facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

“Μεγάλος αδελφός” θα καταγράφει τις υπερβάσεις στις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ

Σφίγγουν περισσότερο τα πράγματα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ.
Υπουργείο Υγείας και διοίκηση του Οργανισμού προβαίνουν σε στενή παρακολούθηση κάθε συμβεβλημένου γιατρού, με στόχο την αποφυγή των πλασματικών χρεώσεων.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα προβαίνουν σε έλεγχο, στην περίπτωση, δηλαδή, που ο ίδιος ο ασθενής πραγματοποιήσει πάνω από δύο επισκέψεις στον ίδιο γιατρό τον ίδιο μήνα.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, ο ασθενής δεν θα αντιλαμβάνεται τίποτε και δεν θα έχει κανέναν περιορισμό στον αριθμό των επισκέψεων που μπορεί να πραγματοποιεί με συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.
Εκείνο που θα συμβαίνει, θα είναι να ακολουθεί έλεγχος στον γιατρό, ο οποίος θα καλείται να δίνει εξηγήσεις για το εάν ήταν δικαιολογημένος ο αριθμός των επισκέψεων.
Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να περιληφθεί σε ένα «πακέτο» άλλων παρεμβάσεων, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της δαπάνης.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έχει διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη πως οι πόροι είναι συγκεκριμένοι και θα πρέπει - με αυτούς - να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Επισκέψεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, το 2014 πραγματοποιήθηκαν 11,7 εκατομμύρια επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς από τους ασφαλισμένους και πληρώθηκαν 117,1 εκατομμύρια ευρώ.
Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκαν και το 2015, καθώς στο πρώτο εξάμηνο καταγράφηκαν 5,6 εκατομμύρια επισκέψεις, αξίας 56,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ θα είναι «σφιχτός» έως και το 2018, με τις δαπάνες να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες του 2015.

Όριο

Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο όριο δαπάνης για καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, νευρολόγους, γυναικολόγους και φυσίατρους θα παραμείνει στα 18 εκατομμύρια ευρώ (1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα).
Για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνει ετησίως περισσότερα από 8,1 εκατομμύρια ευρώ ή 675.000 ευρώ τον μήνα. Στο πλαίσιο του «κλειστού» αυτού προϋπολογισμού θα κινηθούν οι επόμενες ενέργειες της διοίκησης του Οργανισμού.
Χωρίς επιπλέον πόρους αναμένονται ανακουφιστικά μέτρα, όπως ο περιορισμός του φαινομένου να «κλείνει» από τις πρώτες μέρες του μήνα το «πλαφόν» των 300 εξετάσεων χωρίς χρέωση, που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε συμβεβλημένος γιατρός σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "“Μεγάλος αδελφός” θα καταγράφει τις υπερβάσεις στις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ"

Αγρότες: «Αλέξη θυμήσου τι είπες στα τρακτέρ, ο Μπράλος θα γίνει το νέο Κιλελέρ»

«Αλέξη θυμήσου τι είπες στα τρακτέρ, ο Μπράλος θα γίνει το νέο Κιλελέρ».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι αγρότες της Φθιώτιδας, οι οποίοι προχώρησαν την Παρασκευή σε νέο αποκλεισμό του κόμβου του Μπράλου.

Οι αγρότες, οι οποίοι διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς Αθηνών Λαμίας και Θερμοπυλών Ιτέας, δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε στην συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, κάτω όμως από προϋποθέσεις και συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiastar.gr, προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα σκληρύνουν περισσότερο τη στάση τους.

Θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική οι αγρότες έγραψαν, μάλιστα, στον δρόμο ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό: «Αλέξη θυμήσου τι είπες στα τρακτέρ, ο Μπράλος θα γίνει νέο Κιλελέρ».



Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: «Αλέξη θυμήσου τι είπες στα τρακτέρ, ο Μπράλος θα γίνει το νέο Κιλελέρ»"

Κυβέρνηση: Δεν αντικρούει η απόφαση ΣτΕ τον νόμο για τις άδειες των καναλιών

Τα επιχειρήματα της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών προσδκορύ αντικρούει η κυβέρνηση με ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε. Σε αυτό αναφέρει πως «η απόφαση 1901/2014 του ΣτΕ χρησιμοποιείται σε σημερινό non paper της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα με τρόπο αποσπασματικό και παραπλανητικό».

«Είναι χαρακτηριστικό», συνεχίζει «ότι πρόκειται για μια απόφαση που αφορά στον προηγούμενο νόμο για τα media (πριν την ψήφιση του ν.4339/29.10.2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και εμφανίζεται ωσάν να εφαρμόζεται αυτούσια και σήμερα.

Το συγκεκριμένο σημείο της απόφασης (παράγραφος 16) στο οποίο παραπέμπει το non paper δεν λαμβάνει καν υπόψη του τη σημερινή αδυναμία συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), δηλαδή της ανεξάρτητης αρχής που προβλέπει το Σύνταγμα. Και, άρα, δεν απαντά στην παραβίαση επί 25 χρόνια της συνταγματικής υποχρέωσης να λειτουργήσουν με άδειες τα ιδιωτικά κανάλια. Δεδομένου, λοιπόν, ότι -παρ’ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης για συναίνεση- αποδείχθηκε αδύνατη η επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας για τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ το οποίο θα διεξήγαγε τον διαγωνισμό, υπήρχε κίνδυνος να ματαιωθεί ξανά (όπως όλες τις τελευταίες δεκαετίες) η αδειοδότηση που προβλέπει το Σύνταγμα.

Ασφαλώς και γνωρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση η Κυβέρνηση. Μάλιστα, η γνωμοδότηση του καθηγητή Ι. Δρόσου -που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής και λαμβάνει υπ’ όψιν της την απόφαση του ΣτΕ- ξεκαθαρίζει ότι το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλει την ανάθεση των αρμοδιοτήτων της αδειοδότησης στο ΕΣΡ. Το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος κατοχυρώνει ένα «πυρήνα» αποκλειστικών αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων του κράτους για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλο σημείο της ίδιας απόφασης (1901/2014) του ΣτΕ, το οποίο δεν προβάλλεται ανάλογα, σημειώνεται ότι «το κράτος (η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή) υποχρεούται, απέχοντας από επεμβάσεις στο περιεχόμενο των εκπομπών να λαμβάνει όλα τα τα αναγκαία θετικά μέτρα (νομοθετικά, οργανωτικά, διοικητικά και ουσιαστικά) [...] ώστε να διασφαλίζεται η καθολική παροχή της ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας στην εθνική επικράτεια». Ενα τέτοιο μέτρο ακριβώς είναι και η αδειοδότηση.

Εκτός, όμως, από το λόγο που υπαγορεύει το Σύνταγμα, υπάρχει και λόγος δημοσίου συμφέροντος να διεξαχθεί άμεσα ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των αδειών, αφού πρόκειται για δέσμευση της χώρας η οποία έχει περιληφθεί στη Συμφωνία με τους δανειστές. Μάλιστα, η γενικότερη νομολογία του ΣτΕ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημόσιο συμφέρον όταν αυτό σχετίζεται με μέτρα αντιμετώπισης της κρίσιμης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διενέργεια του διαγωνισμού θα φέρει στο Δημόσιο έσοδα τα οποία έχουν, ήδη, προϋπολογιστεί.

Συμπερασματικά, η απόφαση 1901/2014 του ΣτΕ σε τίποτα δεν αναιρεί την αναγκαιότητα ορισμού ενός κρατικού οργάνου που θα διεξαγάγει το διαγωνισμό για τις άδειες. Και, από το Σύνταγμα, μόνον η Βουλή μπορεί να ορίσει το όργανο αυτό. Όπως και έπραξε», καταλήγει.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση: Δεν αντικρούει η απόφαση ΣτΕ τον νόμο για τις άδειες των καναλιών"

Κλειστά μέχρι τη Δευτέρα τα Τέμπτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα ανοίξουν την Δευτέρα, ημέρα συνάντησης των διαδηλωτών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αποφασίστηκε, στη συνάντηση της Δευτέρας θα λάβουν μέρος τέσσερις εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών.

Πάντως, σήμερα συνεχίστηκαν στον νομό οι αποκλεισμοί επαρχιακών οδών που αποτελούν και εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης των οχημάτων.

