facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες προειδοποιούν: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί»

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες οι οποίοι από αύριο, Σάββατο, θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς των εθνικών οδών στα σημεία των μπλόκων, των τελωνείων στη Βόρεια Ελλάδα, των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.

Μάλιστα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωση με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή σήμερα, μετά από επερώτηση του ΚΚΕ για τα αγροτικά προβλήματα, στην οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί τους και θα κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης τους.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες τονίζουν πως από την συζήτηση αποκαλύφθηκε ποιός είναι ο αντίπαλος της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς ότι «ο θλιβερός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των άλλων κόμματων που συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, την ΚΑΠ της ΕΕ».

Παράλληλα, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που έχουν συγκαλέσει για την Κυριακή στις 12 μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν περεταίρω την αγωνιστική του δράση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναδείχτηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επίμονη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας».

Οι αγρότες επισημαίνουν:

1. Η πρότασή μας για αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ περιλαμβάνει και τις επιδοτήσεις. Είναι αυτό που χρειάζεται μια αγροτική οικογένεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και να μείνει και κάτι, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα μέσα και τα εφόδια για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Θυμίζουμε στον υπουργό, ότι το ίδιο αίτημα δίκαια διεκδικούν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, όλα τα λαϊκά στρώματα με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους. Κι ότι ζητάμε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης που απέφυγε όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πάρει θέση.

2. Η κυβέρνηση, σκόπιμα βγάζει έξω από τη φορολόγηση τις επιδοτήσεις που παίρνουν το 20% των αγροτών, οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Αυτούς εξυπηρετεί το αφορολόγητο των επιδοτήσεων. Το ότι σήμερα συμφώνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Απόστολου «1 στους 200 έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ» σημαίνει ότι αναγνωρίζει έστω κι έτσι τη σκληρή πραγματικότητα για τη φτώχεια που μεγαλώνει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά κυρίως ότι και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να συνηθίσουμε να ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας κι όχι να διεκδικούμε καλύτερη ζωή.

3. Έκρυψε σκόπιμα ότι το αγροτικό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε άνοδο 12,1% το 2015, συνεχώς μειώνεται, αλλά στην όποια «άνοδο» «τσουβαλιάζουν» τα κέρδη των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών, με τη χασούρα των φτωχομεσαίων, που είχαν 50% μείωση στα χρόνια της κρίσης. Αυξημένα είναι τα κέρδη των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που υπολογίζονται κι αυτά στη συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής.

4. Η κυβέρνηση ήταν αφοπλιστική για το μητρώο αγροτών και το κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αφού δήλωσε ότι θέλει να παραμείνουν στην αγροτική παράγωγη μόνο 275.000 αγρότες από τους 900.000 που όπως είπε έχουν αγροτικό εισόδημα. Τι σημαίνει στην πράξη;
Ότι επαληθευόμαστε όταν λέμε ότι η πολιτική αυτή επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφων. Επιδιώκουν να πετάξουν από την αγροτική παραγωγή πάνω από 500.000 μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες που η γη τους θα συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Το ίδιο εξυπηρετεί και η ενίσχυση των «ομάδων παραγωγών».

5. Τα διάφορα «δισ.» της ΚΑΠ που αν φύγουμε από την ΕΕ δήθεν θα χάσουμε, ξέρει καλά ότι δεν τα παίρνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά οι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και είναι ουσιαστικά το «τυράκι στη φάκα» για να αποδεχτούμε και να μην αντισταθούμε στο ξεκλήρισμα μας.

6. Τα στοιχειά που παρουσιαστήκαν στην Βουλή αποκάλυψαν ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών έχει τεράστια μείωση και ότι 2 στους 3 αγρότες είναι κάτω από το όριο φτώχειας.

7. Η κάρτα αγροτών για τις συναλλαγές μας είναι ένα ακόμη βήμα στην εξαθλίωσή μας, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κατάσχεσης του όποιου εισοδήματος και ενίσχυσης.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

Εικοσιτετράωρο «μπλακ-άουτ» στα Τέμπη

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται και σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών τις οποίες δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσουν τις επόμενες ώρες.



