facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ενταση και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου [εικόνες]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Σταδιακά διακόπτεται και η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η λεωφόρος Αμαλίας και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά στο κέντρο της Αθήνας με την αστυνομία να θέλει να προλάβει πιθανές εστίες επεισοδίων.
Στις 12:30 περίπου δημιουργήθηκε μία ένταση στην οδό Ακαδημίας όταν ομάδα αναρχικών έριξε πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών. Μάλιστα οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο σκουπιδιών.
Πορείες το απόγευμα και τοπ βράδυ
Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.
3.000 αστυνομικοί στο κέντρο

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα τάξης, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της αστυνομίας στην Αττική είναι σε ετοιμότητα από σήμερα το πρωί. Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.
Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα 

Συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου οργανώνονται και σε:
  • Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), 
  • Πάτρα (12.00, Παράρτημα), 
  • Βόλο (18.00, Θόλο), 
  • Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), 
  • Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), 
  • Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου)
  • Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news