Συγκεκριμένα από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 έκλεισε η επαρχιακή οδός Λάρισας-Άγιας στο Γερακάρι, ενώ από τις 4.30 έχει κλείσει και η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά μέχρι τη Δευτέρα τα Τέμπτη"

«Ναι» στο διάλογο από τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών

Θετική στάση θα κρατήσουν οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, στην πρόσκληση του Μεγάρου Μαξίμου και θα συμμετάσχουν στην συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας. Στην συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να μεταβούν στην Αθήνα και να εκπροσωπηθούν με επιτροπή που θα την απαρτίζουν 3 αγρότες από το μπλόκο.

Πρόκειται για τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των Μικροθηβών Χρήστο Πάντσιο, Μίλτο Μπασδάνη και Φάνη Πρασσά. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση στην Αθήνα, μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, θα κινηθεί πάνω στο πλαίσιο αιτημάτων που έθεσαν από κοινού οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών , των Μικροθηβών και πολλών άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι» στο διάλογο από τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών"

Ολάντ: Πώς θα ζητούσαμε από την Ελλάδα να φυλάει τα σύνορα, αν την είχαμε διώξει από το ευρώ;

Άλλο Brexit και άλλο Grexit, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter εξέφρασε δημοσίως την στήριξη του στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κάναμε για την Ελλάδα ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς», είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ από τις Βρυξέλλες -όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής- απαντώντας σε ακροατές του ραδιοφώνου που συνέκριναν το Brexit με το Grexit.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ήταν αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι η Ιστορία μας και ο Πολιτισμός μας», ωστόσο, στη συζήτηση για πιθανό Brexit ο Ολάντ δείχνει να κρατάει φλεγματική στάση.

Σε ερώτηση Γάλλου ακροατή σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία σε σύγκριση με την αντιμετώπιση που είχε ο κ. Τσίπρας την εποχή του Grexit, ο Ολάντ αναφέρθηκε στις δικές του προσπάθειες και την υποστήριξή του στην Ελλάδα και θύμισε την ολονύχτια διαπραγμάτευση τον Ιούλιο με τον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ.

Με παρέμβασή του ο συντονιστής δημοσιογράφος υπογράμμισε: «Αναγνωρίζετε ότι δεν χρησιμοποιείτε προς τους Έλληνες τον ίδιο τόνο που χρησιμοποιείτε προς τους Βρετανούς».

«Κάναμε για τους Έλληνες ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς», απάντησε ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Δανείσαμε την Ελλάδα με 70 δισ. ευρώ, είναι μια μορφή αλληλεγγύης. Χρησιμοποιήσαμε δημοσιονομικούς πόρους για την Ελλάδα. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα δώσουμε τίποτα στη Μεγάλη Βρετανία. Και εγώ σας το λέω απλά: εάν οι Βρετανοί θελήσουν να βγουν από την Ευρώπη θα λυπηθώ. Θα λυπηθώ για την Ευρώπη, θα λυπηθώ για τη Μεγάλη Βρετανία, θα λυπηθώ για τη Γαλλία, γιατί είμαστε σύμμαχοι με τους Βρετανούς. Θα το καταγράψω όμως και θα προχωρήσω παίρνοντας πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος».

Όμως, όπως τόνισε, για την Ελλάδα όμως ήταν διαφορετικά.

«Θεωρούσα ότι υπήρχε κάτι που είχε σχέση με την Ιστορία, γιατί η Ελλάδα είναι η Ιστορία μας, είναι μάλιστα ο Πολιτισμός μας. Παράλληλα δε ήταν και θέμα της θεμελιώδους αρχής της ευρωζώνης, να παραμένουν στο εσωτερικό της οι χώρες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν δυσκολίες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εάν είχαμε διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να της ζητούμε να κάνει προσπάθειες για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Ο κ. Ολάντ είπε ακόμη πως μίλησε για το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα και πως ο ίδιος έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι «μας ζητάτε να προστατεύσουμε τα σύνορα και όταν η Ελλάδα είναι σε δυσκολία δεν της δίνετε αυτά που περιμένει».


«Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στην Ελλάδα την δικιά μας ευθύνη»

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι το τέλος του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας της Σένγκεν, θα σηματοδοτούσε «το τέλος της Ευρώπης».

«Εάν καταλήγαμε εκεί, αυτό θα ήταν το τέλος της Ευρώπης υπό την έννοια της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ των Ευρωπαίων», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα κράτη μέλη της Σένγκεν πρέπει να «σκεφτούν λογικά ως Ευρωπαίοι» αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και να μην «μεταθέτουν σε μία χώρα, την ευθύνη που είναι δική μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

«Αυτό είναι το μείζον ζήτημα απόψε. Εάν τα εσωτερικά σύνορα κλείσουν, εάν η συμφωνία Σένγκεν δεν εφαρμόζεται πλέον, αυτοί οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μία χώρα που αντιμετωπίζει ήδη σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, η οποία τι θα κάνει;», τόνισε, προσφέροντας στήριξη, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας»

Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο Ολάντ για τη Συρία, αφού προειδοποίησε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Κι όμως, μιλώντας στο France Inter ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος του πολέμου» μεταξύ της Τουρκίας της Ρωσίας λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.

«Η Τουρκία έχει εμπλακεί στρατιωτικά στη Συρία. Εκεί, υφίσταται ένας κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος με τη Ρωσία και για αυτό ακριβώς το λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί απόψε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε επιπλέον ότι «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ» και τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν «πιέσεις» στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν: "Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση". Όμως, δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους», προσέθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να πείσει τη Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση γιατί «αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολάντ: Πώς θα ζητούσαμε από την Ελλάδα να φυλάει τα σύνορα, αν την είχαμε διώξει από το ευρώ;"

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανεξελέγη επικεφαλής του ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιό του εξέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ για μια δεύτερη πενταετή θητεία στη θέση της γενικής διευθύντριας. Η νέα θητεία της θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου.

Η 60χρονη Λαγκάρντ ήταν η μοναδική υποψήφια και εξελέγη «με συναίνεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ, η οποία ανέλαβε τη θέση το 2011, υπογράμμισε πως το ΔΝΤ είναι αφοσιωμένο στον στόχο του να βοηθήσει στην εξασφάλιση παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και διεθνούς συνεργασίας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κριστίν Λαγκάρντ επανεξελέγη επικεφαλής του ΔΝΤ"

Μας πήραν στο «ψιλό» κι οι Βούλγαροι: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος που λειτουργεί, λέει ο Μπορίσοφ

Προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος κατά την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με κύρια ζητήματα το προσφυγικό και το Brexit, χαρακτήρισε την Ελλάδα μη λειτουργικό κράτος.

Αναφερόμενος στα αντίποινα των οδηγών φορτηγών στη Βουλγαρία, με τα οποία απαντούν στα μπλόκα των αγροτών, ο Μπορίσοφ είπε ότι αποτελούν τη μόνη αποτελεσματική απάντηση, τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέσα δεν έφεραν αποτέλεσμα.

«Στον 21ο αιώνα, αποδείχθηκε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος, σε κράτη που λειτουργούν. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν είναι ένα από αυτά», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει το ευρωπαϊκό δίκτυο Euranet, ο Μπορίσοφ υποστήριξε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς αποτέλεσμα.

«Του τηλεφώνησα δύο φορές, για το ίδιο πράγμα. Όταν ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Μεταφορών καλούν για το ίδιο πράγμα και δεν στέλνουν την αστυνομία και τη χωροφυλακή να καθαρίσουν το δρόμο, κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει πριν από ένα μήνα, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;», διερωτήθηκε ο Μπορίσοφ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ισχυρίζεται ότι του είπε: «Μπόικο, συγγνώμη, δεν έχω έλεγχο της κατάστασης».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συμπλήρωσε ότι οι οργισμένοι Έλληνες αγρότες πρέπει να διαδηλώσουν με διαφορετικό τρόπο, χωρίς να κρατούν υπό ομηρία τους ανθρώπους που προσπαθούν να διασχίσουν τα βουλγαρικά σύνορα.

