facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Πληθαίνουν οι μετανάστες στα νησιά -Εφτασαν άλλοι 330

Η ανησυχητική ξαφνική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, συνεχίζεται.
Τις τελευταίες ώρες έφτασαν άλλοι 330 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που έγινε νωρίς το πρωί. Από αυτούς, οι 138 έφτασαν στη Λέσβο και οι 67 στη Χίο, ενώ ο συνολικός αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται στα νησιά έφτασε πλέον τους 11.112. Σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται 62.380 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.
Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται ότι οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί και πάλι. Χαρακτηριστικό είναι πως και την Παρασκευή είχε καταγραφεί η άφιξη άλλων 200 ατόμων στη Λέσβο, αφρικανικής καταγωγής, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε βάρκα με 66 πρόσφυγες και μετανάστες στη νησίδα Πάσπαργο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Χίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανησυχία για τις νέες αυξημένες ροές εντείνεται και μετά από τις πληροφορίες για το πώς έφυγαν από την Τουρκία οι μετανάστες και πρόσφυγες. Από τους 200 που έφτασαν στη Λέσβο, η πλειονότητα ανέφερε ότι διέμενε σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι άνοιξαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς τους εγκατέλειψαν οι αρχές της γειτονικής χώρας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χιλιάδες Αφρικανοί έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο για να περάσουν στα ελληνικά νησιά, ενώ πληροφορίες των αρχών σε Λέσβο και Χίο αναφέρουν ότι έχουν «εξαφανιστεί» τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που συνήθως επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή στο βόρειο Αιγαίο.
Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο πληροφορίες από τις διωκτικές λιμενικές Αρχές αναφέρουν ότι τα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνήθως επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή των συνόρων στο βόρειο Αιγαίο, «έχουν εξαφανιστεί».


 iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news