facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Αλλαγές και στη φορολογία απαιτεί τώρα το Κουαρτέτο

Τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για το νέο Κωδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δηλαδή, θα έχουν αύριο οι επικεφαλής των θεσμών, καθώς όπως φαίνεται προστέθηκε και αυτό στη λίστα με τα τρέχοντα προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ανοίξει όλοι τα χαρτιά τους για το δημοσιονομικό (όπου πλέον εντάσσεται και το φορολογικό) αλλά και για το ασφαλιστικό.

Όπως ανέφεραν πηγές μέσα από τη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια "Δόθηκαν τρία κείμενα. Για τους μεγάλους οφειλέτες, που χρωστούν πολλά σε τράπεζες και Δημόσιο, για τις αλλαγές στο νόμο Δένδια που αφορούν στα επιχειρηματικά δάνεια και για τους μικρομεσαίους και τα στεγαστικά που θα υπάρχουν εξαιρέσεις από την πώληση σε hedge funds.

"Μέχρι αύριο θα έχουμε την πρότασή μας για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιώργου Σταθάκη και του κ. Χουλιαράκη με το κουαρτέτο ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, με την σκυτάλη να παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Η κρίσιμη συζήτηση για το Ασφαλιστικό απασχόλησε ηδη τα τεχνικά κλιμάκια που ζήτησαν στοιχεία για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών σε συνάρτηση και με το Ασφαλιστικό, ενώ αύριο το πρωί στις 11 οι θεσμοί θα δούν τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ωστόσο τη θέση του πήρε ο υπουργός Εργασίας.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας προβλέπει επίσης συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με εκπροσώπους της Τραπέζης της Ελλάδος και με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στις 5 μ.μ. με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές και στη φορολογία απαιτεί τώρα το Κουαρτέτο"

Νέες μειώσεις στις συντάξεις και φόρο 50% στα υψηλά εισοδήματα ζητεί το κουαρτέτο

Νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις αλλά και φόρο έως και 50% για τα υψηλά εισοδήματα φαίνεται πως ζητεί το κουαρτέτο των θεσμών από το οικονομικό επιτελείο της κυβένρησης, όπως προέκυψε μετά την πρώτη τους συνάντηση, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος.

Για το ασφαλιστικό, από την κυβέρνηση επιμένουν οτι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση συντάξεων και αναφέρουν οτι έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σενάρια, τα οποία, αν χρειαστεί θα παρουσιαστούν.

Για τα φορολογικά, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει αύριο την πρόταση της.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν παράταση της προστασίας για τα δάνεια πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά και μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει με την ψήφιση διάταξης που θα παρατείνει το καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης «κόκκινων» δανείων.

Την Τρίτη στις 11.00 έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τον υπουργό εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, για τις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση με τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ στις 19.00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Γ. Σταθάκη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες μειώσεις στις συντάξεις και φόρο 50% στα υψηλά εισοδήματα ζητεί το κουαρτέτο"

Μέσω Βουλής ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία

Μέσω της Βουλής και συγκεκριμένα της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα προχωρήσει ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία. Ο διάλογος διεξάγεται μετ’ εμποδίων, λόγω των αντιδράσεων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών.

Όπως ανακοίνωσε ο  πρόεδρος της Επιτροπής Κ.Γαβρόγλου, η Βουλή εγκαινιάζει σειρά συζητήσεων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με στόχο «να καταγραφούν απόψεις ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου φάσματος εμπλεκόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων με τα θέματα της εκπαίδευσης».
Η πρώτη φάση των συζητήσεων αυτών προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος.
Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου, ο οποίος έχει συζητηθεί με τα αρμόδια στελέχη των Κ.Ο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, περιλαμβάνοντα τα εξής:
  • Τρίτη 9 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με φορείς εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).
  • Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με τα προεδρεία των πρυτάνεων πανεπιστημίων, προέδρων ΤΕΙ και του αντίστοιχου οργάνου των Ερευνητικών Κέντρων, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.
  • Τρίτη 16 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με εμπειρογνώμονες.
  • Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με πρώην υπουργούς Παιδείας (Γ.Αρσένης, Μ.Γιαννάκου, Α.Διαμαντοπούλου).
  • Παρασκευή 4 Μαρτίου: Συνάντηση ενημέρωσης με τους μορφωτικούς ακολούθους των χωρών της ΕΕ.
  • Τρίτη 8 Μαρτίου και Τρίτη 15 Μαρτίου: Δύο συνεδριάσεις παρουσία του Ν.Φίλη, για να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τελικών εισηγήσεων και η σύνταξη του τελικού κειμένου του πρώτου κύκλου συζητήσεων.
Οι συζητήσεις θα μεταδίδενται από το Κανάλι της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσω Βουλής ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία"

Επέκταση των μπλόκων αποφάσισαν οι αγρότες

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατέθεσαν εκπρόσωποι από 12 μπλόκα αγροτών της Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση που είχαν με τους 25 δημάρχους ολόκληρης της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχαν με το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι αγρότες και εκπρόσωποι των μπλόκων, προέβαλαν την απόφασή τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, να επεκτείνουν τους αποκλεισμούς των εθνικών δρόμων, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό και δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα συζητήσουν μαζί της μόνο από μηδενική βάση.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, κάλεσαν τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, να συμπαραταχθούν με τους αγρότες, καθώς όπως σημειώνουν, «όταν πεινάσει ο αγρότης θα πεινάσει ολόκληρη κοινωνία». Οι ίδιοι τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο, αλλά είναι υποχρεωμένοι από τα πράγματα να προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων και να διευρύνουν τους αποκλεισμούς. Μίλησαν για την ακρίβεια που επικρατεί στους συντελεστές παραγωγής και εξέφρασαν απελπισία, καθώς όπως είπαν, «κανένας πλέον δεν μπορεί να προγραμματίσει αν θα σπείρει καθώς τα χρήματα είναι ανύπαρκτα».

Οι δήμαρχοι σε ψήφισμά τους που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, σημειώνουν ότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που ζητούν επίλυση και τονίζουν με έμφαση ότι «αυτά δεν μπορούν να λυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων». Ζητούν «υπευθυνότητα και ρεαλισμό» που θα επιτρέψουν, «να σταθεί όρθια η χώρα μας» και μέτρα που να εξασφαλίζουν «την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών και των άλλων παραγωγικών δυνάμεων».

«Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, όπως επίσης και η πραγματική οικονομία, δεν αντέχουν άλλα μέτρα» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι, και παράλληλα τονίζουν την απόφασή τους να συμμετέχουν μαζί με τους αγρότες, «στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί μαζί με τον επιστημονικό κόσμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες», με στόχο «την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης».
Χαρακτηριστικό είναι, ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση μετείχαν αγρότες από την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα όπου αναπτύσσονται μπλόκα των αγροτών τα οποία συνεχίζουν τους αποκλεισμούς.

