facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στον Ισθμό και στις Αφίδνες

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς που παρέμεναν από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ «κολλημένοι» στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών. Αγρότες που διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είχαν αποκλείσει την εθνική στο ύψος των διοδίων, ενώ κλειστός παραμένει και ο κόμβος στο Μαρκόπουλο.

Kυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, και στον δρόμο Ισθμού- Επιδαύρου,η ουρά των οχημάτων ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα, μέχρι την έξοδο για Τρίπολη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στον Ισθμό και στις Αφίδνες"

Ανεβαίνει η «Ισορροπία του Nash» στο Εθνικό παρά την απόφαση της διοίκησης του θεάτρου

Ανεβαίνει κανονικά απόψε, Κυριακή βράδυ, στο Εθνικό Θέατρο η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση του έργου «Ισορροπία του Nash», παρά την απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Θεάτρου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση «ενάντια στη λογοκρισία», έξω από το Rex και σε λίγη ώρα ξεκινά η παράσταση με τον κόσμο που βρίσκεται συγκεντρωμένος να περιμένει να μπει στο Θέατρο με δελτία εισόδου (χωρίς αντίτιμο).



Πριν την έναρξη της παράστασης θα προηγηθεί συζήτηση - τοποθέτηση των διευθυντών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη καθώς και της σκηνοθέτου Πηγής Δημητρακοπούλου.

Ενώ μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει η προαναγγελθείσα δημόσια συζήτηση με το κοινό και τους καλλιτέχνες σχετικά «με την υπεράσπιση της ελευθερίας της τέχνης στην Ελλάδα».

Οι ηθοποιοί της παράστασης είχαν εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση για το κατέβασμα της παράστασης:

«Οι ηθοποιοί της παράστασης "Η ισορροπία του Nash", που παρουσιάστηκε και κανονικά θα συνέχιζε να παρουσιάζεται έως την 31η Ιανουαρίου στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θεωρούμε την απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού, την οποία πληροφορηθήκαμε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση, ως πράξη καθαρής λογοκρισίας.

Η απόφαση αυτή μας προσβάλλει και ταυτόχρονα ξεπερνά σε διάσταση τη συγκεκριμένη παράσταση και τον συγκεκριμένο θίασο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαρίστανται και κυρίως όλους όσους αντιδρούν σ’ αυτήν την απόφαση και αντιλαμβάνονται πως με αφορμή την παράστασή μας έχει εγερθεί ένα μείζον πολιτικό και καλλιτεχνικό ζήτημα. Αυτονόητα στηρίζουμε κάθε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη λογοκρισία.

Η απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, μια απόφαση με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, εάν περάσει, αποτελεί σκοτεινή παρακαταθήκη λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας για όλες τις μελλοντικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός δημοσίων οργανισμών και όχι μόνον».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεβαίνει η «Ισορροπία του Nash» στο Εθνικό παρά την απόφαση της διοίκησης του θεάτρου "

Το σχέδιο φορολόγησης εισοδημάτων του 2016


Λεπτομερές σχέδιο φορολόγησης με πολλές ανατροπές για το τρέχον οικονομικό έτος καταστρώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το σχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου και να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου Μνημονίου.

Δώδεκα σενάρια έχει στη διάθεση του το οικονομικό επιτελείο για τη διαμόρφωση της νέας φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα του 2016. Σε ειδικό λογισμικό που προσέφεραν οι εμπειρογνώμονες της τεχνικής βοήθειας «φορτώθηκαν» τα φορολογικά δεδομένα από όλες τις επαγγελματικές τάξεις και προέκυψε τελικώς η διαμόρφωση μιας ή δύο κλιμάκων, από τρεις που ισχύουν σήμερα.

Όπως γράφει η Ημερησία, ενδεχομένως, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα να φορολογηθούν με μία κλίμακα, όπως γινόταν και παλαιότερα. Διαφορετικά θα θεσπιστούν δύο κλίμακες: μία για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και άλλη μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όλα τα σενάρια θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με τους πιστωτές της χώρας, δεδομένου ότι αυτά αποκλίνουν από όσα προβλέπει ως γνωστόν το τρίτο μνημόνιο.