«Κλείστε τα λιμάνια σας, κλείστε τα στο εσωτερικό της χώρας. Γιατί να βασανίζονται οι Βούλγαροι; Και το κάνουν επίτηδες, σε μια περίοδο που αρνούμαι χρήματα για να χτίσω έναν φράχτη στα ελληνικά σύνορα», πρότεινε ο Μπορίσοφ, προσθέτοντας ότι απέρριψε τη βοήθεια των συναδέλφων του «για να δείξω αφοσίωση στους γείτονες».

Καταλήγοντας, δήλωσε: «Η Ευρώπη μας ακούει και μας κατανοεί, αλλά οι θεσμοί που εργάζονται κανονικά στρέφονται στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι δυστυχώς δεν έχει τον έλεγχο».


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μας πήραν στο «ψιλό» κι οι Βούλγαροι: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος που λειτουργεί, λέει ο Μπορίσοφ"

Ερωτήματα του ΣτΕ προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις ομαδικές απολύσεις

Στην μείζονα, 15μελή σύνθεση, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.), θα συζητηθεί στις 25 Απριλίου 2016 το ερώτημα της συμβατότητας της ελληνικής νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις με τα κείμενα του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αυτό, γιατί τον περασμένο Απρίλιο το Συμβούλιο της Επικρατείας απέστειλε στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου (Δ.Ε.Ε). προδικαστικό ερώτημα με αφορμή τις ομαδικές απολύσεις που είχε προγραμματίσει η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία «ΑΓΕΤ Γενική Εταιρεία Τσιμέντων Ηρακλής», η οποία ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Lafarge.

Οι απολύσεις αυτές επρόκειτο να γίνουν στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα, λόγω της μεγάλης ύφεσης που έχει επέλθει στον κατασκευαστικό οικοδομικό τομέα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Μετά από μια διαδικασία συνεννοήσεων, επαφών κ.λπ., η ΑΓΕΤ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι ομαδικές απολύσεις που σχεδίαζε.

Η τσιμεντοβιομηχανία υποστηρίζει στην προσφυγή της στο ΣτΕ ότι ο νόμος 1387/1983 για τις ομαδικές απολύσεις είναι αντίθετος στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, και ειδικότερα προσκρούει στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και στην ευρωπαϊκή Οδηγία 98/59/Ε.Κ. «για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις».

Στην συνέχεια, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο της αντιπρόεδρο Μαίρη Σαρπ και εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, απέστειλε με την υπ’ αριθμ. 1254/2015 απόφασή του δύο προδικαστικά ερωτήματα στο Δ.Ε.Ε. ως προς την συμβατότητα του Ελληνικού νόμου περί ομαδικών απολύσεων με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο 1387/1983 η διενέργεια ομαδικών απολύσεων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, εξαρτάται από την παροχή ή μη της σχετικής έγκρισης από το υπουργείο Εργασίας.

Τελικά, το ΣτΕ απέστειλε στο Δ.Ε.Ε. τα εξής δύο προδικαστικά ερωτήματα:

1) Είναι σύμφωνη με την Οδηγία 98/59/ΕΚ ή τα άρθρα 49 και 63 της ΣΛΕΕ εθνική διάταξη (νόμος 1387/1983), η οποία θεσπίζει ως προϋπόθεση για τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων την εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας έγκριση των ομαδικών απολύσεων με κριτήρια: α) τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, β) την κατάσταση της επιχείρησης και γ) το συμφέρον της εθνικής οικονομίας;

2) Σε περίπτωση που η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι αποφατική, τότε εθνική νομοθετική διάταξη με το ανωτέρω περιεχόμενο είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Οδηγίας 98/59/ΕΚ ή την ΣΛΕΕ, εφόσον συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί λόγοι, όπως οξεία οικονομική κρίση και ιδιαίτερα αυξημένη ανεργία;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερωτήματα του ΣτΕ προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις ομαδικές απολύσεις"

Διακοπές στην κυκλοφορία την Κυριακή στην Κηφισίας λόγω του αγώνα «Σπύρου Λούη»

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Σπύρος Λούης», την Κυριακή 21.02.2016 κατά τις ώρες 08.30 -13.30, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς του Δήμου Αμαρουσίου, ως εξής:  

Α) Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 09.30΄ έως 11.30΄ στη Λ. Κύμης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σπύρου Λούη και Νερατζιωτίσσης.  

Β) Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 07.50΄-13.30΄στις ακόλουθες λεωφόρους και οδούς:

Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Σοφίας και Αγίου Κωνσταντίνου, στη δεξιά λωρίδα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Αγίου Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κηφισίας και της οδού Νερατζιωτίσσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νερατζιωτίσσης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Αμαρυσίας Αρτέμιδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Αμαρυσίας Αρτέμιδος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Νερατζιωτίσσης και Πιτταρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πιτταρά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Σπ. Λούη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σπ. Λούη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πιτταρά και της Λ. Κύμης στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέο Ηράκλειο.

Νερατζιωτίσσης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κύμης και της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διονύσου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Μαραθωνοδρόμου.
Μαραθωνοδρόμου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Διονύσου και Νερατζιωτίσσης.
Νερατζιωτίσσης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Δημ. Γούναρη.
Δημ. Γούναρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Νερατζιωτίσσης και Βασ. Σοφίας. 
Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κηφισίας και της οδού Χατζηαντωνίου.
Μ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Σοφίας και 25ης Μαρτίου. 
25ης Μαρτίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Δημ. Γούναρη. 

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω λεωφόρους και οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές στην κυκλοφορία την Κυριακή στην Κηφισίας λόγω του αγώνα «Σπύρου Λούη»"

«Tο ατύχημα της κυρίας Έλλης Στάη και η άλλη όψη του νομίσματος»

Επιστολή κοινοποίησε ο πρώην γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Κουρής, με αφορμή την υπόθεση για καταθέσεις της Έλλης Στάη στο εξωτερικό.

Παρατίθεται αυτούσια:

Μετά από εισαγγελική έρευνα βρέθηκε ότι η κυρία Έλλη Στάη είχε σε τράπεζα του εξωτερικού αδήλωτο το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Της ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη φοροδιαφυγής και πιθανόν έχουσα πέσει σε παράπτωμα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στο απολογητικό υπόμνημα της η κ. Στάη επίσης αναφέρει ότι ένα πρόσθετο εκατομμύριο ευρώ βρίσκεται σε λογαριασμό της σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού. Συνολικά δηλαδή οι αποταμιεύσεις της στον εξωτερικό είναι της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το να πάει στον εισαγγελέα ένας νομοταγής πολίτης είναι μειωτικό για την προσωπικότητα του, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τον καλούν ως ύποπτο και πρέπει να απολογηθεί.

Η κυρία Στάη λέει ότι έπεσε θύμα συκοφαντικής δυσφήμισης και λάσπης από δημοσιεύματα στημένα πάνω σε ψεύδη, που στόχο είχαν την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και υπόληψής της. Και ισχυρίζεται εμφατικά: "Δεν θα επιτρέψω επ' ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου, και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν".

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, τότε δηλαδή που η κυρία Έλλη Στάη, ως επιφανής τηλεπερσόνα, κατηγορούσε και αναμασούσε συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής άλλου ατόμου.
Ομιλώ δηλαδή επί προσωπικού κυρία Στάη.

Θυμάστε τις συκοφαντίες που εκτοξεύατε εναντίον μου για τα δομημένα ομόλογα επί σειρά ημερών από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πανίσχυρου τότε MEGA; Και όταν μια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε "φτάνει πια με τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Γεν. Γραμματέα του υπ. Οικονομικών Γ. Κουρή", το πρώτο πράγμα που σε συγχορδία είπατε στο δελτίο ειδήσεων σας ήταν "πάνε να αθωώσουν τον Κουρή". Για να φρεσκάρετε την μνήμη σας, αφιερώνω ένα μέρος της ανακοίνωση τύπου της 31-5-2007 που τότε είχα δημοσιοποιήσει και για την οποία ουδέποτε ίδρωσε το αυτί σας.

