facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Απεργία ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν από τις 19:00 απόψε οι εργαζόμενοι στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη διαμαρτυρόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων και αθέτηση των υποσχέσεων της διεύθυνσης του Ομίλου για διευθέτηση των προβλημάτων.

Αύριο όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι πως δεν θα κυκλοφορήσουν τα Νέα και την Κυριακή δεν θα υπάρχει το Βήμα της Κυριακής στα περίπτερα. Ενας ιστορικός εκδοτικός όμιλος, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη φαίνεται πως οδηγείται σε αναστολή λειτουργίας ή σε μετάβαση σε μια νέα εποχή, λένε στελέχη του. Στην σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων έγινε γνωστό πως πλέον ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δεν μπορεί και δεν προτίθεται να καλύψει τα ποσά που αφορούν οικονομικές απαιτήσεις ως προς τα δεδουλεμένα, τις αποζημιώσεις, και τις λοιπές εκκρεμότητες.

Ηδη από απόψε στις 19.00 η ΕΣΗΕΑ προκηρύσσει απεργία διαρκείας με την μορφή 24ΩΡΩΝ επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλα τα Μέσα του ΔΟΛ και πλέον όπως έγινε γνωστό εκτός απροόπτου το συγκρότημα θα περάσει από την 1η Ιανουαρίου στις τράπεζες για να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία. Χαρακτηριστικό της σημερινής συνέλευσης το γεγονός πως διευθυντικά στελέχη τα οποία πρωτοστάτησαν στην εξεύρεση λύσης για το αδιέξοδο στο ΔΟΛ πήραν αποστάσεις και θεώρησαν πως πλέον εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατές προσπάθειες. Το χρονικό της αντίστροφης μέτρησης άρχισε από την περασμένη Παρασκευή όπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου που επρόκειτο να καταβληθεί στους εργαζομένους δεσμεύτηκε από την Εθνική Τράπεζα έναντι οφειλών του ΔΟΛ. Ηδη οι οφειλόμενοι μισθοί άγγιζαν τους πέντε ενώ εκκρεμούσε και η καταβολή δώρου. Κι ενώ τα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους και στα sites τελικά δεν βρέθηκε ούτε κάποιος επενδυτής αλλά ούτε κάποιο ασφαλές πρόγραμμα διάσωσης με αποτέλεσμα την σημερινή δραματική εξέλιξη.

Οπως είναι αναμενόμενο, στις τάξεις των εργαζομένων επικρατεί μεγάλη αναταραχή ενώ το μόνο φως το οποίο φάνηκε να υπάρχει στον ορίζοντα είναι μία μικρή πιθανότητα να δοθεί μέρος ή ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το αύριο του ιστορικού συγκροτήματος Τύπου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news