Για αύριο προγραμματίζονται δίωροι ή και τρίωροι αποκλεισμοί, σε άλλες περιπτώσεις μόνο το μεσημέρι και σε άλλες μεσημέρι και βράδυ. Σύμφωνα με τους αγρότες, από τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν οι αγρότες στη Βοιωτία τον εθνικό δρόμο στο 110 χλμ στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους 20 χλμ, πριν στον 90ό χιλιόμετρο θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο. Ανάλογοι αποκλεισμοί αποφασίστηκαν και για το βράδυ, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα έναρξής τους.

Στα εφτά μπλόκα της Φθιώτιδας όπου μετέχουν περίπου 700 νέα Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας θα κλείσει σε τουλάχιστον δύο σημεία. Στο 140 χλμ. στο ύψος της Αταλάντης και στο 210 χλμ, στο ύψος της Ανθήλης. Ο πρώτος αποκλεισμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, ο δρόμος θα κλείσει σε δύο σημεία - στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία.

Ακόμα, ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού, θα κλείσει αύριο από τις 12 το μεσημέρι για 2 ώρες, τόσο στην πόλη του Δομοκού όσο και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγου.

Συγχρόνως, αγρότες επαγγελματίες αλλά και επιστημονικοί φορείς προετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Πέμπτης, ενώ στην κινητοποίηση αυτή θα μετέχουν και τα ταξί (από τις 6 π.μ. της Πέμπτης μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής) - έτσι για 24 ώρες στην πόλη Λαμίας και στην ευρύτερη περιοχή δεν θα κυκλοφορούν ούτε ταξί. Παράλληλα οι γιατροί έχουν σταματήσει την συνταγογράφηση από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη.

Να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επέκταση των μπλόκων αποφάσισαν οι αγρότες"

Έως 30 Απριλίου σε ισχύ τα παλιά εισιτήρια του 1,20 ευρώ

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2016 θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια, των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αξίας 1,20 ευρώ, που έχει στην κατοχή του το επιβατικό κοινό, ενώ οι ετήσιες και εξαμηνιαίες κάρτες ΟΑΣΑ, παλαιών τιμών, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ως έχουν μέχρι τη λήξη τους.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις, όπως και ότι καταργείται το «7ήμερο εισιτήριο Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ, αναφέρονται σε διευκρινιστικό σημείωμα των Συγκοινωνιών Αθηνών σημειώνοντας πως μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, για όσους επιβάτες εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, οι Συγκοινωνίες Αθηνών υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό πως παραμένει η μη δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων. Επίσης, εφόσον η μετακίνηση των επιβατών έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στο ίδιο όχημα και για οποιονδήποτε λόγο το χρονικό διάστημα των 90 λεπτών δεν επαρκεί, η χρονική ισχύς επεκτείνεται μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Οι μηνιαίες κάρτες και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα αντίστοιχα μηνιαία κουπόνια διακινούνται και διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και από τον Ο.Α.Σ.Α. και όχι μέσω τρίτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Έως 30 Απριλίου σε ισχύ τα παλιά εισιτήρια του 1,20 ευρώ"

Προς παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια

Παράταση, με διάταξη, για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση και σε κάθε περίπτωση μέχρι να υπάρξει συμφωνία, του ισχύοντος καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια που σχετίζονται με την κύρια κατοικία προανήγγειλαν κυβερνητικές πηγές, ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη (από τις 5 το απόγευμα) η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Το νέο καθεστώς είχε συμφωνηθεί να ισχύσει από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά. Ωστόσο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές επειδή την Παρασκευή θα αποχωρήσουν οι επικεφαλής των θεσμών και θα ξαναγυρίσουν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, εκ των πραγμάτων δεν αναμένεται μέχρι εκείνη την ημερομηνία να υπάρξει συμφωνία για τα δάνεια.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια"

Δήμαρχος Κερατσινίου–Δραπετσώνας: Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα

«Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα» δηλώνει ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για δημιουργία κέντρου προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, τονίζοντας ότι ο δήμος θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στην φιλοξενία των προσφύγων.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι επίκειται δημιουργία κέντρου/στρατοπέδου μετεγκατάστασης/κράτησης προσφύγων στο Σχιστό. Πώς είναι δυνατό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση/ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει γίνει συζήτηση με του Δήμους της περιοχής για την επίτευξη ανθρώπινης μεταχείρισης των προσφύγων; Πώς γίνεται να έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασης και να μην έχει δεήσει κανένας «αρμόδιος» να μας ενημερώσει για το τι πρόκειται να συμβεί σε περιοχή κοντά στην πόλη μας;» διερωτάται ο κ. Βρεττάκος.

Ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι «είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, επειδή είναι πόλεις της προσφυγιάς, έχουν επιδείξει κι εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι επίσης γνωστό ότι η δημοτική αρχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δίνει συνεχείς μάχες ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Είμαστε απολύτως πρόθυμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί στην φιλοξενία των προσφύγων. Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα γκέτο, πολύ περισσότερο αν αυτό θα είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα» διευκρινίζει.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Κερατσινίου–Δραπετσώνας: Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα "

Υπουργείο Εργασίας: Τα ψέματα της ΑΔΕΔΥ για τις μειώσεις στις συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του καταλογίζει «διαδοχικές λαθροχειρίες» στην ΑΔΕΔΥ σχετικά με την παρουσίαση που έκανε για το νέο ασφαλιστικό και τους ισχυρισμούς της πως θα υπάρξουν μειώσεις στις μελλοντικές συντάξεις έως και 35%. «Το ασφαλιστικό ζήτημα είναι εθνικό θέμα και η συζήτηση για παρόμοια θέματα πρέπει να γίνεται με όρους σεβασμού στην αλήθεια», σημειώνει το υπ. Εργασίας και προσθέτει: «Το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ παραβιάζει αυτή την αυτονόητη υποχρέωση».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου «ήθελαν οπωσδήποτε να εμφανίσουν ότι οι νέες συντάξεις που θα εκδοθούν σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις σημερινές και για να το πετύχουν προχώρησαν σε διαδοχικές λαθροχειρίες».

«Λαθροχειρία πρώτη: Η σύγκριση δεν γίνεται με βάση τον ισχύοντα νόμο 3865/2010 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη - Βρούτση), αλλά τον προηγούμενο νόμο 3029/2002 (νόμο Ρέππα). “Δικαιολογία” του συντάκτη του Δελτίου Τύπου: “ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά (sic) να εφαρμοστεί”».

«Λαθροχειρία δεύτερη: Ο νόμος 3865/2010 συνοδεύθηκε από τις διαδοχικές περικοπές, έντεκα τον αριθμό της μνημονιακής περιόδου, οι οποίες αποσιωπώνται, σαν να μην υπήρξαν ποτέ».

«Λαθροχειρία τρίτη: Η βάση υπολογισμού της σύνταξης, οι συντάξιμες αποδοχές, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι ο μέσος μισθός του εργασιακού βίου. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν εξηγούν πώς υπολογίζουν τις συντάξιμες αποδοχές που παραθέτουν στον πίνακά τους.

