρμακείου μεταξύ φαρμακοποιού και ιδιώτη μη φαρμακοποιού. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, να εισάγεται διακριτική μεταχείριση σε «βάρος των φαρμακοποιών έναντι των ιδιωτών και να τίθενται αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση στο επάγγελμα».

Τέλος, τονίζεται ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις δημιουργούν δύο ταχυτήτων επιχειρηματίες φαρμακείων, «δίνοντας έτσι στους ιδιώτες την ευχέρεια να αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση έναντι των επιστημόνων φαρμακοποιών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προσέφυγε στο ΣτΕ"

Νέο έγγραφο προβοκάτσια στον καταυλισμό της Ειδομένης - ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το φυλλάδιο και το χάρτη που μοιράστηκε στην Ειδομένη για το πώς να περάσουν οι πρόσφυγες παράνομα στα Σκόπια, ένα νέο έγγραφο γραμμένο στην αραβική γλώσσα τους ενημερώνει πώς να περάσουν στην Αυστρία.

Το έγγραφο προτρέπει τους πρόσφυγες να φύγουν από τον καταυλισμό της Ειδομένης και μέσω Μαυροβουνίου και Κροατίας να περάσουν στην Αυστρία.


Νέο έγγραφο προβοκάτσια στον καταυλισμό της... από Enikos_gr


enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο έγγραφο προβοκάτσια στον καταυλισμό της Ειδομένης - ΒΙΝΤΕΟ"

Συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απριλίου

Στην 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου ημέρα Πέμπτη στο Δημόσιο θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ το οποίο θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.

Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα προς όλους για μαζική συμμετοχή έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την απαίτηση για απόσυρση του ασφαλιστικού «νόμου λαιμητόμου που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις», όπως υποστηρίζει.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ «η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα λαιμητόμο στη Βουλή. Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο.

Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο.

Κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Ν' ανοίξει μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική, στις απαιτήσεις των δανειστών και της Ε.Ε. που από την μια φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας και από την άλλη δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για ν' αυξήσουν την κερδοφορία τους».

ΑΠΕ/zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απριλίου"

Ο Βορίδης κατηγορεί την Γεροβασίλη για «παρακρατικές» πρακτικές

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα Μάκης Βορίδης, καταγγέλλοντας «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης».

Το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του, ότι «η κυβερνητική εκπρόσωπος, με την έγκριση του πρωθυπουργού κι εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε, δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της Όλγας Γεροβασίλη. Ο λόγος ήταν πως η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο να δώσει εξηγήσεις για το δημοσίευμα του Έθνους, το οποίο αποκάλυπτε τηλεφωνικές επικοινωνίες του εκπροσώπου της ΝΔ με τον Παναγιώτη Μουσσά, βασικό κατηγορούμενο για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης Βορίδη:

«Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, προφανώς, με έγκρισή σας, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στο Βουλευτή και Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο.

Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν.

Κατασκεύασε δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. Κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το έπραξε, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά.

Προκύπτουν από τα παραπάνω παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας (άρθρα 9α και 19 του Συντάγματος).

Προκύπτει παράνομη χρησιμοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση ιδιωτικών συνομιλιών μέλους της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν καταγραφεί από κρατικές υπηρεσίες, έχουν παρανόμως διαρρεύσει και συσχετίζονται απολύτως ψευδώς και συκοφαντικά με άσχετη υπόθεση.

Προκύπτει παράνομη χρήση του υλικού αυτού από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, με παντελώς αυθαίρετους, αβάσιμους, δόλιους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο πρωθυπουργός:

• Παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο;
• Γιατί διαρρέουν με σκοπό τη δημοσιοποίηση και τη διαστρέβλωσή τους;
• Γιατί η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκευάζει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος προσώπων και κομμάτων;
• Γιατί η Κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές;».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βορίδης κατηγορεί την Γεροβασίλη για «παρακρατικές» πρακτικές"

Ισραήλ προς πολίτες του: Εγκαταλείψτε την Τουρκία, υπάρχει κίνδυνος επίθεσης

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν «το ταχύτερο δυνατό».

Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από το "πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής στο αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία, να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ προς πολίτες του: Εγκαταλείψτε την Τουρκία, υπάρχει κίνδυνος επίθεσης"

Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία για τα Σκόπια

Πριν ακόμα κοπάσει η κρίση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την ονομασία των Σκοπίων, έρχεται σήμερα ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Μάκης Μπαλαούρας να δηλώσει ότι δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο της ονομασίας «Μακεδονία». 

Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».

