facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Βρούτσης: «Ετοιμάζονται να παραδώσουν στο υπερταμείο τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις δηλώσεις της για “σκληρές” διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών σε βάρος του ελληνικού λαού. Μετά την απαράδεκτη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων για 99 χρόνια, σειρά φαίνεται να έχει η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, επεσήμανε: «Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που δεν διαψεύδεται, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να ενδώσει σε ένα ακόμα αίτημα των δανειστών. Αυτήν τη φορά να παραδώσει την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στο υπερταμείο που η ίδια δημιούργησε. Η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργήθηκε, σε μια πορεία πολλών ετών, από τις εισφορές των ασφαλισμένων και ως εκ τούτου μοναδικός της σκοπός είναι η αξιοποίησή της προς όφελος και μόνο αυτών».

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε τέσσερα πολύ βασικά στοιχεία. Το πρώτο αφορά στο γεγονός πως για δεκαετίες επικρατούσε μια εικόνα συγκεχυμένη, καθώς κανείς δεν γνώριζε με ακρίβεια ούτε ποια ήταν τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων ούτε ποια ήταν η αξία τους. Μάλιστα, στον δημόσιο διάλογο επικρατούσε η λανθασμένη άποψη ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων θα έλυνε ακόμη και το πρόβλημα του ασφαλιστικού. Δεύτερον, πως η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να τακτοποιήσει και να διορθώσει και αυτήν την παθογένεια. «Με πολιτική βούληση και χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, επιχειρήθηκε και οργανώθηκε με απόλυτη διαφάνεια το συγκροτημένο σχέδιο ''ΕΣΤΙΑ''. Με αυτό επιτεύχθηκε, για πρώτη φορά με ακρίβεια, η ηλεκτρονική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και μάλιστα κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν την πληροφόρηση» υπογράμμισε.

Τρίτον, όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, «πως ο στόχος επιτεύχθηκε». «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας, θεσμοθετήθηκε (Ν.4144/2013), υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η Ενιαία Βάση Ακίνητης Περιουσίας ''ΕΣΤΙΑ'', στην οποία έχει πρόσβαση κάθε Έλληνας πολίτης. «Τότε μάθαμε με απόλυτη ακρίβεια το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και την αξία τους. Συγκεκριμένα, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας αφορά 504 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 1,43 δισ. ευρώ, από τα οποία το 68% ιδιοχρησιμοποιείται, το 14% εκμισθώνεται και μόνο το 18% παραμένει προς αξιοποίηση» είπε ο πρώην υπουργός.

Και τέταρτον: «Επιδιώξαμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος αυτών. Πράγματι, πετύχαμε σημαντικές οικονομίες κλίμακος, καθώς το Υπουργείο Εργασίας στο σύνολό του επιβαρυνόταν ετησίως με 25 εκατ. ευρώ για δαπάνες ενοικίων, τις οποίες μειώσαμε -μέσα σε 2 χρόνια- στα 15 εκατ. ευρώ, μείωση 40%. Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε την προσπάθεια του προγράμματος ''ΕΣΤΙΑ'', όπως άλλωστε έκανε και με πολλές άλλες διαρθρωτικές αλλαγές».



Καταλήγοντας δήλωσε: «Η παραχώρηση, επομένως, της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων στο υπερταμείο θα τα μετατρέψει από ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές της δικής τους περιουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οικονομικών επιβαρύνσεων για εργαζομένους και συνταξιούχους».

Υ.Γ.: Μπορείτε να αναζητήσετε το πλήρες κείμενο της Έκθεσης «ΕΣΤΙΑ» στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.ypakp.gr/uploads/docs/6860.pdf

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news