«Η έσχατη λαθροχειρία τους όμως καταρρίπτεται από μόνη της από το γεγονός ότι εμφανίζουν τη σύνταξη σύμφωνα με το νόμο Ρέππα μεγαλύτερη από το μισθό που έπαιρνε ο δημόσιος υπάλληλος», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Καταλήγοντας το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η κυβέρνηση κατέθεσε έναν νόμο του οποίου οι βασικές αρχές είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη και δηλώνει έτοιμη να συζητήσει με την κοινωνία βελτιώσεις του «με όρους όμως αλήθειας και ειλικρίνειας».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εργασίας: Τα ψέματα της ΑΔΕΔΥ για τις μειώσεις στις συντάξεις"

Άκαρπη και η δεύτερη προσπάθεια για την επιλογή μελών του ΕΣΡ

Για δεύτερη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απέβη άκαρπη καθώς κατά την ψηφοφορία, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 που προβλέπει το σύνταγμα για την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Την εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ υπερψήφισαν τα 12 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν 7 από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη και η δεύτερη προσπάθεια για την επιλογή μελών του ΕΣΡ"

ΕΣΥ: «Ανοχύρωτο» έναντι του καρκίνου - Αύξηση κρουσμάτων λόγω πληθυσμιακής γήρανσης

Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσεται ο καρκίνος, παρά τη μείωση της θνησιμότητας που έχει επιτευχθεί, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ενώ ένας στους τρεις ίσως νοσήσει σε κάποια φάση της ζωής του, η πρόσβαση στη θεραπεία παραμένει προβληματική, επισημαίνουν οι επιστήμονες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2025 τα νέα κρούσματα ετησίως ότι θα έχουν αυξηθεί στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατ. που ήταν το 2012, σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε χρόνο 8,2 εκατ. άτομα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του καρκίνου, με τα 4 εκατ. να πεθαίνουν πρόωρα, δηλαδή σε ηλικίας 20-69 ετών.

Όμως, παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, οι τάσεις θνησιμότητας από τον καρκίνο στην Ευρώπη μειώνονται. Το διάστημα 2011-2016 εκτιμάται ότι η μείωση θα φτάσει στο 7,7% στους άνδρες και το 3,3% στις γυναίκες.

Οι «ανδρικοί» και «γυναικείοι» καρκίνοι στην ΕΕ

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες, αλλά με μειωμένη θνησιμότητα (14,3 θάνατοι/100.000). Όμως, στις γυναίκες 55-79 ετών αναμένονται περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, ενώ τρίτος σε συχνότητα είναι του παχέος εντέρου. Στους άνδρες πρώτος σε συχνότητα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και ακολουθεί του παχέος εντέρου και τρίτος του προστάτη.

Ο καρκίνος του παγκρέατος δείχνει αυξητική τάση στους προβλεπόμενους θανάτους τόσο στις γυναίκες (5,3/100.000), όσο και στους άνδρες (7,9/100.000), ενώ οι καρκίνοι της μήτρας, του στομάχου και οι λευχαιμίες δείχνουν σταθερή πτωτική τάση. Πτώση της θνησιμότητας καταγράφεται την περίοδο 2009-2016 και στην παιδική λευχαιμία (0-14 ετών), η οποία είναι 38% στα αγόρια και 20% στα κορίτσια.

Ο καρκίνος στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο 28.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) εκτιμά ότι ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο θα συνεχίσει να αυξάνεται, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

Στην Ευρώπη των 28 χωρών-μελών, η χώρας μας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα (25%), αλλά λιγότερους από καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Ο καρκίνος είναι υπεύθυνος για το 37,6% των θανάτων στα άτομα άνω των 65 ετών.

«Αυτό θα έχει συνέπειες στη ζήτηση για ογκολογικές υπηρεσίες, όπου θα παρατηρηθεί πρωτόγνωρη αύξηση, ενώ τα κακοήθη νεοπλάσματα θα παραμείνουν κύρια αιτία θανάτου των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα οικονομικά και γεωγραφικά εμπόδια, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν ως συνέπεια τον ανεπαρκή διαγνωστικό έλεγχο και την ελλιπή μακροχρόνια παρακολούθηση των ασθενών μετά τη θεραπεία. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας-θνησιμότητας των καρκινοπαθών και του κόστους που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τον Δρ Γιώργο Πισσάκα, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), παρά το γεγονός ότι πάνω από το 60% των ασθενών θα χρειαστεί ακτινοθεραπεία, το ΕΣΥ υστερεί ποσοτικά και ποιοτικά.

«Ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν 70 τουλάχιστον μηχανήματα ακτινοθεραπείας στη χώρα μας, δυστυχώς στο ΕΣΥ υπάρχουν μόνο 27 και εξ αυτών πάνω από τα μισά είναι τεχνολογικά γερασμένα. Επίσης, τεράστιο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων και αυτό εξηγεί τις μεγάλες αναμονές» υπογράμμισε ο κ. Πισσάκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΕΣΥ δεν εκμεταλλεύθηκε τις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ για ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, λόγω γραφειοκρατίας. Από τα 8 μηχανήματα που είχαν εξαγγελθεί το 2010, σήμερα λειτουργούν μόνον 2, μόλις τοποθετήθηκαν 2 ακόμα, ενώ τα υπόλοιπα 4 δεν έχουν προκηρυχθεί.

«Για κάθε μηχάνημα ακτινοθεραπείας που αποκτάται μέσω ΕΣΠΑ με τη επιστροφή ΦΠΑ (εθνική συμμετοχή 5%) και τα δωρεάν σέρβις προκύπτει όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξης των 600.000 ευρώ ανά μηχάνημα» εξήγησε ο κ. Πισσάκας.

«Θύματα» της έλλειψης προσωπικού είναι τα 7 μηχανήματα που αποφάσισε να δωρίσει το 2014 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς απαιτούνται 42 προσλήψεις (γιατροί, ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι). Η ΕΕΑΟ υποστηρίζει ότι για κάθε δωρεά, εκτός από το μηχάνημα, το κράτος λαμβάνει και τον αναλογούντα ΦΠΑ. «Για τα 7 μηχανήματα θα αποδοθούν στο κράτος τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει αυτές τις προσλήψεις για περίπου 4 χρόνια» τόνισε ο κ. Πισσάκας.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην ιδιωτική Υγεία, όπου τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας, κάνοντας άνιση τη μάχη για τους ασθενείς που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το επιπλέον κόστος που απαιτούν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, παρόλο που ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει στο 100% τις ακτινοθεραπείες, με εξαίρεση την αμοιβή του γιατρού. Όμως, λόγω clawback και rebate, το κόστος αυτό μετακυλίεται στον ασθενή.

Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2), η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με σύνθημα «Μπορούμε-Μπορώ» την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων σε πόλεις που λειτουργούν παραρτήματά της.