Στο λογισμικό των τεχνοκρατών της τεχνικής βοήθειας, εκτός από τα δεδομένα των φορολογούμενων, έχουν προστεθεί και οι εισπρακτικοί στόχοι, όπως αυτοί αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό για το έτος 2016, καθώς και μακροοικονομικοί δείκτες, όπως ανάπτυξη, ανεργία και πληθωρισμός. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να μεταφερθούν τα φορολογικά βάρη στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ωστόσο, ο στόχος αυτός είναι ενδεχομένως δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένου ότι ο όγκος των φορολογούμενων βρίσκεται στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι από την επεξεργασία των πρώτων στοιχείων που προέκυψαν από το λογισμικό της τεχνικής βοήθειας διαφαίνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει υψηλότερα εισοδήματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, εξέλιξη που αποδίδεται στην αυξημένη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα προηγούμενα χρόνια μόλις το ένα τέταρτο του τζίρου των επαγγελματιών και των μικρών καταστημάτων γινόταν μέσω καρτών και πλέον έχει φθάσει στο 50% του τζίρου.

Οι στόχοι και τα σενάρια της νέας φορολογικής κλίμακας:

• Δώδεκα συνδυαστικά σενάρια κλιμάκων έχουν προκύψει από το λογισμικό της τεχνικής βοήθειας με το ίδιο εισπρακτικό αποτέλεσμα.

• Με τα νέα σενάρια καταργούνται οι υφιστάμενες κλίμακες για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα. Σήμερα εφαρμόζονται τρεις διαφορετικές κλίμακες ανάλογα με την πηγή του εισοδήματος.

Σε κάποια από τα σενάρια προτείνεται η επαναφορά του παλαιού συστήματος, δηλαδή μιας φορολογικής κλίμακας με μικρό αφορολόγητο όριο για όλους. Πάντως, το σενάριο αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους πιστωτές της χώρας, δεδομένου ότι πριν από δύο χρόνια αποφασίσθηκε η δημιουργία τριών ξεχωριστών κλιμάκων, με στόχο των καλύτερο έλεγχο των δηλούμενων στοιχείων κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών.

• Κάποια άλλα σενάρια προβλέπουν τη δημιουργία δύο κλιμάκων. Δηλαδή να διατηρηθεί η κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να ενωθούν οι κλίμακες μισθωτών, συνταξιούχων και εισοδημάτων από ακίνητα. Αν και το τρίτο μνημόνιο προβλέπει την αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητα, ωστόσο εξετάζεται να φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα. Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή ορίζει ότι ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.

Ως προς το ύψος του αφορολόγητου ορίου για τη νέα κλίμακα μισθωτών, συνταξιούχων και εισοδημάτων από ακίνητα, εξετάζεται να ανέρχεται στα 9.000 ευρώ. Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται πολλά κλιμάκια με χαμηλούς συντελεστές. Για παράδειγμα, σήμερα φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ καταβάλλει στο ελληνικό Δημόσιο φόρο ύψους 1.200 ευρώ, καθώς και εισφορά αλληλεγγύης 105 ευρώ.

Εφόσον το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο έχει συντελεστή 8%, θα καταβάλει το ίδιο ποσό στην εφορία. Στόχος, όπως αναφέρει το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, είναι το βάρος να μετατοπισθεί από τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλότερα. Αναφέρει επίσης ότι με τη νέα κλίμακα θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φορολογικός συντελεστής ενδεχομένως να ξεκινάει από το 6%-8% και ο τελευταίος φθάνει στο 50% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ.

• Όλα τα σενάρια θα τεθούν υπόψη των πιστωτών της χώρας και αμέσως μετά τον έλεγχο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των νέων φορολογικών κλιμάκων για το 2016 και τα επόμενα έτη. Ταυτόχρονα όλες οι αλλαγές θα συνδυαστούν με τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο φορολόγησης εισοδημάτων του 2016"

Τουλάχιστον 10.000 οι μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στα νησιά λόγω της απεργίας

Με περισσότερους από 6.000 πιστοποιημένους και έτοιμους να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες βρήκε τη Λέσβο η αναστολή των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Ο αντίστοιχος αριθμός μεταναστών και προσφύγων στη Χίο ήταν στις 4.000.

