facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Γρίπη: 64 στην εντατική και 14 οι νεκροί

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέχρι χθες 64 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ και 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ συνολικά 101 είναι οι καταγεγραμμένοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης φέτος και έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν. Παράλληλα, μάχη για τη ζωή του δίνει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ένα βρέφος 9 μηνών.

Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09 και κατά κύριο λόγο είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν κρούσει οι επιστήμονες του Κέντρου, οι οποίοι εκτιμούν ότι η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε όλη την Ευρώπη επικρατεί μέχρι αυτή τη στιγμή το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09 και αυτό θεωρείται αναμενόμενο, καθώς κατά την περσινή περίοδο γρίπης επικράτησαν τα στελέχη Α(Η3Ν2) και Β του ιού.

Υπενθυμίζεται δε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων.

avgi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: 64 στην εντατική και 14 οι νεκροί"

Ξανθός: Καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας το 2016

Χρονιά αναβάθμισης του ΕΣΥ, διασφάλισης της καθολικής πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και θεσμικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα είναι το 2016, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε δήλωσή του στο ΑΝΠΕ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Υγείας:

«Το 2016 θα είναι χρονιά σταθεροποίησης και αναβάθμισης του ΕΣΥ, διασφάλισης της καθολικής πρόσβασης των πολιτών (ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση) στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, εγγυημένης κάλυψης των αναγκών του πληθυσμού σε φάρμακα/ εξετάσεις/ νοσηλεία, αλλά και θεσμικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Θεσπίζουμε ένα πλέγμα κινήτρων προσέλκυσης γιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές και απλοποιούμε τις διαδικασίες για την πιο γρήγορη στελέχωση του ΕΣΥ (3.500 προσλήψεις μέσα στο 2016). Έχει ήδη ετοιμαστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση και κεντρικοποίηση όλου του φάσματος των προμηθειών Υγείας ενώ στον τομέα της Ψυχικής Υγείας προωθείται η διοικητική μεταρρύθμιση και η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας και η κοινοτική ψυχιατρική. Τέλος, στο κρίσιμο ζήτημα του φαρμάκου είναι διασφαλισμένη η επαρκής χρηματοδότηση των νοσοκομείων και η κατάργηση της ταλαιπωρίας των ασθενών με το "στερείται"».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανθός: Καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας το 2016"

«Η Ευρώπη οφείλει να σταματήσει το ποινικό αδίκημα των δουλεμπόρων»

Οργή και αποτροπιασμό για τους πρόσφατους θανάτους μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο εκφράζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρώπη οφείλει να σταματήσει το ποινικό αδίκημα των δουλεμπόρων και της εμπορίας ανθρώπων από τις ακτές της Τουρκίας. «Αυτή τη δέσμευση έχει αναλάβει και η Τουρκία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προς το παρόν χωρίς αντίκρισμα», υπογραμμίζεται.

Επίσης, επαναλαμβάνονται τα κύρια σημεία της ελληνικής πρότασης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, δηλαδή το σταμάτημα των ροών στις ακτές της Τουρκίας, η επανεγκατάσταση των προσφύγων απευθείας από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, αναλογικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η άμεση και καθολική υλοποίηση της γρήγορης μετεγκατάστασης προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα σε όλες -αναλογικά- τις χώρες της Ευρώπης και η υλοποιήσιμη πολιτική επιστροφών και επανεισδοχών των παράνομων μεταναστών υπό όρους αξιοπρέπειας και τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η ελληνική πρόταση συμπίπτει με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονται», σχολιάζει η ανακοίνωση, και καταλήγει: «Η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην ασφαλή δίοδο, αλλά στη νόμιμη, ασφαλή και αξιοπρεπή διαδρομή και υποδοχή των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ευρώπη οφείλει να σταματήσει το ποινικό αδίκημα των δουλεμπόρων»"

Προβάδισμα 1,3% της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research

Προβάδισμα 1.3% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η ΧΑ 5,8%, το ΚΚΕ 5,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 4,1%, οι ΑΝΕΛ 2,9%, η ΕΚΕ 2,4%, το Ποτάμι 2,1%, η ΛΑΕ 1,7% (άλλα κόμματα 2,7%).

Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα στην παράσταση νίκης με 19 μονάδες του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή με 48,9%, έναντι 30%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, το 62,1% αποδοκιμάζει τις ενέργειες του πρωθυπουργού τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, ενώ το 64,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό το 71,4% εκτιμά ότι θα περάσει τελικά από τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του προέδρου της ΝΔ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, καθώς προηγείται με 34.8% έναντι 33.2%

Ένα 23,7% απορρίπτει και τους δύο.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα 1,3% της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research"

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπήκε η Πάτρα

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε από σήμερα η Πάτρα, με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη.

