facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σόιμπλε: Εάν η Αθήνα δεν μπορεί να κόψει συντάξεις, να βρεθούν εναλλακτικές

Δουλεύουμε για μια συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Reuters, αλλά η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει ό,τι υποσχέθηκε, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο.

«Αν για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει - μαζί με την ελληνική κυβέρνηση - να δουλέψουν, ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ' αυτού», δήλωσε αναφορικά με τις συντάξεις.

Ο ίδιος παρέμεινε σταθερός στη θέση που έχει διατυπώσει για το χρέος. «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση που δεν είναι επείγουσα», τόνισε και πρόσθεσε πως η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι περισσότερο επείγοντα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Εάν η Αθήνα δεν μπορεί να κόψει συντάξεις, να βρεθούν εναλλακτικές"

Τρ.Αλεξιάδης: Το φορολογικό βάρος στα «υψηλά και πολύ υψηλά» εισοδήματα

Επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων, αλλά «λογικές και δίκαιες» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία. Όπως είπε, θα μεταφέρουν το φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, στα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΣΕΒ για τη φορολογία. Ο Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε επίσης ότι διαψεύστηκαν όσα γράφονταν και λέγονταν για φόρο στα ανείσπρακτα ενοίκια και για αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015.

Είπε ακόμη, ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης με τους Θεσμούς, τα νομοσχέδια που αφορούν τα κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρ.Αλεξιάδης: Το φορολογικό βάρος στα «υψηλά και πολύ υψηλά» εισοδήματα"

Ειδομένη: Συνεχίζουν οι πρόσφυγες τη διαμαρτυρία στις γραμμές του τρένου

Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση την Ειδομένη, με τους πρόσφυγες να συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους στις γραμμές του τρένου, όπου έχουν χτίσει και ορισμένες σκηνές λίγο μεγαλύτερες σκηνές για να προστατευθούν από τη βροχή.

Ωστόσο, έχουν αποσυρθεί πάνω από τη διάβαση πεζών και οχημάτων που τέμνει τις σιδηροδρομικές γραμμές για να υπάρχει πρόσβαση στον καταυλισμό.

Από το απόγευμα και μετά, στην περιοχή εξακολουθεί να βρέχει σποραδικά, και αυτό δυσκολεύει τις συνθήκες διαβίωσης λόγω της λάσπης και της υγρασίας.

Το απόγευμα από τις ΜΚΟ που επέστρεψαν, μοιράστηκε κανονικά βραδινό φαγητό, ενώ την Πέμπτη αναλόγως και της κατάστασης προσανατολίζονται στο να επαναδραστηριοποιηθούν και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το προσωπικό των οποίων έχει αποχωρήσει προσωρινά.

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των προσφύγων στην ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, με την αστυνομία να εκτρέπει την κυκλοφορία στα σημεία αυτά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδομένη: Συνεχίζουν οι πρόσφυγες τη διαμαρτυρία στις γραμμές του τρένου"

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους ανεξάρτητα από το προσφυγικό

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να περάσουν τα απαιτούμενα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα και να «ξεκλειδώσουν» τη νέα βοήθεια, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η προσφυγική κρίση, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Το πρόγραμμα διάσωσης είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα κύματα προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα και πρέπει να παραμείνει σε τροχιά, ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να κάνει βήματα στο μέτωπο των συντάξεων, του φόρου εισοδήματος και των ιδιωτικοποιήσεων για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να λάβει νέα χρήματα.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και προσφέρει βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα, οι όροι έχουν ήδη τεθεί» σημείωσε.

Επισήμανε ότι η Κομισιόν δεν έχει ορίσει διορία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου.

Υποστήριξε πως οι τραπεζικές καταθέσεις εμφανίζουν κάποια μέτρια ανάκαμψη και ότι το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων αντιμετωπίζεται, κάτι που σύμφωνα με το Bloomberg σημαίνει πως δεν αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Υπάρχει η ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα με την πρώτη αξιολόγηση, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από ότι κινείται η ελληνική κυβέρνηση για την λήψη σημαντικών αποφάσεων» τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αξιολόγηση θα αποτελούσε ένα καθησυχαστικό σημάδι για την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» τόνισε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους ανεξάρτητα από το προσφυγικό"

Αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο Πολύκαστρο από πρόσφυγες και μετανάστες

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του οδικού άξονα ΠΑΘΕ μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ευζώνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Πολυκάστρου, από πρόσφυγες του κέντρου προσωρινής μετεγκατάστασης στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ ξεκίνησε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ λίγο νωρίτερα μια ομάδα περίπου 100-150 ατόμων είχε αποκλείσει και την αερογέφυρα Πολυκάστρου, που παραμένει και αυτή κλειστή.
Είχε προηγηθεί πορεία περίπου 500 προσφύγων από το κέντρο προσωρινής μετεγκατάστασης έως την είσοδο του Πολυκάστρου.
Ο πολύωρος αποκλεισμός του ΠΑΘΕ προκάλεσε προς στιγμήν ένταση μεταξύ οδηγών φορτηγών και προσφύγων αλλά και μεταξύ των ίδιων των προσφύγων, καθώς κάποιοι ήθελαν να επιτρέψουν τη διέλευση για 5-10 λεπτά, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από τους υπόλοιπους.
Το ίδιο συνέβη και πριν από λίγο, όταν αυτοκίνητο που μετέφερε τρόφιμα και άλλα είδη για τους πρόσφυγες θέλησε να περάσει, αλλά το σταμάτησαν παρά τις παραινέσεις ορισμένων εκ των συγκεντρωμένων.
Τελικά κάποιες από τις νταλίκες, με τη βοήθεια της αστυνομίας, έκαναν αναστροφή και ακολούθησαν εναλλακτική διαδρομή.
Τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι αυτά της αστυνομίας και του στρατού καθώς και τα ασθενοφόρα.
«Δεν θέλουμε φαγητό, ούτε νερό. Θέλουμε μέλλον», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρός πρόσφυγας από την πόλη Αφρίν της Συρίας και εξήγησε πως ο μόνος δρόμος γι' αυτούς είναι να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.
Το συγκεντρωμένο πλήθος δηλώνει αποφασισμένο να απέχει από τροφή και νερό έως ότου ανοίξουν τα σύνορα, ενώ έχει στήσει ακόμη και κάποιες σκηνές πάνω σε διάφορα σημεία του αποκλεισμένου δρόμου.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο Πολύκαστρο από πρόσφυγες και μετανάστες"

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Aπαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή, για λόγους ασφαλείας οι συγκεντρώσεις την Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Για την Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγ. Δημητρίου του «Ιερού Λόχου 2012» κατά της «ισλαμοποίησης της Ελλάδας».

Μία ώρα νωρίτερα, είχαν ανακοινώσει αντι-συγκέντρωση οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Παπαζώλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η απαγόρευση ισχύει από τις 6.00 π.μ. τις 24ης Μαρτίου μέχρι τις 1.00 π.μ. της 25ης Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη"

Πολωνία: Αρνείται να υποδεχθεί μετανάστες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η Πολωνία αρνείται στο εξής να υποδεχτεί μετανάστες στο έδαφος της, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων που έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, με αφορμή τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

"Μετά από αυτά που συνέβησαν χθες στις Βρυξέλλες δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να πούμε ότι συμφωνούμε να δεχτούμε οποιονδήποτε αριθμό μεταναστών" είπε η Σίντλο μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Superstacja.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας είχε δεχτεί να φιλοξενήσει περίπου 7.000 πρόσφυγες, τηρώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει η προηγούμενη, κεντρώα κυβέρνηση της Εύας Κόπατς.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία: Αρνείται να υποδεχθεί μετανάστες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες "

Η ώρα του… ταμείου

Δειλά-δειλά άρχισαν να εμφανίζονται στις δικαστικές Αρχές οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Μπόργιανς, δηλώνοντας πρόθυμοι να πληρώσουν αν και, στα χρόνια των μνημονίων, «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά από την Ελλάδα, μέσω της UBS.

