facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Το Λιμενικό διαψεύδει τουρκικά δημοσιεύματα για τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο

Την αντίδραση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η τραγωδία της Τρίτης στα τουρκικά παράλια οφείλεται σε απόφαση των ελληνικών αρχών να επαναπροωθήσουν τα σκάφη στα οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Τονίζεται ότι όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου περιπολούσαν δύο σκάφη της δύναμης της FRONTEX, από τις αναφορές των οποίων, ουδεμία ανάμιξη προκύπτει.

«Εκτιμάται ότι θα πρέπει να εξαντληθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, κάθε δυνατή προσπάθεια καταπολέμησης των οργανωμένων δικτύων, προκειμένου να αποτρέπεται η επιβίβαση προσφύγων σε ανασφαλή και αναξιόπλοα σκάφη, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, όπως επικρατούν σήμερα και επικρατούσαν κατά την χρονική περίοδο εκδήλωσης του συμβάντος, ώστε να αποφεύγονται τραγωδίες σαν τη χθεσινή», συμπληρώνει το Λιμενικό.

Σημειώνει δε ότι μόνο στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου κατά το τελευταίο διήμερο, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες (6 έως 8 μποφόρ) εκτέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο 2.156 πρόσφυγες, οι οποίοι με τη βοήθεια των ελληνικών λιμενικών Αρχών και της FRONTEX αποβιβάστηκαν ασφαλώς στο νησί.

Ακόμη, το Λιμενικό ξεκαθαρίζει ότι «συνεχίζει αταλάντευτα την άοκνη προσπάθειά του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Λιμενικό διαψεύδει τουρκικά δημοσιεύματα για τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο"

Ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών: Αύξηση μέχρι 223% στις εισφορές

Με αύξηση έως και 223% των εισφορών τους προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ θα επιβαρυνθούν από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του ασφαλιστικού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για τον κλάδο σύνταξης, ύψους 20% επί του μηνιαίου εισοδήματός τους, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίως ή σε άλλη τακτική χρονική βάση, υπηρεσιών του τρέχοντος έτους για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης (άρθρο 53).

- Η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, των ανεξάρτητα απασχολούμενων, των κατ’επάγγελμα αγροτών καθώς και των λοιπών κατηγοριών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 53 και 54, ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, (586 x 6,95% = 40,73 € min & 407,33 max μηνιαίως) όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 53, βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50 % για παροχές σε χρήμα (άρθρο 57).

- Σε καμία περίπτωση η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% επί του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, δηλαδή 586x20%= €117 μηνιαίως (άρθρο 52).

- Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (άρθρο 52).

Εάν το δεκαπλάσιο του κατώτατου βασικού μισθού είναι σήμερα 586,08€ x 10 = 5.860,80€, η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20%, δηλαδή δεν μπορεί να υπολείπεται από 5.860,80€ x 20% = 1.172,16€ το μήνα ή 14.065,92€ ανά έτος, για ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο ή ίσο των 5.860,80€ x 12 = 70.329,60€. Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δεδομένα από το 2017, χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα επιβαρυνθούν ετησίως με 14.065,92€ για συνταξιοδοτικές εισφορές και με 4.887,91 για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, που σημαίνει 18.953,83 € συνολικά και αύξηση 223% ή 10.446 € περισσότερα από όσα καταβάλλουν σήμερα εάν πληρώνουν ετησίως 8.508 € στην 14η ανώτατη προαιρετική κατηγορία του ΟΑΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης που θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει τις προτάσεις της συνομοσπονδίας και να ζητήσει αποσαφηνίσεις για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματικών δήλωσε «Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις για το Ασφαλιστικό, αλλά περισσότερο και λιγότερο επώδυνες. Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων. Η ΕΣΕΕ στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει «το μη χείρο βέλτιστο». Η λιγότερο επώδυνη λύση και η μικρότερη μετρήσιμη επιβάρυνση, φαίνεται να είναι τελικά, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων, συνολικά κατά μία μονάδα με επιμερισμό σε εργοδότες και εργαζόμενους και με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018, αλλά ουσιαστικά μέχρι την 1.1.2017 και την εφαρμογή του νέου νόμου.