Με το ιταλικό τραγούδι Volare από τη Σοφία Ανδριανού ξεκίνησε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Εντυπωσιακή η πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής Αλίκη Μπουλταδάκη στο πρόγραμμα με στεφάνι.

Η Πάτρα, η πρωτεύουσα του κεφιού της δημιουργίας και της καρναβαλικής έκφρασης ξεκινά αυτή την ώρα και επίσημα το μεγάλο ταξίδι για την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, παρουσία χιλιάδων Πατρινών,καθώς και επισκεπτών.

Η πλατεία Γεωργίου αποτελεί το σημείο εκκίνησης των καρναβαλικών εκδηλώσεων την κήρυξη των οποίων κάνει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης .

Τίτλος του προγράμματος, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος, είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού» και συμμετέχουν 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές (καταξιωμένοι επαγγελματίες υψηλού καλλιτεχνικού βεληνεκούς αλλά και ερασιτέχνες), όπου δίνουν μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπήκε η Πάτρα"

Κραυγή αγωνίας από το «Κολαστήριο Κορυδαλλού»

Με νέα tweets απόγνωσης εκφράζουν την αγωνία τους οι κρατούμενοι στο Κολαστήριο του Κορυδαλλού.

«Είμαστε καταδικασμένοι, οι δικαστικές Αρχές Πειραιά καταργούν τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, καθώς δεν εφαρμόζεται ο Ν.4356/2015» καταγγέλλουν με νέο μήνυμά τους.



zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας από το «Κολαστήριο Κορυδαλλού»"

Μεταλλωρύχοι: «Είμαστε συναγωνιστές όλων των Ελλήνων εργαζομένων»

Ένας αγώνας επιβίωσης σαν αυτόν που δίνει ο αγροτικός κόσμος της χώρας δεν είναι δυνατόν να μην έχει στήριξη από τους μεταλλωρύχους της ΒΑ Χαλκιδικής που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Εκπρόσωποι του Μεταλλείου Κασσάνδρας βρέθηκαν στα μπλόκα των Μαλγάρων και των Τεμπών για να δηλώσουν την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους αγρότες που μάχονται και αυτοί με τη σειρά τους.

«Είμαστε σίγουροι πως ο αγώνας των αγροτών όπως και ο δικός μας θα δικαιωθεί γιατί είναι απόλυτα δίκαιος και καθαρός», δηλώνουν οι μεταλλωρύχοι.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταλλωρύχοι: «Είμαστε συναγωνιστές όλων των Ελλήνων εργαζομένων»"

Καταψηφίζει το ασφαλιστικό ο Κόκκαλης αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη Κόκκαλης σε επαφή που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλο, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας, αλλά και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλειο Κορκίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων και επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα αυτών και την κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στα αιτήματα των δικηγόρων ζητώντας αφορολόγητο ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ, εξηγώντας πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ιδιαιτέρως τους νέους δικηγόρους, τους νέους επιστήμονες που δίνουν αγώνα καθημερινής διαβίωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τους αγρότες ο Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ, καθώς «πάση θυσία πρέπει να προστατευθεί το μικρομεσαίο αγροτικό εισόδημα».

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κόκκαλης τονίζει:

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι επείγουσα και αναγκαία αλλά οφείλουμε να βλέπουμε πίσω από τους αριθμούς και τους ανθρώπους. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες που επλήγησαν από την κρίση τα έτη 2009-2015, είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Πρέπει οπωσδήποτε να σταθούμε δίπλα τους και να παγώσουν οι μέχρι τώρα οφειλές τους και να μεταφερθούνε στην αναλογική σύνταξη, δηλαδή να υπολογίζονται και να αφαιρεθούνε από την καταβλητέα σύνταξη. Δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο χωρίς μέτρα και αποφάσεις ελάφρυνσης των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών».

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταψηφίζει το ασφαλιστικό ο Κόκκαλης αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές "

Κοτζιάς: Αν γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο θα χάσουμε κάθε έλεγχο του μεταναστευτικού

Υπερ της διατήρησης του φράχτη στον Έβρο τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του στους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο καθώς όπως είπε σε διαφορετική περίπτωση θα χαθεί κάθε έλεγχος στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε, μάλιστα, το MEGA ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο φράχτης δεν είναι «αρνητικό γεγονός».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο Βερολίνο παρουσίασε την ελληνική πρόταση για τη Frontex σύμφωνα με την οποία ζητούνται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία 100 σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν από τα hotspot στα νησιά στην Τουρκία όσους μετανάστες θα απορρίπτονται για τη χορήγηση ασύλου.