"Από το εργαστήριο κατασκευής ενόχων, όπως έχει εξελιχθεί το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, με επικεφαλής την κα Όλγα Τρέμη και σχολιαστές την κα Έλλη Στάη και τον κ. Γιάννη Πρετεντέρη, έχω μεταβληθεί καθημερινά σε επίλεκτο στόχο κατασυκοφάντησης με άθλιες μεθόδους που στοχεύουν στην σπίλωση και την ηθική μου εξόντωση. Όλο το τελευταίο διάστημα στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA κατόπιν «έγκυρων πληροφοριών» (!) ουσιαστικά κατασκευάζονται και παρουσιάζονται σενάρια σε βάρος μου με τρόπο μοναδικό σε εμπάθεια και φανατισμό. Το συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων συνεχίζει αδιάλειπτα την στοχοποίηση μου σε συστηματική βάση, πότε με λοιδορίες και άθλιους υπαινιγμούς, πότε αντιγράφοντας ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα εφημερίδων και κατά κύριο λόγο υιοθετώντας ανυπόστατες φήμες πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία. . . Κατανοώ γιατί οι «τηλε-εισαγγελείς και τιμητές μου» θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες εργοδοτικές και πολιτικές σκοπιμότητες. . Και δεν εκπλήσσομαι καν για το ότι οι τηλε-κατήγοροί μου προχώρησαν πλέον από τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, τις ειρωνείες και τους άθλιους υπαινιγμούς, σε αήθεις επιθέσεις και σε συστάσεις προς τη δικαιοσύνη".

Κυρία Στάη εδώ και πολύ καιρό το θέμα των δομημένων ομολόγων έχει τελειώσει και διερευνηθεί σε βάθος από την δικαιοσύνη. Κάποια 14 άτομα κάθονται στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες. Δεν υπήρξε κανένα ίχνος αληθείας σε αυτά που με κατηγορούσατε. Πάνω απ' όλα όμως εγώ είμαι βασικός μάρτυρας κατηγορίες στην δίκη των ομολόγων που αυτή την στιγμή οδεύει στο εφετείο. Η δικαιοσύνη δηλαδή με έχει επιλέξει να υπερασπιστώ την περιουσία του Δημοσίου για την οποία εσείς, στο έγκυρο δελτίο του MEGA, υπονοούσατε ότι την έβλαψα.

Έχει λοιπόν ο καιρός γυρίσματα κ. Στάη. Τώρα ίσως καταλαβαίνεται τι σημαίνει να σε κατηγορούν άδικα. Στη δική μου μάλιστα περίπτωση ουδέποτε θεωρήθηκα από την δικαιοσύνη ύποπτος όπως εσείς. Το κορυφαίο όμως των πολύπειρων και έγκυρων δημοσιογράφων όπως εσείς είναι ότι ενώ έχει δημοσιοποιηθεί πολλαπλώς η αλήθεια, ουδέποτε φροντίσατε να την αποκαταστήσετε. Ούτε μια λέξη συγνώμης γι' αυτόν που τότε λασπολογούσατε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Tο ατύχημα της κυρίας Έλλης Στάη και η άλλη όψη του νομίσματος»"

Μηνυτήρια αναφορά κατά των αγροτών για τους κλειστούς δρόμους

Μηνυτήρια αναφορά για τα αγροτικά μπλόκα κατέθεσε δικηγόρος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και επικεφαλής των αγροτικών μπλόκων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφει δικηγόρος Αθηνών, ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνία οχημάτων κλπ. από μηνός». Ζητά δε να ληφθούν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων και επικεφαλής αγροτικών και κτηνοτροφικών μπλόκων.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται ονομαστική αναφορά σε πέντε μπλόκα και ειδικότερα σε αυτά των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, του Προμαχώνα Σερρών, των Τεμπών, των Κερδυλλίων Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Εκτός, όμως, από τη δίωξη των υπευθύνων των παραπάνω μπλόκων, ο μηνυτής ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και «κατά των 68 πανελλαδικών μπλόκων που διήρεσαν την Ελλάδα σε πλείστα όσα μέρη, ανεπίτρεπτα, ετσιθελικά και δόλια».

Όπως εξηγεί ο υπογράφων τη μηνυτήρια αναφορά, αφορμή για την κατάθεσή της αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος έπρεπε να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραστεί με τη δικηγορική του ιδιότητα σε δικαστήρια της Καβάλας και του Έβρου κάτι που δεν κατάφερε οδικώς, αλλά αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τις αερογραμμές.

Όπως έγινε γνωστό, η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνυτήρια αναφορά κατά των αγροτών για τους κλειστούς δρόμους"

Σταματούν να δέχονται παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι εργαστηριακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλες του οργανισμού. Με εξώδικη διαμαρτυρία η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών-Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολοανατόμων (ΠΕΕΒΙ) ενημερώνει τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας για την απόφασή της. Στο πλευρό της συντάσσεται με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία της η ΠΕΕΒΙ αναφέρει ότι, οι εργαστηριακοί γιατροί (βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι) εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για οφειλόμενες αμοιβές από την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2015.

Η ΠΕΕΒΙ κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ ότι λόγω ανεξόφλητων οφειλών πολλά εργαστήρια έχουν κλείσει και μεγάλη μερίδα εργαστηριακών γιατρών είναι σήμερα εκτεθειμένοι στον τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους, ενώ συχνά απειλούνται με κατασχέσεις προσωπικών στοιχείων λόγω της αδυναμίας τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Διαμαρτυρόμενοι, για μία ακόμη φορά, έντονα για την όλως αδικαιολόγητη και αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά σας, ενεργούντες κατ’ εξουσιοδότηση των μελών μας και δη του συνόλου και καθενός εκ των εργαστηριακών γιατρών, σας γνωρίζουμε ότι, από σήμερα, τα μέλη μας θα προβούν σε επίσχεση των συμβατικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει έναντι του Οργανισμού, μη αποδεχόμενοι παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ» καταλήγει το εξώδικο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του στηρίζει την απόφαση των εργαστηριακών γιατρών να προβούν σε επίσχεση των συμβατικών υπηρεσιών που έχουν έναντι του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια να μην αποδέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταματούν να δέχονται παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί γιατροί"

Άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε, ομολογεί ο ξάδερφος Τσίπρα

Για μιντιακό πόλεμο και διαστρέβλωση κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, την Παρασκευή, όπου ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και άλλα τελικά έπραξε, ο ξάδερφος Τσίπρα επιχειρεί, «παίζοντας» με τις λέξεις, να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση ναι μεν έκανε άλλα, από αυτά που έταζε, αλλά... αναγκάστηκε να το κάνει.

Στη νεώτερη δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει:

Επειδή ο μιντιακός πόλεμος, που συνεχίζεται ενάντια στην κυβέρνηση και επιδίδεται στη συστηματική διαστρέβλωση και ανάδειξη μιας εικονικής πραγματικότητας, με «συνέλαβε» τάχα να ομολογώ ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε, παραθέτω απομαγνητοφωνημένο το πλήρες απόσπασμα από τη σχετική πρωινή εκπομπή:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (19/02/16)

Γ. Τσίπρας: Άλλα λέγαμε πριν το Γενάρη του ‘15, άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε, είχαμε μια ορισμένη υποχώρηση από τον Ιούλιο και μετά, αλλά σ’ αυτό ήμασταν καθαροί και φτάσαμε μέχρι τις εκλογές, και έχουμε τώρα μπροστά μας ένα ασφαλιστικό που νομίζω είναι ό,τι πιο κοντά στις ανάγκες του κόσμου, του πιο φτωχού κόσμου μέχρι τώρα.
Γ. Οικονομέας: Αυτό που λέτε σας τιμάει, «άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε»…
Γ. Τσίπρας: Δεν είπα έτσι. Δεν είπα έτσι. Αυτά που λέγαμε πριν το Γενάρη του ’15 είναι διαφορετικά απ’ ότι υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε μετά τη συμφωνία του Ιουλίου…
Γ. Οικονομέας: Που διαφέρει αυτό που λέω εγώ;
Γ. Τσίπρας: Διαφέρει στο εξής: Πρώτον, θεωρώ ότι δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, είναι σημαντικό αυτό…
Γ. Οικονομέας: Δεν είπα ότι κοροϊδέψατε. Είπα «άλλο λέγαμε και άλλα μπορούμε και κάνουμε» σας καλύπτει αυτό;
Γ. Τσίπρας: Όταν κάναμε την υποχώρηση ήμασταν καθαροί ότι κάνουμε υποχώρηση.
Γ. Οικονομέας: Δεν το αμφισβητεί κανείς. Σας καλύπτει αυτή η φράση «Άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε»;
Γ. Τσίπρας: Ε, όχι δεν με καλύπτει, δεν με καλύπτει…
Γ. Οικονομέας: Άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε;
Γ. Τσίπρας: Αυτό...