Στην Αθήνα, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. μεταξύ άλλων θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού και φρούτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν σπιρομετρήσεις και μαστογραφίες σε ανασφάλιστους πολίτες.

Η ΕΑΕ υπενθυμίζει ότι περίπου το 40% όλων των καρκίνων μπορούν να προληφθούν, ενώ κάποιοι καρκίνοι μπορούν να ανιχνευθούν έγκαιρα και να ιαθούν. «Σχεδόν 30% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε συνήθειες του τρόπου ζωής που μπορούμε να αλλάξουμε. Μόνο το κάπνισμα αναλογεί στο 20% των θανάτων από καρκίνο και στο 70% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα» κατέληξε ο κ. Φιλόπουλος.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΥ: «Ανοχύρωτο» έναντι του καρκίνου - Αύξηση κρουσμάτων λόγω πληθυσμιακής γήρανσης"

Το ΣτΕ επιστρέφει φόρους αποθεματικών στις Τράπεζες

Η αναδρομική, πριν την 1ηΙανουαρίου 2005, φορολόγηση των αποθεματικών των Τραπεζών που προβλέπει ο νόμος 3513/2006 είναι αντισυνταγματική, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας και υποχρεώνει τους προϊστάμενους των Δ.Ο.Υ. να επιστρέψουν στα Τραπεζικά Ιδρύματα τους φόρους που πληρώθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντες πριν το διάστημα αυτό (1.1.2005).

Ειδικότερα, με το νόμο 3513/2006 για την αυτοτελή φορολογία των αποθεματικών, επιβλήθηκε ειδικώς στις ημεδαπές Τραπεζικές Ανώνυμες Εταιρίες και στα εγκατεστημένα στη χώρα μας υποκαταστήματα αλλοδαπών Τραπεζών, φόρος εισοδήματος (με συντελεστές 10% ή 15%) επί των αποθεματικών τους, τα οποία εμφανίζονταν στον τελευταίο πριν από την 1.1.2006 ισολογισμό.

Με άλλα λόγια προβλεπόταν φορολόγηση των αποθεματικών των Τραπεζών που αποκτήθηκαν πριν τη δημοσίευση του νόμου 3513/2006 οικονομικού έτους (δηλαδή, πριν 1ηΙανουαρίου 2015). Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 112/2016 απόφαση του Β΄ Τμήματος (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Νίκος Μαρκουλάκης και εισηγητής η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επίμαχη νομοθετική πρόβλεψη «συνιστά αναδρομική επαχθή μεταβολή του φορολογικού καθεστώτος των εταιρειών».

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται στην απόφαση του ΣτΕ, ότι «η διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3513/2006, καθ’ όσον η θεσπιζομένη με αυτή φορολογική υποχρέωση, εκτείνεται πέραν του προηγουμένου της επιβολής της έτους, καταλαμβάνοντας αποθεματικά που έχουν σχηματισθεί πριν από την 1.1.2006, αντίκειται στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος, και είναι, ως εκ τούτου, μη εφαρμοστέα».
Δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να υπενθυμίσουν ότι το άρθρο 78 του Συντάγματος αναφέρει; «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε».

Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ αφού απέρριψε την αναίρεση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, τον υποχρέωσε να επιστρέψει το ποσό των 54.514.819 ευρώ στην Τράπεζα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ επιστρέφει φόρους αποθεματικών στις Τράπεζες"

Σε απεργία από τις 4 Φεβρουαρίου οι οδηγοί φορτηγών

Απεργία διαρκείας από τις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές σε έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Φορτηγών (ΟΦΑΕ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, αλλά και τις παράνομες μεταφορές και τις τριγωνικές άδειες τρίτων χωρών.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση, φτιάχνοντας σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κάποιος και το φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου επομένου έτους 100% και το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η Πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό που είναι λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Εκτός του ασφαλιστικού, οι αυτοκινητιστές απεργούν και με αίτημα τη θέσπιση σειράς μέτρων για την προστασία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά.
Οι απεργοί ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και των αδειών ΕΔΥΜ (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών).

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απεργία από τις 4 Φεβρουαρίου οι οδηγοί φορτηγών"

Τούρκος επιχειρηματίας: Συναντήθηκα με τον Τσίπρα για να πάρω κανάλι στην Ελλάδα

Τον γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην χώρα μας.

Οι ισχυρισμοί του ισχυρού καναλάρχη, επιβεβαιώθηκαν και με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο  Ali Cemal Karabudak.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα  ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Αγώνα που παρακολούθησαν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.

Ο καναλάρχης –σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ενθουσιασμένος τότε, με τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, αναφέρονται στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στην ελληνική Βουλή, για την εμπλοκή του Τούρκου επιχειρηματία, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη.

Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ανήκει στο MNG Media Groupμ ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Acun Ilicali. Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Έχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία. Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές.

Ένωση Κεντρώων: «Να μην τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία
«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης, για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης, συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Όπως αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο Τούρκος καναλάρχης δήλωσε πως «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης: ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην «τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Επιβεβαιώνει τη συνομιλία το Μαξίμου
Τα λεγόμενα του Τούρκου καναλάρχη επιβεβαίωσε το Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο Σκάι, ο Τούρκος είχε όντως μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του φιλικού παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, που είχε παρακολουθήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ιλιτζαλί είπε στον πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα και ότι έχει βρει Έλληνες συνεταίρους, ωστόσο ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.


Βούτσης: Δεν διαψεύδει το ενδιαφέρον, αλλά «δεν υπάρχει καμία δέσμευση»
Πάντως, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και μετά την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να  διαψεύσει τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Τούρκο επιχειρηματία να δηλώνει πως έχει συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αγορά τηλεοπτικής συχνότητας στη χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την κυβέρνηση προς κανέναν. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση προς κανένα, ούτε Έλληνα -όχι μόνο Τούρκο» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες».

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε το σχετικό δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού και είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες».

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν».



Κουμουτσάκος: Όλο και καλύτερα το πάνε...
«Εισαγόμενος Τούρκος καναλάρχης; Όλο και καλύτερα το πάνε...». Με αυτή τη λιτή, αλλά ξεκάθαρη ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, την είδηση για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο καναλάρχη.

 

Από πωλητής ρούχων ισχυρός καναλάρχης

Γεννημένος στην Αδριανούπολη τον Μάιο του 1969, ο Acun Ilıcalı αφού μαθήτευσε στο Κολλέγιο Kadıköy Maarif και το Γυμνάσιο Ανατόλια της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο τις εγκατέλειψε αποφασίζοντας να εργαστεί σε νεαρή ηλικία.

Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας κατάστημα ρουχισμού στην εμπορική οδό Bağdat Caddesi, αλλά δε σημείωσε επιτυχία, με αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση, όσο ήταν μόλις 21 ετών.