«Το ζήτημα είναι τριτεύoν. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το "Βόρεια Μακεδονία" ή το "Σλαβομακεδονία". Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει σημείωσε: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα». 

Διαφώνησε τέλος με την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί των επενδυτών Σύρων προσφύγων λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε».

Μαξίμου «αδειάζει» Μπαλαούρα: Εκτός γραμμής η δήλωσή του
Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα πήραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι «δεν έχω πρόβλημα με το όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια».

Όπως έλεγαν οι πηγές αυτές μετά την πρωινή σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας - σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων - είναι σαφής, γνωστή και εκπεφρασμένη.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν, επίσης, ότι η δήλωση Μπαλαούρα είναι «εκτός γραμμής» και στο ερώτημα αν προκαλεί προβλήματα με τον κυβερνητικό εταίρο απαντούσαν πως «όχι, μόνο στον εαυτό του δημιουργεί πρόβλημα».


ΝΔ: Υποσκάπτουν την εθνική γραμμή, να πάρει θέση ο Τσίπρας
Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα και όπως υπογραμμίζει με τέτοιες δηλώσεις, «υποσκάπτεται η εθνική γραμμή», γι' αυτό και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία για τα Σκόπια"

Βίτσας και Παππάς «αδειάζουν» Μάρδα για τους επενδυτές-πρόσφυγες

Τον Δημήτρη Μάρδα «άδειασαν» την Δευτέρα οι κ.κ. Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Παππάς σε δηλώσεις που έκαναν σχετικά με τις αναφορές του υφυπουργού Εξωτερικών περί προσφύγων-επενδυτών, οι οποίες έχουν προκαλέσει σάλο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες».

«Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση επενδυτή μεταξύ των προσφύγων», τόνισε, επισημαίνοντας πως κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει κάποιες ΜΚΟ, που «ξεφυτρώνουν» στην Ειδομένη, έπειτα και από την αναταραχή που προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο και τις φήμες με τα «ανοιχτά σύνορα».

Μετά τον κ. Βίτσα και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς «άδειασε» τον κ. Μάρδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».

Ερωτηθείς για το θέμα Μουζάλα άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στη θέση του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβερνητική πορεία είναι συμπαγής και αδιατάρακτη και τονίζοντας πως θα διαψευστούν για άλλη μια φορά όσοι λένε για κυβερνητική κρίση.

«Βρήκαμε την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες στο... Google»

Στο... Google, πάντως, ανακάλυψε η κυβέρνηση την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες που θα καταθέσει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας παρά το σάλο που έχει προκληθεί.

«Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο MEGA ο κ. Μάρδας.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών ο οποίος ωστόσο ομολόγησε ότι «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες». Αποκάλυψε, δε, ότι η σκέψη της κυβέρνησης βασίζεται στη... διεθνή εμπειρία. «Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία υπάρχει αυτό το υποσύνολο (σ.σ. των εύπορων προσφύγων). Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες» είπε ο κ. Μάρδας.

Επέμεινε ακόμα ότι η εισήγηση θα κατατεθεί σήμερα και ότι δεν είναι μια σκέψη που κατατέθηκε στη λογική «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».

Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα υποσύνολο που θα μπορούσε να φέρει τα χρήματα του στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στην κοινωνία και να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέπτυξε εκ νέου το σκεπτικό του ο κ. Μάρδας διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά τον υπάρχοντα νόμο εξήγησε ότι αυτός αναφέρεται στις κατοικίες λέγοντας ότι «εμείς επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες δραστηριότητες» αν και παραδέχθηκε ότι τα 250.000 ευρώ αναφέρονται σε ξένους και ότι αυτός όντως αναφέρθηκε στους πρόσφυγες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας και Παππάς «αδειάζουν» Μάρδα για τους επενδυτές-πρόσφυγες"

AΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία στις 7 Απριλίου

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο «αντιασφαλιστικό έκτρωμα» της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν ''μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση'' αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Επισημαίνει ακόμη ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017».

«Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κ.λπ. φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» τονίζει.

Συνεχίζεται η απεργία-αποχή των δημοσίων υπαλλήλων

Συνέχιση της απεργίας-αποχής όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για το διάστημα από σήμερα έως την Παρασκευή.

Η απεργία - αποχή εντάσσεται στις κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "AΔΕΔΥ: 24ωρη γενική απεργία στις 7 Απριλίου"

Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο κίνησης: Αντιδρούν οι βενζινοπώλες

Την αντίθεσή της με την κυοφορούμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης.

«Αυτό το είδαμε και με το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο φοβόμαστε ότι θα υπάρξει ανάλογη αυξητική κίνηση από την κυβέρνηση στη νέα περίοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ιδίως στις μεταφορές και στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, θα είναι βαριές».