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε, ομολογεί ο ξάδερφος Τσίπρα"

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, μετά το βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών για την αποφυλάκισή του, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης.

Δυόμιση χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, στο Κερατσίνι από την
 οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς, θα αποφυλακιστεί τον ερχόμενο μήνα, παραμένοντας όμως σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Διαρκούσης της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να περάσει την πύλη των φυλακών με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους καθώς στις 18 Μαρτίου λήγει και το δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης που τον κρατά στη φυλακή. 

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου θα είναι υποχρεωμένος να παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες της δικασίμου, με αστυνομική συνοδεία. Παράλληλα του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς παραμένει κρατούμενος από το Σεπτέμβριο του 2013 με δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης. 

Συγκεκριμένα, το πρώτο, αμέσως μετά τη σύλληψή του, αφορούσε την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα( 18 μήνες το ανώτατο όριο προφυλάκισης) και, στη συνέχεια, το δεύτερο την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης 12 μήνες). 

Ύστερα δηλ. από 30 μήνες, που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, με βάση τα δύο εντάλματα σε βάρος του, η αποφυλάκισή του ήταν μονόδρομος για τη Δικαιοσύνη. 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν ήταν λίγες οι φορές που ξέσπασαν οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα στο δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δίκη λόγω του όγκου της δικογραφίας και πολλών άλλων παραγόντων δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσει σε διάρκεια τον έναν χρόνο, και ο Γ. Ρουπακιάς με βάση τους ισχύοντες κανόνες δικαίου, θα πρέπει να αποφυλακιστεί.

Η δήλωση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ για την επικείμενη αποφυλάκιση Ρουπακιά: 

«Η συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά, πριν την έκδοση απόφασης για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17-18/9/2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αποτελεί μια συνολική αποτυχία των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών, η οποία υποσκάπτει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο δικαιϊκό σύστημα και εκθέτει διεθνώς την ελληνική έννομη τάξη.

Η αργοπορία των κρατικών μηχανισμών να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και να τιμωρήσουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκληματικών της ενεργειών υπήρξε σκανδαλώδης. Εξαιτίας αυτής της κρατικής αδράνειας, θρηνούμε σήμερα θύματα της ναζιστικής βίας, με πρώτους τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Αλλά και μετά την καθυστερημένη εκκίνηση της ποινικής δίωξης τον Σεπτέμβρη του 2013, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές αλλά και οι πολιτικοί ιθύνοντες επέδειξαν αργά αντανακλαστικά: θυμίζουμε εδώ ενδεικτικά την από 16/4/2014 επιστολή των δύο εφετών ανακριτριών, κκ. Κλάπα και Δημητροπούλου, προς τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, στην οποία διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη καθυστέρηση απόφασης της Βουλής επί του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ακόμα τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης αλλά και της δικαστικής ιεραρχίας, οι οποίες: α. με την επιλογή της αίθουσας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για τη διεξαγωγή της δίκης και β. με την απόρριψη πλήθους αιτημάτων που απηύθυνε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κα Μαρία Λεπενιώτη (αλλαγή αίθουσας, αποκλειστική απασχόληση έδρας στην επίμαχη υπόθεση, κλπ), υπονομεύουν την ταχεία διεξαγωγή της δίκης που λαμβάνει χώρα από τις 20 Απριλίου 2015.

Τα θύματα της ρατσιστικής και φασιστικής βίας συνεχίζουν να ζητάνε την απόδοση δικαιοσύνης. Και αυτή δεν πρόκειται να έρθει παρά μόνο όταν ο δράστης των δικαζόμενων εγκλημάτων, που είναι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στο σύνολό της, καταδικαστεί όπως κατηγορείται».


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς"

Κινητοποιήσεις αγροτών την Κυριακή στα Χανιά

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου των Μεγάλων Χωραφιών, θα προχωρήσουν την ερχόμενη Κυριακή, στη μια μετά το μεσημέρι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του συγκεκριμένου μπλόκου που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτών.

Στο ίδιο χώρο, όπως ανακοίνωσαν, θα πραγματοποιήσουν λαϊκό γλέντι, ενώ αντιπροσωπεία τους θα δώσει το «παρών» στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Με ανακοίνωση τους, οι αγρότες του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια καλούν άλλους αγρότες και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Κυριακής.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις αγροτών την Κυριακή στα Χανιά"

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Φαναρίου και Μονής Πετράκη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς το Φανάρι δημοσίευσε με επίσημη ανακοίνωσή του την επιστολή με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» προκειμένου να μη συμμετάσχει στη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων στη Γενεύη περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Ἐξ αἰτίας ἐπανειλημμένων δημοσιευμάτων, σχετικῶς πρός τό ἀναφερόμενον εἰς τό Ἀνακοινωθέν τῆς πρότριτα συνελούσης ἐν Γενεύῃ Συνάξεως τῶν Ὀρθοδόξων Προκαθημένων ὅτι ὁ Μακ. Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος ἀπουσίασεν ἐξ αὐτῆς διά προσωπικούς λόγους (τούς ὁποίους τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον σέβεται οἷοι καί ἄν ὦσι), συνοδικῇ ἀποφάσει δημοσιεύεται αὐτούσιον τό Γράμμα τῆς Α. Μακαριότητος πρός ἐπιβεβαίωσιν τῆς ὡς ἄνω ἀναφορᾶς».

Τι αναφέρει η επιστολή του Αρχιεπίσκοπου

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δέκα ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέδωσε στους μητροπολίτες μέλη της Διαρκούς Ιερά Συνόδου κλειστό φάκελο με τους λόγους που αρνήθηκε να συμμετάσχει στη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφερόταν ότι «ο Μακαριώτατος κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του.

Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήσαν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της».

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο επεισόδιο στην κόντρα Φαναρίου και Μονής Πετράκη"

Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως τις 29 Φεβρουαρίου

Η συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, έως και την μεθεπόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την ερχόμενη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 π.μ.

Η συντονιστική επιτροπή έλαβε απόφαση παράτασης της αποχής των δικηγόρων, αφού -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- «διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς».

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως τις 29 Φεβρουαρίου"

Υπουργείο Υγείας: «Φτάνει πια με την υστερική ρητορική του κ. Πατούλη»

Σε έντονο ύφος απαντά το Υπουργείο Υγείας στο χθεσινό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να παραιτηθεί ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός ως υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατηγορεί τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη για «υστερική αντικυβερνητική ρητορεία» και «προσωπική προβολή».

«Ο κ. Πατούλης, εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους, ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Στόχος του δεν είναι η υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας ή των συμφερόντων των γιατρών και της Αυτοδιοίκησης, αλλά η υστερική αντικυβερνητική ρητορεία και η προσωπική προβολή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Υγείας συνιστά επίσης στον πρόεδρο του ΙΣΑ «αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα», σημειώνοντας ότι έχει μείνει μόνος απ’ όλες τις εκπροσωπήσεις των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών να ζητεί επί καθημερινής βάσης την παραίτηση του υπουργού Υγείας.

Τέλος, κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι ενοχλείται από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ και τα μέτρα κατά της διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: «Φτάνει πια με την υστερική ρητορική του κ. Πατούλη»"

Μέρκελ-Ολάντ προς Τσίπρα: Δεν θα κλείσουν τα σύνορα πριν τις 6 Μαρτίου

Τη δέσμευση των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ ότι τα σύνορα δεν θα πρέπει να κλείσουν τουλάχιστον έως τη σύνοδο κορυφής της 6ης Μαρτίου, έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τριμερή συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί και μέχρι το τέλος της συνόδου κορυφής λίγο αργότερα και δεν ανατραπεί από χώρες που φλερτάρουν με μονομερείς ενέργειες, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα θέσει θέμα διαφωνιας και δεν θα μπλοκάρει την έκδοση κειμένου συμπερασμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρια Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία εξέλιξη στο προσφυγικό, χωρις τη συμφωνία της Ελλάδας.