Βεβαίως, δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στον αυθαίρετο υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και προτείνουμε τη ορθολογική κλιμάκωση του από τον υπερβολικό δεκαπλασιασμό. Δεν κρύβουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι νέοι συνταξιούχοι, αλλά προτεραιότητα όλων των κοινωνικών εταίρων πρέπει να είναι κάθε δυνατή διάσωση των συντάξεων και κυρίως ο σεβασμός στη διαδοχή των γενεών. Η ΕΣΕΕ μπορεί να δεχθεί την αύξηση κατά μία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών, αλλά δεν δέχεται τις υπερβολές στον υπολογισμό των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. Σίγουρα απαιτούνται λεπτομερείς διευκρινήσεις και ερμηνείες στη πρακτική εφαρμογή ενός κυριολεκτικά νέου Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο πολύ λίγα κοινά έχει με το εν ισχύ εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και από όλα όσα γνωρίζουμε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών: Αύξηση μέχρι 223% στις εισφορές"

Αγιασμός των υδάτων μετά από 42 χρόνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Με την ελπίδα το 2016 να φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, τελέστηκε σήμερα για πρώτη φορά ,μετά από 42 χρόνια, ο Αγιασμός των Υδάτων στην θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης.

Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. Για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέστη στην τελετή που έγινε στην Αγία Νάπα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ώστε οι πολίτες της να απολαμβάνουν τα δικαιώματα, που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κύπριος πρόεδρος ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός, ώστε από του χρόνου όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα σε όλη την Κύπρο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγιασμός των υδάτων μετά από 42 χρόνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο"

Παπαδημούλης: Το ασφαλιστικό πρέπει να ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής

Όχι στα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά, λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με ένα tweet, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι οι κανόνες του ασφαλιστικούς, πρέπει να ισχύσουν και για τους υπαλλήλους της Βουλής.

«Ίδιοι σε Νόμο και Κανονισμό. Δεν νοούνται δύο μέτρα κ σταθμά» σημειώνει.


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τοποθετήθηκε μέσω twitter και για τη στάση ορισμένων ιεραρχών:

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημούλης: Το ασφαλιστικό πρέπει να ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής"

Δ. Αβραμόπουλος: Η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί τόσο για τους πολίτες όσο και για την οικονομία» δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς μετανάστευσης της Σουηδίας Μόργκαν Γιόχανσον και της Δανίας Ίνγκεν Σόλτσμπεργκ, καθώς και με τον κοινοβουλευτικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας Όλε Σρέντερ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η απόφαση της Δανίας να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της, καθώς και η απόφαση της Σουηδίας να εισάγαγει ελέγχους ταυτότητας για όλους τους επιβάτες των τρένων, λεωφορείων και πλοίων που έρχονται από τη Δανία.

«Τα έκτακτα αυτά μέτρα συμφωνήθηκε να παραμείνουν στο ελάχιστο επίπεδο και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στην ομαλότητα» τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η εισροή των προσφύγων πρέπει ωστόσο να «μειωθεί». Η μόνη λύση είναι «ευρωπαϊκή» είπε, καλώντας τα 28 κράτη-μέλη και τους εταίρους «εκτός ΕΕ» να «προστατεύσουν τα σύνορα, να σεβαστούν τους κανόνες και να διασφαλίσουν το μηχανισμό μετεγκατάστασης», σε «πνεύμα συνεργασίας».

Από την πλευρά της η δανή υπουργός, Ίνγκεν Σόλτσμπεργκ δεν απέκλεισε να λάβει η χωρα της περαιτέρω μέτρα, καθώς «δεν επιθυμεί να είναι ο τελικός προορισμός για χιλιάδες και χιλιάδες μετανάστες».

Ο Μόργκαν Γιόχανσον σημείωσε πως η Σουηδία είναι η χώρα που δέχτηκε τους «περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους της». «Η Σουηδία έχει κάνει και κάνει ό,τι μπορεί, δεν μπορεί όμως να κάνει τα πάντα» δήλωσε ο σουηδός υπουργός, τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με «κοινή ευθύνη» από όλους και να λειτουργήσει το σύστημα μετεγκατάστασης.