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αγρότες προειδοποιούν: Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί»"

Μαξίμου: Αυτές είναι οι 4 χώρες που θέλουν να μας διώξουν από τη Σένγκεν

“Παρά το βάρος μιας μακρόχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ζήτημα του προσφυγικού και είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει χαράξει η Ευρώπη για το προσφυγικό”, διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι, που παράλληλα αφήνουν αιχμές για τη στάση άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως σημειώνουν, η επιτυχής άσκηση της πολιτικής αυτής, απαιτεί αντίστοιχους ρυθμούς υλοποίησης και από τα άλλα μέρη. Σήμερα, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται στο 0,17% της υλοποίησής του. Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν έχει ξεκινήσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συμφωνίες επανεισδοχής, για τους πρόσφυγες που δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η Ελλάδα έχει υπογραμμίσει ότι στην φάση αυτή, η Ευρώπη μόνο ενωμένη σε μια κοινή πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπισμού μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα. Το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών (blame game) δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Επιτυχία μπορεί να είναι μόνο η υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων από όλες τις πλευρές. Η θέση αυτή, έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κρατών – μελών της ΕΕ και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την κοινή δέσμευση της ΕΕ στο προσφυγικό. μια σειρά από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία), προσπαθούν να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Η πολιτική αυτή σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

– Την προσπάθεια να κλείσουν στα σύνορα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες κατά παράβαση των ανθρωπιστικών αρχών και των αρχών αλληλεγγύης που έχουν συνυπογράψει στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
– Την άσκηση απαράδεκτων πιέσεων προς την Ελλάδα να αποστεί από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να σταματήσει τις διασώσεις προσφύγων στον θαλάσσιο χώρο.
– Την άσκηση πίεσης προς την ΕΕ να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας.
– Την κατάθεση «ιδεών» άσχετων με οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού και αδιανόητων για το ευρωπαϊκό αξιακό πλαίσιο.

Οι προτάσεις αυτές:
– Ενσωματώνουν μια απαράδεκτη ακροδεξιά ξενοφοβική ρητορική, πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα.
– Αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
– Διασπούν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα.

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι σε μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν είναι ακόμα η απαιτούμενη. Μια πιο αποφασιστική απάντηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι αυτή τη στιγμή αναγκαία, προκειμένου η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τον τρόπο που έχει αποφασίσει», αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Ούτε οι προσφυγικές ροές μπορούν να ανακοπούν, ούτε το προσφυγικό μπορεί να αντιμετωπιστεί με φράχτες, κλειστά σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η αποφασιστική υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων και της συμφωνίας με την Τουρκία είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ανθρωπιστική και αλληλέγγυα διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Η χώρα μας πρωτοστατεί στον αγώνα να υλοποιηθεί μια πολιτική αντίστοιχη με το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης και να αποτραπεί ο κατακερματισμός του ευρωπαϊκού χώρου και η ακροδεξιά οπισθοδρόμηση, καταλήγουν από το Μαξίμου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Αυτές είναι οι 4 χώρες που θέλουν να μας διώξουν από τη Σένγκεν"

Ντομπρόβσκις: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στην Αθήνα, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις τις συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποι των θεσμών και οι ελληνικές αρχές αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι παρά το γεγονός πως υπάρχει σημαντική πρόοδος μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή ο κ. Ντομπρόβσκις είπε πως σημειώνεται πρόοδος σε όλα τα «σχετικά σημεία» και ανέφερε πως συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

«Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, ωστόσο, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», είπε, τονίζοντας πως χρειάζεται ακόμη να γίνει κι άλλη δουλειά.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα, αν και τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν να εργάζονται όλη την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει ακόμα και το εάν οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν τελικά στις 15 Φεβρουαρίου ή θα υπάρξει και πάλι καθυστέρηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντομπρόβσκις: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στην Αθήνα, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά"

Επεκτείνεται η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε όλη την Ελλάδα

Επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Επιπλέον 28 δήμοι έχουν προστεθεί στους 14 δήμους που είχαν ενταχθεί αρχικά στον θεσμό των ΚΕΠ Υγείας μέσω ΕΣΠΑ. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιφερειακής συνάντησης εργασίας του ΕΔΔΥΠΠΥ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

«Στόχος μας είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται λήψεις αποφάσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση πήρε την πρωτοβουλία με τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη υπαρκτά. Θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον οι εθνικοί πόροι ή δεν υπάρχουν ή δεν γνωρίζουν πώς να τους διαχειριστούν. Το Δίκτυο αναλαμβάνει κάθε δυνατή δράση για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ–ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Στη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας αναφέρθηκε και ο γενικός διευθυντής του Δικτύου, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι να συμβάλουν στον έλεγχο της υγείας φαινομενικά υγιών πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του ΠΟΥ για επτά θανάσιμα νοσήματα (καρκίνου προστάτη, μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, μελανώματος, ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων).

