facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κυβέρνηση κατά ΔΝΤ: Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι εδώ είναι Ευρώπη

«Το βασικό θέμα που υπάρχει ανοικτό έχει να κάνει με τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ. Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απαίτηση, θα είχαμε κλείσει στις 5 Δεκέμβρη», δήλωσε κυβερνητική πηγή σε άτυπη ενημέρωση προς τους κυβερνητικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση σημειώνει πως «υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας. Και ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι τέλος Ιανουαρίου μπορούμε να έχουμε λύση. Το πρόβλημα είναι η στάση του ΔΝΤ. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε εντός στόχων. Και οποιαδήποτε αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος θα είναι τεχνητή. Είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε σκληρά".

Ερωτηθείς για τα εργασιακά, ανέφερε πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου είναι μια αρκετά θετική απόφαση. Στις συλλογικές διαπραγματεύσεις παραμείνει ένα θέμα ανοικτό, αλλά το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι εδώ είναι Ευρώπη. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θέλουν να προκαλέσουν πτώση κυβερνήσεων, ανέφερε.

«Κάποιοι πιέζονται από δυνάμεις της ακροδεξιάς»
«Η τεχνητή αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να προέλθει για εσωτερική δική τους πολιτική κατανάλωση», ανέφερε. Και πρόσθεσε πως αποσκοπούν στο να δείξουν ένα σκληρό πρόσωπο στο δικό τους ακροατήριο καθώς πιέζονται από δυνάμεις της Ακροδεξιάς.

Για την επιστολή Τσακαλώτου
Το κομφούζιο για την επιστολή Τσακαλώτου, ήταν περισσότερο δημοσιογραφικό, παρά πραγματικό σχολίασε η ίδια κυβερνητική πηγή, λέγοντας πως «το απαντητικό κείμενο θα ετοιμαστεί και θα αποσταλεί». Όπως σημείωσε, «θα συζητηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια και θα αποσταλεί στα κράτη μέλη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εχει υπάρξει οριστική διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος».
Το κείμενο θα συνταχθεί από τις ελληνικές αρχές, θα πρέπει να εγκριθεί από τα τεχνικά κλιμάκια και θα πάει στο euroworking group, διευκρίνισε.

Τέλος, εκτίμηση ότι κανείς δεν θέλει να προσθέσει στην ήδη μεγάλη αβεβαιότητα και την ελληνική κρίση.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news