Τέλος, ο Όλε Σρέντερ υποστήριξε πως το «πρόβλημα στην Ευρώπη» είναι ότι δεν υπάρχει «λειτουργικό σύστημα ελέγχου των συνόρων ειδικά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Αβραμόπουλος: Η συνθήκη Σένγκεν πρέπει να περιφρουρηθεί"

Επιβολή νέων κυρώσεων στη Β. Κορέα αποφάσισε το Σ.Α. του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών "καταδίκασε έντονα" σήμερα τη νέα πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και θα προετοιμάσει την επιβολή "επιπρόσθετων μέτρων" σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Στην ανακοίνωσή τους, που εγκρίθηκε ομόφωνα, οι 15 χώρες-μέλη του ΣΑ --μεταξύ των οποίων και η Κίνα που θεωρείται στενός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας-- τονίζουν ότι αποφάσισαν "να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως για τα μέτρα αυτά" τα οποία θα περιληφθούν "σε ένα νέο ψήφισμα" του Συμβουλίου.

Ο πρεσβευτής της Ουρουγουάης Έλμπιο Ροσέλι, που προεδρεύει του Συμβουλίου αυτόν τον μήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη του ΣΑ "υπενθύμισαν ότι είχαν ήδη εκφράσει την αποφασιστικότητά τους να λάβουν περαιτέρω μέτρα στην περίπτωση μιας νέας δοκιμής" εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.

"Με βάση αυτή τη δέσμευση και τη σοβαρότητα της παραβίασης, τα μέλη του ΣΑ θα αρχίσουν να εργάζονται άμεσα" για την υιοθέτηση ενός νέου ψηφίσματος, συνέχισε, σημειώνοντας ότι η πυρηνική δοκιμή συνιστά "μια σαφή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας".

ΟΗΕ προς Β. Κορέα: Σταματήστε κάθε πυρηνική δραστηριότητα 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ πρέπει "να σταματήσει κάθε πυρηνική δραστηριότητα και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για μια επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση".

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Μπαν "καταδίκασε απερίφραστα" την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με την οποία πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Χαρακτήρισε αυτή την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας "πολύ ανησυχητική", εκτιμώντας πως είναι "βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια και πως βλάπτει σοβαρά τις διεθνείς προσπάθειες μη εξάπλωσης".

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Μπαν, για μία νέα κατάφορη παραβίαση πολλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν τέτοιες δραστηριότητες".

Τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε, "παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις αυτές σε στενό συντονισμό με τους εμπλεκόμενους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT)".

Δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Β. Κορέα - Διεθνείς αντιδράσεις

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, κάτι το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η βόμβα αυτή ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

"Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών", που κυβερνάει τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε έπειτα από τον εντοπισμό νωρίτερα ενός σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της χώρας αυτής, στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Ενίσχυση του πυρηνικού προγράμματος

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να μπορεί να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η χώρα ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα όσο οι ΗΠΑ εμμένουν στην, όπως την χαρακτήρισε "επιθετική τους στάση".

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι θα ενεργεί ως ένα υπεύθυνο πυρηνικό κράτος και δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση των πυρηνικών της όπλων αν δεν παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία.

Επίσης σημείωσε ότι δεν θα μεταφέρει τις πυρηνικές της δυνατότητες σε άλλες πλευρές.

Η πρώτη αντίδραση από τη Νότια Κορέα
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα εντείνουν την παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας μετά την ανακοίνωση από την Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου.