Πρόκειται για 30 καταθέτες της UBS οι οποίοι έχουν λάβει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στην προσπάθειά τους ωστόσο να αποφύγουν τις ποινικές περιπέτειες και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους αποφάσισαν να προσέλθουν στις εφορίες για να υποβάλλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Έτσι, θα καταφέρουν οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους να τεθούν στο αρχείο και να γλυτώσουν τις συνέπειες του νόμου.

Τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υπολογιστούν, καθώς οι Αρχές περιμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών για να αρχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες συνήγοροι των ελεγχόμενων... έσπευσαν στο ΣΔΟΕ, ζητώντας προθεσμία λίγων ημερών για να υποβληθούν οι συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις στις οποίες θα περιλαμβάνουν τα χρήματα που κατέχουν στη UBS.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν πως με την ψήφιση του νόμου για την αυτοκαταγγελία θα ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι καταθέτες οι οποίοι θα θελήσουν να αποφύγουν το φορολογικό «ξεσκόνισμα» για τα χρήματα που ουδέποτε δήλωσαν και θα αποφασίσουν να βάλουν το χέρι στην …τσέπη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ώρα του… ταμείου"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση

Λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ειδικότερα, από το πρωί, στις 09:30, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση, ενώ θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες:

Λ.Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ.Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σέκερη και Λ.Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλατείας Συντάγματος.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση"

Μετά τις Βρυξέλλες η Κομισιόν θέλει κοινή υπηρεσία πληροφοριών

Έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες η Κομισιόν θέλει να αποκτήσει κοινή υπηρεσία πληροφοριών, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα «χτυπήματα» στην Ευρώπη και να χαθούν άδικα και άλλες αθώες ψυχές.

Αύριο, στις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο της ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει στο συμβούλιο την βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στις κεντρικές υπηρεσίες πληροφοριών των κρατών μελών με σκοπό να δημιουργηθεί στο μέλλον μια κοινή ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών.

Ενδεικτικές ήταν, πάντως οι δηλώσεις που έκαναν νωρίτερα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εμάνουελ Βαλς.

«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ, ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός συμμετείχε την Τετάρτη και στο σημερινό Κολλέγιο των Επιτρόπων, έθεσε τα κοινά ζητήματα ασφαλείας και όπως τόνισε, προτεραιότητα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», σημείωσε ο Βαλς ενώ πρόσθεσε πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων, το PNR και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή. Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τις Βρυξέλλες η Κομισιόν θέλει κοινή υπηρεσία πληροφοριών"

Στο παρα πέντε των Πανελλαδικών ξεκινά το υπ. Παιδείας την ενισχυτική διδασκαλία

Η ενισχυτική άργησε κάτι μήνες και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ξεκινάει τώρα, στο παρά πέντε των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Την έναρξη του προγράμματος της πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές της Γ' λυκείου, στα ειδικά μαθήματα, στα οποία καλούνται να εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει από την τρέχουσα σχολική χρονιά και, όπως αναφέρει το υπουργείο, θα υλοποιηθεί σε σχολικές μονάδες/Κέντρα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα οποία θα διδάξουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας και μέχρι συμπλήρωσης του ωραρίου αυτού, ή/και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας.

Ωστόσο, από την πλευρά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η πρόεδρος Ελένη Ζωγραφάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η έναρξη του προγράμματος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ακυρώνει στην ουσία τον θεσμό, καθώς μέχρι να οργανωθούν τα τμήματα και οι καθηγητές που θα διδάξουν, δεν θα μείνει παρά ένας μήνας, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να λειτουργήσει.

«Κάθε προσφορά προς τα παιδιά που έχουν αδυναμίες σε κάποια μαθήματα είναι, βέβαια, δεκτή», υπογράμμισε η κ. Ζωγραφάκη, «αλλά τέτοιου είδους προγράμματα πρέπει να οργανώνονται από την αρχή της χρονιάς, για να φέρουν αποτελέσματα. Όπως έχουμε σχολιάσει και για την ενισχυτική διδασκαλία, τώρα πια, ο ρόλος των θεσμών αυτών ακυρώνεται».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο παρα πέντε των Πανελλαδικών ξεκινά το υπ. Παιδείας την ενισχυτική διδασκαλία"

«Μας ζήτησαν να καθυστερήσουμε την πληρωμή μισθών και συντάξεων»

Ένα βήμα ακόμη στην, ανοιχτή πια, σύγκρουση κυβέρνησης και ΔΝΤ κάνει με την σημερινή παρέμβαση του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη – μια παρέμβαση, με την οποία το υπουργείο Οικονομικών καταλογίζει στο Ταμείο «ιδεολογικές εμμονές και ανακρίβειες» και αποκαλύπτει τον κυνισμό στον θεσμών στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν φθάσει κατά καιρούς στο σημείο να ζητούν από την κυβέρνηση ακόμη και να καθυστερήσει την καταβολή μισθών και συντάξεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του κράτους.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, δεν υπάρχει τέτοιας μορφής ταμειακό πρόβλημα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών όμως πρόσθεσε πως «εάν φθάσουμε ποτέ στο δίλημμα καταβολής συντάξεων ή αποπληρωμής χρέους, θα πληρώσουμε συντάξεις».

«Συμπεριφορα Σάιλοκ» από τους θεσμούς

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε ότι επιδεικνύει «ιδεολογικές εμμονές και ανακρίβειες», ενώ κατηγόρησε τους θεσμούς ότι καθυστερούν την αξιολόγηση και εμφανίζουν «συμπεριφορά Σάιλοκ»: «Η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ», είπε, προσθέτοντας: «Τους λέμε συνεχώς ότι αυτή η αβεβαιότητα κοστίζει ακριβά στην πραγματική οικονομία, αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μας κάνουν συστάσεις για το ποιες δαπάνες πρέπει να κάνουν συστάσεις για το ποιες δαπάνες πρέπει να κόψουμε».

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για χώρα», είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γι αυτή τη στάση των δανειστών στο ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει, ουσιαστικά, αποφασίσει τί θέλει να κάνει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα: «Η ευθύνη είναι εκεί γιατί θέλουν να φθάσεις στο χείλος του γκρεμού».

Επεσήμανε, δε, ως μία από τις αστοχίες και ανακρίβειες του ΔΝΤ την εκτίμηση του ότι ο προϋπολογισμός του 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, όταν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα περί το 0,2% του ΑΕΠ. «Αμφισβητούν τα στοιχεία μας χωρίς να μας εξηγούν πως υπολογίζουν τα δικά τους», είπε, τονίζοντας: «Δεν λένε πως προκύπτουν τα στοιχεία τους και ποια είναι η μεθοδολογία τους. Είναι γεμάτοι ανακρίβειες».

