facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Βενιζέλος: Το σχέδιο που μου πρότεινε ο Σόιμπλε για Grexit προέβλεπε αναλήψεις 8 ευρώ ημερησίως

Αναλήψεις 8 ευρώ τη μέρα και οριακή λειτουργία του κράτος, θα είχε ως συνέπεια η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, όπως την πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στην υπό επιτροπή της Βουλής για το χρέος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το περίφημο σχέδιο Σόιμπλε που περιλάμβανε οικειοθελή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ:

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news