facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Στην εισαγγελέα Α.Π. η υπόθεση του σκανδάλου με τα φάρμακα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου δημοσιεύματα που αφορούν σε χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από φαρμακευτική εταιρεία.

Ειδικότερα, δύο πρώην υπάλληλοι - μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων με έδρα την Ευρώπη η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα - κατέθεσαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα δίνονταν μίζες για να αυξηθούν οι πωλήσεις.

Οι υπάλληλοι κατείχαν υψηλές θέσεις και είχαν επικοινωνία τόσο με δημοσιογράφους για την προβολή των προϊόντων, όσο και με γιατρούς για να συνταγογραφούνται φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Και οι δύο απολύθηκαν αλλά δεν είχαν υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και έτσι συνεργάστηκαν με δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ και κατέθεσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη εμπιστευτικά έγγραφα εισπράττοντας συγχρόνως την αμοιβή των πληροφοριοδοτών, η οποία προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία.

Οι πληροφοριοδότες πλέον - πρώην υπάλληλοι - με τις καταθέσεις καίνε δημόσιους λειτουργούς σε καίριες κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα την τελευταία οκταετία, οι οποίοι φέρονται να επηρέαζαν αποφάσεις για εγκρίσεις φαρμάκων, είτε με την τιμολόγησή τους, είτε με την αποζημίωσή τους από ασφαλιστικά ταμεία.

Καταγγέλλουν επίσης χρηματισμό χιλιάδων γιατρών, και εξηγούν με ποιον τόπο η εταιρεία ξέπλενε τα χρήματα στη χώρα μας μέσω διαφημιστικών και εκδοτικών εταιρειών.

Το πρόστιμο για την πολυεθνική αναμένεται να είναι τεράστιο, ενώ αναφέρεται και υπέρογκο ποσό που έφτασε να πληρώνει η χώρα μας για φάρμακα, το οποίο σύμφωνα με υπολογισμούς ανέρχεται σε 7 δις ευρώ.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news