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεκτείνεται η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε όλη την Ελλάδα"

Επιστρέφονται φόροι μεταβίβασης ακινήτων

Τροποποιητικές δηλώσεις για την επιστροφή φόρου καλούνται να υποβάλλουν όσοι είχαν φορολογηθεί με βάση τις παλαιές, υψηλότερες, αντικειμενικές τιμές των ακινήτων (από 21 Μαΐου και μετά) για υποθέσεις κληρονομιών, γονικών παροχών, μεταβιβάσεων και δωρεών ακινήτων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ορίζεται χρονοδιάγραμμα 90 ημερών για την επιστροφή του υψηλότερου φόρου, αφού προηγηθούν συμψηφισμοί με άλλες οφειλές του φορολογούμενου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών, με βάση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προχώρησε σε μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με αναδρομική ισχύ από 21.5.2015 γεγονός που θα επιφέρει μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι:

«Μετά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον υπόχρεο σε φόρο, με την οποία θα συνυποβάλλονται και τα έντυπα υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, η ΔΟΥ υποχρεούται να προβεί σε έκδοση πράξης διορθωτικού ή διοικητικού προσδιορισμού του φόρου.

Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης και εφόσον ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφής φόρου, η Φορολογική Διοίκηση, αφού συμψηφίσει τους οφειλόμενους από το φορολογούμενο φόρους με το προς επιστροφή ποσό, προβαίνει στην επιστροφή της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς μέσα σε προθεσμία 90 ημερών».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφονται φόροι μεταβίβασης ακινήτων"

Βίντεο: «Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες» λέει ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στην Κω

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ ισχυρίζεται ότι έπεσε ένας δημοσιογράφος από την Κω κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σήμερα στο νησί, λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή Πυλί, όπου βρίσκεται το στρατόπεδο 148.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 300 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο για να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρο καταγραφής προσφύγων στο νησί τους. Εκεί βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούν το χώρο όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και των γκλομπ τους, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο ντόπιος δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που - σύμφωνα με την καταγγελία του - τον ξυλοκόπησαν και τον προσήγαγαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού του κατάσχεσαν κινητό και κάμερα.

«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του. Σε δηλώσεις του περιέγραψε αναλυτικά τα όσα έζησε, από τον στιγμή του ξυλοδαρμού του μέχρι την σύλληψή του και την προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα. Όπως τονίζει, τον είχαν βάλει κάτω 15 άτομα των ΜΑΤ και τον χτυπούσαν και του έβριζαν την μάνα και τον πατέρα του.

«Έκαναν ένα "ντου" στον κόσμο που ήταν έξω, με είδαν ότι τραβάω και μου είπαν "τραβάς ρε;" Με τραβούσανε, μου πατούσανε το πόδι και με είχαν στο έδαφος.. Μου πήραν την κάμερα και το κινητό. Ήταν μόνο αστυνομικοί των Ματ και όχι από τους αστυνομικούς εδώ. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι πετούσα πέτρες όμως εγώ τραβουσα βίντεο. Δεν μπορούσα με το ένα χέρι να πετάω και με το άλλο να τραβάω αλλά και πάλι δεν θα άφηνα τη δουλειά μου», είπε ο κ. Λιοδάκης στο protothema.gr. 

protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: «Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες» λέει ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στην Κω"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι - Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Αμετακίνητοι οι δικηγόροι, καθώς αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους ενάντια στο σχέδιο Κατρούγκαλου.

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την παράταση της Πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως την 15η Φεβρουαρίου 2015.

Παράλληλα, όλοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την άρνησή τους για συμμετοχή σε διάλογο με την Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι - Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου "

Τσακαλώτος: Έχουμε βασική συμφωνία σε φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικό

«Έχουμε βασική συμφωνία στο φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. «Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα σημεία για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόσο στον φόρο εισοδήματος όσο και στο ασφαλιστικό υπήρξε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική τους.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, όλες οι πλευρές κατανοούν πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών και πρόσθεσε: «Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο».

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν. «Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα επιστρέψουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία φάση», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. «Και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά παραμένει ως ορόσημο η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο τέλος Φεβρουαρίου».

«Το καλό είναι ότι και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό έχουμε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική. Στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», τόνισε.

«Καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε. Αν με ρωτούσατε - είπε- «είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα». Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιονομικά είπε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και για αυτά.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Έχουμε βασική συμφωνία σε φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικό"

Στην Άγκυρα τη Δευτέρα η Μέρκελ για το προσφυγικό

Στην Άγκυρα μεταβαίνει τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενδεχομένως και με τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται ασφαλώς η προσφυγική κρίση, αλλά θα συζητηθούν και άλλα θέματα.
«Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω το Σχέδιο Δράσης Ε.Ε. - Τουρκίας. Ήδη και οι δυο πλευρές έχουν εφαρμόσει μέρος της συμφωνίας. Θα τεθούν τα ζητήματα του πώς μπορούμε να περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση και να την μετατρέψουμε σε νόμιμη, πώς θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και με ποια προγράμματα μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τους Σύρους που βρίσκονται στη χώρα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Άγκυρα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, σημείωσε ότι μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ακόμη υπάρχουν οι διακινητές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άρα είναι προφανές ότι «μένει ακόμη να γίνει δουλειά».