Μέρκελ και Ολάντ υποσχέθηκαν επίσης στον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα θα έχει ό,τι βοήθεια ζητήσει και ότι δεν θα μεταφερθεί στη χώρα μας μεγαλύτερη πίεση για το προσφυγικό. Και οι τρεις ηγέτες σμφώνησαν ότι το κλειδί στην αντιμετώπιση του προβλήματος ειναι η Τουρκία και η αποτελεσματική συνδρομή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Στην τριμερή δόθηκε και η διαβεβαίωση στον πρωθυπουργό ότι η συζήτηση περί αλλαγής στη Σένγκεν και απομόνωσης της Ελλάδας έχει κλείσει.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε, επίσης, συμφωνία για την ανάγκη επιστροφής των Θεσμών για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του εληνικού προγράμματος το συντομότερο δνατό με τους τρεις ηγέτες να δεσμεύονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως έγινε γνωστό, τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνόδου.

Η συνάντηση των τριών στις Βρυξέλλες διήρκησε 1,5 ώρα και στην ατζέντα εκτός από το προσφυγικό βρέθηκε και το θέμα του ελληνικού προγράμματος.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Άνγκελα Μέρκελ έφτασαν στο χώρο της συνάντησης χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αντίθετα ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι η Σύνοδος έχει να κάνει ακόμα δουλειά και πως «θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση παντού».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ-Ολάντ προς Τσίπρα: Δεν θα κλείσουν τα σύνορα πριν τις 6 Μαρτίου"

ΚΕΔΕ και ΙΣΑ κατά του υπουργού Υγείας

Κριτική στις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ασκούν οι γιατροί, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία έργου».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ

Στα ξεκάθαρα ερωτήματα και τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης ( Κ.Ε.Δ.Ε) και των ιατρών της Αθήνας ( Ι.Σ.Α.), ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επιλέγει να απαντήσει με προσωπική επίθεση προς τον Πρόεδρο τους κ. Γ. Πατούλη.

Όσο όμως και να προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας, εμείς θα του επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματά μας και θα αναδεικνύουμε τα ψέματα που συστηματικά λέει για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργου στο Υπουργείο Υγείας. Όσο δεν παραιτείται ο κ. Ξανθός εμείς θα του επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα μας:

• Ποιος ευθύνεται που δεν υλοποιήθηκε ως σήμερα η δέσμευση του Πρωθυπουργού, από τον Απρίλιο του 2015, για προσλήψεις 4.500 ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ;
• Τι έκανε ο κ. Ξανθός για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό που θα στελέχωνε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι συμβάσεις του οποίου έληξαν από τον προηγούμενο Μάρτιο; Πόσες ανθρώπινες ζωές θα είχαν σωθεί , αν δεν ήταν σήμερα κλειστές 200 κλίνες στις Μ.Ε.Θ.σε όλη τη χώρα;
• Ποιος ευθύνεται εκτός από την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , που σήμερα τα Νοσοκομεία της χώρας είναι χωρίς Διοίκηση; Η αντικατάσταση των μη αρεστών κομματικά Διοικητών και η ανικανότητα να βρουν άμεσα νέα και ικανά πρόσωπα που θα τους αντικαταστήσουν , έχει δυσμενή αποτέλεσμα στην καθημερινή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Γνωρίζει άραγε ο κ. Ξανθός ότι υπάρχει σήμερα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο στην Αττική, που το Δ.Σ. του έχει να συνεδριάσει πάνω από τρείς μήνες, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εκατοντάδες εκκρεμή ζητήματα που υποβαθμίζουν την παροχή των υπηρεσιών υγείας;
• Ποιος ευθύνεται για τους περισσότερους από 100 νεκρούς από την εποχική γρίπη; Για την έλλειψη προληπτικού εμβολιασμού; Για την ανυπαρξία συντονισμού με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης;
• Για ποια συστηματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς μιλά ο κ. Ξανθός στην ανακοίνωσή του ; Έκανε διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού όταν αποφάσισε να προωθήσει τη νομοθετική διάταξη που προέβλεπε, ότι η χρηματοδότηση των κρατικών δομών υγείας θα μπορούσε να γίνει από τους διαρκώς μειούμενους προϋπολογισμούς των Δήμων; Πότε κάλεσε τον ΙΣΑ ή την ΚΕΔΕ για να συζητήσει μαζί τους πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη δημόσια υγεία από την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών;
• Αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει έστω συγγνώμη ο κ. Ξανθός από τους εκατοντάδες καρκινοπαθείς όλης της χώρας, που ταλαιπωρούνται ή και αδυνατούν να βρουν τις απαραίτητες θεραπείες τους από το δημόσιο σύστημα υγείας ; Κι αναγκάζονται είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες, ή να τις αναβάλλουν.
• Έχουμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί εδώ και χρόνια υπέρ της ανάγκης να υπάρξει εξορθολογισμός στις δαπάνες υγείας. Έχουμε ταχθεί ενάντια στις οριζόντιες μνημονιακές περικοπές, ανεξάρτητα από το ποια Κυβέρνηση τις εφάρμοζε. Ο κ. Ξανθός όμως άλλα υποστήριζε προεκλογικά κι άλλα εφαρμόζει μετεκλογικά. Αλήθεια, εφαρμόζει ως Υπουργός το ενιαίο σύστημα προμηθειών σε όλα τα Νοσοκομεία , κι αν όχι, γιατί;

Ο κ. Ξανθός αντί να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και να παραιτηθεί από Υπουργός, επιλέγει να συμπεριφερθεί ως κομματάρχης. Αρνείται να αντιληφθεί ότι πλέον ασκεί κυβερνητικά καθήκοντα , ότι έχει ευθύνες για τις ζωές που χάνονται, ότι είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων κι όχι μόνον των ψηφοφόρων του κόμματος που προέρχεται.

Κάθε επιπλέον μέρα παραμονής του κ. Ξανθού στο Υπουργείο, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία της χώρας και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ και ΙΣΑ κατά του υπουργού Υγείας"

Τόσκας κατά Σφακιανάκη: Καπρίτσια και «one man show» δεν χωρούν

Σφοδρότατες επιθέσεις κατά του Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε σε δύο συνεντεύξεις του την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καταλογίζοντάς του καπρίτσια και υπέρβαση των ορίων.

Στην πρώτη περίπτωση, καταφανώς ενοχλημένος ο κ. Τόσκας είπε στον ΣΚΑΪ: «Χθες είχα πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ, δεν ήταν η κύρια ενασχόλησή μου το θέμα του κ. Σφακιανάκη... Με τον κ. Τσίπρα επικοινωνήσαμε, και ασχοληθήκαμε με πολλά άλλα θέματα όπως το προσφυγικό και το άνοιγμα του Προμαχώνα».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Μανώλη Σφακιανάκη είπε: «Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια όσον αφορά την χρησιμοποίηση των ΜΜΕ και τα ΜΜΕ είχαν υπερβεί τα όρια για την προβολή του συγκεκριμένου ατόμου... Μεγάλη η προσφορά του, αλλά πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να αναδειχθούν» τόνισε.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κομματικής απόχρωσης είναι. Με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά, να γίνεται σεμνά, να αναδεικνύεται το σύνολο, και όχι τόσο το άτομο (...) Δεν με ενδιαφέρει αν δέχθηκε τη νέα θέση. Δεν με απασχολεί τι δέχεται ο καθένας, είναι πολύ καλή θέση» διεμήνυσε ο υπουργός.

«Σε οργανωμένα σύνολα, όπως η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις καπρίτσια δεν χωρούν... Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις, δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση, ούτε αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα λόγω της παραμονής ή και της προσφοράς του αν θέλετε. Πρέπει να σέβεται τους κανόνες... Υπάρχουν κι άλλοι με προσφορά που δεν φαίνονται, νέα παιδιά με τεράστιες γνώσεις και δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και καλό θα ήταν να τους δοθεί» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα «ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος, δεν μπορεί να μένει σε μια θέση σε όλους τους βαθμούς επειδή αυτό ξέρει. Είναι θέμα ιεραρχίας».