Σόιμπλε: Εάν δεν μπορούν να κόψουν συντάξεις, να βρεθεί εναλλακτική

Η παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών ήρθε παράλληλα με το νέο μήνυμα Σόιμπλε, ο οποίος – σύμφωνα με το Reuters – ειπε αφ’ ενός πως δεν επείγει το θεμα του ελληνικού χρέους και, αφ’ ετέρου, πως εάν η Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις θα πρέπει να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα.

«Αν για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν, ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ' αυτού», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μας ζήτησαν να καθυστερήσουμε την πληρωμή μισθών και συντάξεων»"

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα αποχωρούν από τα hot spot Λέσβου και Σάμου

Όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με τα hotspots στη Λέσβο και τη Σάμο σταματούν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», οι οποίοι αντιτίθενται στη νέα συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Στις δραστηριότητες αυτές εντάσσονται η μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα και η λειτουργία των ιατρικών κλινικών στο εσωτερικό τους. Ωστόσο, η ανθρωπιστική οργάνωση θα συνεχίσει να παρέχει τις δραστηριότητες διάσωσης και της επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως και το πρόγραμμα παροχής ψυχολογικών πρώτων βοηθειών για τους επιζώντες των ναυαγίων στη Λέρο και το Αγαθονήσι.

Στη Λέσβο θα συνεχίσει να λειτουργεί το διαμετακομιστικό κέντρο στον Μανταμάδο, όπου προσφέρονται στους νεοαφιχθέντες πρώτες βοήθειες καθώς επίσης και οι δράσεις θαλάσσιας διάσωσης στις βόρειες ακτές του νησιού και οι κινητές ιατρικές μονάδες για όσους βρίσκονται έξω από τα hotspots.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Ελλάδα, Μαριέττα Προβοπούλου, «οι ΓΧΣ δεν ήταν ποτέ η μοναδική οργάνωση που παρείχε ιατρική φροντίδα στη Μόρια. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι θα δημιουργηθεί ένα κενό στη βοήθεια μετά την αποχώρησή μας» και προσθέτει: «Εμεις θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια με τις κινητές μονάδες μας μετά την άφιξη στο νησί σε περιπτώσεις προσφύγων που θα βρίσκονται έξω από το κέντρο της Μόριας. Επίσης, διερευνούμε την πιθανότητα να υποστηρίξουμε τα τοπικά νοσοκομεία σε περιπτώσεις σοβαρών παραπομπών προσφύγων σε αυτά από τη Μόρια».

Η αποχώρηση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» από τα hotspots γίνεται εξαιτίας της διαφωνίας της οργάνωσης με τις αποφάσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, με τις οποίες «επισημοποιείται ένα σύστημα που θέτει σε κίνδυνο το άσυλο και σε πλήρη περιφρόνηση την ανθρωπιστική βοήθεια και την προστασία των αναγκών. Αρνούμαστε να σχετιστούμε με αυτό τον κυνικό μηχανισμό», παρατηρεί η κ. Προβοπούλου.

Προσωρινή αποχώρηση και από την Ειδομένη
Εξάλλου, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έχουν αποχωρήσει προσωρινά και πό τον καταυλισμό της Ειδομένης «για λόγους ασφαλείας». Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η κ. Προβοπούλου, παραμένουν στην περιοχή και παρακολουθούν τις εξελίξεις «για να δούμε πώς θα κινηθούμε και αν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σύντομα». «Είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε στις αποστολές μας σε ολο τον κόσμο για την ασφάλεια του προσωπικού μας, η οποία αποτελεί και την προτεραιότητα της οργάνωσης». Ήδη η ομάδα καθαριότητας της οργάνωσης έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της, ωστόσο δεν επιχειρεί η ιατρική ομάδα, ενώ γίνονται συνεχείς επαφές με τους πρόσφυγες.

«Οι ΜΚΟ σύμμαχοι στην προσπάθειά μας», δηλώνει ο Γ. Κυρίτσης
Σχετικά με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και άλλων οργανώσεων στα hotspots, ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει μια συμφωνία σε ισχύ αλλά το πλαίσιο εφαρμογής έχει θολά σημεία. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις οργανώσεις και θεωρούμε ότι οι παρεξηγήσεις θα αρθούν και η συνεργασία θα συνεχιστεί μαζί τους».

Σχετικά με την Ειδομένη ο κ. Κυρίτσης εκτιμά ότι η ένταση θα περιοριστεί και δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις οργανώσεις. «Θεωρούμε τις ΜΚΟ συμμάχους στην προσπάθεια που γίνεται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει ο ίδιος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα αποχωρούν από τα hot spot Λέσβου και Σάμου "

Α.Π.: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Παν.Ψωμιάδη

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας τον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη, ενώ επικύρωσε ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 - 2009.

Ειδικότερα, ο κ. Ψωμιάδης το Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για απιστία σε φυλάκιση 8 μηνών και τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση.

Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορήθηκε, καθώς με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών, κατά περίπτωση, υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), ενώ παράλληλα μείωσε τα ποσά των προστίμων. Τα 17 πρόστιμα μειώθηκαν συνολικά κατά 24.660 ευρώ.

Ακόμη, αποδόθηκε στον κ. Ψωμιάδη το αδίκημα της απιστίας, καθώς λόγω των μειώσεων των προστίμων μειώθηκαν τα έσοδα της Νομαρχίας.
Κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο.

Ο 'Αρειος Πάγος, μετά την αναίρεση που άσκησε ο κ. Ψωμιάδης κατά εφετειακής απόφασης, τον αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου ως προς το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Π.: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Παν.Ψωμιάδη"

Ποιοί γλιτώνουν την εισφορά αλληλεγγύης και τα τεκμήρια

Διευκρινίσεις για το ποιοι φορολογούμενοι οφείλουν να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης και τεκμήρια και ποιοι όχι, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011-2015.

2. Επίσης, με το άρθρο 52 του ν. 4305/2014 ορίστηκε ότι, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης φυσικών προσώπων του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, επιβάλλεται και στα εισοδήματα που αποκτώνται κατά τα φορολογικά έτη 2015 και 2016.

3. Επιπλέον, σύμφωνα με πάγια θέση της Φορολογικής Διοίκησης, επιτρέπεται η υποβολή εκπρόθεσμης αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης (συμπληρώνοντας συγκεντρωτικά εισόδημα προηγούμενων ετών που δεν υπήρχε υποχρέωση να δηλωθεί όταν αποκτήθηκε, πχ. μερίσματα, πώληση μετοχών, τόκοι κλπ ή ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα αλλά καλύπτουν τεκμήρια, όπως πχ. εκποίηση περιουσιακών στοιχείων) , χωρίς την επιβολή κυρώσεων, στο αμέσως επόμενο μη παραγεγραμμένο έτος, δεδομένου ότι με την παράλειψη αυτή δεν παραβιάζεται κάποια φορολογική διάταξη.

4. Για το λόγο αυτό, εισοδήματα παλαιότερων ετών, που αποκτήθηκαν πριν από την επιβολή της εισφοράς και δεν ήταν υποχρεωτικό να δηλωθούν, δύνανται να δηλώνονται εκπρόθεσμα στο πρώτο μη παραγεγραμμένο έτος, που σήμερα είναι η χρήση 2010 (οικονομικό 2011), στου οποίου τα εισοδήματα άρχισε να επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Η δυνατότητα αυτή έχει δοθεί, διότι κάποια εισοδήματα που δεν είχαν υποχρέωση να δηλωθούν και συνεπώς δεν καθιστούν παράβαση για τον φορολογούμενο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ληφθούν υπόψη κατά το σχηματισμό κεφαλαίων προηγούμενων ετών.