Άμεσα, στις 8 το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κατεύθυνση της Χίο και από εκεί για τον Πειραιά, αναχώρησαν 770 πρόσφυγες και μετανάστες με το πλοίο BLUE STAR 1. Ενώ έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση από τη Μυτιλήνη μέσω Χίου στις 8 το βράδυ 680 προσφύγων και μεταναστών με το «Νήσος Ρόδος». 1500 με απευθείας δρομολόγιο για Πειραιά του πλοίου «TERA JET» στις 9 το βράδυ. 800 με απευθείας δρομολόγιο του πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΠΑΤΜΟΣ» για Πειραιά στις 11 το βράδυ και 350 με δρομολόγιο του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στη 1 μετά τα μεσάνυχτα για Καβάλα. Τέλος έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση 2.500 προσφύγων και μεταναστών μέσω Χίου με το ναυλωμένο πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στις 12 τα μεσάνυχτα.

Εν τω μεταξύ με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται ανενόχλητες από τουρκικής πλευράς, οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Χθες στα βόρεια όρια της πόλης της Μυτιλήνης προσάραξε μεγάλο ξύλινο σκάφος με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες, ενώ κυριολεκτικά εκατοντάδες είναι οι διασωθέντες που επέβαιναν σε πλαστικές βάρκες με κατεύθυνση τις ακτές νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους περισυλλέχτηκαν από πλοία της Frontex και του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τέλος ας σημειωθεί ότι χθες περισυλλέχθηκε σορός αγνώστων στοιχείων, από ακτή κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Ερεσού στη Δυτική Λέσβο. Η σορός, ύψους περίπου ενός μέτρου από τη μέση και κάτω, ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλάχιστον 10.000 οι μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στα νησιά λόγω της απεργίας"

Εβδομάδα κινητοποιήσεων σε συγκοινωνίες και μεταφορές

Εβδομάδα κινητοποιήσεων είναι αυτή που αρχίζει αύριο, για τον κλάδο των μεταφορών και τις συγκοινωνίες.

Έτσι, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. Έως τις 4 μ.μ. το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ καθώς οι εργαζόμενοί σ΄αυτά έχουν εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας, ενώ στο διάστημα αυτό κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, διεκδικώντας μείωση της τιμής του εισιτηρίου, το οποίο αυξάνεται από σήμερα στα 1,40 ευρώ με διάρκεια 1,5 ώρας, προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες, διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και δημιουργία νέων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δε θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ αφού οι εργαζόμενοι προκήρυξαν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις εκείνης της ημέρας αφού πιθανότατα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δε θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

ΦΟΡΤΗΓΑ

Την ίδια στιγμή με νέο μέτωπο αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη η κυβέρνηση από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς ήδη αρκετές Ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

«Μετά την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης δε σταματάμε. Δε συμφωνήσαμε σε τίποτα με το υπουργείο» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών, Απόστολος Κενανίδης. Αντίστοιχη απόφαση έχει ήδη λάβει και το Σωματείο Ιδιοκτητών Β. Ελλάδας ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπόλοιπων σωματείων, οι οποίες ωστόσο θα κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση.

Οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό υποστηρίζοντας ότι ότι εάν αυτά ισχύσουν, θα αυξήσουν τουλάχιστον κατά 38% τις ασφαλιστικές εισφορές του κλάδου, στις οποίες θα πρέπει να προστεθούν η φορολογία με τους συντελεστές 29% και 33%, η προκαταβολή του φόρου (100%) για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.

Παράλληλα οι αυτοκινητιστές ζητούν να αντιμετωπιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται από ελληνικά φορτηγά που έχουν «βαφτιστεί» βουλγαρικά και υπολογίζονται σε περισσότερα απο 5.000 και να ενεργοποιηθούν τα μικτά κλιμάκια ελέγχων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εβδομάδα κινητοποιήσεων σε συγκοινωνίες και μεταφορές"

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα «Αστέρια Γλυφάδας»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν επτά κάτοικοι της Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ομώνυμου δήμου και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας».