Έκανε δε λόγο για κάποιους που τον υποστηρίζουν, αναφερόμενος σε «πολιτική σκοπιμότητα, ανάδειξη του μικρού και υπόκρυψη του μεγάλου».

Και στη δεύτερη συνέντευξή τυο, στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι «ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετούσε στη συγκεκριμένη θέση παράτυπα, γιατί ο βαθμός του είναι υποστράτηγος και ο βαθμός που προβλέπεται εκεί είναι θέση ταξιάρχου».

Ανέφερε ότι η «ιδιοκτησιακή αντίληψη» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σ' ένα οργανωμένο σύνολο, είπε ότι ο κάθε αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να υπηρετεί εκεί που το σύνολο τον έχει ανάγκη και μίλησε για μεγάλη προσφορά αλλά και εξίσου μεγάλη υπερπροβολή» του κ. Σφακιανάκη.

«Θέλω το σύστημα να δουλεύει καλύτερα, συλλογικά. Όταν υπάρχουν επιτελεία από κάτω, όχι όταν είναι ένα άτομο. “One man show” δεν υπάρχει στο Δημόσιο και δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά» σημείωσε ο κ. Τόσκας, διαψεύδοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με το Μαξίμου λόγω του θέματος Σφακιανάκη.

«Ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για πολύ σοβαρότερα θέματα. Το θέμα το συγκεκριμένο το αναδεικνύουν τα ΜΜΕ, για λόγους που ξέρουν πολύ καλά» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας κατά Σφακιανάκη: Καπρίτσια και «one man show» δεν χωρούν"

Στους 115 οι νεκροί από την γρίπη - Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 118 άτομα

Σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα. Σήμερα, Παρασκευή, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη, ανεβάζοντας σε 115 το συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Δεκαέξι νέα κρούσματα δηλώθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 118 άτομα, ενώ από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ συνολικά 356.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 115 οι νεκροί από την γρίπη - Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 118 άτομα"

Και το μπλόκο της Λάρισας στη συνάντηση με τον Τσίπρα

Θα δώσουν το "παρών" οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων που συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό και εκπροσωπήθηκαν και τα Τέμπη.

Όπως υπενθυμίζουν έχει κατατεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων το οποίο έχουν συνυπογράψει 37 μπλόκα πλέον και επ αυτού του πλαισίου, αναμένουν να κινηθεί η συζήτηση. Όσον αφορά στα Τέμπη που εξακολουθούν να παραμένουν μέχρις στιγμής κλειστά επ αόριστον, αναμένεται το βράδυ να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ανοίξει η Κοιλάδα και «πότε».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Και το μπλόκο της Λάρισας στη συνάντηση με τον Τσίπρα"

Αναλυτικά όλο το κείμενο συμπερασμάτων για το προσφυγικό

Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο των συμπερασμάτων μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Σε αυτό δίνεται έμφαση στην υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, καθώς «οι ροές προς την Ελλάδα παραμένουν υπερβολικά υψηλές».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεσμεύεται να ολοκληρώσει τη δημιουργία της κοινής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής σε νέα σύνοδο τον Μάρτιο.

Αναλυτικά το κείμενο:

II. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ως ανταπόκριση στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., ο στόχος πρέπει να είναι η ταχεία αναχαίτιση των ροών, η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η μείωση της παράνομης μετανάστευσης και η διαφύλαξη της ακεραιότητας του χώρου Σένγκεν. Στο πλαίσιο αυτής της ολοκληρωμένης προσέγγισης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αξιολόγησε, με βάση λεπτομερείς εκθέσεις της Προεδρίας και της Επιτροπής, την πρόοδο της εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών που συμφωνήθηκαν τον Δεκέμβριο.

5. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο Πέλαγος και καλεί όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν ενεργά το μέτρο αυτό. Η ΕΕ και ιδίως ο FRONTEX θα πρέπει να συνεργάζονται στενά με το ΝΑΤΟ.

6. Η πλήρης και ταχεία εφαρμογή του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να αναχαιτισθούν οι μεταναστευτικές ροές και να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακινητών και λαθρεμπόρων. Η Τουρκία έχει λάβει μέτρα για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης, ιδίως όσον αφορά την πρόσβαση των σύρων προσφύγων στην τουρκική αγορά εργασίας και την ανταλλαγή δεδομένων με την ΕΕ. Ωστόσο, οι ροές των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλές. Επιβάλλεται σημαντική και διαρκής μείωση του αριθμού των παράνομων εισόδων από την Τουρκία στην ΕΕ. Αυτό απαιτεί περισσότερες και αποφασιστικές προσπάθειες και από την πλευρά της Τουρκίας για την αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου δράσης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε όσον αφορά τη διευκόλυνση για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν ταχέως τα προγράμματα προτεραιότητας. Σημειώνει επίσης με ικανοποίηση την πρόοδο όσον αφορά την κατάρτιση αξιόπιστου εθελοντικού προγράμματος εισδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους με την Τουρκία.

7. Επιπλέον,

α) όσον αφορά τις σχέσεις με εμπλεκόμενες τρίτες χώρες, οι ολοκληρωμένες και ειδικά προσαρμοσμένες δέσμες κινήτρων που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή για συγκεκριμένες χώρες προκειμένου να διασφαλίζονται αποτελεσματική επιστροφή και επανεισδοχή απαιτούν την πλήρη στήριξη της ΕΕ και των κρατών μελών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί επίσης την Επιτροπή, την Ύπατη Εκπρόσωπο και τα κράτη μέλη να παρακολουθούν και να αντιμετωπίζουν τυχόν παράγοντες που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μεταναστευτικές ροές.

β) η εφαρμογή και η επιχειρησιακή επακολούθηση της συνόδου της Βαλέτας, ιδίως του συμφωνηθέντος καταλόγου των 16 δράσεων προτεραιότητας, πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν•

γ) θα πρέπει να εξακολουθήσει να παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες και στις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία. Πρόκειται για επείγουσα παγκόσμια ευθύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει ικανοποίηση για την έκβαση της διάσκεψης σχετικά με τη στήριξη προς τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 4 Φεβρουαρίου, και καλεί την Επιτροπή, τα κράτη μέλη και όλες τις άλλες συνεισφέρουσες χώρες να εφαρμόσουν ταχέως τις δεσμεύσεις τους.

δ) οι συνεχείς και επίμονες παράτυπες μεταναστευτικές ροές κατά μήκος της οδού των δυτικών Βαλκανίων εξακολουθούν να δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες, απαιτώντας περαιτέρω συντονισμένη δράση και τερματισμό της προσέγγισης της διέλευσης χωρίς διατυπώσεις (wave through), καθώς και της εφαρμογής μέτρων χωρίς συντονισμό κατά μήκος της οδού, λαμβανομένων υπ' όψιν των ανθρωπιστικών επιπτώσεων για τα θιγόμενα κράτη μέλη. Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση όσον αφορά ενδεχόμενες εξελίξεις σχετικές με άλλες οδούς, ώστε να μπορούμε να αναλάβουμε ταχεία και συντονισμένη δράση.

ε) το Συμβούλιο ενέκρινε σύσταση στις 12 Φεβρουαρίου 2016. Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί με συντονισμένο τρόπο η ομαλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν, με πλήρη στήριξη των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να επανέλθουμε σε μια κατάσταση όπου όλα τα μέλη του χώρου Σένγκεν εφαρμόζουν πλήρως τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν και αρνούνται στα εξωτερικά σύνορα την είσοδο σε υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου ή δεν Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου, μολονότι είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν, λαμβανομένης ταυτοχρόνως υπ' όψιν της ιδιομορφίας των θαλάσσιων συνόρων, μεταξύ άλλων με την εφαρμογή του θεματολογίου ΕΕ-Τουρκίας.