5. Μετά από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω συνάγεται ότι, δεν επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν πριν από την 2010 (οικονομικό 2011), ακόμη κι αν δηλωθούν εκ των υστέρων σε έτος του οποίου τα εισοδήματα υπόκεινται σε εισφορά, διότι το γεγονός αυτό είναι διαδικαστικό και δεν καθιστά τα εισοδήματα αυτά εισοδήματα του οικονομικού έτους 2011.

6. Κατ' ανάλογη εφαρμογή, τα παραπάνω ισχύουν και για τις άλλες εισφορές που επιβλήθηκαν, δηλαδή την έκτακτη εφάπαξ εισφορά στα εισοδήματα άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ του ν. 3833/2010 και της εισφοράς στα εισοδήματα πάνω από εξήντα χιλιάδες ευρώ (60.000) του ν. 3758/2009.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοί γλιτώνουν την εισφορά αλληλεγγύης και τα τεκμήρια"

Τσίπρας σε ΝΑΤΟ: Η παρουσία σας δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του μετέφερε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός πως η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε ΝΑΤΟ: Η παρουσία σας δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα"

Ενεργοποιείται αύριο η κάρτα αλληλεγγύης

Αύριο Πέμπτη 24 Mαρτίου 2016 θα ενεργοποιηθεί για ένατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 17.341.160,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.967 δικαιούχους της κάρτας σίτισης. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και πιστώσεις για τους 2.657 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτή την πληρωμή λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (7η, 8η & 9η δόση).

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται, μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργοποιείται αύριο η κάρτα αλληλεγγύης"

Τώρα ο Φίλης μίλησε (δις) για «γενοκτονία των Ποντίων»

Όχι μια αλλά δύο φορές επανέλαβε τη φράση «γενοκτονία των Ποντίων» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη αν και ήταν ο ίδιος που στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου είχε προκαλέσει σάλο και μεγάλες αντιδράσεις με την τοποθέτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν πρόκειται για γενοκτονία».

Ο υπουργός Παιδείας αλλάζοντας στάση εστίασε στην «ενότητα στις πολύ δύσκολες στιγμές», χαρακτηρίζοντας το θέμα που είχε δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του για τους Πόντιους ως «μικροκομματικές αντιπαραθέσεις».

«Από εκεί και πέρα αν κάποιος έχει άλλες επιστημονικές απόψεις δεν αφορούν την επίσημη πολιτική του κράτους. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και η Δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων. Σημασία έχει η ενότητα του ελληνισμού» τόνισε.

Συγκεκριμένα μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα που προέκυψε με τους Ποντίους ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «σε στιγμές πολύ δύσκολες για τη χώρα στόχος πρέπει να είναι η ενότητα και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Από εκεί και πέρα το κράτος έχει μια σαφή πολιτική ως προς το θέμα των Ποντίων, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αυτήν που επαναλαμβάνουμε σε κάθε επίσημη δραστηριότητα, όπως με την επίσκεψη του Αρμενίου Προέδρου στη χώρα. Επαναλαμβάνω για τη Γενοκτονία. Από εκεί και πέρα αν κάποιος έχει άλλες επιστημονικές απόψεις δεν αφορούν την επίσημη πολιτική του κράτους. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και η Δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων. Σημασία έχει η ενότητα του ελληνισμού».

Ο κ. Φίλης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο σε πολύ καλό κλίμα χθες στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα Ελληνισμού, Ορθοδοξίας, Παιδείας και Ομογένειας.

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε τη συζήτηση χρήσιμη και εποικοδομητική, δηλώνοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία για την επίλυση όσων ζητημάτων προκύψουν από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν. Ιδιαίτερα στο ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στην Ομογένεια της Αμερικής, η όποια συζήτηση καθιστά αναγκαία τη συνεργασία με την Εκκλησία που έχει την ευθύνη του οργανωμένου εκπαιδευτικού συστήματος στην Αμερική.

«Είναι προφανές ότι σε ένα περιβάλλον όπως το αμερικανικό που υπάρχουν δυνατότητες αυτή τη στιγμή με την ενεργό παρουσία και δραστηριότητα της Εκκλησίας να μαθαίνουν τα παιδιά τη γλώσσα τους, τη μητρική, την ελληνική γλώσσα, είναι λογικό να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε και όλες τις δυνατότητες που δίνονται από το επίσημο αμερικανικό κράτος» δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος χαρακτήρισε με τη σειρά του πολύ ωραία την επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, προσθέτοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ σαφές, ανοιχτό και ευθύ πεδίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι «χρησιμοποιήσαμε τον όρο συνεργασία , ο οποίος είναι πολύ σημαντικός όρος γιατί πρέπει να αξιοποιηθεί ό,τι υπάρχει. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να συνεχίσουμε αυτό που, όπως είπα στον κύριο Υπουργό, συμβαίνει εδώ, ένα θαυμαστό φαινόμενο, το ότι είμαστε στην 6η γενιά και αυτή μπορεί με δεδομένες ευκαιρίες και ερεθισμούς να ανακαλύπτει πολύ εύκολα τις ρίζες της, πράγμα που δε συμβαίνει με άλλες εθνικότητες που είναι στην Αμερική και που έχουν αφομοιωθεί ήδη στην 3η γενιά. Αυτό είναι κάτι που ιστορικά οφείλεται στην Εκκλησία και ως Εκκλησία θα το συνεχίσουμε και υπάρχει η προθυμία και η βεβαιότητα ότι με τη συνεργασία θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο ό,τι μας έχει δοθεί εδώ και στο χώρο καταγωγής μας που είναι η Ελλάδα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τώρα ο Φίλης μίλησε (δις) για «γενοκτονία των Ποντίων»"

Νέα επίθεση από Αμβρόσιο: «Να μη μολυνθεί η περιοχή μας από τους μετανάστες»

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις προέβη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με αφορμή το προσφυγικό.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων με ένα μήνυμά του στο προσωπικό του blog,με τίτλο «να μην μολυνθεί η περιοχή μας», αναφέρει ότι αποδέχεται τους πρόσφυγες μόνο ως περαστικούς από τον τόπο μας και εξηγεί γιατί «δεν αντέχουμε να τους κρατήσουμε κοντά μας. «Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας. Δεν ταιριάζουν τα ήθη και τά έθιμά μας. Δεν μας αρέσει ο πολιτισμός τους. Δεν αποδεχόμεθα την θρησκεία τους! Δεν θέλουμε να υποκύψουμε στα πονηρά κόλπα και τα σατανικά σχέδια των Μεγάλων του κόσμου τούτου, οι οποίοι θέλουν την διάλυση της Ελλάδος μας».


