facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα σε γερμανικό σχολείο

Νέο "επεισόδιο" στην κόντρα της Τουρκίας με την Γερμανία, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγόρευσαν σε σχολείο στην Κωνσταντινούπολη να γίνει οποιαδήποτε αναφορά και εκδήλωση για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

"Σε ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της Τουρκίας, ξεκαθαρίζεται ότι οι παραδόσεις των Χριστουγέννων και οι εκδηλώσεις στις τάξεις για την χριστιανική αυτή γιορτή, είναι υπό συζήτηση", αναφέρεται σε email που εστάλη.

Η προσωρινή αναστολή από την τουρκική διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος αφορά και την συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο γενικό προξενείο της Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα δημόσιο γυμνάσιο, στο οποίο η Γερμανία στέλνει καθηγητές, τους οποίους και πληρώνει. Στο εν λόγω σχολείο, στο οποίο τα περισσότερα από τα μαθήματα που διδάσκονται είναι στα γερμανικά, φοιτούν μόνο Τούρκοι ενώ είναι ανοικτό σε παιδιά από φτωχές οικογένειες, αρκεί αυτά να είναι καλοί μαθητές. Εκτός από το τουρκικό απολυτήριο, οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν και ένα ακόμα πιστοποιητικό, με το οποίο μπορούν να σπουδάσουν στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική "παρουσία" στα τουρκικά σχολεία κρατάει περισσότερο από 100 χρόνια. Το 1915, οι πρώτοι Γερμανοί δάσκαλοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους εκεί, κάτι που σταμάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Με την Πολιτιστική Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών το 1957, άρχισαν και πάλι οι αποστολές Γερμανών εκπαιδευτικών στα τουρκικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της εν λόγω συμφωνίας, όπως επισημαίνει το Spiegel: "Τα συμβαλλόμενα μέρη θα καταβάλλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν το ένα το άλλο στη μετάδοση της γνώσης της πολιτιστικής περιουσίας".

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news