στ) με τη βοήθεια της ΕΕ, η σύσταση και η λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής βελτιώνονται σταδιακά όσον αφορά στην ταυτοποίηση, την καταγραφή, τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τους ελέγχους ασφαλείας επί προσώπων και ταξιδιωτικών εγγράφων• ωστόσο, πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν, ιδίως να καταστούν πλήρως λειτουργικά τα κέντρα πρώτης υποδοχής, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης ταυτοποίηση και καταγραφή όλων των εισόδων σε ποσοστό 100% (συμπεριλαμβανομένων συστηματικών ελέγχων ασφαλείας σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, ιδίως το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν, όπως απαιτείται από το ενωσιακό δίκαιο), να εφαρμοστεί πλήρως η διαδικασία μετεγκατάστασης, να αναχαιτισθούν οι δευτερεύουσες ροές παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο και να παρασχεθούν οι σημαντικές εγκαταστάσεις υποδοχής που απαιτούνται για τη φιλοξενία των μεταναστών υπό ανθρώπινες συνθήκες μέχρι την αποσαφήνιση της κατάστασής τους. Οι αιτούντες άσυλο δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν το κράτος μέλος στο οποίο θα ζητούν άσυλο.

ζ) η ανθρωπιστική κατάσταση των μεταναστών κατά μήκος της οδού των δυτικών Βαλκανίων απαιτεί επείγουσα δράση, με χρήση όλων των διαθέσιμων ενωσιακών και εθνικών μέσων για τη βελτίωσή της. Προς τον σκοπό αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο να αποκτήσει η ΕΕ ικανότητα να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια εσωτερικώς, σε συνεργασία με οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ώστε να στηριχθούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, με βάση την εμπειρία της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόθεση της Επιτροπής να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατόν.

η) όλα τα στοιχεία που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο θα πρέπει να εφαρμοσθούν γρήγορα, μεταξύ άλλων οι αποφάσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και μέτρα για τη διασφάλιση της επιστροφής και επανεισδοχής. Όσον αφορά την πρόταση για «Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή», θα πρέπει να επιταχυνθούν οι εργασίες προκειμένου να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία κατά την ολλανδική Προεδρία και να καταστεί το νέο σύστημα λειτουργικό το συντομότερο δυνατόν.
θ) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναπτύξει με γοργούς ρυθμούς ιδέες, σε συνεργασία με την Επιτροπή, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στην ανταπόκριση της ΕΕ.

8.Η συνολική στρατηγική που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο θα αποφέρει αποτελέσματα μόνον εάν όλα τα στοιχεία της επιδιώκονται από κοινού και εάν τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη ενεργούν μαζί και με πλήρη συντονισμό. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πρόοδος προς τη μεταρρύθμιση του ισχύοντος πλαισίου της ΕΕ, ώστε να εξασφαλίζεται ανθρώπινη και αποτελεσματική πολιτική ασύλου. Για τον σκοπό αυτόν, μετά τη σημερινή διεξοδική συζήτηση θα ενταθούν οι προετοιμασίες, ώστε να καταστεί δυνατή μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου, με βάση οριστικότερη αξιολόγηση, πρέπει να καθορισθούν περαιτέρω κατευθύνσεις και επιλογές.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναλυτικά όλο το κείμενο συμπερασμάτων για το προσφυγικό"

Τετράωρος αποκλεισμός του αεροδρομίου «Μακεδονία» από αγρότες

Σε τετράωρο αποκλεισμό του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία», με την τοποθέτηση των τρακτέρ τους στη διασταύρωση, προχώρησαν από τις 16.00 το απόγευμα οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της αερογέφυρας Θέρμης και του αεροδρομίου.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης «αποφασίσαμε τελικά να πραγματοποιήσουμε ήπια κινητοποίηση, λόγω των ζυμώσεων που γίνονται ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, αλλά και σε ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στις αστυνομικές αρχές, που όπως μας γνωστοποίησαν στις 20.00 το βράδυ θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/eleftheriaonline
Διαβάστε Περισσότερα » "Τετράωρος αποκλεισμός του αεροδρομίου «Μακεδονία» από αγρότες"

Μπαλαούρας: Ηττηθήκαμε, μας στρίμωξαν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει δουλειά στο προσφυγικό

«Ηττηθήκαμε και μας στρίμωξαν», παραδέχθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, αναφερόμενος στην εξάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, δεν είπαμε ψέματα, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε δυστυχώς μια αλλαγή στη στρατηγική μας». «Δεν μας βγήκε η εξάμηνη, σκληρή διαπραγμάτευση, ηττηθήκαμε και μας στρίμωξαν» παρατήρησε.


«Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά με το προσφυγικό γιατί είναι μια πολεμική μηχανή» τόνισε εξάλλου ο Μάκης Μπαλαούρας.

«Η κυβέρνηση, στριμωγμένη στον τοίχο, αναγκάστηκε να δεχθεί την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Μέρκελ - Ερντογάν», ανέφερε Μπαλαούρας. «Η στρατηγική μας απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν άλλαξε, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε λόγω των πιεστικών συγκυριών» υποστήριξε.

«Κάνουμε υποχωρήσεις όχι μόνο στο ΝΑΤΟ, αλλά και σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής» παραδέχθηκε ο Μάκης Μπαλαούρας, συμπλήρωσε όμως πως «δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στρατηγική».

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «το "κλειδί" για την επίλυση του προσφυγικού βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι στις παρεμβάσεις - ομιλίες του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ τού απάντησε ότι είναι εναντίον της ακραίας λιτότητας, ενώ για το προσφυγικό τού είπε πως «δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη με φράχτες».

Στις περιπολίες του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών περιλαμβάνονται και τα Δωδεκάνησα διευκρίνισε νωρίτερα, μιλώντας στον σταθμό μας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Ηττηθήκαμε, μας στρίμωξαν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει δουλειά στο προσφυγικό"

Μπλόκο Νίκαιας: Διάλογος μόνο επί των 5 αιτημάτων μας

Συζήτηση πάνω στο πλαίσιο των πέντε συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν διατυπώσει 68 μπλόκα από όλη τη χώρα, ζητούν ως «προαπαιτούμενο» οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προκειμένου να συμμετάσχουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, «εφόσον δεν συζητηθούν αυτά τα πέντε αιτήματα δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας "διάλεξης" για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της Κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά». 

Όπως είναι γνωστό η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας, συγκαλεί πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, επισημάνεται ότι στην συνάντηση της Κυριακής καλούνται να πάρουν μέρος όλα τα μπλόκα που συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως καθορίστηκε, μετά από διεξοδική συζήτηση, στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια. 

Και συνεχίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ανακοίνωση: «Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία κλιμάκωσης του αγώνας μας. 

Βρισκόμαστε πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα και συνεχίζουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στην πανελλαδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου στην Νίκαια, το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων που είχε διαμορφωθεί είχε ως ακολούθως:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.


real

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο Νίκαιας: Διάλογος μόνο επί των 5 αιτημάτων μας"

Κουρουμπλής: Τον Σεπτέμβριο είπαμε την αλήθεια, τον Ιανουάριο δώσαμε υποσχέσεις

Στην ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουαρίο έδωσε υποσχέσεις και ότι την αλήθεια την είπε τον Σεπτέμβριο προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Το Γενάρη η κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις, οι εκλογές του Σεπτεμβρίου αγνοούνται; Το Σεπτέμβριο είπαμε την αλήθεια, για πρώτη φορά ένα κόμμα αυτό που έλεγχε προεκλογικά καλείται να το εφαρμόσει» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Γι' αυτό και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν... υπομονή δηλώνοντας ότι «ακόμα και να ξεχάσω τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση εξελέγη για τέσσερα χρόνια, ας δούμε τι έργο θα παράξει στο τέλος της τετραετίας».

Όσον αφορά το θέμα με το «ξήλωμα» του Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε καμία πρόθεση για τη μετακίνησή του» ενώ κάλυψε τις επιθέσεις του υφισταμένου του Νίκου Τόσα με το επιχείρημα ότι «άνθρωποι είμαστε, σε μια στιγμή πίεσης, έντασης λέγονται διάφορα πράγματα».

«Οι υπουργοί ας κάνουν τέτοια λάθη, αν υποθέσουμε ότι ήταν λάθος» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Τον Σεπτέμβριο είπαμε την αλήθεια, τον Ιανουάριο δώσαμε υποσχέσεις"

Το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση Τσίπρα - αγροτών

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και ήδη οι περισσότερες έχουν ανταποκριθεί θετικά.

«Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν του εκπροσώπους τους», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοικτός.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση Τσίπρα - αγροτών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news