facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Περιστερίου βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες για δημοτικά χρέη

Έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο Δήμος Περιστερίου εκδίδει πράξεις κατάσχεσης πρώτης κατοικίας μικροεπαγγελματιών για δημοτικά τέλη, δημοσιεύει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλοντας πως πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη τακτική της δημοτικής αρχής.

Όπως αναφέρει η Κίνηση, η μόνιμη απάντηση από την πλευρά του Δήμου είναι πως «αυτά γίνονται γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος» και πως «ο Δήμος δεν πρόκειται να προωθήσει τα κατασχετήρια αυτά στα ειρηνοδικεία για πλειστηριασμό».

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής η Κίνηση Περιστερίου δημοσιεύει τα σχετικά έγγραφα και αναφέρει:




Η δημοτική αρχή από την μια οχυρώνεται πίσω από το γράμμα του νόμου ενάντια σε μικροεπαγγελματίες που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», ενώ από την άλλη προβαίνει σε κραυγαλέες παρανομίες για να «εξυπηρετεί» «ημέτερους» επιχειρηματίες, με κραυγαλέο παράδειγμα το σκάνδαλο της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς (https://goo.gl/EJ6NB5). Άλλωστε, πολλοί άλλοι δήμοι δεν προβαίνουν σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας οφειλετών τους με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, πράγμα που η δημοτική αρχή Περιστερίου το αρνείται εμμονικά όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Έστω κι αν υποθέσουμε πως είναι ειλικρινής η δημοτική μας αρχή όταν λέει πως δεν πρόκειται να προωθήσει προς πλειστηριασμό αυτά τα κατασχετήρια, κανένας απολύτως δεν διασφαλίζει πως η οποιαδήποτε κυβέρνηση – η σημερινή ή κάποια επόμενη – δεν θα κάνει μια νέα μνημονιακή ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα κατασχετήρια αυτά θα προωθούνται στα ειρηνοδικεία ή σε ηλεκτρονική διαδικασία πλειστηριασμού αυτόματα, χωρίς να απαιτείται σχετική απόφαση του δήμου.

Παρά όλα τα παραπάνω, ο δήμος Περιστερίου επιμένει – και μάλιστα τώρα, χρονιάρες μέρες – να επιδίδει νέες πράξεις κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, που μάλιστα αφορούν πολύ μικρά ποσά οφειλών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κατάσχεση πρώτης κατοικίας σε μικροεπαγγελματία που οφείλει δημοτικά τέλη 3968 ευρώ.

Με άλλα λόγια: Η δημοτική αρχή Περιστερίου εύχεται χρόνια πολλά με κατασχέσεις σπιτιών σε όσους οφειλέτες δεν έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” από τη μία και με σκανδαλώδεις παροχές δημοσίων χώρων και δημοσίου χρήματος σε “ημέτερους” από την άλλη».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news