facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο ο Τυνήσιος ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Ο Τυνήσιος ύποπτος Άνις Άμρι για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τις ιταλικές αρχές και την εξέταση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του το πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία της Δανίας μετέδωσε ότι ένας άνδρας που μοιάζει με τον Τυνήσιο ύποπτο εθεάθη στην πόλη Άαλμποργκ, στη βόρεια Δανία, κι ότι η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς διεξάγεται επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται και ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Άμρι, Κρίστιαν Μόβιο.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μάρκο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

Καθησυχαστικό φάνηκε με την σειρά του και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, το οποίο ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπόθεση θα εξεταστεί προσεχτικά για να διαφανεί εάν θα πρέπει να τροποποιηθεί ο τρόπος διαχείρισης των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τυνησίας και ότι στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκεται και το ζήτημα της απέλασης των αιτούντων άσυλο των οποίων το αίτημα έχει απορριφθεί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news