Διαβάστε το κείμενο που ανάρτησε στο blog του

ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΝ
ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Μέ πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχουμε δείξει και έχουμε αποδείξει - κατά το μέτρο των δυνάμεών μας - την αγάπη μας, τόσο ως θεσμός - Ιερά Μητρόπολις -, όσο και ως άτομο, πρός τούς ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι με βάρκες και με κίνδυνο της ζωής τους αποβιβάζονται συνεχώς κατά χιλιάδες στα νησιά μας, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη!
Υπενθυμίζουμε σε όσους το χρειάζονται, ότι ως ένδειξη της αγάπης μας πρό ολίγου καιρού αποστείλαμε στην Αθήνα (πλ. Βικτωρίας κλπ) 1.000 μερίδες εκλεκτού φαγητού, αλλά καί λιχουδιές και δωράκια για τα παιδάκια των μεταναστών και προσφύγων, χωρίς κάποιος να μας το ζητήση!
Επίσης με ειδικό απεσταλμένο μας στην νήσο Ρόδο, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, επισκεφθήκαμε επί τούτω καί παρεδώσαμε στα χέρια της και σε μετρητά το χρηματικό ποσόν των 2.000 € σε μια ταλαίπωρη έγγυο μητέρα-μετανάστη, η οποία πέντε μόλις ημέρες μετά την αποβίβασή της εγγένησε το μωρό της!
Τα γράφουμε όλα αυτά, όχι για να μας επαινέσετε, αλλά - κατ’ ανάγκην - σαν εισαγωγή για τις παρακάτω σκέψεις μας.
Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ο Εντιμότατος Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Κατσιφάρας έχει συγκαλέσει σε Σύσκεψη τους Αρχιερείς της περιοχής της ευθύνης του, τους κ.κ. Δημάρχους και άλλους παράγοντες της Δημοσίας Διοικήσεως, προκειμένου να διερευνήσουν την δυνατότητα εξευρέσεως καταλλήλων καταλυμμάτων για την εγκατάσταση ενός αριθμού μεταναστών στην περιοχή μας.
Ο υποσημειούμενος αδυνατεί να παρίσταται στην εν λόγω Σύσκεψη, καθ’ όσον την ίδια ημέρα καί ώρα εμείς εορτάζουμε τα ελευθέρια της ιστορικής πόλεως των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό ζυγό!
Έτσι λοιπόν, κατ’ ανάγκην, δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας πάνω στο καυτό αυτό ζήτημα από την θέση αυτή. Και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας βροντοφωνάζουμε:
ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΙΦΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΉΣΟΥΝ!
Τούς αγαπάμε, τους συμπονάμε, τους δεχόμεθα, τους ταΐζουμε, τούς ντύνουμε, τους προστατεύουμε κλπ. αλλά μόνον ως περαστικούς από τόν τόπο μας, ως διαβατάρηδες!
Δεν αντέχουμε για να τους κρατήσουε μόνιμα κοντά μας! Διότι:
Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας!
Δεν ταιριάζουν τα ήθη και τά έθιμά μας!
Δεν μας αρέσει ο πολιτισμός τους!
Δεν αποδεχόμεθα την θρησκεία τους!
Δεν θέλουμε να υποκύψουμε στα πονηρά κόλπα και τα σατανικά σχέδια των Μεγάλων του κόσμου τούτου, οι οποίοι θέλουν την διάλυση της Ελλάδος μας!
Οι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Ηγήτορες αρνούνται να τους δεχθούν στη Χώρα τους!
Οι Αυστριακοί π.χ. έκλεισαν τα Σύνορα της Αυστρίας!
Οι Γερμανοί επανεστάτησαν!
Οι Βαλκάνιοι έκλεισαν και αυτοί τα Σύνορά τους!
Οι Τουρκαλάδες ασταμάτητα τους ξεφορτώνουν στα νησιά μας!
Δεν θέλουμε από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας τα όποια και όσα ευρω-εκατομμύριά τους σαν αποζημίωση!
Οι ισχυροί της Γης ας προσπαθήσουν νά εύρουν κάποια άλλη λύση. Ας σπάσουν το κεφάλι τους και ας κόψουν το λαιμό τους! Ας χάσουν τον ύπνο τους!
Ναί! Ας εύρουν κάποια άλλη λύση!
Η Ελλάδα μας δεν δέχεται να την κατακρεουργήσουν!
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο. Να μη δεχθούμε τους μετανάστες στην Πελοπόννησο!
Ας κρατήσουμε καθαρόαιμο τόν εαυτό μας και τον πληθυσμό μας! Ας περιφουρήσουμε την Ορθόδοξο Πίστη μας και Παράδοσή μας! Ας περιφρουρήσουμε την Γλώσσα μας και τον Πολιτισμό μας!
Οι μετανάστες αυτού του τύπου
ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!
Δέν το είδατε χθές; Κάπου στην Βόρειο Ελλάδα αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα του Ερυθρού Σταυρού, μόνο και μόνο επειδή στα χαρτοκιβώτια επάνω υπήρχε το σήμα του + σταυρού, δηλ. το παγκοσμίως καθιερωμένο σήμα αναγνωρίσεως του Ε.Ε.Σ., ο γνωστός κόκκινος Σταυρός!
Καί όχι μόνον δε εδέχοντο τα τρόφιμα της αγάπης μας, αλλ’επί πλέον δαιμονιωδώς εφώναζαν: «Not halal», δηλ. είναι ακάθαρτα! Ήσαν ακάθαρτα, μόνον και μόνον επειδή τα χαρτοκιβώτια είχαν επάνω τους το σημείον του σταυρού!!!!
Επί τέλους ας παραδειγματισθούμε από ό,τι συμβαίνει στη Σουηδία: Διαβάζουμε σε επιστολή μαθητών δημοτικού: «Φοβόμαστε, δεν θέλουμε να ξαναπάμε σχολείο»!
Και τούτο, διότι έχει κυριαρχήσει ο τρόμoς στα ντόπια παιδάκια του Δημοτικού! Τα προσφυγόπουλα, από τά οποία έχει γεμίσει το σχολείο τους, «χτυπάνε και στραγγαλίζουν τους Σουηδούς μαθητές»!
«Οι ξυλοδαρμοί, οι κλωτσιές, τα πνιξίματα και ο εξευτελισμός έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στο Κεντρικό Σχολείο στο Kristianstad»
(βλ. redskywarning.blogspot.gr/2016/03/blog-post_17.html).
Όσοι συμφωνούν με τις θέσεις μας, ας το εκφράσουν! Ας εύρουν ένα τρόπο να το δηλώσουν!
Αίγιον, 21 Μαρτίου 2016
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση από Αμβρόσιο: «Να μη μολυνθεί η περιοχή μας από τους μετανάστες»"

Παρενέβη εισαγγελέας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου

Στο σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου παρενέβη την Τρίτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα, η οποία με έγγραφό της ζητεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή του.

Η εισαγγελέας θέτει θέμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία όχι πλέον μόνο της Ρόδου αλλά και των Δωδεκανήσων, «με ορατό τον κίνδυνο ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων».

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού στάθηκαν τα τρία υπομνήματα που της κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΡ αλλά και την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας, στα οποία και περιγραφόταν αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα τα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται.

Ως εκ τούτου την Τρίτη η κα Κλιάμπα απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, και τη Β΄ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, το οποίο και κοινοποίησε στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας.

Στο έγγραφο η εισαγγελέας τονίζει μεταξύ άλλων πως «το νοσοκομείο της Ρόδου είναι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στη νησιωτική περιοχή», αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό ασθενών από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, στην αύξηση των περιστατικών και νοσηλειών λόγω του τουρισμού και του προσφυγικού ζητήματος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού -αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός- καθιστούν αδύνατη αφενός την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, αφετέρου την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων εκ μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών.

rodiaki

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρενέβη εισαγγελέας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου"

Επιμένει ο Καμμένος στην αποπομπή Μουζάλα

Επιμένει στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Με το χρόνο του «υπουργού υπό προθεσμία» Γιάννη Μουζάλα να φτάνει στο τέλος του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επαναφέρει το φλέγον ζήτημα στο προσκήνιο.