Όπως επισημαίνει η ΟΒΕ, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης ανέρχεται σήμερα στα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ στη βενζίνη στα 670 ευρώ/χιλιόλιτρο. Σε περίπτωση εξίσωσης και αφού υπολογιστεί η επιβάρυνση του ΦΠΑ (που επιβάλλεται και επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) η τιμή του πετρελαίου θα επιβαρυνθεί συνολικά με 0,418 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή η λιανική τιμή του ντήζελ κίνησης με τα σημερινά δεδομένα θα φθάσει στο 1,418Euro/λ! Αντίστοιχα, πιθανή αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη κατά 10 λεπτά το λίτρο θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής (μαζί με το ΦΠΑ) κατά 12,3 λεπτά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο κίνησης: Αντιδρούν οι βενζινοπώλες"

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους για την Τρίτη και την Τετάρτη (29 - 30 Μαρτίου).

Ακόμη, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για την Τετάρτη πλειστηριασμοί.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι"

ΙΣΑ: Σε κίνδυνο οι καρκινοπαθείς από την αναμονή για ακτινοθεραπεία

Μεγάλο αριθμό καταγγελιών που αφορούν στις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ογκολογικών ασθενών, αναφέρει οτι έχει λάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Α.Ξανθό.

"Πρέπει να επισημανθεί ότι ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες, χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενή και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου" επισημαίνεται στην επιστολή του ΙΣΑ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας.

Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα, ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στον δημόσιο τομέα.

"Λόγω της θεσμικής σας θέσης πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, καθότι οι καρκινοπαθείς βρίσκονται σε απόγνωση,αφού από την μια έχουν να αντιμετωπίσουν τις ως άνω καθυστερήσεις και από την άλλη το άγχος για την εξέλιξη της υγείας τους" αναφέρουν οι γιατροί προς τον υπουργό Υγείας.

Επειδή η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή των ασθενών, με δεδομένο ότι παραβιάζονται οι κανόνες άσκησης ιατρικής και οι κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες(θεραπευτικά πρωτόκολλα), αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, καταλήγουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Σε κίνδυνο οι καρκινοπαθείς από την αναμονή για ακτινοθεραπεία"

Υπέρ της παράτασης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης η ΕΣΕΕ

Υπέρ της παράτασης της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) έως τα τέλη του 2016 τάσσεται το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, η παράταση της συλλογικής σύμβασης εξυπηρετεί τη διάσωση τόσο της σύμβασης όσο και των θεσμικών όρων της, που περιλαμβάνουν το επίδομα γάμου και τις άδειες, με δεδομένο το γεγονός ότι παραμένει «ανοικτή» η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την επαναρρύθμιση του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων, της επεκτασιμότητας και του τρόπου καθορισμού του κατώτατου μισθού.

Στη συνέχεια, η ΕΣΕΕ τονίζει ότι εργοδότες και εργαζόμενοι εξετάζουν την ενσωμάτωση στην ΕΓΣΣΕ της «Ευρωπαϊκής συμφωνίας - πλαίσιο για αγορές εργασίας χωρίς αποκλεισμούς», που υπεγράφη την 25η Μαρτίου 2010 από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (CES), την Ένωση Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών Συνδέσμων, Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων (BUSINESSEUROPE), την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίων Επιχειρήσεων (CEEP).

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, θα πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο δράσης για την αξιολόγηση των εμποδίων και την υλοποίηση δράσεων ενεργούς ένταξης στην εργασία, όπως ίση μεταχείριση, πρόσβαση, επανένταξη, διατήρηση, εξέλιξη, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και κατοχύρωση επαγγελματικών προσόντων και ειδικοτήτων.

Η ΕΣΕΕ, τέλος, επισημαίνει ότι ανεξαρτήτως της παράτασης ισχύος της ΕΓΣΣΕ οι ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πάγωμα προσαυξήσεων τριετιών, διαιτητικές αποφάσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, έθιμα, πρακτική της επιχείρησης ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα συνεχίσουν να υπερισχύουν. «Ο κοινωνικός διάλογος σε μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, κοινωνικών εντάσεων και υψηλής ανεργίας, επιβάλλεται να μείνει ζωντανός» καταλήγει.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ της παράτασης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης η ΕΣΕΕ"

Στους 50.146 οι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην επικράτεια

Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 50.146 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, ενώ έως τις 7:30 το πρωί σημειώθηκαν 232 νέες αφίξεις.

Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (28.548), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (11.426), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.900) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.520).