Πρόκειται για μια "σοβαρή πρόκληση" για την παγκόσμια ειρήνη, σημείωσε η Σεούλ, σύμφωνα με το Yonhap.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκεούν Χίε θα προήδρευε συνόδου του συμβουλίου ασφαλείας της Νότιας Κορέας που συνεκλήθη μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

ΟΗΕ: Θα συγκληθεί Συμβούλιο Ασφαλείας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί σύνοδο για να συζητήσει σχετικά με την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής, δήλωσαν διπλωμάτες του Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις που έκαναν στο Reuters, οι διπλωμάτες, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σημείωσαν ότι η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα γίνει μάλλον στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Ένας διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει πιθανώς κεκλεισμένων των θυρών.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε τι είδους ενέργειες, αν προχωρήσει σε κάποιες, σχεδιάζει να προβεί το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβολή νέων κυρώσεων στη Β. Κορέα αποφάσισε το Σ.Α. του ΟΗΕ"

Θεοφάνεια στη Σμύρνη για πρώτη φορά από το 1922

Για πρώτη φορά μετά το 1922 πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σμύρνη η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Η ιστορική τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα στο λιμάνι της πόλης μετά από επίσημη άδεια που έδωσαν οι τουρκικές αρχές.

Παρόντες τα μέλη της παροικίας, οι ορθόδοξοι της περιοχής, Έλληνες που κατέφτασαν από τα κοντινά νησιά αλλά και Τούρκοι που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Δείτε την τελετή:



Για να πιάσουν τον σταυρό έπεσαν στα παγωμένα νερά επτά άνθρωποι. Το «παρών», δε, στην ιστορική στιγμή έδωσαν ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην περιοχή, Θεόδωρος Τσακίρης, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τον αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο πατήρ Κύριλλος, ο πρώτος ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος λειτουργεί μόνιμα στη Σμύρνη μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922, ενώ παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Λορέντζο.

Στο μήνυμά του ο Πατήρ Κύριλλος ευχήθηκε «σε όλη τη Ρωμιοσύνη έτσι να πορεύεται πάντοτε μέσα στο ρου και τον χρόνο της ιστορίας, χωρίς ποτέ να χάνεται, να σβήνεται, να γίνεται αλησμόνητη, αλλά να είναι πάντοτε παρούσα μέσα από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Ο ίδιος, συγκινημένος, έστειλε την αγάπη του στην Ελλάδα «με σταγόνες από τον αγιασμό της Σμύρνης μαζί με τα δάκρυα αλλά και την χαρά των πρόγονων μας, σήμερα».
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοφάνεια στη Σμύρνη για πρώτη φορά από το 1922"

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου και μπλεγμένος στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα από πνευμονικό οίδημα!

Στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Μάκης Ψωμιάδης πέθανε στα χέρια του γιου του, του Σταύρου που ήταν κοντά του, σύμφωνα με το gazzetta.gr, καθώς οι γιατροί στο νοσοκομείο Ελπίς απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν 60 ετών και στα τέλη του Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης. Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Παράλληλα, το όνομά του ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων του 2011, κάτι που οδήγησε στην σύλληψή του στα Σκόπια, όπου και είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου του 1955 στην Καβάλα, από πατέρα παπά, έζησε φτωχικά τα παιδικά του χρόνια. Tο 1988 γίνεται πρόεδρος της Eρασιτεχνικής AEK και ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, κάνοντας ιδιαίτερα δαπανηρές μεταγραφές για την εποχή, για να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Εθνικό, Ακράτητο και Καβάλα.

Οι δικαστικές περιπέτειες του Ψωμιάδη

Άρχισε να γίνεται γνωστός όταν, μετά την πτώση της χούντας, βασανισθέντες κατέθεσαν στη δίκη των χουντικών στον Κορυδαλλό φοβερά πράγματα γι’ αυτόν. Δεκατρία χρόνια μετά, η «Ελευθεροτυπία» θα γράψει ότι «ο Mάκης Ψωμιάδης δεν ήταν ο καλόγερος της Nομικής και του Πολυτεχνείου, αλλά ένας ξάδελφός του, ο Πολύκαρπος Ψωμιάδης».

Το 1987 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ. Όπως είχε αποκαλύψει ο «Pιζοσπάστης», ο ανακριτής της Γενεύης, Barley Capole, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 6.9.1987 για «απάτη και πλαστογραφία τίτλων». Κατηγορήθηκε τότε συνολικά για έξι εγκλήματα και φυσικά δεν μπήκε ποτέ φυλακή.

