facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Τσίπρα- Ολάντ στο Αμπου Ντάμπι: Επιβεβλημένη η συμφωνία πριν το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, στο Αμπου Ντάμπι.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, για περίπου 40 λεπτά. Η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία για τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Ακόμη, συζητήθηκε το αυριανό δημοψήφισμα στην Ιταλία, η αποχώρηση Σουλτς απο την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου όπως και οι προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στην Αυστρία αύριο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter μετά από τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Φρανσουά Ολάντ για το προσφυγικό, το Κυπριακό και την πορεία της οικονομίας.

Συζητήσαμε το Προσφυγικό, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις της Ε.Ε. με τις χώρες του Περσ. κόλπου και την πορεία της οικονομίας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 3, 2016

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό στη Διάσκεψη. Ακόμη, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα έχει συνάντηση και με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.



 iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news