facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Συμπλοκές στο hot spot της Σούδας: 6 τραυματίες - Πυροβολισμοί στον αέρα από ιδιοκτήτη καφενείου

Με πυροβολισμούς στον αέρα, με την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων –το απόγευμα της Κυριακής– μεταξύ ομάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο του νησιού, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο άνδρας έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την απερίσκεπτη και καταφανώς παράνομη ενέργειά του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα astraparis.gr, στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται να παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

Οκτώ τραυματίες από τις συμπλοκές

Οκτώ είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των τραυματιών, που έφτασαν με κάθε τρόπο στο νοσοκομείο Χίου, μετά τα επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι πέντε εξ αυτών θα παραμείνουν για παρακολούθηση και νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι τρεις μάλλον θα φύγουν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Πάντως, ουδείς εκ των τραυματιών διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι.

Κατά τις ίδιες πηγές, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου με βάση το ρεπορτάζ, είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στη Σούδα και στη συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, δύο εισήχθησαν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ελαφρύτερα τραύματα.

Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Στην Σούδα, μετά την λήξη των επεισοδίων, μετακινήθηκε άλλη ομάδα των ΜΑΤ, η οποία παραμένει στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

astraparis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news