facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Κ. Παπανάτσιου: Νομοσχέδιο για ηλεκτρονικές συναλλαγές και επιχειρήσεις

Νομοσχέδιο που θα καθορίζει θέματα προμηθειών των τραπεζών και συναλλαγών με πλαστικό χρήμα, πρόσβασης ΑμεΑ (τυφλοί κ.λπ.) στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Διευκρινίσεις της υφυπουργού για την τροπολογία που αφορά σε επιχειρήσεις

«Πρόκειται για καθαρά νομοτεχνική βελτίωση. Δεν κρύβεται τίποτα» απάντησε η κα Παπανάτσιου στην κριτική για την τροπολογία που αφορά σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ζημιές που προκύπτουν στην αλλοδαπή από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω μόνιμης εγκατάστασης δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των κερδών του ίδιου φορολογικού έτους ούτε να συμψηφιστούν με μελλοντικά κέρδη με εξαίρεση τις ζημιές από επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω μόνιμης εγκατάστασης, που προκύπτουν σε άλλη χώρα.

Όπως ανέφερε η κα Παπανάτσιου, πρόκειται για διόρθωση που ζήτησαν οι υπηρεσίες, καθώς δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την εν λόγω διάταξη. Έτσι, όπως είπε η υφυπουργός, η λέξη «εισόδημα» στο συγκεκριμένο άρθρο διορθώνεται με τη λέξη «ζημιές», καθότι, σύμφωνα με τους οικονομικούς όρους, θα προκύπτει ή ζημία ή κέρδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news