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν διαθέτει κάποια σχετική πληροφορία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Άγκυρα τη Δευτέρα η Μέρκελ για το προσφυγικό"

Μόνο με σωματικό έλεγχο θα περνούν πεζοί μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου

Μόνο μετά από σωματικό έλεγχο θα μπορούν να περνούν πεζοί από την οδό Ηρώδου του Αττικού, όπως αποφάσισε η Αστυνομία, μετά από δύο περιστατικά διαμαρτυρίας που σημειώθηκαν σε διάστημα τριών ωρών σήμερα Παρασκευή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι αυξημένα για πορείες και για συγκεντρώσεις, ενώ δεν θα περνάει κανένας πεζός χωρίς να έχει προηγηθεί σωματικός έλεγχος από ένα σημείο και μετά, δηλαδή πριν το Μέγαρο Μαξίμου.

Τις νύχτες, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα, και εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης τις διέλευσης των αυτοκινήτων από τις 22:00 έως τις 6:00 τα ξημερώματα.

Τα δύο περιστατικά που προκάλεσαν την αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας έλαβαν χώρα το πρωί, όταν αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, στάθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και έβγαλαν μέσα από τις στολές τους πάνινα πανό με συνθήματα. Λίγο αργότερα, τρεις γυναίκες επιχείρησαν επίσης να σηκώσουν πανό διαμαρτυρίας.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο με σωματικό έλεγχο θα περνούν πεζοί μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου "

Ηλικιωμένος πυροβόλησε υπάλληλο του ΚΕΠ

Πυροβολισμοί έπεσαν μέσα στο ΚΕΠ Γερακίου Λακωνίας όταν 82χρονος, λίγο μετά τις 14:00 πυροβόλησε με περίστροφο τρεις φορές 43χρονη υπάλληλο του ΚΕΠ τραυματίζοντας την στο χέρι και στο πόδι.

Δύο άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο, ειδοποίησαν την αστυνομία και ύστερα συνελήφθη. Η υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γερακίου για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και ύστερα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον ηλικιωμένο σε αυτή την πράξη είναι άγνωστοι. Στο Γεράκι μεταβαίνει εισαγγελέας για έρευνες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλικιωμένος πυροβόλησε υπάλληλο του ΚΕΠ"

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στον φράχτη της Ειδομένης το Σάββατο

Πανελλαδική κινητοποίηση «ενάντια στο φράχτη της Ειδομένης και στην Ευρώπη - φρούριο» διοργανώνει το Σάββατο το Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσεων ενάντια στα σύνορα.

«Πάγια θέση των κρατούντων είναι ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν υγειονομική απειλή- κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε- και συμβάλλουν στην πολιτιστική και πληθυσμιακή αλλοίωση των χωρών υποδοχής» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος του Συντονιστικού Γρηγόρης Τσιλιμαντός.

Πρόσθεσε δε, ότι ο φράχτης στον Έβρο ήταν ο πρώτος που στήθηκε στην Ευρώπη, οδηγώντας σε εκατοντάδες θανάτους στο Αιγαίο.

«Υπέθεσαν ότι ο φράχτης θα λειτουργούσε αποτρεπτικά αλλά, αντίθετα, οι άνθρωποι που αποφασίζουν να φύγουν από τις χώρες τους, ρισκάρουν ακόμα και με τον θάνατο» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ, αναφερόμενος στα hotspots, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Το κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση είναι στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στο άγαλμα Βενιζέλου από όπου θα γίνει, με λεωφορεία, η αναχώρηση για την Ειδομένη.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στον φράχτη της Ειδομένης το Σάββατο"

ΑΝΕΛ: Τα κανάλια που χρωστούν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις άδειες

Τα κανάλια που χρωστούν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προτείνουν οι ΑΝΕΛ.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη λιμνάζουσα κατάσταση που παραμένει άλυτη εδώ και χρόνια, εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, ασκούμε βέτο απαγόρευσης συμμετοχής στο διαγωνισμό έκδοσης νέων τηλεοπτικών αδειών σε όποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού δεν έχει ξεπληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο: πρόστιμα ΕΣΡ, φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων, φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος.

«Είναι το λιγότερο σκανδαλώδες να ακούγονται ανεξόφλητα ποσά ύψους 14 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΕΣΡ από το 2010 έως σήμερα ενώ κυνηγάμε αντίστοιχα μικροπωλητές όπως πρόσφατα τη γιαγιά για 500 ευρώ και μπλοκάρουμε λογαριασμούς πολιτών με πολύ μικρότερα χρέη προς το δημόσιο», σημείωσε.

«Δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, ούτε να υπάρχουν πολίτες που χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, σε εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και δέχονται τις συνέπειες και σε εκείνους που ενώ, μπορούν και οφείλουν να πληρώσουν δεν το πράττουν επί χρόνια λόγω της προστασίας που λαμβάνουν».

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση που του έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που του απεύθυνε στη Βουλή. Όπως έκανε γνωστό ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τα κανάλια μόνο από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και δεν έχουν πληρώσει, χρωστούν στο Δημόσιο περίπου 34 εκατ. ευρώ.


tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΕΛ: Τα κανάλια που χρωστούν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις άδειες"

Θερμό επεισόδιο έξω από το Μαξίμου - Κλειστή για πεζούς η Ηρώδου Αττικού

Συναγερμός σήμανε στην ασφάλεια του Μαξίμου όταν τρείς γυναίκες πήγαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό. Την ίδια ώρα μέσα ήταν ο πρωθυπουργός.

Οι τρεις γυναίκες αιφνιδίασαν την φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και μόλις οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι συνέβαινε τις απομάκρυναν και δεν τις άφησαν να ανοίξουν το πανό. Οι διαδηλώτριες νωρίτερα ήταν έξω από την Βουλή και διαμαρτύρονταν μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει αυστηρός έλεγχος για όσους θέλουν να διασχίσουν την Ηρώδου Αττικού. Είχαν προηγηθεί ειρηνικές διαμαρτυρίες από αστυνομικούς και αφαλισμένους του ΝΑΤ

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Θερμό επεισόδιο έξω από το Μαξίμου - Κλειστή για πεζούς η Ηρώδου Αττικού"

Επεισόδια με τα ΜΑΤ στην Κω - Κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στο νησί

Επεισόδια με διμοιρίες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το μεσημέρι στο παλιό στρατόπεδο στο Πυλί της Κω, όπου ομάδα κατοίκων του νησιού έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και να ματαιώσει τις εργασίες που ξεκίνησαν για την κατασκευή hotspot στο νησί.

Οι διαμαρτυρόμενοι δέχτηκαν την επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και χημικά και, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, δύο εξ' αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα, ενώ μετά από τα επεισόδια επικρατεί κλίμα μεγάλης αναταραχής.








skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με τα ΜΑΤ στην Κω - Κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στο νησί "

Deutsche Welle: «Ο Τσίπρας συναντά την οργή του λαού»

Η γενική απεργία στην Ελλάδα κάνει αισθητή την παρουσία της στα δημοσιεύματα του γερμανόφωνου τύπου. Κυρίαρχη είναι η επισήμανση ότι η οργή των πολιτών στρέφεται σταδιακά εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού.
Η χθεσινή γενική απεργία στην Ελλάδα κάνει τον γύρο του γερμανόφωνου τύπου. Με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και ρεπορτάζ μεταφέρεται ένα κλίμα έντασης και κοινωνικής αντίδρασης απέναντι στα νέα μέτρα που επιχειρεί να ψηφίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος χρηματοδότησης.
«Το ‘σοκ των συντάξεων' ξεσηκώνει τα πνεύματα ολοένα περισσότερο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα κατά των σχεδίων της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να σφίξει κι άλλο τη βίδα των φόρων», γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, που κάνει λόγο για «μαζική εξέγερση στην Ελλάδα», σχολιάζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «συναντά την οργή του λαού».
Για «οργισμένη στασιμότητα» εξαιτίας της γενικής απεργίας στην Ελλάδα κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung. Όπως σημειώνει, «εργαζόμενοι και εργοδότες καταγγέλλουν ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Τσίπρα θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους. Για τους διεθνείς χρηματοδότες το πακέτο δεν είναι αρκετά προχωρημένο. Ο πρωθυπουργός στέκεται ανάμεσα στα δύο μέτωπα», παρατηρεί η ελβετική εφημερίδα. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο νεαρός πολιτικός, που αρέσκεται να ρισκάρει, να προκαλέσει εκ νέου πρόωρες εκλογές».
«Αλέξης Τσίπρας, ο νέος εχθρός των Ελλήνων»
«Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται σε δύσκολη θέση»
«Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται σε δύσκολη θέση»
«Η γενική απεργία προκαλεί παράλυση στην Ελλάδα», παρατηρεί στον τίτλο ανταπόκρισής της από την Αθήνα η ηλεκτρονική έκδοση τηςStuttgarter Nachrichten. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «οι Έλληνες αντιστέκονται στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με τη μαζικότερη δράση διαμαρτυρίας εδώ και χρόνια. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται σε δύσκολη θέση, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για νέες εκλογές». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν στην Αθήνα υποθέσεις ότι ο Τσίπρας ενδέχεται να αναζητήσει τη σωτηρία του σε νέες εκλογές. Ωστόσο, για μια τέτοια φυγή προς τα εμπρός είναι ίσως ήδη πολύ αργά: στις δημοσκοπήσεις προηγούνται οι αντιπολιτευόμενοι συντηρητικοί», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
«Αλέξης Τσίπρας, ο νέος εχθρός της Ελλάδας». Με αυτόν τον τίτλο επιγράφει η εφημερίδα Die Welt εκτενές δημοσίευμα για τις ευρύτατες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της: «Εκπαιδευτικοί, οδηγοί ταξί, νομικοί: η Ελλάδα είναι ενωμένη στη διαμαρτυρία εναντίον του νέου πακέτου λιτότητας δισεκατομμυρίων». Η εφημερίδα του Βερολίνου σχολιάζει ότι «δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι τώρα ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φαύλο κύκλο και η ανεργία, ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους, παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «αθετημένες υποσχέσεις του Τσίπρα», αναπαράγοντας και αυτή το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.
dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Deutsche Welle: «Ο Τσίπρας συναντά την οργή του λαού»"