Όσον αφορά τα σενάρια περί αναστολής της συνθήκης Σένγκεν που επαναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου ο Νίκος Κοτζιάς είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν διαπίστωσε τέτοιο κλιμα στις επαφές του με τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τέλος ενημέρωσε τη γερμανική πλευρά ότι πλέον το 50% των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα δεν είναι Σύροι αλλά προέρχονται από χώρες της Βόρειας Αφρικής καθώς, όπως τους είπε, μπορούν με 50 ευρώ να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί με άλλα 14 στα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: Αν γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο θα χάσουμε κάθε έλεγχο του μεταναστευτικού"

Ανοικτός σε διάλογο με τους αγρότες, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη συναντήθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών.

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε αναγνωρίσει ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται.

Η Όλγα Γεροβασίλη διαμήνυσε, ωστόσο, πως «έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων, αν δεν δεχτούμε αυτό το Ασφαλιστικό» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Mega και σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση τρομάζει με τις κινητοποιήσεις, η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά «θα κρυβόμασταν στο σπίτι».

Εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτός σε διάλογο με τους αγρότες, δηλώνει ο πρωθυπουργός"

Ολόκληρη η επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στον Τσίπρα

Εκπρόσωποι από 25 αγροτικά μπλόκα -από τη Θράκη μέχρι την Ηλεία- κτηνοτρόφοι και αλιείς, συμμετέχουν στη σύσκεψη που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους τους καθώς και να καθορίσουν την αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, μετά την πρόσκληση που ο ίδιος τους απηύθυνε.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που απέστειλαν πριν από λίγες ημέρες οι αγρότες στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

"Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία παρότι αποτελούν «τη βαριά βιομηχανία της χώρας» είναι τομείς που έχουν πληγεί βαθιά τα χρόνια των μνημονίων και σήμερα και δοκιμάζονται από πρωτοφανή κρίση που απειλεί πλέον αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών μας.

Σαν να μην έφθαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα (Υψηλό κόστος παραγωγής, καθήλωση των τιμών διάθεσης των προϊόντων μας σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, δραματική μείωση του εισοδήματός μας κ.α/) έρχεται και το ασφαλιστικό, το οποίο σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό θα εξαφανίσει οριστικά την αγροτική παραγωγή της χώρας μας. Δεν θα συμφέρει κανέναν να παράγει.

Να υπενθυμίσουμε ότι:

• Σήμερα με τη γεωργία την κτηνοτροφία και την αλιεία απασχολούνται 1.200.000 άτομα περίπου, (συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών μας) . Πάνω από 300.000 είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που πρακτικά σημαίνει ότι μαζί με τα μέλη των οικογενειών μας οι απασχολούμενοι ξεπερνούν τις 700.000.

• Σημαντική είναι η συνεισφορά των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, παρουσιάζοντας σταθερότητα και δυναμισμό ακόμα και στην περίοδο της ύφεσης στην οικονομία. Tο 2014 το ποσοστό των αγροτικών προϊόντων (περιλαμβανομένων των τροφίμων, των ποτών, του καπνού, των ελαιοκομικών προϊόντων και του βάμβακος) στη συνολική αξία εξαγωγών της χώρας καλύπτει σχεδόν το 19% περίπου, αντιπροσωπεύοντας αξία 5 δις ευρώ περίπου.

Δίνουμε μάχη καθημερινά για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα, να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στο εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας.

Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να αντισταθούμε στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται που μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε ουσιαστικά τις εκμεταλλεύσεις μας.

Με σημαία το ψήφισμα της 18ης Νοεμβρίου και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής σύσκεψης των φορέων αγροτο- κτηνοτρόφων και αλιέων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/1/2016 στη Θεσσαλονίκη ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ασφάλιση αγροτών -κτηνοτρόφων – αλιέων (ΟΓΑ)

• Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έθεσε σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγροτο-κτηνοτρόφους και αλιείς για την κατάργηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό τους.

Ζητάμε:

• Τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό των αγροτών, αφού απεμπλακεί από την ευθύνη παροχής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερηλίκους και μελετηθεί η αναμόρφωσή του, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του.