Στην προσφυγή τους επισημαίνουν ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων είναι μη νόμιμη καθώς εγκρίθηκαν από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, ενώ αυτό έπρεπε να γίνει από τον υπουργό Περιβάλλοντος.
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι με την μελέτη νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις μέσα σε δασική έκταση, ενώ έγιναν πολλαπλές αυθαίρετες υπερβάσεις του ορίου δόμησης και αυθαίρετες αλλαγές στις χρήσεις των ακινήτων.
Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ομαδοποιεί τις αυθαίρετες και τις μη νόμιμες κατασκευές κάτω από το πέπλο των υφιστάμενων κτισμάτων, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν νομιμοποιηθεί αυθαίρετες κατασκευές τόσο στον αιγιαλό όσο και στις δασικές εκτάσεις της περιοχής του Αστέρα Γλυφάδας, κάτι που είναι αντίθετο στο άρθρο 24 του Συντάγματος και στη νομολογία του ΣτΕ.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι παράνομη, καθώς αγνοεί τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ παράλληλα λησμονεί ότι η «τεχνητή δασική φυτεία» που υπάρχει στην έκταση της επίμαχης περιοχής απολαύει της ίδιας συνταγματικής προστασίας όπως και αυτή της δασικής, σύμφωνα με την νομολογία του ΣτΕ. Κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων έγιναν στο τμήμα αυτό, είναι και αυτές αντισυνταγματικές και παράνομες.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία (νόμος 998/1979) στα δάση και τις δασικές εκτάσεις του νομού Αττικής απαγορεύονται ρητά οι εγκαταστάσεις τουριστικού χαρακτήρα, σημειώνουν στην προσφυγή τους.
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο συγκρότημα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων, συγκρότημα κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακό χώρο (στον διαμορφούμενο χώρο του πρώην νυκτερινού κέντρου «Αστέρια»), επιπλωμένα διαμερίσματα (καμπάνες- bungalows), εστιατόρια, πισίνες, κτίρια υποδοχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.
Τέλος, η υπηρεσία δόμησης του δήμου Γλυφάδας, χορήγησε πρόσφατα τη σχετική άδειας δόμησης.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή στο ΣτΕ για τα «Αστέρια Γλυφάδας»"

Μεγαλύτερη συμμετοχή του στρατού στο Προσφυγικό - Σε Σίνδο και Σχιστό 8.000 μετανάστες

Την πιο ενεργή συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε η κυβέρνηση στο ζήτημα του προσφυγικού, κατά την διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου το βράδυ του Σαββάτου.

Υπό την πίεση της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η κυβέρνηση προχωρά στην επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά [Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο] καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα. Στόχος είναι η Ελλάδα να έχει υλοποιήσει μέχρι τη Σύνοδο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης θα πρέπει επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Π. Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δ. Τόσκας, Εθνικής 'Αμυνας, Δ. Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Eιδικότερα:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει
- να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Και παράλληλα, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.

Επιπλέον:
-να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά
- να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων
- τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.


Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.

Κατόπιν των ανωτέρω, απόψε, βράδυ Κυριακής, διενεργείται σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ με την συμμετοχή των κκ Καμμένου, Τόσκα, Βίτσα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγαλύτερη συμμετοχή του στρατού στο Προσφυγικό - Σε Σίνδο και Σχιστό 8.000 μετανάστες "

Σε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων προχωρούν οι αγρότες

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από αύριο στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου. Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού. Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

"Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη".

Στο μεταξύ σήμερα το τελωνείο των Κήπων παρέμεινε αποκλεισμένο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι ενώ είναι προγραμματισμένο να ξανακλείσει από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης. "Σήμερα συσκεφθήκαμε με θέμα τη συμμετοχή μας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με επ’ αόριστον αποκλεισμούς.

Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας".

Όσον αφορά στις σημερινές κινητοποιήσεις κλειστός παρέμεινε ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο του Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, αποκλεισμός που θα επαναληφθεί από τις 5 έως τις 9 το βράδυ. Απροσπέλαστος τις ίδιες ώρες είναι και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, στην έξοδο προς Ψαθάδες.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων προχωρούν οι αγρότες"

Παρατάθηκε η αποχή των συμβολαιογράφων για το ασφαλιστικό έως 5 Φεβρουαρίου 2016

Στα χνάρια του δικηγορικού κόσμου και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι και αυτοί θα απέχουν πανελλαδικά από τα καθήκοντά τους έως την έως και ερχόμενη Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του κλάδου των συμβολαιογράφων.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε χθες ομόφωνα την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την μεθεπόμενη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, ενώ τρις μέρες πριν, την 5η Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.

