facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Σίριαλ η... «παγωμένη» ρόδα στο Σύνταγμα - Αφαίρεσαν και τα βαγόνια

Σε «θρίλερ» έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την ρόδα παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος, η οποία παραμένει ακίνητη από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασής της, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Το νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» παίχτηκε χθες το βράδυ, όταν ειδικά συνεργεία άρχισαν να ξηλώνουν τα βαγόνια κλειστού τύπου και χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων, για λόγους ασφαλείας.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα βαγόνια, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την πρωτεύουσα τις επόμενες ώρες.

Η ρόδα ύψους 40 μέτρων στέκει «παγωμένη» εδώ και ημέρες στην πλατεία Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να λειτουργήσει από τα Χριστούγεννα έως το τέλος των εορτών δωρεάν, και στη συνέχεια με την καταβολή εισιτηρίου, έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Δήμος Αθηναίων: Η ρόδα θα λειτουργήσει, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια

Στη διαβεβαίωση ότι η ρόδα παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργήσει, αλλά χωρίς να γίνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια, «όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε», προχώρησαν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων.

Σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και απαντώντας στην κριτική των τελευταίων ημερών για την ακινησία της ρόδας, οι συνεργάτες του κ. Καμίνη ξεκαθαρίζουν ότι ο δήμος, ως ελεγκτικός μηχανισμός που πρέπει να αδειοδοτήσει τη συγκεκριμένη ρόδα, «δεν θα αφήσει να γίνει αυτό, αν δεν τηρούνται μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη νόμιμη λειτουργία της. Δηλαδή, δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση απ’ οπουδήποτε».

Καθησυχάζουν μάλιστα, τους πολίτες ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο».

Οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων επαναλαμβάνουν ότι «όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα».

Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία της εταιρείας που έφερε τη ρόδα, απαντούν ότι «εκπροσωπεί μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της και αμφισβήτησης. Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους».

Αναφερόμενοι στην αφαίρεση των βαγονιών, επισημαίνουν ότι αν η ένταση των ανέμων ξεπεράσει τα 8 μποφόρ, τότε προβλέπεται από τις προδιαγραφές της ρόδας, να αφαιρεθεί και το πάνω μέρος της.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, όταν παρέλθει η περίοδος δωρεάν χρήσης της ρόδας, αυτή θα ξεστηθεί και θα διενεργηθεί διαγωνισμός για το ποιος θα διαχειριστεί τη συγκεκριμένη ή άλλη ρόδα. Όπως προβλέπεται, θα λειτουργήσει για δύο μήνες, με κανονική μίσθωση και εισιτήριο, που επιδίωξη του δήμου είναι να μην υπερβαίνει η τιμή του τα 4 με 5 ευρώ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news