Εντούτοις, η αποτυχία δεν τον πτόησε και αποφάσισε να στραφεί στην τηλεοπτική βιομηχανία. Αφού αρχικά εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Show TV, το 2004 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής την «Acun Medya», η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες στην Τουρκία.
Το 2013 τόλμησε επιχειρηματικά, αγοράζοντας τον τηλεοπτικό σταθμό TV8.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 1993 χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, Σεντά, με την οποία είχε παντρευτεί το 1988.

Το 2003 ξαναπαντρεύτηκε με την Zeynep Ilıcalı, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Leyla και την Yasemin.

Παρότι όλα έδειχναν ειδυλλιακά στο γάμο του, ο Ilıcalı παραδέχθηκε το 2010 ότι διατηρούσε δεσμό με την εντυπωσιακή τηλεπερσόνα Şeyma Subaşı, με την οποία απέκτησε την τέταρτη κόρη του, Melisa.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος επιχειρηματίας: Συναντήθηκα με τον Τσίπρα για να πάρω κανάλι στην Ελλάδα"

Aλλαγή φρουράς

 Την αντικατάσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή από τη νομικό Μάρη Ζεντέλη – Παπασπύρου αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρακιντζής είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών κ Π. Κουρουμπλή όπου του ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αντικατάστασή του.

Ο Λέανδρος Ρακιτζής παρέμεινε επί 11,5 χρόνια στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ, όπως προβλέπεται, η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει με πράξη υπουργικού συμβουλίου.

Ποια είναι η κ. Μάρη Ζεντέλη Παπασπύρου

Η κυρία Παπασπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 11 Νοεμβρίου 1976 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, από τις 19 Σεπτεμβρίου 1983 διορίστηκε ως Πάρεδρος των πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων, στις 12 Οκτωβρίου 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και στις 5 Αυγούστου 2004 προήχθη σε Εφέτη. Επί 15 έτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως Πρωτοδίκης υπηρέτησε σε όλα τα σημαντικά τμήματα όπως Ενοχικό, Εμπορικό, Εμπράγματο, Εφέσεις κατ’ αποφάσεων Ειρηνοδικείων, Μισθώσεις, εκδίδοντας άνω των εκατό (100) πολιτικών αποφάσεων το χρόνο. Παράλληλα συμμετείχε σε συνθέσεις ποινικών δικαστηρίων (Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων), τα πρώτα χρόνια ως πάρεδρος και αργότερα ως προεδρεύουσα.

Από τις 16/9/1991 μέχρι τις 19/9/1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια, με την οποία ιδιότητα απασχολήθηκε σε σοβαρές υποθέσεις. Το 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και στις 16-9-2004 μετετέθη στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2004 μετετέθη στο νεοσύστατο Εφετείο Καλαμάτας όπου παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2007, οπότε και μετετέθη στο Εφετείο Αθηνών, στο οποίο παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2008. Τέλος, τον Μάιο του 2008 παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Το 2011 εξελέγη Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Πρόκειται για μια θέση αντίστοιχη του «Συνηγόρου του Πολίτη» για την Περιφέρεια Αττικής.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Aλλαγή φρουράς"

«Οι Σκουριές έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν»

Αυτό το «νέο» διέδωσε η ηγεσία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και συγκεκριμένα οι κκ. Γκοντίνος Κ. (Συντονιστής ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μακεδονίας), Παπαματθαίου Σ. (Γρ. Νομ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής) και Πλιάκος Τ. (Στέλεχος. Νομ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), όταν οι μεταλλωρύχοι ρώτησαν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: Αντί να ντραπούν που για ένα γινάτι άφησαν 350 Χαλκιδικιώτες σε μια μέρα χωρίς δουλειά, και τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να οδηγήσουν στην ανεργία άλλους 2.000, οι γραμματείς του κόμματος που καθορίζει τις τύχες μας, μας κατηγόρησαν κι από πάνω ακολουθώντας πιστά την γραμμή του κόμματος που μας θέλει «όργανα» της εταιρείας.

Από τον Πολύγυρο και τα τοπικά στελέχη του κόμματος που κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον της περιοχής μας τουλάχιστον, και ξέρουν καλά ποιοι είμαστε ένας προς έναν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας απαντήσουν:

· Τι θα γίνει με τους 350 Χαλκιδικιώτες που βγήκαν ήδη στην ανεργία

· Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των Σκουριών

· Ποιο θα είναι το μέλλον για την τοπική κοινωνία και την αγορά στην ΒΑ Χαλκιδική

· Και τι οραματίζονται για τα χωριά μας, με τα Μεταλλεία ΚΛΕΙΣΤΑ

Τους καλούμε λοιπόν, ΑΥΡΙΟ, να ρθουν στα χωριά μας, να μας κοιτάξουν όλους στα μάτια και να μας ξαναπούν ΑΥΤΑ που μας είπαν σήμερα, με κλειστές τις πόρτες τους στον Πολύγυρο. Ειδικά αυτοί που έκαναν την δική μας ΑΝΕΡΓΙΑ στόχο ζωής.

Θα τους περιμένουμε».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι Σκουριές έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν»"

Τσίπρας- Αβραμόπουλος για το προσφυγικό: Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Στο συμπέρασμα ότι, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Επίτροπο Μετανάστευσης για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή το περασμένο Σάββατο για την επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Υπογράμμισε, δε, ότι η έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αφορούσε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά από τότε έχει συντελεστεί πολύ μεγάλη πρόοδος και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον Νοέμβριο του 2015.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας- Αβραμόπουλος για το προσφυγικό: Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου"

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τη γρίπη

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών που χάνουν τη μάχη από επιπλοκές της γρίπης και οι αυξημένες ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ που είναι πλέον δυσεύρετα, απασχόλησαν τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας για την εποχική γρίπη. Μέχρι σήμερα 34 άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους σε ηλικία κάτω των 60 ετών, έχουν πεθάνει από επιπλοκές κυρίως του ιού Η1Ν1, ενώ τουλάχιστον 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκε ο φόβος των επιστημόνων για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στη χώρα μας, η οποία συμβάλλει στην πιο γρήγορη μετάδοση του ιού αλλά και τη μη προστασία των ευπαθών οπαδών στις επιπλοκές της γρίπης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, η διαχείριση των περιστατικών της γρίπης γίνεται χωρίς προβλήματα. Εξέφρασε όμως την ανησυχία του για το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό και κυρίως στους επαγγελματίες υγείας, που δεν ξεπερνά το 10%. Ο κ. Ξανθός διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Ωστόσο αποφασίστηκε να σταλεί εγκύκλιος στα Νοσοκομεία, στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη εμβολιασμού του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με στόχο την προφύλαξη τόσο των εργαζόμενων όσο και των ασθενών.