Τώρα, σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών η ολομέλεια των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων επιβεβαίωσε «τις δυσβάσταχτες συνέπειες του προσχεδίου νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την αδυναμία των ασφαλιζομένων ενεργών συμβολαιογράφων στην καταβολή των προσχεδιασμένων από την Κυβέρνηση ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή των οποίων θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του Κλάδου».

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο, Δευτέρα έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων υπογραμμίζεται ότι λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες πλειστηριασμοί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατάθηκε η αποχή των συμβολαιογράφων για το ασφαλιστικό έως 5 Φεβρουαρίου 2016"

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία στοιχεία όσοι αγρότες κάνουν επεισόδια

Στη «γραμμή» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όσον αφορά το ποιοι προκάλεσαν τα επεισόδια στην Agrotica εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι ακρότητες και τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και έγιναν από στοιχεία που θέλουν να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, ποτέ οι αγρότες δεν προκαλούν προβλήματα".

Πριν από λίγες ημέρες ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος που αποδοκιμάστηκε από αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας όταν επιχείρησε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική.

Στη θέα του αγροτοσυνδικαλιστή και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του και να τον κατηγορούν για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προεκλογικές περιόδους.

Αγρότες αποδοκίμασαν τον Νίκο Παπαδόπουλο στο μπλόκο της Νίκαιας



Σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Παραπολιτικά 90,1 «υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και δεν υφίσταται θέμα σύστασης διακομματικής επιτροπής όπως ζητεί μερίδα αγροτών». Υποστήριξε, παράλληλα, ότι οι κύκλοι που βρίσκονται πίσω από αυτή την πρόταση επιχειρούν να προωθήσουν την σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία στοιχεία όσοι αγρότες κάνουν επεισόδια"

Με 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων απειλούν οι αγρότες

Ανυποχώρητοι και με σαφή διάθεση να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από αύριο, χωρίς να αποκλείεται και αιφνίδιο «μπλάκ άουτ», παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στα μπλόκα, που έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Για σήμερα, σε πολλές περιοχές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία διατηρείται το πρόγραμμα των προηγούμενων ημερών σε ό,τι αφορά στους αποκλεισμούς των δρόμων και κομβικών σημείων όπου οι αγρότες έχουν στήσει τα μπλόκα τους. Κάποιοι προβαίνουν σε πολύωρες κινητοποιήσεις, ενώ άλλοι αποφάσισαν να δώσουν «ρεπό», για επίσκεψη του αγροτικού κόσμου στα μπλόκα. 'Αλλωστε, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica και πολλοί που δεν κατάφεραν ακόμα να την επισκεφθούν, θα το πράξουν σήμερα.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που συνεχίζουν τις δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τις θέσεις τους, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και προϊόντα, ενώ άλλοι γνωρίζοντας κινήσεις μελών της κυβέρνησης, διοργανώνουν μετάβαση στα συγκεκριμένα σημεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Πάντως, η χθεσινή ημέρα, που ήταν «πλούσια», περιέχοντας πολλές διαβουλεύσεις, διαφωνίες, αλλά και εντάσεις μεταξύ των διαφόρων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, τελικά έκλεισε με ενωτικό μήνυμα και με κοινή απόφαση για κλιμάκωση.

Κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται κανείς να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο».

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι από τη σύσκεψη που έγινε χθες στα Τέμπη διέψευσαν πως οποιαδήποτε μερίδα αγροτών προτίθεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ίδιο τόνισαν και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αγροτών. Σε σημερινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι δεν κλείστηκε κάποιο ραντεβού με τον πρωθυπουργό. «Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες στην Agrotica μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα και έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας, και μας είπαν ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο», εξήγησε, μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση. 

Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορεύσει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα Ι.Χ. οχήματα, από νωρίς το βάδυ, θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και αύριο, όπως μας επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος. Μας γνωστοποίησε δε, ότι μηνιαίως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίτος μας τόνισε «το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε οικουμενική, αλλά απαιτούμε και από τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα που θέτουμε σαν κλάδος».