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 4.289, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 2.068 άτομα και τη Χίο 1.371, στην Αττική 14.430, εκ των οποίων 5.467 στο λιμάνι του Πειραιά και στην κεντρική Ελλάδα 2.879, με την πλειονότητα να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (1.390).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 50.146 οι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην επικράτεια"

Το προσφυγικό έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1,8 δισ. στην Ελλάδα

Ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη και στον Πειραιά παραμένει εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση «τρέχει» για να δημιουργήσει 30.000 επιπλέον θέσεις φιλοξενίας.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών το κόστος της προσφυγικής κρίσης υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ, αλλά η κυβέρνηση αδυνατεί ακόμη και τώρα να επωφεληθεί από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Παράλληλα χάνει το ηθικό πλεονέκτημα της αλληλεγγύης και των ανοικτών συνόρων, καθώς δέχθηκε την μετατροπή της χώρας σε χώρο διαλογής προσφύγων και την δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό επαφίεται στην καλή θέληση της Τουρκίας για την υλοποίηση της Συμφωνίας με την ΕΕ και το σταμάτημα της ροής προς τα νησιά, ζητά από την Άνγκελα Μέρκελ να παρέμβει στην Άγκυρα και πιέζει τον γενικό γραμματέας του ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση στο Αιγαίο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το προσφυγικό έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1,8 δισ. στην Ελλάδα"

Συντάξεις στα 58 και με τον νέο νόμο

Σύνταξη από τα 58 προλαβαίνουν να πάρουν όσοι ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ πριν από το 1993, αποφεύγοντας την αύξηση των ορίων ηλικίας και κυρίως τις μεγάλες μειώσεις που προκαλεί το νέο ασφαλιστικό για όσους κάνουν αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» με τις νέες διατάξεις που ισχύουν ως προς τους όρους συνταξιοδότησης από τις 19 Αυγούστου του 2015 και μετά, όσοι ασφαλίστηκαν πριν το 1993 διατηρούν τα κατοχυρωμένα ως το 2012 ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν με τα παλαιά όρια ηλικίας, αρκεί να τα είχαν συμπληρώσει μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015.

Η κατοχύρωση ευνοεί μάλιστα και όσους συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 καθώς δεν θα επιβαρυνθούν με μεγάλη αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά με μικρότερη. Σύνταξη με 10.500 έως 11.000 ασφάλισης το 2010 και το 2011

Στα 58 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2015 (18/08)

Στα 58,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2015 (19/08)

Στα 59 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2016

Στα 59,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2017

Στα 60 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2018

Στα 60,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2019

Στα 61 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2020

Στα 61,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2021

Στα 62 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2022

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις στα 58 και με τον νέο νόμο"

«Δεν οδηγούσα εγώ, οδηγούσε ο Παντελής»

Κλεισμένη στο σπίτι της, η 21χρονη κοπέλα που επέζησε από το δυστύχημα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη δίνει μια προσωπική, γενναία μάχη για να ξεπεράσει τα τραύματα στο σώμα και στην ψυχή που της άφησε η τραγωδία. 

Η Φρόσω Κυριακού υπομένει τον πόνο και όλους αυτούς που -κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία ή την άγνοια- την κατηγορούν ότι «ξέρει και δεν μιλάει». 

Αποφάσισε να μιλήσει μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της και δίνει απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε τις τελευταίες ημέρες: Ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ; 

Στη δήλωση, που η Φρόσω μαζί με τους γονείς της ενέκρινε, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων, αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

«Σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη τη 18.02.2016, η συνεπιβάτις του αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, Φρόσω Κυριακού, καθώς και η οικογένειά της, αναφέρουν τα εξής: Η κα Φρόσω Κυριακού παραμένει νοσηλευόμενη στην οικία της, έχοντας υποστεί σοβαρό σωματικό τραυματισμό και ισχυρότατη μετατραυματική διαταραχή. Ως προς τα σωματικά τραύματα, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς της και ακολουθεί ειδική αγωγή για τη σταδιακή αποκατάσταση της υγείας της, με σκοπό να επανέλθει, εν καιρώ, στις σπουδές και την εργασία της. Ο χρόνος περάτωσης της εν λόγω αποκατάστασης παραμένει, προς το παρόν, άγνωστος. Επιπροσθέτως, παρακολουθείται από ειδικούς, ψυχολόγο και ψυχίατρο, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότατο ψυχικό κλονισμό, το σοκ και το πένθος, από τα οποία διακατέχεται, συνεπεία τού, ως άνω, βιαίου ατυχήματος, με τις γνωστές, σε όλους, τραγικές συνέπειες».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν οδηγούσα εγώ, οδηγούσε ο Παντελής»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news