Επιπλέον, στην εγκύκλιο υπάρχει οδηγία για έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, με τις πρώτες εκδηλώσεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή της καμπύλης της εποχικής γρίπης και εκτιμούν ότι τα περιστατικά θα αυξηθούν τις προσεχείς εβδομάδες και θα κορυφωθούν αριθμητικά στις αρχές Μαρτίου.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης. Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09. Στην πλειονότητά τους είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη και δεν έχουν εμβολιασθεί» , αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας προς τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Με δεδομένο ότι το στέλεχος της γρίπης που ενδημεί φέτος στη χώρα μας είναι πιο επιθετικό και ευθύνεται για αρκετές από τις επιπλοκές των ασθενών, αλλά και τις νοσηλείες σε ΜΕΘ, οι επιστήμονες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις ελλείψεις που καταγράφονται σε κρεβάτια ΜΕΘ και συζήτησαν τρόπους για να αυξηθούν. Μία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και η χρήση κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ. Επανειλημμένα το υπουργείο Υγείας έχει εκτιμήσει ότι ανεξάρτητα από το κύμα της γρίπης, χρειάζονται 200 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών και κυρίως νοσηλευτών .

Πάντως ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προσλήψεις των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών οι οποίοι το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα θα έχουν στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι γνωστό ότι με τις διαθέσιμες κλίνες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση αυτής της περιόδου. Εκτιμάται ότι με τους παραπάνω διορισμούς θα σταθεροποιηθεί η λειτουργία των σημερινών κλινών ΜΕΘ και ότι θα ανοίξουν επιπλέον κλίνες που είναι πλήρως εξοπλισμένες αλλά παραμένουν τα τελευταία χρόνια κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με τον κο Ξανθό.

Από την πλευρά του το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., εκτιμά ότι αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων, και υπενθυμίζει τα μέτρα αντιμετώπισης της έξαρσης της γρίπης:

Α. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος. Επισημαίνεται επίσης για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης, η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Β. Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για τη σοβαρή νόσηση από γρίπη παραμένουν οι ίδιες και φέτος και είναι οι ακόλουθες: Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

- Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
- Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
- Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).
- Μεταμόσχευση οργάνων
- Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
- Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
- Χρόνια νεφροπάθεια

Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι υποφέρουν από νευρομυϊκά νοσήματα, οι έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, οι λεχωίδες, οι θηλάζουσες. Επίσης τα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος(BMI) >40 kg/m2, τα παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

Προσεκτικά πρέπει να είναι και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των έξι μηνών, ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη. Επαγρύπνηση χρειάζεται και από τους κλειστούς πληθυσμούς (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.), και από τους εργαζόμενους σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

«Η έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης" είναι σημαντική σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο υπενθυμίζει ότι η σωστή χρήση των αντιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμα και σε ήπια συμπτώματα από τη γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε τέλος στην πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, να καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ το κόστος του τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 για τους νοσηλευόμενους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και στη δωρεάν διάθεση των αντιϊκών φαρμάκων tamifluκαι relenza από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ, του ΕΟΠΥΥ, της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ και των Κέντρων Αναφοράς Γρίπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τη γρίπη"

Χωρίς αστικά λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα είναι η Θεσσαλονίκη αύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, από κοινού με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών.

Τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι ζητούν «την υπογραφή των προτεινόμενων κανονισμών», «την έκδοση Κ.Υ.Α. τιμολογιακής πολιτικής» και «την εφαρμογή και υλοποίηση των υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου έναντι του Οργανισμού».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς αστικά λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη"

Απαισιόδοξο τo 80% των Ελλήνων για την πορεία της οικονομίας

Το 80% των πολιτών θεωρούν πως ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει αντικίνητρο για προσλήψεις και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις. Αυτό προκύπτει από την πρώτη έρευνα για το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ του 2016, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-29 Ιανουαρίου σε δείγμα 1000 ατόμων από την εταιρεία ALCO.

Επίσης, το 62% θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική ακολουθεί λανθασμένη πορεία με αρνητικές επιπτώσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας έναντι 17% που συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης. Τέλος, το 80% των πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρει ότι, «δυστυχώς, ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση» και προσθέτει: «Το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαισιόδοξο τo 80% των Ελλήνων για την πορεία της οικονομίας "

Παρατείνεται η προθεσμία για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

Παρατείνεται έως και τις 8 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», για συγκεκριμένες κατηγορίες του άρθρου 9 του νόμου.

Η παράταση δόθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται η προθεσμία για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων"

ΠΑΣΟΚ: Πότε θα δοθούν απαντήσεις για την μικρή Μελίνα

Απαντήσεις για την πορεία της έρευνας για την τραγική υπόθεση της μικρής Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ζητούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι αν και έχει περάσει ήδη ένας μήνας δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς τους γονείς του μικρού κοριτσιού.

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου και Εϋη Χριστοφιλοπούλου με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης αναφέρουν: «Όπως ενημερωνόμαστε από τα δημοσιεύματα, παρά την πάροδο αυτού του χρόνου, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στην οικογένεια και δεν έχουν προχωρήσει ή ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που συνήθως ακολουθούν τέτοια τραγικά γεγονότα (ΕΔΕ, εργαστηριακός έλεγχος, πειθαρχικοί ελέγχοι κτλ)» και συνεχίζουν : «Επειδή έχουν αποσταλεί με ευθύνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ (δείγματα οργάνων) για τις ιστολογικές εξετάσεις και επειδή δεν έχει ακόμη προχωρήσει η ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά ούτε η εξέταση από τα πειθαρχικά όργανα για την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στο συγκεκριμένο περιστατικό και σε άλλα που προηγήθηκαν και για τα οποία έχουν διενεργηθεί ΕΔΕ και επειδή το κεντρικό πειθαρχικό του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, επέστρεψε το φάκελο στην 7η ΥΠΕ επικαλούμενο έλλειψη στοιχείων για να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες και
επειδή πρέπει να διασφαλιστεί μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση και αδιάβλητες αποφάσεις για όλους τους εμπλεκόμενους». Ρωτούν δε τους υπουργούς: «εχει ενημερωθεί η οικογένεια (ή οι τεχνικοί και νομικοί της σύμβουλοι) και η ιατροδικαστική υπηρεσία για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων; Αν όχι σε ποιο στάδιο θα ενημερωθεί; Πότε θα ξεκινήσει η ΕΔΕ; Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ιστολογικών εξετάσεων θα τεθούν υπόψη του ορισθέντος να διενεργήσει την ΕΔΕ; Για τους συγκεκριμένους λόγους δεν κατέστη δυνατή η εξέταση από το πειθαρχικό του Υπουργείου των αποτελεσμάτων των δυο (2) ΕΔΕ που αφορούν την αναισθησιολόγο» ενώ τέλος ζητούν να τους κατατεθούν: «

1. Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε με εντολή της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου στις 22 Μαϊου 2015 από τον κ. Μελισσά για το περιστατικό στο Βενιζέλειο που εμπλεκόταν η αναισθησιολόγος κα Πολάκη

2.Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε με εντολή στις 28 Μαϊου 2015 της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου από τον καθηγητή κ. Βγόντζα για το περιστατικό στο ΠΑΓΝΗ που επίσης εμπλεκόταν η ίδια αναισθησιολόγος.