• Την καταγραφή των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και την αλιεία και τη δυνατότητα ασφάλισής τους, με έκδοση Ειδικού παράβολου αγοράς ασφαλιστικών εισφορών, από την αξία του οποίου, ποσοστό 10% θα αποδίδεται. στον ΟΓΑ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι από τους 300.000 οικονομικούς μετανάστες, ένας πολύ μικρός αριθμός (2% περίπου) εργάζεται σήμερα νόμιμα στη χώρα μας, θα πετύχουμε αφενός να είναι ασφαλισμένοι, αφετέρου να εισρεύσουν πολύ μεγάλα ποσά στο ασφαλιστικό ταμείο του ΟΓΑ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

- Αφορολόγητο στις 12.000€.
- Για τα κτηνοτροφικά προϊόντα ο συντελεστής φορολογίας να ξεκινάει από το 8%
- Καμία προκαταβολή φόρου
- Η ιδιοεργασία και η εργασία των μελών της οικογένειας (με βάση τις ΜΑΕ) να λογίζονται στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
- Μεταφορά παθητικού από το ένα έτος στο άλλο
- Αφορολόγητο όριο για επιδοτήσεις 12.000 €, όπως ισχύει σήμερα.
- Να μεταφέρεται η απόσβεση παγίων στις επόμενες χρήσεις και να έχει τη δυνατότητα ο παραγωγός να επιλέγει το συντελεστή απόσβεσης από 15 έως 20%.
- Απαλλαγή των αγροτών- κτηνοτρόφων - αλιέων από διάφορα επιβαλλόμενα τέλη (π.χ. τέλος επιτηδεύματος κ.α.).
- Απαλλαγή των παραγωγικών ακίνητων (σταβλικές εγκαταστάσεις, καλλιεργήσιμη γη και ακίνητα που αφορούν τη συγκέντρωση, τη συσκευασία, την πρωτογενή μεταποίηση, την αποθήκευση και τη διάθεση των προϊόντων) από κάθε φόρο προς το Δημόσιο, περιλαμβανομένου και του ΕΝΦΙΑ κύριου και συμπληρωματικού.

Άμεση απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς. ( Άμεσες ενισχύσεις, Πρόγραμμα νέων αγροτών, εξισωτική αποζημίωση, βιολογικά προγράμματα, επιστροφή φόρου καυσίμων κ.ά.)

Ενέργεια - ΦΠΑ

- να επανέλθουν σε καθεστώς ΦΠΑ 13%, τα ζώντα ζώα όλων των κατηγοριών.
- να υπάρξει ειδικός φορολογικός συντελεστής κάτω από το 10% για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (κρέατα, γάλα κ.τ.λ).
- να μειωθεί ο ΦΠΑ στις χονδροειδείς ζωοτροφές στο 8%.
- Επαναφορά του ΦΠΑ στο κόστος εισροών στο προηγούμενο καθεστώς.
- Κάρτα για μειωμένη τιμή πετρελαίου στους αγρότες και μείωση της τιμής κιλοβατώρας (0,04 Ευρώ/κιλοβατώρα).
Χρέη Αγροτών – Κτηνοτρόφων - Αλιέων ΔΑΝΕΙΑ
Γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών και άμεση χρηματοδότησή τους με χαμηλότοκα δάνεια για συνέχιση της παραγωγής.
- να σταματήσει η δίωξη αγροτών - κτηνοτρόφων λόγω των ήδη βεβαιωμένων δανείων στη ΔΟΥ, να ανακληθούν τα χρέη από το Δημόσιο Ταμείο, αφού δεν έχουν να πληρώσουν .
- Κούρεμα του 50% του κεφαλαίου και ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων της πρώην ΑΤΕ για 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο και 3ετή περίοδο χάριτος.
- Για τα υπόλοιπα δάνεια ζητάμε κούρεμα ενός ποσοστού του κεφαλαίου και διαγραφή του συνόλου των τόκων (υπερημερίας και συμβατικών).

Αποπληρωμή του υπολοίπου με ρύθμιση για τουλάχιστον 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο. Τα 3 πρώτα χρόνια πληρωμή μόνο των τόκων.

Ζητάμε επίσης:

• Μέτρα μείωσης του υψηλού κόστους παραγωγής - βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της αγροτικής παραγωγής (μείωση του κόστους ενέργειας,ζωοτροφών κ.α)
• Άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έκδοση και θεώρησηπαραγωγικών άδειων λαϊκών αγορών και η τελική εξάλειψή τους
• Να δώσει το Υπουργείο μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα τηςεπιλεξιμότητας των βοσκοτόπων για τη διασφάλιση των επιδοτήσεων και να ληφθεί μέριμνα να δοθούν στους κτηνοτρόφους και επιπλέον βοσκότοποι με στόχο την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. Κατάρτιση των διαχειριστικών σχεδίων βελτίωσης των βοσκοτόπων.
• Άμεση απόδοση των αποζημιώσεων των ζημιών από ασθένειες και φυσικές καταστροφές.
• Όχι στην επιμήκυνση διάρκειας του φρέσκου γάλακτος πέρα των επτά ημερών.
• Υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
• ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ.

Στην Πανελλαδική σύσκεψη των φορέων αγροτο- κτηνοτρόφων και αλιέων της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/1/2016 στη Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον κοινό μας αγώνα.