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για τις 16.00-20.00.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μία ώρα κάθε φορά. «Από Δευτέρα το σκηνικό ίσως και να αλλάξει», μας επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12.00-14.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ.

Στο νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ θα γίνουν αποκλεισμοί 12-14.00 και ενδέχεται να γίνει και κινητοποίηση το βράδυ 19.00-21.00. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ.

Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, δεν πρόκειται σήμερα να γίνει αποκλεισμός. Υπενθυμίζεται ότι στο Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία -μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών- δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες συμπλέουν με τη στάση στα άλλα μπλόκα και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 12.00-13.00.

Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, δεν θα γίνει κανένας αποκλεισμός σήμερα και το βράδυ στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης θα καθοριστεί η στάση τους για αύριο. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12-14.00 κλείνει), στην αερογέφυρα Θέρμης, στα «πράσινα φανάρια» (τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και ένα μπλόκο επί της διασταύρωσης στον κρατικό αερολιμένα, το οποίο και προχωρά σε συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας από τις 19.30. Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Μαυροσκάς, το μπλόκο στην αερογέφυρα Θέρμης θα συνεχίσει και σήμερα τη δράση ενημέρωσης του κοινού με τη διανομή φυλλαδίων, ενώ δεν αποκλείεται να μοιράσουν και ελιές.

Από το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, δύναμη κατευθύνεται στη Νέα Ραιδεστό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.

Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει 12.00-14.00 και 18.00-21.00 «και από αύριο βλέπουμε τι θα γίνει».

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν θα γίνει καμία κινητοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τσακίρογλου, την Κυριακή το βράδυ θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία, με τον συντονιστή των μπλόκων, Δημήτρη Μόσχο, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα Κυριακή, θα κινηθούμε στα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης, δίνοντας ελευθέρας κατά τις ώρες 14.00-17.00».

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας, που θα ισχύσει και από αύριο είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10.00-12.00 το πρωί και 18.30-20.30 το βράδυ και 12.00-14.00 και 19.00-21.00 αντίστοιχα, Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12.00-14.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.30-18.30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-12.30.

Πελοπόννησος

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών που παραμένουν σε όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο, με σημείο αιχμής το μπλόκο στα διόδια του Ισθμού. Για πέμπτη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ ανοιγοκλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι.

Παράλληλα στον Ισθμό οι αγρότες ελέγχουν τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που κινούνται προς την Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Οι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν στα δύο μπλόκα και σήμερα το πρωί θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Μυκηνών - 'Αργους,.

Ξάνθη

Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις από την Ξάνθη προς τη Θεσσαλονίκη. Δύο φορές θα αποκλειστεί σήμερα η Γέφυρα του Νέστου από τους αγρότες της Ξάνθης. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Ενότητα» Κώστας Δαλάτσης η γέφυρα θα είναι κλειστή από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στο οδικό δίκτυο προς Θεσσαλονίκης παραμένουν διαρκώς κλειστοί οι κόμβοι της Χρυσούπολης και των Κερδυλλίων ενώ ταυτόχρονα με την γέφυρα του Νέστου αποκλείονται οι παράδρομοι των Κερδυλλίων και η είσοδος της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δερβενίου. με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτή μόνο η ορεινή διαδρομή προς Θεσσαλονίκη.

Τις ώρες που δεν υπάρχουν αποκλεισμοί στο εθνικό δίκτυο η πρόσβαση προς Θεσσαλονίκη είναι εφικτή από την Παλιά Εθνική Οδό ενώ οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τα τμήματα της Εγνατίας Οδού από Πετροπηγή Καβάλας μέχρι Κερδύλλια και από Ρεντίνα μέχρι Θεσσαλονίκη.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων απειλούν οι αγρότες"

Ένταση και αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης με θέμα το αγροτικό και ομιλητές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Σωκράτη Φάμελλο.

Πριν απο την έναρξη της εκδήλωσης ανέβηκαν οι τόνοι με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια αγρότες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγρότες ζήτησαν να διακοπεί η συγκέντρωση λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος με ΜΑΤ έξω από το χώρο.

