facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Δημοψήφισμα Ιταλία: Η πρώτη προβολή επί των πραγματικών ψήφων δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι»

Βαριά ήττα για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων. Η πρώτη προβολή επί των πραγματικών ψήφων δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι».

Παραίτηση του Ρέντσι ζητά η αντιπολίτευση
Σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων συμμετείχε στο ιταλικό δημοψήφισμα, ποσοστό σχεδόν εξωπραγματικό. Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις από τα κόμματα στην Ιταλία, έχουν ήδη ξεκινήσει κάτι που σημαίνει πως το αποτέλεσμα θεωρείται δεδομένο. Οι εκπρόσωποι της Λέγκας του Βορρά και του κόμματος Forza Italia, ζήτησαν ήδη την άμεση παραίτηση του Ματέο Ρέντσι. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia στη ιταλική Βουλή, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί.
«Mια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί» λέει ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Σαλβίνι
«Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας τα exit poll σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα. «Δεν είμαστε προληπτικοί και ευχαριστούμε τους πολίτες για την μεγάλη προσέλευση στις κάλπες», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον οποίο «αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων».
Η Λέγκα ζητά άμεση προκήρυξη εκλογών, χωρίς τον σχηματισμό νέων κυβερνήσεων.
Λίγο έξω από τη Ρώμη, στο Καστελνουόβο Ντι Πόρτο, στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, όταν έκλεισαν όλες οι κάλπες, άρχισε η καταμέτρηση και των ψήφων των απόδημων Ιταλών. Μια ιδιαίτερα αναλυτική διαδικασία, δεδομένου ότι τις περασμένες ημέρες, μέλη του μετώπου του «όχι» είχαν καταγγείλει τον κίνδυνο νοθείας, στην επιστολική ψήφο των απόδημων Ιταλών.
Οι Ιταλοί ψήφισαν την Κυριακή για το συνταγματικό δημοψήφισμα, καλούμενοι να εκφράσουν την ετυμηγορία τους σχεδόν σαράντα επτά εκατομμύρια πολίτες σε οκτώ χιλιάδες δήμους της χώρας.

Η αγορές αντιδρούν

Το ευρώ «κατρακύλησε» μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit poll. Πιο συγκεκριμένα, η πτώση έφτασε το 0,8%, ενώ η στερλίνα, επίσης «έπεσε», ύστερα από υψηλό σχεδόν δύο μηνών.
huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news