Στις 20/1/2016 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι και αλιείς βγαίνουν στους δρόμους συντεταγμένα με απόφαση των Οργανώσεών τους, με κλιμάκωση στις 28/1/2016 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά μας, αν η Κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας

• Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)
• Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων
• Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών
• Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών
• Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών
• Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων
• Πανελλήνια Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)
• Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)
• ΤΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ
• Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας
• Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης"

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολόκληρη η επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στον Τσίπρα"

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί: Κίνδυνος μη επιβίωσης της ζώνης Σένγκεν

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του χώρου Σένγκεν, δήλωσε σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ερωτηθείσα στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αν η ζώνη Σένγκεν ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο, η Λαγκάρντ απάντησε: «Ναι το πιστεύω» διευκρινίζοντας πως πρόκειται για την προσωπική άποψή της.

Η δήλωση της Λαγκάρντ προστίθεται σ' αυτές πολλών ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι επισήμαναν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός ότι η μαζική συρροή προσφύγων στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν μια λύση, ωθώντας τις χώρες μέλη να ενεργούν ατομικά.

Οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας Μανουέλ Βαλς και Μαρκ Ρούτε έκαναν μάλιστα λόγο για ενδεχόμενη εξάρθρωση της Ευρώπης εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ, ως θεσμός, πιστεύει πάντως ότι, αν γίνει σωστή διαχείριση αυτής της κρίσης, θα μπορούσε τελικά να ωφελήσει οικονομικά ορισμένες χώρες, προσφέροντάς τους επιπλέον ανάπτυξη.

Από οικονομικής πλευράς, «η Ευρώπη είναι χωρίς καμιά αμφιβολία σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι», δήλωσε η Λαγκάρντ, «όμως έχουμε δύο σημαντικές ανησυχίες» για την ήπειρο.

Η μία είναι η προσφυγική κρίση και η άλλη είναι ο κίνδυνος του Brexit, μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Λαγκάρντ προειδοποιεί: Κίνδυνος μη επιβίωσης της ζώνης Σένγκεν"

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες

Θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμη και ορισμένων που αφορούν πρώτες κατοικίες, εκτίμησε ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Όπως τόνισε ο κ. Ρούσκας, ήδη έχουν εκδοθεί 60.000 διαταγές πληρωμής και η νομική διαδικασία για την έναρξη των πλειστηριασμών έχει ολοκληρωθεί.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε έξαρση του αριθμού πλειστηριασμών ακινήτων», τόνισε ο κ. Ρούσκας, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ακίνητα που δεν υπάγονται στις νέες ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμα και πρώτες κατοικίες.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες"

Συνελήφθησαν αστυνομικοί που φρουρούσαν σπίτι εφοπλιστικής οικογένειας

Δύο αστυνομικοί (υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής) συνελήφθησαν χθες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς παρείχαν παράνομα υπηρεσίες φύλαξης σε οικία επιχειρηματία, ενώ για την υπόθεση αυτή αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου και ένας Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες (ένας υπηρετεί στην Ασφάλεια) προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε μέλος ισχυρής εφοπλιστικής οικογένειας, έναντι αμοιβής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, καθώς και για άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση τους ως αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κινείται ήδη η διαδικασία της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν αστυνομικοί που φρουρούσαν σπίτι εφοπλιστικής οικογένειας"

Οι δρόμοι που έχουν κλείσει οι αγρότες από Έβρο μέχρι Κρήτη

Εκτός από τα Τέμπη που έχουν κλείσει από τις 12 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, οι αγρότες στην υπόλοπη Ελλάδα, προχωρούν από το πρωί σε αποκλεισμούς κομβικών σημείων και οδών. Τα μπλόκα είναι περισσότερο συμβολικά και διαρκούν από μισή έως δύο ώρες.

Στην κεντρική και δυτική Μακεδονία

Περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ οι αγρότες προχωρούν και σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σήμερα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, δεν πρόκειται να γίνει καμία κινητοποίηση, και ανέφερε: «Δεν συμμετέχουμε στη συνάντηση των Τεμπών» επισημαίνοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε επ'αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά τον δρόμο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πεστριτσίου.

Στον νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν συμβολικοί αποκλεισμοί. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσών- Έδεσσας στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβικα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα στο τι μέλει γενέσθαι σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ενώ στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ. Κανένα από τα δύο μπλόκα δεν θα προχωρήσει σήμερα σε αποκλεισμούς.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, με τους αγρότες να έχουν παρατάξει 200 τρακτέρ στον κόμβο των Νέων Μουδανιών, ενώ μπλόκο στήνεται και στον κόμβο της Νέας Καλικράτειας.

Στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο - Ματαιώνονται οι κινητοποιήσεις της Κυριακής

Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχώρησαν οι αγρότες νοτίου Έβρου, ενώ οι κινητοποιήσεις της Κυριακή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή ματαιώνονται λόγω των δράσεων, στο τελωνείο των Κήπων, της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Όσον αφορά στον βόρειο Έβρο υπάρχει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Καστανέων-Ριζίων (στη γέφυρα), από τις 11.00 έως τη 1.00 και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο του Ορμενίου. Ως προς τη δυνατότητα μετακίνησης την Κυριακή των διαδηλωτών κατά του φράχτη στην περιοχή του τελωνείου των Καστανέων ο κ. Μαργαριτίδης εξήγησε ότι μπορούν να μεταβούν μέσω των παράδρομων, διευκρινίζοντας όμως την απόφασή τους να μη συσχετιστούν οι δύο δράσεις. «Εμείς δεν θα εμποδίσουμε κανέναν να διαδηλώσει. Δεν έχουμε όμως καμία σχέση. Παλεύουμε για κάτι άλλο. Δεν θέλουμε να πλησιάσουν το μπλόκο, εδώ έρχονται μόνο αγρότες» είπε.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Σύμφωνα με τις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων είναι συμβολικός και θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Βόνιτσας.

Στο μεταξύ, αγρότες της Αιγιάλειας παρέταξαν σήμερα το πρωί τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Στα μπλόκα των αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία, εξακολουθούν να υπάρχουν σταθμευμένα τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, Κουρτεσίου, και Μαραθιάς.

Στην Κρήτη

Τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου - Βιάννος απέκλεισαν από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί, όταν οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν συμβολικά αρχικά τον κόμβο των Αρχανών και στη συνέχεια κινήθηκαν λίγο παρακάτω αποκλείοντας συμβολικά και τον κόμβο του Αγίου Σώζοντα.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δρόμοι που έχουν κλείσει οι αγρότες από Έβρο μέχρι Κρήτη"

Στο μπλόκο Νίκαιας καλούνται αύριο οι φορείς

Εξακολουθούν να προσέρχονται τρακτέρ στο μπλόκο Νίκαιας και σήμερα, τόσο από τα Φάρσαλα όσο και από την Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν πλέον τις δυόμιση χιλιάδες και με τους διοργανωτές να έχουν βάλει «στοίχημα» να μαζέψουν όλα τα τρακτέρ του κάμπου στη Νίκαια.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν από το πρωί συνελεύσεις των αγροτών που συμμετέχουν στο μπλόκο ενώ πανεργατικό συλλαλητήριο που είχε οργανώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για το ασφαλιστικό εν τέλει κατέληξε στο μπλόκο Νίκαιας όπου οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Για αύριο στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας καλούν τους μαζικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μπλόκου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στα αιτήματα που προβάλλουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των τρακτέρ στο μπλόκο Νίκαιας και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, εξακολουθεί να απαγορεύεται στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο μπλόκο Νίκαιας καλούνται αύριο οι φορείς"

Άρχισαν οι διήμερες δράσεις στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στον φράχτη στον Έβρο

Με συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης άρχισαν σήμερα οι διήμερες δράσεις που διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με κυρίαρχο αίτημα την πτώση του φράχτη στις Καστανιές του Έβρου.

Η συμμετοχή περιορίζεται αυτήν τη στιγμή κυρίως στους διαδηλωτές που ήρθαν με 14 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Μεταξύ των πανό που κρατούν οι διαδηλωτές, προκύπτει εκπροσώπηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ του νομού, των εργαζομένων του νοσοκομείου της πόλης και των εκπαιδευτικών του Έβρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν οι διήμερες δράσεις στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στον φράχτη στον Έβρο"

Προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ζητά η Αυστρία

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ έκανε σήμερα λόγο για έναν «προσωρινό αποκλεισμό» της Ελλάδας από τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, αν η Αθήνα δεν ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο των συνόρων της αντιμετωπίζοντας την εισροή των προσφύγων.

«Αν η κυβέρνηση της Αθήνας δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για έναν προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν», δηλώνει η Μικλ-Λάιτνερ στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Όταν ένα κράτος του (χώρου) Σένγκεν δεν εκπληρώνει για μεγάλο διάστημα τις υποχρεώσεις του και δεν δέχεται βοήθεια παρά μόνον απρόθυμα, τότε δεν απαγορεύεται να το σκεφτούμε», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας "μύθο" την ιδέα ότι «τα ελληνο-τουρκικά σύνορα δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν».

«Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφθασε στα όριά της (...) Μιλήσαμε πολύ, τώρα πρέπει να δράσουμε. Πρόκειται για την προστασία της σταθερότητας, της τάξης και της ασφάλειας στην Ευρώπη», επέμεινε.
Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ είχε απορρίψει τον Δεκέμβριο το σενάριο ενός αποκλεισμού της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν.