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα. Είναι ξεκάθαρο. Έχουμε άρει την εμπιστοσύνη μας στον κ. Μουζάλα. Όχι ως πρόσωπο. Εγώ τον εκτιμώ για τη δουλειά που έχει κάνει. Από εκεί και πέρα η δήλωση που έκανε είναι πολύ βαριά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον καταυλισμό της Ειδομένης, ο Πάνος Καμμένος, επισήμανε ότι η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ο στρατός.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει ο Καμμένος στην αποπομπή Μουζάλα"

Διαψεύδει κάθε πληροφορία για κούρεμα καταθέσεων ο Αλεξιάδης

«Δεν υπάρχει, ούτε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά ούτε και στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, σκέψη για κούρεμα των καταθέσεων. Όποιος τα λέει αυτά κινδυνολογεί πολιτικά».

Τα παραπάνω δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με κοινοτικές Οδηγίες που αφορούν τη φορολογία.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τα αυτοκίνητα, τονίζοντας ότι το θέμα θα κλείσει μέσα στο 2016 και η λύση που θα δοθεί θα είναι πιο λογική, πιο ρεαλιστική και πιο ανταποδοτική για το Δημόσιο.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τα αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, θα μελετήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, ώστε η φορολογία να είναι δίκαιη, αναλογική και αποτελεσματική.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει κάθε πληροφορία για κούρεμα καταθέσεων ο Αλεξιάδης"

Δύο νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε πρόσφυγες στον Πειραιά

Δύο νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκαν σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτή τη φορά, δύο ανήλικα αδελφάκια, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού με συμπτώματα της ασθένειας όπου και νοσηλεύονται.

Με τα δύο νέα αυτά κρούσματα ο καταγεγραμμένος αριθμός προσφύγων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ανέρχεται πλέον στους τέσσερις.

Είχε προηγηθεί άλλο ένα κρούσμα στον Πειραιά και ένα στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε πρόσφυγες στον Πειραιά "

Πού χάθηκαν 3.000 μετανάστες στα νησιά;

Από το αποτυχημένο δόγμα των ανοικτών συνόρων που οδήγησε στην μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα εγκλωβισμού και διαλογής των προσφύγων, η κυβέρνηση περνά στην πολιτική της αποτροπής και των κλειστών κέντρων κράτησης.

Η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες θα κάνει πιο δύσκολη την εφαρμογή της ούτως ή άλλως πολύπλοκης και με πολλά γκρίζα σημεία συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Τα κράτη θα επιμείνουν στο κλείσιμο των συνόρων, αφήνοντας την απομονωμένη πια Ελλάδα με το πρόβλημα της υποδοχής και της διαλογής των μεταναστών. Είναι αμφίβολο εάν τα ευρωπαϊκά κράτη θα δεχθούν αύξηση του αριθμού των προσφύγων στο έδαφός τους, πέρα από τις 72.000 θέσεις που έχουν απομείνει, ενώ και οι τρομαγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες δύσκολα θα εμφανιστούν αλληλέγγυες. Όσο κι αν είναι άδικο αφού οι πρόσφυγες είναι τα πρώτα θύματα του ISIS, τα γεγονότα θα στρέψουν την προσοχή στα μέτρα ασφαλείας, θα ενισχύσουν τις ξενοφοβικές τάσεις και θα επισφραγίσουν την σκλήρυνση της στάσης των ευρωπαϊκών κρατών έναντι των προσφύγων και μεταναστών, όπως είχε ξεκινήσει μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέφυγε χθες για βοήθεια στην Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία. Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη «κατά την επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, ζητήθηκε από την κ. Άνγκελα Μέρκελ η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας καθώς και η στήριξη της Ελλάδας σε υλικοτεχνικό επίπεδο». Η κ. Γεροβασίλη δεν έκρυψε την ανησυχία της κυβέρνησης για την τήρηση της συμφωνίας σημειώνοντας ότι «θα θέλαμε οι προσφυγικές ροές να έχουν μειωθεί... χθες», ωστόσο πρόσθεσε η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε κύκλο τηλεφωνικών επαφών. Στις τρεις πρώτες ημέρες της εφαρμογής το Συντονιστικό κατέγραψε περί τις 2.000 νέες αφίξεις.

Η κυβέρνηση ωστόσο δια του συντονιστικού για το προσφυγικό ανεβάζει σήμερα τον επίσημο αριθμό των εγκλωβισμένων σε όλη την επικράτεια σε 49.085, αριθμός μειωμένος, δηλαδή, κατά 3.000 σε σχέση με αυτόν της Τρίτης όταν ξεπερνούσαν τους 52.000 χωρίς κανείς να γνωρίζει πού πήγαν ή που βρίσκονται αυτοί οι 3.000 άνθρωποι. Από τη σύγκριση των δύο πινάκων προκύπτει ότι η μεγάλη διαφορά παρατηρείται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πλέον σύμφωνα με την κυβέρνηση βρίσκονται 3890 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ ένα 24ωρο πριν βρίσκονταν 5.775.

Η εικόνα με τις προσφυγικές ροές της Τετάρτης



Η εικόνα είναι ζοφερή:

-από την Μυτιλήνη μεταφέρθηκαν χθες 150 παράνομοι μετανάστες με χειροπέδες, μερικοί εκ των οποίων είχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για να κρατηθούν στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Στα νησιά όμως βρίσκονται και μετανάστες που δεν έχουν περάσει από τα hotspots προκειμένου να μη συλληφθούν αφού δεν δικαιούνται άσυλο.

-Καθώς τα σύνορα παραμένουν κλειστά, στην Ειδομένη οι μισοί πρόσφυγες πραγματοποιούν διαμαρτυρία και συγκρούονται με τους άλλους μισούς για το αν θα επιτρέψουν τρόφιμα να φθάσουν στους καταυλισμούς τους. Οι πλέον απελπισμένοι θεωρούν ότι μόνο έτσι θα πιέσουν να ανοίξουν τα σύνορα. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη και το κλίμα βίας είναι διάχυτο.

-Μετά την απόπειρα δύο προσφύγων να αυτοπυρποληθούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις απέσυραν του εθελοντές τους προσωρινά από την Ειδομένη λόγω ακριβώς της έκρυθμης κατάστασης.

-Οι υπεύθυνοι ωθούν τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη, χωρίς ωστόσο να τους λένε που να πάνε αφού οι επίσημες δομές φιλοξενίας είναι γεμάτες και δεν υπάρχουν θέσεις. Το Συντονιστικό εργάζεται για να δημιουργήσει 10.000 θέσεις επιπλέον και θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο θα πρέπει να φιλοξενηθούν και εκείνοι που βρίσκονται στα νησιά τα οποία πρέπει να εκκενωθούν από τους παλιότερους αφιχθέντες όπως προβλέπεται από την Συμφωνία της ΕΕ.

