facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

«Είμαστε εκτεθειμένοι» παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για την ασφάλεια των συνδιαλέξεων

Την μη ασφάλεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων παραδέχθηκε ο πρόεδρος Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΕΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολούθηση των τηλεφώνων του.

Όπως είπε ο Χρ. Ζαμπίρας οι αρχές θα προχωρήσουν στην άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών αριθμών που προκάλεσαν τις συνακροάσεις των ΚΚΕ, αλλά γι’ αυτό θα χρειαστεί εισαγγελικό βούλευμα. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε ότι μπορεί και το ΚΚΕ να ζητήσει την άρση του απορρήτου.

Ο Χρ. Ζαμπίρας είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και μάλιστα ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε τον ΟΤΕ και θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στους άλλους τηλεφωνικούς παρόχους. Όμως εκτίμησε ότι μπορεί να μην καταλήξει σε τηλεφωνικούς αριθμούς, αλλά στον τόπο από τον οποίο έγινε η κλήση και συγκεκριμένα την χώρα, την πόλη και το τηλεφωνικό κέντρο.

«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τη δρομολόγηση τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που έγιναν οι συνακροάσεις και να δούμε από που έγινε η κλήση. Ερευνώντας τις διαδρομές προσπαθούμε να δούμε τι έγινε» είπε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφερόμενος στην ασφάλεια των τηλεφωνικών συνομιλιών παραδέχθηκε ότι «είμαστε εκτεθειμένοι» και μάλιστα συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες «συνέστησε» πως «αν είναι να πεις κάτι σημαντικό καλύτερα να το δώσεις γραπτώς».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news