«Δεν είναι νομικά δυνατό να αποκλεισθεί ένα κράτος από τη ζώνη Σένγκεν», είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, ο Ζαν Άσελμπορν, η χώρα του οποίου ασκούσε τότε την προεδρία του Συμβουλίου.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ζητά η Αυστρία"

Γεροβασίλη: Αν δεν δεχτούμε το ασφαλιστικό, έρχεται μείωση στις κύριες συντάξεις

Στην παραδοχή ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται, προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύοντας, ωστόσο, πως «αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο», ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητάει μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η άποψή του «είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες».
Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά «θα κρυβόμασταν στο σπίτι», όπως είπε, εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει μία ψηφισμένη συμφωνία, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες. «Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να βάλει το κοινωνικό πρόσημο μπροστά», ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως αυτή η συμφωνία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «τα οποία τώρα το ξεχνάνε».
Η οποιαδήποτε επιβάρυνση ψηφιστεί είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε όμως πως «η μεγάλη εικόνα είναι ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, γιατί είχαμε να διαχειριστούμε ρημαγμένα ταμεία και ταυτοχρόνως μια μνημονιακή δέσμευση, αυτό αν το αφήναμε να εξελιχθεί μόνο του θα σήμαινε ότι 1,8 δισ. έπρεπε να φύγει οριζόντια από τις συντάξεις σήμερα».
«Σήμερα ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση η χώρα δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση, πως αν οι αγρότες κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και προχωρήσουν στο κλείσιμο δρόμων, πρόκειται για ένα δικαίωμά τους, το οποίο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με διάλογο, επιχειρώντας να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων, και ξεκαθάρισε πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.
Για διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ενδεχόμενες «διαρροές» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη σε επίπεδο πολιτικής διαβούλευσης. Πρόσθεσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να μιλήσουν για μείωση συντάξεων, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «εξετάζουν νούμερα και αυτό που έχουν πει μέχρι στιγμής είναι ότι πρέπει να δούμε τα ποσοστά αναπλήρωσης”. Ξεκαθάρισε, δε, πως η ουσία είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους “το οποίο είναι τεράστιο και μη βιώσιμο. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος ό,τι και να σχεδιάσουμε σήμερα δεν θα μας βγει εύκολα».
Αναφερόμενη στις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, εκτίμησε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης «βρήκε ανοικτά αυτιά» και διευκρίνισε πως απαιτείται η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και να σταθεροποιηθεί η οικονομία.
Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε πως «δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα» και πρόσθεσε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν για να μην πιέζονται από τις λαϊκές απαιτήσεις. Είναι σύμμαχοι. Πιεζόμαστε όλοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είμαστε εδώ για να παλέψουμε το δυνατόν να το αντιμετωπίσουμε».
Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. «Δεν τίθεται θέμα εκλογών, αυτός είναι ο σχεδιασμός κάποιων που ονειρεύονται, η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Mega/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεροβασίλη: Αν δεν δεχτούμε το ασφαλιστικό, έρχεται μείωση στις κύριες συντάξεις"

Λάθος το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου λένε 7 στους 10

Δυσαρεστημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης και απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας είναι οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, το 85% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ μόλις το 6,5% να συμφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές.



Επίσης, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 71,5% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και μόνο το 16% συμφωνεί.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων, η έρευνα καταγράφει διαφορά περίπου 12 μονάδων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να προηγείται. 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 23%. Στην τρίτη θέση είναι ο κ. Λεβέντης με 25,5% και ακολουθεί ο κ. Κουτσούμπας με 22%.



Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, το 73,5% των πολιτών είναι αντίθετο με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 59% θεωρεί ότι είναι λάθος.



Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση το 80,5% απαντά αρνητικά και μόλις το 11% κρίνει πως η κατεύθυνση στην οποία προχωράμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή. Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το 62% να λέει ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση.




Προβάδισμα 8,1% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση στην «Αυγή» 
Την ίδια ώρα, πάντως, η εφημερίδα «Αυγή» «βλέπει» ακόμα πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 16,6%, καταγράφοντας προβάδισμα 8,1 μονάδων! 

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στη νέα έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών (40% έναντι 32%) πιστεύει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. Ως προς το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος χαρακτηρίζουν τους θεσμούς (36%), το ίδιο το πρόγραμμα (33%) και την αντιπολίτευση (27%).

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, καθώς το 60% βλέπει νέα μέτρα, έναντι του 35% που θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα είναι επιτυχής.  