-Ενδεικτικό της εγκατάλειψης όλων των συνθημάτων περί αλληλεγγύης και ανθρωπισμού από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μέρος των δραστηριοτήτων που είχε αναπτύξει στα ελληνικά νησιά, λόγω της αντίθεσής της στη μετατροπή ορισμένων hotspot σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας «οι χώροι αυτοί μετατρέπονται τώρα σε κέντρα κράτησης. Αναλόγως, και σύμφωνα με την πολιτική μας ενάντια στην υποχρεωτική κράτηση, έχουμε διακόψει ορισμένες από τις δράσεις μας σε όλα τα κλειστά κέντρα στα νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών μετακίνησης από και προς τους χώρους αυτούς» αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει την ανησυχία της «για το γεγονός ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εφαρμόζεται πριν τεθούν σε ισχύ οι απαιτούμενες εγγυήσεις στην Ελλάδα». «Προς το παρόν» αναφέρει, «η Ελλάδα δεν έχει επαρκή ικανότητα στα νησιά για την αξιολόγηση αιτημάτων ασύλου, ούτε διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες για τη στέγαση των ανθρώπων με αξιοπρέπεια και ασφάλεια ώσπου να εξεταστεί το αίτημά τους”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού χάθηκαν 3.000 μετανάστες στα νησιά;"

Χανιά: Οδηγός έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του καταπλακώθηκε από δέντρο

Ένας άνδρας 64 ετών έχασε τη ζωή του στα Χανιά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε καταπλακώθηκε από ευκάλυπτο, μεγάλο μέρος του οποίου, λόγω των ανέμων, βρέθηκε στο οδόστρωμα.

Το τροχαίο συνέβη λίγο πρίν τις 11:00, στη λεωφόρο Σούδας, μετά τη διασταύρωση προς το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο. Το αυτοκίνητο του 64χρονου βρισκόταν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Χανιά όταν καταπλακώθηκε από το μεγάλο δέντρο.

Λίγο αργότερα διασώστες ανέσυραν τον άτυχο άνδρα και γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Οδηγός έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του καταπλακώθηκε από δέντρο"

Κόβεται ύλη που έχει ήδη διδαχτεί για τις πανελλαδικές

Για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά το υπουργείο Παιδείας «κόβει ύλη» από τις πανελλαδικές εξετάσεις δύο μήνες πριν και ενώ τα περισσότερα σχολεία την είχαν διδαχτεί.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης αφαιρούνται από τη ύλη των Μαθηματικών της Γ' Λυκείου οι ασκήσεις που συνόδευαν την παράγραφο 3-5 του κεφαλαίου των Ολοκληρωμάτων («Ολοκληρωτικός λογισμός»), η οποία παράγραφος είχε ήδη κοπεί από την ύλη τον Ιούνιο του περασμένου καλοκαιριού αλλά όχι και οι ασκήσεις, προκαλώντας σύγχυση.

Την περίοδο εκείνη οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είχαν αναρωτηθεί εάν οι ασκήσεις που δεν κόπηκαν θα αποτελέσουν μέρος της εξεταστέας ύλης στις εξετάσεις του Μαΐου, αλλά από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας κανείς δεν αντέδρασε.

Ενδεικτικό της προχειρότητας του σχεδιασμού που ακολούθησε αποτελεί το γεγονός ότι οι ασκήσεις αυτές κόπηκαν ξαφνικά με εγκύκλιο που έστειλε ο υπουργός Παιδείας στα σχολεία, ενώ οι μαθητές τις είχαν διδαχτεί και μάλιστα μελετήσει ενόψει των εξετάσεων επιβαρύνοντας το ήδη δύσκολο πρόγραμμά τους.

Μάλιστα η εσωτερική περικοπή σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου που έγινε τον περασμένο Ιούνιο είχε δημιουργήσει σύγχυση, οπότε το υπουργείο έσπευσε τώρα, λίγο πριν από τις εξετάσεις, να διορθώσει τους χειρισμούς του, κόβοντας και τις ασκήσεις που είχαν μείνει.

«Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ όταν καθορίζουμε την ύλη των εξετάσεων ώστε να αποφεύγονται οι άστοχες επιλογές και οι πρόχειρες λύσεις, γιατί όλα αυτά αφορούν την ψυχολογία χιλιάδων μαθητών που παλεύουν και εργάζονται σκληρά για να μπουν στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας» λέει σχετικά ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γ. Τυρλής.

«Όταν τον Ιούνιο του 2015 γνωστοποιήθηκε η εξεταστέα ύλη με ανακοίνωσή μας επισημαίναμε ότι "η προσθήκη όμως υπόδειξης-οδηγίας στην παράγραφο 3.5 δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σύγχυση στους μαθητές, καθώς και δυσκολίες στην επιλογή θεμάτων για τις εξετάσεις. Προτείνουμε την απάλειψη της υπόδειξης-οδηγίας της παραγράφου 3.5 και έτσι να παραμείνει η παράγραφος 3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια"» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

«Η πραγματικότητα δικαίωσε την εκτίμησή μας αυτή, αφού δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση σε μαθητές και διδάσκοντες. Με τη νέα ανακοίνωση δυο μήνες πριν από τις εξετάσεις και ενώ αρκετά σχολεία έχουν διδάξει τη συγκεκριμένη παράγραφο με βάση την αρχική ανακοίνωση για την εξεταστέα ύλη, προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

«Είναι προφανές ότι άστοχες επιλογές καθώς και αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση την τελευταία στιγμή πρέπει να αποφεύγονται, διότι αναστατώνουν μαθητές, γονείς και καθηγητές. Ο καθορισμός της εξεταστέας ύλης πρέπει να γίνεται έγκαιρα με μεγάλη προσοχή» καταλήγουν οι εκπρόσωποι της Εταιρείας.

Αλλαγές και στα προγράμματα προ εξετάσεων

Με το δεδομένο ότι η ύλη δεν βγαίνει στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας έστειλε και σχετική εγκύκλιο με το οποίο καλεί τους αρμοδίους σε αναδιάταξη της ύλης κατά βούληση.

Με έγγραφο που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας καλεί τους διευθυντές των Γενικών Λυκείων, στα οποία παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων να προτείνουν στον οικείο διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι σήμερα, Τετάρτη, αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της.

Εφόσον ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγκρίνει τις προτάσεις των σχολείων αρμοδιότητάς του θα πρέπει να εκδώσει έως τις 28 Μαρτίου σχετική απόφαση εφαρμογής των αναμορφωμένων ωρολογίων προγραμμάτων, η οποία θα κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάντως στην ίδια εγκύκλιο ο κ. Φίλης τονίζει ότι οι διδάσκοντες των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα-διδακτέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβεται ύλη που έχει ήδη διδαχτεί για τις πανελλαδικές"

Μουζάλας: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το προσφυγικό παραχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε on κάμερα πως παρόλο που οι μηχανισμοί του κράτους πρέπει να είναι 24ωρες το 24ωρο «παρών» δεν το έχουν πετύχει, πράγμα, όπως είπε, οφείλεται και σε δικές του παραλείψεις. Τόνισε επίσης πως το κράτος δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ άλλοτε τα τελευταία 50 χρόνια μιας τέτοιας μορφής κρίση.

