facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Στο εδώλιο πάλι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έφεση της Εισαγγελίας

Από την ελληνική δικαιοσύνη θα κριθεί και πάλι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος από την οποία τον αθώωσε το Δ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθηνάς.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε έφεση στην απαλλακτική απόφαση κι έτσι ο Α. Γεωργίου θα ξανακαθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως του αποδίδεται, ο Ανδρέας Γεωργίου διέπραξε παράβαση καθήκοντος γιατί διατήρησε για ορισμένους μήνες από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, αντιμετώπιζε κατηγορία γιατί δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Εκτός αυτού, για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και δυο ακόμη στελέχη της Αρχής, εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών η υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news