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάθος το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου λένε 7 στους 10"

Βαρεμένος: Πιθανόν να υπερβάλαμε στις υποσχέσεις για τους αγρότες

Στην ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να υπερέβαλε στις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στους αγρότες προχώρησε ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος.

Θέλοντας, μάλιστα, να κρατήσει αποστάσεις από όσους προχώρησαν σε αυτή την πρακτική συμπλήρωσε με νόημα ότι «εγώ ούτε ανέβηκα σε τρακτέρ, ούτε πήγα σε μπλόκα».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν προβλήματα από τα σχέδια της κυβέρνησης για τους κατ' επάγγελμα αγρότες για τους οποίους είπε στο MEGA ότι πρέπει να τους ξεχωρίσουμε από όσους εμφανίζονται ως αγρότες επειδή έχουν κάποιο αγροτεμάχιο.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρεμένος: Πιθανόν να υπερβάλαμε στις υποσχέσεις για τους αγρότες"

FT: Σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας για το προσφυγικό - Φόβος για εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ένα δραστικό σχέδιο για να σταματήσουν το πέρασμα των μεταναστών στην ΠΓΔΜ εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι Financial Times αναβιώνοντας τους φόβους της Αθήνας ότι δεκάδες χιλιάδες μεταναστών θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους FT το σχέδιο αυτό υποστηρίζουν Κομισιόν και Βερολίνο καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι η συμφωνία με την Τουρκία στην πράξη δεν εφαρμόζεται και αποδείχθηκε αναποτελεσματική στην προσπάθεια να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη.

Κατά το δημοσίευμα αν εφαρμοστεί το σχέδιο, αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι η Ευρώπη «μετακινεί» τα σύνορά της στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και όχι στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Η πρώτη συζήτηση φέρεται να έγινε την περασμένη Τετάρτη μετά από επιστολή που έστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίροσλαβ Τσεράρ ζητώντας «απευθείας βοηθεια» προς την ΠΓΔΜ για να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Κατά τους FT το σχέδιο του Τσεράρ έχει τη στήριξη του Βερολίνου και εξετάζεται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σόιμπλε: Ο χρόνος τελειώνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος

Το δημοσίευμα έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνέντευξη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Spiegel στην οποία προειδοποιεί ότι ο χρόνος τελειώνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. «Στην ΕΕ, συμφωνούμε ότι οι πιέσεις που προκαλεί η μετανάστευση πρέπει να μειωθούν. Αν η Σένγκεν καταρρεύσει η Ε.Ε., κινδυνεύει σοβαρά, πολιτικά και οικονομικά. Γι 'αυτό εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουμε δισεκατομμύρια στην Τουρκία, τη Λιβύη, την Ιορδανία και άλλες χώρες της περιοχής το συντομότερο δυνατόν - όλοι όσο μπορούμε» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ικανότητες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απεριόριστες (σ.σ. όσον αφορά τον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να υποδεχθούν)» αναφέροντας το παράδειγμα της Σουηδίας που έχει αποφασίσει να εισάγει συνοριακούς ελέγχους.

Κρίσιμο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Άμστερνταμ την Δευτέρα

Η αντίστροφη μέτρηση για την διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των φυσικών προσώπων εντός του χώρου Σένγκεν, ή την de facto αναστολή της, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη ξεκινήσει. Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, την προσφυγική, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να βρει στο παρά πέντε, λύσεις για να διατηρήσει την συνοχή της

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ένα από τα δύο νομοθετικά όργανα της Ε.Ε.) που αποτελείται από τους υπουργούς των 28 κρατών μελών, πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της ολλανδικής προεδρίας, για να συζητήσουν το πως θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επαναφορά συνοριακών ελέγχων, το κόστος των οποίοι θα είναι ανυπολόγιστο, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η πιθανότητα επαναφοράς συνοριακών ελέγχων για τέσσερα εξάμηνα θα θέσει επίσης σε κίνδυνο την ίδια την Ε.Ε. Η ενιαία αγορά και το κοινό νόμισμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον χώρο Σένγκεν. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιιούνκερ, οι προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι ανάμεσα στη Σουηδία και τη Δανία κοστίζουν 300 εκ ευρώ ενώ οι έλεγχοι στις έξι συνολικά χώρες κοστολογούνται στα 3 δις. ευρώ.

Πιθανότητα επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων για διάστημα άνω των έξι μηνών, υπολογίζεται πως θα κοστίσει δεκάδες δισ. ευρώ στα φορτηγά οχήματα, στις εμπορικές πτήσεις και τα επαγγελτικά ταξίδια εντός της Ε.Ε., με συνέπεια να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και το κοινό νόμισμα να κινδυνεύει περισσότερο από την «ελληνική διαπραγμάτευση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας για το προσφυγικό - Φόβος για εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news