Πορεία ενστόλων: Στη "μάχη" κι ένας... γάιδαρος! - "Κύριοι η γαϊδουρινή μας υπομονή έχει τελειώσει"!

Η πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ανταπόκριση στο κάλεσμα να είναι δυναμική. Εκτός όμως από τους ένστολους, στην πορεία συμμετέχει κι ένας συμπαθέστατος... γάιδαρος! Συνελήφθη ο άνθρωπος που τον μετέφερε στο κέντρο για τροχαία παράβαση!

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Μπροστά από την Παλαιά Βουλή συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.000 ένστολοι, αντιδρώντας φυσικά για την... πλέον "καυτή πατάτα" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δεν είναι άλλη από το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Στην συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΕυρωπαΪκής Ένωσης.

Στα... ευτράπελα της σημερινής διαδήλωσης, εκτός από τις όμορφες αστυνομικίνες που μαγνήτισαν τα βλέμματα, μπορεί να μπει και ο γάιδαρος!

Πυροσβέστες έφτασαν στην οδό Ακαδημίας έχοντας μαζί τους τον γάιδαρο, στον οποίο μάλιστα είχαν κολλήσει και μία εικόνα. Απεικονίζονται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Τόσκας.

Το... αναμενόμενο μήνυμα ανέφερε: "Κύριοι η γαϊδουρινή μας υπομονή έχει τελειώσει"!



Η πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ανταπόκριση στο κάλεσμα να είναι δυναμική. Εκτός όμως από τους ένστολους, στην πορεία συμμετέχει κι ένας συμπαθέστατος... γάιδαρος! Συνελήφθη ο άνθρωπος που τον μετέφερε στο κέντρο για τροχαία παράβαση!
Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Μπροστά από την Παλαιά Βουλή συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.000 ένστολοι, αντιδρώντας φυσικά για την... πλέον "καυτή πατάτα" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δεν είναι άλλη από το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Click4more: "Σώζουμε ζωές μην πνίγετε τις δικές μας"! Βροντερό παρών από χιλιάδες ένστολους ενάντια στο ασφαλιστικό!
Στην συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΕυρωπαΪκής Ένωσης.

Στα... ευτράπελα της σημερινής διαδήλωσης, εκτός από τις όμορφες αστυνομικίνες που μαγνήτισαν τα βλέμματα, μπορεί να μπει και ο γάιδαρος!

Πυροσβέστες έφτασαν στην οδό Ακαδημίας έχοντας μαζί τους τον γάιδαρο, στον οποίο μάλιστα είχαν κολλήσει και μία εικόνα. Απεικονίζονται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Τόσκας.

Το... αναμενόμενο μήνυμα ανέφερε: "Κύριοι η γαϊδουρινή μας υπομονή έχει τελειώσει"!

Δείτε τις εικόνες:















Όπως είναι λογικό, στο σημείο δημιουργήθηκε κυκξλοφοριακό κομφούζιο, ενώ ο γάιδαρος μεταφέρθηκε έξω από τη Βουλή!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία ενστόλων: Στη "μάχη" κι ένας... γάιδαρος! - "Κύριοι η γαϊδουρινή μας υπομονή έχει τελειώσει"!"