Δείτε το βίντεο του MEGA


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το αγροτικό - ΒΙΝΤΕΟ"

Αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια - κάρτες των ΜΜΜ

Αυξάνεται από τη Δευτέρα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες σε 1,40 ευρώ από 1,20, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου.

Εκτός της τιμής θα αυξηθεί και η χρονική διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου, από 70 λεπτά που είναι σήμερα, στη μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Ανατιμήσεις και στις κάρτες

Από τη Δευτέρα ανατιμήσεις θα υπάρξουν και στις κάρτες των συγκοινωνιών που είναι για όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου, καθώς και στις κάρτες με εξαμηνιαία και ετήσια διάρκεια για όλα τα μέσα, εκτός αεροδρομίου.

Ωστόσο, σταθερές παραμένουν οι τιμές τόσο στη μηνιαία (30 ευρώ) όσο και στην τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών (85 ευρώ) που είναι για όλα τα μέσα (εκτός του αεροδρομίου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι τιμές των καρτών για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο θα είναι πλέον:

η μηνιαία στα 49 ευρώ, από 45 ευρώ (25 ευρώ από 23 ευρώ η μειωμένη),

η τριμηνιαία στα 142 ευρώ από 130 ευρώ (71 ευρώ από 65 ευρώ η μειωμένη)

η εξάμηνη στα 250 ευρώ από 230 ευρώ (125 ευρώ από 115 ευρώ η μειωμένη) και

η ετήσια στα 490 ευρώ από 450 ευρώ (245 ευρώ από 230 ευρώ η μειωμένη).

Επιπλέον, η εξαμηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (εκτός αεροδρομίου) κοστίζει πλέον 170 ευρώ από 165 ευρώ (85 ευρώ από 83 ευρώ η μειωμένη) και η ετήσια 330 ευρώ από 320 ευρώ (165 ευρώ από 160 ευρώ η μειωμένη).

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια - κάρτες των ΜΜΜ"

Πορεία στο εργοτάξιο των Σκουριών

Πορεία στο όρος Κάκαβο στη Χαλκιδική με κατάληξη έξω από το εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού στις Σκουριές πραγματοποίησαν μέλη των επιτροπών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Οι διαδηλωτές προσυγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ιερισσό και στον κόμβο της Μ. Παναγίας και αργότερα ενώθηκαν σε πορεία και ανηφόρησαν προς το βουνό, όπου διαδήλωσαν έξω από το εργοτάξιο της εταιρίας, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταλλείων χρυσού.



Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, διαδηλωτές έριξαν συμβολικά ένα τμήμα της περίφραξης του εργοταξίου, χωρίς ωστόσο να προσπαθήσουν να μπουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης προς τις εξορύξεις χρυσού στην περιοχή.



Στην πορεία πήραν μέρος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάζαρος Τόσκας, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αριστοτέλη, κ.α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία στο εργοτάξιο των Σκουριών"

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι τζιχαντιστές στην Αλεξανδρούπολη

Ο Βόσνιος τζιχαντιστής Mirsad Bekdasevic
Δύο άνδρες, έναν 30χρονο Βόσνιο και έναν 20χρονο από την Υεμένη, και οι δύο με Σουηδικά διαβατήρια, συνέλαβαν, την Πέμπτη, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στο ΚΤΕΛ της πόλης, όταν διαπίστωσαν ότι έφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ο οποίος ονομάζεται Mirsad Bekdasevic, είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν βρέθηκαν στην οικία του στοιχεία προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης και συγκεκριμένα, ποσότητα εκρηκτικών υλών και μια ζώνη με εκρηκτικά παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές - καμικάζι.

Επίσης είχε βρεθεί βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άτομο με κουκούλα να προαγγέλλει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο. Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο βίντεο φέρεται ότι ο κουκουλοφόρος ήταν ο 30χρονος Βόσνιος.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του σε συγκεκριμένη ομάδα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Εξέτισε ένα μέρος της ποινής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως μετά πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.

Μέχρι στιγμής οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

Με την υπόθεση, λόγω και του παρελθόντος του Βόσνιου, ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι τζιχαντιστές στην Αλεξανδρούπολη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news