3. Οι φάκελοι για τις δυο ΕΔΕ που απέστειλε το Δ.Σ του ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειο προς την 7η ΥΠΕ.

4.Το διαβιβαστικό και το περιεχόμενο του φακέλου που διαβίβασε η 7η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την περίπτωση της πειθαρχικής εξέτασης της κας Πολάκη, με βάση τα πορίσματα των δυο (2) ΕΔΕ και τους φακέλους που εστάλησαν από το Δ.Σ του Νοσοκομείου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Πότε θα δοθούν απαντήσεις για την μικρή Μελίνα"

Κούλογλου: Πολιτικό παιχνίδι της Ευρώπης το «στρίμωγμα» της Ελλάδας για το προσφυγικό

«Το πρόβλημα δεν είναι τα 1 ή 2 δισ. ευρώ, είναι τα 300 εκατ. ευρώ που λείπουν από τις συντάξεις για την αξιολόγηση, και ένα πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε. Το ίδιο παίζεται και τώρα στο προσφυγικό, θέλουν να απεμπολήσουν τις δικές τους ευθύνες, να τις μεταφέρουν αλλού», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με τις πιέσεις, που δέχεται η Ελλάδα από τους εταίρους της για τον τρόπο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν είναι η Ελλάδα, που δημιούργησε πολέμους στη Μέση Ανατολή, δεν είναι η Ελλάδα που βομβαρδίζει, δεν είναι η Ελλάδα που τους κάλεσε για δείπνο στο Βερολίνο», αλλά «υπάρχει διάθεση η ελληνική κυβέρνηση να στριμωχτεί ακόμη περισσότερο».

«Είναι παιχνίδια κοινής γνώμης», κατέληξε ο Στέλιος Κούλογλου.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Κούλογλου: Πολιτικό παιχνίδι της Ευρώπης το «στρίμωγμα» της Ελλάδας για το προσφυγικό"

Σένγκεν: Επικυρώθηκε η έκθεση για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων - Αύριο οι πρώτες συστάσεις στην Ελλάδα

Το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων επικύρωσε η Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό.

Η ίδια προσέθεσε ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, θα παρουσιαστεί ένα πρώτο πακέτο συστάσεων προς την Ελλάδα, το οποίο θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (σε επίπεδο υπουργών), μέσω γραπτής διαδικασίας. Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι έτοιμο και το δεύτερο πακέτο συστάσεων από την Επιτροπή, βάσει του άρθρου 19 του Κώδικα Σένγκεν.

Οι συστάσεις αυτές θα είναι πιο λεπτομερείς και η Ελλάδα θα έχει διορία τρεις μήνες για να ανταποκριθεί σε αυτές. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, «αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές και συνεχιζόμενες ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων», τότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 26 του Κώδικα Σένγκεν, το οποίο θα επιτρέπει την επαναφορά ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα για διάστημα μέχρι και δύο έτη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σένγκεν: Επικυρώθηκε η έκθεση για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων - Αύριο οι πρώτες συστάσεις στην Ελλάδα "

ΑΔΕΔΥ: Μειώσεις έως και 35% στις συντάξεις από το νέο ασφαλιστικό

Συνέντευξη τύπου, εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου, παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ με θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην οποία αντιτίθενται τα συνδικάτα.

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης ανέφερε ότι "απ' ότι φαίνεται η αποστολή της κυβέρνησης είναι να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, με μια αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που οδηγεί σε νέες μειώσεις στις συντάξεις και διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα".

Σύμφωνα με παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου, με το νέο προσχέδιο νόμου οι συντάξεις που θα δίνονται θα είναι μειωμένες κατά 15%-30% σε σχέση με τις σημερινές. Αυτό για δύο λόγους: Επειδή τα ποσοστά αναπληρώσεις στην κυβερνητική πρόταση "βυθίζονται" στο 37,5% για τα 35χρόνια ασφάλισης, όταν στο ισχύον σύστημα φτάνουν το 80%, και επειδή τα ποσοστά αυτά θα υπολογίζονται και σε πολύ μικρότερο συντάξιμο μισθό, αφού αυτός θα είναι πλέον ο μέσος μισθός ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας όπως ισχύει. Ειδικότερα με το παλαιό σύστημα ένας μισθωτός με 35 χρόνια υπηρεσίας και μισθό την τελευταία 5ετία γύρω στα 1.500 ευρώ και ποσοστό αναπλήρωσης 70% έπαιρνε σύνταξη 1.040 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα ο συντάξιμος μισθός θα είναι 1.026 ευρώ.

Επίσης, έγινε λόγος για χαντάκωμα για τη νέα γενιά και τις συντάξεις αναπηρίας, για κατάργηση του ΕΚΑΣ και του Εφάπαξ, ενώ τονίστηκε ότι θα θιγούν σε τεράστιο βαθμό και οι επικουρικές συντάξεις. Όπως αναφέρθηκε, το προσχέδιο έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα και προβλέπει περικοπές 1,8 δισ.ευρώ, το οποίο έχει ως βασικό στοιχείο την άμεση κατάργηση του μεταβατικού χαρακτήρα της εφαρμογής σε βάθος 35ετίας του Ν.3863/2010(Λοβέρδου-Κουτρουμάνη).

Ακόμα, τονίστηκε ότι με ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού τον συντάξεων θα συνεπάγεται εισφορές για τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ 20%, με πολύ χαμηλή εισπραξιμότητα.

Η ΑΔΕΔΥ έκανε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος που διοργανώνεται μαζί με τη ΓΣΕΕ, ενώ θα γίνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή "ώστε να μην περάσει".

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, υπάρχει κι άλλος δρόμος και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να ξεκινήσει το διάλογο για ένα νέο ασφαλιστικό.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Μειώσεις έως και 35% στις συντάξεις από το νέο ασφαλιστικό"

Τρίκαλα: Αγρότες μοίρασαν σε οδηγούς περισσότερα από 2.000 μπουκάλια γάλα

Περισσότερα από 2.000 μπουκάλια γάλα μοίρασαν σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας, στους διερχόμενους οδηγούς, οι αγρότες που έχουν τοποθετήσει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Καρδίτσας, στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα στη συνέχεια, προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Παύλου Σπυρόπουλου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την εβδομάδα που διανύουμε, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή των αγροτών του μπλόκου, στην πανελλήνια απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε, πάντως, να υπογραμμίσει πως το γάλα που μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς, αποτελεί προσφορά των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: Αγρότες μοίρασαν σε οδηγούς περισσότερα από 2.000 μπουκάλια γάλα "

Η διαπραγμάτευση οδηγεί σε εκλογές

Τα μηνύματα για την κυβέρνηση από το διεθνές και εσωτερικό μέτωπο προμηνύουν ότι η καταιγίδα που μαίνεται για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό δύσκολα θα βρει πολιτικούς χειρισμούς ικανούς να την αντιμετωπίσουν.

Πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν καθίσει «μαύρα σύννεφα» και κυκλοφορούν ήδη σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται κατά των αντιλαϊκών μέτρων σε ασφαλιστικό και πρωτογενή τομέα, την ίδια στιγμή που δεν αποκλείεται επανάληψη των εικόνων του καλοκαιριού, όταν η πρώτη κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και προσέτρεξε στη λαϊκή ετυμηγορία, ενώ είχε δεσμευτεί για το αντίθετο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Το περιοδικό «Economist» έκανε λόγο το Σάββατο για «μετέωρη κυβέρνηση», επισημαίνοντας:

«Τον Φεβρουάριο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει».

Με την πλάτη στον τοίχο

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, που σταθερά καταπατώνται από την αριστερή κυβέρνηση, είναι ίσως ο βασικότερος αντίπαλος του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος βλέπει την αξιοπιστία και το επικοινωνιακό του χάρισμα να χάνονται, τη στιγμή που βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή του ενός χρόνου διακυβέρνησής του. 


Το στενό επιτελείο του Τσίπρα κάνει ασκήσεις επί χάρτου για να διαμορφώσει τις γραμμές άμυνας απέναντι στη γενικευμένη αντίδραση της κοινωνίας, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με την πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου θα συμμετέχουν εργαζόμενοι όλων των επαγγελματικών κατηγοριών και συνταξιούχοι. Στους δρόμους βρίσκονται και οι αστυνομικοί που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν το νέο ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, στον απόηχο και των κατηγοριών περί υποκινούμενης κινητοποίησής τους από δεξιούς και ακροδεξιούς κύκλους. Απαντούν με ενίσχυση των μπλόκων, πολύωρο κλείσιμο των συνόρων στα τελωνεία των Κήπων, στις Καστανιές στον Έβρο αλλά και της Εξοχής στη Δράμα, ενώ πλέον προσανατολίζονται σε 12ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδικών κόμβων, με ορατό το ενδεχόμενο γενικευμένου «μπλακ άουτ». Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκονται οι βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την οργή των αγροτών, δεχόμενοι ακόμη και προπηλακισμούς.

Ο σκόπελος του ασφαλιστικού 

Από το Μαξίμου αφήνουν να διαρρεύσει ότι εξετάζονται βελτιωτικές προτάσεις, όπως τη σταδιακή μετάβαση των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% μέχρι το 2021 και όχι έως το 2019.

Παράλληλα, εξετάζεται η θέσπιση ευνοϊκής ρύθμισης για τις εισφορές των συζύγων και των ανήλικων τέκνων που απασχολούνται σε οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, ωστόσο οι αγρότες εξακολουθούν να αρνούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό, αποδίδοντάς του τη μομφή του «αφερέγγυου». 


Το σκηνικό αυτό βαραίνει ακόμη περισσότερο η νέα διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο που ξεκινά σήμερα υπό δυσοίωνες προβλέψεις, καθώς ζητεί νέες περικοπές στις συντάξεις. Ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις, δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2018, «κόκκινα» δάνεια και μεταρρύθμιση δημόσιας διοίκησης βρίσκονται στην ατζέντα και το μπρα ντε φερ αναμένεται σκληρό.

Ευρωπαϊκή απομόνωση στο προσφυγικό 

Στο διεθνές μέτωπο, το μεταναστευτικό σφίγγει ακόμη περισσότερο τον κλοιό. Η απειλή για έξοδο από τη Σένγκεν παραμένει υπαρκτή και η αξιολόγηση απομακρύνεται, καθώς τα δύο ζητήματα έχουν καταστεί αλληλένδετα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει για ακόμη μία φορά να αναζητήσει στηρίγματα, σε πρώτη φάση στο Λονδίνο, στις 4 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Διάσκεψη για τη Συρία. 

Στο περιθώριο της Συνόδου θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βλέπει τη δημοτικότητά της στο εσωτερικό της χώρας της να κατακρημνίζεται λόγω της στάσης που έχει κρατήσει στο προσφυγικό. 

Ο κύκλος των διεθνών επαφών του Αλέξη Τσίπρα θα συνεχιστεί κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 6-8 Φεβρουαρίου στο Ιράν.


 zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Η διαπραγμάτευση οδηγεί σε εκλογές"

Και οι πρατηριούχοι καυσίμων στην απεργία της Πέμπτης

Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την καθετοποίηση της αγοράς.


Διαβάστε Περισσότερα » "Και οι πρατηριούχοι καυσίμων στην απεργία της Πέμπτης"

Εταιρεία; Ποια εταιρεία; «Λάδι» ο Φλαμπουράρης για το πόθεν έσχες του!

Λήξαν θεωρεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής το ζήτημα με τη δήλωση πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη και την τεχνική του εταιρεία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, αλλά και τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 5-2. «Οχι» ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και μία εκ των δικαστικών που συμμετέχουν στην Επιτροπή. «Ναι» ψήφισαν οι Γιώργος Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και οι υπόλοιποι δικαστικοί.

Αντιθέτως, η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα του Γκίκα Χαρδούβελη και έτσι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες, ενώ ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρεία; Ποια εταιρεία; «Λάδι» ο Φλαμπουράρης για το πόθεν έσχες του!"

Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης, συνολικής χωρητικότητας 8.000 ατόμων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται εν τω μεταξύ τα hotspots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, όπως αποφασίστηκε χθες σε διυπουργική σύσκεψη.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 - 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, έως και τον Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 - 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από τον Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.

Είπε, μάλιστα, ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό"

Κατάληψη αστυνομικών στο κτίριο του ασφαλιστικού τους ταμείου [ΒΙΝΤΕΟ]

Κατάληψη στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό τους.

«Μια ζωή μας συμπεριφέρονται σαν αποπαίδι της κοινωνίας. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Έχουμε δώσει ακόμη και τη ζωή μας και μετά βίας παίρνουμε 800 ευρώ, με 30 χρόνια προϋπηρεσία», δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Γρηγόρης Γιαννακαράκος. «Εξαφανίζεται το ταμείο μας που έχει αποθεματικά που είχε δικά μας λεφτά», σημείωσε.

Επίσης, προειδοποίησε ότι αυτή η συγκέντρωση είναι μόνο η αρχή, κάνοντας αναφορά στη μεγάλη πανελλαδική διαμαρτυρία στις 4 Φλεβάρη.


tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη αστυνομικών στο κτίριο του ασφαλιστικού τους ταμείου [ΒΙΝΤΕΟ]"

Νέα απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη

Την απόφασή τους για συμμετοχή των δημοσιογράφων στην γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φλεβάρη, αποφάσισαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ για την κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και συλλαλητηρίων οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα αιτήματα της απεργίας τα οποία είναι: Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη"

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ Τρίτη και Πέμπτη

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά και για τον κλάδο των μεταφορών, καθώς την Τρίτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας και στα μέσα μεταφοράς.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ σημειώνεται ότι στο διάστημα αυτό κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ , ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα ταξί, ενώ τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις καθώς μέχρι τώρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν έχουν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ Τρίτη και Πέμπτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news