Ο κ. Μουζάλας απαντά σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση πως «άργησε» να πάρει μέτρα ενώ ήξερε ότι στην Τουρκία περιμένουν για να περάσουν στην Ελλάδα 1.000.000 άνθρωποι, πως αυτό δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έκανε την πρώτη σύσκεψη για το προσφυγικό τον Ιούνιο του 2015, ενώ παραδέχεται πως μέχρι το τέλος του 2015 είχαν περάσει από την Ελλάδα 750.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκαλύπτει στην «Αυτοψία» πως κανείς από την κυβέρνηση δεν περίμενε πως το προσφυγικό θα σκάσει σαν βόμβα για την Ελλάδα, αλλά ρίχνει και ευθύνες στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κακώς που δεν το περιμέναμε, κάκιστα. Δεν το περίμενε κανείς. Η Ελλάδα, εντάξει, δεν το περίμενε, αλλά στην Ευρώπη κανείς; Ήμασταν απροετοίμαστοι, η Ευρώπη πρώτη φορά ασχολήθηκε με το ζήτημα τον Ιούνιο του 2015».

100.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ως το χειρότερο σενάριο να βρεθούν στην Ελλάδα 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες παραδέχτηκε στην «Αυτοψία», πως είναι για τον ίδιο και την κυβέρνηση. «Είχα πει ότι 100.000 άνθρωποι είναι το χειρότερο σενάριο. Ελπίζουμε να γίνει ένα relocation, αυτό παλεύουμε με την Ευρώπη. Τι να κάνουμε να κάνουμε πόλεμο με τα Σκόπια και να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν γίνεται αυτό. Πρέπει και να πείσουμε και την Τουρκία να εφαρμόσει την απόφαση και τη δέσμευση που πήρε με την Ευρώπη. Να μειώσει άμεσα τις ροές και να δεχτεί άμεσα τους παράνομους μετανάστες. Η Ελλάδα έχει τα θαλάσσια σύνορα εκεί δεν μπορείς να υψώσεις φράχτη, επομένως δεν έχουμε κανένα τρόπο να σταματήσουμε τη ροή».
Ερωτώμενος ο υπουργός για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοιχτών συνόρων και για τις απόψεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Μουζάλας ήταν κατηγορηματικός «αδειάζοντας» την πρώην υπουργό λέγοντας; «Ο Σύριζα δεν είχε ποτέ θέση για ανοιχτά σύνορα. Αντιστεκόμουν στην Ευρώπη όταν μας κατηγορούσαν ότι έχουμε ανοιχτά σύνορα». Όσον αφορά τις θέσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου ο υπουργός τόνισε πως οι απόψεις της αποτελούν προσωπική της θέση που αφορούν μονάχα εκείνη. «Έχω να σας πω ότι έχουμε να κάνουμε με την προσωπική θέση ενός ανθρώπου, ο οποίος υπήρξε και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση»

Η Αμυγδαλέζα υπήρχε και υπάρχει

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχτηκε πως η Αμυγδαλέζα δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί και πως σήμερα βρίσκονται εκεί 400 κρατούμενοι. «Υπάρχει ένας μύθος γύρω από την Αμυγδαλέζα. Δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί. Αυτή τη στιγμή έχει 400 κρατούμενους. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Εγώ πήγαινα εκεί σα γιατρός πριν γίνω υπουργός και έκανα εθελοντική δουλειά στους κρατούμενους». Παράλληλα ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχτηκε πως η προεκλογική δέσμευση του Σύριζα ότι η Αμυγδαλέζα θα κλείσει ήταν ένα ψέμα. «Δε συνέβη, τα άλλα κέντρα κράτησης όπως στην Κόρινθο λειτουργούν επίσης. Είναι μύθος ότι δεν λειτουργούν, όπως είναι μύθος πως εμείς δεν θέλουμε τις επιστροφές ανθρώπων στη χώρα τους. Θέλουμε πολλές φορές να στείλουμε πίσω ανθρώπους στο Πακιστάν, δεν δέχεται το Πακιστάν. Δεν αφήνουν το αεροπλάνο μας το γυρνάνε πίσω. Με αεροπλάνο της FRONTEX. Και αυτό δεν μπορεί να το λύσει η Ελλάδα αλλά η Ευρώπη».

Ειδομένη: «Θα έχουμε νεκρούς»

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας τόνισε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους πρόσφυγες και μετανάστες να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους στην Ειδομένη, εκεί που βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος από αυτούς τους ανθρώπους. «Δεν υπάρχει προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα σε αυτούς τους αριθμούς όπου δεν έχουμε ξαναδεί στην Ευρώπη, όπου δεν θα πεθάνουν παιδιά και δεν θα υπάρξουν άρρωστοι. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας είναι να μειώσουμε τραγικά τον αριθμό των απωλειών. Φοβόμαστε για θανάτους στην Ειδομένη. Και είχαμε θανάτους από πνιγμούς, είχαμε θανάτους και βίαιους θανάτους στην πορεία από τα Σκόπια προς τη Γερμανία. Έχουμε πορνεία. Και η παρέμβασή μας είναι τα μειώσουμε όσο μπορούμε δεν μπορούμε να τα εξαφανίσουμε. Η φροντίδα μας λοιπόν είναι να μην πεθάνει κάποιο παιδάκι στον καταυλισμό, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το εγγυηθεί».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε επίσης για τον «περίεργο ρόλο» ΜΚΟ ενώ επισήμανε πως υπάρχουν ύποπτες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εξαιτίας του προσφυγικού. «Υπάρχουν και ύποπτες οργανώσεις που τραβούν μια φωτογραφία ενός παιδιού που σώζεται στη θάλασσα και μετά τη βάζουν στο διαδίκτυο και μαζεύουν 200.000 ευρώ σε τρεις μήνες».

Τέλος ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχτηκε πως χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει νομοθετικό κενό στη φιλοξενία των προσφύγων. Επίσης εξήγησε πως η ένταξή τους θα γίνει στην ελληνική κοινωνία με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, ενώ τόνισε πως στην Ελλάδα πριν την κρίση είχαν ενταχθεί 1,5 εκατομμύρια μετανάστες! «Πολύ πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, η κοινωνία ενέταξε 1.500.000 πρόσφυγες και μετανάστες που πολλοί είναι παράνομοι. Έχουμε όμως μια κοινωνία που έχει δυνατότητες ένταξης, έχουμε νομοθεσία που δίνει εργασία σε αυτούς τους ανθρώπους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη"

«Αστακός» το «Ελ. Βενιζέλος» με ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργούς

Μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετατρέπεται σε «οχυρό».

Στις τάξεις της Αστυνομίας έχει σημάνει από χθες το πρωί συναγερμός, και μετά από συσκέψεις επιτελών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε η προληπτική άφιξη στο αεροδρόμιο ομάδας των ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργών.

Τα μέτρα επικυρώθηκαν στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Πάνου Καμμένου και Νίκου Τόσκας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ακόμη αξιοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση ενώ μεγάλη προσοχή θα δίνεται, σύμφωνα με τις εντολές, σε όλους όσους έχουν εκδώσει εισιτήριο για να ταξιδέψουν προς Βρυξέλλες, Παρίσι και Ρώμη.

Ομάδες της ΟΠΚΕ θα περιπολούν στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, του Ηλεκτρικού και του ΤΡΑΜ. Ομάδες ΔΙΑΣ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αυτοκίνητα της Ασφάλειας θα εντείνουν τις περιπολίες τους περιμετρικά των σταθμών καθώς και σε πολυσύχναστες στάσεις τρόλεϊ και λεωφορείων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αστακός» το «Ελ. Βενιζέλος» με ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργούς "

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για τη θάλασσα

Κυθήρων,Σάμου,Ρόδου,Κατσελλόριζου,Κρητικό,Νοτιανατολικό Κεντρικό και βορειανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Καρπάθιο, Στενό Καφηρέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news