facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει εκδικητική μετακίνηση του διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας επειδή αρνήθηκε ρουσφέτι

Για «εκδικητική μετακίνηση» του διοικητικού διευθυντή του Ασκληπιείου Βούλας στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.

«Πρόκειται για μια αυταρχική και προκλητική δίωξη που θυμίζει «μαύρες εποχές» και εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στήσουν στο Ασκληπιείο Βούλας και στο Δημόσιο ευρύτερα ένα νέο καθεστώς τρομοκρατίας και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων» τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου μαζί με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και με την πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρουν θέσεις από τη Νοσηλευτική στη Διοικητική Υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, ενώ την ίδια ώρα άλλοι εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά απειλές και αντιμετωπίζουν απαξιωτική συμπεριφορά.

»Αποκορύφωμα αυτής της αυταρχικής και αλαζονικής στάσης αποτελεί η εντολή απόσπασης του διοικητικού διευθυντή που έστειλε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, από το Ασκληπιείο Βούλας στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας για δήθεν «υπηρεσιακές ανάγκες».

»Η αλήθεια είναι, όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας”, ότι ο συνάδελφός “δεν συνεμμορφώθη προς τας υποδείξεις” καθώς αρνήθηκε να προωθήσει το ρουσφέτι που του ζητήθηκε στα πλαίσια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ!

»Συγκεκριμένα του ζητήθηκε να εισηγηθεί θετικά, για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού, για τη νοσηλεύτρια που εργάζεται αποσπασμένη ως ιδιαιτέρα της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, κάτι που αρνήθηκε. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις του Διοικητή του Ασκληπιείου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και αποδέχθηκε την εισήγηση του συναδέλφου. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η εκδικητική διάθεση είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τις δήθεν «υπηρεσιακές ανάγκες» της απόσπασης!!

»Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου του Ασκληπιείου Βούλας και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία που Υπουργείου Υγείας την άμεση ανάκληση της εντολής απόσπασης του συναδέλφου.

»Απαιτεί μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία να σταματήσει επιτέλους ο αυταρχικός κατήφορος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ το Ασκληπιείο Βούλας και όλα τα Νοσοκομεία με την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news