facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ

Αύξηση από 2% ως 4% στους μισθούς τους θα δουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ, καθώς το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση διετούς διάρκειας.

Την αποκάλυψη κάνει ο «Ελεύθερος Τύπος» τονίζοντας παράλληλα και το γεγονός ότι η αύξηση στο προσωπικό της δημόσιας εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.) έρχεται τη στιγμή που λειτουργεί με ελλείμματα και το 2016 και το 2017.

Οι αυξήσεις προβλέπονται περιγράφονται στο άρθρο 4 της νέας επιχειρησιακής σύμβασης ΣΤΑ.ΣΥ. και σωματείων εργαζομένων μέσων σταθερής τροχιάς, όπου επί λέξει αναφέρονται τα εξής: «Στους εργαζόμενους σε καθεστώς βαρδιών χορηγείται από 1/6/2017 μηνιαίως ποσό ίσο με το 0,04 του βασικού τους μισθού. Για το δε υπόλοιπο προσωπικό χορηγείται από 1/6/2017 μηνιαίως ποσό ίσο με το 0,02 του βασικού τους μισθού».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει και ρήτρα για επιπλέον αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με τα έσοδα από τα εισιτήρια. «Σε περίπτωση αύξησης των εσόδων της εταιρίας με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι τα ως άνω ποσά αυξάνονται μετά από κοινή συμφωνία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την επιχειρησιακή σύμβαση επικύρωσε στις 3 Οκτωβρίου το υπουργείο Εργασίας τη στιγμή που η Έφη Αχτσιόγλου «πολεμά» αυτού του είδους τις συμβάσεις.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news