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα

Να σπεύσουν να εμβολιαστούν έστω και τώρα για τη γρίπη προτρέπει όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, εκτιμώντας ότι η εξασθένηση του φαινομένου θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν διότι γρίπη και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα έχουμε και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου», επισήμανε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε γνωστό ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ -σύμφωνα με στοιχεία- ανακοίνωσε μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.
«Έχουμε χάσει 44 περιστατικά και φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα απ' ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, δηλαδή την 5η εβδομάδα του αντιστοίχου έτους, του 2015» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση, αλλά ξεκαθάρισε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η ανάρτηση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την πρόσληψη 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών - τριών όλων των κατηγοριών, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν κλίνες. «Κλίνες υπάρχουν και είναι πλήρως εξοπλισμένες οι μη λειτουργούσες» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μέσα σε 15-20 ημέρες θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την προσθήκη άλλων 50-60 κλινών.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε καταγγελίες που αναφέρουν ότι καρδιοπαθείς νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με ασθενείς με διαπιστωμένη εργαστηριακά γρίπη Η1Ν1, ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όταν η γρίπη είναι σε στάδιο της επώασης δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας. «Και βέβαια μπορεί να υπάρξει αυτή η συνύπαρξη· η ιατρική έχει επιστημονικούς κανόνες, δεν είναι μια επιστήμη φοβική» κατέληξε.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν εκφοβίζουμε την Ελλάδα για το θέμα της βίζας»

«Δεν υπάρχει κάποια προσπάθεια καταναγκασμού ή εκφοβισμού της Ελλάδας, σε σχέση με το πρόγραμμα εξαίρεσης από τη βίζα».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο National Press Center της Ουάσινγκτον.

Ο Κίρμπι δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία του «Politico» ότι o υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε πέντε χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, ότι θα χάσουν την εξαίρεση της βίζας για τους υπηκόους τους που επισκέπτονται ως τουρίστες τις ΗΠΑ, αν δεν αντιμετωπίσουν αποφασιστικά το ζήτημα των πλαστών ή κλεμμένων διαβατηρίων.

Τι είπε ακριβώς: «Όπως γνωρίζετε, μια από τις πλέον βασικές ευθύνες μας είναι η ασφάλεια του αμερικανικού λαού. Το Πρόγραμμα Εξαίρεσης από τη Βίζα εξυπηρετεί έναν σκοπό, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Θα πρέπει να τηρούμε τον νόμο και θα το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Κογκρέσο όσον αφορά στην πραγματική εφαρμογή των συγκεκριμένων σταδίων».

Ο Κίρμπι αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση, έναν ρόλο που παίζει, όπως τόνισε, λόγω της γεωγραφικής της θέσης: «Αναγνωρίζουμε το βάρος που έχει ανατεθεί στην ελληνική ηγεσία και τον ελληνικό λαό εξαιτίας αυτού, το οποίο είναι και ο λόγος που ο υπουργός Εξωτερικών είναι τόσο προσηλωμένος στην προσπάθεια για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, έτσι ώστε οι Σύροι να μη χρειάζεται να εγκαταλείπουν τη χώρα τους, να έχουν σπίτι και μία κυβέρνηση που θα μπορεί να φροντίσει τις ανάγκες τους, έτσι ώστε οι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη να μην επιβαρύνονται».

Όλοι έχουν ευθύνη, συνέχισε, και γι’ αυτό η προσφυγική κρίση ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία που τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες συνεισφορές, που οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να κάνουν» είπε ο εκπρόσωπος. «Προφανώς επιθυμούμε το ίδιο να πράξουν άλλες χώρες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση» κατέληξε.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Δεν εκφοβίζουμε την Ελλάδα για το θέμα της βίζας»"

Κατάργηση ή μείωση της επιδότησης των 28 άγονων αεροπορικών γραμμών προανήγγειλε ο Σπίρτζης

Τις στρεβλώσεις στο σύστημα επιδότησης άγονων αεροπορικών γραμμών που κοστίζουν στα κρατικά ταμεία 45 εκατ. ευρώ παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προαναγγέλλοντας σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση όλων «των ρουσφετιών» - όπως τα χαρακτήρισε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Δημήτρη Σταμάτη (ΝΔ) παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι γραμμές εσωτερικού επιδοτούνται με ποσά διπλάσια ή τριπλάσια από τις τιμές που κοστίζουν ταξίδια προς γνωστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Είπε για παράδειγμα ότι τι εισιτήριο προς Λονδίνο κοστίζει σήμερα από 158 ευρώ έως 213 ευρώ την ώρα που η πτήση Άκτιο – Σητεία επιδοτείται με 547 ευρώ την θέση, Θεσσαλονίκη – Σκύρος με 459 ευρώ, Αλεξανδρούπολη – Σητεία με 465 ευρώ κ.α.

«Είναι το Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, Αθήνα - Ζάκυνθος άγονες γραμμές;» αναρωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης για να σημειώσει ότι «ακόμα και αν πάει άδειο το αεροπλάνο το κράτος πληρώνει όλες τις θέσεις».

