facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μοσκοβισί: Δεν θα είναι καταληκτική η συνεδρίαση του Εurogroup της Δευτέρας

Για τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί τον Τύπο στις Βρυξέλλες ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ακόμη κι αν δεν ανάψει «πράσινο» φως τη Δευτέρα στο Eurogroup θα γίνει κι άλλη συνεδρίαση μέσα στο 2016.

«Οπως ξέρετε ήμουν στην Ελλάδα στις αρχές της εβδομάδας και συνάντησα όλους τους συνομιλητές μας», τόνισε αρχικά ο Επίτροπος των Οικονομικών ο οποίος αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας είπε: «Το Eurogroup θα είναι σημαντικό και θετικό για την Ελλάδα. Θα θέλαμε μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (ΔΝΤ-Ε.Ε.-Ελλάδας) να έρθει στο Eurogroup».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί στη συνεδρίαση αναμένει μια θετική και παραγωγική συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους. Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ανάμεσα στους δανειστές και την Αθήνα με στόχο να κλείσει το staff level agreement σημειώνοντας ότι «μένει δουλειά ακόμα να γίνει. Δεν έχουμε φτάσει στο staff level agreement. Καλώ τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τη δουλειά».

Σκοπός είναι να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική είπε ο Επίτροπος ο οποίος τόνισε με νόημα ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και για το 2018.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news