Το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον τιμώρησε ερήμην με φυλάκιση 2 ετών για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Για τον ίδιο λόγο καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 22 μηνών η σύζυγός του, Ελένη Σταμέλου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «τη μήνυση εναντίον του ζεύγους είχε υποβάλει στις 10.2.1984 η Γεωργία Bένδρα, η οποία είχε συστήσει μαζί τους εταιρεία με αντικείμενο την εμπορία τουριστικών ειδών και χρυσών κοσμημάτων στην Πλάκα». Ο Ψωμιάδης στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη νυχτερινή διασκέδαση των Αθηναίων. Αρκετά νυχτερινά μαγαζιά φαίνεται να είναι στην κατοχή του, με πιο ονομαστό το «Μαρακές» στην οδό Αμερικής.

Τον Οκτώβριο του 2002, κατηγορείται και πάλι από τον Λαλιώτη, αυτή τη φορά με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου. Εκείνη τη χρονιά ήταν πρόεδρος της ΠAE AEK! Καταδικάζεται και πάλι σε κάθειρξη 12 ετών. Αλλά ο Mάκης δεν πήγε ούτε τότε φυλακή την Eλλάδα! Επικαλούμενος προβλήματα υγείας, νοσηλεύεται για λίγες ημέρες φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το 2004 κατηγορεί τον Ντέμη Νικολαΐδη ότι δεν κάνει καλή ζωή και για να το αποδείξει εισβάλλει αργά το βράδυ στο σπίτι του. Γίνεται χαμός, έρχεται η αστυνομία και ο Nτέμης τον μηνύει. Τα χειρότερα όμως έρχονται όταν ο Nτέμης γίνεται πρόεδρος της ΠAE και ψάχνει σχολαστικά τα βιβλία και βγάζει «λαβράκι»: 11 εκατομμύρια ευρώ ήταν περασμένα στα βιβλία για έργα στους Θρακομακεδόνες που δεν έγιναν ποτέ! Τελικά καταδικάστηκε με τέσσερα χρόνια και σε συνδυασμό με την εμπλοκή του στο Koriopolis θα οδηγηθεί στη φυλακή τον Σεπτέμβριο του 2011!

Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Τελικά συνελήφθη στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου έτους σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων. Στις 30 Απριλίου του 2012 εκδόθηκε στην Ελλάδα και από τότε ήταν φυλακή ως τον περασμένο Αύγουστο. Ο ίδιος πάντα δήλωνε αθώος...
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης"

Άγιο ανάθεμα από τον Σεραφείμ: Καταγγέλλει την κυβέρνηση για φασίζουσα νοοτροπία

Ιερό… πόλεμο κατά της κυβέρνησης κηρύσσει ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ μετά την απόφαση Τσίπρα να μην παραστεί στον σημερινό αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι – μια απόφαση, που ήρθε μετά τις παραληρηματικές καταγγελίες του ιεράρχη για το σύμφωνο συμβίωσης.

Αφορμή για τη νέα επίθεση Σεραφείμ έδωσε η απόφαση την ΕΡΤ να μην καλύψει την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, με τον μητροπολίτη να καταγγέλλει την κυβέρνηση για «όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και εμπάθεια».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star, ο Σεραφείμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ανακάλεσε την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανίων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί σήμερα, στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών και όχι στο λιμάνι του Πειραιά όπως είθισται παραδοσιακά. Στην Δεξαμενή θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αιτία της απόφασης Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά αποτέλεσαν οι αλλεπάλληλες ακραίες επιθέσεις του Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «επαίσχυντο νομοθέτημα».

Πριν από την ψήφιση του συμφώνου, μάλιστα, είχε διακηρύξει την «παύση οιασδήποτε σχέσης» με όσους «πολιτικούς και πολιτειακούς άρχοντας συμβάλλουν στήν θεσμοθέτησι τοῦ ἠθικοῦ αὐτοῦ ἐξαμβλώματος».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιο ανάθεμα από τον Σεραφείμ: Καταγγέλλει την κυβέρνηση για φασίζουσα νοοτροπία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news