Ο υπουργός είπε ότι θα εισαχθούν νέα κριτήρια μεταξύ των οποίων: «η εποχικότητα: Δεν γίνεται σε νησιά να έχουμε το ίδιο αντιστάθμισμα καλοκαιρινούς με χειμερινούς μήνες. Άλλο κριτήριο είναι η επιβατική κίνηση. Επίσης ο διαχωρισμός επιδότησης μόνιμων κατοίκων από επισκέπτες. Χιλιομετρική απόσταση. Εθνική Πολιτική κ.α.»

Ο κ. Σπίρτζης πάντως ξεκαθάρισε ότι οι περιοχές που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια και αποτελούν άγονες γραμμές, όπως Κάλυμνος και Καστελόριζο δεν θα έχουν πρόβλημα ωστόσο «σε άλλες περιπτώσεις ή θα υπάρξουν δραματικές περικοπές ή και κατάργηση».

Δείτε τον πίνακα με τις 28 «άγονες» αεροπορικές γραμμές οι οποίες επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό:



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάργηση ή μείωση της επιδότησης των 28 άγονων αεροπορικών γραμμών προανήγγειλε ο Σπίρτζης"

Αλεξιάδης: Σχεδόν 34 εκατ. ευρώ χρωστούν τα κανάλια μόνο από απλήρωτα πρόστιμα

Σχεδόν 34 εκατ. ευρώ χρωστούν τα κανάλια μόνο από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και δεν έχουν πληρώσει, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

«Ζητήσαμε από το TAXIS τα στοιχεία. Δυστυχώς από το 2010 έως το 2016 έχουμε 794 πρόστιμα και συνολικό βεβαιωθέν ποσό 23.332.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 9.391.000 ευρώ - δηλαδή χρωστούν πρόστιμα 13.981.000 ευρώ», είπε συγκεκριμένα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι «από φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων – που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής ΜΜΕ και κυβερνήσεων – το 2015 πλήρωσαν 19.228.000 ευρώ και οφείλουν 20.071.000 ευρώ. Συνολικά την περίοδο 2010 - 2015 από φόρους σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και πρόστιμα του ΕΣΡ έχουν εισπραχθεί 28.588.000 και τα κανάλια οφείλουν 34.052.000 ευρώ».

«Αυτό το καθεστώς θα τελειώσει. Θα πληρώσουν όλοι και ειδικά αυτοί που κάθε βράδυ και κάθε Κυριακή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και αφιερώνουν πολλές ώρες για τα πόσα χρωστά ο κόσμος και οι ίδιοι δεν λένε τι οφειλές έχουν», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Σχεδόν 34 εκατ. ευρώ χρωστούν τα κανάλια μόνο από απλήρωτα πρόστιμα"

Ενστολοι σήκωσαν πανό στο Μαξίμου - Ποια μηνύματα έστειλαν

Αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν, αιφνιδιαστικά, νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κρατώντας πανό με διάφορα μηνύματα που είχαν για αποδέκτη τον πρωθυπουργό.  

Ενα από αυτά έγραφε «Αλέξη, μην σκοτώνεις το λαό σου», ενώ ένα άλλο: «Πενταμελής οικογένεια, όλοι άνεργοι».  «Χήρες και ορφανά των πεσόντων άνευ σύνταξης. Γιατί;;» το περιεχόμενο ενός άλλου.
  


«Ήμασταν 10 αστυνομικοί και κρύψαμε τα πλακάτ μέσα στις στολές μας», είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega. 

Οι αστυνομικοί που φρουρούν το Μέγαρο Μαξίμου απώθησαν τους συναδέλφους τους που ήταν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.



Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών και πυροσβεστών για το Ασφαλιστικό, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.


real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενστολοι σήκωσαν πανό στο Μαξίμου - Ποια μηνύματα έστειλαν"

Κλειστή για ένα 6ωρο η έξοδος της Αττικής οδού προς Πειραιά

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου θα παραμείνει η έξοδος της Αττικής Οδού στον κόμβο Μεταμόρφωσης (κόμβος 8), στην κατεύθυνση από Αεροδρόμιο προς Πειραιά.

Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Πειραιά ερχόμενοι από την κατεύθυνση του Αεροδρομίου, θα εξέρχονται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στην κατεύθυνση προς Λαμία και στην αμέσως επόμενη έξοδο της Εθνικής Οδού (έξοδος προς «Πάρνηθα» στη Λ. Τατοΐου) θα κάνουν αναστροφή και θα επανεισέρχονται στην Εθνική Οδό προς Πειραιά.

Προς διευκόλυνση των οδηγών, οι Αττικές Διαδρομές θα εγκαταστήσουν κατευθυντήρια σήμανση στην παράκαμψη. Επιπλέον οι οδηγοί θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, το 1024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real


Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή για ένα 6ωρο η έξοδος της Αττικής οδού προς Πειραιά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news